Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Átgondolt, de azért figyeltél remélem:
"After these days in Barcelona where all teams could test at the same time. I'll place them this way, but I'm sure there are some things wrong." ... "So this can quickly change " -
hunnylander
őstag
Akkor mondjad a tippedet.
Maga Alonso is leminősítette magát (pontosabban a Renault, ők sem tudtak javulni Barcelonában, agyonverte őket a BGP, a BMW és a Ferrari is, ő így sejti), úgyhogy mégha a Ferrari jó is lesz Alo-Kimi csata nem valószinű, hogy lesz. Nem egyes futamokról beszélünk, hanem a VB címért folytatott csatáról.
Az a lista amit írtam, és egész átgondoltnak és hozzáértőnek tűnik, nem másé mint Alonsoé.

-
Bermi
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
azért erre nem fogadnék a helyedben
-
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nem lesz olyan csata.
-
hunnylander
őstag
BGP
BMW
Ferrari
Toyota
Renault
RedBull
McLaren
Williams
Toro Rosso
Force India -
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Első futam (nem qual):
Toyota-Ferrari
Williams-McLaren-Red Bull-Bmw-Renault
Toro (nem Torro) és a ForceA Brawn-t nem tudom hova tenni. Meg egyébként is sok minden itt van még,..pl. a Ferrari sokkal jobb taktikus mint a Toyota, A McLaren szintén kiemelkedik a társaságából ezen a téren kivéve a Reanult ami még alán a McLaren-nél is jobb, mert jobban ''mernek'.
A Renault egyébként hátrébb kerülne ha nem lenne Alonso. Viszont a Williams és a McLaren még akár feljebb is léphet nálam. -
Oliverda
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Van még egy teóriám kiegészítés gyanánt. Én azt sem tartom kizártnak hogy azért sem eröltette a Honda maradását mert tudta hogy mire képes a motor. Vagy inkább hogy mire nem. Persze ezzel nyilván a japánok is tisztában voltak. Kétlem hogyha nagyon könyörgött volna a Honda-nal motorokért akkor nem kapta volna meg őket. Persze ha nem is Honda néven, de mint anno a Prost esetében a Ferrari (Prost-Acer), vagy évekig a Sauber (Petronas) esetében valami szponzori nevet aggathattak volna rá oszt" csókolom. Mondjuk így ha 1-2 év múlva vissza akar jönni a Honda akkor teljesen új motort tervezhet és nem kell foglalkoznia holmi idióta befagyasztásokkal.
Amúgy mostmár számomra az is egyre világosabb hogy még miért nincs szponzor az autókon. Nyilván egy kicsit többet fog érni az első vereny után az a nagy tátongó fehér üres terület mint most.
Börni pedig szerintem nem fog most belepofázni az erőviszonyokba mert sokkal nagyobb szenzáció lehet egy teljesen új (névű) csapat szinte semmiből berobbanó sikere mint a Ferrari vagy akár a BMW sima győzelme. Szerintem...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Így van, a McLarennél nem fogyasszák a pilótákat, hanem megizmosítják. Kova is mclarenesítve lett, akárcsak korábban Lewis. Az is véznább volt első évében. A McLarennél még a szerelők is keményen trenírozva vannak csapattréningekkel. Ron perfekcionizmusa és maximalizmusa hatja át az egész csapatot.
De Pat Fry (az MP4-24 főtervezője) valahogy kisodródhatott ebből a hatáskörből... 
...így Martin egyből a béka segge alól kezdhet.
Ron pont jókor köszönt le. 
-
-XadAnuX+
őstag
Brawn GP a jelek szerint alázni fog.
Remélem a Renault Alonsoval hamar beéri őket, bár van egy kicsi kétségem... -
Oliverda
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Brawn ha sejtette hogy ilyen versenyképes lehet a gép akkor szerintem dehogy győzködte ő a Honda-t hogy maradjanak. Szerintem miután megérezte azt hogy neki esélye lehet megkaparintani az istállót nem nagyon tiltakozott a kiszállásuk ellen. Biztosan lett volna aki megvegye de nyilván Brawn és Fry is leginkább azon fáradozott hogy ne kerüljön harmadik személy kezébe a csapat és ne kelljen úgy táncolniuk ahogy más fütyül. Még az lett volna a szép ha Richards megveszi. Akkor most arról szólna a fáma hogy mekkora mágus ez a Richards hogy hetek alatt csodát tett és csak azért szenvedett ennyit a Honda mert 2004 után elengedték.

-
Integra
titán
egy írás
"Szerintem valahogy így zajlott ez az egész:
Egyébként azon gondolkodtam, mivan ha ez az egész eladási huzavona csak kamu volt. Már rég le volt zsírozva minden, de nem akarták idő előtt megmutatni az autót. Annyira biztosak voltak benne, hogy inkább beáldozták a téli tesztelés javát, azért hogy aztán a többiek arcára fagyasszák a mosolyt, amikor már nincs idő a másolásra. Gondoljatok bele, ha már januárban ilyen fölénnyel nyerik a teszteket, akkor a többi csapat ízekre szedi őket, és amit lehet másolnak, amit nem azt betiltatják. Kockázatos, de ha igaz és bejött, akkor zseniális, ilyenre csak Brawn lehet képes.
A Honda ugyebár december elején jelentette be hogy kiszállnak. Nyilván ezt már hamarabb eldöntötték, és nyilván Brawn próbálta őket maradásra bírni, mondván, hogy jó lesz az új vas, de akkor még nem hittek neki. Bejelentik hát hogy kiszállnak, Brawnék pedig elkezdtek vadul új motort keresni. Nyilván a Ferrari volt az első akit megkerestek, de január közepén már a Mercedes is szóbakerült. Ekkor szerintem már mindenki tudta jól, hogy csak a megfelelő motorszállítón múlik az indulás, Brawn pedig karikásostorral hajtotta a megmaradt embereket, hogy dolgozzanak és tartsák a szájukat. Tető alá hozták az üzletet a Mercivel, de továbbra is hallgattak, beépítették a motort és bent a gyárban beröffentették hogy minden OK-e, talán még előre hátra 10 métert is megtettek vele. Szépen kivárták az utolsó teszt előtti hétvégét, bejelentették hogy mi a helyzet, kigurultak a pályára és mindenkit pofánvágtak, de úgy hogy azóta is csak pislognak. Nagyjából ennyi."
-
PazsitZ
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én így tippelném, balról jobbra és fentről le csökkenőleg
Ferrari - BMW - Mclaren
|
Brown - Toyota - Renault - RB
|
Torro - Williams - Force IndiaMeki, Brown dolgot nem tudom elhinni

Se azt, hogy a meki olyan 8. szinten lenne a mezőnyben, se azt, hogy a Brown az elsőn. -
Motion_Blur
félisten
Kérdezz-felelek Felipe Massával
"A KERS mindenképpen előnyt jelent számunkra. A rendszer elég nehéz, de még így sem haladjuk meg a minimum súlyhatárt. Szinte olyan, mint egy normál ballasztsúly, mert nagyon alacsonyan fekszik. Ebből a szempontból a KERS nem változtat semmin az autó egyensúlyát illetően, mindössze extra lóerőket jelent."
-
Bermi
aktív tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
hát ez nem egészen van így mindenkinél.
Hamiltonnak tudnék szurkolni egyszer, ha olyan irányba változik, hogy elfogadjam emberileg, vagy valami ilyesmi. még öregedjen, naaa
nagyon jó pilóta és még enyhén fogalmaztam.
Alonsot és Scumit ki nem állhattam, aztán idővel megkedveltem majd szurkolójuk lettem.
Raikonnen alapból no1 nálam.
Bajban is lennék, ha Alonsoval csatáznának egész évben a bajnoki címért, de az még arrébb van, meg ott van még pár csapat
(de azért sejtem kire tenném le a voksomat)
-
JColee
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
csak fura, hogy a többiek meg fogyni próbáltak
asszem alonso is 65 körül van nem? -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Heh
Nem akartam hogy visszasüllyedjen a topic a tavalyi szintre ezért próbáltam finoman fogalmazni. Be kéne tiltani, hogy Hamiltonról bármilyen(+ vagy -) hozzászólást és akkor nem menne ez az értelmetlen vita. Aki szereti az mindig szeretni fogja legyen bármilyen, aki utálja az utálni fogja bármit is tesz. -
JColee
őstag
-
PazsitZ
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Tényleg igaz, a mekibe kerülése nem emiatt volt
Igazatok lehet az előny szó tényleg hibás
(#35163) hunnylander:
talán Michael Jackson tudja a receptet. Ez jó vicc
Ferdítsd nyugodtan, de a problémám nem a bőrszíne. De tudom szerinted ez is csak Words, words...A hype az érkezésekor volt, de úgy tűnik nem mindenki gondolta úgy, ahogy el akarták adni.
Az csak bulvár volt? Lehet, csak rémlett ilyen is.
a management nem engedte Én úgy enmlékeztem, hogy apuci nem engedi. Mindegy is, jobb így, mintha véletlenül alul maradt volna
. -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ó, de szép lett

-
gaby666
tag
Massa !

-
Carpio
tag
Így szezonkezdet előtt, tippek a vb-címek győzteseire?
Marakodás helyett!? -
Oliverda
félisten
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Majd ha nem állítja magáról, hogy jobb Schuminál vagy Sennánál.
No comment, bulvárbeevő Pazsit Zoltán. Jó reggelt!
Meg nem élvez a bőrszíne miatt pozitív előnyöket és hype-ot.
Ne aggódj, lenne megoldás ezen problémádra, talán Michael Jackson tudja a receptet.*
Meg nem arcoskodik, hogy ő hány hellyel előrébb végezne a maratonban Buttonnál.
Zrikálták egymást, mert jóban vannak. Britons, you know! Amiatt meg ne szíjjad a fogadat, hogy a management nem engedte a gyermekded játszadozást. Nem volt hiába az aggódás -> WDC. Negatív példának ott van Montoya vagy Webber. Majd Button is akkor hancúrozzon, amikor majd a VB címe lesz a tét, biztos, hogy háttérbe fog szorulni a szórakozás.
Meg még nem tudom hány arcoskodó húzásáról leszokik
Words, words, without backing.
*És nem is vagy képben, mert a héten is kifütyülés, ökölrázás, dobálás és szidalmazás volt számára. Ez neked hype? Ez neked előny?

-
PazsitZ
addikt
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Majd ha nem állítja magáról, hogy jobb Schuminál vagy Sennánál.
Meg nem élvez a bőrszíne miatt pozitív előnyöket és hype-ot.
Meg nem arcoskodik, hogy ő hány hellyel előrébb végezne a maratonban Buttonnál.
Meg még nem tudom hány arcoskodó húzásáról leszokik és olyan szinten teljesít mint eddig, akkor lehet én sem fogom útálni. -
AMD Power
titán
Barrichello a hét legjobb idejével zárta a tesztet
Mivel Button ennél a csapatnál van így én boldog vagyok a sikertől.
-
törölt tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
jaj nehogy visszavegyen az 'agresszív' stílusából...én pont ezért (is) kedvelem.

-
hunnylander
őstag
válasz
RedWing
üzenetére
Csakhogy Alonsonak sem volt elég pusztán a tudás, amije már Lewisnak is rég megvan.
Kicsit mögé kellett volna nézni a dolgoknak is fejlesztési szinten, hogy miért is jöttek a jobb eredmények. Pl. azért mert a szezon végére kapott az autó egy McLaren/Ferrari szintű futóművet és még rengeteg egyéb komoly fejlesztést.
A másik meg: röf-röf, meg az a fekete izé ami a gubára is kell, egy jó nagy adaggal.
Ennyit a f*stalicskázásról, Alonso a győzelmeikor csak a malacai alól talicskázta ki a produktumot, nem az autóból.
-
RedWing
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Igazad van! Rosszul fogalmaztam!
Nekem, mint Hamilton unszimpatizánsnak mutathat valamit. Nem tehetek róla, nagyon nem szeretem a srácot! Jó kocsival a segge alatt jó pilóta, de kíváncsi vagyok, hogy mit csinál(na) egy szar autóval. "Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!"
Kovához hasonlítani meg hülyeség szerintem. Hamilton sokkal jobb pilóta. Autótól függetlenül. Majd ha csinál olyat mint pl.: Alonso tavaly a fostalicska rötyóval, akkor "talán" máshogy fogok nézni rá.
Itt most nem azt kell érteni, hogy "sereghajtó" technikával futamot nyerjen, de ha tényleg annyira jó pilóta, mint egyesek állítják/hiszik, akkor egy gyengébb autóval is mutatnia kellene valamit... Szerintem.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ha egy rossz, nehezen vezethető autót kap és küzd a pontokért miközben Kova sehol sincs és kicsit visszavesz a túl agresszív stílusából (lásd Alonzo), akkor jobban fogják őt kedvelni.
Legalábbis én kevésbé fogom utálni
Pedig szívesen tenném, de ha egyszer egyre szimpibb lesz a srác. Na de várjuk ki a végét, lehet tör-zúz majd a középmezőnyben és akkor
A tavalyi év óta sokkal jobban kedvelem Alonzot, pedig azelőtt utáltam. Szép volt a hajrája az év vége felé.Üdv Szisz
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem ez így nem mérvadó, mert a verseny szimuláción is jobb köröket értek el. Sokkal kevesebb benyával is alig lettek gyorsabbak gyakorlatilag. Vagyis nem tudni, hogy a többiek mit mennének száraz tankkal. Szerintem egy Ferrari szintű csapatot nem érdekli, hogy mit mennek száraz tankkal, mivel az időmérőn úgyis bejutnak, így az számít, hogy mit megy a gép 12-15-20 vagy 30 körre elegendő benyával. Az jó az időmérőre is, és a versenyre is.
Egy kisebb csapat be is akar kerülni az időmérő következő fordulójába, ezért érdekes náluk, hogy mit megy szárazon.Ha megnézitek a Button versenyszimulációját, ott ki lehet számolni, hogy mennyi bennya lehetett a kocsiban már az első körben, és innen szépen ki lehet számolni, hogy minden egyes körben mekkora lehetett a súly.
Csak pontosan meg kell határozni, hogy mennyi benyát nyakal be a gép 1 körön. -
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Gondolom Disznósajték friss gumin futották az 1.19-eket és feltételezem, hogy Kubicának is új gumija volt a 20 körös etapjának első pár körében. Szóval ez shouldn't be a problem.
-
hunnylander
őstag
-
Pá
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Nem, pont az ellenkezője.
Ez Kubicának egy 20 körös etapjának az első 5 köre.
1.20:893
1.20:904
1.20:740
1.20:924
1.20:877Ha 20 körhöz ~60kg benya kell és 60kg benya 1.8-2mp-cel lassítja le a kocsit, akkor elvileg csontszáraz kocsival a BMW is kéne tudjon futni 1.19.000 körüli időt.
Más kérdés, hogy a BMW-nek az etapok végére mindig jelentősen visszaesik a tempoja, valószínűleg a gumival bánnak mostohán. De pl a Ferrarinál nem láttam ilyen problémát. Igaz, ők meg inkább 1.21+ os köröket futkosnak hosszú etapon, de azt legalább konstansan.
-
hunnylander
őstag
válasz
RedWing
üzenetére
Badarság. A kételkedőinek nem fog tudni semmit mutatni.
Mi egy pilóta fokmérője az F1-ben? Az, hogy mennyire veri el a cspattársát.
Mit mondanak majd a kételkedői? Hogy Kovát szabotálják. Vagyis Lewis semmit se tud a kételekedőknek bizonyítani, mégha 1 mp-cel is jobb versenytempót is fut (mint tavaly is) és előrébb végez Kovánál.
Ha valakinek eddig nem bizonyított, tárgytalan az egész, mindenki azzal magyarázza majd a dolgokat ami az ízlésének és preferenciáinak legmegfelelőbb.
Ha Lewis nyer egy pusztulat autóval, Kova meg 10-be se jut, mit mondanátok? A McLaren topautó lett, Kova meg húzzon el az F1-ből mert annyira béna vagy szegény Kova, szabotálják.
-
RedWing
aktív tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Itt a lehetőség Hamilton előtt. Most megmutathatja a kételkedőinek, hogy mit tud kezdeni egy (jelen állás szerint) nem top autóval! Mindenesetre kíváncsi leszek mennyire boldogul majd az első 1-2 futamon!

-
-=Sziszi=-
aktív tag
KATT
"Az MP4/24 első tesztjei, mikor még az átmeneti aerodinamikai csomaggal futottunk, a várakozásoknak megfelelően zajlottak" – mondta Whitmarsh. "Ezen a héten egy javított aerodinamikai csomaggal küldtük pályára autóinkat Barcelonában, ahogy azt terveztük is, azonban visszaesést tapasztaltunk a teljesítményében, aminek megoldásán nagyon keményen dolgozunk."
ÉrdekesHoppá. Így már biztos amit sejtettünk. Kíváncsi vagyok mi lesz Hami-vel év elején. Kb olyan szezon elé néz mint tavaly Alonzo.
Massa nyilatkozata elég korrekt([link]). Választ adott a legtöbb kérdésre amiről lehetne vitatkozni még a szezonkezdetig.
-
törölt tag
Igen a fizika azóta is müködik,...csak én feltételeztem hogy talán érdekelt hogy miért is van az hogy ha egyszer a súrlódási tényező nem függ a felület nagyságától akkor miért is van zavar az erőben (mivel a tulajdonságától viszont igen).
Vagy mutatok másikat

"össze is vesztem a kresz oktatómmal, ugyanis az a tananyag, hogy az orrnehéz autó alulkormányzott, a farnehéz pedig túlkormányzott, és ez benne is van a kresz tesztekben. Én meg erre mondom, hogy hülyeség, mert a centrifugális erő csak a sebességgel növekszik négyzetesen, a tömeggel viszont lineáriasan. Az egész óra azzal ment el, hogy nem fogta föl, hogy nekem van igazam.... :-)"órákat vesz el az ilyesmi, mivel elméleti úton nagyon nehéz cáfolni, én meg spec. le is kakkantom már
mert nem ez a dolgom. -
RedWing
aktív tag
Szerintem teljesen felesleges ez a sok találgatás... Melbourne-ben úgyis kiderül minden!
Csak győzzük kivárni!!!
-
Bermi
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
ezt nem mondtam, csak megjegyeztem, hogy jobban szeretem (de szerintem mindenki így van vele), hogy ha év végéig izgalmas a bajnokság állása.
attül még fantasztikus év volt, amikor mindenkit lemostak a pályáról és nem is lett volna fair, ha elveszik akkor Tőlük, valamire hivatkozva.
nem ezt most se szeretném, nem lenne igazságos, ha jó és szabályos, akkor minden elismerésem az ővék.
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Mire gondolsz, a fizika azota meg mindig mukodik, es ezek szerint neked a szovegertessel is problemaid voltak.
wildrain: jo tanacs volt az, fogadd csak meg
. De amugy ok, lehet kicsit eros volt, bocs, akkor is eszre kene venni, hogy utolso par het van kezdes elott, fel kell porgetni a mediaszereplest, jo a sztori, ertem en, de magam reszerol nem hiszek benne, azt is ertem, ha valaki szeretne, hogy igaz lenne, de elhinni akkor is naivitas, legalabbis szerintem. 'Legrosszabb' esetben kiderul, hogy tevedek, nem olyan nagy kaland, extrem ritka eset, de elofordulhat, bar ez lenne az elso
. -
hunnylander
őstag
„Versenyképesek vagyunk, de a Brawn GP jelenleg előttünk jár" -vallotta be Massa. „Nem vagyok mérnök, így nem tudom, hogy kivettek-e néhány ballasztsúlyt, de semmi értelme nem lenne itt bemutatózni, hogy a versenyen lassúak legyenek. Mindegy, hogy miért, gyorsak és kész. Ha a Brawn istállót nem számítjuk, az élen tartózkodunk."
Kubica Buttonra fogadna Melbourne-ben! Kubicától, mint nagy pókerestől nem áll mesze a szerencsejáték.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Most az FIA-ról van szó nem a Ferrari-ról. Ebben nincs semmiféle "Ferrari fikázás".
-
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Véleményem szerint először kivárnának az illetékesek.
Ha a BGP dominálna, van a mezőnyben minimum 2 brutális potenciállal rendelkező csapat akik tepernének utánuk és a szezon bizonyos részében már ott is lennének a sarkukban, szóval meg lenne oldva a kérdés, belenyúlás nélül.
-
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Ez eddig hollywoodi forgatókönyv szerinti történet, Bernie és a közönség szereti az ilyet. A Brawn csapat is egyre népszerűbb emiatt. Idővel akkora szurkolótáboruk lesz, mint egy McLarennek vagy Ferrarinak, ez csak attól függ mit tesznek le az asztalra. Eddig csillagos ötös. Brawnból kinézem, hogy egy olyan patinás nevet hoz létre ami olyanná válhat később, mint amilyen már a McLaren vagy a Williams név.
-
Integra
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
nézd, szinte biztosra veszem, hogy elgáncsolják a kis csapatot, teljesen mindegy, hogy ki lesz az. brawn nem hülye, csak építettek -úgy tűnik- egy nagyon jó autót.
ha pedig véletlen mégsem gáncsolják el őket, akkor ez azért nem történik meg, mert a média ereje és a felháborodás annyira nagy lenne és nem merik bevállalni.
kíváncsian várom, hogy ki milyen magyarázattal fog jönni a nagyokosok közül, hogy mi nem jó az autón
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
2001-2002-2004-ben mégis karba tett kézzel nézték végig az "MP4/4-szerű dominanciát." Hogy furdulna fel Sex Max és elvált Börni is már végre...
-
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
A Ferrariról nyilatkozzanak a Ferrarisok, én a McLarenről ezt elutasítom, és indoklásért tessék a közelmúltba pislantani.

Szerintem senkinek se nagyon engednék meg hogy pl. a szezon felénél 20 ponttal vezessen egyéniben.
Mondvacsinált büntetést mindenkinek lehet adni (mert mind a technikai és sportszabályzat ideálisan ingoványos és ködös hozzá, Max a zsarnok ügyvéd keze nyoma miatt), a kérdés csak az, hogy akarnak e.
-
Integra
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
természetesen kivéve, ha az mclaren vagy ferrari lenne..
briatore meg egy nagy kötschög default, ő természetből gyökér, rá se kell szólni, fúr ő jobbra-balra
minden esetre ez szánalmas, saját magukat alázzák folyamatosan -
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Hát lehet rá számolni hogyha egy csapattal elszaladna a ló (tempó tekintetében) akkor az illetékes elvtársak tennének róla, hogy kicsit visszább vegyék a gyeplőt. Sem Bernie, sem Max nem díjazná, ha ez az autó elgyepálná a mezőnyt. Mi maradna így Interlagosra vagy Abu-Dhabi-ra. Ez így nem kifizetődő nekik.
A mai anyagias hozzáállást látva (Bernie ki is mondta kertelés nélkül, hogy ő azt szereti, ha az utolsó futamon dől el a cím sorsa) már nem tudnám elképzelni, hogy megengednének valami MP4/4-szerű dominanciát.
Meg kel jegyezni, hogy tegnap a 3 csodadiffúzoros auto szerezte meg az első három helyet.
-
Bermi
aktív tag
válasz
wildrain
üzenetére
én is így értelmeztem

ha jól veszem ki, lecsökken az átlag 1mp előny, de még mindig marad 0,4-0,6 körönként, ami még mindig bőven elég.
már teljesen összezavarodom, legyen már hó vége, vagy kezdődjenek már a jövő heti tesztek.
Oliverda: még nem, de biztos hamarosan fent leszt, a sportingbeten se lehet még
-
Oliverda
félisten
Úgy látom hogy Bwin-en nem lehet fogadni Brawn-ékra....

-
Integra
titán
-
wildrain
addikt
Nyilván megfogadhatnám én is, de ugye az a különbség kettőnk között, hogy nem én jöttem ide belekötni a tömegbe, mert ők számbavesznek egy olyan lehetőséget, amit te kizártnak tartasz. De még ezzel az eltérő véleménnyel se lett volna semmi gond, ha normálisan adod elő, nem onnan a magas lóról.
-
wildrain
addikt
Az, hogy én meg te mit hova sorolunk, az nem mérvadó. Azt mondjuk hozzátenném, hogy a 100-120 km/h feletti kanyarok nem lassúnak hanem inkább középgyorsnak számítanak, ahol pont sokat számít a leszorítóerő. Igazán lassúnak mondható kanyar csak az 5, 10, esetleg 12, természetesen a sikánt leszámítva. A barcelonai pálya mindig is aeroigényes is volt (habár az átépítés előtt jobban, mint most), sok helyen lehet ezt olvasni, de inkább azt mondhatjuk, hogy az autó minden tulajdonsága nagyjából egyformán számít. Ezért tökéletes az erőviszonyok felméréséhez, pont ellenkezőleg, mint ahogy te írtad korábban.
Spa tényleg egy olyan pálya, ahol az aero számít, de éppen ez a lényeg, hogy más területek kevésbé fontosak. -
Noddy
senior tag
Felmerül a kérdés, hogy mennyire érdemes tesztköröket futni szabálytalan kocsival, ha belegondolunk semennyire, mert ezzel nem csak a befektetőket hanem saját magukat is becsapják, és ha több mint egy szezont szeretnének létezni az f1-ben Brawn-ék akkor semmi értelme nincs szabálytalan kocsival tesztelni... sztem.
-
Pá
addikt
Ha azt mondom, hogy Barcelonában 1 kör alatt kb 3 kg üzemanyag fogy, és 10kg súly kb 3 tizedet jelent köridőben, akkor mennyire járok közel az igazsághoz?
-
Bermi
aktív tag
válasz
-Mike-
üzenetére

azért most megkaphatja a lehetőséget, amit mindig hangoztat, hogy ő ilyen jó és olyan jó, csak, mindig van valaki vagy valami.
ha meg rendre Button mögött lesz, akkor folytathatja a sárdobálást, amit Schumacherrel kezdett.
de a lényeg: tiszta lap kettőjüknek,
lassan 37 éves lesz, ideje.... -
Oliverda
félisten
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Eleg nagy baj van a memoriaddal, egyebkent nem gondoltam volna, hogy a fizika egyesedet ujra fel fogod hozni.
wildrain: koszonom kedves tanacsod, egyelore nem kernek belole, ha lehet, ha zavar amit itt latsz, akkor nyugodtan megfogadhatod te magad.
hunny: lassan ugy latom, a kis csapatban te leszel a legnormalisabb, csak el ne kiabaljam. Mindenesetre en majd eloszor a qualy eredmenynek fogok hinni 10-20%-ban, es a verseny eredmenynek a maradekban, szerintem kamu az egesz, mint ahogy ilyenkor mindig lenni szokott.
Pa: Mindkettoben tevedsz.
-
gV
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
itt le vannak irva a sebességek a barcelonai pálya kanyarjaihoz, nálam a fele a lassu kategoriába tartozik
te hova sorolod az 1, 5, 7, 10, 12, 13, 14 és 15-ös kanyarokat?
ha aero akkor egyértelműen spa az ahol számít
+ tavaly haug mondta pont a spanyol nagydíjon h a gyors kanyarok fekszenek nekik és a lassuak nem, emlékesztetőül az a futam a Ferrari kettős győzelmét hozta, az utolsó szektorban vesztettek v 3 tizedet
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De Pat Fry (az MP4-24 főtervezője) valahogy kisodródhatott ebből a hatáskörből... 
Ron pont jókor köszönt le. 

Nem akartam hogy visszasüllyedjen a topic a tavalyi szintre ezért próbáltam finoman fogalmazni. Be kéne tiltani, hogy Hamiltonról bármilyen(+ vagy -) hozzászólást és akkor nem menne ez az értelmetlen vita. Aki szereti az mindig szeretni fogja legyen bármilyen, aki utálja az utálni fogja bármit is tesz.