Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a topikot, most viszont véleményt szeretnék kérni a New Balance Rebel V2-vel kapcsolatban. Kb 10-12 éve futok átlag heti 40 km körül, eddig 27 km volt a leghosszabb távom. Lúdtalpas vagyok és általában stabil és stabil semleges cipőben futok, azonban az utóbbi 1-2 évben nyitottam szinte mindenféle cipőre . A semlegesekkel sem volt igazán problémám, kivéve a Hoka Rincon 3-at, ami után lesérültem, még az UTH nevezésemet is el kellett adni (jelenlegi felhozatal: Asics Kayano 28 és 29, Hoka Kawana, Asics Evoride 2, Adidas Ultraboost 20, Puma Deviate Nitro 2, Nike Tempo Next%). Tudom, hogy mindenkinek más a mozgása és nincs egy örök érvényű igazság, ugyanakkor mégis arra lennék kíváncsi, hogy a Rebel vajon mennyire lehet megterhelő az alacsony boltozatú, enyhén (vagy lehet hogy közepesen) túlpronáló lábamnak? Tegnap óta megvan a cipő és nem tudom még, hogy megtartsam-e? Ahogy olvasgattam, itt a topikban elég sok mindenkinek van. Köszönöm előre is.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Nagyon köszönöm a választ. Igen, a bokasüllyedést én el is felejtettem említeni. Az utóbbi 1-2 évben már én is próbálom váltogatni a cipőket, általában egyszerre 4-5 darabot, hogy mindig másfajta terhelést kapjon a láb. Eddig a Hoka Rincon után küzdöttem kb másfél hónapig a bal külső térdem fájdalmával. Pihentetés, hengerezés, futásmennyiség csökkentése, krémezés aztán helyre tette.
Az általad leírtak alapján fogok szerintem eljárni és megpróbálom szépen lassan beépíteni a rotációba a Rebelt. 18k-ért vettem, egyszerűen nincs szívem nem megtartani.
A Prism v2-n én is gondolkodtam, de azt olvastam, hogy az nagyon másfajta cipő, sokkal szilárdabb habbal, ezért végül azt em vettem.[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
A ruhás topik után megosztom itt is. A Nike oldalán tagoknak nagyon jó áron van most Zoom Fly 5 több színben is, és megy rá még a 25-ös kupon is. Így kb 72 euró lesz, ami szerintem elég jó ár érte.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz meszi85 #77628 üzenetére
A Zoom Fly 5 biztosan ma került az akciósok közé, szóval szerintem érdemes figyelgetni. Én is ránéztem naponta 2x pont az előttem írt zegama miatt, de végül azt elvetettem, amikor a ZF-t megláttam. Ahogy nézem, rohamosan fogy a készlet, de lehet, hogy bekerül az akcióba még más is (pl a Tempó Next sem volt közte tegnap).
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz haiduo82 #77622 üzenetére
Megjött a Nike csuka....pffff hát nekem nagyon bejön. Igaz, csak szobában próbáltam, mert akkora zuhé jött, hogy egyszerűen nem tudtam kimenni felavatni. Na de majd holnap Féltem tőle kicsit a tesztek miatt, de nekem nagyon tetszik. Igaz, hogy nem pille könnyű, de én szeretem érezni a cipőket a lábam alatt. Azt hittem, hogy olyan merev lesz, mint a Deviate Nitro 1, de szó sincs róla. Persze nem hajlékony, de nagyon kényelmes, nagyon sok hab van a talp alatt, nagyon klassz a gördülés. Szóval elöljáróban ennyi, nemsokára igazi teszt .
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
-
haiduo82
aktív tag
Megfuttattam a Nike Zoom Fly 5-öt 10 km-en (átlag 5:15-ös tempóval). Volt benne sík járda, göröngyös aszfalt és rekortán is. Kétségtelenül nehezebb és merevebb, mint a többi cipőm, leginkább a Puma Deviate Nitro 1-re emlékeztet. A Tempo Next valóban jobb tempósabb futásra, ugyanakkor nekem ez is tetszett. Kellemesen szilárd utazást biztosított jó sok párnával a talpam alatt, igaz csak az első 2 km után. Addig azért szokatlan volt (pedig vannak lemezes cipőim). Mindent összevetve nem bántam meg, bár tény, hogy kicsit szokni kell, de szerintem a hosszabb, lassabb futásoknál szeretni fogjuk egymást.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Én egy Jabra Elite 7 Active-t használok lassan 1 éve. Teljesen elégedett vagyok vele, jó a hangzás, kényelmes (még soha nem esett ki, szeretem rajta a bevonatot) és nem kell állandóan igazgatni. Nekem a nyomógombok is kényelmesebbek, futás közben egyszerűbb kezelni. Az ANC erősségét néhány tesztben kifogásolják, nekem megfelelő.
A vezetékeseket én nem szerettem, mert zavar, amikor mozog a nyakamon, vállamon.[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
New Balance Rebel v3 (a szürke színű) a BestSecreten elég jó áron van, kb 25k. Igaz nem olyan jó, mint a v2 volt pár hónapja, de a v3-t még nem láttam ennyiért sehol.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Peterhappy #79047 üzenetére
Tényleg egész jó kis akciók vannak itt, ugyanakkor - tudom, hogy az én hülyeségem, amin változtatni kellene - a Salomon számomra elsősorban terepcipő gyártó. Mondom ezt úgy, hogy a Speedcross 5-öt imádom, viszont a nem terep Salomonokkal semmi tapasztalatom nincs.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz dom1n0 #79083 üzenetére
Az Asics Trabucco sorozata stabilabb a DuoMax rendszerüknek köszönhetően. Nekem a 9-es verzió van, nagyon kellemesen párnázott és stabil (bár terepen nincs akkora jelentősége a stabilitásnak függően persze a terep típusától). Én is túlpronálok, nekem nagyon megfelelő terepre a Trabucco (mellette egy Speedcross 5-öt használok, azt is szeretem és a lábam is ).
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Hoka Challenger Atr 6 (appban vásárolva további 2k mínusz a MYAPP kuponnal (első rendelés esetén), így kb 25k)
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Peterhappy #80840 üzenetére
Igaz, az a Speedgoat is BB, azt el is felejtettem linkelni, köszi
A BS-en pár napja volt igen jó vétel a Rebel v3 (25k körül), mára fentebb ment az ára."Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz -szabi- #80859 üzenetére
Ez sajnos tipikus Hoka-betegségnek tűnik, azaz a talpbetét nem olyan széles mint a lábad, ezért a talpbetét széle nyomja a talpad belső oldalát. Nekem is csinált ilyet a Kawanám, de a Bondi 8-ban is éreztem. Két dolgot lehet tenni, vagy megpróbálsz kicsit masképp futni benne és remenykedsz, hogy a telpbetét széle kicsit puhul vagy teszel bele egy másik talpbetétet. Legalábbis Redditen ezt ajánlották. Nekem szerencsére hozzászokott a lábam 1-2 futás alatt és azóta nem jött elő.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz parandroid #80862 üzenetére
Igen, lehet, hogy a stabilitás a gond. Bár én sokáig csak stabil cipőkben futottam a nagyfokú lúdtalpam miatt, de ilyen módon csak a Hoka tört fel, ráadásul azok - mármint az enyémek - nem is kimondottan stabil cipők (sőt hivatalosan semlegesek). A GT sorozatot én is szerettem, jelenleg a Kayano a kedvenc stabil vonalon, viszont igyekszem mindenféle cipőben futni, többet forgatva egyszerre, hogy erősödjön a láb.
#80863 -szabi-
Nekem kifejezetten keskeny lábam van, mégis tapasztaltam sajnos néhányszor. De ahogy említettem, időközben elmúlt, ma is a Hokaban nyomtam egy tízest, de szerencsére nincs gond."Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Szvsz drága, tavasszal (de lehet ősszel, hirtelen nem emlékszem ) AY-n15 körül ment, az volt a BB . Esetleg nézd meg zalandon, ott van most kuponos akciós is, hátha akad a méretedben jobb áron. Ajánlom a női változatok között is nézelődni.
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Én 44,5-t hordok Asicsből, New Balance-ból és Nike-ból, 44 2/3-ot Hokából, Adidasból. Nekem Velocity Nitro 2 volt, abból kicsit nagyobb volt a 44,5-es, de egyáltalán nem vészesen, a Deviate Nitro 2 viszont számomra teljesen mérethű és tökéletes a 44,5-es. Szóval jó kérdés. Esetleg rendeld be mindkét méretet és marad, amelyik jó.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
-
haiduo82
aktív tag
válasz Napfénysüti #81951 üzenetére
A Modivo-n érdemes nézelődni, sok akciós Hokára megy még 25%-os kupon is. Pl ez a Challenger elég jó áron jön ki.
Ja most nézem, hogy a 25ös kupon csak az app-ban él.[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz #76500480 #83935 üzenetére
Tavasszal járt nálam egy példány, de sajnos vissza kellett küldenem. Nálam enyhe térdfájdalmat okozott (számomra nem volt elég stabil még így sem sajnos) és megijedtem nehogy a Hoka Rincon 3 által eredményezett térdsérülés jöjjön vissza. Szuper cipő egyébként, de nálam nem működött. Eddig ez a 2 cipő, amit a lábam kifejezetten nem szeretett.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz ígyvanferi #84704 üzenetére
Nálam csak a Deviate Nitro Elite-re megy a kupon
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Nike Infinity RN4 sok méretben, egész jó áron - 27k
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz #64052736 #85065 üzenetére
27,5 cm lábhosszra én 44,5-es (44 2/3-os) futócipőket hordok átalában, amelyek 28,5 cm belső talphosszal rendelkeznek. Még sosem éreztem, hogy túl sok hely lenne a lábujjaim és a cipő orra között. A New Balance Rebel v2-m 45-ös, 29 cm belső talphosszal és azzal sincs bajom. Nyilván kinek mi a kényelmes, plusz sok múlik a konkrét cipő kialakításán is, de szvsz kicsi lesz még a 44-es is.
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Grekooo #85419 üzenetére
Nekem szintén elég erősen lúdtalpam van és régebben kizárólag stabil cipőkben futottam. Aztán kipróbáltam több stabil semleges cipőt (sőt újabban már konkrétan instabil is van ) is és szerencsére beváltak. Szóval lehet azok között is érdemes lehet nézelődni, ezáltal jóval szélesebb körben van esélyed jó akciót kifogni. A kayanao sokkal párnázottabb szerintem mint a GT1000-es és nehezebb is, ráadásul az egy maximális stabilitást nyújtó cipő, míg az 1000-es csak enyhe stabilitást nyújt könnyebb és puhább kiszerelésben. Ez lábfüggő, nekem néha már sok a kayano, pedig mint mondtam elég komoly lúdtalpam, bokasüllyedésem van. Az biztos, hogy a kayano nagyon tartós (1000km simán menne van).
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
NB Rebel v3 Permafrosttal van valakinek személyes tapasztalata? Elsősorban az érdekelne, hogy tényleg sokkal merevebb és öblösebb, tágasabb a felsőrésze, mint a sima változatnak? Csak nem szeretnék úhy járni, mint a Puma Velicity Nitro 2 WTR-rel, amiben harangoztak a lábfejeim Elég keskeny a lábam és feleslegesen nem rendelnék. Köszönöm előre is.
"Együtt vagyunk senkik"
-
-
haiduo82
aktív tag
Tegnapi futásom 10 km 48:51 alatt, Garmin Connect szerint PB. Örültem nagyon, mert régen nem esett már ilyen jól tempós futás és ráadásul PB, ami hab a tortán. Aztán beléptem a Strava-ba, ami jelezte, hogy korán örültem, ez csak a 2. leggyorsabb 10-es, mert még 2015-ben (nem garminosként) futottam ennél gyorsabban..... mindössze 8 másodperccel. (legtöbbször futócipő kapcsán írok ide, de most ezt muszáj volt megosztanom )
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz tomcica #85688 üzenetére
és LanyUs, tisn: köszönöm szépen (nem semmi, hogy másodpercre azonos )
Igen, azért is bosszankodtam, mert az első km 5:19 lett (a többi már 5 percen belül) és ha tudom előre, hogy PB-t futhatok, akkor szerintem behúzom....vagy lehet, hogy pont összenyom a PB terhe Na majd még a tél beállta előtt valamikor lehet rámegyek
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Peterhappy #86247 üzenetére
Teljesen jogos, az elkerülte a figyelmemet.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Chuck Norris #86413 üzenetére
+1 a Petzl-re, nekem is az van, imádom, könnyű, kompakt, akkus, elegendő fénnyel és üzemidővel
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
A Sanasport.hu oldalon vagy elírás van, vagy az év akciója megy néhány mérethiányos (női, férfi vegyesen) Adidas futócipő esetében. Most vettem egy Boston 12-t mindössze 11.000 Ft-ért. Érdemes szétnézni. Igaz, lehet, hogy törlik, majd kiderül.
"Együtt vagyunk senkik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest