- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
Gantt diagramot akarok készíteni, régebben már csináltam is, de akkor sem tudtam megoldani, a hónapok/fölötte év dinamikus változását.
A2 vagy A3 cellában megadom a kívánt kezdődátumot. Egyedi formátummal megjelenítem a napot, fölötte szövegesen rövidítve, illetve mivel akármilyen dátum esetén az adott hetet Hétfőtől mutatja, így egyesített cellaként a hetet is meg tudom jeleníteni.Na de hónap és év? 2-es sorban lenne a hónap, 1-esben pedig az év. A megjelenített időszak lehet 2 hónap, de lehet 2 év is, ez projektfüggő (ilyenkor 1 hetesével másolom oldalra).
Van rá bármi megoldás makró nélkül, mert ahhoz 0-t értek?!
Tudom, hogy az egyesített cella ördögtől való, de teljesen tanácstalan vagyok, van-e erre bármi megoldás.
Még feltételes formázáson is gondolkodtam, melyet az első/utolsó naphoz tudok igazítani, de az max egy keretet tud adni a dolognak, szövegileg nem kerülne jó helyre a hónap neve.
Bármi tippet előre is köszönök! -
Win-T
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Közben elkészült a makró.
Ezt másold be az adatokat tartalmazó munkalapod kódlapjára, a következők szerint:
A munkalap fülön jobb egérgomb - Kód megjelenítése - a General fülbe másold be.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, ActiveSheet.ListObjects(1).DataBodyRange) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
egyedidb
Application.EnableEvents = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub egyedidb()
Dim rrange As Range, frange As Range, i As Integer
Set rrange = ActiveSheet.ListObjects(1).DataBodyRange
Set frange = Cells(1, Munka1.ListObjects(1).Range.Columns.Count + 3)
For i = 1 To rrange.Columns.Count
If i = 1 Then
rrange.Columns(i).Copy frange
Else
rrange.Columns(i).Copy frange.End(xlDown).Offset(1, 0)
End If
Next
Range(frange, frange.End(xlDown)).RemoveDuplicates 1, xlNo
frange.offset(0,-1).Value = frange.End(xlDown).Row
Range(frange, frange.Offset(rrange.Cells.Count, 0)).Clear
End Sub
Az első makró eseménykezelésre szolgál, azt nézi, hogy a táblázatodban van-e a változás. Ha igen, akkor megszámolja az egyedi értékeket, ha nem, akkor nem történik semmi.
A második makró (egyedidb) számol ténylegesen: A táblázattól jobbra a 3. oszlopba kigyűjti az értékeket egymás alá és utána a jobbra 2. cellába beírja az eredményt. A számolásokat nem fogod látni.
FONTOS! Ha a táblázatot lefelé bővíted, azt is beszámolja a makró. Az egyes oszlopokba nem szabad üres cellákat hagyni, akkor tudja beszámolni.
A munkafüzetet makróbarátként kell mentened és a makrókat engedélyezned kell a beállítások - biztonság fülön.
Remélem sikerül, ha gondod lenne, írj bátran.
Üdv. -
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53994 üzenetére
Na ez így már alakul, de a -1-el a végén pont egyel kevesebb a végeredmény mint ami a helyes. Nélküle pont jó eredmény jön ki (19).
Viszont ha a második oszlop végéről törlöm a 'banán'-t akkor egyel nő az eredmény, holott nem kellene. A harmadik oszlop végéről ha törlöm a 'kivi'-t akkor - helyesen - nem változik az eredmény.
És teljesen darabokra hullik az egész ha bármi új dolgot beírok egy üres cellába. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Bocsánat, már teljesen összezavarodtam én is...
Természetesen meg is kellene számolni az értékeket. Vagyis a helyes képlet:=DARAB2(EGYEDI(G1:G24))-1
A -1 azért kell, mert a 0-t is beszámolja az EGYEDI függvény.
Ez így már remélem jó lesz nálad is.
A makrón dolgozom. (Nem kell félni, nem fog fájni...)
Üdv. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53992 üzenetére
Erre meg ez lett az eredmény.
