Hirdetés

2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-02 18:03:14

LOGOUT.hu

Ajánlott kategóriák:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) tibcsiworld válasza love (#1700) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Szia! Mennyit szánsz rá? Elég rég volt szó ilyenekről? Akkor nagyon nem volt olcsó téma! :(

(#1702) Croft-21


Croft-21
(őstag)

Sziasztok!
Megyek haza karácsonyra családhoz, az otthoni szobámban rossz a konnektor, ezért arra gondoltam, hogy a mobilom töltéséhez veszek egy powerbankot. Olvasgattam a korábbi hsz-ket, miszerint az ideális egy 10000 mAh-s lenne. Viszont ugye a powerbankot is tölteni kell, ezért kérdezném, hogy ha még haza indulás előtt feltöltöm, akkor vajon kibír 3 napot? Illetve fel tudná tölteni a telóm legalább 3x?

(#1703) tibcsiworld válasza Croft-21 (#1702) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az a telefonod aksijától függ. Van rá esély, de feltételezem, hogy a házban van működő konnektor valahol, ahol tudsz tölteni ezt is, azt is!

(#1704) csudri


csudri
(őstag)

Sziasztok! Mennyire bírja a hideget mondjuk egy jó öreg 10 000-s Xiaomi powerbank? Szünetmenteskent (pass through) hasznalnam usb-s secu kamerakhoz, a kérdés, hogy károsodnak-e attól, hogy esetleg fagy van?

(#1705) tibcsiworld válasza csudri (#1704) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az angol kifejezést nem értem. Szerintem ezek sima li aksik, és nem, olyanok, amit az autókba tesznek! A 0fok alatti hőmérséklettől mindenképp csökken a kapacitásuk! Tölteni sem jó, ha jéghideg! Hogy a mínuszokat mennyire bírja, ...
Semmiképp nem ajánlott, de ha muszáj,...
Nem lehet bentről kábelen tölteni? Van már 3 méteres is.

(#1706) csudri válasza tibcsiworld (#1705) üzenetére


csudri
(őstag)

A pass through jelenti azt, hogy egyszerre tudja leadni delejt, de közben tölteni is lehet. Sajnos a ház építésekor nem gondoltam rá, hogy mi van, ha áramszünet van, ezért keresek vészmegoldást. Sima 230-as dugót csináltattam csak a kameráknak, amiket így adapterről töltök, de áramszünetkor nem fogom látni a betörőt. :O

(#1707) tibcsiworld válasza csudri (#1706) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

A kérdés, hogy a kamera mennyit vesz ki a bankból?! Ha legalább 1A, akkor van esély, hogy az áram kivétele és visszatöltése melegen tudja tartani annyira, hogy ne legyen baj!

ui.: apropó áramszünet. Épp most néztem én is ilyen wifis kamerát. Viszont áramszünetkor a router sem megy! Akkor hogy oldod meg a dolgot?

(#1708) csudri válasza tibcsiworld (#1707) üzenetére


csudri
(őstag)

Ez a kamera. [link] 5V és 1A.
Arra nem is gondoltam, hogy végülis a töltés fűti a power bankot, tehát nem is lesz olyan hidegben. Az eresz alá lesz betéve, a ház gerendájára, ahol elvileg szintén nem kellene nulla fok alatt lennie.

A router szünetmentesen lesz, tehát lesz wifi akkor is, ha nincs áram.

(#1709) ledgeri válasza csudri (#1708) üzenetére


ledgeri
(veterán)

Ha a kamera alapból kap hálózati áramforrást, akkor az honnan jön? Kintről, bentről? Kinti áram dobozból?
Ha bentről akkor nem megoldható, hogy az aksi még beltéren legyen?
Ha kinti dobozból, akkor az akksi nem mehetne a dobozba, pl egy sálba bugyolálva, és hőmérsékletét 1-2 napig figyelgetve, beállítva az optimális szigetelést?
Ha mindenképp kültéren lenne az akksi akkor is kellene neki hő-, de nem víz-/pára-, és nem levegő- szigetelés -szerintem..
Bár ezt leírva jutott eszembe, hogy egy kört lehetne futni akkus, biciklis, nagyobb teljesítményű lámpák, meg vadász/katonai/fegyverboltos akkus dolgok specifikációin, hátha kiderül valami hőfüggő, vagy egyéb tendencia!

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1710) czappa


czappa
(aktív tag)

Sziasztok,

Sajnos úgy alakult, hogy az autómba kellene egy kamera, ami akkor is vesz ha áll a motor.
Az autó akksiját nem akarom használni (nem értek hozzá és ne merüljön le) ezért arra gondoltam, hogy van egy nem használt eredetileg bringázáshoz vásárolt kamerám és először ezt használnám úgy, hogy power bankról üzemelne.
Kérdéseim:
1) A kamera adaptere 0.5A-t és 5V-t as ki magából, viszont a legtöbb power bank 1 - 2A-t. Az összefoglalóban van erről szó, hogy elvileg ettől nem károsodik, de ez teljesen biztos?
2) A hideget az akkumulátor úgy tudom nem szereti. Ez csak az aktuális kapacitását csökkenti, vagy a maximálist is?
3) Létezik gyári megoldás a fenti problémára? (mondjuk ez a kérdés nem annyira a külső akkumulátoros topicba tartozik.)

Előre is köszönöm.

(#1711) ledgeri válasza czappa (#1710) üzenetére


ledgeri
(veterán)

1.) A kamera annyit áramot vesz fel, amennyi neki kell, a töltők meg maximum annyit tudnak leadni ami rájuk van írva. Analógia: a csapot is annyira nyitod meg amennyire kell -pohár vizet tölteni lassan, vagy nagy kondért gyorsan-, bír többet is annál de nem tud átfolyni rajta a Duna, ahhoz "nagyobb csap" kell. Ha a kicsi töltővel működik, akkor a naggyal is fog (amíg a VOLT érték ugyanaz!)
2.) Az akku tényleg nem szereti a hideget, sem a meleget. Mindenképpen -alapból is- közvetlen napfénytől, és "szélvédős" hidegtől védendő.Emellett, ha nincs szem előtt, az se hátrány. Előbbi analógiával élve, most ez a literes pack: ha hül a levegő, akkor a szája megy összefelé, így jut bele kevesebb, vagy jön ki kevesebb cucc..., de szerintem a mérete nem változik. Kérdés, hogy a csökkenő szájon jut-e be annyi töltés alatt, amennyi kellene fogyasztáskor.
3.) Biztos, hogy van ilyen egyben megoldás, de ha már van egy kamerád, és az akkut később korábban másra is használnád, akkor inkább ez!, DE:
Milyen kameráról lenne szó? Mit csinál ha betelik a kártya? Milyen memória kártya van benne? Csak mert ha egész éjszakás felvételt akarsz, akkor jó felbontást/részletességet kell beállítani a célhoz, ha nincs opció arra, hogy folyamatos fölülírást csináljon, akkor akkora memóriakártya kell bele, ami kibír egy hetet- vagy amennyi kell.... Ha folyamatos fölülírást támogat, és menne folyamatosan, akkor meg olyan memóriakártya kell bele, ami azt jobban viseli (de így is kell 1-2 nap puffer, hogy ha valamit nem vennél észre első nap). Még az a kérdés, hogy támogat-e bemozdulás érzékelést, amiket meg külön ment, és nem ír fülül, ezeket meg az erre készült speciális dolgok alapból tudják.

Nem rosz megoldás amit tervezel, de a sportkamera nem megfigyelő kamera. Lehet, hogy tudja a fentieket, utána kell nézni, vagy megnézni, hogy mi nem műküdik, és összevetni egy szaki termék tudásával. Lehet, hogy ahhoz is ajánlott egy extra akku :)

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1712) czappa válasza ledgeri (#1711) üzenetére


czappa
(aktív tag)

Köszönöm a válaszod!

A kamera sajnos csak 32GB memóriás kártyát lát max., így az egész napos figyelés valószínűleg nem megoldható, legalábbis nem tárolható.
Egyébként ha betelik a kártya, akkor felülírja a korábbi videót, így ez a része rendben van.
Vehetek később kamerát is másikat, ez most még inkább csak teszt lenne a meglévő kamerával és egy akkuval.

(#1713) tibcsiworld válasza czappa (#1712) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Ha a kamera felülírja automatikusan a felvételeket (nekem is ilyen van), akkor gyakorlatilag minden elveszik, esetleg az is, ami fontos lenne, és kellene! (nekem vagy rázkódásra, vagy gombnyomásra zárolja a felvétel törlését) Érdemes lenne olyan kamera, ami mozgásérzékelős, és csak azt veszi, ami fontos, de az nem olcsó!

Engem is érdekel, ha már így másodszor felmerült a kérdés, hogy mint tud -10, -20 fokban egy bank! :)

(#1714) ledgeri válasza czappa (#1712) üzenetére


ledgeri
(veterán)

Milyen a kamera, milyen felbontásokat támogat >> mennyi idő alatt tölti meg a 32 gb-ot?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1715) inf3rno válasza csudri (#1706) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Nem teljesen világos, hogy hogyan építetted ki a kamera rendszert, de valószínűleg szünetmentes tápegységet keresel, nem ilyen power bank-et. Aztán lehet, hogy overkill, amit írok, de általában azt szokták, hogy több kamera van, és rotálják az adatot merevlemezeken, mert véges a tárhely. Szóval van egy számítógép is a rendszerben, aminek szintén szünetmentes kell. Az lehet pl egy odroid vagy raspberry is akár. Talán még az arduino is használható erre a célra, passz. Költsége azért van, ha normálisan akarod megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#1716) csudri válasza inf3rno (#1715) üzenetére


csudri
(őstag)

A kamerák WiFi-n keresztül felhőre küldik a rövid videókat (15mp), amikor mozgást érzékelnek illetve a bennük található tárhelyre is rögzítenek folyamatosan, persze folyamatosan újraírva, ha elfogyott a hely. Sajnos amikor a rendszert terveztem, akkor elfelejtettem, hogy mi van áramszünet esetén. Újrakábelezést, nem szeretnék, ezért keresek valami lokális megoldást, ezért merült fel a power bank, mint lehetőség, hiszen nagyon pici az áramfelvétele ezen cuccoknak, amúgy is USB-s adapterrel mennek.

Aztán ha nem megy, akkor lehet fúrok három lyukat és rátolom őket egy szünetmentesre, csak akkor igazából felesleges volt kiépíteni nekik az áramot, ha most csinálok egy másik kört. :(

(#1717) inf3rno válasza csudri (#1716) üzenetére


inf3rno
(addikt)

De miért kéne másik kör? Ha egy kábelen megy a mostani, és arról osztod szét, akkor oda betoldod a szünetmentest, aztán kész.

(#1718) csudri válasza inf3rno (#1717) üzenetére


csudri
(őstag)

Külön biztositekrol mennek a kamerák, konnektorok pedig kiépítve a tetonel, ahiva kertem. Nem lattam még hogy van pontosan kiepitve, de nem mivel több irányba mennek a kabelek igy lehet nem is olyan egyszerű egy helyre tenni a szunetmentest. Azt csak a hab a tortán, hogy nem is szivesen nyulok bele, mert akkor nem lesz garis...

(#1719) psion2101


psion2101
(csendes tag)

Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Powerbank 2i-t.De úgy néz ki nem jó,bármilyen kábelt rádugtam bármelyik részére semmi nem történt.Létezik bármilyen teszter szoftveresen amivel rá lehetne jönni mi lehet a gond?Vagy küldjem vissza,mert totál halott lehet?

(#1720) inf3rno válasza psion2101 (#1719) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Az enyémen azt hiszem úgy van, hogy a kicsin keresztül kell tölteni, a nagyon meg ő tud tölteni másokat, plusz még van egy gomb, amivel a töltöttséget tudom nézni. Nem hiszem, hogy a tiéd nagyban eltérne. Nézd meg a töltöttséget, ha nem mutat semmit, akkor töltsd egy pár órát, hátha csak le van merülve. Ha akkor sem működik, akkor küldd vissza.

(#1721) psion2101 válasza inf3rno (#1720) üzenetére


psion2101
(csendes tag)

Oké rendben megpróbálom.Bármilyen telefon töltő használható hozzá?

(#1722) inf3rno válasza psion2101 (#1721) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Szerintem igen. Én már töltöttem samsung töltővel, igaz lassabb volt vele, mint azzal, amit hozzá adtak.

(#1723) tibcsiworld


tibcsiworld
(Topikgazda)

Srácok, ha offoltok, akkor tegyétek offba a hozzászólást! Utólag megtettem!

(#1724) tibcsiworld válasza psion2101 (#1721) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

A töltöttség jelző mit mutat?

(#1725) jubilleum


jubilleum
(senior tag)

Sziasztok,
Tudtok olyan powerbanket amit tud data passthrough-t.
Tehát a powerbank rá van kötve a gépre, és a powerbankre egy hdd/telefon, és én a hdd-t/telefont feltudom csatolni a gépemre. Létezik ilyen?

Köszi,

(#1726) tibcsiworld válasza jubilleum (#1725) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Én már a kérdést sem értem! :(

(#1727) jubilleum válasza tibcsiworld (#1726) üzenetére


jubilleum
(senior tag)

akkor rajzolok :)
laptop <---> powerbank <--> telefon
én a laptopról tudok fájlokat másolni a telefonra annak ellenére hogy a gépre a powerbank van feldugva

(#1728) tibcsiworld válasza jubilleum (#1727) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Power bank, mint usb hub?

Gondolkodom, hogy mire gondolsz, és azt mire szeretnéd használni, de eddig nem jöttem rá! Bocsi. :(

(#1729) tibcsiworld válasza csudri (#1708) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Hogy sikerült megoldani a dolgot?

(#1730) shakedown


shakedown
(csendes tag)

Szevasztok,

Latom nem tul aktiv ez a topic, de hatha kapok par jo tippet. Hosszabb utra indulok es eleg sok kutyu lesz nalam. Sokat tervezek kint lenni a szabadban es amit mindenkeppen szeretnek tolteni ezeken a napokon is: 4db akksi a kamerahoz (Panasonic GH5), iPhone XR, GoPro. Ezek mind elmennek usb-rol. Lesz velem egy Mavic 2 Pro dron is, de annak az akksijat (3db) sajnos csak halozatrol lehet tolteni. Tudom vannak ilyen komolyabb power bankok amin van, de azok mar nehezek es dragak. Tekintve, hogy hatiszakos utrol van szo, szamit a suly. 500-600gr-nal azert nem vinnek tobbet, ez is rengeteg. Fontos az is, hogy repulore fel lehessen vinni (azt hiszem max 26800mah a limit).

Volt mar egy probalkozasom az alabbi power bankkal:
https://feelletech.com/collections/solar-chargers/products/25000mah-solar-charger-feelle-solar-power-bank-with-dual-2-1a-usb-output-portable-external-battery-charger-for-smart-phone-tablet-and-more

Ez nagyjabol 3x toltotte fel az iphone XR-t. Vagy ha a kamera akksikon teszteltem, akkor azt is nagyjabol 3-4x. Ennel tobb kene. Tetszett a solar panel, mert lesz hogy napokig tudok varni es addig tuzo napon talan fel is toltene. Azonban ez a kapacitas eleg karcsu.

Az lenne az idealis aminek jobb a hatekonysaga es tud solar toltodest is. Ez a fenti szerintem a gyakorlatban 10.000-15.000 lehet max. Most elkezdtem olyanokat nezni, amik jobb marka es nagyobb kapacitas, de nem solar paneles. Remelhetoleg ezeknek a hatekonysaga is nagyobb lesz. Alabb linkelem amiket talaltam, de ha tudtok mas jo megoldast, akkor varom szeretettel.

https://www.alza.hu/anker-powercore-powerbank-pd-26800mah-fekete-d5662486.htm#parametry

https://www.ravpower.com/products/rp-pb41-26800mah-power-bank

Koszi szepen!

(#1731) ledgeri válasza shakedown (#1730) üzenetére


ledgeri
(veterán)

A solar-os tudott töltődni rendesen, mikor kint volt? Akkor/az alatt nem lett meleg?
Egy-egy túrakör (töltő nélküli idő) Meddig tartana?
Egész éves (tél is nyár is) projektek ezek?
Mekkora a Panasonic, iphone, gopro gyári töltőjének max kimeneti amper értéke?

(Aktuális piaccal én nem vagyok képben, de hátha a válaszok alapján könnyebb lesz találni valamit :) )

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1732) shakedown válasza ledgeri (#1731) üzenetére


shakedown
(csendes tag)

Egy rendes tesztig nem jutott el a solar resz, mert gyengenek talaltam a power bank valos kapacitasat, igy ertelmet vesztette az egesz.
Egy-egy aram nelkuli resz leghosszabb idotartama 5-7 nap lenne. Tudom ez eleg sok, de ha 4-5 napot ki lehetne huzni mar az is jo lenne.
Egesz eves projekt, de igyekszem ugy utazni es olyan helyekre menni, hogy 10 fok ala ne nagyon menjen a homerseklet. Inkabb melegebb helyek lesznek. A leghuvosebb talan Tasmania lesz par het mulva ott ejszaka lehet 5-10 fok abban az idoszakban.

Panasonic: 1860mah x 4db
GoPro: 1220mah
Iphone: 2940mah

Egy aktiv napon 2 Panasonic akksi megy el es iphone-nak mondjuk a fele. Vegyuk azt hogy a gopro-nak is a fele. Tehat a power banknak legalabb egyszer fullra kellene tudni tolteni mind a negy Pana akksit, ketszer az iphone-t es ketszer az iphone es ketszer a gopro-t. Ez lenne a minimum es akkor kint tudok lenni ugy a termeszetben, hogy 4-5 napig fotozok, filmezek.

Koszi ha van tipp.

(#1733) tibcsiworld válasza shakedown (#1730) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Váoo!

Ez a feelletech elég jól néz ki! Mindazonáltal az összefoglalóban is le vannak írva az erős hátrányok!
Az anker egy jó választás, és ahhoz lehetne egy ilyen csiki-csukis solar panelt, ami aksi nélkül van, így az aksi lehet a táskában "hűvösben", árnyékban, kő mögött, ...!

(#1734) shakedown válasza tibcsiworld (#1733) üzenetére


shakedown
(csendes tag)

Köszi Tibcsi. Jó tervnek hangzik.
A csiki csukisra van esetleg valami tipped?

(#1735) tibcsiworld válasza shakedown (#1734) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Sajna nincs! Soha nem foglalkoztam azzal a kategóriával! :( Nekem eddig nem kellett.

(#1736) zöldfülű


zöldfülű
(csendes tag)

Sziasztok! Asus vivobook i3 laptophoz kellene egy minél nagyobb teljesítményű power bank. Lesznek olyan napok, amikor nem leszek áram közelben, és meg kell oldanom a munkát a nap folyamán a laptopról. Egyáltalán nem értek hozzá, így tudnátok ajánlani valami jót? Illetőleg az kb mennyi plusz működést tud biztosítani egy laptopnak? Max 50.000 ft.ot szánnék rá. A lényeg főképp a hosszabb üzemidő biztosítása, és a minőség. Köszönöm a tanácsokat.

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1737) tibcsiworld válasza zöldfülű (#1736) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Kedves zöldfülű. Hát ebben most én is zöldfülű vagyok. Sajna nem vagyok tisztában a fogyasztási egységekkel laptop esetében! Most utánajárni sem tudok a héten! Az tuti hogy az 20V-os rendszer! A 150euro/dollár körüli power bankok 40-50.000mAh/3,7V kapacitást írnak, de hogy az 20V-os rendszerben mennyit jelent, és mennyi a fogyasztása a laptopnak, ... Az előző laptopom sikerült lemérnem fogyasztásmérővel, az 30W volt, 40W monitorral. Ha jól emlékszem!
Az egyetlen számba vehető így 2 perc keresgélés után:

MAXOAK Laptop Power Bank

Itt max 130W-ot írnak, ami esetünkben max 3 óra!

20V-on ad 5A-t! Az én töltőmre 6,7A van írva(17"-os laptopom van), de ezzel már a működésen felül az aksit is tölti, tehát az 5A bőven elég lehet!

1,25kg!

Aztán vannak 500-600W-osak, de az áruk is combos 400+euro! :(

Remélem, valamit tudtam segíteni! :)

(#1738) zöldfülű válasza tibcsiworld (#1737) üzenetére


zöldfülű
(csendes tag)

Köszönöm! Ahogy látom ezt viszont nem szállítják Magyarországra. Ami kapható Magyarországon, ilyet találtam, bár ez kisebb, 40.000 mAh-s,... tehát még 3 óra plusz működést sem fog bírni ha minden igaz. [link]

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1739) tibcsiworld válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az csak az adatok miatt volt példa! Ha jól tudom, az amazon a német (de) weboldalának cseh szekciójából szállít hozzánk! Prágában van fulfilment center (FC).

Az alzát is kifogtad. :) A mallal együtt szlovák vagy talán cseh webshopok.Látni is a fordítás "tökéletességén"! :(

Sajna csak hétvégén tudok besegíteni a keresésbe! :(

A vicc, hogy hozzánk (Felvidék) meg csonkahonból hozzák a játékokat (mackójátékok, csak szlovák oldalukról rendelve, de bp-ről postáznak). Vagy az edigitallal ugyanez volt! :) Felár nélkül postáznak. De ha az "anyaoldalról" rendelek, akkor feláras külföldi postázás van! Ki érti ezt!? :)

Igen, esélyes, hogy ezt is 3,7V-on adták meg, tehát a 3 óra kizárt szerintem! :(
Egy 50.000-es azért szerintem kellene, bár attól függ, hogy mi a követelmény, mennyi időre kellene az áram, és milyen sűrűn esik majd meg ez a dolog, mert van az a pénz, csak megéri e?

akkor majd hétvégén! :) Ha addig nem találsz. :)

[ Szerkesztve ]

(#1740) inf3rno válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Szerintem hagyd a francba az ilyen nevenincs töltőket. Az 50Ah egyébként is átbszás szokott lenni. Vegyél egy Ankert. Ha mindenképp Alzától akarsz, akkor egy ilyet: [link], esetleg egy ilyet: [link] Ha kevés akkor veszel hozzá még egyet. Szerintem elég lesz. Nekem a tabletemet a 10Ah-s Xiaomi is 10 órára feltölti, és nem hiszem, hogy egy laptop annyival többet fogyasztana.

(#1741) inf3rno válasza inf3rno (#1740) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Helyesbítek, a nagyobbat érdemes venni, mert az 20V, 3A, tehát 60W-al is tud tölteni. Ahogy nézem a szabványt [link] ennél már csak a 20V, 5A, 100W, ami jobb lenne, de ez se rossz - olyan egy óra helyett másfél a töltési idő, ha teljesen le akarod meríteni, ami elfogadható szerintem. Gondolom ehhez kell USB 3.x port is a laptopra. Elvileg az USB olyan, hogy leszabályoz ha kevesebbet tud, mint a max, szóval itt az se baj, ha többet tud az aksi, mint a laptop. [link] A mAh értékekben annyira nem lehet megbízni, mert egyik gyártó sem írja oda, hogy hány V-al szorozd fel. Leginkább ezzel szoktak trükközni, hogy te 5V-ra értetted az 50Ah-t, és 250Wh-t vártál, ők meg 0.5V-ra értették, és 25Wh-t kapsz. Az Ankernél ez a 26800mAh azért ennyi, mert max 100Wh mehet fel repülőre az USA-ban. Ha felszorzod 3.7V-al, akkor 99Wh jön ki. Ezt érdemes észben tartani, ha repülőre akarsz ülni vele és mondjuk több ilyet vinnél, mert lehet, hogy lekapcsolnak miatta.

[ Szerkesztve ]

(#1742) inf3rno válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Amúgy ha egy kicsit utánajársz, a legtöbb laptop megáll 50Wh alatt, szóval amit linkeltem Anker azzal jó eséllyel legalább kétszer feltöltheted a laptopod.

(#1743) zsoltzsolt


zsoltzsolt
(addikt)

Milyen jó minőségű wireless power bankot tudnátok ajánlani?
Pl, Samsung EB-U1200C 10000mAh vagy Energizer Ultimate QE10005CQ Wireless Power bank 10000mAh?
Nokia 9-het kéne, amiben egy 3320 mAh-s lítium-ionos akku van. Ezt legalább egyszer fel tudja egy ilyen tölteni?

[ Szerkesztve ]

(#1744) tibcsiworld válasza inf3rno (#1740) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Azért neve nincs, mert Te nem hallottál róla? Az általad linkelt töltők telefont töltenek csak, illetve tabletot!
Neki 20V kimenet kell, nem 5V!!!

Azt ne mondd, hogy usb-n akarod tölteni a laptopot!!! A 3.0 teljesen másra van! Gugli a barátod.

A mobiltöltő nem feltétlen tud laptopot tölteni! Sőt, a 90%-a nem tud!

EcoFlow Delta 1300 510.000huf, de biztos noname, és az anker jobb!

Amúgy elég, ha a noname súlyát megnézed, és összehasonlítgatod a noname power bankokkal, és az ankerral is!

"Az 50Ah egyébként is átbszás szokott lenni" - így van! Szokott! Akkor mind az? Biztos téglát tettek a power bankba, hogy legyen súlya! :) :) :)

(#1745) tibcsiworld válasza zsoltzsolt (#1743) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

2x, ha nem túl nagy a töltési veszteség!

[ Szerkesztve ]

(#1746) zsoltzsolt válasza tibcsiworld (#1745) üzenetére


zsoltzsolt
(addikt)

Köszi a választ? És az említett power bankok jók vagy van más qi töltést tudó cucc?

(#1747) inf3rno válasza tibcsiworld (#1744) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Pedig az egyik amit linkeltem 20V-os. Viszont ha nem USB-n tölti, akkor egy csomó féle csatlakozó lehet akár gyártónként is több. Nem hinném, hogy van erre univerzális megoldás.

Úgy tűnik, hogy azért USB-C-vel mégis csak tölthetőek az újabbak: [link] Ez amit linkeltem meg pont hogy tud USB-C gyors töltést. [link] Az említett laptopnál úgy tűnik, hogy ez mégsem fog működni. :S [link] Igazad van. Abból indultam ki valamiért, hogy én tudom a tabletemet USB-ről tölteni, de laptopok mások.

[ Szerkesztve ]

(#1748) inf3rno


inf3rno
(addikt)

Agyaltam közben, és igazából csak az USB-C -> Asus charger (gondolom DC 20V) problémát kellene áthidalni ahhoz, hogy az USBC töltők is használhatóak legyenek laptophoz. Sajnos erre igazán megbízható megoldást nem találtam. Vannak, akik próbálkoznak ilyesmivel, de nem bíznék rá többszázezres laptopot.

[ Szerkesztve ]

(#1749) tibcsiworld válasza zsoltzsolt (#1746) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Sajna nem ismerem ezt a töltési módot! :(
Így nem tudok válaszolni, bocsi.

(#1750) zsoltzsolt válasza tibcsiworld (#1749) üzenetére


zsoltzsolt
(addikt)

Semmi gond.
Ismeretlen márkát meg nem igazán akarok venni. A sima power bankom egy Varta 20.000-es és tökéletes. Meg amelyik gyártó eleve elemeket stb gyárt, annak csak nagyobb a gyakorlata ebben.

(#1751) tibcsiworld válasza inf3rno (#1747) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Bocsánat, tényleg 20V-os a nagyobbik! 3A. Nem tudom, hogy ez elég e a laptop működéshez, vagy csak az aksit tudja pótolgatni!
Abból viszont 2 kell, hogy valamire menjen vele.

Hogy is megy ez az usb-c töltés? Usb-usb kábellel?

A mAh-t a neves gyártók, ide tartozik az Anker is, 3,7V-on adják meg! Pl. 10.000mAh, 5V-on 6250mAh - a töltési veszteség! Ezért szerencsésebb a Wh, csak valamiért azt a kisbetűs részből is kifelejtgetik! :( A 100,200,500.000mAh-s power bankoknál elég a súlyt nézni! Az mindet elárul! :) Ott lehet mosolyogni! :)

Másodszor is bocsi, usb-c vel csak mobilon találkoztam! Laptopon nekem sima 3.0 van, az kikapcsolt állapotban is tud áramot leadni, de felvenni nem tud! Fejlődünk! :) (Én meg butulok. :( )

[ Szerkesztve ]

(#1752) inf3rno válasza tibcsiworld (#1751) üzenetére


inf3rno
(addikt)

A VivoBook S15-nél a CPU max 25W [link] a videokártya, ha van dedikált akkor max 10W [link] A kijelző olyan 5-10W lehet [link]. Az alaplap, SSD, wifi, ilyesmik max 10W lehet. Szóval ha mindent maximumon járat, akkor is elég kell, hogy legyen a 60W a fenntartására. Igazából nagyban függ attól, hogy milyen generációs Intel processzor van benne milyen kijelzővel, és hogyan állítja be az energia gazdálkodást, fényerőt, mekkora terheléssel járatja a processzort, stb. A kérdező sajnos nem adott meg semmilyen infot erről, csak annyit, hogy Asus VivoBook core i3-as processzorral, úgyhogy a fentinél akár lehet rosszabb is, ha régebbi típus. A gyakorlatban valószínűleg 5-10 órára elég egy 100Wh-s power bank hozzá. A régebbieknél inkább 5 óra, az újaknál meg inkább 10.

Semmi gond, én is benéztem. Elvileg igen, USB-C kábel kell csak hozzá, meg a laptopnak is támogatni kell az ezen való töltést. A VivoBook-nál szerintem külön rá kell kérdezni az adott verzióra az Asus-nál, hátha az újabbak már támogatják. Jó eséllyel az övé sajnos nem lesz támogatott. Kellene valami adapter hozzá, hogy az USB-t hagyományos DC csatlakozóra alakítsa, de úgy néz ki, hogy ilyesmi nem létezik, és valszeg nem is fog. Legalábbis nem találok hozzá valót, és felraktam kérdésnek, de más sem tud róla: [link] Elvileg léteznie kell, mert pl itt is adnak a power bankhez többfélét: [link], de valami speckó kell, ami letárgyalja az USB-C-vel, hogy 20V-al 2.5A körül töltse az aksit, olyan power profile meg nincsen az USB-C szabványban csak 3A és 2A.

[ Szerkesztve ]

(#1753) inf3rno


inf3rno
(addikt)

A legközelebbi, amit lehet találni a témában az ez: [link] De semmiképp nem bíznék rá egy laptopot. Nem is írják, hogy hány amperrel tölt.

Lehet nézni direkt laptophoz való power bank-et is. Megtaláltam a MaxOak-ot én is, amit linkeltél: [link] Ezen felül találtam egy ilyen Acer-t is, ami akár még hamis is lehet. :D [link] Nem egy gyakori termék. Ami miatt én aggódnék, hogy én megnéztem az Asus laptop töltőt itthon, és 20V 2.5A-el tölt. Nem tudom mi van, ha pl egy MaxOak-ot rákapcsolok a maga 20V 5A-jével. Vajon leég, vagy leszabályozza valahogy, esetleg nem tölt egyáltalán? Más fajta elektronikák simán leégnek, ha túl nagy áramerősséget kapnak, ezért veszélyesnek tartom, de nem értek hozzá sajnos.

(#1754) tibcsiworld válasza inf3rno (#1752) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Ha 100Wh-s a power bank, az akkor nem lehet hogy a 60W os fogyasztással az 1,5 óra inkább? Jó esetben.

(#1755) inf3rno válasza tibcsiworld (#1754) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Félreérted. A 60W a max fogyasztás. A tényleges valahol 10 és 25W között lehet átlagos használattal attól függően, hogy mennyire fejlett a technológia és milyenek az operációs rendszer beállításai.

[ Szerkesztve ]

(#1756) tibcsiworld válasza inf3rno (#1755) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Jah. Hát ezt mérni kell(lene). Nálam anno 15"-oson 30-40W volt. A mostani 17"-oson még nem mértem. Azt tudom, hogy a monitor 10W volt. (Azt külön mértem.)

(#1757) inf3rno válasza tibcsiworld (#1756) üzenetére


inf3rno
(addikt)

A CPU-k terén hihetetlen a fejlődés fogyasztásban. Úgy tűnik, hogy minél közelebb vannak a tranzisztorok egymáshoz, annál kevesebbet fogyasztanak, úgyhogy az alacsony nanométereseket kell választani. Amikor szervert vettem itthonra, akkor nézegettem a régieket is használtan, de hiába voltak olcsók, nagyon sokat fogyasztottak. Azért nem mindegy, hogy 15W-on megy 24 órában vagy 150W-on. Olyan havi 2500-5000Ft körüli villanyszámla többletet simán össze lehet szedni, ha nem figyel az ember. Az 5000 meg évi 60.000Ft-ot jelent, abból meg már elég jó CPU-t lehet venni. A végén úgy döntöttem, hogy jobb nekem, ha inkább veszek egy néhány éves Xeon-t, mert egy év alatt behozza árban a különbséget a villanyszámlán, és be tudom rakni a tévézős szobába is, mert szinte alig van hangja a hűtésnek. Laptopoknál is nagyon nagy különbségek lehetnek fogyasztásban az újak és a régiek között. A kijelzők terén is lehetnek nagy különbségek fogyasztásban. Régen ez az 5W-os Asus kijelző, amit linkeltem inkább 50W lett volna. Gondolom ezeknél is inkább a chipek fogyasztanak több áramot, amik feldolgozzák a képet, és nem a fény előállítása.

[ Szerkesztve ]

(#1758) inf3rno


inf3rno
(addikt)

Ami még eszembe jutott a fentivel kapcsolatban, hogy esetleg olyan power bank, ami tud AC kimenetet. Ahogy nézem ilyen nagyon kevés van, és kb. olyan szintű cégek csinálják, amiknek még honlapjuk sincsen, szóval inkább hagyjuk. A szünetmentes tápegység ami még szóba jöhet ilyen szempontból, de állítólag nem mindegyik szereti, ha csak egy AC-.DC adapter van rákötve, valamelyik ilyenkor nem is ad áramot (gondolom az olcsók). Meg persze ezek nem hordozható táskába való dolgok. Kocsiban esetleg még elmennek. Viszont ennyi erővel kocsi aksiról is lehetne tölteni inverterrel.

(#1759) zraw


zraw
(csendes tag)

Sziasztok,

nem telefont, hanem egy alapból konnektoros műszert szeretnék powerbankről üzemeltetni (radon mérő, munkaeszköz).

A gyári adaptere 12V 1A kimenetű (DC jack), és azt írják, hogy power bankkel úgy lehet használni, hogy rákötök egy 5V USB -> 12V DC jack step-up kábelt.

Namost, ezt azért írták, mert akkor még csak 5V-os power bankek voltak? Mert manapság már csomó "akár 12V és 3A" kimenetet is tud.

Ha veszek egy 12V kimenetű power banket, és hozzá egy sima USB - DC jack kábelt, akkor működni fog a cucc, és 100% hogy nem esik baja? Vagy a kábel le fogja szabályozni 5V-ra akkor is, ha a power bank tudna többet?

A fent említett step-up kábelt összesen 1 helyen láttam, de az se biztos hogy raktáron van, AliExpressre meg nem tudok várni...

Elnézést ha evidens, nem értek hozzá, és elég drága egy ilyen műszer, úgyhogy inkább kérdezek hülyeséget!

(#1760) inf3rno válasza zraw (#1759) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Én nem a feszültség miatt aggódnék, hanem az áramerősség miatt. Amennyire én tudom ha 1A-re terveznek valamit az nem fogja elviselni a 3A-t. Elvileg az USB-nél többféle power profile között lehet választani, és ha van köztük 12V 1A, akkor olyan kábel kéne, ami letárgyalja a power bank-el, hogy ilyen power profile-t használjon. Ez tűnik legalábbis logikusnak. A gyakorlatban ez nem tudom hogy megy, gondolom valami chip van a kábelben, ami ezt megteszi. Szóval a megfelelő kábellel elvileg lehetséges, amit akarsz, a gyakorlatban viszont képtelenség megfelelő kábelt találni, legalábbis a fenti 20V 2.5A-hez én nem találtam semmit, de elvileg ahhoz power profile sem létezik. Elvileg neked 12V 1.5A a legközelebbi. [link] Abból 12V 1A úgy lesz, ha beteszel eléje sorosan egy ellenállást, ami elégeti a 0.5A különbséget. De ez tényleg csak laikus eszmefuttatás, nem értek hozzá. Keresni kéne valakit, aki keni az elektronikát, aztán őt megkérdezni. Nekem ilyesmire most a kocsi + inverter + eredeti AC adapter tűnik a legjárhatóbb útnak, nem a power bank.

[ Szerkesztve ]

(#1761) szonti


szonti
(aktív tag)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha egy telefont ha rádugok egy power bankra, amikor azt feltölti a power bank kikapcsol, tehát ha továbbra is rá van dugva a telefon akkor az simán lemerül, annak ellenére h a power bank rá van dugva?

Köszönöm a segítséget!

(#1762) inf3rno válasza szonti (#1761) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Van ilyen csepptöltés funkció. Elvileg attól függ, hogy a power bank támogatja e. Valamelyik igen, valamelyik nem. Amúgy nem biztos, hogy a telefonnak jót tesz, ha így van egész nap. Állítólag a lítiumos aksik nem szeretik.

[ Szerkesztve ]

(#1763) tibcsiworld válasza szonti (#1761) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

az enyém nem kapcsol ki! Az 100%-on tartja a töltendő eszközt! Nem szeretni a Li aksi!

(#1764) szonti válasza tibcsiworld (#1763) üzenetére


szonti
(aktív tag)

Az nem baj ha nem szereti. Milyen a típusa a power bankodnak ha szabad megkérdeznem?

(#1765) tibcsiworld válasza szonti (#1764) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az ősrégi xiaomi 10.000-es! Jól tartja magát, pedig volt nyúzva! :)

A banknak mindegy, de a telefon aksinak már rosszabb, ha 100-%-on van tartva! (Mármint macerásabb cserélni.)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.