Hirdetés

Aktív témák

• proof88

addikt

válasz Bodor #6311 üzenetére

csak azért, mert a topikban olvastam itt emberektől még régebben :D és nem szidom, csak megemlítettem :D De mondjuk én olyat is olvastam, hogy valaki csak winampban hallgatott zenét és akkor akadt meg a rendszer néhány mp-re...
    Egyébként a raid-del kapcsolatban hasonló a véleményem, de ha valahol létrejön egy hibás szektor, az gáz lehet, ezért érdemes raid0-hoz megbízható háttértárakat szerezni... amikben jobban bízik az ember... pl nekem is voltak gond nélkül raptorok raid0-ban, de pl volt még régen 80-as maxtor és samsung egyben, 4 hónap után szétesett a tömb, mert a maxtoron lett 1 bad sector :U egyébként vagy rossz helyen lett a bad sector, vagy sokat kellett a raid-vezérlőnek várnia a winyóra, miközben az hibajavítani próbált, ilyenkor a vezérlők szokták kidobni a háttértárat a tömbből.

Most nekem is van 2 ssd-m raidben, de nem túl régóta és azért parázok, hogy ne essen szét. :D

szerk.: ja jmicronhoz annyit, hogy van olyan ssd, amiben 2 jmicron vezérlő van és az gyorsabban is működik ...

Enclave: én azt tudom, hogy Kingstonból volt 40 gigás átcímkézett, de azt nagyon elkapkodták egy idő után... az Intel volt asszem, a 64-es meg lassabb volt, mert az nem Intel...
    a szekvenciális sebességeket felejtsd el, tök m1... az számít, hogy a véletlen elérési idő mennyi, olvasásban meg írásban... CrystalDiskMark meg ATTO Diskbench képeket érdemes nézegetni, van egy pár a topikban... mivel a rendszer meg a programok indulási sebességét az befolyásolja, hogy innen-onnan kis fájlokat milyen gyorsan olvas be a winyó, ezért nem számít itt a szekvenciális sebesség, ami meg van adva a gyári adatok között.

Intelből van olcsóbb változat is, ha csak 1 oldalt visszaolvasol, látod.
    A JMicronos ssd-k problémáját elvileg megoldja a Diskeeper nevű progi...

Aktív témák

Hirdetés