Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz zzola #102088 üzenetére
Bot akkor kellhet alapvetően, ha többet gyalogolsz mint amennyit futni fogsz egy terep versenyen. Jellemzően magashegyi versenyek. Magyarországon én max Uth legnagyobb távjára, Mátra 115, Vadrózsa 160 és társaikra vinnék.
A helyes bothasználatot is szokni kell, picit tanulni, illetve azért ha nem vagy hozzászokva, kart, hátat megdolgoztatja. -
zaskar
senior tag
válasz zzola #102084 üzenetére
15 éve terepfutok, ez idő alatt volt 20-tól 100 km-ig minden, hazai és külföldi pályák egyaránt. Sosem használtam botot, bár némelyik magashegyi versenyen valószínűleg jól jött volna, ott sokkal hosszabb emelkedők lehetnek egyhuzamban, mint itthon. De végül mindig úgy döntöttem, hogy nem kell nekem a felszerelés mellé még egy plusz nyűg, bár tudom, hogy ma már nagyon könnyű, összecsukható botok is léteznek. Egyébként is mindig haragudtam a botot használókra, mert nagy részük használaton kívül úgy tartotta, hogy nekem kellett figyelni, hogy belém ne szúrja . 5 éve egy erősen szintes erdélyi verseny előtt egy barátom adott egy pár Fizan carbon botot (a pár 240 gramm!) de végül nem vittem el, és azóta se használtam, pedig megvan még. Szóval ha nem is ellenzem a bot használatát, nem én foglak rábeszélni
-
-
veterán
Nekem ő nem tűnt fel annyira. Viszont a pályakijelölés az katasztrofális volt. Az, hogy a futók keresztezték egymást a pályán a hátsó részen, és nem volt kijelölve, melyik oldalon fussunk (ha a "természetestől" eltérően bal oldalt futottunk volna odafele, akkor nincs keresztezés), a befutó résznél hogy nem volt kibólyázva a szakasz (harmadik körnél rossz fele futottam), az, hogy az útban ott voltak a napozóágyak, büfébódé, túristák mindenütt, egy sátor a futóúton, a kivilágítatlan nagy kő, szörnyű volt. Ráadásul nem a túristák hibája. Feleségem a lányokkal leült éjjel a pikniktakaróra, hogy ott várjanak meg. Egyszer csak elment mellettük egy futó, majd még egy, akkor felugrottak, hogy biztosan az útban vannak. De sem jelzés nem volt, sem nem szólt nekik senki. Ahogy a második kör végén voltam, egy pincér hirtelen kilépett a tömegből, hogy keresztülmenjen - körül sem nézett. Akkorát ugrottam oldalra, majd kiment a bokám. Kérdezték a szervezők, hogy jól vagyok-e, nem fáj, de inkább elzavartam volna szegényeket, hogy inkább a pincérrel beszéljenek.
A végén befutottam, odamentem inni, a család ott várt, aztán indulni akarunk haza, akkor szólt feleségem, hogy az érem? Rájöttem, hogy a cél után nem is volt ott érem, hanem az ivósátor mellett kellett jobbra bemenni, ott adták oda.
De azt sem értettem, amikot bemondták, hogy már csak hét perc van a befutóig, pedig akkor még sok 10,5-es futott. A végén indulók jó részét 5-6 perccel később engedték el, mint a gyorsakat, azaz épp a lassan halafóknak vsökkentették le a szintidejét. Nem tudom, hogy velük mi lett, mert hazajöttünk a vége előtt (6 és 8 éves gyerekkel voltam, ők is futottak - na igen, szegények nem tudták, merre kell menniük, mondtam, hogy csak kövessék a tömeget - szóval kicsik voltak, nem vártuk meg a végét, pedig ha lett volna legsúlyosabb kategória, tuti nyerek a 130 kilómmal 😃).Szóval ide nem megyünk vissza. Pl Szombathelyen sokkal profibban volt idén tavasszal megszervezve az egész, pedig több helyen úttestet kereszteztünk, járókelők voltak, nem zárták le a várost, mégis sokkal jobb volt, különösen a gyerekeké.
Oké, nagyváros, de pl Szentivánon, kis faluban, kis létszámú rendezvényen is messze jobban szervezett volt (oké, nem UB szintet szeretnék, csak ne legyen ilyen fejetlenség)De egész nap pancsoltunk, a gyerekek futottak egyet (kisebbik a köveket olyat esett, négy helyen vágta el magát percekig vérzett, már orvoson gondolkodtunk, ennek ellenére lefutotta fájós lábbal), szóval a napot nem tette tönkre, de a befejezést igen...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
xy.zsolt
őstag
Gondolom, a részvételi díj meg úgy emelkedik ahogy a színvonal csökken.🤔.....és az a nagyon durva ha így van
Tegnap hosszú idő óta 1m sem mozogtam és nincs lelkiismeretfurdalásom
Mindenkinek respect aki 30+ fokban bármilyen kihívást teljesített/teljesít a hétvégén
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
-
sherlock82
senior tag
-
Steady74
addikt
Igen, kevés Joma tapasztalatot olvastam itt, ezért is írtam, hátha valaki felbátorodik vagy csak eddig nem írta le.
Spuriban nekem azt mondták, hogy divatmárka cipőjét ne vegyem: Adidas, Nike. Hiszek az eladónak. Végigpróbáltam akkor vagy 12-14 pár féle cipőt, és nekem a Saucony jött be a legjobban érzésre, kényelemre, utána pedig a design. Az ár jelen pillanatban nem számít, mondjuk 100k-nál feljebb nem megyek, de olyan cipőt szeretnék, amiben 1000km-ig tényleg nem fáj se a térdem se a bokám futás után. Nagyon olcsóbb felé ezért is nem fordultam eddig, de meggyőzhető vagyok.szerk: köszi a gyors választ
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Reebok nekem mindig egy teljes szammal kisebb kell,mas a meretezese...szoval ugyelj erre. Olyan helyrol rendeld,ahova nem gond visszakuldeni,ha meretcsere kell.
Floatride Energy egyik best-buy cipo volt regebben,az ujakat nem ismerem...mi az helyett vettuk a Puma Velocity NItro-t kb azt is tudja.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
Studi
veterán
Azért ezt megfordítanám: annak a Nike-nak, Adidasnak mennyi a listaára? 15? Legalább... Az más kérdés, hogy gyorsabban forgatja a Nike a típusokat, ezért a kifutó cuccokat be lehet szerezni fél, harmad áron. De amikor bekerül a boltba, akkor még mindig a felsőbb kategórias Decathlon másfélszerese.
És egy másik szempont: Nike-t, Adidast ennyiért erősen vadászni kell. Ha Decathlonból kell ilyesmi, akkor általában délelőtt kitalálod, délután már futsz benne, mert bármikor be tudsz menni a boltba és megvenni készletről.Szóval ezek a Decathlon - más márkák összehasonlítások elég sánták.
-
SirRasor
addikt
Oké, de nekem most szakadt el és most sehol se látok ennél jobb áron semmit. Ja, és még fehér is legyen? Elengedtem a dolgot, holnap megnézem és megveszem a jobbat és megint le van tudva minimum 3 évre (vagy többre, mert most már jobban figyelni fogok a cipzárra).
Make Love not war!
-
törölt tag
-
xy.zsolt
őstag
Hétfőn nekem is érkezik a DNE1.....a méret stimmeljen csak, a teljesítményében tesztek olvasása és az itteni tapasztalatok meghallgatása után biztos vagyok. Drop oké, nem túl ütős a lábnak a PWRPLATE, pillekönnyű, stb.....mi bajom lehetne vele?!
-
-
ballazol
senior tag
a sebész doki 3 hét után visszaengedett krumplis zsákokat pakolni
aztán a háziorvosnőm megtoldotta majdnem 2 héttel, biztos, ami biztos alapon
erre rátettem még 1 hetet, de már aktívan dolgozom, ma is pakoltam, de nem keveset
a futás sokkal jobban igénybe vesz
azt hiszem, döntöttem, a jövőhéten szépen elkezdek kocogni egy fegyelmezett 6 perces tempóval, aztán, ha ennyit nem bír, akkor így jártam..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
LanyUs
senior tag
zzola: ne már, ilyet nem csinált a 10e Ft-os Lifefite övem sem [link] Zsolt fenti állítása is jó összefoglaló Jobban merül az óra + 2 éven belül beszarik az öv
Hkorn: köszönöm az óra összehasonlítást! Tömören összefoglaltad a lényeget! Amúgy hajlok olyan verzióra is, hogy városban telefon nélkül optikai pulzus méréssel és kizárólag terepre viszem ezt a tepsi telefont ( Redmi Note 12 ), mert ott a senki földjén azért kötelező!
Peetanak viszont igaza van abban, hogy grammra mérem a pulzust edzésen. Az e-sim miatt még a végén apple watch9, mint a feleségemnek... Még én sem tudom! Vagy egy használt optikai Fr235 Ma minden esetre pihentem, holnap is laza terep, majd szombat mtb, vasárnap meg lesz az 5k + 750m fuldoklás a medencében
Felkészültem az úszásra! Rendszeresen járok! Évente ez az egyetlen alkalom, amikor úszni megyek! Örülök, ha csak kettőt nyelek majd Jó lenne 20 perc alá beférni / 750m, de 50m után szenvedek már.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Lehet nincs is tökéletesen működő mellkaspánt ....de ha mégis akkor az tuti bekrepál 1-2év után.
Nekem kényelmetlenek és az óra akkuját is jobban merítik...szóval nem kell agyalnom rajta.Ma először töltöttem fel connect-ben magam összerakott edzést. Egy dolog hibádzott...céltempókat nem szabad megadni mert nonstop jelzett futás közben mikor picit eltértem attól Szóval ma ez miatt bosszankodtam edzés alatt.
Lassan azért kimaxolom a 9éves Garmin fr235 széria tudását
3éve meg úgy vettem, hogy csak a fapadra volt szükségem (gps, sebesség, táv)[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
xy.zsolt
őstag
Utánaszámolva, pl ha a 2x2k+200m @4:10en futottál és közte volt 800m kocogás @5:00n úgy reálisan meglehetett az a PB.
Az a köztes 800m laza sokat számít energiavisszanyerésben....hogy nem ugyanazon tempón kellett ledarálni az 5k-t.Klassz!
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
A méretlen pihenővel megszakított távokon elért "PB-t" a strava nem jegyzi annak...ami rendben is van szerintem. Ettől függetlenül a külön-külön teljesített 10perces Z4es futásaidhoz gratula
De ha a 2perces pihenőidőket is beleszámolva lett az 5k PB-d akkor jár a mega gratula[ Szerkesztve ]
-
-
Alg
veterán
Nem, de a főoldalon ha picit lentebb görgetsz lesz egy banner, arra kattintva kilistázza amire érvényes - ezért írtam külön a Cloudboom-ot, mert arra jó, más futócuccot egyelőre nem találtam benne.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
A sarga ferfi 43-ol van ,es eleg keves meret...mondjuk annak az arat nem is engedtek le ennyire.
Ez van,hozott anyagbol fozunk csak nem vehetek nagyobb cipot csupan a szine vegettThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
zaskar
senior tag
Köszönöm, közben visszaolvastam, és így nagyjából tiszta lett a dolog. Bár érdekes, hogy maga a Puma weboldal se részletezi különösen, mit is takar ez, de egyértelmű, hogy emiatt drágább egy tízessel a WTR., mint a sima verzió. Egy valami viszont biztos, amíg többet futottam télen, akkor se kellett nekem ilyen, meg GTX-es sem, ma meg már sajnos erősen csökkentek a távok, amiket megyek, úgyhogy ezután is megleszek nélküle.
-
tomcica
Topikgazda
Szep munka,ahogy masnak is irtam mar ugyeljetek arra,hogy ne az interval eleje legyen erosebb,majd egyre lassulo,hanem egyenletesebbre kell oket,vagy esetleg enyhe gyorsulora.
Minden szunet utan picit pihen a lab,igy konnyu az elejet megtolni es csalos ossz atlag jon kiThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Lehet a cigit meg a sütit le kellene tenni.
Kapsz Te is mindjárt a topikcirmitől, ne félj
Amúgy remek kis futás lett, gratulálok! És nagyszerű helyen futsz!Van egy nagyon kedves (huhhh, és eszméletlenül csinos) futótársnőm, pesti, de pécsi születésű. Úgyhogy hajrá, én szurkolok!
Sőt, én Pécsre jártam főiskolára. Csak grátisz info. -
Studi
veterán
Érdekes ez, nekem is vannak olyan cipőim, amik nagyon tetszettek, ettől függetlenül nagyon gyorsan használati tárggyá alakult mind, és gázoltam át bennük a pocsolyákon. Sőt, úgy voltam ezzel, hogy jobb minél előbb túlesni a felavatás ezen részén, hogy ne féltsem. Rosszabb, és sérülésveszélyes is kerülgetni a vizesárkokat a cipő féltése miatt.
-
Agony
aktív tag
Épp vettem én is egyet 27K-ért Best Secretről. Ennyiért szerintem bestbuy, de versenyre (szerintem) túl puha. Kb. olyan mint egy Rebel V2, csak a karbon lap és a szélesebb talp ad neki egy kis extra stabilitást még úgy is, hogy magasabb mint a Rebel.
Egyedüli negatívum talán a sarok rész, ahol még a Vaporfly vicc kategóriás """párnázottságát""" is sikerült alulmúlni. Szerencsére nekem nem dörzsöli az achilleszem, de aki hajlamos rá az kerülje messziről ezt a cipőt.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Fred23
nagyúr
Ez igen.
Orvosoknak meg sajna sokszor nem lehet hinni, ha sportoló vagy, egyszerűen nem értenek hozzá, néha iszonyatosan nem. Például a gyúrós topikban is nem egy embert üvöltött le már a háziorvos a whey protein miatt. Általános lehet, hogy nem nagyon képzi már magát egy 65+-os doki, és a legtöbb háziorvos bizony már 60 fölötti.
Talán az átlagos betegeikből indulnak ki, azokat meg tényleg a széltől is óvni kell, mert a társadalom többségének a fizikai állapota valóban a béka segge alatt van. Túlsúly, alkohol, cigi, 0 mozgás, stb.
Nálam:
Most leszek 43, nem is rossz szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest