Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
nyxor
aktív tag
Nah, köszi az ötletet, lehet beruházok egy ilyenre

De ugye MPEG2-t is támogat? Mert ugye Fiberéknél az megy. Ide az van írva, hogy MPEG4 H.264-et támogat, persze biztos az MPEG2-n felül.
Na meg mi lesz, ha a Fibernet kitalál valamit az idegen vevőegységek ellen? Akkor 20k a kukában. -
gozi
tag
Fontos infó az Indexes fórumból:
"A Fibernetes settopbox-ok vannak párosítva a kártyával, ami azt jelenti, hogy a box más kártyával nem megy. Ezt ki is próbáltam. Átmentem a szomszédba, bedugtam az ő settopboxába a kártyámat és nem ment vele. Neki is ugyanolyan Kaon stb-je van, mint nekem. Szerencsére a kártya megy más - nem Fibernetes - cuccal, ami tudja a Conax CAS7-et. Én és Roe ezért tudjuk használni. Magyarul az STB van párosítva a kártyával, de a kártya az STB-vel nem." zichie75 hozzászólása (1282)Ez nagyon jó hír!
-
nyxor
aktív tag
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9114545
Ebben a fórumban írták páran (utolsó hsz is ilyen), hogy bolti STB-vel is megy a digitális adás, szóval ezért csillant fel a szemem, hogy venni kéne egy tunert. Egy valamit mondjuk nem értek, itthon ugye 2 box van, és ha kicserélem a kártyákat, nem megy az adás. Akkor hogy van az, hogy "idegen" boxszal meg igen? Ki érti ezt...
Videós bizonyíték is van róla egyébként, hogy működik:
http://www.youtube.com/watch?v=7IrFtLXGz8w
http://www.youtube.com/watch?v=ov1KgbeXtXE -
vOrOn
tag
Utólag tényleg nem tudom feleleveníteni, vajon mire is gondolhattam pontosan, amikor így fogalmaztam. (tanácstalan tarkóvakarás)
Downstream Power Level a képen majdnem közelit az "optimális" 0 dBmV értékhez, viszont Upstream Power az optimális +35 dBmV felett lenne. "Normába" természetesen így bőven is belefér.
-
Zolikk
csendes tag
Kezd tele lenni a hócipőm a Firberrel...
Hetek óta szarakodik a modemem. Random időközönként leesik a hálózatról. Írtam hibabejelentést web formon. Azt a választ kaptam, hogy úgy látják a modem jelszintjei jók, minden ok! Próbáljam újraindítani. Megvolt. Eredmény = 0. Továbbra is random ledob, van hogy 2-3 percig nincs hálózat se, hogy újratudjon csatlakozni. Semmi gond, a levélben írták, ha továbbra is fent áll a hiba, írjak vissza és kiküldenek valakit.
Vasárnap írtam is. Hétfő, kedd, szerda. semmi. Ma meguntam és felhívtam a hibabejelentőt. Egy nyálas kis hölgyike vette fel. Nyomta a betanult szöveget: indítsam újra a modemet bla bla bla. Mondom ez már rég megvolt. Válasz akkor biztos a számítógépem a rossz.
Mondtam, hogy az elég érdekes lenne mert legutóbb be se volt kapcsolva a gép, mikor láttam a modemen, hogy nincs rajta a hálózaton és nem is keresi. Erre a csajszi: hát a kolegák kimennek de 5000 Ft / kiszállás + óradíj ha nálam van a hiba. Mondom és azt nekem honnan kéne tudnom?
Majdnem elküldtem az annyába. Mondtam neki a végén, hogy jó akkor legközelebb azt játszuk hogy kihúzom a koax kábelt és úgy hívom fel a hibabejelentőt hogy nincs net...Abban maradtunk (reggel 8kor) hogy szól a műszakisoknak és majd azok hívnak... Leg fog járni a hűség nyár végén úgy itthagyom őket mint a szél.
ui. már bánom, de mikor megemlítettem hogy routerrel használom, majdnem elélvezett az örömtől, hogy van mibe belekötnie és tuti hogy az a szar, azért nincs FIBERNET hálózat amire a modem csatlakozik...

-
-
flavio
tag
Ahol én lakom ott ezek a csomagok lesznek tv-nél:Információs:1899Ft, Alap:5199Ft, Családi: 6399Ft .Na most ezek 1 év hűséggel ennyi vagy hűség nélkül nem tudom,de ha hűséggel akkor mellé nyúlt a Fiber mert elűzik az előfizetőket ,pláne most elfognak menni a T-Home Sat TV ami ha jól emlékszem önmagában a családi 2990Ft 1 év hűséggel,hűség nélkűl 3990Ft és 49 csatorna vagy a Digihez! Apósomék meg már jövőhéten lemondják a fiberes tévét és megrendelik T-Home Sat TV mert ez így is úgy is olcsóbb és mint láttam nem rosszabb a minősége! Remélem végre változik a fiber és előnyére mert ez a mostani és az eddigi megmozdulásuk nagyon nevetséges és így aki teheti lelép tőlük! Sajnos a 10/2Mbit/s és a 20/3Mbit/s netett nem tudják szolgáltatni így mit lát az ember nincs fejlesztés csak sóvárog és reménykedik talán egyszer,talán egyszer lesz változás! Csak sajnos addig a pénztárcánk és az idegein bánják!
-
zotyi85
tag
Képzed, a wan menüben bepipáltam a "Get IP with Unicast DHCP (It is usually not required.)", nem tudom mi lehet ez, de így eljutottam 12 óra 40 perc system time-ig, és még nem szakadt meg a net. Bár az is lehet, hogy 6 óra után ledobta, majd újabb 6 óra után csatlakozott, sajnos nem tudom (aludtam). Majd ha a 18. system time után is dobja, akkor nem javult meg

Köszi a tippet gozi, megpróbálok kérni egy másik márkájú routert, ha továbbra is bontja a netet. Erre nem is gondoltam volna, hogy a Tp-linket nem kedvelnék a kábelnetes szolgáltatók.
Majd leírom a további észrevételeimet.
köszi a segítséget -
TheReMiXeR
senior tag
Tudom, láttam az ELMŰ-s vinnyogó autót...
Nálam az a probléma, hogy most lett tele a pohár.
Az elmúlt 2-3hónapban folyamatosan szakadozott a kapcsolat 2percekre.
Kicseréltettem a modemet, erre 3napra elment a net Baján és Gödöllőn.
4napig nem volt netem. Ebből 2napig hiába jelentettem volna be, mert a gépi hang elmondta, hogy nincs szolgáltatás. Utána meg nem történt semmi... Szal 4napig semmi utána magától visszajött... Közben (abban a 2napban amíg a gépi hang ismételgette, hogy nincs net) itt Gödöllőn egy csomó fibernetes netezett... Pirinkét furcsáltam a dolgot.Közben a következő híbákra hívták fel a figyelmemet :
-pc és modem között rossz a kábel
-rossz a pc (mind az 5)
-rossz a rúter
-rossz a modem
-rossz a kábel
-stb... sorolhatnám...Semmilyen változtatást nem csináltam egyszer csak visszajött...
Szerdán vonali erősítőt kellett cserélni valamelyik osztlopon, "majd 20perc és működik" de megint eltelt másfél nap mire ismét hajlandó volt üzemelni.5év alatt voltak szép napok de sajnos több volt a szentségelés mint az öröm.
Kicsit unalmassá vált hallgatnom a családban, hogy már megint nincs internet, nem volt órákon át tv adás... Szóval utálom már az egészet.Tudom, invitelnél max 8mega van (az is csak 6,9mbit) de ott nem isntabil a rendszer ennyire. Ráadásul nagyon közel vagyok a tűzhöz...
Nos, kedves "tanácsadók" kérek ötleteket, tippeket hogyan tudnám lemondani idő előtt a hűségemet ráfizetés nélkül (10hónap).
Üdv.Atika
-
K9
tag
Firmware frissítés ugrott mert nincs új, semmilyen nincs.Alap van.
Bevallom én utálom ezt a routert, szerintem egy szar.De legalább működik, és működnie kellene.Fibernet hamarosan kijön.Remélem van másik márkájú modemük mint a thomson.Vagy adjanak abból valami jót.Terayon modemükről nem szólok egy rossz szót sem. 3-4évig használtam tökéletes volt.Monnyon le a thomson! -
Rent
senior tag
azert megvarom amig bekotik, es addig ala sem fogom irni a bekotesi szerzodest, amig nem fog rendesen menni. bekotok elott le fogom tesztelni, es semmit nem irok ala amig nem annyi amennyi.
akkor meltanyossagi alapon lecsapatom majd 4mbitre (mivel 4el megy a 8as, ezert felesleges a 8as, ha 4 is 4el fog menni, ergo felesleges +2k), azt mondtak ugyfelszolgalaton csucsidoben garantaljak a 6megat. amugy persze a 8at. szo szerint ezt mondtak, es itt visszaolvasva, eleg sokaknak megy 8megaval a 8mega.
-
trendax
tag
Az "elvárt" jelző jelen esetben a fibertől jogosan elvárható maxot jelöli ám, ami 10 megás csomagnál körülbelül 3.5 le és a fel meg a szerződésben foglaltak cirka.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a linkelt képed akár az enyém is lehetne, csak 10es csomaghoz..
Ez a kecskeméti fejlesztés vajmi keveset hozott számomra pl, 4500at néha elérem,
de valahogy még mindig nagyon úgy néz ki, hogy van egy szűk pont valahol, ami szűk hajnalban, szűk éjjel, szűk délben, meg úgy általában mindig.... nembaj. Remény, remény, remény..
-
K9
tag
Thx de már semmi probléma.Nem tudom mivolt a megoldás.
14x bontottam a kapcsolatot majd mérgembe megcsináltam az ip javítást 15x-re és megkapta a 85ös ipét. LOL.
Erre mi a magyarázat? Most reggelte a mac adresst a központ vagy mi?
Pedig kezdtem már feladni.Már nagyon szerettem volna lesz*rozni a fibernetnek a modemüket. -
K9
tag
Rendben, ez jó magyarázat. De azt a tényt nem magyarázza hogy bármely serverre fellépek ott nekem állandó 3-15 lossom van folyamatosan.Ezzel szembe 9 társamnak semmi loss-a nincs.Tehát nem a szerverrel van baj (magyarul a játék szerver ki tud szolgálni).És utána persze ezt is meglehetne magyarázni biztos kémprogram/vírusos a gépem. Hát de sajnos ez sem.
Nem volt ez mindig így mint mondtam. Emlékszem a régi szép időkre amikor 256kbit-es nettel játszottam a source játékokkal 0 loss és 0 chokel. Azóta 512kbit és 15loss 40choke.
Nem kell nekem a fibernet az biztos.
De Gozi egyébként t-onlinenál miért nem lövik ki akkor ''a ping feldolgozása és arra való válaszadást''. Mert azt addig pingelhettem amíg jól esett, semmi loss.Ők megtehetik? -
ropi21
tag
(lehet,hogy hülyeséget beszélek,ezesetben javítsatok ki, ezt nemtudom pontosan,csak sejtésem van) szal a kábeles net MAC címhez van regisztrálva, másik hálókártya esetén (/új) a netet hozzá kell ''rendelni'' a hálókártya MAC címéhez...
(ezt onnan gondolom,hogy nem a modem MAC címéhez van,mert a> havernál amikor bekötötték a netet usb-re és én átraktam utp-re, telefonáltam, kérték a mac címet,10perc mulva lett net b> havernál szintén másik gépet próbáltunk rádugni netre,nemment utp-n
de télleg nem 100%
[Szerkesztve] -
Kapitány
tag
Nem tudom, hova valósi vagy, de ha léges a hálózat, valószínűleg csatlakozóhiba.
Ez lehet a tiéd is, de a törzskábelen is.
Lehet, hogy a vonali erősítő, lehet a ''házerősítő'', szóval sok minden.
Szomszédoknál mi a helyzet?
Mindenképpen szólj be, mert ez magától nem fog megjavulni.
K
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Mazda topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kés topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

levél az nem jött róla

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)