Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#3101) wolf033 válasza benvolio (#3100) üzenetére


wolf033
senior tag

Na akkor majd Én letesztelem. :)

Nem tartok egy Thrustmaster vezérlőtől. Lásd a T500-as kormányt. Az is elég komoly darab. Ha egy ilyet össze tudnak rakni akkor egy gamepaddal már csak megbirkóznak.

Ha nem jön be a dolog akkor meg így jártam de legalább le lett tesztelve. Amin még inkább gondolkozok az a vezetékes vagy nélküli legyen. Az újabbikból sajna nincs nélküli. Egy XBOX gamepadnál van különbség a vezetékes és nélküli között? Igazából a válaszidőre lennék kíváncsi.

(#3102) Callisto


Callisto
őstag

Ez akkora baromság, hogy az XBox 360 kontroller a jó, mert azt nem kell állítgatni a játékokhoz és felismeri minden. Ezt csak a laikus totál hozzá nem értők mondják. A legfontosabb, hogy XInputos legyen.
Azzal a thrustmasterrel semmi gondod nem lesz. Nyugi.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3103) wolf033 válasza Callisto (#3102) üzenetére


wolf033
senior tag

És szerinted jó a vezeték nélküli [link] vagy inkább már az újabbikat vegyem amiből viszont sajna csak vezetés van? [link]

(#3104) Callisto válasza wolf033 (#3103) üzenetére


Callisto
őstag

A régebbi nem XInputos. Azt nem ajánlanám. Az újabbik fekete az igen.
A wireless pedig nagyon zsákbamacska tud lenni. Utána kell nézni van-e vele nagy lag, adatkiesés, késés stb. A Logitech F710 a legjobb kontroller lenne, ha a wirelessét jól megcsinálták volna. Viszont az annyira rossz annak, hogy rendesen falhoz vágós tud lenni. Tudom, mert nekem volt és hasonló sorsra jutott. :D
Az XBox 360 kontroller wirelessével semmi gondom nincs.

Ha mindenképpen wireless szeretnél akkor én javaslatom alapján megbízható kapcsolat szerinti opcióid:
1. XBox 360 kontroller
2. Ebben a hónbapban jön ki az XBox One kontroller PC-hez és vársz arra

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3105) TechN7ne válasza wolf033 (#3101) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Le tesztelheted nyugodtan,de akkor sem lesz jobb az említett ajánlatnál,pénz kidobás!

Erre csak EZT tudom mondani szintén!

[ Szerkesztve ]

(#3106) wolf033 válasza TechN7ne (#3105) üzenetére


wolf033
senior tag

Ezt sosem fogom megérteni, hogy ha valamit nem ismer az ember arra miért mondja, hogy szar!!!!! Nem gondolnám, hogy az 1000 féle piacon lévő gamepad közül csak az eredeti xbox-os lenne a jó. Attól, hogy valami nem úgy működik, hogy bedugom a gépbe és már tudom is használni attól még nem lesz szar.

Nekem van egy Logitech G27-es kormányom és azt sem állítja be minden játék magától hanem be kell állítgatni de ettől még nem szar a kormány. Azt elfogadom indoknak, hogy ha nem XInputos akkor az nem jó vagy esetleg szar a vezeték nélkülinek a kapcsolata de arra is inkább látatlanban írták, hogy lehet szar.

Ennyi erővel a fórumot át lehetne írni akár XBOX gamepad fórumnak. Ne legyetek már ennyire elfogultak. Lehet javasolni nyilván az xbox gamepadot mert az bevált mindenkinek de ha valamit nem ismertek akkor esetleg lehetne abban segíteni, hogy mire figyeljen az ember ha esetleg nem xboxos gamepadot akar venni minden áron de a segítségek helyett inkább csak annyit kaptam, hogy xbox, xbox, xbox.......

Bocs ha valakit megbántottam eme hozzászólásommal de ezt le kellett írnom.

UI.: Valószínűleg ezt fogom megvenni [link] és majd leírom a véleményemet róla akkor is ha negatív és majd a falba verem a fejem, hogy nem hallgattam rátok viszont ha jó a gamepad akkor akár alternatívának Ti is tudjátok majd ajánlani az XBOX mellé. :)

(#3107) Callisto válasza wolf033 (#3106) üzenetére


Callisto
őstag

Jó szöveg, jó döntés. :R
Nem lesz vele bajod és felfogják ismerni a mai játékok XBox kontrollerként. Semmit sem kell állítgatnod rajta szerintem. (Amelyik XInput-os az tulajdonképpen egy XBox kontroller.)
Kellemes játékot vele!

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3108) wolf033 válasza wolf033 (#3106) üzenetére


wolf033
senior tag

Egy kicsit hamarabb hozzájutottam eme szépséghez. :) A gazdaságos boltban jártunk és bakker volt náluk pont ez a gamepad, ogaz kicsit drágábban mint a neten de nem vészesen. Ami első kibontáskor tetszett az a baszott hosszú vezeték (több mint 2,5 m).

Még nem próbáltam ki de hamarosan leírom a véleményemet.

Első benyomásra tetszik és egyből felismerte a Win és telepedett az eszköz (Win 7 64 bit).

[ Szerkesztve ]

(#3109) wolf033 válasza wolf033 (#3108) üzenetére


wolf033
senior tag

Gyorsban 3 teszt az új szerzeménnyel. [link]

The Hunter

Nem működik de ahogy néztem nem is támogat semmilyen vezérlőt.

Far Cry 3

Játék indítása után rögtön dobta, hogy vezérlőt érzékel és akarom e használni és tessék. Minden működik és tök jó a vibra is. Akkor most miről is beszéltünk?

Farming Simulator 2015

Menüben a gamepad kiválasztva és megy mint az ágyba sz...ás.

Szóval első körben azt mondom, hogy van élet az XBOX gamepadon kívül is. 1/2 órás próba után simán ajánlom mindenkinek. Nyilván ennyiből nem derül ki, hogy meddig fogja bírni, lehet holnap viszem vissza mert tönkre megy de már kézbe vételnél is olyan érzése van az embernek, hogy ezt faszántosul összerakták, bár aki ismeri pl a Thrustmaster T500 RS kormányt az nem is lepődik meg ezen.

(#3110) zsiz válasza wolf033 (#3108) üzenetére


zsiz
őstag

az xbox-osnak is 3 méter :) ezzel persze nem azt mondom, hogy nincs igazad mert tényleg biztosan nem csak ez az egy kontroller ami jó.. csak azt, hogy ha olyat vettél volna akkor is ugyanez a kellemes meglepetés ért volna a kábel hosszával kapcsolatban. de a kormányos topikban is ha valaki megkérdezi milyen kormányt vegyen, akkor a dfgt-n kívül más választ nem nagyon kap.. egyszerűen ez a legelterjedtebb, és mivel sokmindenkinek van - meg azt is tegyük hozzá hogy tényleg nagyon eltalálták az x360 kontrollerét - sokmindenki tudja tovább ajánlani.

ja és még annyi, hogy azért a t500 elég magas kategória, nem biztos hogy érdemes egy márka mellett dönteni látatlanban csak mert a felső kategóriájuk jó. de még1x mondom, nem kötekedni akarok és igazad van. mikor én kérdeztem több helyen én is csak azt a választ kaptam hogy vagy x360 kontrollert vagy semmilyet. nem volt túl kielégítő de végülis igazuk lett, nem bántam meg hogy azt vettem. (meg mondjuk x360-am is volt itthon, csak vezeték nélküli.. szóval már ismertem hogy milyen)

[ Szerkesztve ]

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#3111) DeFranco válasza wolf033 (#3106) üzenetére


DeFranco
nagyúr

csak óvatosan szólok bele, de az xinputosnak levés csak szükséges, de nem elégséges kritérium az ajánláshoz.

jellemzően a 3rd party gamepadokkal, ha tudják a szabványt, nem a kompatibilitás szokott lenni a probléma, vagy hogy nem ismerik fel a játékok, hanem az, hogy hamar beadják a kulcsot. azért a pofonnál ezek bonyolultabb, precízebb szerkezetek, analóg érzékelőkkel, stb. el tud benne romlani ez-az

és a 3rd party vezérlőknél rend szerint idő előtt el is romlik. amíg aktív voltam itt, több ilyen pad is megfordult a topicban, akkortájt nyitotta meg az MS az xinput szabványt a login kívül másoknak is licenszelésre, akkor jöttek az új padok, rárabotak sokan, jöttek a tapasztalatok, rend szerint sírás lett a vége.

ezért nem ajánlgatjuk-ajánlgatják őket, mert általánosan inkább negatív, mint pozitív a tapasztalat tartósság terén.

az x360 pad ebből a szempontból bizonyítottan egy kiemelkedően jó minőségű pad, tartós, nem szokott vele gond lenni. ugyanilyen jó volt a logitech F szériája is, amíg volt, de azt már nem kapni. amíg volt, addig azt is ajánlottuk mellette jó kedvvel bőséggel.

teszteld a padod és használd egészséggel, szolgáljon évekig, de ettől még amíg nincs róla jelentősebb mennyiségű tartós pozitív tapasztalat, senkitől ne várd, hogy ezt ajánlja az x360 pad ellenében. főleg hogy az még olcsóbb is btw.

egyébként nem hazabeszélek, nekem egy logitech f310-em van.

[ Szerkesztve ]

(#3112) fleetcmd


fleetcmd
tag

Én még azóta is a Steam Controllert várom...

Persze az F310-et rendületlenül használom, amikor épp nem Dotázok.. :)

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#3113) TechN7ne válasza wolf033 (#3106) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Tudod mi a gáz,hogy EZ egy másolat.
Az eredeti viszont EZ természetesen.

Örülök hogy megy,de ha annyira jó híre van számodra Thrustmaster-nek amit nem is vitatok,lehetne saját ötlete,stílusa,szabványa és nem egy bizonyos példányt utánoznia. :K

Ezért is,ha vlki gamepad-ot szeretne vásárolni,akkor 100X inkább az eredeti Microsoft-t példányt válassza,hisz őt csak utánozni tudják ezek szerint.

"Az újabb Skodák is jól néznek ki,hiszen az Audi kinézetét koppintották."
Ezek mellett ha egy árban lenne a két autó gyártó terméke,Skodát vennél Audi helyett? :N

Ne is menjünk bele,annyira egyértelmű.... :R

[ Szerkesztve ]

(#3114) TechN7ne válasza TechN7ne (#3113) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Hozzáteszem,csak már lejárt a szerkeztési időm....

Ott vannak a Logitech termékek,na látod ő tud saját szabványt és ön maga lenni,és a termékei is mind hibátlan,minőségi darabok.

(#3115) wolf033 válasza TechN7ne (#3113) üzenetére


wolf033
senior tag

Bakker.

Te ezek szerint láttad már mind a két termék belsejét?
Attól, hogy valami hasonlít a másikra nem feltétlen ugyan az.

Igazából nem is szeretném tovább folytatni ezt mert Én nem tudom tartalmilag mi van bennük (lehet a Thrustmaster sokkal jobb az EREDETINÉL) de azért az tök jó, hogy eddig az volt a baj, hogy azért ne vegyem mert nem fogják felismerni a játékok de mivel felismerték ezért most az a baj, hogy hasonlít a két termék egymáshoz. Ház ez csúcs. :)

Na nem akarok Én itt magamra haragítani senkit. Köszönöm az eddig segítségeket és ha gondoljátok akkor szívesen írok majd pár szót a későbbiekben a gamepadról, hogy a falhoz b@sztam vagy tök jól teljesít. :)

(#3116) Callisto válasza TechN7ne (#3113) üzenetére


Callisto
őstag

Te igazi elvakult ember vagy. Szinte mindegyik kontroller hasonlít az XBox 360-éra. A Logitech kontrollerek is. És képzeld, nincs nekik sajéát szabványuk. Ebből is látszik mennyire tájékozatlan vagy. Nincs semmid csak az elvakultságod. Továbbá elárulom, hogy az XBox 360 kontrollerben csak 8 bites az analóg rész, míg ebben 16 bites. Csupán egy "apróság" a különbségek közül. Mellékesen ránézésre más formájú és lehetséges, hogy jobban kézreáll ez a Thrustmaster.
Azt sem tudni milyen a holtjátéka a joystickoknak, mert az XBox 360 kontrollerében cseszett rossz és vissza sem áll középre a legtöbbb darab. Nem tudnak azonos minőséget gyártani. A DPad? Röhej az XBox-on.
Persze tartósság szempontjáb majd kiderül milyen a Thrustmastere a srácnak. Tipikusan az a fajta vagy akinek se tapasztalata, se tudása, de mivel elégedett valamivel ami NEKI van, ezért azt kell mindenképpen erőltetni.
Na így nem fogod megtudni soha, hogy a bőség tengerében mi a jó és mi a jobb. Lehet neked jó az és valószínű Wolf-nak is jó lenne az XBox kontrollere is, mert azért tényleg a jobbak közé tartozik minden baja ellenére. Na de azt mondani, hogy jobb nem létezhet, azt meg főleg, hogy csak ez az egyetlen a jó. Szánalmas...
Én példuál az F710 után vettem XBox 360-ast, de ha most a tapasztalataim után vennék újat akkor inkább a DualShock 4-et választanám. Legközelebb az lesz és Én valóban tudni fogom melyiknek mi hátránya, előnye.
Melyik áll jobban kézre nekem, melyik kényelmesebb, pontosabb stb.

(Defranco mondta el korrekten miért ajánlják soka az Xbox-ét: mert legtöbbnek az van és nem volt baja vele. Nem azért, mert nem lehet más is jó vagy jobb.)

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3117) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Szasztok!

Tudnátok ajánlani vmi olcsóbb gamepadet?
Igazából csak emulátoros SNES/Sega játékokhoz kéne, semmi különleges, de a D-pad legyen kitartó és ne túl kemény (félkörök stb :D).

Köszi.

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#3118) DeFranco válasza fLeSs (#3117) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én vagy beruháznék egy dualshockra, vagy vennék valamit aminek jó a kiosztása meg tetszetős 4-5k körül, és ha megmihálylik eldobnám. Vagy lőnék egy logi F310-et használtan. Utóbbi a legjobb, de a d-padja vagy kézreáll vagy nem (hasonlít az xboxéhoz, bár nem annyira hikomat)

[ Szerkesztve ]

(#3119) fLeSs válasza DeFranco (#3118) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Ezért írtam ide, hogy ajánljatok olyat, ami megfelel annak amit leírtál.
Dualshock alatt mit értesz? Playstation gamepad? Nem értek hozzá abszolút.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#3120) DeFranco válasza fLeSs (#3119) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én sem értek hozzá, csak láttam ezt-azt, azt is inkább csak xinput vonalon, engem inkább az érdekelt.

A helyzet a következő: a jövő az xinputé, ez az "új" szabvány (már nem új) a régebbi a directinput. Elvileg logikus döntés lenne xinputos padot venni, mert az újabb játékok ezt igénylik, de a régebbi játékokkal ezek nem, vagy nehezen kompatibilisek, oda inkább a régi szabvány ajánlott.

Az lenne a legjobb, ha volna olyan pad, ami mind a két szabványt tudná, oh wait... volt, logitech F szériának hívták, de be is szüntették a gyártását, shame on logitech.

Ennyi az elmélet.

Gyakorlatban a helyzet úgy néz ki, hogy két komoly tapasztalatokkal rendelkező minőségi gyártó van, nem meglepő módon a két konzolos cég a sony (dualshock) és az MS (xbox360 pad). Mivel az xinput ms szabvány, surpirse surprise az x360 pad csak azt támogatja a dualshock meg csak azt nem :D Ezekről a gyártókról tudjuk, hogy minőségi, jó gamepadokat csinálnak, van velük releváns tapasztalat, ami rend szerint pozitív. Mindkettőnek más az előnye-hátránya, a kiosztás ízlés dolga, a dualshockon jobb a d-pad, az x360 előnye a kompatibilitás.

Ezen kívül vannak még egyéb gyártók, nevezzük őket 3rd partynak de a logi kiesésével nem igazán maradt olyan termék a piacon, ami felé nagy lenne a bizalom. El lehet velük lenni, működnek, de itt már inkább az ár a döntő szerintem, mint az, hogy mit veszel, egy kategóriában versenyez a genius, a thustmaster a speedlink meg a többiek. Nagyon laza nagyon kazuár felhasználásra ezek is jók, de sajnos nincs velük olyan releváns tapasztalat, ami alapján lehetne kiválasztani közülük egy bajnokot. Ennek az is az oka szerintem, hogy aki komolyan gondolja a gamepadozást, az előbb utóbb beruház egy rendes padra, akinek meg nem jön be, annak a padja meg kb. 2-30 üzemóra után a fiókban végzi (nem utolsósorban az xinput szabvány nem ismerete miatt, mert enélkül modern játékokban játszani eléggé pain in the ass). Így nincs sok tapasztalat, ami van az meg inkább negatív, mert kevés használat után megy tönkre. Sok hónap aktív használatot nem szoktak megérni ezért vagy azért.

Éppen ezért szerintem ez sárga autó effektus, akkor jársz a legjobban, ha választasz a polcról valami olcsóbbat egyébként vállalható márkából, aminek jó a kiosztása, vagy veszel valami komolyabb padot (értelemszerűen dualshockot a directinput miatt, bár szerintem már az emulátorok is kezelik az xinputot wink wink) akár használtan. Max. egyes tapasztalatok várhatóak egyes tulajoktól ami értelemszerűen nem sokat ér egy választásnál, a saját megérzésed fontosabb szerintem, MM-ben megfogdosható sok fajta.

Dualshock igen a playstation padja, de ebben annyira sem vagyok büfé mint az eddigiekben, van belőle 4 generáció értelemszerűen az egyes konzolverziókhoz, dualshock 3-at láttam már 4-5k körül.

[ Szerkesztve ]

(#3121) Callisto válasza DeFranco (#3120) üzenetére


Callisto
őstag

Dualshockhoz van XInput emulátor. A vicc hogy szélesebb körűen használható a Dualshock így mint az XInputosok.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3122) DeFranco válasza Callisto (#3121) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tudom hogy van nem véletlenül nem hoztam szóba. ;)

(#3123) fleetcmd válasza DeFranco (#3122) üzenetére


fleetcmd
tag

Az emulátorok kezelik az Xinputos padokat simán. A Logi F310-emet használom mindenféle nintendo-commodore-stb emulátorban (jNES, SNES, Dolphin, CCS64) és mindegyikben tökéletesen működik.

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#3124) suhi84


suhi84
tag

Hali!

Gamepad vásárlására adtam a fejem. Beleolvastam a fórumba és tiszta is mi az ajánlott.
Mégis felmerült bennem émi kérdés.
Van kétféle MS Xbox gamepad:
1. http://www.aqua.hu/microsoft-xbox360-gamepad-vezetekes-fekete-52a-00005-168767.html
2. http://www.aqua.hu/microsoft-xbox360-gamepad-fekete-s9f-00002-127781.html

Mi a különbség?
Tudom, hogy van ettől olcsóbban, de felmerült bennem, hogy az egyik esetleg vmi új verzió amiben kiküszöbölték a joy hibáját. Amúgy az mennyire típushiba és mennyire zavaró?

Őszintén szólva elgondolkodtam egyF310-n is 9500rt, főleg ha azt mondjátok annak nincs ilyen típushibája és még legalább szimmetrikus is az elosztása.

(#3125) DeFranco válasza fleetcmd (#3123) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Az F310 natívan tudja mindkét szabványt, de nekem is erős a gyanúm (talán írtam is) hogy magára valamit adó emulátor felfelé kompatibilis, tehát xinputtal tán nem lősz mellé.

De az F310 ebből a szempontból elég svájci bicska :D Ott van a legkevesebb szükség trükközésre. Átkapcsolod alul aztán napszemüveg.

@suhi84: Az első az a X360 for windows gamepad, a másik meg a sima X360 Elite gamepad, nincs különbség a kettő között, internetes fámák szólnak róla, hogy az Elite jobbabb, de ez lehet kamu is, szerintem nincs különbség. Mindkettő megvehető.

[ Szerkesztve ]

(#3126) DeFranco válasza suhi84 (#3124) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Milyen joy hiba van az x360 padon?

És hol láttál F310-et? látom, not bad.... megkérik az árát

[ Szerkesztve ]

(#3127) benvolio válasza DeFranco (#3126) üzenetére


benvolio
őstag

Ennek az F710-esnek is megkérik az árát:[link]. Nagyon mellé ütöttek a billentyűzetnek mikor beárazták! :DDD

(#3128) DeFranco válasza benvolio (#3127) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hát, a minőséget meg kell fizetni :D

Hajaj, amikor a tescoban volt végkiiárusítás és 2,5k-ért vesztegették a 310-et meg 3,1k-ért az 510-et. Akkor bezzeg nem kellett senkinek :D

(utána vonták ki a forgalomból)

[ Szerkesztve ]

(#3129) suhi84 válasza DeFranco (#3126) üzenetére


suhi84
tag

Többen írták ahogy olvasgattam vissza, h nem áll be középre magától.
Nem tudom ez mennyire gyakori vagy mi vele a helyzet, ezért is akartam rákérdezni, h jobban járnék-e a Logival esetleg.

(#3130) DeFranco válasza suhi84 (#3129) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hm... nem tudom mennyi padot érinthet a hiba, erről nincs infóm. Hallottam én is róla, de nagyon elvétve, lehet azokat nagyon ütötték. De van rá 2 év gari, annyival jó vagy szerintem.

(#3131) suhi84 válasza DeFranco (#3130) üzenetére


suhi84
tag

Na ez a másik. Ahol ajánlották az ára miatt mint pl a konzolokszervize.hu, illetve a konzolvilag.hu, csak 1 év gari van feltüntetve. Az Aquan meg 2év, de ahogy linkeltem az drágább. Attól már a Logi olcsóbb. Mindig túlságosan rácsavarodok a vásárlásokra. :)
Egyébként tud többet az Xbox a Logitól? Vagy miért ajánlottabb?

(#3132) wolf033 válasza suhi84 (#3131) üzenetére


wolf033
senior tag

Azért ajánlja mindenki mert sokan azt veszik és azzal van a legtöbb tapasztalat. Én most vettem ilyet: [link] Igaz még csak pár napja van nálam de szerintem tök jó. Nem késik, vissza áll középre a játékok felismerik 2 év gari van rá és a Thrustmaster elég neves cég a játékvezérlők terén csak mivel nem nagyon van tapasztalat a gamepadokkal így nem is tudják ajánlgatni.

(#3133) DeFranco válasza wolf033 (#3132) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Te ezt tényleg ilyen 9k környékén vetted?

(#3134) wolf033 válasza DeFranco (#3133) üzenetére


wolf033
senior tag

Nem annyiért de ezt korábban írtam is, hogy tök véletlen megláttam a Tesco gazdaságosban Szolnokon és meg is vettem ha már megláttam. :)

(#3135) DeFranco válasza wolf033 (#3134) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hadd kérdezzem már meg mennyibe került.

(#3136) wolf033 válasza DeFranco (#3135) üzenetére


wolf033
senior tag

11-be azt hiszem de előtte néztem egy másik boltban (576-ban) Xbox vezérlőt és ott 13 vagy 14 volt az Xbox-os ha jól emlékszem szóval nem is foglalkoztam vele. A Töcskóban meg megláttam a Thrustmastert és le...rtam mennyibe kerül mert az kellett nekem. :D

(#3137) DeFranco válasza suhi84 (#3131) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tudtommal az xbox karokra mindig is csak 1 év garit adtak, itt ez a 2 év a meglepő, bár mindenképpen üdvös dolog. Azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e a másfeles szorzót.

Vannak különbségek az xbox kontroller meg a logi között, de nem perdöntő egyik sem. A loginak 3 modellje van, bár most már csak inkább volt, ami szóba jöhetett, az F310 F510 F710-es modellek.

F310 - vezetékes, nem rezeg
F510 - vezetékes, rezeg
F710 - vezeték nélküli, rezeg

Az F710-zel voltak kapcsolódási problémák, nem mindenkinél jöttek elő, de előfordultak, a receiver volt a bűnös. A Logikra 2 vagy 3 év garit adtak, az F310-emre 3 év járt az tuti. A logi natívan tudja kezelni a régi (directinput) és az új (xinput) szabványt is, az alján van egy kapcsoló, azzal tudod átállítani. Jár hozzá egy gyári directinput szoftver, a Profiler, amivel a directinputos játékok irányítását tudod személyre szabni.

Az xbox padra alapból 1 év garit adnak (itt most ugye 2 van de felárral), vezetékes (ha olyat veszel), rezeg, illetve némileg más a kialakítása. A logi inkább a dualshockra hajaz, hogy melyik jön be ez ergonómiai kérdés. Én sem tudom eldönteni, hogy melyik az ergonomikusabb, talán egy lehelettel jobb az x360 padja, de ez nem 100%. A ravasza lazább, ez megint ízlés dolga, hogy kinek mi jön be. Az xbox pad csak xinputot támogat. Gondolom a directinput is emulálható 3rd party szoftverekkel, meg gyakorlatilag ha csak nincs valami extra igényed, akkor erre nem is lesz szükséged, mert nagyon széles ma már az xinput támogatottság, de megoldható.

Én mondjuk fázom az összes ilyen 3rd party vacaktól, akár xinputot akár directinputot emulál, mindig el van mondva, hogy persze az xpadder a zisten, de egyrészt az sem tud mindent natívan meg sehogy sem, másrészt pont a gamepad élményt veszi el sokszor, elég ránézni a számokra. Akinek natív xinput padja van használja, akinek nem, azok közül csak igen kevesen. Valahogy mindig előkerül, hogy ja igen, azt az ini-filet azért még másold be, meg ja még hekkelj egy kicsit játék előtt, hogy tudd használni, ja, hogy kellene a két független ravasz, hát az nincs sorry, szóval kösz én nem kérek belőle.

Én logit már nem vennék, nagyon elszálltak az árával, nem ér ennyit már szerintem, esetleg ha 8 körül kifogsz egy F310-et és nem kell a rezgő (nekem sem kellene) akkor nagyon esetlegesen, mert mégis csak jó pad. Egyébként meg x360 pad, és én nem feltétlenül adnék érte 10k felett a +1 év gariért.

(#3138) suhi84 válasza DeFranco (#3137) üzenetére


suhi84
tag

Hű! Szép leírás köszi!
A plusz egy év gari nem mozgat ilyen árkülönbséggel, ez nem is kérdés, azokat csak a kétféle típus miatt linkeltem.
Az ár a logi és az xbox tekintetében 9500 vs 8500 (mire ideér szállítással).
Egyébként tegnap este bementem a madaras tacskóba ki volt téve a demo xbox. Nézegettem a kart, nyomogattam és vicces, de a baloldalin kapásból nem állt vissza az egyik joy, a jobboldalin mindkettő tökéletesen működött.
Lehet azt a plusz ezrest megérné a logi, ha azzal nincs ilyen gebasz.
Nem egyszerű. :)

(#3139) DeFranco válasza suhi84 (#3138) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Plusz egy ezres és nem rezeg, viszont azt hiszem az F310-re alapból 2 év gari van, de lehet 3. Nekem 3 volt. Ezt ne vedd készpénznek, rá kell kérdezni.

A bal kar hibára nem tudok mit mondani, kérdezz rá esetleg az xbox360 topicban, hogy mennyire általános jelenség. Lehet hogy egy gariban cserélt padot tettek ki direkt azért, mert ott úgy is szétverik, mindegy milyen.

Fáj a szívem érte, de nem tudom azt mondani, hogy 9,5k-ért megéri az F310, annak idején olcsó padnak számított, én 2011 áprilisában 6,5k-ért vettem, ahhoz képest ez horror ár, de értem a logikádat, egy szavam nem lenne ha azt vennéd.

(#3140) garcia66


garcia66
tag

Sziasztok!

A fiam ezt nézte ki magának karácsonyra : Trust GXT 39 Wireless gamepad for PC and PS3.
Csak pc-n használná, ezért nem tudom, érdemes-e ezt megvenni neki. Vagy tudtok ajánlani valami hasonlót 7-10k közötti árban? Gondolom az is lényeg, hogy ne vezetékes legyen.
A választ előre is köszönöm.
Üdv,

"A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."

(#3141) vaakuum


vaakuum
addikt

Nincs valahol hivatkozás gyűjtemény véletlenül, ami alapján kiokosíthatnám magam ebből a xinput meg másikfajta szabványból, hogy melyik mire, mikor, kinek, minek és miért jó? :U
:R

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#3142) DeFranco válasza garcia66 (#3140) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem xinputos, ne vegyétek meg, tűzre való. Vezetékes X360 pad lenne szerintem a legjobb választás, konzolokszervizénél 7,5k az ára azt tudom, lehet máshol is kapni ennyiért vagy olcsóbban.

Vezeték nélküli kb. 11-12k ugyanebből a márkából. Arra kell figyelni, hogy ha vezeték nélküli x360 padot vesztek, akkor ahhoz kell egy receiver is (kis szappan formájú vevőegység) mert csak így tud kommunikálni a PC-vel a pad. Egy receiver 4 padot tud kezelni egyszerre.

Én nem vennék vezeték nélkülit, szerintem felesleges plusz költség, de ezt persze az igények szabják meg.

@vaakuum: eddig kb. 15-ször írtam le.

[ Szerkesztve ]

(#3143) L4mie válasza DeFranco (#3142) üzenetére


L4mie
veterán

Nekünk nagyon bejött a vezeték nélküli élet :)
Előtte speedlink Analog pro volt, az se rossz bár sokszor beragadt a rezgés DS alatt ami zavaró volt.

most 1 reciverrel + 2 wireless konrollerrel játsznunk TV előtt kb 4m-re a géptől.
1 reciver + 1 kontroller volt 11.5k
a másik kontroller meg 8.5k
Az egy dolog, hogy tapintásra sokkal jobb érzés az X-box kontroller mint a speedlink, de eddig semmilyen problémát nem tapasztaltunk ahol a logitech wireless bill-egér már néha néha elveszti a jelet ott ezeknek semmi gondjuk.

Én szintén azok mellett vagyok akik azt mondják hogy X-Box kontrollert érdemes PC hez venni, és ezt saját tapasztalat alapján mondom.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#3144) vaakuum válasza DeFranco (#3142) üzenetére


vaakuum
addikt

Az jó :R Mindjárt rákeresek akkor a szövegben.
Viszont kár, hogy nincs összefoglalója a témának, abban igencsak jól elférne.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#3145) Callisto


Callisto
őstag

Az XBox 360 kontrollerek nagyszámban nem állnak be középre ha elengeded a joyt. Tesztelve. Nem agyonhasználtakról van csak szó. Újakról. Ne játékba nézegesd, mert a driver átver, lekezeli a pontatlanságát.
Ha a játékban már elmászik a vezérlés, akkor ott nagyobb baj van és azt már a driver sem tudja lekezelni.
A játékvezérlő kalibrálásánál nézzétek meg. Szinte sosem áll vissza középre és mindig máshova állnak be. Nem nagy eltérés, de Logtech és más jobb minőségű kontroller után azért szánalmas. Szerintem. Ettől függetlenül rendben, mert a driver letörli a szart róla. Csak hát, na, a tudatban ott van, hogy ez bizony pontatlan...
Ettől függetlenül összességében jó kontroller.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3146) Sygnus


Sygnus
tag

Két pad közül melyiket vegyem ?

Genius wireless turbo grandias / 4ezer /

Logitech Cordless RumblePad 2 / 6 ezer /

Mind a kettő szinte új , olvastam jót is rosszat is, de nem tudok dönteni.

(#3147) TechN7ne válasza Sygnus (#3146) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Egyértelmű : Logitech

(#3148) Callisto válasza Sygnus (#3146) üzenetére


Callisto
őstag

Egyiket se!!! Tegyél hozzá még picit és XBox controller vagy a nemrég említett Thrustmaster. Meg fogod bánni később ha az általad említettek közül választasz az XInput és támogatottság hiánya miatt.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#3149) TechN7ne válasza Callisto (#3148) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Akkor már inkább Logitech mint Thrustmaster...... :N

(#3150) wolf033 válasza TechN7ne (#3149) üzenetére


wolf033
senior tag

Miért is? Ja mert nem ismered.... ahan....

Elmondanám, hogy baszott jó ez a Thrustmaster.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.