Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
Aktív témák
-
szelidorzo
aktív tag
Kistarcsai internetről rendelkezik valaki infóval?
sebesség, stabilitás, stb
Előre is kösz -
villamos
őstag
Lehet hogy nem olyan csatorna, ami mondjuk a te izlésednek megfelel, viszont sokaknak igen. Pl. a szülők, és nagyszülők, akik majd dühöngve fognak rohangálni hozzám, hogy hová tűnt a kedvenc adójuk... Csak idő kérdése, hogy észleljék hiányát...
A tuner megtalálta ugyan, de majd a vacak Orionon nekem kell.
-
villamos
őstag
Nem net, de azért fiber... elkezdték kavarni valamiért a csatornákat. Pl. a spektrumot eltették valahová, és most a Sport2 van helyette. Meg az ATV is eltünt, helyén nincs semmi... megvan az valahol? Poén lesz majd keresgélni az Orion tv-n...

Most nézem oldalukat, szóval új csatornák lesznek a régieket meg átlökik ezek szerint máshová... megint lehet átnyálazni a TV-t. Remek...
-
Chris_T
tag
kösz a segítséget, ha lehetne mást választanánk de úgy tünik végül fibernet lesz

azt nem tudom hogy végülis egy vagy a két évessel jövünk ki jobban
(invitel+telefondij túl drága, wireless nem megoldható
) -
Teaway
veterán
-
EmThor
addikt
dettó gödöllői régió, szoptam ma délig mire életet leheltem a teryaon modembe

éjjel ment el, 11kor már nem volt tegnap este, cable lámpa villog, semmi, lát 192-es ip-t, 160 akárhányas ip-t... kihúz modem, hálózat letilt, modem visszadug, hálózat ráenged semmi, tűzfal kikapcsol, semmit...
és ez úgy pár hetente... -
akom
őstag
Kedves Chris_T !
Igaz ez az én véleményem de megosztom veled.
4 éve vagyok fibernet előfizető!
az első 2 év happy volt (gondolom még annyian nem is voltak a rrendszerbe)
Emléxem meg mas 64 k val tudott tölteni addig én a fél megabites vonalammal 70-80k val.
Pingek 15-20.
Az utolsó évben 2006, kezdtek előjönni a gondok nincs meg a sávszél, ha bármi gond van akkor az ugyfélszolgálat kintről megnézi és jonak talál mindent akkor meg van oldva a probléma,pedig mégse. Kezdett az előfizető egy púp lenni a hátukon.
Feltöltés pedig nallam is 100-200 kbps ami azért jolenne ha max lenne de hát a szerződésbe benne vannak a dolgok.
Szóval én februártól vagy a legkisebb csomagot fogom kérni amit tudnak rendesen szolgáltatni vagy megvárom hogy a városomba (Kecskemét) elérhető lehessen a Datanet YONEKED szolgáltatása amivel telefon díj nélkül tudok netezni. Ja azt elfelejtettem előtte axeleros DSL em volt és hát ott azért annyi volt a sávszél amennyit mondtak 1 mbit akkor 128k val tudtál tölteni mind külföldről mint itthonrol 128kbpses feltöltés akkor 16k val töltessz fel mindenhova. Szóval az anno szolgáltatás volt ! (Ja és most pl ha egy külföldi site rol akarok tölteni akkor elfelejthetem a 3mbit emet mert már volt rá példa hogy a haverom 1 mbit el gyorsabban elszedte a cumot a külföldi serverről mint én) Szóval a külföldi jateknal a jo pinget felejsd el. Itt az FPS eskre gondolok ahol azért a jó ping eléggé fontos.
A kollegának teljesen igaza van ha használjátok a telefont akkor ADSL.
Ha nem akkor gondolkozz el.
Egy kis csavar a végére.
Barátom egy másik városrészbe lakik 2mbit es fibernet cabelnete van. Letöltési sebessége 256k feltöltése 32k . Csontra se több se kevesebb. Magyar serverekre (CS-be) 10-30 as pingje van. De nálla is fentáll a külföldi sávszél probléma.
Szóval ebből az követklezik hogy nem mind1 hol lax. -
yolti
csendes tag
Cegléd környékéről van valaki ? Nekem elég sűrűn megszakad a netem mostanában. Azt reméltem, hogy a plusz 1 gigás bix-vonal után helyre áll a rend, de ugyanúgy megszakad. Hol rövidebb, hol hosszabb időre ... Valakinek valami ötlet/tapasztalat ?
-
Pimpa28
tag
Na, sikerült elérnem az ügyfélszolgálatot. Ami kiderült:
- a modemmel nincs baj, nagyon jók az értékei
- a feltöltési sebesség normális, hogy (a csomag 384kbites maximumértéke helyett) 150-200kbit körül mozog
- ezzel nem tudnak, nem akarnak mit csinálni, áfsz-re hivatkozott az emberke (hisz a minimálisan vállalt érték felett van...)
Ez ám a hozzáállás.
-
zebus
csendes tag
Gödöllői régió. Reggel (hajnal) 1 és 2 között elment a net és most jött vissza. Ha előre tudták, hogy fejlesztenek, akkor miért nem jelezték, ha nem várt hiba volt, akkor mi a fenét csináltak eddig.
-
Chris_T
tag
Igen olvastam, csak reménykedek hogy azok már a multé, és a fibernet is felzárkozott a többhez, bár a bix statisztikák alapján úgy tünik hogy november elejétöl most december végéig már az 1G nem bírta kiszolgálni a usereket :S Ki tudja meddig tart ki z a 2G ha már most 1.3-at használnak...

Az ára mellett Az ADSL-el a telefonelőfizetés a gond mivelhogy azt egyáltalán nem használjuk és csak a net miatt van
A netet én is föleg játékra használnám (CoD2, UT2004, Diablo, stb..) ezért lenne fontos a jó ping
, Ritkábban pedig torrentezéshez meg a fibernet 256-os up-ja 
Ha én most ezt választanám:
[link]
Akkor kéne fizetnem a 3200 Ft-os telefon elöfizetési díjat?
-
M@LC0LM
csendes tag
hi
Gödöllön ugy tudom hogy sokszor voltak gondok, de ha elolvastad a topicot akkor bizonyára azokat a hsz.-eken is átrágtad magad.
Online játékhoz addig jo amig valahol uj a hálozat és kevesen használják.
Ha nem gond a telefon dij,mert pl ugyis lenne vonalas telefon elöfizetés,akkor mindenképpen az ADSL-t javaslom.
Nekem tökre szokatlan volt hogy 3 év fibernet után, most ujra ADSL vagyok,és este 8-kor tudok online játszani ugy hogy nem 80-90 a pingem. -
Chris_T
tag
Üdv, nekünk jan 9.én jár le a szerzödés az invitellel (végre, mert óránként-félóránként szakadozott egész évben, bár eleinte betelefonálgattunk hogy probléma van, de aztán egy idő után hagytuk a francba, reménykedtem hogy magától jó lesz..végülis ez a probléma megoldható lett volna több utánajárással...)
Ami az invitellel gond az az ára: 1024/128-as net 8500 Ft (+még erre nemtudom hogy rá jön e megint a 3200 telefondíj ami eddig így volt)
Másik ADSL: TVnetworks 1024/128 6500Ft (ez már jobb árban van)
Ugyanez a fibernetnél: 1024/256 5200 Ft (többihez képest nagyon jó ár, ráadásul 256-os feltöltési sebességgel)
EZ jónak tünik, de miután végig olvastam most többszáz hsz-t a topikban és nagyrészükben panaszkodtak a fibernetre, de volt sok hsz amiböl az jött le hogy egyes helyeken nicsenek gondok, jók a pingek...ezekután lehet hogy jobb választás lenne egy feltöltise ebességben gyenge 1 ezressel drágább Tvnetw. ADSLre efizetni...
Gödöllőn mi a gyakorlati tapasztalat ? Általánosságban hozza a névleges sávszélességet...nagyon elriszatott az a rész az ÁSZFben hogy 1024/256-os net mellé a garantált sávszél csak 128/64
Meg sok helyen olvastam azt is hogy délután-estefele rossz a ping, netes játékokra egyátalán nem jó a net, ez jelenleg is elmondható róla?
(Nagyon nem akarok úgy járni mint náhány itteni fibernetes elöfizető hogy 1-2 hónap után már alig várja mikor jár le a 2 év
) -
Jégkokó
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Tényleg nem befolyásolja hogy a fibernek csak 2 gigás kapcsolata van a bixen, mert sok szolgáltató van , akinek csak 1 gigás van és az is már maximumon megy.
-
shabbarulez
őstag
Az adatforgalom meg a sebesség nem áll egyenes arányban egymással. Attól mert valakinek 4x-esére emelik a sebességét(ami mellékesen csak elméleti érték, a gyakorlatban ennél jóval kisebb arányban fognak nőni a maximum sebességek) nem fog 4x több adatot letölteni. Nagy átlagban elmondható hogy szinte minimális forgalom növekedést fog generálni. Pl. Tíkom korábbi emeléseinél is BIX grafikonon nem volt igazán látható nyoma az emelésnek.
A fogyasztói szokások a sebességtől függetlenül alakulnak és nem egyik napról a másikra változnak meg. Van aki egy 2Mbps-es csomag mellett letölt 100GB-ot van aki csak egyet és ez utóbbi kisfogyasztású userek vannak többségben. Ők ez után is jellemzően webezni, chatelni, IM-ezni fognak, ugyanannyit mint ezelőtt az pedig nem okoz szignifikáns forgalom többletet. A Tíkom BIX portjának maximum értéke sem fog egyik napról a másikra 7.5Gbps-ről 30-ra ugrani, nem kell még attól tartani jó ideig hogy további két 10GE portra legyen szükség. -
G1ant
csendes tag
Valószínű ha új hálózat,akkor jó lesz,mert nem lesztek sokan egy ideig.

Olcsó nem lesz,mert az új akcióban 2.5mb-es net 9500ft,a 4mb-es pedig 12e ft.
T-offline pedig most fogja megnégyszerezni a sebességet ingyen ,szal fibernek kéne lépnie vmit...
Bár ha jobban belegondolok fibernél lehetetlen a kétszerezés is,mivel most a forgalmuk 1,2 gbit körül van az akciós sebességek nélkül is!!Amik persze döglassúak lesznek a T-offlinehoz képest.

Ja és miért csak a kis csomagokat duplázták meg LOL? -
SzalaiG
addikt
Nálunk most építik ki a hálózatot, remélem jó és olcsó lesz!
-
G1ant
csendes tag
Jah,ezzel szívok én is,kb fél perc mire behoz egy oldalt vagy be se jön mert azt írja,hogy az oldal nem található.

Nesze neked karácsony,köszönjük szépen fibersux!

Újévkor ugye jön az áremelés,mert ugye a megszorító intézkedések korát éljük
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerencse,hogy nincs hűségnyilatkotkzatom,így januárban megyek át t-offlinehoz,ami 4-8Mb-es csomagokat fog adni 7-9 ezerért kb. és nem ingadozó szart
-
Teaway
veterán
Boldog Karácsonyt minden jelenlegi és leendő Fiberesnek!

-
Pimpa28
tag
Na, fejlődünk. Most épp weboldalak behozatalára sem alkalmas a fibernet. Csak ha más dns-kiszolgálókat írok be az automatikusan kiosztottak helyett.

-
Watson25
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Értem.Köszi a választ.Remélem annyira nemlessz rossz a rendszer mint a legtöbb helyen.Végülis új lesz az egész.
-
M@LC0LM
csendes tag
Én is fibernetes voltam,és elköltöztem , szülöknek ugyan maradt a fibersux.
De itt albiban olyan jo ujra az adsl, végre tudok megint online játszani, akár este is,és itt végre nem 80-90 a ping hanem 30-40. Élljen az adsl. -
Watson25
tag
Sziasztok.Úgy látszik hamarosan nálunk is(Borsodnádasd)kiépíti a fibernet a hálózatát.Már bekábelezték az egész falut(várost),már csak a házakhoz kellene bekötözgetni a kábeleket.Szerintetek akkor fog csak elindúlni a net ha mindenkinek bekötik a kábelt?(Van most is kábeltévé az egész faluba ezt építette át a Fiber)
-
bebar
aktív tag
Elég ingadozó valóban, főként 5után.
Viszont este 11 után rendbejön!

Jó lenne folyamatosan tartani a megkötött sebességet!!!
Ha pl.: valaki a 256-os csomagban van, szív rendesen!
De lehet azon nem is látszik az ingadozás. -
Kapitány
tag
PEACE!!
![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/xmas/d062.gif)
K -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Közben megtaláltam. Eddig rosszul kerestem.
admin
motorola -
Drótszamár
őstag
Motorola VOIP-es modemhez nem tud valaki jelszót?
-
Senhi
aktív tag
reggel óta nem volt net... csak most jött vissza. Ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem tudok képzelni. Köazönöm fibernet!!!

-
Kicsirics77
veterán
akkor ezexerint én azon szerencsés felhasználók közé tartozom akiknél nincs ingadozás és kiesés sem
még jó hogy a 3/384 mindíg meg van legalábbis akárhányszor mértem még megvolt
-
Pimpa28
tag
Akárhogy is:
- A fibernet most bővítette a bix cuccot, és lám másnap már 1,3 gigabitet fogyasztanak el a felhasználók. Ez egy profi cég? Így kell bővíteni?
- Ma délután itt a 3 megabites csomag már lefele is kb 60% sebességet adott. A feltöltésről ne is beszéljünk. -
Zugi
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Te kicsit el vagy tévedve. Egyrészt egyetlen szolgáltató bontott szerződést korábban, azóta ilyet nem hallani. Ellenben más szolgáltatók ezt ki is hangsúlyozzák, hogy ilyen eset náluk nincs, náluk a korlátlan valóban korlátlan. Mellesleg ha te ekkora adatforgalmat generálsz...
Az fejlesztés árát meg ahogy előttem leírták, már belekalkulálták másba. Hol hallottál te az utóbbi 8-10 évben internetes áremelkedésről? Épp ellenkezőleg, csak csökkenés történt, miközben a sávszél nőtt. -
Senhi
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A központok nagyrészének már meg kell lennie... Valszeg hosszabb ideje épitik már különben nem emelnének. És ezek a ''bővítések'' bele vannak kalkulálva az éves költségvetésükbe. Tudják, hogy a jó szolgáltalás több embert vonz... majd ők kifizetik helyettünk
Ergo én semmilyen áremelésre nem számitok az adsl terén 
-
-
shabbarulez
őstag
Úgy látom ma végre beüzemelték BIX-en a második gigás portot. [link]
Már épp ideje volt.
Habár ahogy látom már csütörtökön próbálkoztak vele, de valami bug lehetett hogy csak dél után aktiválták be rendesen.
[Szerkesztve] -
zebus
csendes tag
Na akkor röviden. Az ADSL és a kábelnet között a fő különbség, hogy míg az elsőnél a központtól való távolság a leglényegesebb, addig a másodiknál, hogy éppen hányan használják a hálózatot. Na most innen jön a gond tudod, hogy 100 embert bír el a háló, de húsvétkor és karácsonykor az akcióid miatt begyűjtesz rá az eredeti 80 mellé mondjuk még 40-et. Innentől mindenki szív, a sebesség nem lesz meg.
ADSl-hez, ha matáv bevezeti ADSL2-t márpedig a 8 mbps az az, akkor új központok kellenek, mert sokkal kisebb távolságon lehet csak ekkora sebességet adni a központnak pedig ára van, amit az ügyfél fizet ki, bármi mást is szeretnél. -
Zugi
aktív tag
Egyébként meg nem akarok semmelyik szolgáltató ügynöke lenni, de el kell ismerni a tényeket. A Fibernet más - legalább is általam ismert ADSL szolgáltatókhoz képest - de feltételezem, hogy más kábelszolgáltatókhoz képest is (ezeket nem ismerem) messze alulteljesít.
És nem csak ideig-óráig, hanem évek óta!
Ezen alulteljesítése egy időben talán még kompenzálható volt a relatíve olcsóságával, de ma már ez sem mondható el, mert eközben verseny van mind a szolgáltatás minősége mind az ár területén és már mindkettőt tekintve jócskán verik a Fibernetet. Az ügyfél kiszolgálásában, ügyfélszolgálatban, telefonos segítségnyújtásban nem is beszélve. -
Senhi
aktív tag
Nekem ezelött datanetnél volt adsl-em és azok után jogos a felháborodásom a fibernet miatt. Datanet képes volt arra, hogy 1éven keresztűl ne menjen el a net (legalábbis úgy ne, hogy észrevegyem azt
) és soha semmi panaszom nem volt rá. A fibernet is tetszett eleinte. Majdnem 2x sávszét adtak, de ezt 2 hónap otán visszavették és nem sokkal euzán kezdődtek a gondok. Állandó kiesések (néha 5 percenként) stb. aztán valahogy megoldották, de azóta sem perfekt a volnal... ráadásúl azt a mocskos 1mbitet sem képesek szolgáltatni hanem csak 850-940 között (tudom nem nagy különbség, de letöltésnél 20kbyteot is jelenthet). Sztem most irok nekik egy emailt és megtudakolok 1-2 dolgot x) (mikor szándékoznak emelni + ha már írók akkor az elmaradt 100kbitot (isdn vonal sebessége kb.) is behajtom rajtuk
) -
zebus
csendes tag
Hát én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem se fiber az első szolgáltatóm, mikrohullámú netem volt és azt nem kívánom senkinek. A szolgáltatóm szemétségei miatt jöttünk át fiberhez. Gödöllői régió vagyok itt valóban rendbekapták a hálózatot, és elég kevés kieséssel szolgáltatnak.
Az ügyfélszolgálatokon valóban lehetne fejleszteni, még egyszer se sikerült elérnem őket mondjuk a 3 év alatt nem is nagyon próbálkoztam.
A sebesség valóban nincs maximumon, majd most a bixes kapcsolatváltás lehet segít, amúgy adsl-nél meg szerintem el fognak szállni az árak. Lehet, hogy most ingyen sebességet növel t-com bizonyos területeken, de ennek ára lesz.
Összességében az idei évével elégedett lennék a fibernek, ha nem különböztetnék meg az új belépóket a 3 éve fizető ügyféltől is mi is megkapnánk a sávszél emelést. -
Csedit
aktív tag
''és amíg foglaltak voltak, addig egy automata mondta be, hogy még hány várakozó van előttem a vonalban, ami kb. hány perc várakozást jelent.'' És várakozhattál félórákat hiába, mert nem vette fel senki, pedig csak úgymond ketten voltak előtted. Ebből már megjöttem, hétvégén szinte sosem veszik fel és érdekes mindig ketten vannak előtted a sorban.....
-
Zugi
aktív tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Fikázni könnyű, aki végigolvasta a topicot, tudja, alapvető különbségek vannak a 2 szolgáltatás műszaki háttere mögött, sokkal érzékenyebb a kábelnet, de nem rossz.
Már bocs, de ez kit hat meg? Ha annyival érzékenyebb a kábeles technológia, akkor ezt közöljék a szerződéskötéskor és adják annyival olcsóbban! Csak egyes a jobb minőségű ADSL szolgáltatók még olcsóbbak is, mint a Fibernet.
Továbbá vegyük az ügyfélszolgálatot. Egyszerűen lehetetlen volt hívni a Fibernetet. Folyton csak kicsöngött, de a dühítőbb az üzenetrögzítő bejelentkezése volt. Nem beszélve az sem volt mindegy, hogy mobilról, vagy vezetékes vonalról hívom, az egyikről nem is engedte a hibabejelentő számukat - ami utóbbit a honlapjukon úgy eldugtak, hogy meg szinte sem lehet találni. Röhej.
Mostani netszolgáltatómnál -szerencse csak a szerződéskötéssel kapcsolatosan és az aktíválás után hívtam őket kétszer, azóta nem voltam rájuk szorulva- ott kedves hangú, kiképzett szakemberek válaszoltak, és amíg foglaltak voltak, addig egy automata mondta be, hogy még hány várakozó van előttem a vonalban, ami kb. hány perc várakozást jelent.
Szóval ez egy európai szintű szolgáltatás és nem amit a Fibernet művel. Ez pedig egyáltalán nem függ, hogy hol milyen minőségű átvett hálózatokat vett át. -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Hadd ne kelljen már annak örülnöm, hogy:
- két napja rossz a tévé képe
- a feltöltési sebesség fele a korábbinak
- az ügyfélszolgálat nem válaszol, felhívni nem lehet őket
És szerintem a felhasználónak azzal sem kell foglalkoznia, hogy milyen sajátosságai (nehézségei) vannak a kábelen való szolgáltatásnak. Az előfizetőnek azzal kell foglalkoznia, hogy befizesse a csekket. Ezek után az előfizetőnek joga van ''fikáznia'' a szolgáltatást.
Merry Christmas, everybody. -
Kapitány
tag
No Comment!
Vagy mégis.
1:Minden szolgáltatónál vannak problémás területek, szerence v. szerencsétlenség, hogy ki hol lakik.![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a030.gif)
2:A T-com a saját hálózatán (ő csinálta Á-Zetig) szolgáltat hol így, hol úgy.
3: A fibernet sok esetben átvett hálózatokat működtet, ahol a kivitelezéssel lehetnek gondok.
DE előbb utóbb átépíti-felújítja.
4: a felújítást követően azért van változás, nem? Gödöllő és térsége, Szhalombatta. stb...
Fikázni könnyű, aki végigolvasta a topicot, tudja, alapvető különbségek vannak a 2 szolgáltatás műszaki háttere mögött, sokkal érzékenyebb a kábelnet, de nem rossz.
Köszönöm azoknak a hsz-ait, akik úgy érezték, hogy a kábelnet jó oldalát is bemutassák.![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/d028.gif)
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mkinek!
És szakadásmentes, 10-es pingű 10/10 MB-es netet szolgáltatófüggetlenül havi 2000-ért!![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/midi/xmas/k020.gif)
K -
Csedit
aktív tag
De ez a munkahelyi netünk, tehát nem volt zavaró a net hiánya, mert otthon a másik szolgátató ment rendesen, aztán hétfőn tényleg gyorsan megcsinálták. Egyébként otthon ADSL van, tehát van összehasonlítási alapom, Externet, azzal sokkal több bajunk volt az elején.
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
1. A chellonál napirenden van a korlát eltörlése.
2. Akit chellost ismerek, ott maxon megy a letöltés és a feltöltés egyaránt (6 megabit lefele, 1 megabit felfele).
3. Nálam (fibernet) a feltöltés a csomagban ígért 384 kbit helyett 192 kbit körül mozog.
4. Két napja a tévéadások minősége is kritikán aluli.
5. Emlékezzünk a múltkori adsl-emelést is milyen reakcióidővel növelte a fibernet (volt az vagy 9 hónap is).
6. Az is érdekes, ami most látható a fiberes bix statisztikán... -
Kicsirics77
veterán
Akik csak a Fibert ismerik, azt hiszik az a normál. Ők nem tudják milyen egy igazi netszolgáltató.
de tudom mert nekem meg 2 évig volt adsl és most szeptemberben dobbantottam tőlük
szal ismerem az adsl-t is meg az upc-is.
az hogy pesten van olyan kerület ahol szar hát sory nem kell megkötni a szerződést akkor keressen az ember másik szolgáltatót.
de szerintem pont nem pest az ahely ahol olyan nagyon monopol helyzetben lenne a fibernet
vidéken itt tökéletes itt van 2 szolgáltató az egyik a fiber a másik meg a t-com
ha lehet akkor fiber mert ott mindent megkapok tv telefon+net 1 helyre fizetek
a másik meg az hogy kicsit sokallottam már a 9504 forintot havonta az 1Mbit/s-es adsl szolgátatásért -
Zugi
aktív tag
A múlt hétvégén egész hétvégén nem volt net,
Na látod ez tipikus Fibernet. Korábban 1,5 évig és most újra jópár hónapja agyok ADSL előfizető. Ilyen, de 1 óránál további kiesés max. ha egyszer volt a teljes időszak alatt.
Akik csak a Fibert ismerik, azt hiszik az a normál. Ők nem tudják milyen egy igazi netszolgáltató. -
Zugi
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
nem tom milyé fikázod a fibert
Megírtam, volt sajnos 1 évem náluk, amit nem kívánok vissza.
Továbbá nem tudok még másik netszolgáltatóról akinek ekkora topicja lenne tele panaszáradattal, továbbá pl. a XXII. kerben helyi lapok állandó cikksorozatot jelentetnek meg a kritikán aluli szolgáltatásukról.
Inkább örülj, hogy kivétel vagy és nálad működik. -
Csedit
aktív tag
Ehhez már muszáj hozzászólnom..... Több mint 3 éve van szerződésünk a Fibernettel, jelenleg 2 Mbit sávszéllel. Változó számú gép van rákötve folyamatosan, de 4 mindig .Éjjel-nappal megy a letöltés egy-két gépen. Ez idő alatt tényleg volt amikor megszakadt a net fél-egy órára is akár, de nagyon ritkán. Úgyhogy én azért nem szidnám őket annyira. A múlt hétvégén egész hétvégén nem volt net, hétfőn beszóltunk, két órán belül jöttek hoztak egy másik modenet, amikor megállapították, hogy a mi modemünk adta meg magát , kicserélték , azóta megint megy minden rendesen. Többször rámértem a sávszélre 1800-2200 kbit között volt rendesen.
-
Kicsirics77
veterán
nem tom milyé fikázod a fibert nekem semmi gondom velük és még a sávszélem is megvan
eddig 2x kelett az ügyfélszolit hívnom és minden esetben segítettek
jah és 50 méterre lakom a helyi ügyfélszolgtól
szal nekem semmi bajom velük
tény hogy a t-online hamarabb felveszi a telefont de hogy lessz 8Mbit/s a net azt nem tudom mert erősen függ az adott rézvezeték hosszától és keresztmetszetétől -
Zugi
aktív tag
Másrészt meg az adsl nél se lesz mindenkinél 8 megabit, hiszen ha olyan helyen lakik az ember, hogy maga a vezeték nem bír el ekkora sebességet.De ezt már másik topicba is kitárgyalták
Na és akkor? Lesz akkor mondjuk 6 Mbit egyes kiesőbb helyeken. De olcsóbb áron és megbízhatóbban, mint a Fibernet állítólagos 2 Mbit-je.
Én mindenkit továbbra is csak lebeszélek a Fibernetről. Ami azt illeti, jópár előfizetőt vesztettek általam, mert tőlük mindenkit távoltartok. Nincs épp eszű emberi logika, ami mellettük szólna. Maximum az az egyetlen, ha valaki olyan helyen lakik, ahol semmilyen más szélessáv nem jöhet szóba. Annak azonban csak részvétet és esetlegesen a Fibernethez kötélidegeket kívánok. -
Jégkokó
veterán
Csak hogy tudd a chelló semmiképp nem fogja eltörölni a korlátot, másrészt meg olyan mézesmadzag hogy 3mega/512 kbit, csak éppen az életbe nem éri el ezt a sebességet.
Két helyen is ugyan ezt tapasztaltam a chellonál, hogy max 2.6 megabot/480kbit a sebessége.
Másrészt meg az adsl nél se lesz mindenkinél 8 megabit, hiszen ha olyan helyen lakik az ember, hogy maga a vezeték nem bír el ekkora sebességet.De ezt már másik topicba is kitárgyalták -
Zugi
aktív tag
Szomorúan látom (rátok nézve), mert amúgy csak mosolygok azon, hogy Fibernet háza táján továbbra is csak a szívás van. Rég jártam erre, bosszankodtam velükl anno eleget, de látom a helyzet változatlan.
Én sikeresen váltottam szeptemberben ADSL-re és ma a szolgáltatóm karácsonyi üdvözlőjében az alábbi ajándékot adta:
Ingyenes ADSL sávszélesség-növelés
Nagykereskedelmi partnerünk tájékoztatása szerint az ADSL hozzáférések maximális letöltési sávszélessége az alábbiak szerint kerül bővítésre:
512 Kbit/s --> 1 Mbit/s
1 Mbit/s --> 4 Mbit/s
2 Mbit/s --> 8 Mbit/s
3 Mbit/s --> 8 Mbit/s
A bővítés január közepén kezdődik, várhatóan néhány hónapot vesz igénybe.
Tehát most a jelenlegi 2Mbit-es kapcsolatom, ami ráadásul olcsóbb is mint a Fiberneté, 1-2 hónapon belül 8Mbit-es lesz ugyanolyan áron. Ezt kíváncsi vagyok mikor hozza a Fibernet. A 2 évvel ezelőtti ADSL duplázást megpróbálta követni a Fibernet, de belerokkant mint a Szovjetúnió a csillagháborús versenybe
De a legfőbb, hogy náluk nincs probléma, tökéletes a működés és az ügyfélszolgálat elérhetősége kitüntetésre méltó!
Tehát nagyon de nagyon nem bántam meg, hogy idejében dobbantottam a Fibernetéktől! -
Senhi
aktív tag
Az biztos... ha nem lesz min. 4mbites net fél év múlva ezeknél a szerencsétleneknél akkor én is úgy ott hagyom őket mint a xart. Kezd nagyon elegem lenni belölük. Csak az a hűségnyilatkozat ne lenne
komolyan: életem legnagyobb hibája eddig az volt, hogy apám kérdezte és én igent mondtam a fibernetre... azóta csak szivunk vele. Esküszöm a szoba antennának a tvn tényleg jobb minősége volt 
Most ez a 2G-s vonal sem érint nagyon bennünket. ''Az új kuncsaftoknak kell'' . Mire emelnek addigra rég nem náluk leszek. Most a legjobb karácsonyi ajándék az lenne ha az t-com, upc, stb. összefogna és bevezetnék a digitális tv-t mindenhova + 4xnék az internet sebességét
. Azt menne csődbe ez az egész fibernet. Egyszer, de tényleg csak egyszer kéne valamiben elsők lenniük. Nem mindig utolsónak a többiek utána kullogniuk. -
Pimpa28
tag
Hát ja, csak némelyik csatorna logója kilóg a képből (HírTV, m2) és tegnap óta a képminőség is sokkal rosszabb.
Az upload speed az ígért (384kbit) fele, ami azt is eredményezi, hogy a max download speed is csak akkor közelít a 3megabithez, ha közben semmit sem ''töltök fel''.
Ha tényleg eltörli a upc a korlátot jövőre, akkor lesheti a fibernet, hogy nála maradok... -
skyone
csendes tag
És a kábeltv is már szerejóó meg némelyik dual is meg minden végre (Bp. IX.ker)
-
zebus
csendes tag
Hát már most 1,1 környékére kúszott fel a görbe. Szóval egyértelműen erős volt a korlát. Majd holnapra kiderül mennyit használunk jelenleg.
-
Jégkokó
veterán
Akkor ugy tünik, hogy nemrégiben történt vmi teljes leállás és már 2 gigás kapcslat van a bixel, ezért érdemes volt várni

Lehet hogy készülnek vmire a sávszélességet illetően, majd meglássuk olyan március környékén, hiszen a fiber se maradhat le, mert azzal elég sok előfizetőt vesztene -
Pimpa28
tag
No, 2G lett az 1G-ből?
[link]
[Szerkesztve] -
Rellind
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Sőt Siófok is

-
PEPE85
senior tag
Fibernet, ezúton kérnénk önöket, hogy na avatkozzanak a család karácsonyába, tudjuk, hogy manapság sokan és sokat ülnek a számítógép előtt, de ne önök döntsék el, hogy karácsonykor ne internetezzen a család, mert a mai Fiber ''halál'' számomra erősen azt mutatja, hogy karácsonykor nem fog fibernet-es internettel rendelkező ügyfél internetezni.
Köszönöttel:
Egy pár ezer előfizető.
U.i: Mi csak Internet-et kérünk karácsonyra, amiért fizetünk, olyan nagy kérés ez? -
Pimpa28
tag
Karácsonyi meglepetés fibernet módra. A feltöltési sebesség ismét beállt 20 kbyte/sec körülire és ráadásként még a legtöbb tévécsatorna képe is elromlott ma délután. Hajrá fiúk

-
M@Db0Y
senior tag
Hi!
Mostanában nagyon sok ''szemetet'' kaptam emailbe és nézegettem a spamszürést de nálam nem lehet állitani mert nem jönnek be az opciók!
Nektek se lehet semmit állitani vagy csak nálam ilyen? -
medve úr
csendes tag
én XXII. kerületi vagyok és ott is bács-netet ír nekem ki...
először megijedtem, hogy most hol is vagyok, de aztán kinéztem az ablakon és megnyugodtam, hogy otthon
-
Jégkokó
veterán
Szerintem itt nem poénbol állították be mindenkinek a bács-net re,hanem mert azon vagyunk, viszont annak valami furcsa módon szinte minimális a kihasználltsága a másikhoz képest

-
aXXon
őstag
Elvileg januárt Kecskeméten is elérhető a datanet Yoneked szolgáltatása, egy tcom-os ismerőstől tudom, hogy már beköltöltöztek a központokba. Jelenleg mint egy 300 hurok áll rendelkezésükre, ami valljuk be, nem sok. A sok kispénzű ügyfél viszont ráfog harapni a 3990ft/1,2megabites csomagra (nem tévedés egy egész két tized), még a 3éves hűség ellenére is, mert ennyiért kurvára megéri. A többi csomagjuknál egyelőre csak 1éves hűség választható, ennek okát nem tudom.
-
gozi
tag
A hostnév az egy dolog. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy weboldal nevét. Valójában itt azt állít be a szolgáltato, amit csak akar. Semmi köze nincs ahhoz, hogy melyik bix-es porton kereszül megy az adatod. (szerintem minden Fibernetesnek a hostneve *.fibernet.bacs-net.hu)
-
ropi21
tag
nagyon beleszerelmesedtél ebbe a bács-netes dologba... azt ne felejtsd el,hogy a ''bacs-net'' ips az nem = a fiberrel... a bács-netes (azaz az optikonos) hálón mások is vannak, arra nem számíthat annyira a mélyentisztelt fibernet zéerté, mint saját vonalára a bixnél...
amugy jelentem mióta otthagytam a fibert, és tvnetwork előfizető vagyok, jut időm másra is idegeskedni :] mert ez atombiztosan jön, szakadás nélkül és hihetetlen sebességekkel
-
polipp
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy hogyan tudom meg azt, hogy milyen szolgáltató szerverén keresztül netezem?
A szitu a következő: Otthon laptopom vezeték nélkül csatlakozott valakire. Csak kíváncsi vagyok, hogy milyen szolgáltatón keresztül megy a net ;)
Kérek valakit válaszoljon.
Köszi a választokat előre is
Bela -
Jégkokó
veterán
Tényleg itt nekem van már csak bács-net es hostom?

[Szerkesztve] -
aXXon
őstag
válasz
waterphone
üzenetére
Ha az embernek van otthon vezetékes telefonja, akkor egyértelmű, hogy az adsl megbízhatóbb. Ha nincs, akkor esetleg a Datanet-YoNeked! szolgáltatása, de az meg kevés helyen elérhető. Biztos alternatívát a telefonvonalnélküli adsl szolgáltatás elterjedése fog nyújtani. Na akkor kapkodhat a fibernet

-
Jégkokó
veterán
Nem tudom, hogy a topicban hanyan vannak még mindig a bács-net en, mert én még mindig azon vagyok, és annak a forgalma max 200 megabit, szóval vannak még tartalékok.Csak kérdés, hogy jövő nyár elején mi lesz a helyzet, mert lehet addigra vesznek egy nagyobb portot a bix be
-
akom
őstag
HI!
Na megkaptam a sávszélemet rendesen eddig ugylatszik minden faka az uj terayon modemmel engedi a cumot routeren keresztül. (350k) kopp-kopp
A másik meg hogy emelgetnek orba szajba de minek mikor mar a serverről se tudsz annyival szedni...
Lehet valakinek 4mbit es nete ha nem tudja azt kiszolgálni az adott server.
Véleményem szerint fontosabb lenne a megbízható atombiztos rendszer egy 2mbit el.
Fiber emelés
hat emelhetnek de fölösleges mert mar most nyaldossa a bix oldalan a felhőket a fiber 
De majd meglatjuk! -
Senhi
aktív tag
Már eddig is szidtam a fibernetet, mint állat, de most teljesen depresszióba estem... a hűség nyilatkozatot, hogyan lehet felmondani? Mert valahogy nekem sokkal szimpatikusabb az a 4mbps, mint a mostani szaros 1...

-
Pimpa28
tag
A mi remek fibernetünk nem arról híres, hogy különösebben gyorsan reagálna a konkurencia által végrehajtott sávszélesség-növelésekre.
Gondoljunk csak arra, hogy a régi előfizetők a mostani akcióban sem kaptak gyorsabb netet a fibernetnél... -
poci76
aktív tag
A Magyar Telekom immáron harmadszor emeli jelentősen az ADSL-elérések sávszélességét, elsőként 2004-ben, majd 2005 közepén duplázta meg egyes internetcsomagok sávszélességét. Így egy 2004-ben előfizetett 512 kbyte/s-os csomaggal 2005 nyarán már 2 megabit/s-mal lehetett letölteni az internet oldalait. A fejlesztések következő lépéseként a Magyar Telekom 2007 első negyedévében, január közepétől kezdődően ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét.
A sávszélességnövelést követően az adott csomag a műszaki lehetőségektől függően akár kétszer, háromszor, vagy akár négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfél számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 megabit/s, a jelenleg 1 megabit/s maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 megabit/s, illetve a 2-3 megabit/s sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 megabit/s is lehet hamarosan a maximális letöltési sebesség.
Forrás
[link]
Megjegyzem, ha azok az emelt sávszélek maradnak, amiket a Fiber új előfizetői kapnak, akkor a hűség lejártával biztos, hogy visszamegyünk ez eggyel kisebb, 2000 Ft-tal olcsóbb csomagra, mert nem éri meg az 1536/256 a +2 eFt-ot az 1024/256-hoz képest. Sőt, ha az Invitel is emel, mint ahogy a fentebbi idézet szerint a Matáv, akkor el fogunk gondolkodni az ADSL-en is. (Az 1536-os csomag akkor érné meg talán, ha 384-es feltöltés tartozna hozzá, de így nem.) -
EmThor
addikt
köszi, nekem a gödöllői a nyerő, majd a héten megpróbálok bemenni!
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Futás, futópályák
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i7-8565U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7760 64GB/ 1TB/ 27% Áfás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)