Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
-
P00By
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönjük!

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
DDD

-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
rögtön gondoltam h a Ferrari sajtó osztálya nem közöl képeket
viszont van 1-2 emberke aki f1es oldalaknak fotózik, tőlük vártam volna h sikerül lencsevégre kapniuk az autót -
JColee
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
ezt meg hogy?
nincs valami teszttilalom, or wtf
#40895 értem köszi

-
hunnylander
őstag
-
hunnylander
őstag
Hülyék lennének megmutatni a riválisok kiváncsi szemeinek.
A Renault vagy a McLaren egyenesfutási tesztjeiről szokott fotó felbukkanni, mert általában van egy 'hobbifotós' a kemble-i repülőtéren vagy közelében, aki a repülő alkalmatosságokat szereti fotózni és van affinitása a Forma-1 iránt is.
A mai tesztről is csak így készülhetett volna fotó, hivatalosan biztos nem publikál róla képeket a Ferrari.

-
sh4d0w
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hé, a Gyulus kimaradt a csapatból...

-
Motion_Blur
félisten
-
gV
őstag
létezik h egy fotó sem készült a F60"B" egyenesfutás tesztjéről?
-
Már nem bírok F1 híreket olvasni,mert amit minden nap képesek kitalálni az vicc.
Az egy dolog,hogy költségcsökkentést akarnak,de még korlátoznak mindenféle tesztet is
Azt mondja meg valaki,akkor hogyan fejlesztenek kocsit(ha nem is a kocsit,de legalább a tudomány érdekében,hogyan találnak ki jobb dolgokat),ha nem költhetnek akármennyit a fejlesztésre?
Hogyan teszteljenek ha azt is korlátozzák?Most meg aki keveset költ az dupla olyan erős Kerset alkalmazhat,de ha nem futott a költségekből a kersre,akkor b@zhatják az egészet.
Akinek meg nincs pénze az meg ne induljon ebben a bajnokságban.Menjen Forma-2 be,nem hiába hívják ezt F1-nek.Az,hogy ilyen ronda kocsikat engednek tervezni.Azt elnézi az ember,mert emiatt tényleg több az előzés.
Az,hogy a szabályokat különböző féle képpen lehet értelmezni az benne van.De a döntéshozás az már vicc kategória.Rögtön nem akarták eldönteni,mert akkor a dupla diffuzoros csapatok rosszul járhattak volna.
A Safety Car kiküldése is mesékbe illő.1 kör után nagy nehezen kiküldik a bírák és minő véletlenségből pont úgy,hogy szegény Button ne járjon rosszul.Megértem,hogy milyen sokat lendít a nézettségen a Forma-1 nek ha egy kis csapat hirtelen jobb lesz,mint a többi nagyok,de itt már több dolog is összejátszik,hogy ez a kis csapat most a nagy csapatok közé tartozzon és fordítva
Szerk: Jövőre benzinszállító kamionokat fogunk nézni a tévében,hogy tesznek meg 60 kört.Állatok

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
puttputt
üzenetére
Mióta a Ferrarinál van a legtöbbször ő cipeli a több benyát. Így mindig 0,1-0,2sec hátrányból kezd Massához képest. Ez jövőre nem lesz.
Amúgy szerintem ha már tele tank, akkor legyen az időmérő is tele tankos. Az nyer, aki a legjobban tudja kezelni a közel 800kg-s gépet.

Az sem lesz mind1, hogy a mihez tervezik meg az autót, ill. milyen beállításokat használnak.
Lehet, hogy az autó üresen gyors, és jó a pole-ra, de megtankolva lassabb mint pár vetélytársé, így a versenyen visszaesik. Vagy épp fordítva, a sok benyát jobban kezeli, mint a többi, de üresen nem elég jó. Ugyanez beállítással még szélesebb értékeknek eredményezhet, ha látják, hogy miben van az erősségük, inkább arrafelé mennek el a setuppal. -
hunnylander
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Igen, szabadedzésen. Időmérőn és versenyen általában 80 km/h, szabadedzéseken 60 km/h a limit. De néha vannak különleges kivételek, pl. idén az Ausztrál Nagydíjon a versenyre 100 km/h volt megengedve.
Szerintem a bahreini bírsága éppezért annak köszönhető, hogy rossz módban volt a limiter.
-
puttputt
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Kimi lesz a nyerő jövőre, már most látom...biztos lesz nála-benne tartalék "üzemanyag"
Lehet, a "Speed limiter" nyomkodására is egész más történik a kocsijában... az is "egyfajta adagoló"
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez az első szabadedzésen történt?
szerk.: minden egyes helyszínen, szabadedzésen, időmérőn és futamkor is 60 km/h a limit? -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagy lehetett néha azért, mert rosszul volt beállítva.
Pl. itt egy idei bahreini bírságolás dokumentuma, 79,5 km/h. Ez az érték olyan, mintha a limiter 80-ra lenne beállítva. A bibi csak az, hogy 60-ra kellett volna állítani aznap.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezt én is néztem, de nem mertem belinkelni

Kimi szerintem azt sem tudja hol van az autóján a speed limiter

-
hunnylander
őstag

A legcsintalanabb pilóták. A kép apropója elolvasható róla.
-
AMD Power
titán
Jó lesz nekünk jövőre ez az új "tankolási" rendszer?
-
neduddki
nagyúr
HI!
edda evadindito koncert volt, es mar koran elindultnk, csak ejszakak miko hazaertunk akkor tudtram meg, ledobbentem, es lefagytam es asziszem azota sem hittem el ug igazan, cag csa egyszerun nem tudtam elfogadni:- (((
udv
neduddki
-
Pá
addikt
A Ferrari boxban érdekes arcokat vágnak.
-
Integra
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Személy szerint én örülök neki.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tök jó lesz, már az időmérőn beállnak erősorrend alapján, és ha a rajtnál nem lesz nagy keveredés, akkor bevonatoznak a célig.

Annak idején részben emiatt jött be az a szabály, hogy játszani lehetett már az időmérőn az üzemanyagszinttel. -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez miért jó?
Így még kevesebb lesz az előzés. -
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem nekik már végük van.
-
30z.Samu
titán
Ma 15 éve, hogy meghalt Senna.

Tudom, írták már előttem, de nagyon sajnálom, hogy nem láttam versenyezni.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Alonso szerintem jegeli magát azóta is és fogyózik tovább, hogy most legkönnyebbként indulva utolsóként menjen ki boxba majd. Na meg hiába az új diffúzor, ha a mostanival is vezethetetlen az autó, szegény Alonso ha elmegy Ferrarihoz egyik keze felesleges lesz, legalább majd újra integethet.
-
hunnylander
őstag
Ejtsünk néhány szót a BMW-ről is.
Technical director Willy Rampf: "The nose section, more deeply undercut sidepods and the rear wing are all totally new. Added to which, modifications have also been made to the front wing, engine cover and underbody. We expect these improvements to significantly reduce our lap times."
'Teljesen új orr szekció, mélyebben alávágott oldaldobozok, új hátsó szárny. Pluszban módosítások az első szárnyon, a motorborításon és az autó alján (padlólemez; diffúzor). Azt várjuk, hogy ezek a fejlesztések jelentősen csökkenteni fogják a köridőnket.'
-
frame>24
addikt
Forma-1 nek is voltak igazán sötét pillanatai, etikai tekintetben is. Számomra megdöbbentő volt, mikor megtudtam, ami pl. Roger Williamsonnal történt, 1973-ban:
Miután a kocsija fejre állt és kigyulladt, egy versenyzőtársa állt meg nem messze tőle és kezdett el segítséget nyújtani, magát az oltást is beleértve. A pályabíróknak nem volt védőfelszerelése, így nem tudtak segíteni a kocsi visszafordításában. ~8 perc alatt ért ki egy tűzoltóautó, mire eloltotta a versenyautót, a pilóta már halott volt. A versenyt azonban nem intették le, Williamson kocsiját letakarták, és a verseny végéig a pályán hagyták, benne a holttesttel... -
stangli
senior tag
válasz
Dízeles
üzenetére
Hát ez az, a sterilség öli meg az F1-et. Biztonság kell, oké. De ne arról szóljon, hogy mekkora világválság van, ezért olyan szabályokat hoznak be, hogy mindjárt egy idényt kell kibírniuk a motoroknak, semmi tankolás, na meg a eljön azaz idő hogy egy versenyhétvégét kell kibírniuk a gumiknak is. pffff
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
D@ni88
üzenetére
Amilyen sz*r lesz jövőre a költekezőknek megengedett legnagyobb leszorító elő, akár ilyen eséseket is láthatunk.
A költségsapkás szabályok meg olyan kanyarsebességet adnak majd, hogy minden bukóteret át kell építeni, ha meg akarják őrizni a biztonságot.Kíváncsi leszek, hogy év közben is belenyúlnak-e a szabályokba. Mivel lehet olyan eset, hogy a költségsapkások 2sec-el gyorsabbak lesznek a költekezőknél, vagy akár épp fordítva, a költekezők 2sec-el gyorsabbak lesznek a költségsapkásoknál.
Az utobbi esetben simán el tudom képzelni, hogy még jobban lefojtják a költekezőket. Pl.: 16.000RPM-es limit, vagy akármi. -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Könnyen lehet, hogy az egész évben kezdetlegesek maradunk a Brawnhoz és éltársaihoz képest. A Toyotának már Malajzia óta tripla-deckes diffúzora van. Ugyan lesz e quadro?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Gondolom az F60B diffúzora is csak egy kezdetles duplafedeles próbálkozás lesz, szerintem Silverstone környékén jön majd a teljesen kész és hatékony változat.
-
hunnylander
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Renault already has a double diffuser running on the R29, but more refined specifications are in the pipeline, Flavio Briatore has revealed.
"Our first version is not what we believe is the best. In Barcelona we will have another step and I am sure in Monte Carlo we will have a big one," the Italian said. [link]
A Renault-nál Barcelonában továbbfejlesztett DDD lesz, Monacoban meg jön a BIG ONE diffúzor, the real deal. Szóval Alonso ostorral hajtja őket.

-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Rönyó dettó visszaesik, nekik még kevesebb újításuk lesz. Szopacs.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Barcelonában előtte lesz a Ferrari.
A Ferrari minimum 6 tizedes javulást vár a "B" csomagtól. A McLaren csak néhány tizedet tud fejlődni, mert már beledézsmált a Barca upgrade-jébe. Barcelonára visszaesést várnak, és ott amúgy is ki fog ütközni az autó gyengesége, amit Bahrein szépen elrejtett.
-
Bermi
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ha jól sikerül a ferka aero csomagja, akkor van esély rá, hogy átlépi a mekit Barcelonában?
érdekes, hogy idén már nem annak szurkolok elsősorban, hogy így vagy úgy de le kell nyomni a mekit, hanem csak egyszerűen annak, hogy legyen már egy kicsivel jobb a ferka

-
stangli
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Már azt sem tudják mit találjanak ki. Az F1 már nem arról szól aminek szólnia kell. Sajnos.

-
puttputt
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Reméljük, a "rokonnak" végre lesz lehetősége bizonyítani és "méltó lesz a Nagy híréhez"...
-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
dupla erős KERS + kJ és 300km/h+ felett korlátozás, súly emelés
azt mondták h nem lesz technikai megkötés aki a költségvetési sapkát elfogadja, mocskos hazug banda
a tankolás betiltás, na ez elvesz a csapatsportból, taktikának, box kiállásoknak elveszik v kevésbé lesz jelentésük
-
Motion_Blur
félisten
Hamilton:
"Azt követően, hogy pozitív teljesítményt mutattunk Bahreinben, tisztában vagyunk azzal, hogy a barcelonai versenypálya nem fog feküdni autónknak. A helyzetünket nehezíti, hogy a többiekkel ellentétben, nem lesznek komolyabb újításaink, mert azokat már bemutattuk az első négy tengerentúli futamon, így igen érdekes lesz megnézni az erőviszonyokat."
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Szegény, mennyire szerettem

-
hunnylander
őstag

1960. március 21. – 1994. május 1.
R.I.P. Ayrton.
-
Integra
titán
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ez egy picit játékelméleti probléma azt hiszem
, amúgy hosszútávon szerintem a korlátlan költségvetés a teljes sport megszűnéséhez vezetne. Ámbár lehetne ésszerű költségvsökkentési döntéseket is hozni. A gumimelegítőt egy Alpok Adria 125 motorversenycsalád is használ a 10éves srác motorjánál.... -
Pá
addikt
-
copin
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Force India?
-
7Heads Drago
veterán
Ez vicc.
Főleg ha hagyák a csapatok ennyiben.
Tartok tőle hogy ebben lesz egy néhány csavar majd. -
Nowhereman
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
kiváncsi leszek melyik csapat költözik ki elösször kínába vagy indiába...

-
Möhe
addikt
válasz
venember83
üzenetére
De most attól fogja x-néző átkapcsolni a bicikliről az F1-re mert itt látják hogy kemény vagy lágy a gumi összetétele?
Az F1 egy zRT,és Börni a főtulaj,hogy ennyi ideig ott ossza a baromságait?
Már csak azt kéne megérni hogy a közvetítési jogokkal is játszanának mint a MotoGP-ben. -
törölt tag
Majd csak kikristályosodik, a kétféle szabályrendszerrel nagyon nem értek egyet én sem, remélem nem is valósul meg.
Kicsit olyannak tünik mint egy keményen belökött tárgyalási kiindulópont, innen mehet az alku.
Azt tudniuk kell Az F1-t terelgető személyeknek, hogy ha a nagycsapatok elmennek akkor közel a felére csappan a nézettség..illetve még mindig elkőfordulhat hogy külön sorozatot alapítanak, és ha elmennek velük a versneyzők is, akkor gyakorlatilag megszünik az F1 nézettsége, illetve az Ecclestone féle F1.
De végül is hátranézve elég sok olyan dolog valósult meg, ami egyfelől megközelíthetővél tette az F1-t újra a magáncsapatok számára, másfelől nagyon szoros lett a mezőny, régebben nem volt ritka a 4mp-s lemaradás sem a sereghajtó csapatoktól, ez mostanság olyan 1.5mp.
Az is tetszik hogy kihajították a kipörgésgátlót, valmint tetszik a KERS is.
Viszont pont a KERS mutatja hogy tudnak melléfogni is, ezt jövőre a súlymódosítással majd korrigálják..bár a mostani évben már rendesen kicsesztek a KERS-s csapatokkal. -
Ijk
nagyúr
Nem lehet tankolni futam alatt?
Érdekes lesz, tuti mindenki kicentizi majd, aztán a végén a pilóták tolhatják be a kocsit a célba
-
Möhe
addikt
Pár éve nem akartak kivonulni a "nagyok" börni és a többi okoska alól,egy saját maguk kreálta szabályzati szekció alá?Csak hát nem volt támogatottságuk...?
Annak idején nem volt ennyi korlát sem technikai,sem másféle.Amit ki tudtak facsarni a kocsiból azzal álltak a vonalhoz.
Lennének 700-750kg szárazon a kocsik,1 órás időmérő 12 körös kinntléttel, és osszák be maguknak a csapatok,jah és a gumit is.Mi a ráknak kell jelölni "kifelé" a civilnek hogy xy milyen keverékkel megy? -
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Én a rossz irányt most csak a no tankolás és melegítőpaplanra értettem.
A költségcsökkentés elvével nincs bajom, de nem tetszik a mód ahogy hozzáállnak.
Szerintem egyáltalán nem szerencsés kétfelé bontani a mezőnyt. Annyi félreértést, konfliktust és szabályértelmezést fog szülni, hogy az idei év kismásikának fog tűnni ahhoz képest ebből a szempontból és szerintem ez senkinek sem hiányzik.Azok a dolgok mind tetszenek, amiket a 40 millás sapkás csapatoknak engedélyeznek, de nem hiszem, hogy 40 millából akár csak a felét ki lehetne használni az újdonságoknak. Sztem lehetne egy magasabb, mondjuk 100 millás limit mindenkire egységesen nagyobb kerssel, mozgatható szárnyakkal meg minden egyébbel.
Bár a költségsapka ötlete eleve kicsit bizarr és nehezen ellenőríizhető dolog, félő, hogy tényleg könyvelési háborúba csapna át az F1.
-
joshua7
veterán
Ma 15 éve, hogy Roland Ratzenberger életét vesztette Imolában. Emlékezzünk rá, na meg holnap, május 1-jén a másik versenyzőre is.

-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Vagy meg kell tanulni könyvelni. Avagy fejbe lőni a teljes FIA vezetőséget. Szerintem ezt a gyári csapatok nem fogják tűrni.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyalánkság, egyenesen a legfrissebb 2010-es technikai szabályzatból:
ARTICLE 9 : TRANSMISSION SYSTEM
9.1 Transmission types :
No transmission system may permit more than two wheels to be driven.
This Article will not apply to Cost-Regulated Teams.4WD a csóróknak! Plusz no rev limit, dupla erős KERS, nagyobb mértékben mozgatható/és hajlékony(?) első és hátsó szárnyak. No tesztlimit, no speed és modellarány szélcsatorna limit, stb... Észbontó!

Egyértelmű, Mosley ki akarja nyírni a nagyköltségvetésű/gyári csapatokat. Aki nem hódol be az mehet a rajtrács végére szerencsétlenkedni.
A szomorú csak az, hogy egy BMW-nek, Toyotának, McLarennek, Ferrarinak többszáz szakembert kell kirúgnia, hogy beférjen a költségvetési sapka alá.

-
copin
őstag
Inkább egy oválpályát hoznának be.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én ezt másként gondolom

Nem igen hiszek a szavazásos rendszerben, a gazdagabb csapatok, ideértve a gyári csapatokat illetve mondjuk a Red Bull-t és a McLaren-t simán érvényesítik az akaratukat a kiscsapatokkal szemben.
Nem, jó ez szvsz legyen meg az egyenlő(bb) esély, és jöjjenek csak új csapatok..nekem spec nagyon is hiányoznak. -
eXodus
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megnövelt minimum súly+ 1versenyre teli tank.... hááát
(Megint találhatnak ki új felfüggesztést
) -
[CS]Blade2
addikt
válasz
üzenetére
Azért inkább ne nyerjen kis csapat, mert az FIA úgy alakítja a szabályokat, hogy nekik legyen jó. Mert így az történne. Ha pl. A Ferrari 350millást költ, és 0,5sec-el gyorsabb, mint a költségsapkás Williams, akkor hirtelen megváltozik a sapkás szabály pl. flexi szárny engedélyezésével, és már is a Williams a Ferrari elé kerül. Mindez csak azért, mert az olyan drámai, hogy a kis csapat 40millásból veri a nagyokat, és minden újság róluk ír.
Akkor inkább legyen az, hogy a jelenlegi 10 istálló szavaz, és a többség dönt, hogy mindenki 40millából, vagy mindenki korlátlanul. Azért mégiscsak a csapatok tudják jobban, hogy mit akarnak. -
Bermi
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a súlyhatárt felemelhették volna már erre az évre is.
többen használnák a kers, ami sztem jó dolog. -
Motion_Blur
félisten
"A 2010-es Technikai Szabályzat szerint az autók minimum súlyát 605 kilogrammról 620 kilogrammra emelik, hogy a nagyobb tömegű versenyzők is optimalizálhassák a súlyelosztást a hibrid rendszer használata mellett.
A maximalizált költségvetéssel versenyző csapatok esetében 120 kW-ra növelik a hibrid rendszer teljesítményét is, amely egy kör során 800 kJ energiát biztosíthat. Amennyiben egy autó sebessége meghaladja a 300 km/h-t, nem használható a hibrid rendszer, amelyet a motor és a versenyző között kell pozícionálni." -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Gondolom üres tankkal. Mást nem nagyon tudok elképzelni. Ez lenne a pozitív oldala a történetnek

-
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És akor most a Q3-ban két mázsa benyával fognak körözni?

Aktív témák
Hirdetés
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

viszont van 1-2 emberke aki f1es oldalaknak fotózik, tőlük vártam volna h sikerül lencsevégre kapniuk az autót

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)