Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
burzum
tag
Van itt valaki a IX. kerbol a Jozsef Attila lakoteleprol? Nekem eddig semmi bajom nem volt a nettel, de a heten tortent karbantartas ota a net egy nagy rakas sz*r. A modem kb 3 percenkent lebontja a kapcsolatot es reseteli magat. Van/volt mar valakinek hasonlo gondja?
-
Jégkokó
veterán
Én valamit nem értek, hogy a fibernetnek csak egy gigabites kapcsolata van a bix hez, akkor hogy lehet hogy én még mindig a bacs-net.hu n keresztül kapcsolódom?Vagy ez egy teljesen különálló vonal?
-
Kapitány
tag
vesznek még egy Gigabit (ami nem egy nagy összeg vagy forgalom után fizetnek?, nah ezt nem tudom) az még édes kevés, mert az eszközöket is cserélni kéne ami nem két Ft(nem vagyok tisztában az összegekkel, de milliós összegekről van szó).
Ezt mi alapján gondolod? v. tudod?
Hidd el, dolgozunk rajta!
K -
EmThor
addikt
na megint emelés mindenkire? de hát a 2mbit is 220-30k a plafon... nem tudom, legalább olcsó.... 2.5 megabit 2 évre 8820 vagy mennyi. pont most jár le a 2 évem, kövi számlához kivi vagyok kapok e valamit, mer murvára nincs kedvem bemászni gödöllőre... plána ha meló van. invitel meg drága
-
PEPE85
senior tag
Hello mindenki, újra itt vagyok, régen írtam már, mert mostanában itthon mini csomagot használtam, keveset is voltam itthon és ugye ilyen minimális sebességet csak úgy lehet nem teljesíteni, ha nem megy az egész net, de egyenlőre még döcög. Namármost kedves fórumozók, ez az új ''akció'' erősen valami sávszélességemelést feltételez ami ugye jelen esetben kivitelezhetetlen, ha megnézzük a bix grafikonokat [link] (hosszú órákon keresztül 100%-os kihasználtság), mert borítékolható, hogy behal az egész rendszer. A másik dolog pedig, hogy akiknél elérhetőek a KIT díjcsomagok ott rentgetegen váltanak KIT Family-re ami 256-os net helyett 512-öt ad ami kétszer akkora sávszélesség szóval mégjobban le lesz terhelve a fiber, én kb 3 hete rendeltem meg a csomagváltást (egy modemcsere kellene csak, de még ez is hetek, mi lesz itt). Ha esetleg vesznek még egy Gigabit (ami nem egy nagy összeg vagy forgalom után fizetnek?, nah ezt nem tudom) az még édes kevés, mert az eszközöket is cserélni kéne ami nem két Ft(nem vagyok tisztában az összegekkel, de milliós összegekről van szó).
[Szerkesztve] -
yuri11
csendes tag
Hali!
nem elég világos az akció fogalmazása:
Pl: Hűségnyilatkozat meghosszabításánál:
'' a kedvezményes havidíjak mellett most 1 illetve 2 hónapra díjmentességet biztosítunk a megnövelt sebességű szolgáltatási csomagjainkra!''
Ez azt jelenti, hogy 1 ill. 2 hónapra ingyenes és csak ez alatt lesz emelt megnövelt sávszélesség?
És itt a megnövelt sávszélesség az új szerződéseknél szereplő akciós sebességet jelenti?
Az én olvasatomban csak az új előfizetőknek jár emelt sávszélesség de lehet hogy csak pesszimista vagyok.
Mindenesetre fel fogom őket hívni, hogy tisztázzák ezt szóban. -
Makkok
tag
Akciós sebesség:
[link]
Sávszélességet emelt a FiberDE! A jó marketing-stratégiának köszönhetően csak azok kapnak emelést akik hűséget hosszabítanak, magasabb csomagba lépnek, vagy új előfizetők, a ''régiek, akik csak úgy vannak'', és rendszeresen fizetnek mint pl. én is, -már bocsánat- bekaphatják, mint az szokásos. Arról meg ne is beszéljünk hogy elég érdekesek az arányok. Van ahol dupláznak (Midi, Mini) és van ahol nem. Mondanom sem kell, hogy a két legnagyobb csomagnál még a másfélszeres emelés sincs meg
Tehát megint azok kapják a legkevesebb pluszt akik a legtöbbet fizetik......
Na mindegy, megyek aláírok két évre -
Kapitány
tag
Azóta kiderült, hogy a modem a ludas, ha visszaolvasol:
''Megoldódni látszik a dolog. A modem volt a ludas, a Fibernettől kapott cseredarab - Webstar a neve - imádja a routeremet, jön a net, ahogy a csövön kifér, wireless kapcsolaton, dróton egyaránt.
Mókás kis cucc az a Terayon 715x, hogy miközben be van halva, tesztelve tökéletesnek mutatja magát. Ez már valami De legalább ezt is tudjuk.
Minden jó ha vége jó - köszönöm a Fibernet munkatársainak és Csaba szomszédnak a segítséget. ''
Modemcsere rulez!
K -
kov.zol
csendes tag
válasz
Kapitány #508 üzenetére
Sziasztok!
Kapitány légyszi velünk is oszd meg a scrimpinek(#505) írt privi üzeneted, amivel megoldottad problémáját. Én is hasonló cipőben járok mint ő járt, holnaputánra szerelőt hívtam modemcserére.Teryon modemmel új D-link routeren keresztül nekem se megy a net klónozott MAC-kel és azonos beállításokkal se, de másik fibernetes hálózaton webstaros modemmel tökéletesen működik. Van egyszerűbb megoldás modemcsere helyett? Előre is köszi a választ! -
EmThor
addikt
''Hálózat-karbantartási munkálatok miatt internet-szolgáltatás kiesés
Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2006. november 27.-én 08 órától 10 óráig
az internet-szolgáltatásban – hálózat-karbantartási munkálatok miatt – rövid idejű kimaradások lehetségesek.
Kérjük, hogy az esetlegesen leálló modemet szíveskedjen újraindítani.
Budapest, 2006. november 21.
Tisztelettel, FiberNet Zrt. ''
persze amúgy tökéletes, de már megint egy ilyen... -
hammered
csendes tag
Hát gyerekek,a fórumot olvasva nagyon elgondolkoztam hogy megrendeljem e a fibernetes netet...2048/192-es ADSL-em van.Szerződés nem köt már,bármikor lemondhatom.3 megás fibernetes csomagra gondoltam ami olcsóbb lenne és gyorsabb is mint a mostani viszont a mostani netemmel semmi hiba nincs.Stabilan működik a webezés,letőltés,netes játék, ha bármi gond volt telefonáltam és időegyeztetés után kijött a szerelő.Nemtudom hogy elcseréljem e az eddigit ahol nem köt szerződés és tulképpen amit megrendeltem azt meg is kapom hiánytalanul.Viszont drágább és egy kis upload is jól jönne,de a fibernetnél 1 vagy 2 évet alá kellene írnom hogy megkapjam az olcsóbb áron.Kalocsán lakok,nemtudom itt mennyire megbízható a net.Ha valaki netezik innen vagy a környékről megköszönném ha informálna az itteni helyzetről.Előre is köszi.
-
bebar
aktív tag
Én vettem 400-ért, mert amit adtak, az szar volt.
Nálam jóval gyengébb volt a jel (TV) még a másik szobában jó volt.
Ezzel most egyenletes mind2! -
Precedens
csendes tag
Ti írtatok már levelet a fibernetnek? Nekem egyszer válaszoltak de akkor is hazudtak , attól kezdve nagy ívben a fejemre. Pedig roppant kulturált voltam (aki válaszolt hölgy volt ).Nekem ilyen beosztottaim volnának én rebndet csinálnék.Azt nem értem miért teszik ki az e-mail címüket?
-
Jégkokó
veterán
válasz
TheReMiXeR #576 üzenetére
Nálam a outlook lement a gépre minden levelet , a webmailos felületen nem marad utánna már semmi.
-
TheReMiXeR
senior tag
Nem írták el, mert arra utal az 5mega, hogy 20 helyett 25megát tárolnak nekem nagy kegyesen...
Itt az a szánalmas, hogy ők tartoznak nekem másfél éve tárhellyel, ami nem nagy de jár és fizetek érte.
Ráadásul arról nem tehetek, ha az outlook-ban vagy a thunderbird-ben is beállítom a tárhelyen való törlést és még sem történik meg...
Ez vajon miért nem müxik? Webamilon keresztül kell törölnöm....
Lehet, hogy béna vagyok de lehet, hogy nem én vagyok a ''zseni''...
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
válasz
TheReMiXeR #573 üzenetére
Szerintem elírtak vmit, mert világ életbe 20 megás volt a postafiók amit a nethez adtak.Én meg már küldtem át több megás fileokat ezen keresztül és még sosem szóltak érte.
-
gozi
tag
válasz
TheReMiXeR #573 üzenetére
Hehe, ez érdekes. Én tudom, hogy a postafiók mérete 20 MB, e-mail címenként. Sőt, a weblapon is ezt lehet megtalálni. Szerintem ez az 5 megás korlát szánalmas... Már a legtöbb ingyenes szolgáltató is min. 20 megát ad...
-
TheReMiXeR
senior tag
EZt most kaptam :
----- Original Message -----
From: Fibernet Helpdesk
To: Fibernet Userek
Sent: Friday, November 17, 2006 6:05 PM
Subject: FiberNet Tájékoztatás
Tisztelt Előfizetőnk!
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy postafiókja jelentősen túllépte az engedélyezett nagyságot (5MByte).
A közeljövőben a teljes email rendszer átalakításra kerül, amelynek folyamán a szerződéses mennyiséget meghaladó tartalom törlésre kerül.
Kérjük, töltse le és törölje leveleit.
Budapest, 2006, november 17.
Tisztelettel, FiberNet Zrt.
Ezt írtam vissza :
Kedves Helpdesk!
Köszönöm az észrevétel!
Viszont ha már itt tartunk, akkor nekem meg a mai napig nem küldték el a maxi csomaghoz tartozó tárhelyem elérését, habár azt már többször kértem a helyi kirendeltségen.
Mivel ez alapból jár (és én ezt igényeltem is egyszer a szerződés megkötésekor és utólag pár hónapon belül 2x) ezért akár joggal kérhetném az eddig befizetett havi előfizetéseken a jóváírást...
Ez cirka 2005. március 1-től számítva nem 2 Ft lenne!
...és akkor most gondoljuk át, hogy mi is történt!
Üdvözlettel : XY rendesen fizető és immáron 2006. januárjától elégedett (mert előtte egy nagy kalap ''izé'' volt az egész) előfizetőjük! -
szasza_xp
senior tag
válasz
Precedens #569 üzenetére
Nos, a kábel a modemtől az elosztó szekrényig megy, ott van egy elosztó ami már az üvegszálas NOD-ig megy, szóval csak addig van koax. Amúgy egy kábelen megy, csak ugye a tv, az antenna csatin küld vissza egy kis áramot is, meg ugye a net nem egy irányú kapcsolat, szóva visszaeresztő szürö kell hozzá, de ha nincs kábeltv nálatok csak net, akkor ezt a lakásban lávő elosztót ki lehet hagyni, nálam is így van. Amúgy ha bemész egy ilyen sat-kábeltévés boltba, és elmondod, hogy mi kell, akkor adnak, vagy szereznek, árat konkrétat nem tudok, de pár ezresből megvan, én anno 4 éve 900 Ft-ért vettem Kecson egyett.
-
Precedens
csendes tag
válasz
szasza_xp #567 üzenetére
''menj el egy műholdas- kábeltv-s boltba'' Azt nem értem, hogy az interneten nemtaláltam olyan üzletet amelyik ilyet tartana. Mit kell át kötni, nem egy kábelen megy? Vagy szűrőt kell cserélni? Annyira nem lehet csillagpontos, hogy 20km-en át saját fizikai kábelem van!
-
szasza_xp
senior tag
válasz
szasza_xp #567 üzenetére
jah, ha a leányzónál nincsen fibernet, akkor ne is próbáld, nem fog menni, tényleg át kell kötni a csillagpontoson a drótot, gondolom, az utcai szekrényt meg nem akarod feltörni
Ez csak akkor müködne, ha volt már nála net, és nem kötötték át (lustaság fél egészség alapon ) vagy van net, de rohadt kicsi a szávszélesség, mert akkor csak a modemet kell vinned...
-
Kapitány
tag
válasz
Precedens #561 üzenetére
Hi!
Ráadásul ott nem is működne, hacsak nincs neki is előfizetése a Fibernetnél.
Az a szűrő azért van, hogy a lakásban lévő készülékek ne tudjanak visszazavarni a hálózatra.
Az internethez ennél több kell, a csillagponti részen is át kell kötni.
De ezt már leírtam párszor.
K -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
TheReMiXeR #563 üzenetére
Tudom! De a rádiótok nagyon tetszik. Otthon csak az megy. Ezeken a zenéken nőttem fel. (Kastély dizsi...) Hiába: nem vagyok már tizenéves....
[Szerkesztve] -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Mecy_Lacee #562 üzenetére
én is írtam volna, ha nem gödöllői lennék
-
Precedens
csendes tag
válasz
Kapitány #559 üzenetére
Fibernetes előfizető vagyok, de a központi ügyfélszolgálathoz tartozom, ott csak hölgyek ülnek.Szerelőt csak egyszer láttam amikor kijöttek telepíteni.Tulajdonképpen arra kellene, hogy felkapom a modemet és a barátnőmnél is internetezhetek. De ezt nem biztos, hogy méltányolnák a Fibernetnél
-
Kapitány
tag
válasz
Mecy_Lacee #557 üzenetére
Sztem jó.
Mint mindenhol!
K -
Precedens
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget kérek a következő témában : szükségem lenne egy olyan splitterre (elosztó, szűrő) amelyik a bejövő jelet szétosztja a tv-k és a modem között. szét dúltam a keresőket de magyar üzletben nem találtam.Ha valaki tud egy címet kérem írja meg. -
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
A bajai (vagy környékbei) fibernet szolgáltatással kapcsoltaban tudna nekem valaki valamilyen tapasztalatot,véleményt mondani?
Köszönöm előre is válaszotokat! -
Pimpa28
tag
És itt (IX. kerület) a fibernet-féle dns-feloldó dolog sem megy rendesen. Ma is kénytelen vagyok más kiszolgálókat beírni, ha nem akarok 10-20 másodpercet várni minden weboldalra.
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Kapitány #548 üzenetére
Nem szakad, folyamatos, stabil...
Az meg hogy a 3M és a 48K nem egészen annyi az meg kit érdekel?
Hööhöööööö lényeg, hogy nincs szakadás...
Utólagos memoár a sok firkálásom miatt :
- Rossz a kábelezés ---> 2x lett minőségi kábellel kihuzva
- Rossz a szűrő ---> második szűröm van
- Rossz a modem ---> no erre nem volt időm kicseréltetni...
- Rossz az elosztó ---> minden elosztót (mert van) kicseréltem ''németre''
- 5x voltak kint nálam pingelni / bevizsgálni / szerelni...
Mindezt feleslegesen, hiszen se kábelt se semmit nem kellett volna cserélni ahoz, hogy a térség sávszélét megemeljék. Azaz kituggya hány júzernél történt felesleges jattolás / kábelhúzás / cserebere... stb... ahelyett, hogy bevallották volna, hogy bocs de kevés a kanóc keresztmetszete... Értendő ez szerelőkre és a Fibernetre is...
Tehát a konklúzió az, hogy nem én vagyok a sügér csak annak hisznek -
Pimpa28
tag
Csak egy apró, hozzánemértő kérdés. Az jelent valamit, hogy a BIX statisztika outgoing trafficja ennyire nyaldossa az 1 gigabitet?
[link] -
SlayR
senior tag
Milyen fejlesztések lesznek még Internet téren? Esetleg van esély egy kis sávszéltuningra is?
-
Kapitány
tag
válasz
TheReMiXeR #546 üzenetére
Eltaláltad!
Viszont optikai tyúkbél volt.
Amúgy meg örülök, hogy mostanában nem sokat postolsz ide!
Ezexerint valóban sikerült gatyába rázni a környéketeket.
Remélem év végére mindenki véleménye +1ezik a Tiéddel!
K -
Kapitány
tag
Hoppá, mindjárt éjfél!
Várjátok már?
Hosszú nap lesz ez!
K -
BluEyes
őstag
Megoldódni látszik a dolog. A modem volt a ludas, a Fibernettől kapott cseredarab - Webstar a neve - imádja a routeremet, jön a net, ahogy a csövön kifér, wireless kapcsolaton, dróton egyaránt.
Mókás kis cucc az a Terayon 715x, hogy miközben be van halva, tesztelve tökéletesnek mutatja magát. Ez már valamiDe legalább ezt is tudjuk.
Minden jó ha vége jó - köszönöm a Fibernet munkatársainak és Csaba szomszédnak a segítséget. -
EmThor
addikt
héten a hírtv-n nem volt hang fél nap, tegnap éjjel/reggel se tv se net...
-
Jag
senior tag
Routerbe be lehet írni, a gépedben lévő hálókártya MAC címét. Innetől kezdve azt fogja a kérések mellé csatolni a router és a szolgáltató banyalhat.
Naná, hogy ezt nem fogják az orrodra kötni, hiszen Tilos netet osztani, pláne routerrel.
Ezt a Futtatás - cmd - ipconfig /all
parancsal le tudod kérni. ''Fizikai cím''
[Szerkesztve] -
zebus
csendes tag
Tegnap este kb. 21-től ma reggel 7-ig nem volt net. Gögöllői régió. Másnál?
-
BluEyes
őstag
Szia Scampi és többiek!
Ugyanez a gondom, mint neked. Eddig két routerrel próbálkoztam, SMC és Gigabyte, mindkettő ugyanezt a jelenséget produkálja. Ha a gépem hálókártyájába dugom a modemet, megy minden jól, osztom további két gépnek is a netet, az is frankó.
De ha a routerbe dugom a modemet, ugyanaz történik, mint nálad, másodpercekre jónak tűnik, majd a sávszélesség nulla - párszor tíz kb/s közé esik, használhatatlan.
Az eszközök jók, másik hozzáférési ponton (másik lakás, saját modememmel és routeremmel) tökéletes a kapcsolat.
A fiberes srácok nézegették, de semmi ötletük nem lett, a szokásos ''rossz minőségű a kábel - a szerződés különben is egy gépre vonatkozik - ők a modemig szolgáltatnak, tovább nem az ő gondjuk - tilos a netet osztani, pláne routerrel'' (megj: azért így 2006 végén ez kb. becsületsértés szintű hülyének nézés) Standard Hivatalos Fibernetes Elhajtóduma pontos idézése után sorsomra hagytak, bár tulképp inkább köszönettel tartozom nekik, hisz tényleg próbálták orvosolni a dolgot.
Mi lehet a hiba illetve a megoldás?
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
A napokban áttértem az usb megoldásra, és ugy látom, hogy nagyon rosszul tettem, mert percenként megy el a net meg ilynekek, alig lehet igy netezni rendesen.Ezért még inkább senkinek se ajánlom ezt a megoldást
-
pluhi
tag
Hi!
Ma egész nap 2-5 percenként resetel a modemem (Motorola SB5100). A jelszintek:
SNR 39dB (tökéletes)
Downstream power lvl: -7dBmV (ok)
Upstream power lvl: 47dBmV (ok)
Szal nem a csatornán lesz a hiba, de gőzőm nincs mi lehet. Mindenesetre most használhatatlan. Kapitány? -
albafalco
csendes tag
üdv mindenkinek!
lenne egy kis problémám a fibernettel... megszeretném osztani a kapcsolatot egy asztali gép és egy notebbok között
megcsináltam minden alapbeállítást a hálózaton belül (win xp rendszeren) - a két gép látja egymást, az internet kapcsolat meg van osztva, így a notebook egy hálózati hídon (asztali pc-n) keresztül csatlakozna a netre -, switch és router nincs. ha valaki tudna valamilyen megoldást, az kérem írjon, kössz
albafalco -
medve úr
csendes tag
egyrészt szemétség, nincs joguk indokolatlanul más adatforgalmába ''belenézni'', ez olyan, mintha a borítékos postai leveled kibontanák, az is büntetendő, tulajdonképpen ''magánlaksértés'', kivéve ha okuk van rá, eljárás miatt, bírói végzés, stb
másrészt hogy kérhet fel egy állítólagos cég egy másikat, hogy egy harmadik személynek szüneteltesse/kikapcsolja az internetjét... ha törvénysértés történt jelenteniük kellett volna, tehát nem mondhatják, hogy ejnyebejnye, többszörösen is megsértették a személyiségi jogokat...
szerintem, merthát nem vagyok jogi szakember, de ez így nem okés... mondjuk ezzel az ejnyebejnye megoldással egyúttal érdekes is... -
gozi
tag
Egyetlen apró kérdésem lenne csak: milyen jogcímen néznek bele az adatforgalomba? Főleg, ha ezt valami másik cég követte el. Ez ráadásul további aggályokat is felvet. (adatvédelem, stb.) Emlékeim szerint az Invitelnél is volt hasonló eset, de azóta azok mintha leálltak volna vele. (talán épp azért, mert jogellenes)
[Szerkesztve] -
medve úr
csendes tag
huppá, több mint egy hónapnyi várakozás után bekötötték a netet, rendesen műxik, kopp-kopp-kopp... ha így marad, nem lesz egy több rossz szavam a fibernetre, feltéve persze ha aszámlázást sem írják el
-
aXXon
őstag
Bemásolom ide is, mint ősfiberes, megosztok veltek egy kis történetet. Eredetileg a pr-telecomos topikban helyeztem el, de gondolom ti úgy sem jártok oda, ezért teljes terjedelmében átmásolom ide is :
''...Sziasztok!
