Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaliJoe

tag

Sziasztok, Boldog Új Évet kívánok!

A problémám egy hivatkozás megszerkesztésével van. Tartományt kellene átadni a MAX függvény számára.

Kicsit bővebben: Van egy - folyamatosan töltött - 7 soros, 24 oszlopos táblázatom. Az elején már vannak adataim, a végefelé még 0.0-s értékek vannak. Azt szeretném, elérni, hogy a MAX és MIN függvényeim mindig csak az utolsó 5 (nap) adataiból válasszanak MAX és MIN értékeket (tehát ne az összes 24 oszlopból). HOL.VAN függvénnyel megkerestem, hogy melyik az az első oszlop, ahol még 0.0 az érték, vagyis e nap előtt és még vissza 5 nappal kellene az oszlopokat átadni a MAX-MIN számára. Odáig meg is vagyok, hogy pl. meg tudom adni, hogy az egészből a P2:U2 tartományt figyelje.
    Így az E9-ben: =CÍM(2;HOL.VAN(0;A2:X2;0)-1;4;1) és
    így az F9-ben: =CÍM(2;HOL.VAN(0;A2:X2;0)-6;4;1)
    G9-be meg összefűzöm őket: =F9 & ":" & E9; de ez így még csak karaktersor, nem pedig tartományhivatkozás!
    Ott mondok csődöt, hogy ezt hogyan tudom úgy átadni a MAX és MIN függvények számára, hogy az - továbbra is - tartományhivatkozás legyen?!
    Az INDEX és INDIREKT függvényekkel próbálkozom, de mindig hibához jutok, és a MAX nem eszi meg.

Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák