- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy látszólag egyszerű probléma megoldásához kerestem képletet.
Adott egy 30-31 értékes sor, ami utolsó 5 értékének az átlagát szeretném kiíratni.
Ezek a hónap napjait jelölik, minden nap új érték kerül felvitelre az aktuális nap alá, mely lehet 0, bármilyen más szám vagy maradhat üresen is.
Elsősorban szerettem volna kitalálni, hogyan lehet képletbe foglalni azt, ha mindig van érték. Az üressel vagy nullával bonyolításig el sem jutottam (egyelőre nem tudom, hogy a nullát bele akarom-e venni vagy tekintsen rá "üresként"), valamint ahhoz sem tudtam ezáltal hozzászagolni, hogy kezelje azt a helyzetet, mikor kevesebb, mint 5 érték van a sorban.Feltöltöttem a Teszt munkafüzetet ide: [Google Drive], és csatolok képernyőmentést is: [kép].
A probléma az, hogy ha a legelső, ha az utolsó cella értékeit módosítom, az hatással van az átlagra, ami az egésznek a lényegét dönti romba. Akkor találtam és implementáltam olyan egyenletet, ami egy sor üres cellára is értéket hozott. Olyat, ami ugyanezekre a számokra 40.000 feletti eredményt mutatott, de ezt módosítva sikerült elérni, hogy egész számokból képtelen törtek legyenek...Tudnátok adni iránymutatást? Google-ben kerestem megoldásokat, de némelyik túlontúl bonyolultnak tűnt.
Otthon: Windows 10, Professional Plus 2019
Munkahelyen: Windows 10, Office 2016 - mindkettő magyar nyelvűKöszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- MikroTik CCR2004-16G-2S+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50