Egyszer már megfordultam ebben a topikban, mégpedig akkor mikor a fibernetes hűségszerződésem a lejáratához közeledett és gondolkodtam a pr-telecomban, mint alternatíván. Nos, nem bántam meg, hogy nem váltottam, van egy sztroim. Ha ez esetleg mással is előfordult már, akkor kérem jelezze, eredetileg külön topikot akartam neki nyitni, de miután nincs elég információm úgy is zárnák.
A sztori a következő :
Hétfő este átjött egy ismerősöm aki a mellettem lévő lépcsőházban lakik, neki pr-telecomos netje vanViccelődve mondja, hogy lecsukják a barátnőjét... na mondom miért? (mint utóbb kiderült ez a része nem komoly a dolognak) MInt kiderült, aznap reggel óta nem volt netjük, mire napközben felhívták az ügyfélszolit, hogy mi a szitu. MIre azt mondták nekik, hogy illegális tevékenységet hajtottak végre a net kapcsolatukon keresztül, ezért lettek lekapcsolva. MInt kiderült, ezt nem a pr-telecom monitorozta le, hanem valami másik cég és ők adták a fülest, de erről a másik cégről semmit sem tudok. Az illegális tevékenység a következő volt : letöltötték torrentről a Túl a sövényen című filmet. Miután jogilag eléggé érdekelt vagyok a témában, rögtön felhívtama figyelmét, hogy a filmletöltés nem illegális cselekmény. No igen, de ugye torrentel szedte, ami felfele is tölt, TEHÁT MEG IS OSZTOTTA ugyanazt a filmet azzal a lendülettel.... És ez nem tetszett nekik. A probléma megoldása a következő, hogy másnap bemennek az ügyfélszolira és aláírnak egy papírt, hogy ejnyebejnye, többet nem cisnálnak ilyet és újra van netjük. Ez persze felvet több kérdést is, egyrészt ugye, hogy ha aláírja a papírt, akkor elismei vele, hogy csakugyan ő művelte az illegális cselekményt, másrészről a szolgáltatón kivül, na meg egyáltalán a szolgáltatónak is joga van e monitorozni, hogy én mit csinálok az interneten? Milyen alkotmányos vagy személyiségi jogok sérülhettek ezzel? Továbbá, mint ircen fel lettem világosítva (nem nagyon vagyok otthon a torrentben, mert nem használok filecserélőket, pont azért, mert feltölteni, megosztani illegális, eddig azt hittem csak paranoiás vagyok és éppen most akartam kipróbálni) a torrent az egy full titkosított valami, szinte lehethetlen visszafejteni, hogy mit tölt az állampolgár....
Mihez van joga a szolgáltatónak? Nyilván amit az ÜFSZ-ben leírnak, de azért felmerülnek érdekes gondolatok. Várom a hozzászólásokat....''
A szöveg elején említettem, hogy a fiberes hűség lejárásakor gondolkoztam, hogy prtelecomra váltok, de nem tettem. Úgy gondolom jól tettem, teljesen megvagyok elégedve a szolgáltatással, pláne mióta kicseréltem a routerem. Többek között az és egy hibás utp kábel volt a gondjaim okozója. Mióta új router van és másik utp kábel minden gondom elszállt. A fenti probléma valós, bár úgy gondolom a fibernetnem vetemedne ilyenre, azért elgondolkodtató azt hiszem. Na akkor itt is várom a hozzászólásokat -
Jégkokó
veterán
válasz
Kapitány #522 üzenetére
Én nem mondtam, hogy jobban tudok mindenkinél mindent.Csak azt mondtam el, hogy nálam 2.5 évvel ezelött 512 csomag volt, ami akkor 768 sebességű volt, majd olyan 970 re emelkedett, ezért is furcsállottam azt a 2 megabitet.Mert akkoriban én ez a sebesség elég jónak számított.Akkoriban még nem volt 5-6 megabites chello, meg 512k feltöltés meg hasonlók
-
Kapitány
tag
válasz
Relod12345 #514 üzenetére
Hi!
Mindenképpen nézz utána, hogy a szerződés nem járt-e le (hűségakció)
Ha lejár, a megszűnt régi csomagok némelyike csökkentett seb-ű csomagra áll át az annak +felelő havidíjért.
Amennyiben a 2 Megás csomagod él, mindenképpen jelezd a helyieknek!
K -
Kapitány
tag
Biztos, hogy mindig, mindenkinél mindent jobban tudsz?!
Az hogy milyen hivatalos sebességek voltak, nem jelenti azt, hogy nem adott többet a Fiber
abban az időben.
Tekintettel arra, hogy régebben kevesebb előfizető volt adott esetben uarra a sávszélességre, és az akkori modemconfig tágabb teret adott a sebességhatárokat illetően!
Miután felduzzadt az EFI létszám, jobban oda kellett figyelni.
Ennyi.
Bár lehet, hogy Te ezt is jobban tudod.
Nyugi, hamarosan +lesz a PH!Félisten címed is!
K -
Jégkokó
veterán
válasz
Relod12345 #514 üzenetére
Nem tudom, hogy honnan szedted ezeket a sületlenségeket, mert 3 éve csak 512 kbites csomag volt, és csak 1 éve van 2 megás.Szóval 3 éve elég nehezen volt 2 megás neted.De miért nem hívod fel az ügyfélszolgálatot?Sztem az lenne a legegyszerübb megoldás
-
gozi
tag
Én is tapasztaltam, a DNS szerverrel/ekkel van valami gond. (Ezek elvileg Opticon-os szerverek)
Egyébként is lassú a névfeloldás az esti órákban, az egyébként szokásos, de most szerintem más gond van. (ráadásul nemrég volt már ilyen)
Igazán megcsinálhatnák már ezt is, mert ez nem állapot, és a szolgáltatás értékét is rontja az, hogy egy oldalra 15-20 másodpercig kell várni, esetleg timeouttal elszáll...
Én átírtam a szolgáltató által automatikusan kiosztott szerver helyett egy másikra, az most villámgyorsan működik.
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
Hi
Itt (Bp. IX. ker.) megint a következő módon megy a böngészés:
- címet beírom
- 5-10 másodpercig tart a cím keresése
- ezután vagy megjelenik az oldal, vagy azt mondja, hogy ilyen cím nincs
- azonban ha egy oldalt megnézek, akkor az utána már később is gyorsan bejön
- ez péntek este, szombat este és ma déltől volt tapasztalható, máskor ment rendesen
Kapitány, bármi tipp? Előre is kösz, üdv:
Pimpa
ps.: a gépen vírusírtó, tűzfal fut, forgalom ilyenkor nincs, spyware sincs a gépen -
Relod12345
tag
HEllo! szeretném megkérdezni hogy szerintetek az hogy lehet hogy már 3 éve fibernetem van és az elsö évben 2 megás volt mostmár max 30-al tudok tölteni és régen 250 -el nem értem nem tudjáok mér van ez ?
-
scampi
csendes tag
Szóval, most megint kihúztam egy pár órára a Fibernetes modemet majd vissza és most megint megy a net. Majd kiderül, hogy visszaesik az adatátviteli seb valamikor
-
Kapitány
tag
Szia!
Ha csak a modemet dugod a gépre Jó?
Próbáltad már?
A MAC cím csak részben igaz, mert IP-t a mögötte lévő eszköz kap.
Arra mindig figyelj, pont a fentiek miatt, hogy ha másik eszközt csatlakoztatsz a modemre, indítsd újra.
A Fiberes netnek a D-Link alapbeállításaival (reset) mennie kell!
Nekem is van 1, és gond nélkül használom.
Küldtem 1 privit is.
K -
skyone
csendes tag
Az HBO kódolatlan okóber 7-9-ig!!!
-
Scytha
tag
Láttátok a fibernet új KIT csomagjait? Sztem nagyon jók, 10-ezerért megkapom azt ami majdnem 12 ezer lenne külön-külön. És a telefonjuk olcsóbb is, mint a t-comé. Fibernet rulez!
[Szerkesztve] -
scampi
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémára várnék ötleteket:
Fibernetes kábelnetem van (Kecskemét). Vettem egy D-Link DI-604 es routert és meg szeretném osztani a netet. Minden ok, csináltam már ilyet. Ennél a routernél minimális beállítás szükséges. Router DHCP-n keresztül kapja a netet. A LAN-on a gépek, nos próbáltam DHCP vel és fix kiosztással is. Tűzfalszabály először nem állítottam be semmit aztán megpróbáltam a minden irányba, minden porton minden protokol engedélyezve beállítást. Ez sem segített. Fibernetes modem és a router között a jól bevált modemhez adott kábel, amivel eddig a gépet és a modemet kötöttem össze. Router és gép között crosslink kábel. Router kap érvényes ip-t, gateway címet, dns címet stb... A pc persze kap érvényes 192.168... címet, az átjáró a router, a dns a szolgáltató dns címe, ami a routerben is látszik. A PROBLÉMA: akármit teszek az adatátviteli sebesség kb 1-6 KB/s. Próbáltam már, hogy a routerben lévő MTU értéket leveszem 1492-re, 1300 ra, semmi. Utánna tegnap este Fibernetes modemet kihúztam a táp-ból majd reggel vissza. VAN NET!!! Hasít, ahogy kell. A tűzfalammal a pc-n volt egy kis gond, uninstallálnom kellett. Elkezdtem nézegetni, a router tűzfal szabályait, beállítottam, hogy engedje minden irányba a tcp udp 20, 21, 22, 80, 25.. portokat. Nem figyeltem közben a letöltési sebességemet, ( a másik ablakban letöltöttem egy ftp szerverről ), de egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy megint nincs net (vagyis van net csak épp 1-5 KB/s). Tűzfalszabályokat kikapcsoltam, visszaállítottam, hogy mindent engedjen, de mostmár bármit csinálok, modemet kihúzom, bedugom, routert resetelem bármit, nincs net. Ha visszadugom a modemet a PC re akkor minden ok. Ja és persze próbáltam a MAC-et klónozni, sőt mostmár egy ideje fixen a pc mac-je van beállítva benne. Úgy tudom, hogy a fibernetes modem saját mac- je van beregisztrálva a fibernetnél. Azt is olvastam valahol, hogy, ha néhány órán át ki van kapcsolva a modem akkor utánna újra regisztrál. Lehet, hogy rosszul tudom. Ja és próbáltam teljesen tiszta windowsal, nincs spyware semmi, próbáltam tűzfal nélkül is, de pl mikor reggel ment a net, akkor tűzfallal ment (norton). Havernál megnéztük a routert, ugyan más szolgáltatónál, símán ment. Most azon gondolkodom, hogy jelenleg a pc-n úgy megy a net, hogy nem tettem fel a terayon driverét. Nem tudom ez számít e valamit.
Minden segítséget előre is köszönök!
[Szerkesztve] -
skyone
csendes tag
Nálam minden rendben volt (Pöttyös utca). Próbálj ilyenkor modem újraindítást hátha.
Üdv -
Pimpa28
tag
Sziasztok
Rég volt már itt (Budapest IX. kerület) zűr a nettel, de ma este nagyon hektikusan működik. A le-, feltöltéssel nincs semmi gond, de weboldalak nagyon össze-vissza jönnek be. Némelyik gyorsan, némelyik meg egyáltalán nem.
Fura... -
medve úr
csendes tag
hát örülök, hogy van akihez legalább napi szinten járnak javítgatni, de nekem továbbra is bafnak bekötni
írtam már egy panaszoslevelet, meg telefonáltam is azóta, hogy most mi van?, erre azt mondta a tag, hogy ja, ott a munkalap, majd megsürgeti őket, egyebet nem tud tenni...
remek...
ha legközelebb találkozol velük, mondd már nekik, hogy látogassanak el már felém is, ott lakom pár percre a budafoki irodától
kiegészítés: amúgy sokat nem szórakozom már velük, ha a héten semmi eredmény, visszaviszem a papírost az ügyfélszolgálatra, hogy dobják ki vagy egyék meg, jövő héten pedig rendelek vonalason egyet, egyenlőre még be sincs kötve és már most rühellem a bandát, igazán tudják, hogy szeretessék meg magukat egyes ügyfelekkel
[Szerkesztve]
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest