Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
davidsz
senior tag
válasz
MrTwister
üzenetére
Lehet használni, de csak saját felelősségre!
Én használom, nyúzom, tesztelem, firmet frissítettem és gyilkolom...
Tökéletesen működik. Nem lett gyorsabb. Viszont 3 hét távlatából sebességre még nem tudok nyilatkozni. A TRIM be van kapcsolva Sentinel szerint és parancssori lekérdezés szerint is.Biztonságra vonatkozóan:
Menteni Pl. Ghost. Visszaolvasol egy kicsit, pont ma írtam róla.Trim RAID0-nál és új 11.0.0.1032 RST-vel:
Szerintem itt azért nem mindegy milyen az alaplap, a SATA vezérlő. - Nálam működik, de másnál lehet hogy már nem. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
MrTwister
üzenetére
A szezon meg a fazon. A TRIM hianya nem az elettartamot csokkenti, hanem az irasi sebesseget. Amikor uriteni kell egy 4 KB-os lapot, akkor az csak konkretan felulirhatova valik (mint amikor a winchesterrol is torolsz barmilyen adatot), s csak akkor torlodik valojaban, amikor uj adat irodna a blokkon beluli lapba. A TRIM pedig ezt hivatott javitani azzal, hogy amikor meg lett jelolve ujrairhatora az adat, kiadodik az operacios rendszer altal a TRIM parancs, melyet a vezerlo elvegez, igy valos idoben, azonnal uriti a lap tartalmat.
Sok vita ment es megy is a mai napig errol, hogy a TRIM egy egesz irasi ciklussal roviditi az elettartamot.
(#32179) Fire/SOUL/CD: "Rövidre zárom ezt a kérdést, írtam az Intel és az AMD supportnak is driver ügyben, pár egyszerű, célirányos kérdést intéztem hozzájuk, ha válaszolnak, akkor azt megosztom"

-
válasz
MrTwister
üzenetére
TRIM-nek nincs köze a biztonsághoz, azért felel (elsősorban), hogy az SSD-k az idők során bekövetkezett adattörlések révén ne lassuljanak be.
A RAID üzemmódok közül a 0 az, amiben a legkisebb (konkrétan semmi) az adatbiztonság, itt egyedül a sebesség dominál, ezért/erre használják a RAID0-t. Ha RAID tömböt alkotó egyik ssd meghibásodna, akkor minden adat megy a levesbe, függetlenül attól, hogy a másik SSD kifogástalan. Pont ezért kell backup-ot készíteni a teljes tömbről, hogy egy esetleges hiba felmerülése után gyorsan vissza lehessen állítani a teljes tömböt. -
válasz
MrTwister
üzenetére
Nem a gyorsaság ennél a driver-nél a szempont, hanem hogy ez a nem hivatalos IRST driver támogatja a TRIM-et RAID0-ban, a W7 alap drivere nem.
(Amúgy érdekes, hogy az utóbbi pár napban jópáran kerestek mail-ben (olyanok, akik csak olvassák a PH!-t), hogy a HDS azt írja, hogy nincs TRIM, Intel és AMD-sek egyaránt. Rövidre zárom ezt a kérdést, írtam az Intel és az AMD supportnak is driver ügyben, pár egyszerű, célirányos kérdést intéztem hozzájuk, ha válaszolnak, akkor azt megosztom)
-
davidsz
senior tag
válasz
MrTwister
üzenetére
Hogy sikerült elhaláloznia? Win alatt frissítettél?
Többször írtuk már, hogy csak akkor kell frissíteni ezt, ha hibát tapasztal valaki, mert a Samsung frissítése jelentéktelen hibát javít. Én is csak azért tettem fel, mert agyonteszteltem, hajtottam a cuccot amióta megvan.
Úgy voltam vele, dögöljön meg most, mint ha már élesben ezerrel dolgozom vele. Így meg hogy minden baromságot elkövettem és bírja, tudok beszámolni róla.A garanciás ügyintézés legalább jó.
h1ght3chzor:
Egy lemezképet készít. (használhatsz tömörítést is, akkor kisebb lesz a mérete az eredeti rendszernél. Van rá mód, hogy DVD-re is kiírd. Valamint át tudja tenni egy másik HDD-re (klónozni). Egy full Norton Ghost 15 pl. minden ilyenre alkalmas, valamint visszaállításra.
(Samsung 830-as mellé jár alapból) -
Jack@l
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Ha azt dob, akkor mért nem dúrod le, ezt mondtam, szedd le valami particionáló kütyüvel az összeset, azt kész.
UI: csak vicceltem a fentebbi kérdéssel, attól még jó ssd marad, csak elba* az egyik fw-t, nem ritka dolog az ilyen, majd kijavítják.
UUI: Zlin50: pont a windows saját hülyeségei meg védett elérése miatt kockázatos fw-t frissíteni, főleg úgy, hogy közbe maszívan használod a vinyót/videokártyát/alaplapot frissítés közben, az egyéb ott kószáló mindenféle tűzfal virusirtó/self destruct kütyükről nem is beszélve. Dos és boot lemez a tiszta.(legalábbis annál van a legkissebb hibalehetőség user fault-on kívül) -
Zlin50
senior tag
válasz
MrTwister
üzenetére
Talán egy próbát megérne legalább azt kideríteni hogy a CD image használható-e és reagál-e az SSD-rá illetve a CD-ről felismeri-e az SSD-t. Talán még egy checksum-ot is elereszt és kidobja hogy corrupt a fw és át kell írni.
Szerintem mást ezen kívül a szervizben sem fognak tenni vele legfeljebb csak kicserélik miután megpróbálták ezt.
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
hát igen, elég nagy FAIL ez, nem vet jó fényt Samura... Gondolom vörös szemmel túlóráznak azóta is a fejlesztők és izzadnak, hogy kidobjanak valami javítást. Legalábbis remélem
mondjuk eleve nem vágom, hogy 2012-ben egyáltalán hogy lehet ilyet kiadni? Azt gondolnám letesztelik vagy 1000*, 1000 db lemezen mielőtt kidobják, ott meg csak elő jönne már, hogy ezt elkútuk -
h1ght3chzor
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Ja, értem. Hát lehet, hogy sikerült kicsit lapátra tenni.
Ha garanciális, azonnal bevinném a samsunghoz, vagy felhívnám a kedves hölgyet, ahogy itt felettem írták, hogy mit lehetne vele csinálni, bár nem tudom, hogy a samsung garancia megmarad-e ha saját magad végzed a frissítést. -
Jack@l
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Erre csakazt tudom mondani, hogy fw frissítést windows alól megcsinálni egy öntökönszúrással ér fel, az 1.0-s usereknek találták ki. Mindent csakis boot lemezről dosból!
Szomorú a történet, de örülök hogy beírtad, így legalább a többiek nem esnek bele a hibába, viszont ha már van windowsos szarjuk, akkor rohadtul nem kéne gallyra vágnia az egészet.
Szerintem próbáld meg valahogy full leformázni az ssd-t, akár a gyári miitoménmilyen data legylulóval, aztán a dos-os részével ujra rápakolni az fw-t, akár megnézni, hogy az fw feltevős proginak milyen kapcsolói vannak és force-olni vagy a legújabbat, vagy az eredetit ami rajta volt, hátha ugy beindul. Ha egyik se, akkor visssza RMA...
UI: ahogy látom a linkedből, valakinek mégiscsak sikerült utána rendbehozni.
UUI: most akkor már szarok a samsung ssd-k is?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Húhh, hát nekem ilyen sose volt. De ha feleséged gépe bebootol róla, az már nem rossz jel, legalább tudod használni, hiába ír ki hibákat, meg össze-vissza dolgokat, ez a 3.1-es szoftver is egy kalap **** szerint még mindig... Bootolni nem akarja pendrive-ról kb sose, shrink-et is pl nálam vhogy 8gb-ra akarja tenni, holott simán lehetne 11.9 (recommended) 32gb szabad helyem van.
Próbáld meg talán feleséged gépéről feltenni a frissítést, vagy samsung, és ők lehet megcsinálják, vagy kicserélik.
-
zoleeno1
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Kár, hogy nem jöttél fel ide mielőtt bele vágtál, láthattad volna, hogy sokaknak nem sikerült a frissítés
Bár ennyire durván még senki nem szívta meg, viszont ez bennem 100%-ra megerősítette, hogy hozzá se fogjak... Remélem lesz rá megoldás, én ehhez/ebben a témában kevés vok 
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
MrTwister
üzenetére
Az Easeus Todo Backup Free progit ajánlom a figyelmedbe.
-
mpierre
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Pedig ott kéne lennie a listában... A lényeg, a w7 - állítólag - támogassa az ssd használatot.
Szerk: Illetve, ha a biosban nincs engedélyezve az s3 energiatakarékos ficsőr, akkor lehet fölösleges is keresni... Erre mérget nem vennék...
scope2007: Élettartamban - szerintem - ez a legjobb választás. Nekem is 120GB-os Vertex Turbo van, használok belőle ~20GB-t. Így simán tud sakkozni az ssd a fenn maradt területen. ~1,5 év alatt 5%-t romlott a kondija.
-
mpierre
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Vezérlőpult - Hardver - Energiagazdálkodás - Az ablakban megkeresni, hogy a kiválasztott séma beállításainak módosítása, ott mindent végigzongorázni. (Merevlemezek kikapcsolása -> Soha; Hibrid alvás engedélyezése -> Ki.)
Az alapértelmezett séma a "kiegyensúlyozott". Hagyhatod azon, csak a részleteket módosítsd.
-
mpierre
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
"...., egy trim képes ssd, meg hogy, ne kapcsoljon ki az ssd, amikor alvó módba lép a számítógép." Ilyenkor fut le a trim parancs az ssd-n. Vagyis ilyenkor teszi rendbe magát. Ez hosszabb távon őrzi meg az írási sebességet.
A történet másik oldala, hogy ha tovább nézzük a számítógép energiatakarékos módjait, akkor jön a w7 féle hibrid alvás (default beállítás). Ez egy kombinált dolog, ami tulajdonképpen egy standby mód. Ez azt is jelenti, hogy a ram tartalmát felírja a boot lemezre, ami az ssd. Ez áramkimaradás esetén jó, mert ilyenkor úgy működik, mint a hibernálás. A hibrid alvás, így mindent biztosít, kellő gyorsaságot, de biztonságot is. Mindezzel együtt ír az ssd-re és pont ezt nem szeretjük. A ram tartalmaz pár GB adatot...
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
bár nekem csak 64-es van, szal nem érintett volna, ráadásul már idén vettem 

Ha garanciális, azonnal bevinném a samsunghoz, vagy felhívnám a kedves hölgyet, ahogy itt felettem írták, hogy mit lehetne vele csinálni, bár nem tudom, hogy a samsung garancia megmarad-e ha saját magad végzed a frissítést.