Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- kreténtehén: Első lengyel túra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy látszólag egyszerű probléma megoldásához kerestem képletet.
Adott egy 30-31 értékes sor, ami utolsó 5 értékének az átlagát szeretném kiíratni.
Ezek a hónap napjait jelölik, minden nap új érték kerül felvitelre az aktuális nap alá, mely lehet 0, bármilyen más szám vagy maradhat üresen is.
Elsősorban szerettem volna kitalálni, hogyan lehet képletbe foglalni azt, ha mindig van érték. Az üressel vagy nullával bonyolításig el sem jutottam (egyelőre nem tudom, hogy a nullát bele akarom-e venni vagy tekintsen rá "üresként"), valamint ahhoz sem tudtam ezáltal hozzászagolni, hogy kezelje azt a helyzetet, mikor kevesebb, mint 5 érték van a sorban.Feltöltöttem a Teszt munkafüzetet ide: [Google Drive], és csatolok képernyőmentést is: [kép].
A probléma az, hogy ha a legelső, ha az utolsó cella értékeit módosítom, az hatással van az átlagra, ami az egésznek a lényegét dönti romba. Akkor találtam és implementáltam olyan egyenletet, ami egy sor üres cellára is értéket hozott. Olyat, ami ugyanezekre a számokra 40.000 feletti eredményt mutatott, de ezt módosítva sikerült elérni, hogy egész számokból képtelen törtek legyenek...Tudnátok adni iránymutatást? Google-ben kerestem megoldásokat, de némelyik túlontúl bonyolultnak tűnt.
Otthon: Windows 10, Professional Plus 2019
Munkahelyen: Windows 10, Office 2016 - mindkettő magyar nyelvűKöszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Milyen TV-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- CSX DDR4 16GB 2666MHz ram, számlával!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50