Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Kapitány
tag
hi!
Regisztrációs gond lesz, alapból minden modem 64/64re van beállítva.
Amikor bekötik, akkor kell aktiválni, és az ÜSZI-szoftverben található csomagot (mini, midi, ...stb) hozzárendelni.
Ha bent cseréltetted ki az Üszin, valszeg lfelejtették átállítani.
Pech, hogy 7végére esett, de hétfőn telefonálj be a hibabejelentőre és megoldják.
K -
whiskey
tag
Hali...
Nem tudok FTP szervert indítani, illetve látszólag működik, de nem lehet elérni kívülről.
Tudtok valamit, hogy esetleg valahogy a fiber tudja tiltani az FTP protokolt?
Én elérek minden FTP-s cimet, tehát kifelé működik a dolog, csak a nálam lévő szervert nem lehet elérni. A router elvben be van állitva, és több FTP szervert is próbáltam, és nem csak a 21-es porton.
Előre is köccke minden segítséget.... -
akom
őstag
Na srácok kicseréltettem tegnap a modemet.
(Elmeséltem a dolgot azt mondtak virus van a gépemen hulye vagyok hozzá router rossz végulis a szokásos fiber mentalitás..) Erre kaptam egy másik szinte ugyan olyan modemet (Terayon)
Csávesz mondta hogy kb 30 perc még a modem felismeri a dolgokat és kapom a sávszélt.
Hazajövök rádurrantom rákapcsolom az áramot. Mondom várok vele fél orát had kapizsgája a dolgot.
Fél ora utan bekapcsolom a gépet net van na mondom faka.
De éreztem hogy lassan tölti be az oldalakat na mondom faka router ki biztos ez a gond...
Le a router rá simán. Ugyanugy Letöltés 8k/s Feltöltés 8k/s. MAX
Na mondom az faka... (probaltam azt is hogy a modembol kihuzom az aramot majd vissza de semmi változás)
Utolso dolog megnezem a jelszintet meg hasonló a modembe és ekkor lettem valamire figyelmes. [link]
Downstream Upstream 64000 ....
Multkor még a Downstream 3000000 volt. Gondolom ez lehet a gond. Elfelejtették volna ennek a modemnak a sávszélességemet megadni ?
Hétvége van szóval USZI nincs nemtudok mit csinalni...
De azért kicsit bánt engem hogy már 4 éve vagyok előfizető és sajna eddig az összes problémám megoldása döcögős volt, pedig én egy joindulato ember vagyok aki amibe tud segít, és probálok odafigyelni hogy ne az én hibám miatt tartsam fel a szolgáltatót.
Na mind1..
Remélem majd jövőhéten csak pozitív dolgokkal tudok beszámolni. -
EmThor
addikt
köszi szépen, de be kell mennem gödöllőre.. viszont no comment nem telik nagyobb irodára, se plusz alkalmazottra (és ebben igazam van, ez az ő saruk!), email-re nem válaszolnak (ez is), telefonon a héten még egyszer sem (!) sikerült elérni őket...
lehet megpróbálok kipostáztatni velük egy szerződéset, aláírni, majd visszaküldeni... mert hát dolgozni be kell menni!
[Szerkesztve] -
Gorcsev
tag
Én is hiába hívtam őket, ezért a héten jártam bent náluk (Gödöllő). A sor az utcán kígyózott, kb. 1,5 óra alatt kerültem sorra. 3 ügyintéző van és ki sem látszanak a melóból. Én egyébként ilyenkor a pesti ügyfélszolit hívom, azt mindig sikerült eddig elérnem.
[Szerkesztve] -
Disque
aktív tag
Igen, de azt is vedd figyelembe, hogy erősen központosítják az ügyfélszolgálatot és vannak olyan helyek ahonnan 50 km-re van a legközelebbi üfsz, ugyanis a helyi üfsz-okat megszüntetik, annak persze könnyű aki ott lakik 1 mellett. Nekem pl kiküldték az új szerződést alá kellet írni és visszaküldeni igaz 1 hét volt mire elértem őket de nem kellett azért szabadságot kivennem és 1 egész napot rááldozni erre. És én még nem is a velencei tó mellett lakok akiknek egy élmény lehet az ügyintézés, csak nézd meg az ügyfélszolgálatok elhelyezkedését.
[Szerkesztve] -
aXXon
őstag
1. az ügyfélszolgálat elsősorban (szerintem) in live ügyfélszolgálat és nem call center - te sem örülnél, ha ülnél bent az ügyfélszolin azt közben szarnának a fejedre, mert egyfolytában telefonálnának (bár tény, hogy tarthatnának erre direkt egy embert)
2. elvileg küldenek majd valami levelet is röviddel a szerződésed lejárta előtt, de ha valamiben bizonytalan vagy és a telefon nem segít, akkor igenis ILLIK bemenni
(speciel nekem nem küldtek, de nekem előre mondta a nő, hogy nem fognak, mert a 2 év alatt 5ször költöztettem a netet)
3. még egy szó a bemenetelről, akármit is akarsz, be kell menned aláírni, úgyhogy ne pattogj (kivéve, ha határozatlan idejű ügyfél akarsz lenni, drága havidíjakkal) - a stílusból meg kurva gyorsan vegyél vissza, azt hiszem én normális hangnemben fogalmaztam neked a hozzászólást és a segítő szándék dominált benne -
EmThor
addikt
ez a munkájuk, ezért fizetik őket, meg ne sajnáljam már! mi is amikor hajtás van azért odafigyelünk az ilyenekre!
hívtam őket 3 különböző időpontban, több óra eltéréssel... no comment... mi ez az illik bemenni? nekik illene legalább 3 sort írni akár emailen hogy hogy döntök... -
aXXon
őstag
Nekem sincs gondom az ügyfélszolival, de gondolom azért nem veszik fel a telefont, mert elvannak foglalva a bent lévő ügyfelekkel. Itt nálunk hatalmas tumultus szokott néha összegyűlni, ha valamit intézni akarok, akkor besétálok, azt megkérdem. Egyébként mikor a hűség lejár illik bemenni, ki kell választani, hogy akarsz e újabb hűséget aláírni, ha akarsz, akkor milyen csomagot kérsz. Ha nem mész be, automatikusan hűség nélüli előfizus leszel, jó magas árakkal. (legalábbis régebben így volt)
-
EmThor
addikt
őszintén melyik cég meri megcsinálni hogy ennyire lexarja ügyfeleit és az ügyfélszolgálat mint olyan majdhogynem kompletto NINCS?!
emailre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel vagylexarják (voltam benn láttam..) -
EmThor
addikt
f@szom már gödöllői ügyfélszoli b@szik felvenni a telefont, így azt se tudom, hogy nálunk lesz-e kábeltelefon, meg hogy net hosszabbításhoz be kell-e mászni aláírni valamit...
-
redbiro
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, a IX. kerület egészén szolgáltatnak vagy csak bizonyos utcákban?? -
Makkok
tag
Aki valamiylen levelező programon keresztül éri el fiberes postafiókját, az a bejövő kiszolgálót /pop3/ állítsa át mail.fibermail.hu-ra, különben nem jönnek le a levelek. Köszönjük a fibernetnek a szokásos ''kiváló tájékoztatást''!

-
medve úr
csendes tag
már több mint egy hete újra pöpecül jönnek a bitek, szal nem akarom elkiabálni, de juhé

(mondjuk szomszédnak meg már 4-5 napja alig nyit meg egy-egy oldalt, telefonálgatott már, aztat mondták neki a központból, hogy megnézték és 78%-os a jelvesztése, mennek a szerelők, meg is beszéltek időpontot a szerelőkkel, persze azóta sem jöttek... szegény nagyon ideges, 1-2 hónap múlva lejár neki - már többéve van neki netje itt a fibernetnél - de esküdözik, hogy visszaadja, így nem kell neki, hogy állandóan baj van vele)
ergo: van ahol jó, van ahol meg egyszer jó másnap meg rossz és ez sűrűn előfordul, hogy gondok vannak... reméljük azért normalizálódik a helyzet és jó marad folyamatosan...
-
Pimpa28
tag
Egy igazi gyöngyszem a fibernet oldalán: [link].
Legfrissebb egy s-sel.
Az ilyenekről ismerszik meg a profi weboldal. 
-
Rent
senior tag
akkor most azt mondjatok erdemes valtani fibernetre? nem ***rakodik?

-
Kapitány
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
De igen, szervercsere van folyamatban. dolgozunk rajta!
![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/xmas/u030.gif)
K -
Kicsirics77
veterán
valaki esetleg nem tudja mi van a levelezéssel megint?,
-
coke
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok mikor lesz Fiber.net Martonváson? Mostanság építik a rendszert, állítólag már teszelik is.
Milyen csomagok vannak azok számára, akiknek eddig nem volt semilyen szélessávú internetük?
kösz
-
Jégkokó
veterán
Viszont ha azt nézzük, akkor sokan még mindig a bács-net en vannak, aminek meg nem túl nagy a kihasználtsága, szinte sosem vlt magasabb 200-300 megabitnél
-
shabbarulez
őstag
-
Pimpa28
tag
A hiperszuper ügyfélszolgálatnak 10 nap alatt sikerült válaszolnia emailben, hogy a régi előfizetőknek emelnek-e sebességet vagy nem. Nem.
Régi Előfizetőinknek jelenleg az Általános Szerződési Feltételekben vállalat sebességet tudjuk biztosítani, de amint a technikai feltételek adottak lesznek, régi Előfizetőink, így Ön is, megkapja a megemelt sebességet.
Érdekes, de ISP-knél nem ritka üzletpolitika.
Üdv
ps.: a múlt héten még 10-15 kbyte környékén mozgó feltöltési sebesség viszont egy hétközepi szakadás után visszaállt 40-re. -
medve úr
csendes tag
az aktuális csomagot oszd el 8-al és megkapod kilobyte-ban, abból minimálisat vonj azért le, mert az a max és akkor megkapod a végét, amennyivel tölthetsz le, már amennyiben a szerver, ahonnan töltesz, nincs korlátozva, de mondjuk egy sávszélkorlátlan szerverről annyit tud, illetve ha épp nem gyengusan üzemel a szolgáltató részéről..
tehát 2Mbit, az kb. 230kb letöltés -
Win-T
őstag
Üdv Emberek!
Egy sokaknak talán egyértelmű kérdésem lenne. Úgy tűnik nemsokára én is Fibernet előfizető leszek (Jó vagy nem jó, nálunk nem nagyon van más), de nem vagyok tisztában a sebességekkel. Azt hiszem itt három csomagot kínálnak, 512 Kbyte-os, 1 Mbites, és 2 Mbitest. Na most ezek konkrétan milyen letöltési sebességet jelentenek? (Tehát milyen sebességet fog nekem kiírni az explorer, vagy akármi más letöltés közben?)
Remélem érthető a kérdés...
-
medve úr
csendes tag
néztem és valóban...
mondjuk most vasárnap késő este óta rendben működik (kopp-kopp-kopp, nem akarom elkiabálni)
bár folyamatosan osztják az akcióslapokat meg minden, szóval lehetséges elég sok új előfizető, előbb utóbb így gallyra fog menni teljesen a sávszélesség, ha nem okosítanak valamit... -
Rent
senior tag
nezd meg azt a 2 linket feljebb amit beszurtam invitel es fibernet moge. nagyon durva.

-
medve úr
csendes tag
én nem néztem ugyan semmi garfikont, de ezek szerint úgy van, ahogy te mondod, mert alantabb írtam már, azt tapasztalatból, hogy késő este rendesen szakít, reggel is, azonban valamikor napközben, illetve hétvégén általában iszonyat leesik a sávszélesség...
szóval senkit sem lebeszélni akartam, de ne lepődjön meg, ha nem 100%-os szolgáltatást kap érte - legalábis amig nem orvosolják a problémát...
mondjuk ha ennyi új előfizető van az akcióikra, akkor csak romlani fog a helyzet
-
EmThor
addikt
kösz Tibcsó, és akkor 2 évre végig szól a 4 mbit, 2 hó ingyen a végén?
mert akkor benevezek, 1800-al több, mint a 2mbit, de ennyit havonta megér! -
Rent
senior tag
ij lovesem sincs. :|
-
Torry
addikt
Kezdek kicsit nagyon ideges lenni.
Egyik napról a másikra elment router-en keresztül a net.
Na most probálkoztam már mindennen, 80 restart stb.
A lényeg hogy fix dns kellene(apám hálózatában az van), ezt eddig megis tudtam oldani, de most se fixxel se sehogy nemmegy!
Mi a picsa történhetett 1 nap alatt? -
Rent
senior tag
ahogy latom fibernel 23:00 ~ 17:00 ig semmi problema, de utana....

hatigen grafikon szerint sokhelyen hasznalhatatlannak kell lennie delutan 5 es este 11 kozott. ami eleg durva.
[Szerkesztve] -
Rent
senior tag
Hat en is ezen gondolkozom, de erdekesseg keppen, nezd meg a fibernet, es az invitel grafikonjait.
Fibernet: [link]
Invitel: [link]
Ami jol latszik az az, hogy a fibernetnel 1gigabit savszelt, 100% ban kihasznaljak az elofizetok, tehat elvileg majdnem mindenhol erezni kell ezt.... valamint az hogy nincs backup linejuk.
Invitelnel 10gb vonalat 30-35 % ban hasznaljak ki az elofizetok, es parosul meg emelle egy 3gb backup line.
Valoban nagyon elgondolkodtato a valtas, egy megbizhato 2mbit masfel eve 1 percet sem kihagyo net, es egy ilyen ''gyors 4mbit'' de neha leesik, szakad a vonal, nemjon be semmi net kozott...
nemtudom mi legyen :| -
JamesHolden
aktív tag
sziasztok
nem tudjátok hogy a FiberNet milyen minőségben szolgáltat netet a Veszprém megyei körzetben?
én speciel Herenden lakom és a hévízi irodához tartozunk...![[kép] [kép]](http://img231.imageshack.us/img231/4660/herendsx1.jpg)
most Invitelnél vagyunk (2Mbit), októberben járt le a hűségnyilatkozat...
10.500 Ft-ot fizetünk netért, 4500 Ft-ot a kábeltévéért és 4000-et a telefonért, ami összesen 19.000 Ft... ezért is gondolkoztunk el a Fiber KIT csomagján (14.900 Ft) amivel gazdaságosabban jönnénk ki.
a fiber most építette ki nálunk a netet, januártól már (elvileg) üzemel
mit szóltok, érdemes lenne váltanom? (jah és nálunk netszolgáltatók közül csak Invitel van)
aggályaim csak azért vannak mer nagyon sok rosszat hallok róluk, bár nem tudom lehet ebben a körzetben épp nincs (/nem lesz) szolgáltatásbeli gondjuk...
-
Jégkokó
veterán
-
medve úr
csendes tag
hát nézd, nem akarok imázsromboló lenni, de mikor beköttettem, haver mondta, hogy gondoljam meg kétszer (neki 1Mb-es csomagja van évek óta), meg hogy nem érdemes nagyobbat, mert úgysem tudják biztosítani...
én azért befizettem a 2Mb-es csomagra, kb 1 hónapig rendesen működött (230kb letöltés folymatosan), mondtam is neki, hogy miket beszél, mondta, várjam ki és tényleg, az elmúlt 3-4 hétben egyszer megy rendesen, egyszer meg mint írtam, vagy 10kb-ra leesik, a feltöltésről ne is beszéljünk, a 30kb helyett örülök, ha 9-et bír...
hétvégéken általában sovány, hétköznap olyan 9 körül áll be normálisra, szal nem tudom, lehet, hogy csak nálunk (mármint a mi kerületünkbn, vagy térségben, merthogy haver is ott van és neki is ugyanolyan), vagy lehet, hogy csak ideiglenesen (bár már 3 hete rendszeresen leesik ilyen alacsonyra)...
azért bízom benne, hogy helyreáll, akkor én is átváltok nagyobb csomagra, ha ilyen marad még egy darabíg, akkor nem és majd keresek más netmegoldást...
és nem, nem az ''én készülékemben'' van a hiba, mert másnak is ilyen errefelé, mondom, van hogy simán bekapcs és egy oldal nem akar betölteni, csak 15-20 másodperc múlva...
belinkelték itt valahol a fórumon azt a speedtest.net-es oldalt, azzal is néztem, szal vacak...
amikor beindul, akkor persze folyamatosan és stabilan megy, nem tudom, minek a függvénye...
reklamációt meg felejtsd el, max felveszik a hibabejelentést, azt 1-2 hét múlva jelentkeznek, havernak 1 hétig nem volt nete, persze nem voltak hajlandóak levonni a számlából, amikor reklamált máskor, hogy folyamatosan alacsony a sávszélessége, mondták, hogy bizonyítsa be, küldjön mérőprogramos scrrenshotot, meg ilyenek...
úgyhogy én nem reklamálok, mert teljesen felesleges... amikor kijönnének mondjuk, addigra úgyis rendben menne
nem tudom, mit szarakodnak mostanában, dehát ez van, ha lett volna más lehetőség mondjuk alapban elkerültem volna őket, de nálunk kizárólagos fibernet uralom van kábeltéren, vonalas telefon nálam kikötve, de ha ez ilyen, akkor inkább bekapcsoltatom csak netre...
ez a 22.kerületre igaz, azon belül is mifelénk, ha javulás van, természetesen azt is jelzem, most hétvégén igen alacsony volt a forgalom (ki is kapcsoltam a gépet, mert még böngészni sem tudtam), úgy este 10kor helyreállt, még ma reggelig folyamatosan jó volt...
ennyi tapasztalatom van...
-
Disque
aktív tag
Olvass vissza egy pár oldalt, 1 éve előfordult hogy nem is volt net egy héten több napot is ha volt is alkkor is 500-as pingek meg alig sávszél. Azóta fejlesztettek de atomstabil netről ne is álmodj, nincs olyan hónap, hogy nem lenne előre tervezett, vagy inkább nem tervezett kimaradás. Játékoknák meg most jó a ping, de vannak szakadások 1-2-5 másodperc amit letöltésnél nem is veszel észre de a játékba egyből kijön, tehát ha stabil net kell akkor adsl ha gyors és csak letölteni akarsz akkor jó a fibernet is mert olcsóbb és gyorsabb, de ne kapj gutaütést ha nincs net, vagy lassabb mert az ügyfélszolgálat úgysem foglalkozik veled. Ja ez százhalombattán van de szerintem ez helytől és időtől független csak nézz meg egy bix.hu-s statisztikát a fibernetről.
-
Rent
senior tag
nemmondjatok komolyan, hogy elofordul olyan, hogy leesik a letoltesi sebesseg??? meg kiesesek vannak? frankon ilyen tre lenne a fibernet?
mert igy nem szivesen valtanek ra, 500ft al lenne nekem olcsobb 4mbit fibernet, a jelenlegi 2mbit invitelnel, viszont ez fix 250k 1k-t sem esik a letoltes ha egy hetig toltok se.
ha ilyen a net azon jatszani se lehet komolyabb szinten. :| -
medve úr
csendes tag
22. kerület - egész hétvégén baromi gyenge volt, kb. 5-10kb le, 9 kb fel, vasárnap este 10 óra körül ''állt helyre'' a normál sebesség...
átlagban úgy 15-20 másodpercet kellett várni egy oldal megjelenítésére...
én is gondoltam, hogy felmódosítom a 3(4)Mb-es csomagra, de most már nem vagyok biztos a dolgomban... ha a 2Mb-es csomagot is éjszakánként vagy egy napig jó, egy napig nem kiosztásban biztosítják, inkább nem kérek az egészből... még meglátjuk... -
Rent
senior tag
persze en ezt ertem, ezert is erne meg, mert nekunk 13 ezer 2mbit invitelnel telefonnal, amire nagyon nincs szuksegunk, fibernetnel meg 4mbit 11880, szal lehet megrendelem en is, bar a 4mbit nek hoznia kene fixen az 500 k/s et, de meg mindig jobb a 420-480k a 260 helyett.

-
EmThor
addikt
hát, most gondolkozok, hogy emelem a tétet 3 mbit-re, és akcióba ez akkor 4mbit (csak azt nem tudni, hogy a szerződés lejártáig?)... valamint, ez 500k körüli letöltést jelent, ennyit meg szerintem nem bír a hálózat. vagy igen?
-
Rent
senior tag
ja csak ott meg jon melle telefonalapdij, es ettol k draga az adsl,
mi pl ra sem kotottunk otthoni telefont a kabelre, megis fizettetnek velunk +3 ezret a telefon miatt. igy jon ki a 10+3k 2mbit invitel. emiatt lenne jobb pl fibernet 11880, ami 1120 ft al olcsobb, es nem 2mbit hanem 4, de mint irtam feljebb viszont itt azadurva, hogy havi 250gb okat toltok le, es fix 260k val jon, fix 20 alatti pinggel bix fele.
ezert lenne a nagy kerdes erdemes e Mogyorodon a fibernettel foglalkozni. -
gozi
tag
Nem tudja valaki, mi a frászkarika van Gödöllőn? Kb dél óta szinte használhatatlan a net, szakadozik, percekre visszajön, de akkor csigalassú. Szomszédoknál is ilyen, vagyis nem nálam van a hiba.
[Szerkesztve] -
Rent
senior tag
haliho erdeklodnek hogy lejart husegnyilatkozatu 2mbit invitelem van jelenleg Mogyorodon
12990 ft ot fizetunk erte, telefonvonallal egyutt, telefon rasincs dugva nem hasznaljuk, de szoval igy nekunk 13 ezer ft havonta a 2mbites net. invitel adsl.
az lenne a kerdesem, hogy elgondolkodtam azon, hogy megrendelem itt Mogyorodon a jelenleg legnagyobb 4mbit/512kbit es vonalat ami 1ev huseggel havi 11800, tehat
1200 ft al lenne olcsobb, dupla sebesseggel, 2mbit helyett 4.
viszont a kerdes megeri e sztetek??
mert invitelnel korlatlanul havi 250-260 gigakat letoltok senki nem szol, iszonyat jok a pingek, es 24orankent bont egy ip valtas erejeig, de masfel ev alatt 1 szakadas nemvolt, sosem volt vele problema hibatlan net..
fibernetrol elmondhatok e hasonlo dolgok? erdemes sztetek akkor Invitel 2mbit rol 1200ft elonnyel atvaltani 4mbit fibernetre? fixen tolt az 500korul? mert ez beall 1 pillanat alatt es nem esik ala fele 2mbitnek.
koszi a valaszokat. es aki vegig olvasta,
-
Tibcsó
aktív tag
Sziasztok, van olyan oldal ahol le lehet tesztelni a le illetve a feltöltési sebességet?
előre is köszönöm a választ........................
-
medve úr
csendes tag
válasz
hammered
üzenetére
a hivatalos választ nem tudom, de mint alantabb írtam, szerintem a hálózati terheltségtől függ, ez lehet oka az általam felvázolt problémára...
megy a fizetett sáv, de néha nem...
úgyhogy ne fizess elő, mert a mi sávszélességünket csökkented
(csak vicc volt, kéretik nem komolyan venni) -
Pimpa28
tag
A letöltési sebességgel itt (Bp. IX: kerület) nincs baj, olyan 2,8Mbit környékén muzsikál a 3 Mbites csomag.
A feltöltés néhány napja viszont az ígért 384kbit helyett 160-180-ra tudja csak feltornázni magát, ami elég mókás szolgáltatás. Egy-két héttel ezelőtt még nem volt vele semmi gond.
A nemrég beharangozott csodás ügyfélszolgálat persze nem siet reagálni az érdeklődésemre.
-
hammered
csendes tag
A különböző csomagokban reklámozott sebességek garantált sebességek,vagy a hálózati terheltségtől függ a sebesség???
-
medve úr
csendes tag
no, nem azért hogy kötözködjek, de a fibernet stabilan még az előfizetett sávot sem tudja biztosítani (tudom, az előfizetett érték ''akár'' is lehet - és ez így is van, 2Mbitnél nálam akár annyi is, de rendszeresen a tizedére esik, általában éjszaka rendes a kapcsolat, napközben sokszor alig-alig működik, gondolom akkor nagyobb a terheltség)...
tehát a jelenlegi hálózaton még az alacsonyabb le/feltöltési sebesség sincs biztosítva, elég sűrűn túlterheltség lehet (vagy egyéb ok, én nem tudom), szóval akár bereklámozhat és adhat 10Mbit/2Mbit-es csomagot is, ha egy napig megy annyival, másnap meg örül az ember, ha 10kb-os sebesség működés mellett egyáltalán egy weboldalt meg tud nézni...
amúgy nem lenne rossz, nincs bajom vele, csak elég sűrűn úgy leesik a sebesség, hogy - mint azt már mondtam - örülök, ha megnyílik egy oldal, nemhogy mondjuk megnézzek egy mozibemutató trailerét (hacsaknem akarok rá 10 percet várni)...
amikor meg megy, akkor meg csak örülni tudok neki, de ha egyre több az előfizető, mert ilyen reklámokkal csalogatják őket (mivel az előfizetési díj, valljuk be, elég magas, akadnak helyek ahol ennyiért 1Mbites feltöltés van már - persze más szolgáltató, dehát nálunk pl. nincs, exkluzív fibernet vagyunk, hála a versenypiacnak, a kábelhálózat abszolút monopol)...
nah mindegy, gondolom már megszokták az emberek, hogy mindenki csak sírni tud, meg panaszkodni
egyszer csak megérjük, hogy lesz stabil, gyors netünk
[Szerkesztve] -
akom
őstag
HI !
Nállam is ugyanez volt.
Irtam nekik a weboldalon ilyen hibabejelentő vacakságot.
Mondom majd felhívnak meg minden de semmi.
Hazajöttem valamelyik nap mondom benyomom a netet.
Elkezdek valamit tölteni 50-100-200-250-300-350
Mondom hoppá de jo lenne ha maradna.
Fél ora utan is maradt a sebesség. Ping átlag 50.
Szóval nemtudom hogy kívülről csinaltak neki valamit vagy a jóisten megáldott de modem csere nélkül most ugy latszik hogy jó a rendszer.
Maradt a jó öreg kis Terayon modem. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ping átlag 20ms
martfü -
Torry
addikt
Hi all!
Nálam, Kecskeméten, Petőfi Város.
Valami borzalmasan szar a ping, nagyok kb 100-as értékeket nyomat. Mi az istentől lehet? -
Jégkokó
veterán
Egyébbként én ugy tudtam, hogy sok helyen még mindig a jó öreg és jó motorola modemeket adják, 1 hónapja a bátyámnál még ezt adták , és tudomásom szerint ezzel nagyon ritkán van probléma
-
kov.zol
csendes tag
Hello!
Elnézést kell kérnem így utólag, mert miután beszedtem a fél doboz nyugtatót és ráittam fél deci absintot felhívtak du. 17.30-kor hogy húsz perc múlva jönnének (ügyfélszolgálat intézkedett
) Kijöttek a srácok és ''Nem akarlak megsérteni de nem ez lesz a probléma'' mondatok között negyedóra próbálkozás után sikerült rábeszélnem őket hogy cseréljék már le a Terayon modemet a Webstarosra. A laptokjukon megnézték a jelszintet, netet közvetlen rákötéssel, működött, megnéztük routeren keresztül: nem működött!!!
Nagyon elszontyolodtam, elnézést kértem hogy kirendeltem őket ,adtam egy kis fájdalomdíjat és kikísértem őket, letargiába estem, miért mertem én a profikkal feleselni. Miután visszakullogtam a szobába csak ránéztem a routerre, és láttam hogy véletlenül a srácok rossz helyre dugták a Webstar modem kábelét a routerbe (WAN helyett LAN-ba). Átdugtam és van net!!!!!!!!!!!!!!!!
Én vagyok a profi! (Meg ti mert itt olvastam a csere szükségességéről)
Azért hagytam üzenetet az ügyfélszolgálaton a részükre nehogy valakit később lebeszéljenek a modemcseréről, inkább nézzék meg mit hova dugnak, mármint szigorúan ethernet kábelre értve!
Tehát srácok a megoldás ha nem megy a routeren keresztül és Terayon modem: KI KELL CSERÉLTETNI WEBSTARRA! És ne hagyjátok magatokat lebeszélni róla!
Csákány!
[Szerkesztve] -
kov.zol
csendes tag
Sziasztok!
Na nem csalódtam a s**r Fibernetes ügyintézésben. A Terayon modemem hibája miatt a telefonos hibabejelentés után nem lettem okosabb, mert azt mondták távgyógyításban hogy minden tuti, de otthon mégsem működött routeren keresztül a net. Hála ennek a fórumnak és Kapitány válaszának kiderült hogy ezt a modemtípust le kell cseréltetnem, úgy működni fog. Szerelőt is hívtam múlt hét péntek 14 órára, mert ugye ők is csak hétfőtől péntekig dolgoznak 16 óráig. 100 km távolságról hazafelé menet félúton felhívtak hogy kábelszakadásuk van és nem jönnek, elnézést is kértek, ez korrekt eljárás volt, nem tehettek róla hogy így történt. Megbeszéltünk egy új időpontot ma 14 órára, mert ugye bármily hihetetlen én is dolgozom és nem tudok itthon lenni délelőtt 9 órakor, amikor nekik éppen jó lett volna. Na erre tegnap 13 órakor felhív a szomszéd hogy itt vannak a szerelők, mondtam nekik kedd 14 óra van megbeszélve, én szokásos 100 km-re és csodák csodája éppen dolgozom hétfőn, jöjjenek vissza a megbeszélt időpontban. Ma 100 km-ről melóból másodszor elkéredzkedve 13.30-ra hazaértem, és persze b*****k kijönni. Az ügyfélszolgálatot hívtam, ők csak e-mailt tudnak küldeni a szerelőknek hogy adjanak új időpontot (röhögnöm kéne de nem tudok). Kérdeztem nem vihetném-e be én valahova kicseréltetni a modemet, erre azt válaszolták csak a szerelők tudják megmondani (ha-ha-ha). Ti nem tudjátok hogy ki lehet-e cseréltetni úgy a modemet hogy én viszem oda, mert így jövőre se lesz netem routeren keresztül, az életemből fibernetre feleslegesen elfecsérelt órákról nem is beszélve.
Üdv: Zoli
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
nah 3 mega atomstabil

-
Kicsirics77
veterán
na remélem délután már a fibernetes netemről tudok netezni otthonról, valami csoda folytán jönnek és bekötik 1 hónap várakozás után

-
skyone
csendes tag
Nálam stabil 28 kbytes/s a feltölés pl.bármely FTP-re.
Multi csomag IX.ker.J.A.ltp.
Érdekes
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
1. Budapest, IX. kerület. Mega csomag upload speedje 10-15 kbyte/sec.
Ez így marad?
2. Ügyfélszolgálat azt a választ adta, hogy a meglevő előfizetők nem kapnak emelt sávszélességet. Mókás üzletpolitika.
-
EmThor
addikt
csak ma 2.szor hal meg a net... elmegy a kapcsolat, pedig mind a 3 lámpa világít...
házi megoldás: hálózat letilt, modem kihúz, visszadug, engedélyez villog a cable led, helyi hálózatot látja, nem jó.
hálózat megint letilt, modem kihúz, visszadug, cable led is ég, hálózat engedélyez és megy...
teryon vagy mi a neve annak a szarnak... -
Kapitány
tag
''Megoldódni látszik a dolog. A modem volt a ludas, a Fibernettől kapott cseredarab - Webstar a neve - imádja a routeremet, jön a net, ahogy a csövön kifér, wireless kapcsolaton, dróton egyaránt.
Mókás kis cucc az a Terayon 715x, hogy miközben be van halva, tesztelve tökéletesnek mutatja magát. Ez már valami De legalább ezt is tudjuk.
Minden jó ha vége jó - köszönöm a Fibernet munkatársainak és Csaba szomszédnak a segítséget. ''
K -
akom
őstag
scampi kollegának volt pont ugyanilyen gondja !
Nállam is szó szerint ez megy.
De nem lattam hogy a megoldás le lett volna irva.
scampi ha olvasod a forumot legyszives meséld el nekem hogy sikerült e megodlani, ha igen akkor hogy ?! -
skyone
csendes tag
József Attila Ltp.
Nálam megváltozott az IP cím és valszeg a modem belső szoftverét is frissítették, most villog álandóan a Cabel Activity LED még ha nincs letöltés akkor is.Szerencsére azért minden rendben és stabil a háló (Pöttyös utca).
Hívd a supportot azért vannak!!!
[Szerkesztve] -
akom
őstag
[link]
Valaki ? -
Precedens
csendes tag
Ez tényleg a régiek szivatása, nekem félév van hátra azt hiszem elgondolkodom a továbbiakon. Ma is egésznap szarakodott a rendszer, de a honlapukra már kisem írnak ilyen apróságot!

Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ellenben amit Kapitány kolléga írt, az müködött szépen mindig.

Nagyon elszontyolodtam, elnézést kértem hogy kirendeltem őket ,adtam egy kis fájdalomdíjat és kikísértem őket, letargiába estem, miért mertem én a profikkal feleselni. Miután visszakullogtam a szobába csak ránéztem a routerre, és láttam hogy véletlenül a srácok rossz helyre dugták a Webstar modem kábelét a routerbe (WAN helyett LAN-ba). Átdugtam és van net!!!!!!!!!!!!!!!!