Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Akkor azt már kell cserélni
-
KAMELOT
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Monitort nem 2 évre veszünk!

-
KAMELOT
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
CS2 lehet 4K 165hz is
-
KAMELOT
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
4k után FHD monitort venni?
-
xandrush0831
senior tag
A fullhd az fullhd monitoron is pocsékul néz ki, főleg 4K után.
Nekem is az volt az emlékeimben, hogy 1080p monitoron sokkal jobb volt az 1080p. Szóval nemrég vettem egy 180hz fullhd monitort a 4K mellé, mondván hogy jó lesz az nekem, mert a hz fontosabb. Hát, akkora homály hogy secondary monitor lett, hiába a fluid kép. -
KAMELOT
titán
Jó kis monitor!
-
Lord Myn
őstag
Én ugyan csak 27", QHD@144-en nyomom a CP2077-et (még nem fejeztem be), de nálam teljesen rendben van a DLSS4 (szintén FG2x és max. PT), nem nagyon vettem észre képi anomáliát.
A második bekezdéssel egyetértek, de nem erre megy a világ, lassan a háztartási eszközökbe is be fog gyűrűzni az AI (mosógép, hűtőszekrény, klíma, sütő, lámpa, stb.).
-
slmSIG
tag
Na most, hogy rájöttek a monitorba is mehet ez a felskálázósdi, hozzák vissza a "natív-erőből megoldó" videókártyákat!
-
FLATRONW
őstag
Gondolom, a panel minősége nem elég jó, ha egy felbontás negyedelés után "csak" dupla akkora frissítésre képes?
-
paljani
senior tag
Végigtoltam a CP2077-et UHD-n minden maxon (target fps 120 - ennyit tud az LG OLED TV-m) kicsit több mint 100 óra volt. Soha de tènyleg egyszer sem vettem észre az Framegent (2x) de a DLSS 4 shimmering az sajnos még az én öreg szememnek is látható volt néha. Ennek ellenére teljesen meg vagyok elégedve ezekkel a technikákkal.
DE! Azért a monitor/tv legyen már egy kibaszott megjelenítő eszköz (és csak az!) és ne barmoljon bele semmibe, semmilyen címszó alatt. Átlagosan 10+ évente cserélek monitort/tv-t GPU-t meg szinte minden genből (1-2 évente). Nem akarom, hogy az "agyonoksított" megjelentítőket is cserélgetni kelljen az "elavult" és gyártó által már nem toldozgatott-foltozgatott "magic" technológiák okán.
-
Lord Myn
őstag
Miért nem tudod elfogadni a FrameGen-t meg a nem natív render-t, ha nem lehet észrevenni? A tudat miatt?
Az insta-filter meg, ha ügyesen használják, lehet insta-remaster is, majd meglátjuk, hogy működik gyakorlatban (főleg erőforrás oldalon, egyelőre 2x5090 a milliárdosok játékszere), de én még nem írnám le...
#12Héraklész: igen 2x2, az 4x nagyobb felbontást jelent, szerintem ezzel ő is tisztában van, csak pongyolán fogalmazott.
-
ForRedGlory
félisten
Ilyet kérek szépen QD-OLEd-el.
-
i2k
őstag
-
i2k
őstag
Én egyelőre csak 4K-ról merek álmodni, FHD-s monitor előtt

S igen, 99%-ban én is csak a valódi géphasználatot tartom szem előtt ezen a felbontáson - nem célom 4K gaminggel izzasztani majd az új gépet.//szerk: valódi alatt zeneszerkesztést, videó editálást értem - ez kimaradt.
-
Lord Myn
őstag
Én azért nem érzem ezt sokszor "becsapásnak" meg "vodoo varázslatnak", mert ennyi erővel, amióta kitalálták a 3D grafikát, minden gyorsító technika varázslat meg becsapás (pl. Blur, Mip-mapping vagy, hogy a nem látható részleteket nem rajzoljuk ki, stb., stb.).
Engem nem nagyon érdekel, ha nem natív felbontáson renderel valami, ha nem veszem észre és ebben pl. a DLSS rengeteget fejlődött (a DLSS1 pl. kifejezetten pocsék volt, de azt vehetjük még gyerekcipőnek).
-
Ixion77
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Integer scalingnél nem kell kitalálnia semmit. Mivel a 4K pontosan 2x2 FHD, ezért mind a négy pixelnek ugyanazt kell mutatnia, és máris előállt a hibátlan FHD felbontás a 4K monitoron. Ami számomra felfoghatatlan, hogy nem ez történik, hanem megjelenik valami homályos borzalom. Talán minden második pixel átlagolja a két mellette levőt, vagy hasonló ökörség. Legalább lehetne kikapcsolni ezt a feature-t! De persze nem lehet.
Remélhetőleg ez már a idejétmúlt probléma és a mai új HiDPI monitorokon már normálisan meg van ez csinálva.A cikkben szereplő G9 meg remélhetőleg ennél is sokkal tovább megy, és hatékonyan "kitalálja" a hiányzó információt.
#7i2k
Nekem pont ezért az álmom egy 32" 5K Dual res. Tandem OLED monitor. Az felezve pont 1440p, ami játékra tökéletes, egyébként meg használható 5K-ban, ami pedig munkára tökéletes. -
i2k
őstag
Mezei júzer szemével ez meg is állja a helyét > ránéz a monitor tulajdonságaira és elosztja az egyik felbontás horizontális számát a másikéval, és teszi ugyanezt a vertikálissal is.
Csak ugye minden a pixelekről szól. Azokkal küzd a teljes hardver, ami előtt ül az ember, vagy amit fog a kezében (nem, nem azt, hanem a telefont)...
A 4-szer több pixel megizzaszt még egy RTX 5090-est is sok esetben, vagy két vállra is fektet, minden voodoo varázslat (DLSS/MFG) mellett, hát még anélkül is, ha a VGA árához mérten a csúcsot akarja az ember kapni egy-egy játékban, vagy szoftverben.
De hát nyitott ajtón kopogok, ez egy IT fórum, ezt mindenki tudja.
-
E.Kaufmann
veterán
Normális algoritmus honnan találja ki a hiányzó részeket? Vannak normálisak, pl a Lanczos, csak 3D esetén még ott az aliasing, meg egyébb zavaró tényezők amiket meg szűrni kellene. Amúgy meg egy algoritmus felfogható, mint egy függvény, az AI meg egy közelítő függvény, amivel egy ismeretlen függvény (algoritmus) pár pontja alapján próbálnak utánnozni és minél több lépéses a közelítés minél több adattal, annál pontosabb a közelítés.
-
Lord Myn
őstag
Gondolom, úgy értette, hogy vertikális és horizontális irányban is dupla...
Btw, nem feltétlenül pocsék a megjelenése a FHD-nak 4K-s kijelzőn, csak be kell állítani az 'Integer scaling'-et, ilyenkor egy 4 pixeles négyzet számít 1 pixelnek, ezáltal ugyanolyan éles lesz a kép, mint natívban.
-
Ixion77
addikt
Már AI nélkül is gondjai vannak az 1 évvel ezelőtti dual GPU Zephyrus laptopomnak a pár évvel korábbi 4K LG IPS monitorommal. Hol rosszak a színek, hol meg sem találják egymást, hol csak 30Hz-el megy...
De lehet ezen még rontani. Ideális világ kellene ahhoz, hogy minden csak csinálja a saját dolgát normálisan.Mondjuk a felskálázásnak pont látom értelmét, mert botrány hogy egy 4K monitoron a FullHD milyen elképesztően pocsékul tud megjelenni, annak ellenére hogy pontosan dupla a felbontás. Csak ahhoz nem AI kell, hanem normális algoritmus.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Várom mikor arról megy majd a vita, hogy akkor ezt vagy azt a képhibát:
-a gagyi játék
-a gagyi játék beépített ai-ja
-az os
-az OS-be épített AI
-a GPU hibája,
-A gpu AI-ja
-A monitor
-A monitor AI-ja
okozza-e...
Mintha megduplázódtak volna a gondok az ai miatt...
-
E.Kaufmann
veterán
Na biztos jönnek a fanyalgók, akikkel mondjuk látatlanul hasonló érzéseim leszenek. Mert jó lehet az AI felskálázás, de csak adott alkalmazáshoz tanítva, általánosan biztos nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- ASUS routerek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerencsére mellé vettem és nem helyette. Jó lesz néha kántör sztrájkozni.