Nem húztam lefelé semmit, beírtam E5 cellába a képletet és enter után berakta végig lefelé azt a sok értéket meg -1-et. Tényleg nem tudom mit csinálok rosszul.Makró lehet opció, de ahhoz még annyira sem értek mint a függvényekhez, pedig az is édeskevés. Ott teljesen nullán vagyok.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ezt a képletet javasoltam az oszlopok egymásra írása után:=EGYEDI(segédoszlop tartomány)-1
A segédoszlop nálad a G1:G24 tartomány
Ezt a képletet nem a G oszlopba kell írnod, hanem az E oszlop egy cellájába.
Ha nem szeretnél "állandóan" másolni, akkor makrót kell használnod.
Nem tudom, ez lehet-e opció nálad.
Üdv. -
Win-T
őstag
válasz
Delila_1 #53990 üzenetére
Akkor minden alkalommal manuálisan másolgatnom kell az új oszlopba valahányszor új adatok kerülnek a táblába? Pont az ilyesmit lenne jó elkerülni. Olyan csodákat műveltek itt nap mint nap, hogy csak bámulok néha. Azt hittem megoldható ez ilyen macerák nélkül.
Az egyedi függvénnyel meg nem sikerült megbírkóznom, ahogy a feletted lévő hozzászólásban látod. -
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok,
Excel értőnek feltehetőn nem gond, de nekem igén.
Van egy tömb persze lehet cs 1 sor is, ahol különböző számok vannak. Hogy todom há
ny szor fordul elő egy adott szám.
Excel verziója 2501, magyar nyelvű.Üdv
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ettől tartottam... Sajnos az EGYEDI függvény ebben az esetben csak egy-egy oszlopra alkalmazható, ezért kell hozzá egy segédoszlop. Ebben egymás alá tesszük az EGYEDI függvénnyel kinyert értékeket:=EGYEDI(Táblázat1[Oszlop1])
az adatok alá:=EGYEDI(Táblázat1[Oszlop2])
majd ez alá
=EGYEDI(Táblázat1[Oszlop3])
Itt azt fogod látni, hogy megjelenik egy 0 érték, ami az üres cellák miatt van.
Ezután a kívánt értéket megkapod:=EGYEDI(segédoszlop tartomány)-1
Másik lehetőség, hogy egyszerűen kimásolod egymás alá egy segédoszlopba a 3 oszlop értékét, erre adod meg az EGYEDI függvényt.
Üdv. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53981 üzenetére
Lehet már kicsit túlbonyolítottuk az eredeti poszthoz képest a dolgot.
Semmi extra faxnit nem szeretnék... táblázat, több oszlop, bennük szöveg. A DARAB2 megszámolja nekem, hogy hány cellában szerepel valami (a példaképen 23), de én azt szeretném, hogy az esetleg ismétlődő szöveget csak egyszer számolja (példán pl. az eper, kivi, banán, őszibarack többször szerepel), tehát itt 19-et szeretnék végeredménynek kapni, hiszen ennyi fajta gyümölcs van a táblában. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem kell azért kétségbe esned. Az új és még újabb függvények alkalmazása nekünk tapasztaltabbaknak is fejtörést okoz.
Az EGYEDI függvény esetedben csak egy egy oszlop esetén alkalmazható szerintem. De talán segítene, ha pár soros - semleges - adattal, de a szerkezetet megtartva feltennél egy mintát, amire rá lehetne nézni.
Üdv. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50 #53979 üzenetére
Én tök hülye vagyok ezekhez, fogalmam sincs hogy mit kellene beírni argumentumoknak. Próbálkoztam, de ez nemhogy azt nem csinálja amit szeretnék, de még megfejteni sem tudom, hogy egyébként honnan és miért veszi azt a marhaságot amit kiad eredménynek.
Teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban megmondom őszintén. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Próbáld először egy üres területre az Egyedi függvényt - úgy, hogy konkrétan kijelölöd azt a két oszlopot. (Persze az Excel majd a saját szájíze szerint átírja táblázatos képletre... )
Ekkor ki kellene írnia az egyedi értékeket 2 oszlopban.
Ha ez megvan, akkor az így felirt függvényt foglald bele a DARAB2 függvénybe.
Üdv. -
Gunners
csendes tag
Sziasztok
Egy másik munkalapból amiben sok adat van szeretnék egy más elrendezésűt, kevesebb oszloppal"A" oszlopban hivatkozások vannak, egy ID szám, ez volna a indulópont
sima =A1-t gondoltam, de így nem viszi magával a linket, csak a szöveget
olyat lehet, hogy a linket is tartalmazza?
Köszi -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lasersailing #53972 üzenetére
Szia!
Az INDIRECT függvényt a táblázat meghatározáshoz használd, ne az egész képletre:=VLOOKUP(A1,INDIRECT(F1 & "!B:E"),4,0)
Üdv. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Próbálnék indirect függvényt használni, de valami nem kerek, valamit nem értek ezen.
Az alábbi képletet szeretném megcsinálni, úgy, hogy a sheet nevét az első sorban látható adatból vegye, pl. F1-es cella:
Azt hinném, hogy ez lenne a képlet, de nem jó. Mi a gond? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
lumpy92 #53970 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, a H oszlopban szöveg formátum maradt (becsapós a formátum sajnos), ezért indítja 0 értékről az X tengelyt a diagram. Nem elég az, ha formátumra úgy néz ki, mintha dátum lenne!!!
Erről meggyőződhetsz, ha a cellára állva megpróbálod átalakítani számmá a cellaformátumot. Nem fog sikerülni, marad a mutatott szöveg.
Ha képlettel alakítod át, akkor a Dátum/Idő átalakító függvényeket kell alkalmaznod, makróban pedig a CDate átalakító függvényt.
Üdv. -
lumpy92
aktív tag
Sziasztok! Segítségeteket kérem!
Egy szövegfájlból beolvasott oszlop (nem megfelelő formátumú) értékeiből készítenék dátum formátumú oszlopot. Elkészítem összefűz paranccsal, illetve makróval a kívánt formátumú adatokat egy új oszlopba, ekkor a cella értéke így néz ki (H oszlop):2005.08.25 11:00:00
A mellette lévő oszlopba manuálisan beírva, szintén elindítom a dátumot ettől az értéktől, majd lehúzással folytatólágossá teszem (óránként lép).
Na és itt jön amit nem értek. Bár karakterre azonos a H és I oszlop azonos sorú cellájának tartalma, a diagram X tengelyéhez rendelve a H oszlop dátumát nem ismeri fel (1900-tól kezd), míg az I oszlop esetében igen. Cellaformázást is hiába másolom át/ fomázom, nem segít. Próbáltam kimásolni és értékként visszailleszteni, de az sem segít.Hol rontom el?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
lenkei83 #53967 üzenetére
Szia!
DARABHATÖBB függvényt megnézted már?=DARABHATÖBB(Analitika!$C:$C;">="&Sum!J$1;Analitika!$C:$C;"<"&KALK.DÁTUM(Sum!J$1;1);Analitika!$B:$B;Sum!$C3)
Egyébként nem tanácsolom, hogy teljes oszlopokat és sorokat használj a képletekben, mert az nagyon megnöveli a számítási időt. Inkább egy maximálisan várható reális sor/oszlop számot érdemes megadni.
Üdv. -
lenkei83
tag
Sziasztok!
A linken lévő táblában szeretném azt megoldani, hogy a "Sum" fülön lévő "J3: U?" tartomány megfelelő cellájában összegezzen az "Analitika" fülről úgy, hogy összesíti név és vállalat alapján a "C" oszlopban lévő, hónapok számát. A táblában ez most egy segédoszloppal van megoldva, ezt szeretném kiiktatni.
Ami fontos, hogy a összegezendő tartomány a teljes C oszlop legyen ("C: C") és a szöveg, valamint üres cellákat hagyja figyelmen kívül.
[link]Köszi előre is.
Üdv.:
P. -
Fferi50
Topikgazda
-
Win-T
őstag
válasz
föccer #53963 üzenetére
Excel 2021... ez pedig még benne volt a fejemben, hogy le kell írni, aztán mégis elmaradt, bocsánat.
Ez a verzió nem írja, hogy nem ismeri, de 1-et hoz eredménynek, holott 39-et kellene.
Ez lenne a helyes formula, jól értelmezem?=DARAB2(EGYEDI(függ.halmozas((Táblázat3[[Oszlop1]:[Oszlop2]]))))
-
Win-T
őstag
Üdv!
Van egy táblázat amiből az kell tudnom, hogy hány cellájában van adat (bármi szöveg).
Ez egy egyszerű=DARAB2(Táblázat3[[Oszlop1]:[Oszlop3]])
képlettel eddig oké, de azt szeretném, hogy ha ugyanaz a szöveg két vagy több cellában is előfordul, akkor azt csak egynek vegye.
Erre ti biztosan kisujjból vágjátok a megoldást. -
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Az első két sort szeretném "T" mentesíteni, úgy hogy megmaradjon a szöveg formátuma a cellának. (persze van még pár ezer ilyen sor..).
Ha simán kitörlöm a T-t akkor megmarad szöveg formátum (3. sor), de ha Ctrl+H-val akarnám kicseréltetni a T-t semmire, akkor meg az lesz amit az utolsó sorba láttok.
Tudna valaki ötletet adni hogy tüntessem el a T-ket anélkül hogy ne állítsa át a formátumát szám-ra? -
föccer
nagyúr
válasz
andreas49 #53944 üzenetére
Inkább az, hogy egy szélesség minusz értéket kellett volna, hogy felvegyen, ami minium 0 lehet.
#53939andreas49
az is működik, hogy csinálsz 1 db "kezelő" fület, amire kirakod a gombbot, meg ottani cellákba teszed bele az alapadatokat. De az is pörfikt, hogy imputbox szedi be az eltolást. Ekkor én public-ba raknám a makrót és ráblindelnék egy hotkey-t és akkor bármikor, 1 gombnyomásra megcsinálja.üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz
andreas49 #53939 üzenetére
Sub Szelesseg_igazitas_1()
Dim i As Integer, plusz As Integer
plusz = Application.InputBox("Hány ponttal legyen szélesebb az oszlop?", Type:=1)
ActiveSheet.UsedRange.Columns.AutoFit
For i = 1 To ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count
Columns(i).ColumnWidth = ActiveSheet.Columns(i).ColumnWidth + plusz
Next
MsgBox "Kész"
End Sub
-
jerry311
nagyúr
válasz
andreas49 #53939 üzenetére
Megteheted azt is, hogy nincs cellahoz rendelve a makro.
Tehat a
...Sheets("Munka2").Range("A1").Value...
helyere beirod a fix erteket, amivel novelni szeretned az oszlopok szelesseget. Ebben annyi a kenyelmeten, hogy a makron kell valtoztatni minden alkalommal, amikor masik ertekkel akarod novelni az oszlopok szelessebget. Viszont nincs se masodik munkalap, se gomb, se beviteli mezo egyik munkalapon se. -
andreas49
senior tag
válasz
föccer #53937 üzenetére
Szia, Sokszor használok én is sok-sok oszlopból álló munkalapot. Lehetne ezen úgy egyszerűsíteni, hogy nem Munka1 és Munka2, hanem aktuális munkalap, valamint input ablakba megadni a oszlop méretéhez hozzáadandó értéket?
Így nem kell létrehozni Munka1 és Munka2 nevű munkalapot, hanem maradhat az egyéni munkalap név. -
föccer
nagyúr
válasz
TigerCat #53936 üzenetére
Makróval viszonylag könnyű.
Egy gombhoz kötöttem a makró indítását, a Munka2 A1 cellába írtam be, hogy mennyivel növelje a szélességet.Az összes, Munka1 lapon lévő oszlopot autofit-re állítja, majd az összes használt oszlop méretéhez hozzáadja a munka2 A1 cellába beírt értéket.
Sub Szelesseg_igazitas()
Dim i As Integer
Worksheets("Munka1").UsedRange.Columns.AutoFit
For i = 1 To Sheets("Munka1").UsedRange.Columns.Count
Worksheets("Munka1").Columns(i).ColumnWidth = Worksheets("Munka1").Columns(i).ColumnWidth + Sheets("Munka2").Range("A1").Value
Next
MsgBox "Kész"
End Sub
-
Sziasztok!
Egy nagyon széles táblázatban szeretném automatikusan beállítani az oszlopszélességet, de úgy, hogy a beírt tartalom + X legyen a szélesség. A tartalomhoz igazítást ismerem, de egyesével beállítgatni nagyon macera. Van erre valamilyen megoldás?
Automatikus szélességgel:
Automatikus szélesség + 2:
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #53934 üzenetére
Szia!
A SZUMHA függvénynél is lehet külön kritérium tartomány, tehát nem csak az összeg tartományra adhatsz meg feltételt az összegezésre, de csak egy feltétel tartományt használhatsz.
