Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
HuMarc
üzenetére
de figyelj már (nem kötekedek most csak kb mint pár korso sör mellett dumálnánk) most nem az van
!!!!!!!!!!!nagyon vigyázz, ultraspoiler!!!!!!!!!!!meghalsz, ha elolvasod
h az a lyuk nem fekete lyuk volt, hanem..igazából egyfajta csillagtér-közi átjáró? egy kapu? amit odabiggyesztettek.. ők? vagy már nekem rémlik rosszul?
nem is volt tulajdonképp fekete, ahogy közeledtek hozzá, a tér meggörbítve ott figyelt benne -
Pánikszoba: kaki B kategóriás tucatfilm
Zodiákus: nagy elvárásaim voltak, ahhoz képest meg pff
Benjamin Button: nem volt rossz, de ez is a tökéletes hollywoodi film, ugyanaz írta, mint a Forrest Gumpot, amire kísértetiesen hasonlít a BB, de a teljes képet nézve közelébe se ér.Ez van, lehet nekem van túl sok elvárásom a 90-es évekbeli mesterhármasa miatt. De hát erről csak ő tehet.

Moziba pedig nem járhatok, mert Veszprémben csak szinkronosan adnak mindent, s a minőség is elég gyatra.
De a Gone Girl-re nagyon kíváncsi leszek, majd ha meg tudom nézni, köszi. 
-
The Game (Játsz/ma) (1997) 8/10
Miért, miért, MIÉRT MARADT KI?! David Fincher, a Se7en (Hetedik) (1995) és a Fight Club (Harcosok Klubja) (1999) rendezőjétől egy zseniális film. Többet nem is kell írnom, mindenkinek kötelező! Viszont David Fincher elmehet a csába, hogy az ezredfordulóval nekiállt (saját magához képest) szar filmeket csinálni.

-
devil-k
nagyúr
válasz
spiky03
üzenetére
Én meg pont ezen agyaltam, hogy ezt a filmet ideahaza játszották a mozik egyáltalán? 2.000 Ft-ért ajándék volt!
Nagyon pozitív nyomot hagyott bennem a film. A "főgonosz" itt nem is annyira az az igazi, szótári alakban használt tulajdonság. Ez gyerekekkel is nézhető film abszolút, de mégsem dedós.(#53590) lezso6
+++ 1

-
spiky03
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
mi még moziban néztük haverokkal. tetszett nekünk.
ilyen kicsit családias, megható a történet. a látvány sem rossz, a robotok jól nézték ki benne, főleg a főgonosz.
a zenék is jók voltak benne.
és igen elvileg lesz 2. rész, nemrég olvastam, hogy jackman nyilatkozta, hogy készülőben van a forgatókönyv, ha jól emlékszem.amúgy pont kedden vettem meg BD-n kemény 1990 huf-ért.

-
warcat
veterán
válasz
HuMarc
üzenetére
Hárommal van feletted,a mennyire tudományos - link,olvasd el.De alapból azért tudni kell,hogy nem a fekete lyuk világít iszonyatosan minden spektrumon,hanem a felé zuhanó anyag

Az információ teljes megsemmisüléséről meg hatalmas elméleti viták zajlanak épp mostanában is.Teljesen belefér a fikciós részbe az,hogy a gravitáció minden dimenzió mentén képes elmozdulni/hatást kifejteni. -
devil-k
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Tévedés! A Philips kapitány is megtörtént eset. [link]
Már évek óta szeretném megnézni ezt a filmet amit értékeltél.

(#53587) lezso6
Nekem tetszett, bár abszolút igazad van abban, hogy az ilyen filmeknek az "európai változata" még inkább felteszi az "i"-re a pontot, lenyomja olykor a nagy "ámérikát" is.
-
Kapringen (Emberrablás) (2012) 7/10
Nem semmi. Szóval innen lopta Hollywood a nagy sikerű Phillips kapitányt, ami nagyon nem jött be. Ez a film annál inkább. Nincsenek klisék, nincsenek hősök, nincs rizsa; igencsak reális filmről van szó. Tobias Lindholm rendezte, akitől a szintén nagyon jó A vadászat (Jagten) (2012) című filmet ismerem. Csak magamat tudom ismételni, nem semmi, amit ezek a dánok tudnak.

-
HuMarc
veterán
Csillagok között - Interstellar (2014)
Egyszerűen nincsenek szavak arra, hogy milyen állati jó ez a film. Mindenkinek kötelező, aki szereti a Nolan-féle mindfuck-tripet.
Persze vannak icipici hibái, ezek közül az egyik egy elnyújtott jelenet, ahol kb. a 20. másodpercben ki lehet találni mi fog történni, de Nolanék kicsit túlságosan szájbarágták. Aztán a tudományos fantasztikum lényege nyilván az, hogy mégiscsak fantasztikumról van szó, de azért a fekete lyukak egyrészt nem világítanak (mert mindent elnyelnek, még az információt is) másrészt mindent elnyelnek, MÉG AZ INFORMÁCIÓT IS, tehát nem lehet belőlük kijutni, illetve kijuttatni semmit.
Amúgy
11/10
-
gyuromoj
veterán
Step Up All In
Elfáradt a széria. Hiába jók még mindig a táncok, a sztorik egyre pocsékabbak. Gondolom amíg elmennek az emberek megnézni a moziba, addig folytatják.
Első három rész még jó is volt, de negyedikkel már elindult a lejtőn. Ezen a részen még az sem segített hogy sok régi arcot visszahoztak.6/10
-
PuMbA
titán
válasz
aizen92
üzenetére
"Bár azt is beszéltük, hogy a Nolan vagy inkább az operatőr által használt filterek miatt ilyen a film, ezt pontosan nem tudom, nem néztem utána, ha valaki tud valami magyarázatot azt szívesen meghallgatom ( aki ért is hozzá, nem csak a levegőbe beszél, mint most én )"
A Hobbitot digitálisan filmezték, ami sima, mint a vaj, az Interstellar pedig filmre készült, amin pedig van olyan jelenség, hogy film grain (keress rá Google-n). Ezért tűnik jobb minőségűnek, tisztábbnak a Hobbit
Ha megnézel egy Transformers 4-et...egy darab "hibát" nem látsz rajta, viszont ezért egy kicsit talán furcsa, még nekem is. -
Sir Pocok
őstag
-
Viszlát
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
"a Gravity, mint film, nulla. semmi. a Gravity égvilágon nem szólt másról, mint egy olyan mozifilm, amiben eddig nem látott látvánnyal tárul elénk az űrsikló, űrállomás, a Föld, asztronauta-georgie boy, Sandra combok, segg.-"
Ezen most oszinten meglepodtem, tudvan, hogy apuka vagy. Oke, nem lett a kepunkbe tolva eroltetetten a hatterszal, de azert ott volt az, mar maga a cim is kettos jelentessel bir szerintem.
-
KisTücsök
addikt
válasz
aizen92
üzenetére
"Kedvenc idézetem egy reviewból, ahol a kritikus egy NASA alkalmazottal nézte a filmet:" Valóságban is ennyire hangos egy kilövés? - Nem, itt hangosabb volt."
Azért ugye ezt nem vetted szó szerint? Már ha egy űrhajó kilövésről van szó...
Hangerő meg egyébként sem egyenlő a hangminőséggel... IMAX hangos és... ööö... ennyi.
Szinkronnal nézted mind két alkalommal? IMAX nagy teremben szokott lenni eredeti hangsávos vetítés? Nem doku, rendes film...
-
genndy
addikt
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Tudod mit, adok linket, ezt olvasd végig és érthetőbb lesz, én is ezt nyálazgattam (meg végignéztem a filmet rendezői kommentárral): http://www.donniedarko.org.uk/explanation/
Mondjuk nekem egy picit több infóm van, mert én moziban a bővített verziót láttam (csak az semmilyen formában nem beszerezhető, ilyen formában nem jelent meg), amiben mondjuk sokkal több magyarázat nem volt, inkább több felvetés (behozták a képbe Istent is, Frank már az első megjelenésekor megemlíti, úgyhogy pluszban volt min gondolkodni hogy mi lehet az igaz). A rendező bevallása szerint egyébként a film sci-fi, úgy kell a magyarázatokat keresni. -
gerii
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Egy kis magyarázat (amit tudok, vagy emlékszem rá)
féreglyuk=/= feketelyuk - ezt több kritikus is egybeolvasztotta
SPOILER
"Lakhato bolygokat keresnek az elsok, de szondat nem visznek (van belole 100 kilos is), ezert evek utan se tudnak _semmit_ a bolygokrol, random kell ropkodni. Az elso tudosok egyetlen jeladot vittek magukkal, ami oke jelet tud sugarozni."Szondákat küldtek először, a jónak tűnő bolygókra mentek emberek. Adatot nem, vagy csak alig tudtak visszaküldeni a Naprendszerbe, ezért volt az OK jelzés, ha a bolygó megfelelő a kolóniának. (A Naprendszerből viszont tudtak fogadni adatot, lásd a videóüzenetek). Visszamenni a Földre pedig nem tudtak üzemanyaghiány miatt.
"Bar nem tudnak semmit a bolygorol, csak azt, h a fekete lyuk kozelsege miatt nagyon durvan torzul az ido, megis odamennek eloszor."
Volt is vita, hogy hova menjenek, de az üzemanyag miatt "sorban mentek" a bolygókhoz.
"Az ursiklo, ami a Foldrol nem tud felszallni az urbe, a nagyobb gravitacioju bolygon igen, sot kenyelemesen fel-le ropkod orbitra."
Ez jogos lehet

-
aizen92
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
Nem csak neked.
Volt szerencsém megnézni IMAX 2D Arénában a filmet és tegnap Sima mezei 2D Allee-ban.
Tapasztalatok.Hang az IMAX-ben elképesztően jó volt, összehasonlíthatatlan a "mezei" moziteremmel. Kedvenc idézetem egy reviewból, ahol a kritikus egy NASA alkalmazottal nézte a filmet:" Valóságban is ennyire hangos egy kilövés? - Nem, itt hangosabb volt. "
Egyes jeleneteknél úgy éreztem, mintha én is ott ülnék/lennék a színészekkel.Allee 2D pedig nagyon zavaró volt, hogy ment a rohadt klíma berendezés, mert azoknál a részeknél, ahol elnémül minden, ott a csend helyett a ventilátorok pörgésével lett hangos a moziterem.....
Ezt leszámítva szokásos minőség.Viszont a kép!
Itt is vannak gondok. ( Egy laikus álláspontja )IMAX-ben nem mondom, hogy csúnya volt, de nem dobtam tőle akkora hátast, mint pl. ahogy a Hobbit trailer kinézett a film előtt.
2D-ben pedig egyszerűen látszódott, hogy filmtekercsre lett felvéve a film . Nagyon nem volt szép szerintem.
Nem véletlen szerintem az IMAX promóció. Ott néz ki a legjobban a film, de volt már olyan film, ahol a mezei moziteremben szebb volt a kép mint ennél az IMAX-ben.
Persze ezt annak fényében írom, hogy rendkívüli volt szerintem a CGI és a fotózás, de valamiért szebbre számítottam IMAX terén, és ahogy HáGé is írta nekem, ne ez alapján ítéljem meg az IMAX filmeket, mert ennél sokkal szebbek voltak/lesznek a vásznon.
Bár azt is beszéltük, hogy a Nolan vagy inkább az operatőr által használt filterek miatt ilyen a film, ezt pontosan nem tudom, nem néztem utána, ha valaki tud valami magyarázatot azt szívesen meghallgatom ( aki ért is hozzá, nem csak a levegőbe beszél, mint most én )
Értem én hogy egyedi ez a filmkészítési mód, hogy még filmtekercset használ Nolan a többi blockbuster alkotóval ellentétben, de azért na...

-
kk831228
addikt
-
devil-k
nagyúr
Ez a 4. nap.
Anno a Gravitációval és az Avatarral ugyanígy volt. Nagy volt a megosztottság, ami nem baj, sőt. Miért kellene mindig mindenkinek mindenben egyetértenie? Nincs két ugyanolyan ember, így az ízlés is a legváltozatosabb dolgok egyike. Eszembe nem jutna valakit azért megfeddni, mert neki bejött egy film, nekem meg nem.Tibinek maximálisan igaza van. Amiért a Gravitáció sikeres volt, az nem más, mint a látvány. Ennyi. (Számomra a legrosszabb filmek egyike, unalmas volt és semmitmondó)
(#53572) aizen92
A Gravitáció nem jött be, az Avatar nagyon érdekes volt. Újra akarom nézni a napokban, nem véletlenül. Az ilyen nagy filmek évről évre mást mondanak az embernek, mást jelentenek. Mint pl: a Keresztapa is. 2-3 évente újranézem és mindig mást jelent, több infó kerül a látómezőmbe.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
viharhozo
üzenetére
a Gravity, mint film, nulla. semmi. a Gravity égvilágon nem szólt másról, mint egy olyan mozifilm, amiben eddig nem látott látvánnyal tárul elénk az űrsikló, űrállomás, a Föld, asztronauta-georgie boy, Sandra combok, segg.
ezt mindenki kajálta, gyakorlatilag mindenkit letaglózott, engem is, főleg hát az imaxben, bejöttek a producerek számításai, szép nagy házban lakik már mindegyik palm beach-en.
De mint filmalkotás, mint tartalom, komolyan mondom, már arra sem emlékszem mi volt benne
Sandra a végén beleesett egy tóba, vagy tengerbe, az rémlik. meg az űrből a Föld, h milyen szép volt. meg voltak még robbanások, azok elég masszívak voltak
aztán csumién a magam részéről nem nagyon vetnék össze más filmet sem, de Nolan új alkotását meg főleg nem a tech.demo gravityvel...
-
fpeter07
veterán
válasz
basaharc502
üzenetére
Spoiler:
A a játékidő felénél az ember nem volt tisztában a film műfajával. Akár horror történet is lehetett volna. A tudósok érdekesek voltak benne, elvileg pont nekik van racionális elméjük, még sem tudtak igazán mit kezdeni a feladattal.
A vége jó volt így, az anomáliákat úgy sem magyarázták meg az elején. Utána lehet gondolni, hogy hogyan került oda az a féreglyuk (vagy hiperkocka?). Azért nem gyenge, hogy kb. 80 évnek megfelelő időt adtak le a 3 óra alatt. -
viharhozo
addikt
Spoileres!
Az a vicc, h a filmben eppen az idoutazasos/fekete lyukas/gravitacios keverek az, ami igaz vagy igaz lehet (nem tudjuk az ellenkezojet bizonyitani).
Ellenben elotte olyan baromsagok voltak, h a hajam teptem. Lakhato bolygokat keresnek az elsok, de szondat nem visznek (van belole 100 kilos is), ezert evek utan se tudnak _semmit_ a bolygokrol, random kell ropkodni. Az elso tudosok egyetlen jeladot vittek magukkal, ami oke jelet tud sugarozni.
Bar nem tudnak semmit a bolygorol, csak azt, h a fekete lyuk kozelsege miatt nagyon durvan torzul az ido, megis odamennek eloszor.
Az ursiklo, ami a Foldrol nem tud felszallni az urbe, a nagyobb gravitacioju bolygon igen, sot kenyelemesen fel-le ropkod orbitra.
etc.
A vege meg Nolanos, azt lat bele mindenki, amit akar.
Sima vasznon neztem, a latvany rendben volt, de nekem a Gravity sokkal nagyobb elmenyt adott.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
genndy
üzenetére
SPOILER
Igen, őt lövi le, azt láttam, de máskor nem igazán ismerjük meg, ki is ő valójában. (csak mikor elüti már).
És miként teleportálja vissza? Mert az megvan, hogy a végén a kocsiban ül, nézi az eget, és egyszer csak bumm.
Vagyis akkor Franknek, és Gretchennek az a terve végül is, hogy ez az egész ne történjen meg akkor, ők ne haljanak meg, Donnie meg visszakerüljön a film elejére, és másképp történjen minden?
De ha Donnie nem hal meg, ez az egész körforgásba mehetne át nem? Vagy ott már Frank nem segítene (de megtörténhetne újra ugyan az, nem?), magától kéne tudnia? Mert így hogy meghalt, el lett vágva végül is, Frank, Gretchen él, Donnie meghalt, elvágva az esélyt, hogy újra megtörténjen az egész.
De a végén a zene, egyik kedvencem lett, a Mad World.
SPOILER vége
-
basaharc502
aktív tag
No megnéztük mi is az Interstellart.
Összességében nagyon tetszett nem igazán értem a fanyalgókat, a mai film felhozatalhoz képest felüdülés volt látni egy ilyen alkotást.
Spoiler. Nekem a hosszú játékidő nagyon fel sem tűnt, ami bizonyítja, hogy jó film volt. Számomra a film a 2. bolygóig volt csillagos 5-ös, nagyon jó volt a felvezetés, amit én még spec néztem volna és az a feszültség, ami az első bolygónál volt, talán a film legerősebb része...hogy minden perc számít, hiszen az földi években mérhető. A 2. bolygónál éreztem azt, hogy kicsit csökkent a feszültség faktor, nem igazán értettem Matt karakterének tetteit, mit akart kezdeni az űrhajóval? Hova akart menni vele? Másik bolygót keresni csak úgy random? Akkor miért hagyja hátra a többieket. A félig felrobban gravitációs hajóra való dokkolás alatt a zene nagyon tetszett, maga a jelenet inkább a Gravity-ra emlékeztetett.
Igazából az utolsó félóra volt az, amire azt mondom talán másképp kellett volna csinálni. Ennek a filmnek kifejezetten jól állt volna a szomorú, negatív befejezés, azaz Cooper halála úgymond kellett volna a végére...vagy legalábbis valami arra utalás sokkal jobban illet volna, mint ez a teljesen pozitív és egyébként kicsit a filmet "hiteltelenné" tevő fekete lyukas könyvespolcos dolog, értem én, hogy így lett a film teljes, meg 5 dimenzió, de ezzel szerintem sokat veszített a drámai vonalon a film. Egy igazán kemény negatív befejezéssel komolyabb hatást tudtak volna elérni...Spoiler vége10/8,5
-
brownus
veterán
St.vincent; egy szeretheto aranyos film, nezzetek meg, mar csak murray jateka miatt is, zsenialis az oreg! Vegre egy olyan filmet lathattam a moziban ami simogatja az ember lelket, es nincs benne semmi rombolo. Imadtam. Ilyen az elet, fuggunk dolgoktol, emberektol, a multbol visszanyulo vagy huzo emlekektol, de a szeretet, egymas elfogadasa, es nem biralasa a kulcs
az ost is szuper volt! -
BITBOYS
addikt
Amikor jól használják a cgi-t: contact mirror scene
-
MurdR
veterán
Így neveld a sárkányodat 2.
(How to Train Your Dragon 2)Nagyon tetszett a film első része, asszonykámmal vártuk már a folytatást. Nem okozott csalódást, bár volt benne nem várt fordulat is.
10/8
-
devil-k
nagyúr
7/10
Végre egy régi adósságomat pótoltam. Kb. 2 évvel ezelőtt elkezdtem nézni, de aztán elálmosodtam az elején, így felfüggesztettem ezt a projektet. Az asszony akkor végignézte és másnap agyba-főbe dicsérte, hogy milyen jó. Persze a nők véleménye a filmekről nem mindig ilyen pontos, fogalmazzunk így, de igaza lett. Kellemes volt Hugh Jackmant látni egy ilyen szerepben, ahol nem más, csak egy hétköznapi, halandó ember, aki próbál kilépni a saját önzőségéből. Nem voltak túlmisztifikált dolgok, túlnyújtott romantikus percek, csak az, amire valóban szükség volt. Nem voltak idegesítő karakterek, kivéve Kevin Durandot, akit legszívesebben egy szívlapáttal ütött volna agyon mindenki szerintem.
James Rebhorn is feltűnik egy kis szerepre, jó volt őt látni, szerettem a filmjeit. Kár, hogy már nem él.
Ez a film egyébként 2. részért kiált (mivel van 1-2 hiányosság), de az IMDB szerint van valami bejegyzés, csak az a kérdés, hogy mikorra készül el. Összességében egy jó esti mozi, referencia képpel. -
SPOILERES
na ja, sci az nem igazán volt benne, fi annál inkább.
az elején árulkodó a néhány toronyház felett felhőkbe tűnő fénypont, rögtön az első steril vetkőztetős jelenet után, és a fekete lény első (a kettőből, hm) feltűnésénél lettem biztos benne, hogy itt valami body snatchers megoldás van. bár összességében nekem úgy jött le, hogy ScarJo meg a motoros(ok) csak bábok, a csillogó fekete bábjai. az egyik az izom, a másik a csábítás. akárhogy is, nagyon erős film, nagyon erős képekkel és hangulattal. ritka az ilyen bátor próbálkozás, nem véletlenül fütyülték ki Velencében. (ha jól dereng ott, nem Cannes-ban).ja és Skócia - volt két fickó, akinek kb. minden második szavát értettem, huhuuu... és nem a torz fejű szerencsétlen volt az egyik.

SPOILERES
-
genndy
addikt
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Jaj de jó, Donnie Darko!
Szintén kedvenc gondolkodtatós filmem.Segítek:
[SPOILER]
Franket megismerjük. Ő az akit Donnie lelő, mert elüti Gretchent. Innentől kezdve "Manipulated Dead" lesz belőlük, segíteni tudják Donnie-t, akár még úgy is hogy visszamennek a múltba (amikor Frank először megjelenik a golfpályán és elmondja a számokat). Gretchen nem időutazik, ő úgy segíti, hogy Donnie belészeret, és bosszút áll érte amikor a lány meghal, megöli Franket. Emiatt viszont Donnie körözött bűnöző lesz, úgyhogy nincs más választása, mint visszateleportálni a hajtóművet - de Franknek és Gretchennek ez volt a célja, mert Donnienak meg pont ez a feladata.
Nem alternatív jövőből. A Párhuzamos Univerzumból (Tangent Universe), ő saját maga küldte vissza azért, hogy ne semmisüljön meg az Elsődleges Univerzum (PU). A TU-ból el kell távolítani a hajtóművet, hogy a TU ne is jöjjön létre. Ez pedig úgy lehetséges, ha Donnie visszaviszi a PU-ba. Donnie-nak nem kellene meghalnia, csak a hajtómű a lényeg, az az ő egyéni pechje, hogy felébredve a PU-ban azt hiszi hogy csak álmodott, mosolyogva visszafekszik, és rázuhan a hajtómű.
[/SPOILER] -
eeXaa
addikt
válasz
Malachi
üzenetére
Az uts elméletileg egy sci fi lenne, vagyis az... de inkább egy short novella alacsony költségű megvalósítása. Érdekes volt S. J.-t látni egy ilyen kariberű filmben.
...annyira titokban vették fel asszem 2-3 nap alatt, hogy nem is lehetett tudni hogy miért van glasgow-ban... a film első negyedét tőlem 5 percre vették fel. Sajnos nem futottam össze vele, pedig azon a hétvégén elment bulizni arra a helyre ahol én is megfordulok néha...
-
Coherence
okos kis agytorna, a Pi és a Primer nyomdokain. szerencsére nem viszi túlzásba, miután megvolt a nagy homlokracsapós pillanat, egyenesen tart a végkifejlet felé - de egy utolsó minicsavart a legvégére is sikerült elhelyezni. korrekt film, érdemes rászánni az időt.
Under the Skin
huu... ezt csak az nézze meg, aki imádja a mozgóKÉPet, mert nem ad sok fogódzót a film párbeszédekkel. nem, hogy szájbarágós, de gyakorlatilag semmilyen dialóg nincs benne, ami segítene összerakni, hogy miről is szól. minden a képekben van, a zörejekben, a zenében. korábbról emlékszem, azt olvastam valahol, hogy sok utcai jelenetet rejtett kamerákkal rögzítettek, az autós útbaigazítós jelenetek egy részét is. nem kísérleti munka, de nagyon bátor és szerintem jó is. ha másért nem, már a skót tájak miatt is érdemes leülni elé, de én azt mondom, ha valaki elkezdi akkor várja ki a végét. mondjuk katarzisra ne nagyon számítson senki.
-
Realradical
őstag
The Physician 10/8.5
Nem is emlékszem mikor láttam utoljára ilyen jó kalandfilmet. A két és fél óra úgy röpült el, mintha egy másfél órás filmet láttam volna.
Egészségügyben dolgozók számára különösen ajánlom. Ismerek néhány dokit, akik már a felcsertől is tanulni tudnának... -
Ed3r_X_
nagyúr
Donnie Darko
Erre még nem készültem fel
Hatalmas film volt, nagyon tetszett, szövevényesebb volt. De vannak sötét részek még bennem. Érdekes volt látni a fiatalabb Jake Gyllenhaalt is benne.
Nálam 10/10, egyik legjobb "gondolkodtatós" filmem.Spoilert tartalmazhat
Franket nem ismerjük meg, ki ő valójában? Hogy kerül kapcsolatba Donnieval? A végén, mikor Donnie meghal, akkor egy "alternatív jövőből" esik rá a hajtómű?
De végül is nem ördögi kör, nem kezdődik újra, lezáródik. Érdekes na, nem egy egyszerű film
Spoiler vége
-
Integra
titán
[SPOILER]
gondban vagyok, kifogott rajtam a trailer és teljesen meglepett, hogy milyen film is ez valójában. sejtettem, hogy egy nyugisabb film, de azt, hogy ez ennyire nyugodt lesz, nem számítottam legvadabb álmomban sem. a trailer alapján noha nem egy taken-re, de valami részben pörgős maffiafilmnek gondoltam, esetleg valami bosszúhadjáratosdit képzeltem bele, hogy hardy megindul oszt nincs kegyelem.
nagyot tévedtem
ahogy a besorolása is mutatja, ez egy bűnügyi dráma. mondanám hirtelen akár karakter drámának, mert az egész film hardyról, azaz bobról szól, elég kabaré a neve a filmben megtestesített karakterhez képest, de mindegy, ő bob a pultos. szóval karakter dráma, fejlődés, igyekszik, de nem tudom eldönteni, hogy valóban fejlődik e vagy csak végre változik picit az élete, de alapvetően ugyanolyan. amúgy bob karaktere sem százas, ahogy a rendőr a végén tökéletesen fogalmaz, ő az a pali, aki akkor jön, amikor rá senki sem számít. végtelenül csöndes és udvarias, segítőkész, türelmes, szolíd, zárkózott, tőmondatokban beszél, mint egy nagy gyerek, néha majdnem rávágja az ember egy-egy pillanatra, hogy kettyós is... közben csak kiderül róla, hogy hidegvérű gyilkos, de teljesen saját morális iránytűvel, a volt bandatagból pultossá vedlett bob abszolút saját értékrend szerint viselkedik és cselekszik. cserébe, hogy az egyensúly meglegyen, és mint ez a filmben kiderül simán öl, szemrebbenés nélkül, darabol, csomagol, eltüntet. tudatában van tettének.
nagy bociszemekkel néz az egész filmben, a most úgy tűnik, oly felkapott szomorú szemű magányos hős a maga módján, igaz ő nem tervez, csak alakulnak a dolgok amiből a végén jól jön ki.
gandolfini. mintha a sopranos egyik részét nézné az ember. benne nem éreztem semmi extrát, ő gandolfini, kisujjából kirázza a szerepét, az egykor szebb napokat látott, megkeseredett nehézlegényt és bártulajt, aki a bandaháborúban elveszti azt és amelynek ténye sosem hagyja nyugton. ez lesz a veszte is.
rapace. igazából hardy jellemfejlődéséhez elengedhetetlen és a sztorihoz is kell, de egy picit súlytalannak érzem az ő karakterét, neki is megvan a maga keresztje.
kutyus: jajj, de cukker, megzabálom, amúgy is imádom a pitbullokat, hát még ez a kis kölyök drágaság...
szóval az egész film csak párbeszédekből áll, minimális cselekménnyel, akció mint olyan, nincs is a filmben. meghalnak benne, de semmi extra. és ez szerintem egyáltalán nem baj, ebből a filmből nem hiányzik egy cseppet sem. a sztori szépen fejlődik ki a párbeszédekkel párhuzamosan és derülnek ki hardy, gandolfini és rapace dolgai is.
106 perc pont elég volt a sztorihoz és a karakterekhez szerintem. csöndes kis történet bronxban, a helyi maffia viselt dolgairól, amiben hardy igyekszik amennyire lehet, normálisan túlélni, szabályokat betartani. még csak nem is tervez, nem hajtja saját malmára a vizet, hanem egyszerűen úgy történnek a dolgok, hogy jobban áll a film végén, mint elején. viszont nincsen nagy siker, ha dollárosítani akarjuk, ellenben van nagy siker, ha emberileg akarjuk mérni. mert lesz egy kutyája és lesz egy induló kapcsolata és viszi tovább a bárt, ami továbbra sem az övé, de ő a főnök benne. és neki ez elég, nem panaszkodik, csöndesen örül.
aki szereti az ilyen filmet, annak bátran ajánlom, nem kell moziba rohanni érte szerintem, meglehet várni. ugyanakkor meg azt is gondolom, hogy pont inkább ilyen filmre kellene jegyet váltani, hogy több ilyen legyen, mint a futószalagon gyártott, minden értelmetlenül felrobban filmekből.
[/SPOILER] -
lacy86
addikt
Jovoheten mar jon Jhon Wick!

( remelem jo lesz ) -
Sir Pocok
őstag
8/10
Egy kis összefoglaló spoiler nélkül:
Tetszett film. Klasszikus régi vonalas sci-fi. Teljesen olyan érzésem volt mintha Arthur C. Clarke valamelyik regényét vagy a galaktikából valamelyik novellát vitték volna a filmvászonra. Külön pozitív, hogy a film adott egy kicsi rálátást a modern fizikával és csillagászattal kapcsolatban. Szerintem a film legerősebb pontja az volt, hogy megpróbálta bemutatni, hogy az emberiség mennyire esetlen a világegyetem törvényeivel szemben, mennyire más a világ működése a földi mércével mérve. Szerintem a drámai részek egyáltalán nem voltak eltúlozva pont optimális mederbe tudta tartani a rendező. Az apa lánya viszonynak valóban volt súlya nem volt a dolog eldrámázva.
Összességében kaptunk egy kiváló elgondolkodtató sci-fi, ami nem volt túl direkt, kapott a néző fantáziája is egy kis teret.
Ami miatt nem adtam rá több pontot az az,hogy
1. egy kicsit feszesebbre is lehetett volna vágni a filmet, 15-20 perc simán kimaradhatott volna
2. Nolan nem alkotott olyan egyedi vagy inkább eredeti filmet mint az Inception esetében, ennél a filmnél sok helyről "lopott" a szó nemesebb értelmében. (Egy kis 2001: Űrodüsszeia, egy kis Fountain egy kis 200 éves ember beütés.)Szóval aki nem akció sci-fi-t vár az menjen el nyugodtan, de aki viszont arra számít nem fog a számítása bejönni. Ez miután elhagytuk a termet érződött is, nagyon megoszlottak a vélemények.
-
-
Ijk
nagyúr
SPOILER
Gondolom sokkal jobb lett volna ha beszippantja a fekete lyuk és stáblista. Esküszöm szerintem itt arról van szó hogy van akinek semmi nem jó, mindenben a hibát keresi. Egyszerűen zseniális volt ahogy a film elején üzengető szellemet a végén megmagyarázza (mert ugye az nem volt misztikus), ahogy megoldják az információ kijuttatását a fekete lyukból. Ráadásul a film legerősebb drámai szálával összefűzve. Magam részéről minden elismerésem a készítőknek, iszonyatosan ütött az egész. És nem azon gondolkoztam hogy vajon mi történik egy fekete lyuk közelében.
-
lsc
nagyúr
Igen, a minimállal van bajom a robotoknál. Nem kellett volna hiper-szuper, de azért telhetett volna jobbra is.
Amit írsz az is egy dolog, de akkor nem így kellett volna kezdeni, akkor az eleje is lehetett volna misztikusabb, viszont ott semmi ilyesmi nincs. A féreglyukkal sincs semmi bajom ha már scifi, no de feketelyuk a könyvtárszobában, az nekem már erős, főleg úgy hogy egyfolytában arról megy a duma hogy onnan aztán semmi nem jón ki még a fény sem /igaz Hawkins szerint már ez sem biztos/. Addig a jelenetig el tudta velem hitetni hogy lehet hogy így lesz majd valamikor, onnantól fogva viszont egy mese, vagy szebben fogalmazva egy misztikus film, csak akkor meg az eleje nem stimmel. -
Ijk
nagyúr
Szerintem pedig marha jók voltak a robotok. Minimál, funkcióra kihegyezett felépítés, ezerszer jobb mint valami cgi agyondizájnolt színes vacak.
A vége pedig egyáltalán nem volt erőltetett. Ez nem dokumentumfilm, ha a fekete lyukakról (amiről kvázi semmit nem tudunk) akartok tudományosan tájékozódni akkor nézzetek discovery-t. A tudatlanságunk, az ismeretlen a művészek kezébe adja a fantáziát, misztikumot amit ebben a filmben szerintem kiválóan használtak. Ha már ebbe is belekötnek akkor valójában az összes sci-fi megerőszakolja a tudományt. Értsétek meg hogy a valóságból nem lehet filmet csinálni mert a kutya nem nézné meg, olyan unalmas lenne. -
lsc
nagyúr
válasz
warcat
üzenetére
OK, akkor Spoiler.
Semmi tényt nem írtál, az írói/rendezői képzelet meg egy másik dolog, csak akkor az elejétől egy más stílusú filmet kellett volna csinálni, akkor egy szavam sem lenne. Az első 3/4 elég technokrata, akár még emészthető is, de ez a feketelyukba esek majd nem tudom milyen módon feltámadok stílus elég nagy keverés, főleg az elejéhez képest.
Ja ami kimaradt, azok a robotok sem semmik, azért egy kicsit jobbak is lehettek volna. -
warcat
veterán
Szerintem meg szimplán csak bele sem gondoltál mit mutat meg az utolsó pár képsor: egy bizonyos állapot olyan mélységeit,ami soha egyetlen embertársunkra sem nehezedett fajunk története során,miközben mi nézőként tudunk valamit,ami katartikusan feloldja; ugyanakkor ezt a pillanatot nem mutatja meg,hanem a képzeletünkre bízza.Csodálatos.
-
lsc
nagyúr
Tegnap megnéztük asszonnyal ezt az interstellart, nem volt rossz, de a vége egy zagyvaság lett, ez az időutazásos fekete lyukas gravitációs keverék nem igazán jó befejezés. Amúgy nem lenne rossz, a képi világa is jó, esetleg még lehetne rövidebb, van benne nem kevés felesleges szál. Jobb befejezéssel rövidebben jobb lett volna.
-
eeXaa
addikt
válasz
Malachi
üzenetére
...teljes mértékben egyetértek veled, meg Integrával is abban , hogy bizonyos filmekhez kell egyfajta inteligencia, megérteni, de nem csak megérteni, hanem azzal is tisztában lenni, hogy milyen eszközökkel játszik a rendező a kivitelezésben..
...bizony, bizony, ha az elméleti részét nézzük akkor gyakorlatilag egy új ötlet sem volt a contact-hoz képest. gyakorlatilag azt érzem , hogy a két film ugyanaz, csak más megfogalmazásban, újjabb technikával, és sajnos a rendezőnek korlátlan terepet adva.... Nekem is ékegyszerűnek tűnik az egész mondanivaló, legalábbis a contact után, viszont tulságosan sok elemmel lett felütve a film, mindent belerakó szétturbózott zagyvalék lett belőle.... mintahogy a cloudatlaszból is...
...azért nem kellene elfelejteni, hogy ez egy film, nem pedig biblia, vagy vmiféle szentírás, szuperkinyilatkoztatás, amivel ezek a filmek fellépnek, holott semmi uj sincs bennük csak a sok összehordott, elmélet, teória, a legalapvetőbb emberi érzelmekkel való játszadozás, plusz C.G.I. csakhogy mindenki elmondhassa, hogy milyen iszonyatoszan fantasztuikusan jó film volt....
Nekem amúgy csak annyi elvárásom volt, hogy megérje a imax élmény, mivel ez volt az első, és tegnapelőtt tudtam meg hogy nolan 70mm es filmre kimondottan imax ra lőtte a filmet, tehát sem 4k, se 3d. szóval gondoltam ha ez a film ilyen akkor vállalkozok rá....
A filmről gyakorlatilag semmit sem tudtam, csak azt amit a trélerben láttam 1x, szóval szerintem elég nyitott is voltam az egészre..... de sajnos mindenben izléstelenűl túlcsordult a pohár, és a film, a hang, nolan, mind erőszakosan próbálták lenyeletni velem ezt az egészet...
...végszónak csak annyi, hogy nem szar ez a film, mint a cloudatlasz sem, de nem is jó, ráadásul mindkettő túlontúl hosszú, és agyonnyúzza az embert a végére... ezért nehéz rendesen a végére látni és objektív véleményt formálni róla, abban a fene nagy elragadtatásban... -
-
BITBOYS
addikt
Moon zenéjét se hagyjátok ki, igaz nem orgona de vérpezsdítő
-
genndy
addikt
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Felhőatlasz nálam is magasan van a listán a jó filmek között
A könyv viszont borzalmas volt, rengeteg részét átugrottam mert unalmas volt. A filmben például remekül működik hogy minden fontosabb színész benne van az összes idősíkban, de ez az ötlet nem a könyvből jött, ott semmiféle ilyen utalást nem találtam (vagy csak én voltam figyelmetlen, és pont ott ugrottam).
Mi volt az az "1 dolog nem tetszett csak"? Mehet spoilerben.Filmzene: Inception, DK 2-3 OST-t simán hallgatom bármikor, állandóan listában vannak. Ami legutoljára nagyon tetszett az a Gravity indusztriális-zörejes-effektes-nyiszorgós zenéje, az elejét az Atlantis-ig, a végét a Soyuz-tól szeretem hallgatni csak úgy magában is.
Pótoltam egy hiányzó dolgot: tegnap megnéztem a Gru első részét (Despicable Me) - véleményem: minions FTW!
Tényleg jó fejek. Vicces, jópofa, az animáció pedig rajzfilmes, de komoly meló van benne (lányok és minionok arckifejezései, meg úgy általában az összes arc nagyon jó). -
KisTücsök
addikt
Akkor jó.

bagyulajuve: Azt én is tervezem újranézni. Anno első végignézés után simán rávágtam, hogy 10/10, de azért nagyon nem egyszer nézős film. Kíváncsi leszek, másodjára mit dob.
-
bagyulajuve
addikt
Ma újranéztem a Felhőatlaszt: zseniális film és igazán mélyen szántó gondolatokkal rendelkezik. Bár még mindig nem követhető számomra minden, de nagyon sok emberi értékkel egyet tudok érteni, amit bemutatnak benne (1 dolog nem tetszett csak). A vágások zseniális kivitelezettek, a látványorgia is megvan, a színészek is rendben vannak, még Tom Hanks alapvetően elegáns játéka is tetszett (más filmekben számomra sokszor "ripacskodó"). Szóval jó film, nagyon jó film, mély tartalommal, bölcsességgel.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Zimmer zenéit általában nem ül le csak úgy hallgatni az ember, de a filmek alatt iszonyatosan ütnek. Imádom azt komor, rideg hangulatot mit kölcsönöz a filmeknek. Ennél a résznél is szinte beleborzongtam, kinek jut eszébe orgonát használni egy sci-fi-ben? Hát iszonyatosan eltalálta megint.
Malachi: Hát engem baromira megfogott az apa-lány szál és még sok más embert is. Neked ez a dolog nem hozott semmilyen érzelmi bombát, van akinél például a homokosok kapcsolatára indul be a könnyzsák engem például a Brokeback Mountain egyáltalán nem mozgatott meg.
-
válasz
Integra
üzenetére
Az a baj, hogy ez a film csak szeretett volna gondolkodásra sarkallni, meg érzelmekkel operálni, de csúfos kudarcot vall mindkét esetben.
Ahogy írtam: vagy nem akar, vagy nem tud elmélyülni igazán sem a tudományos részben, sem az érzelmes részben. Odáig jut, hogy a szeretet fontos, az emberek önzők, és soha ne adjuk fel az új iránti vágyakozást, a felfedezést. Szép és jó, hogy te meg százan mások mit képzelnek még hozzá, itt most a filmről van szó. Nem tudom mióta előny az, hogy valami kidolgozatlan. Ékegyszerű az egész film, mégis úgy írsz róla, mintha valami rettentő mély és elgondolkodtató alkotás lenne. Most ebből én mire következtessek? Heh...
Arról meg leszokhatnál, hogy az ízlése alapján próbáld megítélni bárki intelligenciáját meg műveltségét és életkorát. Mint az én nyelvtudásomat csak azért mert azt írtam a jó szinkron nem árt a filmnek. Semmivel nem leszel több és a véleményed se ettől számít jobban, mint bárkié.
-
Integra
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
eöe right...

egyébként van egy titkon dédelgetett álmom, remélem, hogy egy nap lesz valaki, aki leválasztja az ff-ről az első részt és a valóban szellemi örökösét, egy igazi második részt csinál, csak jdm, 100km-es felszállópálya meg tankok meg géppuskák nélkül. egy klasszikus, japó autós építgetős krimit, akciófilmet és nem bóvli tuninggal, hanem valódi autókból építkezve.
én már hányok az állandó bugatti meg ferrari meg a többi teljesen értelmetlen és kommersz tucatsportautótól.. magát az ff filmet nem minősítem, mert még mindig a kellemesebb popcornmozik közé sorolom ilyen téren, én csak egy jó kis rétegfilmet szeretnék ilyen téren
-
Integra
titán
válasz
somasz
üzenetére
angolozásra tudom javasolni még az snl-t, vagy a különböző late night show-kat mert rövidek, sokan szerepelnek benne, változatos a téma és a nyelvezet, az akcentus, ez segít benne, hogy folyamatosan fenntartsa az ember érdeklődését. kicsit komolyabb vizekre evezve pedig a stand up comedy-ket, chapelle, chris rock etc..
tücsök:
jó. igen, valóban jogosak a megjegyzések, hogy zimmer is merít máshonnan (meg n+1 zimmer zene) lásd űrodüsszeia (amúgy is tiszteleg az interstellar ezen film előtt, ez egyértelmű), de működik. fanyaloghatnak, egyszerűen működik és pokolian jó a filmhez. főleg a végén, ahogy ketyeg az óra a zenében, tik-tak tik-tak, már nem is tudod, hogy mióta megy ugyanaz, de egyszerűen üt, oda való, mert az egész film feszült végig, főleg a végén. egyébként mégis mit kellene csinálnia? cigányzenét komponálnia?
-
somasz
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ok, ez volt a terv eddig is, közép, vagy inkább elé.
IMAX vetítésnél még nagyon zavart oldalt a két erősen világító exit tábla, remélem ilyennel többet nem találkozom.
hoffmann: én Top Geart meg Wheeler Dealerst szoktam nézni felirat nélkül (meg Conan, Jimmy Fallon és társait), minden egyéb sorozathoz berakom legalább az angolt, de már erről is le kéne szoknom. FF OV-től nem félnék ennyire, azt bevállalom megint a 7-nél.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
ettől függetlenül ha megvan egy bizonyos szókincs, érdemes elhagynod néha egy-egy filmnél a feliratot, mert sokkal jobban dolgozik az agyad, jobban fejlődsz.
igen, jogos, ezt tudom én is. azonnal érzem, ha felirat nélkül nézek, meg rá is áll az agyam. csak az a baj, hogy általában hulla fáradtan tudok nekiállni mozizni, és nincs érkezésem még plusz energiát befektetni sajnos. lassan muszáj lesz, mert le kéne raknom az ielts-t, most meg jóformán a középfok nyelvtanát is elfelejtettem... de azért verem a mejjem, hogy csakazoriginalversion

-
Integra
titán
válasz
somasz
üzenetére
ha mom 1-es terem, akkor ülj egy picit előrébb, szerintem nyugodtan ülj az N sorba. egyébként a film első órája után elhalkulnak a csámcsogó parasztok, az utolsó órában meg egyenesen kuss volt. legalábbis nálam. a jó filmek egyik ismersze egyébként, hogy még a faék egyszerű fagolyók is elhalkulnak viszonylag gyorsan. arra készülj fel, hogy valszeg 10 perc után is még sétálgatnak befelé megrakott vödrökkel meg kólás poharakkal, sajnos a 21:20-as vetítés is korai ilyen szempontból, de erről is fél 1-kor fogsz éjjel kijönni...
hoffmann:
akkor serényen tovább az angol feliratokkal
ettől függetlenül ha megvan egy bizonyos szókincs, érdemes elhagynod néha egy-egy filmnél a feliratot, mert sokkal jobban dolgozik az agyad, jobban fejlődsz.bitboys:
nem tudom, hogy hol írtam el, de elnézést, köszi a kijavítást, szeremcsémre közben az egészet átfogalmaztam érthetőbbé
-
aizen92
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Számomra hatalmas élmény volt, hogy IMAX első vetítésen megfagyott a levegő a moziban az összes drámai résznél, se mocorgás, semmi beszéd, mindenki tátott szájjal..... Még a kaját is elfelejtették a pofába tömni az emberek azoknál a pillanatoknál

Remélem a mai is ilyen lesz -
hoffman_
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
én jelenleg ott tartok, hogy a Friends az, amivel már boldogulok felirat nélkül, de kb minden más esetben bent van az angol sub. a V for Vendetta volt hosszú idő után az első, a múlt héten, ahol hunsubot raktam be... nem a kiejtéssel volt problémám, hanem a nyelvezet haladta meg a szintet, minden második szó után csak lestem, hogy ok, ezt se tudom. neki kéne most már állnom újra tanulni...
-
Integra
titán
válasz
somasz
üzenetére
az arénát javasolnám, hogy ott nézd meg. kis teremben vetítik ov-ben, kevés néző ülhet csak be, a klímát ezért alapvetően nem hallod és mivel nem 4k, sem imax, nem zakatol az ember a képminőségen sem (egyszerűen standard jó a képminőség). én már szinte csak így nézek filmeket moziban, sokkal jobb élmény, mint a nagy termek, főleg üresen este hétköznap, amikor max huszan ültök be egy filmre. és igen, a hang is sokszor látványosan jobban szól, tisztábban, érthetőbben.
megkockáztatom, hogy jelenleg kis termek között az allé termei a legjobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Avaria: Iron Rule - Újabb magyar CRPG Kickstarteren egy ismerős csapattól
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS RX 7800 XT 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Fóliás - Eladó!
- GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 - Gari 2027.07.22. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De a Gone Girl-re nagyon kíváncsi leszek, majd ha meg tudom nézni, köszi. 

Így csak egy szép emlék maradt nekem az imax-ből...
Anno a Gravitációval és az Avatarral ugyanígy volt. Nagy volt a megosztottság, ami nem baj, sőt. Miért kellene mindig mindenkinek mindenben egyetértenie? Nincs két ugyanolyan ember, így az ízlés is a legváltozatosabb dolgok egyike. Eszembe nem jutna valakit azért megfeddni, mert neki bejött egy film, nekem meg nem.

Szintén kedvenc gondolkodtatós filmem.