Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83251) Urgot válasza chros (#83249) üzenetére


Urgot
kezdő

Ennek több oka is lehet. Más forrás,behelyezes, illesztékek stb

(#83252) chros válasza Urgot (#83251) üzenetére


chros
őstag

Ugyanaz a forras es a tesztelo is :D Egymas utan cserelgettem oket, a kulonbseg eg es fold e ketto kozott. Mar csak az a kerdes, melyik a "normalis". Majd talan a 3. eldonti, vagy az is mas lesz mind ez a ketto :D

(#83253) tutis válasza tutis (#83238) üzenetére


tutis
őstag

[link] erre valaki?

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#83254) pulutodurumo válasza tutis (#83253) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Kevés tapasztalat van az ilyen olcsó TWS fülesekkel. Túl nagy a választék, nem éri meg 20-at megrendelni, és végigpróbálni. Keress külföldi teszteket, hátha lesz olyan ami nem csak jót ír róla mert ingyen kapták. Ha legalább annyi kiderül hogy stabil a BT kapcsolat, akkor nagy baj már nem lehet. Általában ezek a cuccok a mély felé vannak eltolva, némi magas kiemeléssel.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#83255) H2o-pok válasza tutis (#83238) üzenetére


H2o-pok
aktív tag

QCY QS2 m van. Haylou Gt1 is és Anomoibuds capsuke pro is. Ezek az ekső 5 ben szerepelnek, ebben a kategóriában. A linken nézelődhetsz.
[link]

(#83256) kemcso válasza H2o-pok (#83255) üzenetére


kemcso
Ármester

A linken lévő fülesek is valaki szubjektív véleményét tükrözik és emelett mindegyik végén ott van a link, hogy vásárolj. Emiatt kérlek tartózkodj a linkelésétől a továbbiakban. Köszi

(#83257) benyo513


benyo513
tag

Sziasztok!

Mivel az összefoglalóban lévő fülhallgatók az 5-10ezer forintos árkategóriában nem (nagyon) érhetők el magyarországon(és nem szeretnék külföldről rendelni), így a segítségeteket szeretném kérni.
Az ár: 5-10 ezer forint
In-ear kialakítással, hagyományos kábellel, normális kilalakítással (azaz nem nyak mögött elvezethető és nem fül feletti kábellel)
Mikrofon az nem fontos, de nem gond, ha van
Amilyen zenéket hallgatnék vele: rock, blues, electro (house, electrofunk), trip hop

(#83258) kemcso válasza benyo513 (#83257) üzenetére


kemcso
Ármester

Soundmagic E10

(#83259) Oppenheimer válasza benyo513 (#83257) üzenetére


Oppenheimer
veterán

CCA C10 belefer az aradba es jobb, mint a Soundmagic.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#83260) kemcso válasza Oppenheimer (#83259) üzenetére


kemcso
Ármester

A kolléga ezt írta: "és nem szeretnék külföldről rendelni". Hol kapható Mo-n a CCA C10? Jah az már csak hab a tortán, hogy "nem fül feletti kábellel" szeretné :))

[ Szerkesztve ]

(#83261) Oppenheimer válasza kemcso (#83260) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Igazad van, ezek felett elsiklottam. :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#83262) -NoVa- válasza kemcso (#83260) üzenetére


-NoVa-
őstag

Amúgyis van már lényegesen részletesebb hanggal C12, alig 2x annyiért, és persz még 2x-es szorzóért ott a csúcs C16, kár mást ajánlani :D

És természetesen Ausztráliából/Új-Zélandról kell beszerezni fejjel lefelé árult darabokat, akkor fül alatti kábelezésű.

[ Szerkesztve ]

(#83263) kemcso válasza -NoVa- (#83262) üzenetére


kemcso
Ármester

Csakis az U18 :P Ha már olyat kéne ajánlani, amit hallottam is :))

[ Szerkesztve ]

(#83264) -NoVa- válasza kemcso (#83256) üzenetére


-NoVa-
őstag

Kéne egy rengeteg teljesen szubjektív véleményt összegző lista, ahol csak felviszed/kiválasztod a saját füleseket, és különböző paraméterek szerint rangsorolod egymáshoz képest őket. Semmi pontozás, csak egymás alá-fölé-mellé húzható képek pár szempontból. Jobb/rosszabb/azonos/nemtudom relációkból kellően sok inputból sokféle valós rangsort kapnánk. Mély/közép/magas minőség/mennyiség/részletesség, tér szélesség/mélység/magasság, stb.
Ha sokféle fülesről sok válasz jön, kb bármilyen szempont szerint rendezhető listából bárkinek hasznos eredményt lehet kihozni. Mim van most, mit szeretek benne, miből várok előrelépést, mennyit szánok rá kérdésekre is tökéletes. Legyen benne több BUMM. Vagy részletesebb közép, jobb imaging, bármi.
Persze viszonylag könnyű szétborítani fals review hegyekkel egy ilyen adatbázist, de ha valódi userek csak a saját dolgaikról adnak relatív véleményt, és csak azokról a paraméterekről amikről tudják, hogy mi, és érdekli/érti, akkor működik. Sok felvitt adatból kihozható hogy ha irtózol a harman-görbétől, és kerülnéd a részletességet, de legyen benne sok erős bumm hang, akkor számodra a BW FYE3 az egyik legjobb választás.

Pont az itt rengeteget feltett kérdéseket oldaná meg, X összegig Y paraméterekkel keresek valamit, most ilyenem van, ezek tetszenek benne, de jó lenne, ha azokat jobban tudná, merre nézelődjek.

Kész szerencse, hogy nem vagyok főállású webfejlesztő, már össze is raktam volna mialatt ezt leírtam :D

(#83265) -NoVa- válasza kemcso (#83263) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ezzel úgy is egyetértek, hogy a fülemben nem volt még, csak olvastam róla :D
Sajátból a Tin P1 a teteje, de az még bejáratós. Pontosan múlt csütörtök óta a bejáratás ezen szakaszában: "Nemzetközi Posta Kicserélő Központ,Receive item at office of exchange". Most várom, hogy átdobják egy inbound feliratú ládából egy outbound feliratúba. De legalább hallottam már másét saját erősítőn.

(#83266) kemcso válasza -NoVa- (#83264) üzenetére


kemcso
Ármester

Ezzel csak egy baj van: a te koordinátarendszeredben mást jelent pl a nagy bumm, mint az enyémben. Tehát ami nekem nagy bumm lehet neked még kevés is, így a sok user-review simán elvihet egy fülest az már más kérdés, hogy el tudok vonatkoztatni a saját nagy bumm-omtól és nem az alapján ajánlok, mert akkor sokan lyukra futnának :D . Ez a baj sok esetben azokkal, akik betérnek és az XY fülest istenítik. Ok, jó, de mihez képest? Az U18-hoz vagy a rock zirconhoz mert nagyon nem mind1. Ezért alakult ki az a szokás, hogy az összefoglalóba az kerül be, amit többen hallottak/hallottunk azok közül, akiknek van elég komoly viszonyítási alapja.

(#83267) -NoVa- válasza kemcso (#83266) üzenetére


-NoVa-
őstag

Persze, ezért is mondom azt, hogy épp elég, ha a sajátokkal hasonlítja össze bárki. Ok, hogy valakinek a C10 az abszolút csúcs, és van mellette 1-2-10 olcsóbb, lelkes lesz, sorba rendezi, imádja, kész. Aztán valaki másnak kijön, hogy a C16 jobb, mint a FiiO F9, de ezt még sehogy nem tudod összekapcsolni. Ha valakinek van C10 és 16 is, akkor máris bekerül egy relációs összekapcsolódás, ahol látszik, hogy a C10 basszusa erősebb, sub-basszusban gyengébb, részletességben és térben meg nagyon nincs ott. Azt abból még nem tudjuk, hogy hogy viszonyul az F9-hez, amíg nincs összekapcsoló vélemény a gráfban, a nagyon nincs otthoz is kell sok köztes lépcső, addig csak azt látjuk, hogy jobb, azt nem, hogy mennyivel. Anélkül csak súlyozott tippeléseket lehet generálni, ezért jó a sok input.

Persze a hagyományos csoportos összeülős kipróbálós dolog tévedhetetlen, csak nagyon kicsi mintavételezéssel él. Cserébe egy adatbázisból meg bármikor lehet rosszul értelmezni a gyűjtött adatot.

(#83268) vicze válasza -NoVa- (#83264) üzenetére


vicze
félisten

Ezzel az az icike picike apró probléma, hogy egy füles nem feltételül jobb vagy rosszabb egy másikhoz képest. Lehet egyszerűen más.
Lehet mocsok jó a P1 ha van alatta egy asztali erősítő, de telefonról meg hallgathatatlan.
Hiába imádom én a XBA-300-at, ha más számára maga a kínzás.
És így tovább. :)

Van úgy ~40 fülesem, leültem, mondom jó akkor megszabadulunk végre pártól. Van 10db ilyen 10$ és alatti kategória, az nyilván kuka alapból. De már egy Piston 3-nál elgondolkodok, hogy azt a fülest szeretem. És így szépen egyesével mindegyik a “sparks joy” kupacba kerül...
Talán csak a 1More Triple driver az egyik amit nem szeretek az összes közül, az a "leggyengébb" fülesem, itt meg ajánlott.
Szóval ilyen ez a popszakma. :)

Elég általános, hogy valaki vett 1db fülest és az tetszett neki, ezért orrba szájba azt ajánlja, az 1db mintából, mert ha neki jó akkor mindenkinek jó kell legyen. Csak hát ez nagyon nem így működik.

Igazából minél többet ír valaki magáról, mit szeret mit hallgatott mi tetszett neki, annál könnyebb a megfelelőt ajánlani, és így sincs semmi garancia rá, hogy eltaláljuk.
Nekem személy szerint 2-3évbe és vagy 20 fülesbe telt, mire be tudtam lőni, hogy én egész pontosan mit szeretnék hallani, és hogyan.
És ettől tényleg szeretnék mindenkit megkímélni, mert nem egy élvezetes dolog, főleg nem olcsó. :(

(#83269) margithid válasza vicze (#83268) üzenetére


margithid
veterán

A 10$ körüli kategóriából melyiket tartod a legjobbnak?

(#83270) vicze válasza margithid (#83269) üzenetére


vicze
félisten

f4lcon ezt sokkal jobban tudja mint én. :)

(#83271) -NoVa- válasza vicze (#83268) üzenetére


-NoVa-
őstag

P1-nél pont vicces volt a Crinacle féle review, ahol kapott egy C+ rankot, mint a Carbo Tenore meg a FiiO F9. Úgy, hogy a production példányok hangszínét teljesen az ízlésére húzták a preview példányra tett megjegyzései alapján. Erre a kommentek lincshangulatba kerültek, egy szubjektív listára, külön beleírta a reviewbe, hogy nagyon sokan nem fognak vele egyetérteni, ez az ő hallása, egyszemélyes élmény, stb.
Ugyanez TWS-nél, ahol szerinte jobb a Buds (rank: B=), mint a 65T, aztán erről mondjon az véleményt, akinek volt a fülében mindkettő, itt ellenkező sorrendről szoktak. Ha csak ezt a listát nézném, akkor B= rankról van otthon Sony MH755 meg Galaxy Buds, akkor kipróbálás nélkül ismerem a szintén B=-t kapott JH Audio Layla-t :D

De azért gyanítom, hogy a 8$-os Sony utáni de jó a hangja ennek a kis szarnak az nem ugyanaz az elismerő bólintás, mint a 2700$-os megfelelő forrásról hajtott elitebb ligás füles utáni bizsergés a gerinc mentén.

(#83272) f4lcon válasza margithid (#83269) üzenetére


f4lcon
őstag

EZAudio D4 ez nem kérdés

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#83273) margithid válasza f4lcon (#83272) üzenetére


margithid
veterán

És ha a mélyek a fontosak? Abban is jó?

(#83274) vicze válasza -NoVa- (#83271) üzenetére


vicze
félisten

Személy szerint nem tudok egy osztályzással mit kezdeni, aki nem ért az audióhoz, annak nyilván kell a 10/10, de gyakorlatban semmi értelme.
Az osztályzás meg nyilván ár arányos, tehát a 10$-os 10/8 nyilván nem annyit ér mint az 1000$-os 10/8, viszont ennek a megmagyarázáshoz sok szerencsét. :)
Nagyon sokat lehetne erről eszmét futtatni. :)

(#83275) f4lcon válasza margithid (#83273) üzenetére


f4lcon
őstag

átlagos, nem kiemelkedő
ha csak a mély kell, akkor Rock Zircon, de az inkább $15

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#83276) margithid válasza f4lcon (#83275) üzenetére


margithid
veterán

Látok 10$ alatt is alin.
Ezek a samsung, jbl, akg fülesek, hogyhogy ilyen olcsók alin?
Ezeket egyáltalán nem ajánlod hasonló ársávban?

(#83277) pulutodurumo válasza margithid (#83276) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Mármint "Samsung", "JBL", "AKG"? Mind eredeti, és remekül szólnak... ja, nem.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#83278) -NoVa- válasza pulutodurumo (#83277) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondjuk ezt annyira azért nem értem, a Samsung EO-IG955 - Sony MH750/755 is egész jó, filléres, és tele a net hamisítványokkal.

(#83279) vicze válasza -NoVa- (#83278) üzenetére


vicze
félisten

Sok a "bontott" használt, de 0,5$-ért legyártják és 2-ért árulják simán megéri.
Ugye ezek telefon mellé csomagolt teljesen értéktelen fülesek, a MH755-ből van vagy 3-4 darabom. :P

(#83280) Tulku


Tulku
veterán

Újabb komoly szintlépés történt...

(#83281) Urgot válasza Tulku (#83280) üzenetére


Urgot
kezdő

Ez egy régi kenyér pirító? :)

(#83282) Tulku válasza Urgot (#83281) üzenetére


Tulku
veterán

Maradjunk annyiban hogy régi... ;)

(#83283) -NoVa- válasza Tulku (#83280) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hangok görbítése vagy görbék hangolása lesz ebből, jól hangzik.

(#83284) Tulku válasza -NoVa- (#83283) üzenetére


Tulku
veterán

A Bruel&Kjaer név fogalom....mondjuk a méréstechnológia úttörői....
Más lett a mérés, igazodva a hiteles mérésekhez....

(#83285) margithid válasza margithid (#83276) üzenetére


margithid
veterán

Ez mennyire ajánlott bluetooth fülesek között?
[link]
Jobb mint egy Xiaomi Airdots?

(#83286) benyo513 válasza kemcso (#83258) üzenetére


benyo513
tag

Valami mást esetleg tudnál ajánlani az e10 helyett? Évekkel ezelőtt már volt E10-m és nem annyira tetszett. (már meg nem tudnám mondani, hogy mi nem tetszett a hangzásvilágán :B )

(#83287) -NoVa- válasza benyo513 (#83286) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha mindenképp itthon kapható olcsó jó hangú kell, akkor Sony MH-750 vagy Samsung-AKG EO-IG955. Hangszínben mindkettő jobb, mint az E10. Az árkülönbséget meg költheted jobb szilikon dugókra.

(#83288) PubliCat


PubliCat
tag

ÜDv,

Sony MH 410-C-ről mi a vélemény? Ehhez képest a VE Monk jobb, rosszabb?

Most megtaláltam, hogy ilyen típust használok nagyjából 6 éve.

"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "

(#83289) kemcso válasza benyo513 (#83286) üzenetére


kemcso
Ármester

Nincs más, ami ajánlott lenne és Mo-n kapható.

(#83287) -NoVa- egyiket se hallottuk, így csak a te személyes ajánlásod. A EO-IG955-ból rengeteg a hamisított darab tudtommal.

(#83288) PubliCat passz, az adott Sony-t szerintem senki se hallotta, aki a VE Monk-ot is.

(#83290) -NoVa- válasza kemcso (#83289) üzenetére


-NoVa-
őstag

Van mindkettő otthon, telefon mellé járt anno. És valóban mindkettőből sok a hamisítvány, de arra van a bolti garancia itthon, hogy lehessen reklamálni.
Sonyhoz némi freq görbe:
[link]

Nem adnak értelmezhető teret, színpadképet, nincs micro-detail, de a hangzásuk jó.
Az AKG szövetborított kábele borostásan már totálisan hallgathatatlan, mert minden mozdulatnál a saját súrlódási zörejeidet hallod benne,

(#83291) Tulku válasza -NoVa- (#83290) üzenetére


Tulku
veterán

Basszus, középmagas pipa....klasszikus V

(#83292) fericske


fericske
addikt

Radsone füles. [link]

(#83293) Tulku válasza fericske (#83292) üzenetére


Tulku
veterán

és még híres is...

(#83294) fericske válasza Tulku (#83293) üzenetére


fericske
addikt

Na jah. Nincs túl sok információ. Talán az átlagnál magasabb impedancia sugall valami mérnöki munkát.
Mindegy. Majd Vicze megmondja melyik oem gyártja.
Az Es100 után talán egy másik jósággal jönnek ki. Ezért linkeltem.

Neked meg az új fejesed egy Audeze 24 legyen! Uff!

(#83295) Tulku válasza fericske (#83294) üzenetére


Tulku
veterán

Most épp U12t-n gondolkodom (csak Vicze ne olvassa ;] )

(#83296) vicze válasza Tulku (#83295) üzenetére


vicze
félisten

Köll a mély mi? :D

(#83294) fericske: Leginkább wireless-nél lehet könnyen kibogozni, hogy ki gyártja, mert ott az FCC bejegyzés alapján ki lehet nyomozni. Sima vezetékes esélytelen.

27 Ohm nekem átlagosnak tűnik, a 90$ meg már kicsit magasnak egy sima DD-hez. Ez alapján kell legyen benne egy jó kis közép emelés, inkább az én ízlésem felé hajlik a hangja. :)

(#83297) -NoVa- válasza vicze (#83296) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#83298) vicze válasza -NoVa- (#83297) üzenetére


vicze
félisten

Aszem a közép emeltet eltaláltam. :)

(#83299) fericske válasza vicze (#83296) üzenetére


fericske
addikt

Iem-eknél 16 ohm az átlag a "noname" füleseknél, amik csak össze vannak dobva. Mindegy amúgy.
90 dodó?
79-et mutat a drop nekem.

(#83300) darealkilla


darealkilla
aktív tag

Sziasztok!

Klasszikus earbud (nem bedugós) fülhallgatót keresek (a bedugós gyorsítja a fülem párévenkénti bedugulását), amire kis szivacsot is lehet húzni, mint a 90-es években :)
De nem nagyon van választék...
Lineáris hangja legyen, semmi kiemelés. Van nagy audio technika fejhallgató monitorom, de az nincs mindig a táskámban.
Egy ilyet találtam:
[link] (14,8mm driver)
Yuin PK3
Vannak még ilyen kivitelben jó cuccok?

én vagyok az ördög

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.