A SZUMHATÖBB valóban tudja az egy feltétel szerinti összegzést is, sőt többet (az ÉS logikai összefüggés szerint).
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
ReSeTer #53933 üzenetére
A szumha (ha emlékeim nem csalnak), akkor úgy működik, hogy az összeg tartományban vizsgálja a kritériumokat. Klasszikusan add össze a nullánál nagyobb számokat. A szumhatöbb esetében külön van választva az összeg tartomány és a kritérium tartománya (nem mellesleg több feltétel is megadható). Szumha függvény ezer éve nem is használtam, mert a szumhatöbb mindent tud, mint a szumha.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
A fenti A5 mezőbe szeretném összeadni a D oszlopban lévő összegeket, de csak azokat az összegeket, amelyekkel egysorban lévő C oszlop cellája tartalmaz BÁRMIT.
Ha üres, akkor hagyja ki.
A formulát megírtam nagyjából, a kettő ; közé nem tudom, hogy hogyan írjam be, hogy "ha nem üres".
Van erre valami megoldás? -
föccer
nagyúr
válasz
karlkani #53926 üzenetére
K és L oszlopban csak ellenőrzésként vannak fent az eredmények.
G1-ben tudod megadni, hogy melyik helyezettet szeretnéd kikérni. Az eredményt tömbként adja vissza, ha több azonos van, akkor minden eredményt visszaad.G2 képlete:
=SZŰRŐ(EGYEDI(A1:A11);DARABHATÖBB(A1:A11;EGYEDI(A1:A11))=INDEX(SORBA.RENDEZ(DARABHATÖBB(A1:A11;EGYEDI(A1:A11));;-1);$G$1))
Office 2021
üdv, föccer
-
-
underdark
aktív tag
Üdv!
Arra lenne szükségem, hogy az adott kategóriában melyik szöveg fordul elő legtöbbször, (nem db számra)
E oszlop-ra kéne a függvény
Köszi
-
karlkani
aktív tag
válasz
karlkani #53921 üzenetére
Visszaolvastam, látom makrónál az utolsó sorra hivatkozol. Az addig jó, amíg az utolsó futtatása óta nem vittél be több sornyi adatot azonos kód alatt. A kép alapján 01.22-én bevittél 3 sornyi adatot 70-es kóddal, majd futtattad a makrót. Ha minden sornál megtetted volna, helyes eredmény látszana. Mivel a tartomány megegyezik, függetlenül attól, hogy melyik sorban levő 70-es kódra hivatkoztál, nem változott az eredmény. Ha visszanézed a 2025.01.22-i dátum előtti utolsó összegzést a 70-es kódra, gyanítom, hogy nem 80-nal lesz kevesebb, mint az N35419-es cellában.
Ehhez amúgy miért szükséges makró?
Ha képletemet kiegészíted egy HA függvénnyel, hogy csak akkor összegezzen, ha pl. nem üres az adott sorban a dátum, ellenkező esetben "", akkor mindig azt a számot látod, amit szeretnél. Elhagytam a 150000-ig terjedő tartományt, elég ha az adott sorig nézi, így a 150000-ik sor után is működik (ha eléred).
=HA(A1="";"";SZUMHA($D$1:D1;D1;$H$1:H1))
Ez húzható lefele és garantáltan összegzi kód szerint a darabszámot (a képletet tartalmazó sorig).
-
Traxx
őstag
válasz
Fferi50 #53896 üzenetére
Szia!
Bocsánat a késői válaszért. Tételesen reagálnék, és kiegészítem olyan infókkal, ami még szükséges lehet, mert a probléma továbbra is fennáll a segítséged ellenére is
"=SUMIF($D$2:$D$15000;$D35087;$H$2:$H$15000)"
Kétlem, hogy ez lenne ott a képlet. A tartománycím végéről biztosan lemaradt egy 0, (a makró szerint 150000). Ez valószínűleg elírás itt."
Valóban, a képletből egy nulla lemaradt, de csupán azért, mert korábban másoltam ki a képletet. A táblázat és a makró ilyen szempontból szinkronban van, 150000 a tartománycím vége."Az utolsó sor pedig biztosan nem a 35087."
Ugyanaz a helyzet, ez tényleg figyelmetlenség volt a részemről.A táblázat egyébként úgy működik, hogy csupán az utolsó sor tartalmaz képletet. Az az előtti sorokba a makró az aktuális értékeket beírja, így csak szám fog megjelenni. Viszont amit nagyon nem értek, az az alábbi:
Megjegyzésbe írtam bele a képleteket, ami megjelenik. Nem növeli a darabszámot, és képtelen vagyok rájönni az okára, pedig régebben teljesen jól csinálta
A címsorban pedig láthatod az utolsó cella képletét.Köszönöm újra ha Neked, vagy bárki másnak van ötlete, hogy mi a hiba
-
föccer
nagyúr
Egy cella érékének módosítása alapvetően csak akkor hat a többi cellára, ha össze vannak képletezve. Ha a forrás listában módosítod a választék listát, nem fog változni azon cellák értéke, ahol korábban be volt választva. A legördülő lista csak a cellába bevihető értékekt korlátozza, de utólag nem csinál vele semmit.
Használd a csere funkciót, amit ctrl+H-val tudsz előszedni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
1: Autószűrőt kapcsold be (ctrl+shift+L), kapcsold ki azokat ahol a tulajdonság üres.
2: a maradék cikkszámot másold ki, és értékbeillesztéssel rakd be egy másik munkalapra.
3: az újonnan beszurt adatokra nyomj egy ismétlődések eltávolítását az adatok menüből.
4: kapcsold ki az autószűrőt
5: az új, leszürt, egyedi értékeket tartalmazó táblázat mellé egy segédoszlopban használd az index(hol.van()) függvényeket, hogy kikeresd az adott cikkszámhoz tartozó tulajdonságokat. Ha több oszlopot kell mellé rakni, arra is jó az index, de használható a transzponálás(szűrő()) függvény kombó is.
Az eredmény tömböt másolod, visszailleszted értékbeillesztéssel, hogy statikusan meglegyen minden adatod.Ha gykorlottabb vagy, akkor 1 perc, ha kevésbé gyakorlott akkor 3.
-
repvez
addikt
Azt tudja valaki, hogy hogy lehet azt kivédeni, ha egy sorban hiba van az ne akassza meg az egész menetet?
most az egyik sorban valamilyen oknál fogva nem tudja behúzni az adatot és #N/A hibát ír a cellába, és emiatt az egész oszlop eredő eredménye is #N/A lesz és ezt viszi tovább mindenhova ahol kapcsolatban van és lényegébe az egész munkalapot kukáz egy rossz sor.
google sheet amúgy -
zés01
csendes újonc
Sziasztok!
Biztos egyszerű, de nem jövök rá a jó megoldásra.
Egy táblázatban vannak cikkszámok amikhez adatok tartoznak és vannak olyan cikkszámok amikhez semmi nem tartozik. Szeretném az egyező cikkszámokat kijelölni amikhez adat tartozik és átmásolni egy új táblába, vagy a nem egyezőket törölni. Köszönöm! -
Rhair
csendes tag
Sziasztok!
Dianmikus legördülő listából vannak az adatok rögzítve
Van arra megoldás, ha a listában átnevezek valamit, akkor az a már bevitt cellában is módosuljon?
Pár adatnál még újra kiválsztom, de most elég nagy adatbázisa kéne módosítanom
B verzió marad a keres és csere megoldás -
VGYke
addikt
Sziasztok. Nyomtatási területre, illetve annak „automatikus” beállítására szeretnék rákérdezni.
Van egy excel tábla, ami 400 sorig van képletezve. Keresőszótól függően, az eredmények pár sortól, 400 sorig terjedhetnek. Ahol nincs már eredmény, a cellákban "" karakter van, azaz „üres”. pl.
=HA(SZÁM(A106);FKERES($A106;T;2);"")Kép szerint jelen esetben hiába ér véget a táblázat a 105. sorban, ami nyomtatási kép szerint 2. oldalon van és a lap alja 120. sor, 121 sortól folytatja a nyomtatást és ki akarja nyomtatni 400 sorig, összesen 7 oldalban, tehát 5 oldal üres lapot nyomtat.
Tehát, be lehet valahogy állítani a nyomtatási területet, hogy mindig csak az utolsó látható szöveget tartalmazó oldalig nyomtasson?
Itt ugye az automatikus lenne a hangsúly, nem azon hogy kézzel keljen beírni, terjedelemtől függően a nyomtatandó lapok számát. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
hunniaa #53907 üzenetére
Szia!
Háát, gondolatolvasó nem vagyok. Mindenesetre próbáld kicserélni erre az osszetevok eljárást:Sub osszetevok()
Dim rngossze As Range, rngalap As Range, sh1 As Worksheet, sh2 As Worksheet, toszlop As Integer, cl As Range, i As Integer
Set sh1 = Sheets("Gyártmánylap"): Set sh2 = Sheets("Alapanyag")
Set rngossze = sh2.Range("A2").CurrentRegion
Set rngalap = sh1.Range("B3")
toszlop = sh2.Rows(1).Find(what:=rngalap.Value, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole).Column
rngossze.AutoFilter field:=toszlop, Criteria1:=">0"
sh1.Range("B10:B21").ClearContents
i = 10
For Each cl In rngossze.Columns(toszlop).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Cells
If cl.Row > 3 Then
If cl.Value <> "" Then sh1.Cells(i, 2).Value = sh2.Cells(cl.Row, 2).Value: i = i + 1
End If
Next
rngossze.AutoFilter
End Sub
Hibakezelés nincs benne még, ha pld. nincs meg a kiválasztott fagyi az alapanyag táblában (bár talán ilyen nem igen lesz).
Ha bármi gond adódna, írj légy szíves akár priviben.
Üdv. -
hunniaa
újonc
válasz
Fferi50 #53905 üzenetére
Szia!
Szuper a makró köszike igy gondoltam! De nekem az "Alapanyag" lapra kéne hogy hivatkozzon hogy onnan szedje össze az alapanyagokat...az "Összetevők" lap az az etiket címkéhez a mérleghez kell nekem (ott egyszerűbb elnevezés is elég nekem mert nem férne rá az etiketre), a B3 csak azért hivatkozik oda mert igy a lista elején az aktuális fagyik vannak és nem kell végig görgetnek mind a 120 fagyit az elmult évekből. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
hunniaa #53902 üzenetére
Szia!
Írtam is, hogy O365 esetén működik a képlet.
Ha lehet makrózni, akkor a következő 2 makrót másold be a Gyártmánylap kódlapjára (lapfülön jobb egérgomb - kód megjelenítése):Sub osszetevok()
Dim rngossze As Range, rngalap As Range, sh1 As Worksheet, sh2 As Worksheet, tszoveg As String, ttomb
Set sh1 = Sheets("Gyártmánylap"): Set sh2 = Sheets("Összetevők")
Set rngossze = sh2.Range("A2").CurrentRegion
Set rngalap = sh1.Range("B3")
tszoveg = Application.VLookup(rngalap, rngossze, 2, 0)
tszoveg = Mid(tszoveg, InStr(tszoveg, ":") + 2)
If InStr(tszoveg, "Tartalmaz") > 0 Then tszoveg = Left(tszoveg, InStr(tszoveg, "Tartalmaz") - 2)
ttomb = Split(Replace(tszoveg, ", ", ","), ",")
Range("B10:B21").ClearContents
Range("B10:B" & 10 + UBound(ttomb)).Value = Application.Transpose(ttomb)
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B3")) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
osszetevok
Application.EnableEvents = True
End Sub
Ezután a beállításokban engedélyezned kell a makrókat és makróbarátként kell elmentened.
A makró minden olyan alkalommal, amikor a B3 cellában változtatod az értéket, kiírja az összetevőket (ha vannak... ).
Ha nem lehet makróznod, akkor képletekkel is meg lehet oldani, csak ennél egy "kicsit" bonyolultabb, írd meg légy szíves, ha szükséges.
Üdv. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok adott cellába képet (jpg)beilleszteni, beágyazni?
Beillesztem de, ha másik pc-n nyitom meg akkor a cellában csak a következő felirat van:
"#ÉRTÉK!" -
hunniaa
újonc
válasz
Fferi50 #53865 üzenetére
Szia!
Ha office 365-re gondolsz akkor, sajna csak office 2016 van nálam. Kitöröltem mindent amit mondtál egyesítést is megszüntettem mindenhol neveket is ellenőriztem mindenhol, de sajna "#NÉV?" hibát ír a képlet.Gondolom a 2016os nem ismeri ezt a képletet....valami más megoldásod lenne esetleg? Köszi az eddigitFagyi lap.xlsx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged