Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
Aktív témák
-
Márk
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, ki fogom próbálni, hogyha működik, akkor inni fogok az egészségedre!

Üdv.:Márk
-
Márk
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Rákötöttem az SSD-t az 1-es Sata portra, de a BIOS ugyanúgy nem látta. Azonban hogyha a Sata Operation Mode-ot AHCI-ről átállítotam IDE-re, rögtön láttta a BIOS az SSD-t.
Kínomban csináltam egy CMOS Cleart-t, és utána már látta AHCI módban is a BIOS az SSD-t.
A Win7 csont nélkül fel is megy rá, de hogyha felrakom rá az SP1-et, az újraindulás után már nem bírja elindítani a windowst, kékhalállal elszáll, és újraindulás után az indítási javítás sem tudja megjavítani hogy elinduljon a windows.
Megpróbálom rá feltolni a Windowst IDE módban, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy az SP1 felrakása után vajon elszáll-e a rendszer.
Egyébként mennyit árt az SSD-nek hogyha AHCI mód helyett IDE módban használja az ember?
Üdv.: Márk
-
Márk
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem. Akkor majd nemsoká bekötöm úgy ahogy irtad és beszámolok a fejleményekről. Köszi!

MOD: A BIOS nem látta, csak a Windows. Viszont az M4N98TD-n már alapból SATA1-re kötöttem, és ott jó volt, kb. 5 perc alatt felment a Windows.
-
Márk
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
AHCI mód of korsz, Sata1? Hát basszus azt nem figyeltem.
Az is számit?Üdv.:Márk
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van egy Corsair Force3 60Gb típusú SSD-m, amit egy Asus M3N-HT Deluxe/HDMI (Nvidia nForce 780a SLI chipset) alaplapra kötöttem rá, de a BIOS egyáltalán nem látja, mintha rajta sem lenne.(Ennek ellenére Win7 telepítéskor a Windows látja is az SSD-t, és engedi is magát rátelepíteni, de amikor az SSD-ről kellene elindulni a BIOS-ban nem tudom beállítani hogy róla induljon.) Megpróbáltam az SSD-t rákötni az 5-ös illetve 6-ös fekete színű SATA portokra, de az eredmény nem változott. A lapon a jelenlegi legfrissebb BIOS van rajta.
Ellenben egy Asus M4N98TD EVO (Nvidia nForce 980a SLI DDR3 chipset) alaplapra kötve látja a BIOS, minden gond nélkül lehet rá Win7-et telepíteni, a sebessége is teljesen rendben van.
Szerintetek hogy lehetne rávenni az M3N-HT Deluxe/HDMI lapot hogy felismerje és használja az SSD-t? Lecserélni egyelőre nem szeretném, mert a teljesítményével meg vagyok elégedve.
-
Márk
senior tag
Erre valaki?

-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül irtam már egy hónapja a topikba SSD vásárlás témában segitséget kérni, azóta picit változott a helyzet.
Mégsem lesz új SATAIII-as alaplapom (mert a BF3 akadásmentesen megy a konfigomon, igy nincs értelmes új platformnak). Tehát még jóideig SATAII-t fogok használni. Körülbelül 25-30 ezret szánnék az SSD-re. Ezek tükrében ti milyen meghajtót ajánlanátok?
Eddig a Samsung 470-es illetve 830-as sorozatával szemezgettem, de néztem még a PH által tesztelt Kingston SSDNow V+100 96 GB-ot.
-
Márk
senior tag
Nézelődtem, és ez az Agility 3 ennyi pénzért szerintem megéri. Végülis pótolhatatlan adat nem lenne rajta, biztonsági mentés meg készülne. És azért 10 ezerrel olcsóbb.
El kellene döntenem hogy ez vagypedig Force 3 GT.

-
Márk
senior tag
válasz
üzenetére
Megnéztem a specifikációit a Force 3 GT-nek és valami brutál. Ennyiért szerintem ezt fogom megvenni, mert akárhogy is nézem, oda-vissza veri a Samsungot.
Most egyelőre egy M3N-HT Deluxe lapom van egy Phenom II X4 társaságában, de ez valamikor cserélődni fog egy 990FX + Bulldozer kombóra.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
SSD vásárlást előtt állok és szeretnék egy pár dologban kikérni a véleményeteket.
A következő feladatokra szeretnék SSD-t vásárolni: a Windowst SSD-ről szeretném futtatni, illetve a fontosabb alkalmazásokat (antivírus, Internet Explorer, stb), továbbá 1-2 játékot is erre szeretnék feltelepíteni
Csupán egyetlen kitételem lenne: Az ára ne legyen 35 ezer forint felett.
Két kiszemeltem is van: Kingston SSDNow V+100 96 GB (erről a PH-s tesztben elég jókat írnak, ezért tetszett meg)
Corsair ForceHogyha ezeken kívül van olyan SSD, amit ajánlanátok, akkor kérlek linkeljétek.

Továbbbá mik a tapasztalatok/vélemények az OCZ Vertex/Agility szériákról?
Elöljáróban ennyi lenne, majd a tovább kérdéseket később.
Üdv.: Márk
Aktív témák
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest