Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82751) Tulku válasza -NoVa- (#82750) üzenetére


Tulku
veterán

Akkor megválaszoltad....egy rezisztor...

Nem csodálom, hogy sokan a TWS felé kapálóznak...

(#82752) v1rus válasza v1rus (#82703) üzenetére


v1rus
tag

Valakinek erre otlet esetleg?

(#82753) gianni85 válasza Tulku (#82751) üzenetére


gianni85
veterán

Minden másra meg ott az es100 egy normális fülessel :)

(#82754) Tulku válasza gianni85 (#82753) üzenetére


Tulku
veterán

Igen, számomra most az egyetlen értelmes hordozható alternatíva....TWS még nincs készen...

(#82755) Carlas válasza Tulku (#82747) üzenetére


Carlas
senior tag

Nem. A teszt alatt a Fiio M9 és M11 adta a hangot, sima és szimmetrikus kimeneten is. A teló tesztnél volt most még csak a Type-c, jelenleg is ez van amig nincs meg a végleges. De bármin néztem az N5005-nél messze jobb volt. Az N5005 vs FH5 egy dragonfly Red-en nézve is alulmaradt nálam és nem csak mélyben. Egy volt jobb hogy kisebb volt az n5005 de ez annyira nem negatív, mert az FH5 nagyon kényelmes. Nagyon nagyon szép a hangja és minősége van a cuccnak, imádom. TEsztelem majd még AK70-el is, csak azt a jövő héten tudom, de a végleges amin használva lesz valószínűleg egy Dragonfly Cobalt lesz vagy rendes lejátszó. Ezt még nem döntöttem el, de a DF Red-et is annyira imádtam hogy nagy esélyes az új is vagy akár a Red is újból. Főleg a mérete miatt utazáshoz és utcára nagyon jó.

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82756) Carlas válasza Tulku (#82754) üzenetére


Carlas
senior tag

Az finoman van mondva. Rengeteg a gond velük. Mivel ezek mobil tartozékok főleg igy rengeteget van lehetőségem tesztelni. A Kínaiaktól a Pro gyártókig. Hát Néha a kínai jobb mint a drága /pl Hoco nevű cég logózott valamije egész királyul szól/ , de azért az is szar még mert pl a tokja gagyi és sok helyen látszik az olcsositas. Legtöbbször a szaggatás, szoftveres gondok vannak, vagy a töltőtok bugjai. Hangra egyik se valami húha. Talán ami tetszett a Huawei Freebuds /azt hiszem ez az/ amibe 1 BA + 1DD van. De ott olyan hiba van hogy ha rendes fülgumit teszel rá akkor a tokot nem tudod lecsukni mert nem fér bele csak a gyári rendesen. Az meg nekem pl kicsi és elég szar is. mivel igy nem tudod lecsukni tölteni sem tudod stb mert a mágnes nem tartja lecsukva. A Beoplay E8 borzalom volt, Az E8 2.0 már jobb, A Sennheiser uj fulese se szar csak ezek sem olcsóak és ennyiért számtalan jobb van sőt harmad ennyiért is. a Jabra fülese is nagyon jó /de ott is van szakadás meg szoftveres gond. Ha nem TWS a 1More több driveres nyak körüli fülese lehet nem rossz

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82757) Tulku válasza Carlas (#82755) üzenetére


Tulku
veterán

Majd vigyázz, milyen játékost választasz hozzá...jelentős eltérések lehetnek, dac-amp vagy kimeneti impedancia szerint...

Az átalakító vezetéket én is hanyagolnám....az nem alternatíva, csak szükségmegoldás...

(#82758) Carlas válasza Tulku (#82757) üzenetére


Carlas
senior tag

Persze figyelek vagyis probalok. Ez ideiglenes, igy nem jó. Teljesen mashogy szól egy DF Red-en pl. Az nekem eddig a Best utazáshoz meg napi használatra nagyon imádtam de idióta voltam és eladtam. A Cobaltra kivancsi vagyok nagyon jókat olvastam róla. Ha annyival nekem nem ad többet akkor megint lehet Red lesz. Nagyon jó árban beszerezhető.

Mindent tesztelek :D Az Fiio M9 nem volt amugy rossz cucc sőtt. Még nem is drága de ott kell 2.5-os kábel mert ott jobb. De az siman is jól szólt és nem volt óriási mérete. Ha jól emlékszem az X5III is 3.5 szólogat de 2.5-ön rohadt jó lesz.

Most ez a dilemma van. Őszintén max 100e körül szánnék most rá, szerintem utcára több nem kell már. A DF-et meg PC-n is siman bedugom és kész, nincs akku stb ami beszarjon. Addig meg az átalakító megy de pl érdekes a Mate 20 prom sokkal jobban szól ilyen átalakítóval mint az iphone X-em tette. Nem kicsit más. Ez fura h miben tér el de közel sem rossz azt semmiképp nem mondanám kellemes hallgatni vele és ez meglepő. csak hát elég vézna az az átalakító vezetéke is.

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82759) gianni85 válasza Carlas (#82758) üzenetére


gianni85
veterán

Ahelyett hogy kiadnál sok pénzt a túlárazott audioquest kacat(ok)ra, inkább próbáld ki hordozhatónak te is a radsone es100-at.
Ha jól értelmezem most android telód van, így tudod ldac módban használni, pc-vel meg menne usb kábellel.

[ Szerkesztve ]

(#82760) san2000


san2000
tag

Sziasztok!

Ma érkezett meg az Earfun free fülesem.
Eddig nagyon tetszik egy dolgott kivéve.
A fülillesztékét szeretném lecserélni.(jobb oldali szilikon)

A hagyományos illesztékel ellentétbeb kb fele akkora a középső szilikon csövecske.(ha a hagyomnányost teszem rá akkor nem lehet lecsukni a dokolo tetejét és nem is tölti a fülest.

Hogyan keresek rá erre az illeszékre?
Van ennek konkrét tipusa ?
Gondolom az újabb TWS fülesek ilyet használnak.(Galaxy buds stb.)

Szóval hogyan keresek illeszéket ill. létezik e memória habos illeszték aminek ilyen a rögzitése?

Köszönöm a válaszokat.

(#82761) Carlas válasza gianni85 (#82759) üzenetére


Carlas
senior tag

A kacatok eleg eros. A RED iszonyatosan kiraly termek ez nem kerdes + nincs benne aku ami beszarjon hosszu tavon. Amit mutattal igeretes tenyleg de inkabb ettol tartanek. Amikor minden olcso es mindent tud es minden szep az max a mesében van. ez mas technikai eszkoznek szamtalanszor beigazolodott. Ha itthon kaphato lenne jo aron agyalnek rajta komolyan, hogy megveszem esetleg garival aztan lassuk mit tud. De a Red bizonyitott nalam PC-n es telon is es meg lutri lenne meg akkor is ha tenyleg ennyire franko. szoval nem azt mondom h ez rossz csak tartok tole, azt viszont tudom h a masik milyen es az eleg kiraly volt /AK70-emnel jobban szolt/.

+ amazont meglestem hat ott azert vannak gondok epitesi minosegben

DE koszonom tenyleg nem ismertem es olvasom is hogy keszul az utodja.

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82762) -NoVa- válasza san2000 (#82760) üzenetére


-NoVa-
őstag

Buds valóban ilyen, ennyit tudok.

De a tok lecsukható marad hosszabb szilikonnal is.

[ Szerkesztve ]

(#82763) Carlas válasza san2000 (#82760) üzenetére


Carlas
senior tag

pont ezt irtam a huawei freebudsnal is. csak a gyari gagyival volt lecsukhato. a legtobb ahogy nezem ilyen, bar van kivetel. tok lutri mert sokat igy nem is gondolod hogy tesztelni kellene vagy megnezni ezt. en sem gondoltam ra es ha nem tudnak folyamatosan tesztelni egy csomo fajta tws-t siman megvettem volna a huaweit is. sajna csak akkor derul ki ha kiprobalod vasarlas elott sajat gumival. azert mert hasonlo a gyari attol meg lehet kicserelheted, attol fugg h a tokba mennyi a hely. de ezt csak a proba adja meg

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82764) gianni85 válasza Carlas (#82761) üzenetére


gianni85
veterán

Volt black-em, már az se érte meg az árát, a red meg 60k+ huf, kész rablás egy usb stick-ért, főleg hordozható eszközként, ami még szívja is a teló akksiját. Tény, hogy nem hallottam a red-et, de nem hinném hogy annyira eltérne a black hangkarakterétől. Nekem sose volt gondom a sabre hangzással, de azért az akm implementációk sokkal jobbak, tiszta, nyugis, részletes hang, a sabre meg kicsit mesterséges , karcos.
Az es100 előtt egy cayin n5ii-vel nyomtam, ami a szaksajtó szerint is az egyik legjobb és legkevésbé sem karcos sabre implementáció, és az es100 hozta bluetooth-on harmadannyi árból...
Ha nem vagy a saját pénzed ellensége akkor azért keress rá a véleményekre ebben a topikban, meg a melyik mp3-as topikban is.

(#82765) san2000 válasza Carlas (#82763) üzenetére


san2000
tag

Köszi a válaszokat.

Sajnos az earfun is ilyen csak a gyári kis lapos illeszték fér bele. :(

És igen a tesztelök erre nem fiygelnek.Pedig megnéztem vagy 10 youtube videot.
Midenhol kiemelték a jó hangminőséget,de ezt nem mondták sehol.

De nem adom fel. :N

Az alin találtam a gyárihoz hasonló egyszerű szilikont ,de komolyabat sajnos még nem. :(

(#82766) Tulku válasza gianni85 (#82764) üzenetére


Tulku
veterán

ES100 egy nagyon használható alternatíva...nagyobb hang mint a készülék...

(#82767) -NoVa- válasza san2000 (#82765) üzenetére


-NoVa-
őstag

BW FYE5-höz adtak ilyet, és annál pont nem szerettem, mert túl jól szigetelt. A mélyek, izoláció szempontjából előny, a testzajok (mozgás, vérkeringés, zörejek) szempontjából hátrány. A Buds-é kevésbé zártan illeszkedik, így kell a sharkfin is benntartani a fülben, de nem hallod az összes lépésed a füledben döngve.

(#82768) san2000 válasza -NoVa- (#82767) üzenetére


san2000
tag

Tény és való,hogy nagyon jól szigetel.
Nekem mondjuk egyenlőre tetszik.
Találtam az Aliexpressen egy ilyet.
Nem olcsó,de szerintem ez jó lesz.

Szerinted megrendeljem?
A méretek alapján elvileg akkora mint a gyári.

(#82769) -NoVa- válasza san2000 (#82768) üzenetére


-NoVa-
őstag

Zsákbamacska. Meg fülesfüggő is, az összes fülesemnél más illesztéket használok/szeretek. Ennél az Alisnál elég kicsi a lyukméret, ami a Buds-nál pl kifejezetten előnyös, a gyári ilyesmi hozzá. Másnál meg pont a nyitott a jó, úgyhogy kb addig kell próbálgatni, amíg nem találsz megfelelőt. Ráadásul ami az egyik fülessel beválik, az nem feltétlenül lesz másfajtával jó. Na ezzel sem segítettem sokat :)

(#82770) sicc33


sicc33
aktív tag

KZ Bluetooth kábel / modul tapasztalat valakinél? Rendeltem egyet és kb 2 óra használat után elkezdett furcsán viselkedni. Olyan recsegő torzított hangja lenne. Azt hittem valami gondja lett a fülhallgatónak, de kábellel a probléma nem jelentkezett. Több BT forrás lett próbálva. PC és telefon is. Mindegyiknél hallható a hibajelenség.

(#82771) Carlas válasza gianni85 (#82764) üzenetére


Carlas
senior tag

A black es a Red kb osszehasonlithatatlan hangban. Eg es fold. Hallgasd meg es utana mond :) nekem volt mind nem hiaba mondom. A RED egy N5005ot hajtott tokeletesen jobb hangal mint az AK70 ami azert nem epp a rossz kategoria. Szoval hiaba kicsi az egy kva jo cucc mindenhez. De a black egy fos a Redhezt kepest. Az akksi merules meg nem erdekes a teloban eleg nagy akku van es mar az iphone X-en se merult szinte semmivel sem tobbet. De hangban nagyon elter a blacktol. siman meghajtott barmit nagyon szep hangal. 45e ujonnan a RED mar beszerezheto. Amit mutattal tenyleg erdekes csak kar h itthon nincs igy nem hiszem h megvennem. ha valaki arulna ujonnan akkor lehet. De hidd el a RED nagyon nagyon jo cucc

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82772) Carlas válasza sicc33 (#82770) üzenetére


Carlas
senior tag

nekem van is a fiokba egy uj :D alapbol jol szolt amennyire lehet ennyiert. De nagyon gyenge a jele. akar egy fejmozdulattam beszaggathat neha a hang ha zajosabb a kornyezet. de recsegest nem tapasztaltam. Ha budapesti vagy es ossze tudunk futni es megtalalom szivesen neked adom ingyen.

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82773) gianni85 válasza Carlas (#82771) üzenetére


gianni85
veterán

Volt black-en kìvül más stick cuccom is, Meridian, smsl, hiface dac, de végeztem velük. Ha (és ez egy baromi nagy ha) jobb is lenne a 2x annyiba kerülő df red az es100-nál, kb hordozhatóként kényelemben bukta. Feláll a szőr a hátamon, ha csak rá kell gondolnom, hogy kábellel fixen a telefonhoz van csatlakoztatva egy usb stick, és úgy kell zsebben hordanom, meg bénázni amikor elő kell vennem. Ezzel szemben es100 hozzá van csipeszelve a pólóm nyakára, telefont tőle függetlenül tudom irányítani/használni, és még mikrofon fukcióval is rendelkezik, így hívást is tudok fogadni. Könnyű út közben ezt a kényelmet megszokni, és nehéz belőle később engedni. Főleg amikor a hangzásba se lehet igazából belekötni, főleg balanced kimenetet használva.

(#82774) sicc33 válasza Carlas (#82772) üzenetére


sicc33
aktív tag

:D a hatótávval nem volt gondom ( azt hiszem) csak elkezdett torzan szólni. Sajna messze lakom tőled, de összehasonlítás jól jött volna. Egyébként zst-hez van az enyém. Hála égnek több féle csatlakozó letezik házon belül.

(#82775) Carlas válasza sicc33 (#82774) üzenetére


Carlas
senior tag

Nekem is ahhoz volt. Hat szivesen odaadtam volna. mindanam elkuldom ha a futart allod de akkor mar vehetsz ujat is.

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82776) Carlas válasza gianni85 (#82773) üzenetére


Carlas
senior tag

Semmi gondot nem okozott nekem. kicsi meret es a kabel is tok rovid volt pluszba, semmit nem ront. A BT nyilvan kenyelmesebb de ha itthon valaki arulja majd vagy ha eltelik egy ido es kesobb is faszak lesznek. A kikstarteres csodakbol lattunk mar dolgokat. de elhiszem h fasza de te hidd el hogy a RED durvan jol szol a Cobalt meg meg jobb es kisebb is. de ezt tul is beszeltuk :D

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82777) gianni85 válasza Carlas (#82771) üzenetére


gianni85
veterán

Ja még valami... AK70 vagy AK70II? Nem hallottam őket, de előbbinek elég magas a kimeneti impedanciája, arra érzékeny fülesnél eléggé el tudja rontani a hangképet.

(#82776) Carlas
Akkor tényleg nincs miről beszélni, ha neked mind hangban, mind funkcióban, mind árban megfelel a red, és korábban is jó volt, akkor újra kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#82778) Carlas válasza gianni85 (#82777) üzenetére


Carlas
senior tag

AK70 sima. nagyon jol szolt azzal nem volt baj imadtam azt is. de a masik hangja jobban bejott tobb fulessel is. Most Fiio FH5-ot vettem ami lenyomta nalam csunyan az N5005-ot kb minden teren. Ez a fules atom jora sikeredett de az olcsobb fiok is. persze ez egyeni izles.

Most dilemmaban vagyok mert a Fiio M9 is nagyon popec volt. Olyan sok valasztas itthon nincs ennyiert. Tenyleg a Red kva jo volt. Ha lesz megint vagy a Cobalt es Bp-i vagy szivesen megmutatom majd es kiprobalnam a tied.

sajnos kintrol nem rendelek igy pedig erdekes amit mutattal nagyon. sajnalom hogy senki nem hozza be vagy arulja hardverapron, de fura is mert ha tenyleg rohadt jo tuti mast is erdekelne akar ugy is hogy hasznot rak ra. en tuti megneznem es fizetnek tobbet is esszeru keretek kozott. A redet meg a cobaltot jo aron tolja egy srac ujonnan akit erdekel.

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82779) Bodor válasza -NoVa- (#82767) üzenetére


Bodor
veterán

Ugye ezt nem mondtad komolyan? "a testzajok (mozgás, vérkeringés :Y , zörejek) szempontjából hátrány."

Ha igen, akkor gondolom mennyire zavaró lehet számodra a belek mozgása, a nyirokrendszer által kiadott hangok vagy a csontvelőben a vér képződésének a hangja... :U

Elég jó a fülem, és sokféle illesztéket próbáltam már én is, de hasonló tapasztalatom még nem volt, szerintem kissé túlzásokba esel.

[ Szerkesztve ]

(#82780) -NoVa- válasza Bodor (#82779) üzenetére


-NoVa-
őstag

Dugd be az ujjad a füledbe, hallod a mély dübörgő zúgást? Az a keringésed. Gugolj párat, megjön mellé a pulzus dobolása is. Mozgasd meg a nyakad, állkapcsod.
Ha ezeket nem hallod, akkor a mélytartományban súlyos halláskárosodásod van, vagy megállt a szíved. Ha hallod, akkor nem volt még légmentesen passzoló illeszték a füledben.

(#82781) Yofej75 válasza -NoVa- (#82780) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Általában az ember ezeket a testzajokat nem veszi észre mert:
1. napi szinten együtt vagyunk és úgy megszoktuk a jelenlétét, hogy fel sem figyelünk rá (hiánya feltűnőbb lenne de akkor már késő..)
2. zajcsökkentő fül- vagy fejhallgató használata során a hangsugárzóból érkező zajok-zörejek-hangok ezt a belső zajt elfedik, elnyomják.

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#82782) vicze válasza san2000 (#82760) üzenetére


vicze
félisten

Ha szilikont akarsz és nem gond ha esetleg beáldozod a szilikon illesztéket, akkor kifordítod és egy csipesz megoldja a hossz problémát. Ez még amúgy nem garancia, hogy bele megy a tokba, vagy hogy jól fog a füledbe illeszkedni.
Complynak van TWS-re illesztéke, de az majdnem drágább, mint a füles, amihez használni akarod.

[ Szerkesztve ]

(#82783) Bodor válasza -NoVa- (#82780) üzenetére


Bodor
veterán

Természetesen hallom a zúgást, nincs semmilyen halláskárosodásom, viszont mivel Yofej75 válaszával értek egyet, nem hiszem, hogy - még alacsony hangerőn hallgatva is - ezekből a hangokból lehetne hallani bármit is zenehallgatás közben. Egyébként ilyen illesztéket használok pár éve a fülesemhez, és ez elég jó izolációval rendelkezik.

(#82784) Hintalow


Hintalow
senior tag

Sziasztok!

Vezetéknélküli fülest aliexpresszről milyet érdemes venni?
Tennék egy próbát vele :)

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#82785) fericske válasza Bodor (#82779) üzenetére


fericske
addikt

Pedig van ilyen. Fülesfüggő. Nekem jelenleg a Final F3100-zal van ilyen jelenség. Azt mélyebben kell a hallójáratba csúsztatnom a jó hangért mint bármelyik másikat ami van és felteszem abból adódik.

(#82786) gianni85 válasza Carlas (#82778) üzenetére


gianni85
veterán

Pedig nincs semmi ördöngösség egy amazonos vásárlásban...

(#82787) Tulku válasza fericske (#82785) üzenetére


Tulku
veterán

CIEM + APEX ;]

(#82788) Carlas válasza gianni85 (#82786) üzenetére


Carlas
senior tag

jah nem azert sokat vasaroltam csak jobban szeretem itthon.

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#82789) vicze


vicze
félisten

Egy kicsit megkésve, de szeretném azért leírni az idei CanJam London benyomásaimat.
Mivel sajnos idén kb. az iBrasso fülesek voltak a legolcsóbbak, aki füles estében 200$ alatt gondolkodik, az ne is olvassa tovább. Sajnos a JHA új Laya-t nem tudtam meghallgatni, pedig az új tubeless-t nagyon meg akartam, de minding foglalt volt, mikor arra jártam. :(

Szerettem volna több BT eszközt is tesztelni és hasonlítgatni, de sajnos a térben olyan durva RF interferencia volt(több 100 telefon BT-je bekapcsolva), hogy nagyon ritkán lehetett olyan időpontot kifogni, amikor egyáltalán működött pár másodpernél tovább.

Amivel teszteltem: Telefon + Chord Mojo + 64Audio U6(referencia ként), zenék DSD-ben, vagy FLAC 192k-től 44kHz-ig, éppen miből mi a legjobb elérhető.
Átalgosan 15-20 percet töltöttem egy egy fülessel, váltogatva hasonlítgtva, analitikusan hallgatva, volt ahol 30perc is megvolt és unták már a fejem. :P

HifiMan TWS600(199$): Hát "this is not yor tipical" TWS az biztos... Nagyon szkeptikus voltam ezzel szemben, de kezdjük azzal, hogy a kapcsolati jelerőssége valami eszméletlen. Ezt kb. csúcsidőben teszteltem brutális interferencia mellett és úgy 1percig képes volt folyamatos zenét adni, úgy hogy minden más másodpercenként akadt. Szóval ez a része rettentő meggyőző. Nos a hangázása se az általános mély megnyomott TWS, kb. RE400 hangja van 1-1-ben, ezt is adják mellé ajándékba általában. Egyszóval aki nem mély hiányos magas és közép emelt hagzást szeretne TWS-ben az ne keressen tovább, mert ez kb. tökéletes.
Ami még nagyon meglepett, hogy mennyire kényelmes, a mérete ellenére, és nagyon besimul a fülbe.
Sajnos App nincs, extrái nincsenek, szóval tényleg csak a hangja miatt ajánlható.

A fejeseik még minding nagyon jók, az Ananda BT viszont elég gyenge eresztés, szó szerint, mert borzasztó gyenge er erősítése.

Westone füleseket nem nagyon hallottam még, így ha már ott volt végigmentem rajta.

W40(499$): Van mély meg mély, közép simán csak le van húzva, meg van magas, de még így is erőtlen valahogy.
W60 (999$): Itt is túltolt mély, és még minding emlet magas, legalább van már némi közép, de egyértelműen gyengébb mint az U6 felbontásban, és még drágább is...
W80(1599$): Elsőre azt tűnt fel, hogy ez már nagyobb és nyomja a fülem. De marat a túl sok mély, és ráadásul még búgós is, szerintem kellemetlen és rámászik a középre. Közép jobban el van nyomva mint 60-asnál, és még a részletessége is kevesebb. :F
UM50Pro(649$): Na ez egy értelmes hangzású füles, sokkal semlegesebb zenibb, nem hiába zenészeknek ajánlják. Bármikor ez a füles, mint a W60 vagy W80 mindképp. Abszolút ajánlható.

Meze Rai Penta(1099$): Hát enyhén szólva nem szeretem a márkát, de ettől a fülestől lesett az állam, szinte mindenben jobb mint az U6, nagyobb a tere, sok részelt(ez kevesebb mint U6), nem semleges de kellően lapos a hangzása, úgy hogy ott van a mély és a magas emelés, de nem nyom el semmit, nagyon élvezhető. Kábele nagyon jó lágy nagyon kellemes. Az egyik legjobb füles amit hallottam CanJam-en.
Nem mondom, hogy nincs jobb ár réték arányú, de ebbe a fülesbe nem tudok belekötni.

A Meze fejesek a planár is túlárazott designe izék, több ezer dolláros erősítőn is kb. semmit nem mutat, a 99 Classic-ot meg nem értem miért tartja bárki is jónak, de ez egyéni szoc problémám.

64Audio A6t (univerzális bemutató darab)(1299$): Elmentem a sarokba és sírtam egy sort. :( Csak annyit tudok mondani, hogy TIA teszi a dolgát. Egyszerűen pont azt a levegősséget, felbontást, magas extension adja, mint au U18-nál és teljesen elszűnik az alap U6 ércessége karcossága, amit 1-1 számnál hallható. (Ez a Hugo 2-vel párosítva is eltűnt, szóval a Mojo is ludas benne.) Egyszerűen számomra ez a tökélestes hangzás és füles. Mély és közép emelés, gyönyörű hangzás, a füles minden hibája eltűnik. Eh... Grr... Eh...

N9t-t még meghallgattam, de a A6t annyira "elszomorított", hogy nem jegyzeteltem. :P De az egy nagyon jó füles.
tia Trió kifejezetten nem tetszett, a hibrid felépítés nem áll jól 64Audiónak, nem jól vannak a váltók megcsinálva, nem az a hangzás, amit ettől az ártól várnék.

FiiO-nál sajnos csak a drágább sorozat volt, az olcsóbb füleseket nem hozták sajnos. :(

FiiO FH5(269$): Ez egy jól összerakott füles, itt a magas egy kicsit túl van tolva, érces, kicsit sziszeg, kellően részletes, részletek kicsit mosottak, nincs kellő szeparáció.
FiiO FA7(319$): Túl sok mély, egyszerűen hiányzik a közép, a magas meg vágott, egyszerűen élettelen, nem értem ezt a fülest, hogy mire kéne jó legyen. Semmi nem indokolja az árat, max. a felbontása, de általánosan élvezhetetlen.
FiiO FH7(469$): Ez egy nagyon jó hangzású füles, kicsit sziszeg nem vészes (lehet erősítő függő), közép kicsit visszahúzott de nem vészes, sok részlet, nagy tér, az tűnt fel, hogy nagyon gyors a lefutás, a magas felbontása kiváló.

A FH7-et kivéve erősen érezni, hogy részletességben felbontásban, térben, jóval elmarad a drágább fülesektől és tényleg azt kapod amennyit érnek, vagy azt se.

iBasso IT01s(199$): Behelyezéskor driverlfex, semleges kellemes hangzás, kicsit visszafogott középpel, kellő mennyiségű részlet és tér az árért, de semmi extra, semmi negatívum, jó iparos munka kb. :) Ajánlható, ha nem tényleges probléma a driver flex.
iBasso IT03w(prototípus)(???$/259?): Enyhe mély emelés, de nagyon magas húzott füles, rettentő sok, ennek ellenére nem csak enyhén sziszeg, szóval nem annyira rossz, sajnos így is részlet hiányos és gyenge a tér.
iBasso IT04(499$): Behelyezéskor driverlfex(ennyiért nem szabad), Jó tér, egész szellős, jó szeparáció, kellemes hangzás, kellően üt a mély, nem búg egyáltalán nem mászik semmire. A magas is kiváló, gyenge sziszegés karcoság, de nem vészes.

Ha már a Shure is ott volt akkor már meghallgattam, mert még őket se hallottam még. Náluk egy nagyon kedves de láthatóan audióhoz nem nagyon értő sales-es volt.

Shure 535(449$): Hát majdnem elröhögtem magam, de tényleg... Szétmos mindent, mintha rágó lenne vagy nem tudom, semmi értelmes szeparáció, mintha nem is BA lenne az egész, enyhén emelt mély, nem vészes de az egész mégis olyan sötét hangzású, Jó a tér jó a magas, érezni hogy készakarva van ilyenre csinálva, de egyszerűen, mintha hiányozna a zene egy része. Hogy a nevén kívül mi adja el, azt nem tudom.
Shure 846(semleges filter)(999$): Tiszta szép részletes, de messze nem annyira mint amennyire az árkategóriában kellene, hiányos a közép vágott a magas, ami egy csomót elvesz a zenéből. Hallod, hogy ez egy technikailag kiváló profi füles, de hangzása az árért egy vicc.
KSE1200(1999$): Valahogy úgy tudnám, jellemezni, hogy válogatós picsa. Nagyon durván jó mély, erős nem túltolt pont olyan amilyen kell legyen, ez nagyon tetszett. Nagyon jó füles, amíg nem hallgatsz rajta valami modernebb pop számot, szintetikus sok magassal, és akkor kakofónia lesz belőle. Az elektrosztatikus driver képtelen ezt lekezelni ekkora méretben, konkrétan felismerhetetlen lett a dallam. Szimfonikushoz csodás, jazzhez már necces lehet.

Shure hangzása amúgy elég konzisztens volt, és egyből megtudod mondani, hogy mindegyik pontosan erre van hangolva, és mind többé kevésbé, de egyforma hangzásvilággal rendelkezi, ami a Shure hangzás. Sony-nak van még kifejezetten ilyenje. Összességében érdekes volt hallani végre.

Sajnos véges volt az idő és több nem fért bele, a JHA és Campfire sajnos kimaradt, rájuk kíváncsi lettem volna még. :(

[ Szerkesztve ]

(#82790) darvinya válasza vicze (#82789) üzenetére


darvinya
titán

Kösz a beszámolót.

JHA tömlő nélküli új irányt vesz test kialakítással, s ezzel szűrők hangolása is elveszik armatúrákkal.
Ez kb. olyan, mint KZ-s fajta fülesek, vagy jó a test kialakítás, vagy nem.
De végeredménybe nagyon beleszól, hogy armatúrákat um méretpontosan helyezzék el.
Lehet ők is beálltak OEM termék vásárlásba? -ez hamar kiderül, mikor nagyon hasonló testű fülesek lesznek névtelenül.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#82791) fericske válasza vicze (#82789) üzenetére


fericske
addikt

:DDD :DDD
Szinte szöges ellentéte az én tapasztalatom ezekkel a cuccokkal.
A Westone-t meg 64 Audio-t és Shure-t passzoltam idén.

A Meze IEM szerintem egy vacak mélybomba. Shure 846 utánérzés.
A 99C-t az eredeti párnájával kell hallgatni, egyébként egy minősíthetetlen vacak az is.
Az Empyrian planárjuk viszont az egyik legjobb hangú fejes amit valaha hallottam.
Ezen az eseményen kétszer is őt választottam volna egy másik nagy favorittal szemben, a JPS Labs Abyss-szel szemben, a Woo Audio meg a DCS Bartok demóknál.

A Fiio-knál a sziszegés erősítőföggő lesz, ahogy sejtetted.
Semmit nem sziszegtek a QP1r-rel.
Egyébként itt egyezik a véleményünk.
Az Fa7 felejtős, a két FH oké.

Ibasso
Nekem se driverflex nem volt egyiknél sem (érzékeny vagyok rá pedig), se sziszegés (Mojo??).
A két olcsóbb füles nekem rendben volt, az IT04-nél viszont nem volt egységesség. Ki akart tűnni, indokolni az árát, hatásvadász lenni, de katyvaszos lett. Mintha fáziscsúszás is lett volna a meghajtók között, amolyan tipikus hibrid betegség.

Na ezért nem írtam még semmit a Canjam-en tapasztaltakról. Nem egyszerű kellőképpen objektívnek lenni, ebben a szubjektív a témában. Meg hangulat, környezet, felszerelés, idő.
Lehet passzolom is, legfeljebb néhány érdekességről írok valamit, mint a HEDDphone [link].

(#82792) Tulku válasza vicze (#82789) üzenetére


Tulku
veterán

Akkor a Hifiman TWS nem mélyhiányos és magas-közép emelt?

UM pro50-em volt...én arra basszusbombát írnék, (sokan így is tesztelték) tehát lehetséges, hogy a mojo egy más hangot hozott ki neked a westone-okból...egyébként valóban az um pro50 a legtermészetesebb..csak az eredeti formájában (ahogy egy oldal írta) meleg mint egy radiátor....

(#82793) SirRasor válasza vicze (#82789) üzenetére


SirRasor
őstag

Úúúúú de részletes leírás :C

Valaki nem akar ilyet 200$ alatti árszegmensben?

Make Love not war!

(#82794) vicze válasza fericske (#82791) üzenetére


vicze
félisten

Nem vagyunk egyformák. :)
Szinte biztos vagyok sajnos, hogy a magasaknál a sibilance legtöbb füles esetében a Mojo hibája, mert Hugo 2 eltüntette a fenébe, FiiO-kat végighallgattam Q5-tel, és ott is volt, a AM3D-mel kevésbé, de az sokkal melegebb hangzású volt nekem. De az leszögenzném, hogy zene függő is és specifikusan erre is teszteltem, illetve egyik esetén se a zavaró vagy rossz, egyszerűen csak hallom.
Illetve helyben írtam fel mindent, ne emlékezetre hagyatkozak.

Penta nem mély hiányos az biztos. :) De nem hinném, hogy mélybomba, illetve nem leginkább a tere és felbontása tetszett, így ha nagyon akarom meg tudom indokolni az árát.
A fejsesket a Bartókról és a másik kirakott erősítőről is hallagttam és nagyon nem jöttek be, pedig própáltam próbáltam, de nem lett jobb. Átmenntél 10m-t HifiManhez és körbe röhöték kb. hangzásra az olcsóbb planárok is. Passz.

Ha a FiiO-k egyezzek, akkor csak lesz valami közös nevező. Azért csak hasonlót hallunk. :)

Ibasso esetén szinte biztos, hogy szigetelés vagy illeszték függő volt a driver flex, mert csak a jobb fülemnél csinálta de konzisztensen minden behelyezésnél, mind a kettő. 04 biztos, hogy színes egyéniség, az ment leginkább afelé amit én szeretek.

Mint mindig a párosítás a rendszer fontos és sok féle eltólhatja a hangzást. Ezért is kell a CanJam és a többi show.
Az biztos, hogy Hugo 2-t és U6t-t akarok... :P

@Tulku: RE400-at képzeld el hangzásra, nagyon tipikus HifiMan hangzás amit vagy szeretsz vagy utálsz.

Ne mond már hogy az UM 50 a W40-hez képest basszus bomba? :)
Meleg persze de sokkal hallgathaóbb mint a W sorozat.

[ Szerkesztve ]

(#82795) kemcso válasza vicze (#82789) üzenetére


kemcso
Ármester

Hűha, valami nagyon más univerzumban hallgattad a W-ket... A W40 nekem AK100, AK300-ról egy full semleges füles, egyáltalán nem mélybomba. A W60-ban több a mély, de megközelítőleg se annyi, mint az U6-ban, amiben számomra már nagyon sok van... Tere, szellőssége kisebb, de nálam pariban volt vele részletességben, felbontásban.

(#82796) fericske válasza vicze (#82794) üzenetére


fericske
addikt

A Bartok meg a Woo azok okosan nem az arénában voltak, nem 10 méterre a Hifiman-től, hanem másik emeleten, külön szobákban, azoknál csend volt.
Az Ananda BT-nek én sok értelmét nem látom.
Nem volt rossz hangja éppen, HWA kodekkel csatlakozott a telómra, de az is egy full nyitott fejes, 0 zajszűréssel, csak csendes környezetben használható.
Tévézni az asszony mellett nem jó, mert kihallatszik.
1300-1400 dolcsiért egy nem tudom mire jó fejes.
A Jade ll viszont elég jó Stax alternatíva lehet kevesebb pénzért. Az tetszett, bár az ízlésemhez kissé száraz, mint az elektrosztatikusok általában.
Az Acoustune füleseket kár, hogy kihagytad.
A 64 Audio is meghallgatta őket, főleg az új titánium házas fülest, még névjegyet is cseréltek :)
Na azoknak a füleseknek egyben van a hangja, bár az igaz, hogy csak egy hangszóróegység van bennük.

(#82797) Tulku válasza vicze (#82794) üzenetére


Tulku
veterán

Igen..nekem W40 kisé mélyhiányos volt, UM pro50-et pedig átépítettem, mert letépte a fejem a mélyenergia, egyébként nagyon természetes hangja volt....

Valami illesztés probléma lehetett ott, mert a W60 sem mélybomba....w40-w60 DTEC-el van szerelve, na azokra nem lehet rámondani...

(#82798) kemcso válasza Tulku (#82797) üzenetére


kemcso
Ármester

Igen, nekem is az az emlékem az UM PRO50-ről, hogy bőőőőven több benne a mély, mint a W60-ban. Sheratan is ezt írta annó, amikor hallotta, hogy az UM széria a mélyrehangolt.

(#82799) Tulku válasza kemcso (#82798) üzenetére


Tulku
veterán

(#82800) Tulku


Tulku
veterán

Sok kínlódás és éber óra árán elkészült a G4 is végre....

Elég kacifántos fondorlatokkal tudtam a meglévő armatúrákból kihozni a maximumot...közepeknél half coil és másodrendű váltó, magasaknál reverse bekötés....de minden jó, ha a vége jó....a találkozón ott lesz a kis csapat (G2, G3, G4)...

A mellékelt képeket a G3 utána a G4 frekimenete található, teljesen eltérő driverekből állnak, de szerintem a teremtőjük eléggé hasonlatosra alkotta őket...nem is tudom miért ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.