Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#39206) ubyegon2 válasza *Ropi* (#39199) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

AZ OK, hogy a A meg UV sorozatnál ezt csinálják, de azért a Fury-nál nem kéne, bár lehet, hogy ennél is csak a régi Fury-k voltak igazán superek. :(

Mondjuk mindenhol vannak érdekes dolgok, például pár napja nem nagyon leltem rá, van-e DDRAM a WD Blue 3D 2GOA sorozatában, de ebben a review-ben végre kideról, hogy a 1GOA-ban volt, de az újban már nincs. :((( Ha azt vesszük, ez sem valami szimpatikus így.

Write Combine Cache

SSDs also use a write buffer to temporarily store and combine the writes before they are actually written to the flash memory. This reduces the number of block erases required, and consequently, extends the lifespan of the flash memory cells.

The 1TB WD Blue 3D NAND SSD (Price Check) uses the aforementioned nCache 2.0 technology instead of a dedicated SDRAM write combine cache. It reserves about 4% of the NAND blocks and uses them in the SLC mode.

The resulting nCache 2.0 write cache may not be as fast as an SDRAM cache, but it is much larger in size. The 1TB WD Blue SSD, for example, boasts a large 1 GB DDR3L memory cache, but that is nothing compared to the 13 GB (or so) SLC cache in the 1TB WD Blue 3D SSD.

ha valakit érdekes részletesebben:
The 1TB WD Blue SSD (WDS100T1B0A) Review
The 1TB WD Blue 3D SSD (WDS100T2B0A) Review (ebből van a fenti idézet)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.