Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
Aktív témák
-
poci76
aktív tag
válasz
F_Zolee #2885 üzenetére
A közös képviselőnknek küldött levélben nem ezeket a sávszélességeket adják meg, hanem azokat, amelyek a III. kerületnél szerepelnek a honlapjukon. Ha a honlapjuk a rossz, akkor az ajánlat egész jó, ugyanis szimmetrikus a fel- és letöltési sebesség:
256k/255k 2880 Ft
1/1 4500
2,5/2 6000
4/4 7146
6/6 9600 vagy 8500 1 év hűséggel
10/2 9600 vagy 8500 1 év hűséggel
Persze ilyenkor mindig a rosszabb jön be, és biztosan ez az ''elírás''. Bár egy halvány remény mindig van (pl. mivel új a hálózat, talán optikát fektetnek, gondolva a jövőre, és akkor nem gond ezeknek a sávszéleknek a biztosítása). Mindegy, jövő nyárig úgyis kiderül, addig meg hűséges vagyok -
poci76
aktív tag
Új kábelTV+net+telefon szolgáltató Gödöllőn.
[link]
A bővített csomagoknál elég jók a feltöltések. Ahogy elnézem, ez az egyetlen pozitívum (meg az, hogy nincs hűségidő). Viszont a letöltés drága a konkurenciához képest.
[Szerkesztve] -
poci76
aktív tag
Ma lemondtam a fibernetet, invitel van helyette, de továbbra is figyelem a topicot, hátha a következő 1 évben ugrásszerűen javul a minőségük, és akkor visszaválthatok valamilyen KIT-re. ;)
-
poci76
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee #2729 üzenetére
Gödöllőn. Azóta voltam bent, és megjavult.
-
poci76
aktív tag
Ez itt a 4M/256. No comment...
-
poci76
aktív tag
Nekünk úgy vasárnap este 8-tól nem volt net Gödöllőn, és ma 11 felé jött vissza. Új DNS címet kaptunk.
-
poci76
aktív tag
Az augusztusi számlából úgy tűnik, a hónap végén lejár a 2 év hűség. Most a hogyan tovább a nagy kérdés. Jelenleg 4M/256-os csomag van, de ezt nem akarom tovább, mert vannak jobb megoldások.
A Fibernetnél a KIT Family lényegesen olcsóbb lenne, mint amennyit jelenleg fizetünk nekik meg az Invitelnek összesen. (TV: 5800, net 6900,tel 4000). Hátrány, hogy hordozni kéne a telefonszámot, vagy újat kérni, és csak 1 Mb a letöltés. Ha 2 Mb lenne, az még nem lenne érezhető, az 1 viszont lemondás a jelenlegi szinvonalról.
A KIT Pro viszont elég drága, bár olcsóbb, mint a jelenlegi. A számhordozás kellemetlensége mindkettőnél fennáll. (Bár lenne egy KIT-jük 4M-es nettel 12-ért!)
A harmadik lehetőség, ha a Fibertől csak a TV marad, az Invitelnél viszont a 4M/256-os kettő az egyben csomagot választom (telefon + ADSL 1 év hűséggel).. 10eFt/hó, amiből 2e lebeszélhető, és számot sem kell hordozni, ráadásul egy vezeték nélküli telefont is adnak ajándékba. Az invitel fórumon nem panaszkodnak több órás kiesésekről, viszont a 256-os upload-ból ott csak 208-218 a használható, míg itt, a Fibernél 240-245, ami nem mindegy, ha a feltöltés is számít. Drágább is, mint a KIT pro, és jóval kevesebbet tud.
Nehéz döntés. Ti melyiket választanátok? -
poci76
aktív tag
Ez lenne a 4M/256, szintén Gödöllő. (nem megy mellette semmi). No comment...
-
poci76
aktív tag
Ma eddig háromszor volt szakadás, beleértve az éjfélkor kezdődő, több órás szünetet. Remek.
-
poci76
aktív tag
válasz
andrisbandi #2507 üzenetére
Haveromnál, és több szomszédjánál egyáltalán nincs net, illetve tegnap volt tíz percig. A Szt. János utca elején lakik. Ő mondta, hogy valakinek abban a házban, ahol én is lakom, szintén nincs. Ami azért érdekes, mert nekünk meg van (kopp-kopp).
-
poci76
aktív tag
Érdemes megnézni a BIX-et (lentebb linkeltem). Vagy a harmadával kevesebb sávszélt használtak tegnap a fibernet felhasználói.
Egyébként a kimaradásért a fibernet is felelős. Nem elég robosztus a hálózatuk. Elképzelhetetlen például, hogy akármilyen lopás miatt másfél napig ne legyen áram. A másik: ha a tévét meg tudták csinálni éjjel, akkor az internetet is meg tudták volna, de csesztek rá. -
poci76
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #2267 üzenetére
Passz, én sem vagyok, de szerintem nem megy.
-
poci76
aktív tag
-
poci76
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #2259 üzenetére
Nálunk is ugyanez van a város közepén (Szt. János utca környéki lakótelep). A tracert index.hu eljutott a 85.66.46.1 címig, utána nem tudott tovább menni. Később már nem jutott el addig, de a ping továbbra is megtalálta. Mivel se vihar nem volt, sem szerelés nem valószínű vasárnap este, arra tippelek, hogy lopás történt, ez persze csak tipp.
-
poci76
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #2193 üzenetére
Dehogynem jár az emelt sávszél! Ugyanis mindenki megkapja az 1 megát az 512 kilo helyett, eredetileg ugyanis annyi volt a KIT Familyben.
-
poci76
aktív tag
Most beszéltem egy ügyfélszolgálatos csókával, aki elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok kedvezőek voltak, ezért májustól a Fiber egyenletesebbé teszi a csomagjai sávszélességét, ami további emelést jelent májustól.
A MINI az eddigi 512/96-ról 512/128-ra nő
A MIDI marad 1024/256
A MULTI 4096/256-ról 4096/512-re nő
A MAXI 8192/384-ről 8192/768-ra nő
A MEGA 10240/512-ről 16384/1536-ra nő.
A MEGA csomaggal rendelkezők modemjeit folyamatosan cserélik olyanra, ami már támogatja a nagyobb sávszélt. -
poci76
aktív tag
Nem tudom, hova siettek, a cég ezt írja: ''2007 első felében a FiberNet megemeli Internet csomagjainak maximálisan elérhető sávszélességét.'', még van legalább három hónapjuk az első félév végéig, utána meg legfeljebb elnézést kérnek a késésért.
-
poci76
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #1925 üzenetére
Nem találtam külön bácsnetet.
-
poci76
aktív tag
Ne legyetek már ennyire nehéz felfogásúak! A csomag nevét kell nézni!
A Mini 512/96
a Midi és Kit Family 1024/256
a Multi 4096/256
a Maxi 8192/384
a Mega és Kit Pro 10240/512
és mindegy, hogy milyen sávszélesség volt korábban. Aki Midit köttetett korábban, és már januárban megkapta az 1M-át, az most nem kerül át a Multi csomagba, miért is kerülne? Ha neked Kit Pro-d van, akkor meg fogod kapni a 10M/512k-t. -
poci76
aktív tag
-
poci76
aktív tag
válasz
Jodanovich #1654 üzenetére
És mondjuk Gödöllőn hol van T-online? Mellesleg az emelés után 6900Ft/hó lesz a 4 mega, és eddig nálunk megvolt az 1M/256. Panaszkodni csak az szokott, akinek van miért. Aki elégedett, az nem ír be.
-
poci76
aktív tag
válasz
Jégkokó #1569 üzenetére
Mondtam én, hogy jó az Invitel ajánlata? A Fiberé sokkal jobb. Csak jobban szeretem a negatívumokat kritizálni, mint a pozitívumokat dicsérgetni. Például azt fontolgatom, hogy áttérünk KIT csomagra, csak sajnos egyik KIT csomag sem ideális: a családiban csak 1 megás a net, a pro viszont nagyon drága. Jó lenne középen egy 4 megás 12-ért.
-
poci76
aktív tag
Az invitel is emel.
[link]
[link]
Náluk a 8 megához 512 feltöltés tartozik, szemben a mi 384-ünkel, ami azért röhej, mert a kábelen sokkal nagyobb az elérhető max... Viszont az áraik elég viccesek: 1M 6eFt, 4M 9,5eFt, 8M 12,5 ill. 14,5 eFt függően, hogy 2 vagy 3 megás csomagról emelkedik. (1 év hűséggel) Tehát árban a fiber sokkal jobb. -
poci76
aktív tag
Jó, ez nem fiber, de nem lenne rossz otthonra sem
[Szerkesztve] -
poci76
aktív tag
-
poci76
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #1455 üzenetére
Hol lax?
-
poci76
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #1369 üzenetére
Tartok tőle, sokan fognak visszaváltani 10 megáról 8-ra, ha letelik a hűségük.
-
poci76
aktív tag
Kapitány! Műszaki oka van annak, hogy a legnagyobb csomaghoz is csak 512 uploadot adtok (pl. csak a shabbarulez táblázata szerinti 640 k-t tudja a hardver), vagy csak spórolás van? Mert így az upload jelentős részét el fogják vinni a fogadott csomagokat nyugtázó csomagok.
-
poci76
aktív tag
Egyébként én teljesen elégedett vagyok az 1M -> 4M emeléssel, ha tényleg meglesz
. Viszont a 256 > 256 uppal egyáltalán nem. A három legnagyobb csomag up/down aránya nálunk lesz az országban a legrosszabb, még adsl-en is jobbak az arányok, pedig kábelneten éppen fordítva kéne lennie. Időnként kell feltöltenem a céghez dolgokat, és az igen lassú.
-
poci76
aktív tag
Azt írják, hogy 150 millió forintot költenek fejlesztésre. Ha jól emlékszem, a matáv 200 millió eurós kölcsönt vett fel tavaly az adsl fejlesztésére. Tudom, nem egyforma a méretük, de ennél azért jobb az arány.
-
poci76
aktív tag
Az uploadot is jó lenne, ha emelnék, kábelen ez nem kéne, hogy problémát jelentsen...
-
poci76
aktív tag
Hát igen, Gödöllőn viszont sajnos a Fibernet a legjobb ajánlat, és még ők sem érhetők el mindenhol, úgyhogy felénk kevésbé jellemző az elvándorlás.
-
poci76
aktív tag
A GTS-Datanet (...) a várakozásoknak megfelelően megemeli a csomagok sávszélességét is.
A jelenleg 1280 kbit/s maximális letöltési sebességű Yo! FRISS szolgáltatásnál akár 1696 kbit/s, a jelenleg 2560 kbit/s maximális letöltési sebességű Yo! FRISS csomagnál akár 4096 kbit/s, a jelenleg 4096 kb/s maximális letöltési sebességű Yo! VAD csomagnál akár 8096 kbit/s, a jelenleg 6144 kbit/s maximális letöltési sebességű Yo! ADRENALIN csomagnál pedig akár 12 096 kbit/s lehet a maximális letöltési sebesség. A feltöltési értékek a havidíjakhoz hasonlóan változatlanok maradnak.
by HWSW -
poci76
aktív tag
Pedig könnyebb (lenne) megtartani a meglévő ügyfeleket, mint újakat szerezni, vagy korábbi ügyfeleket visszacsábítani.
-
poci76
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #1194 üzenetére
A Prohardver magától lassú, most nem a Fiber a ludas.
-
poci76
aktív tag
Mondjuk az Invitelt sem kell ffélteni, ahogy elnéztem. Aki T-Com területén Invitel előfizető, ez 7990-ért kap két év hűséggel 4 Mbitet, viszont az Invitel saját területén 8490 az 1 Mbit, szintén két év hűséggel. Csak azt nem tudom, hol vannak ilyenkor a fogyasztóvédők, meg a versenyfelügyelet.
-
poci76
aktív tag
Hát azért én örülnék, ha az 1 Mbitemet 5-re emelnék. Miért? Azért, mert jobb autópályán menni, mint földúton, pedig földúton is ugyanoda lehet eljutni, csak sokkal tovább tart. Nyilván sokkal kevesebb ember használja ki teljesen a nagyobb sávszélességet, mint ahogy autópályán is akkor megy valaki, amikor kell, nem pedig éjjel-nappal, csak mert lehet. Szóval ez a ''Minek nektek 8 megabit, amikor úgysem használjátok ki?'' elég hülye kérdés, már elnézést.
-
poci76
aktív tag
A helyzet akkor fog javulni, ha a parlamenti pártok végre meg tudnak egyezni a kétharmados médiatörvény módosításában, mert ez EU is morog ránk amiatt a megkötés miatt, hogy egy szolgáltató csak a lakosság maximum hatodrészének szolgáltathat.
-
poci76
aktív tag
Ha a Fibernet ugyanolyan ár/teljesítmény arányt akarna elérni, mint a chello, akkor a következő jönne ki:
Mini 891/178 3830Ft (chello Minimum)
Midi 1326/265 vagy 3694/554 5700Ft (attól függően, hogy chello Minimum vagy Medium csomagból számoljuk)
Multi 5094/764 7860Ft (chello Medium)
Maxi 9919/991 9590Ft (chello Extreme)
Mega 12M/1,2M vagy 14256/712 11880 (attól függően, hogy chello Extreme vagy Professional csomagból számoljuk)
Bár ha jól sejtem, a Terrayon modemek csak 10M-ig bírják... -
poci76
aktív tag
Továbbá
A Monortel ADSL-csomagjai ezzel megegyező sebességértékeket nyújtanak majd áprilistól, azzal a különbséggel, hogy a legnagyobb csomag esetén a technológia korlátai miatt ''csak'' 18 megabit/s-os letöltési sebességet lehet majd maximálisan -- elméletileg -- elérni. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi korlátozásokat.
A megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat. -
poci76
aktív tag
A UPC chello internetszolgáltatása 2007. március 1-jétől a következő elnevezésekkel, sebességekkel és árszinten lesz elérhető: Minimum csomag (korábbi Light) 1280/256 kbit/s-os sebesség, 5500 Ft havidíj, Medium csomag (Standard) 5120/768 kbit/s-os sebesség 7900 Ft-ért, Extreme (Classic) 10240/1024 kbit/s-os sebesség 9900 Ft-ért, illetve Professional csomag (korábbi Plus) 20480/1024 kbit/s-os letöltési és feltöltési sebességek 16900 Ft-ért.
-
poci76
aktív tag
Írjátok csak, hogy nektek bőven elég a duplázás, hátha ezzel meggyőzitek a fibernetes vezetőséget, hogy eszükbe se jusson annyira emelni, amennyire a matáv.
-
poci76
aktív tag
-
poci76
aktív tag
Igen, ez itt Magyarország, az Európai Unió tagja, ahol lassan elvárás lesz minden diplomástól két eidegen nyelv társalgási szintű ismerete. Emiatt nem árt, ha van a csomagban egy angol, egy német, egy francia, egy spanyol, egy olasz, egy portugál meg egy orosz csatorna, esetleg mások is. Több nem kell nekem sem, de ezek azért legyenek. Egyébklént a meglévő választékból fel tudnék sorolni vagy negyvenet, amit sosem nézek, többek között a Sport1-2-t, meg a Sport Klubot, felőlem ezek mehetnek a levesbe, de gondolom lennének ''néhányan'' akik ezt sérelmeznék.
-
poci76
aktív tag
A matáv emelése nyomán a következő új csomagokat javasolnám a fibernetnek:
Mini 256/64 (512/96) => 512/128
Midi 512/128 (1024/256) => 1536/256
Multi 1024/256 (1536/256) => 3072/512
Maxi 2048/256 (2560/384) => 6144/768
Mega 3072/384 (4096/512) => 10240/1024
Emellé esetleg be lehetne hozni egy
Mikro 128/64-es csomagot 2500 Ft-ért.
A jelenlegi akciós emelések esetén könnyen lehet, hogy sok Multi csomagos Midire vált vissza. -
poci76
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee #847 üzenetére
Gödöllőn van Sport2.
-
poci76
aktív tag
A Magyar Telekom immáron harmadszor emeli jelentősen az ADSL-elérések sávszélességét, elsőként 2004-ben, majd 2005 közepén duplázta meg egyes internetcsomagok sávszélességét. Így egy 2004-ben előfizetett 512 kbyte/s-os csomaggal 2005 nyarán már 2 megabit/s-mal lehetett letölteni az internet oldalait. A fejlesztések következő lépéseként a Magyar Telekom 2007 első negyedévében, január közepétől kezdődően ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét.
A sávszélességnövelést követően az adott csomag a műszaki lehetőségektől függően akár kétszer, háromszor, vagy akár négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfél számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 megabit/s, a jelenleg 1 megabit/s maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 megabit/s, illetve a 2-3 megabit/s sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 megabit/s is lehet hamarosan a maximális letöltési sebesség.
Forrás
[link]
Megjegyzem, ha azok az emelt sávszélek maradnak, amiket a Fiber új előfizetői kapnak, akkor a hűség lejártával biztos, hogy visszamegyünk ez eggyel kisebb, 2000 Ft-tal olcsóbb csomagra, mert nem éri meg az 1536/256 a +2 eFt-ot az 1024/256-hoz képest. Sőt, ha az Invitel is emel, mint ahogy a fentebbi idézet szerint a Matáv, akkor el fogunk gondolkodni az ADSL-en is. (Az 1536-os csomag akkor érné meg talán, ha 384-es feltöltés tartozna hozzá, de így nem.) -
poci76
aktív tag
Sávszélemelés nem lesz?
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest