Hirdetés

Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz Carasc0 #24790 üzenetére

Te tudod, de szerintem felesleges ilyen költségekbe verni magadat. Az SSD az oprendszert és a dolgozós programok (betöltését) gyorsítja. Ha filmezel esetleg a videóvágásnál érdemes a source-ot rárakni.

A játékoknál szinte pont tökmindegy, ha pedig nem lenne mindegy, akkor is ottvan a rámásolom az épp aktuális játékot (én legalábbis egy adott időben egy játékkal játszok, minek legyen fenn az SSD-n több 100 giga? Elfér az a HDD-n is... egy 5 GB-os game nagyjából 1-2 perc alatt átmásolható SSD-re)

Ezt a teóriát követve, gyakorlatilag OS-nek programoknak bőven elég egy 64 GB-os verzió is, mivel az SSD előnyei maximálisan érvényesülni tudnak. Hidd el időarányosan nem fognak annyival növekedni a program méretek, mint az SSD-k mérete (Különben meg szerintem nem exponenciálisan/egyenes arányosságban növekszik a méretük, tehát jövőre értelmetlen alapozni)

Ahol nem jönnek elő az előnyei, játékok (de napi 1-2 perc türelem árán rámásolhatod azokat is gond nélkül.) az a terület, ahová kellene a tárhely.

Tehát vedd számba a kérdést: Megéri napi 1-2 perc kényelmetlenségért kiadni + 60-70 ezer forintot? (A plusz 128+64 GB-ért) Ha minden nap mással akarnál játszani.

Ennyi pénzből már egy iszonyat fullos VGA-t tudsz venni, vagy FullHD monitort, vagy brutál Intel procit és még lapot is. Nos megéri?

(Arról nem is beszélve, hogy blokkonként fejleszthető mert árban csak keveset tér el) a kisebb, nagyobb modellek GB/Ft aránya - veszel 64-est ha kicsi veszel mellé mégegyet vagy egy 128-ast)

Aktív témák