Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
szasza_xp
senior tag
Ööö, Kapitány, volna egy kérdésem,
Ha most a lan helyett, usb-n dugom fel a modemet (nyugi a gépbe, nem a fiberdroidba
)
Szóval ha usb-n használom, akkor nem lehet, hogy már 7 Mbit, vagy 8 lesz, mert hogy akkor az ip-t egy másik tartományból kapom, s a modemet és a netet nem nagyon szoktam kikapcsolni, ergo soha nincs új ip-m, vagy ez hülye gondolat?
Mert, ha nem akkor előkotrom a cd-t meg a kábelt a sötét mély szekrénymeből... -
ati05
aktív tag
hi
Szerintetek aki tavaly decemberben hosszabított szerződést és ezzel megkapta a sávszémemelést, ő neki is fognak mégegyszer emelni?
Érthetőbben nekem most mini csomagom van 512/96-al, remélem azért nekem is fognak emelni.
Mondjuk érdekes mód a cfos egyszer csak azt írta ki hogy 115kb-al tudok tölteni, de ez sajnos 1-2 órán belül visszatért a szokásos 64 kb-hoz...
[Szerkesztve] -
Teaway
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Na megnéztem egy 500-as ping átlagot a PH-ra, minimum = 8ms, maximum = 668ms, átlag = 56ms
-
Watson25
tag
http://www.speedtest.net/result/90670272.png
Jelenleg ilyen netem van/mobil/.Remélem a fiber ettől csak jobb lehet. -
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
De az olyan szép képet ad!
És olyan jó!
És olyan népszerű!
És 1szerűbb mint a parancssor, nem kell gépelgetni, csak kattintani!
Tudom, és-el nem kezdünk mondatot!
Amúgy meg köszi shabba!

K -
shabbarulez
őstag
Nem érdemes adni a speedtest.net ping eredményeire, semmi köze a valósághoz. Ha késleltetést akarsz nézni ott a jó öreg ping vagy tracert parancs, az legalább jó eredményt ad. A speedtest.net nekem régebben 75-125 ms közötti eredményeket ad, az új már 20-50 ms közötti értékeket ad Bp-re. De ez még mindig nagyon messze a van a valóság 1-2 ms-jétől. A mérési hibahatáron pedig messze túl vannak még mindig az értékei.
-
Miaf
csendes tag
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/90616901.png)
Itt történt valami. Bp. X.ker. Maxi csomag
[Szerkesztve] -
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nekem meg marad az 512/96-os sávszél ahogy látom.

-
poci76
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Tartok tőle, sokan fognak visszaváltani 10 megáról 8-ra, ha letelik a hűségük.
-
flavio
tag
Nem zavartatom magam,csak már tele a tököm a lassu nettel (1024/256) és ideje volt lépni a szolgáltatonak!A másik itt Ercsiben csak 1 másik rossz szolgáltatott tudnék választani ami még+telefon dijat kér és ö sem olcsó,ezért ez még olcsóbb és már nagyon vártam ezt a sávszél emelést!Ennyi öreg!
-
flavio
tag
Az új maximálisan elérhető sávszélességek:
Mini
256 kbps/64 volt
512 kbps/96 ez lesz
Midi
512 kbps/128 volt
1 024 kbps/256 ez lesz
Multi
1 024 kbps/128 volt
4 096 kbps/256 ez lesz
Maxi
2 048 kbps/256 volt
8 192 kbps/384 ez lesz
Mega
3 072 kbps/384 volt
10 240 kbps/512 ez lesz
ezeket most olvastam a fibernet oldalán. -
gozi
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a pontos típus SB5100i.
-
flavio
tag
Ez engem is érdekelne hogy miért csak 512 a legnagyobb feltöltés.A másik olvastam nem tudom itt vagy valahol máshol hogy a régi elöfizetöknek is emelnek nem csak az újjaknak az elsö félévben,szoval igaz e?Emlékszem volt vagy van még üzleti elöfizetöi elöfizetésés és abban volt 4096/1024 kbps ezt miért nem lehet megkapni most a legnagyobb elöfitetésen?Csak ennyit akartam kérdezni,mert ez ami most van ez édes kevés a többi szolgáltatohoz képest és ez idegesitt!
-
poci76
aktív tag
Kapitány! Műszaki oka van annak, hogy a legnagyobb csomaghoz is csak 512 uploadot adtok (pl. csak a shabbarulez táblázata szerinti 640 k-t tudja a hardver), vagy csak spórolás van? Mert így az upload jelentős részét el fogják vinni a fogadott csomagokat nyugtázó csomagok.
-
G4bi89
senior tag
Én is így jártam csak én Kecskeméten lakom és 2Mb-os netemból 1-1,5Mb lett

De gondolom majd ha már minden rendben van errefele akkor meg lesz a 8Mb

-
zebus
csendes tag
Azért hozzátenném, hogy fibernet nem tudja milyen csomagjai vannak. A multi csomag 1024/256 sebességet tud még aszf szerint, és dosdiag is azt mondta kábelmodememről, hogy arra van konfigolva. Na most honlapon 128 szerepel feltöltésnek, azt hittem ennek a csomagnak is emelik a feltöltését. Most véletlen van elírva írva, vagy direkt, hogy úgy tünjön mindenütt mindent emelnek? Hát nem sok reményt fűzök az eddigiek alapján a feltöltési sebesség emeléséhez.
-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
#1353-t Néked szántam!
Respect!
K -
Kapitány
tag
Jöhetsz dolgozni, jól feleltél, leülhetsz!

Köszönöm szépen, hogy helyettem is minden felvilágosítást megadsz a népnek!
korrekt, pontos, mindenre kiterjedő a tájékoztatás.
Többiek: Azért 1 ilyen bővítés NEM csak 1 gombnyomás v 1 excell tábla kitöltése!

türelem, a chello csak márciustól kezdi, amit itt már néhányan +tapasztaltak.
K -
boygabi_
aktív tag
Püspökladányban is alszik még az emelés

-
OTee
aktív tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kecsón még semmi?

OTee
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
És a modem oldalán ahol ki irja a jeleket, ott mekkora érték a jó?
-
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
És vajon a motorolaj surfboard 5100 modem mit tud?
-
shabbarulez
őstag
Nem tudom mit lovagoltak azon a szerencsétlen BIX porton. A hálózat szempontjából a legjelentéktelenebb hálózati elem. A bővítése 1xű és olcsó ráadásul a jelenlegi kihasználtsága nem túl magas, bőven elbírja az emelést. Sokkal lényegesebb láncszem a bérelt vonalak kapacitásának bővítése ami az egyes regionális telephelyet látja el. És még lényegesebb a lokális kábelnet hálózat teljesítőképessége, kihasználtsága, bővíthetősége.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Ahogy az ADSL modemek az ADSL szabványoknak megfelelő sebességre képesek, úgy a kábelmodemek a DOCSIS szabványoknak megfelelő sebességre képesek.
![[kép] [kép]](http://shania.fpn.hu/downstream.png)
![[kép] [kép]](http://shania.fpn.hu/upstream.png)
10Mbps-et még a régi DOCSIS korszak előtti, házi gyártói szabvány szerinti modemek tudtak, de szerintem olyanok már nincsenek túl sok helyen használatban. -
Senhi
aktív tag
Gondolom, de azért valakinek figyelnie kell

Én most egy valamitől tartok: hogy eddig megemelték az emberek több, mint felének de most leálltak... várnak a nagyobb bix portra vagy nem tom. Ha eddig ilyen gyorsan mennt a dolog (max pár napja csinálhatják) akkor nehogymár március végére legyenek kész...30-40ezer ember messze elmarad a t-com felhasználónak számától
... de ne legyen igazam
Ha holnap reggel felkelek legyen meg az a kb .4mbit 
-
Senhi
aktív tag
Vagy úgy... pontosan nem tudni, de szerintem nem fogják
Eddigi 1,5mbiteset(azaz 1mbit alapból) emelik négyre akkor az eddigi 1mbiteset (512kbit alapból) valszeg hagyják 1en... és fibert nem olyannak ismerjük aki ilyenkor enged... ott spórol ahol lehet.
(Különben a midi és a multi csomag ugyan olyan gyors lenne, csak az előbbi lényegesen olcsóbban)
Hétvégén szerintetek dolgoznak az emelésen?
Szerintem nem 
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
Szegény spanyolok
[link] -
Jégkokó
veterán
Nekem is ugy rémlik, hogy a motorolaj modemek csak max 10 megát tudnak, de viszont a csellónál is sok embernél ilyen modemek vannak, szóval ott tuti nem lesz meg azzal a 20 megabit se,sőt maximum csak 10 lesz jó esetbe
-
Zsoo21
aktív tag
Az 1 megás csomagot is emelik vagy az marad ugyan úgy.
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
UPDATE!
Most beszéltem a pesti központi ÜFSZ-el és nem tudnak még pontos menetrendet mondani, de március 31-ig mindenhol meglesz az emelés, talán a jövő héten lesz pontos ütemezés...
Mondjuk ez így elégé próba cseresznye alapon megy
Amúgy hol van az 55% ahol már müködik 
-
Borisz76
nagyúr
Nem bírtam kivárni. Tesómnak szóltam ,hogy nézze meg - neki 2 Mb-es csomagja van - Azt mondta ,hogy nem emeltek még.
Mindez Hajdúszoboszlón a mostani percekben..... -
akom
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Jégkokó kollégának iagaza van.
10Mbit szerintem tuti nem lessz meg. Én ezt már most garantálni tudom.
Meg hallottam olyat is hogy ezeknek a kábelmodemeknek a max áteresztő képességük 10mbit. Lehet rosszúl tudom.
Itt nemtudom mennyire befolyásolja hogy milyen távolságra laksz a központtól. -
EmThor
addikt
gödöllői körzet vki? emeltek mán?
én örülnék neki, simán jó, nem kell a nyafi. legalább is itt és most viszonylag stabli a cucc, mióta NOD csere vagy mi volt... -
Jégkokó
veterán
Én örülni fogok annak ha meg lesz a 7 megabit stabilan, mert az adsl nél 90% ban a max olyan 6 megabit körül van.Én a 384 es uploadnak is örülni fogok, persze ha meg lesz, mert a speedtest nem mutat soha 256 ot sem, de torrentre bőven meg van a 32 kb feltöltési sebesség.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Örömmel
olvasom a kommenteket de el is keseredtem..... 
1->4 (4*es emelés)
2->8 (4*es emelés)
3-> CSAK 10 Mb és miért nem
12 Mb?
Mega-szivatás...bekaphatom mi ?
Pedig ez a csomagom van...és én 12 Mb-re számítottam
.
Na mind1 jobb mint a semmi.
Ha hazamentem a melóból akkor csekkolom a tempót !
Minden jót.
Bye.
-
chuck
csendes tag
válasz
szasza_xp
üzenetére
nem írtad, milyen sávról próbáltad, de nekem sem megy 256 kbittel
.
Ha gyorsabb a neted, akkor nyilván Fibernél volt valahol a szűk keresztmetszet, és ha ez rendszeres, akkor nyilván nem fog 10 megabittel sem menni. De hátha bővítik a csomópontokat is majd.
[Szerkesztve] -
Zsadi
őstag
Most is 2megás csomaggal 1.15mbit nálam a plafon.
Kíváncsi leszek az emeléssel mennyi lesz...de nincsenek nagy reményeim.
Stabil netem gyakorlatilag 3 év alatt nem volt, max hónapok, de azok is váltakozva.
Novemberig van hűség, utána inkább lécelés, ha marad ez az állapot.
[Szerkesztve] -
chuck
csendes tag
válasz
Pimpa28
üzenetére
Ahogy nézem, Externet és még pár cég 2 gigabittel nyomul BIX felé, úgyhogy nagy gond szerintem nem lesz. Aki eddig Ftp-ről töltött, az ezután sem fog jelentősen gyorsabban tölteni, talán páran igen, akik kiadják rá a pénzt, a többiek meg jóval kevesebb ideig terhelik a hálózatot, mert a cucc hamarabb lejön, letöltések, youtube videók, etc.
A gond majd akkor kezdődik, ha bejön Fibernetnél is az IPTV. -
akom
őstag
Véleményem szerint a 4Mbit es nettel ugyanugy mint ADSL nél átlagban olyan 400-450k val jön majd.
Na igen a ping az más, de a barátom ADSL emelés után nem tapasztalt ping változást maradt 20 amennyi volt. -
Pimpa28
tag
Mint régi fibernetes, drukkolok nektek, de hogy fogja bírni a 2 gigás bix cucc?
-
gardener
senior tag
ehh.
Nah kiváncsi leszek a stabilitásra.
Ha választanam kéne a sávszélemelés vagy a 6-8ms pingek közül,
inkább megmaradnék a mosta 4mb-n...
mostanában 800-1500ms-ek kicsit durvák szerintem... -
szasza_xp
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Nálam több mint egy éve azt játsza a net, hogy 6 óránként bont...
Azóta volt:
- Modemcsere
-Kábel ellenőrzés
-Elosztó ellenőrzés.
-A létező összes káromkodás/szitok /átok, elmondása
Eredmény : ZERO!
Végül rájöttek, hogy Pesten a központban van a hiba, s javítják, megnyugtattak a kecskeméti műszakiak, hogy nem vagyok egyedüli a problemával...
-
bebar
aktív tag
bebar.extra.hu/fibernet
Itt a mérés eredménye, 7 körül van mindig.. -
szasza_xp
senior tag
Mondjuk őszintén szólva, nem volt nagy dobás, a fibertől, az emelés, kicsit többet ad, mint az adsl, de ahogy már mások is elmondták, nem használja ki a kábeles net előnyeit, upc-nál 20 Mbit a plafon, ha jól emlékszem, a fiber meg jön a 10 Mbit-el amihez ad 512up-ot, régi áron, hát lol. S ha még azt is belekalkuláljuk, hogy a régi csomagoka 2/3 és 3/4 Mbit sebeségét sem nagyon tudta tartani, akkor kissé bizalmatlan vagyok ezzel az egésszel, szóval szerintem ez egy kis marketing trük, mert úgy hírdetik, hogy az elérhető maximális sebesség, ennyi erővel a marketingesek megkérdezhették volna a műszakiakat, hogy mennyi az elméleti határa, kábeles netnek és azt írják ki a weblapra...

-
joe69
senior tag
hiaba, a midi csomagra 1 megat irnak
megy a csusztatas rendesen mivel az eredeti sebessegeknel nem a novemberbertol ervenyes emelt ertekeket irjak hanem az elotte ervenyeseket.
az eredeti sebessegeknek igy kellene kinezniuk: 512-1M-1.5M-3M-4M
szerk: csak hogy itt legyen a link es ne kelljen keresgelni: [link]
[Szerkesztve] -
Zsoo21
aktív tag
Hy.Olyan kéedésem lenne hogy december 6-óta midi csomagom van 1024/256 ezt is emelik vagy ez marad.
-
p_m
csendes tag
cső...
fasza ez az emelés, azt leszámítva hogy a 4096/512 csomagomból az ''emelés'' hatására 3/384 lett... remélhetőleg ezt nem gondolják komolyan
(Gödöllő) -
Kicsirics77
veterán
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/90204779.png)
itt még változatlan egyenlőre de reménykedem
-
EmThor
addikt
bááá KIT csomagokra is változatlan árak mellett? hát akkor 3Mbit helyett 10Mbit? HOLY COW!
hát KIT legnagyobb csomag volt ugye 15 ropi, ennyiért nem rossz, még 2 évig 
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

olvasom a kommenteket de el is keseredtem..... 
12 Mb?