Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: EAGET S600 - 1TB-os SSD - Aliexpressről kihagyhatatlan áron!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Antigabo
üzenetére
Tömörítést nem kell engedélyezni.
Indexelés nem árt , lehet engedélyezni.
Ha kevés a RAM-od ( 2 GB) akkor hagyj meg valamennyi lapozófájl, de mindenképpen az SSD-n, számottevően nem kopik emiatt, de ezt már egy másik topikban is írtam.
Én már 4 GB-nál is kikapcsoltam, nem volt semmiféle rendszerstabilitás probléma emiatt, 8 GB-nál meg főleg nem. Nagyon kevés olyan program van, amelyiknek a RAM mennyiségétől függetlenül szüksége van valamennyi lapozófájlra, tán 1-2 játékról hallottam, de szerintem ez is Windows hülyesége.
Szóval ha 4 GB RAM-od van, kapcsold ki a lapozófájlt, de ha nem stabil a rendszer vagy beszól, hogy kevés a fizikai memória, vagy tutira akarsz menni, akkor állíts be egy pár gigát a "C" meghajtóra. -
Egon
nagyúr
válasz
Antigabo
üzenetére
Nekem nem (sem?) sikerült klónoznom a meghajtót: vegyesen használta a cuccot, aztán amikor meg leválasztottam a vinyókat az alaplapról, akkor nagy nehezen elindult a rendszer (gyökkettővel), majd közölte a Windows, hogy nem jogtiszta...
Természetesen legális, nem warezolt Win7-em van. Ekkor mondtam be az unalmast: elő a telepítő, és újraraktam az oprendszert... Azóta is használom nagy megelégedéssel. Evvan. -
mcmike
őstag
válasz
Antigabo
üzenetére
Ha a régi oprendszered is AHCI módbab futott a HDD-ről, akkor jó eséllyel nem ez lesz a gond.
Amúgy elegendő lenne a mostani SSD-n lévő oprendszerrel megcsinálnod a registry beállítást. Nem kell emiatt újra klónozni. Szvsz nem ez lesz a baj. Mivel klónoztál?

Acronis True Image-el nekem elsőre sikerült, méghozzá az alignálásra is ügyelve.

Jester01: köszönöm az infókat, ezekről nem is tudtam...

-
Bodor
veterán
válasz
Antigabo
üzenetére
Átklónoztam a HDD-t az SSD-re úgy ahogy kell ...
Ne haragudj meg érte, tényleg nem szeretnélek megsérteni, de ebben én nem vagyok olyan biztos, és a leírtak alapján azt gondolom, hogy Te se legyél...
Nem lehet, hogy az eredeti rendszer a HDD-n IDE módban volt telepítve, a klónozott rendszert az SSD-ről pedig ACHI módban szeretnéd indítani?
Ez szokott az egyik tipikus "kékhalálozásos" Win indítási probléma lenni . . .(#38304) mcmike: Tulajdonképpen teljesítményre egyforma a két SSD a használat szempontjából, viszont a formázott tárhely nem.
Samu 830 128 GB formázva 119 GB
OCZ Vertex 3 120 GB pedig 112 GB
Innentől könnyebb eldönteni, hogy Neked mi mennyit ér. Ár/érték ( kapacitás) arányban a Samu a jobb! -
CyberJedi
tag
válasz
Antigabo
üzenetére
Antigabo: nem kell ennyire a részletekben elveszned, mint ahogyan fórumokon írják.
Fogd az eredeti HDD-t, klónozd le az első 2 partíciód. Az elején a 100MB-os partíció nem fog sok helyet elvenni. Persze boot flag legyen bekapcsolva majd a win7 partícióra.
HDD-t lekötöd, SSD-t bootolod. CMOS reset-et ajánlanak és WEI újrafuttatását. Az összes többi extra, nem kötelező, és normál használat mellett NEM SZÁMÍT. Nem kell agyonállítgatni a rendszert. Hagyd békén a win7et, mert a rengeteg okosság vége az, hogy nem tudod használni az új SSD-d, és parázol.
Rakd fell az SSD Life-or, Free verziót, nézd meg, hogy TRIM zöld-e, supported/enabled mindkettő legyen és kész.
Ismétlem: normál használatnál rábízhatsz mindent a windowsra és fogod látni az SSD-Life-ban, hogy milyen keveset írsz naponta az SSD-dre és sokkal tovább fog kitartani, mint Te megtartod.
Első generációs SSD-k óta benne vagyok, tonnányi embert állítottam át SSD-re, ezrelékes előnyökért nem érdemes erőlködni, nem praktikus. Akkor volt SSD-m, amikor még senkinek, stb.
-
deicide
veterán
válasz
Antigabo
üzenetére
Nem. Két opció van. Ha a win7-et úgy telepíted, hogy nincs particionálatlan terület a gépben, semelyik adattárolón sem, akkor nem jön létre a külön 100MB, hanem a "C"-re rakja a rendszerfileokat. Ha van hely, akkor pedig létrehozza és akkor azzal rendszermigrációnál foglalkozni kell.
Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2tb nvme PCIe 4.0 ssd-k bontatlanul, Wd SN5000,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G2a - Ryzen 5650U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Természetesen legális, nem warezolt Win7-em van. Ekkor mondtam be az unalmast: elő a telepítő, és újraraktam az oprendszert... Azóta is használom nagy megelégedéssel. Evvan.