Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-02 18:03:14

LOGOUT.hu

Ajánlott kategóriák:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) tibcsiworld válasza love (#1700) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Szia! Mennyit szánsz rá? Elég rég volt szó ilyenekről? Akkor nagyon nem volt olcsó téma! :(

(#1702) Croft-21


Croft-21
(őstag)

Sziasztok!
Megyek haza karácsonyra családhoz, az otthoni szobámban rossz a konnektor, ezért arra gondoltam, hogy a mobilom töltéséhez veszek egy powerbankot. Olvasgattam a korábbi hsz-ket, miszerint az ideális egy 10000 mAh-s lenne. Viszont ugye a powerbankot is tölteni kell, ezért kérdezném, hogy ha még haza indulás előtt feltöltöm, akkor vajon kibír 3 napot? Illetve fel tudná tölteni a telóm legalább 3x?

(#1703) tibcsiworld válasza Croft-21 (#1702) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az a telefonod aksijától függ. Van rá esély, de feltételezem, hogy a házban van működő konnektor valahol, ahol tudsz tölteni ezt is, azt is!

(#1704) csudri


csudri
(őstag)

Sziasztok! Mennyire bírja a hideget mondjuk egy jó öreg 10 000-s Xiaomi powerbank? Szünetmenteskent (pass through) hasznalnam usb-s secu kamerakhoz, a kérdés, hogy károsodnak-e attól, hogy esetleg fagy van?

(#1705) tibcsiworld válasza csudri (#1704) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Az angol kifejezést nem értem. Szerintem ezek sima li aksik, és nem, olyanok, amit az autókba tesznek! A 0fok alatti hőmérséklettől mindenképp csökken a kapacitásuk! Tölteni sem jó, ha jéghideg! Hogy a mínuszokat mennyire bírja, ...
Semmiképp nem ajánlott, de ha muszáj,...
Nem lehet bentről kábelen tölteni? Van már 3 méteres is.

(#1706) csudri válasza tibcsiworld (#1705) üzenetére


csudri
(őstag)

A pass through jelenti azt, hogy egyszerre tudja leadni delejt, de közben tölteni is lehet. Sajnos a ház építésekor nem gondoltam rá, hogy mi van, ha áramszünet van, ezért keresek vészmegoldást. Sima 230-as dugót csináltattam csak a kameráknak, amiket így adapterről töltök, de áramszünetkor nem fogom látni a betörőt. :O

(#1707) tibcsiworld válasza csudri (#1706) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

A kérdés, hogy a kamera mennyit vesz ki a bankból?! Ha legalább 1A, akkor van esély, hogy az áram kivétele és visszatöltése melegen tudja tartani annyira, hogy ne legyen baj!

ui.: apropó áramszünet. Épp most néztem én is ilyen wifis kamerát. Viszont áramszünetkor a router sem megy! Akkor hogy oldod meg a dolgot?

(#1708) csudri válasza tibcsiworld (#1707) üzenetére


csudri
(őstag)

Ez a kamera. [link] 5V és 1A.
Arra nem is gondoltam, hogy végülis a töltés fűti a power bankot, tehát nem is lesz olyan hidegben. Az eresz alá lesz betéve, a ház gerendájára, ahol elvileg szintén nem kellene nulla fok alatt lennie.

A router szünetmentesen lesz, tehát lesz wifi akkor is, ha nincs áram.

(#1709) ledgeri válasza csudri (#1708) üzenetére


ledgeri
(veterán)

Ha a kamera alapból kap hálózati áramforrást, akkor az honnan jön? Kintről, bentről? Kinti áram dobozból?
Ha bentről akkor nem megoldható, hogy az aksi még beltéren legyen?
Ha kinti dobozból, akkor az akksi nem mehetne a dobozba, pl egy sálba bugyolálva, és hőmérsékletét 1-2 napig figyelgetve, beállítva az optimális szigetelést?
Ha mindenképp kültéren lenne az akksi akkor is kellene neki hő-, de nem víz-/pára-, és nem levegő- szigetelés -szerintem..
Bár ezt leírva jutott eszembe, hogy egy kört lehetne futni akkus, biciklis, nagyobb teljesítményű lámpák, meg vadász/katonai/fegyverboltos akkus dolgok specifikációin, hátha kiderül valami hőfüggő, vagy egyéb tendencia!

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1710) czappa


czappa
(aktív tag)

Sziasztok,

Sajnos úgy alakult, hogy az autómba kellene egy kamera, ami akkor is vesz ha áll a motor.
Az autó akksiját nem akarom használni (nem értek hozzá és ne merüljön le) ezért arra gondoltam, hogy van egy nem használt eredetileg bringázáshoz vásárolt kamerám és először ezt használnám úgy, hogy power bankról üzemelne.
Kérdéseim:
1) A kamera adaptere 0.5A-t és 5V-t as ki magából, viszont a legtöbb power bank 1 - 2A-t. Az összefoglalóban van erről szó, hogy elvileg ettől nem károsodik, de ez teljesen biztos?
2) A hideget az akkumulátor úgy tudom nem szereti. Ez csak az aktuális kapacitását csökkenti, vagy a maximálist is?
3) Létezik gyári megoldás a fenti problémára? (mondjuk ez a kérdés nem annyira a külső akkumulátoros topicba tartozik.)

Előre is köszönöm.

(#1711) ledgeri válasza czappa (#1710) üzenetére


ledgeri
(veterán)

1.) A kamera annyit áramot vesz fel, amennyi neki kell, a töltők meg maximum annyit tudnak leadni ami rájuk van írva. Analógia: a csapot is annyira nyitod meg amennyire kell -pohár vizet tölteni lassan, vagy nagy kondért gyorsan-, bír többet is annál de nem tud átfolyni rajta a Duna, ahhoz "nagyobb csap" kell. Ha a kicsi töltővel működik, akkor a naggyal is fog (amíg a VOLT érték ugyanaz!)
2.) Az akku tényleg nem szereti a hideget, sem a meleget. Mindenképpen -alapból is- közvetlen napfénytől, és "szélvédős" hidegtől védendő.Emellett, ha nincs szem előtt, az se hátrány. Előbbi analógiával élve, most ez a literes pack: ha hül a levegő, akkor a szája megy összefelé, így jut bele kevesebb, vagy jön ki kevesebb cucc..., de szerintem a mérete nem változik. Kérdés, hogy a csökkenő szájon jut-e be annyi töltés alatt, amennyi kellene fogyasztáskor.
3.) Biztos, hogy van ilyen egyben megoldás, de ha már van egy kamerád, és az akkut később korábban másra is használnád, akkor inkább ez!, DE:
Milyen kameráról lenne szó? Mit csinál ha betelik a kártya? Milyen memória kártya van benne? Csak mert ha egész éjszakás felvételt akarsz, akkor jó felbontást/részletességet kell beállítani a célhoz, ha nincs opció arra, hogy folyamatos fölülírást csináljon, akkor akkora memóriakártya kell bele, ami kibír egy hetet- vagy amennyi kell.... Ha folyamatos fölülírást támogat, és menne folyamatosan, akkor meg olyan memóriakártya kell bele, ami azt jobban viseli (de így is kell 1-2 nap puffer, hogy ha valamit nem vennél észre első nap). Még az a kérdés, hogy támogat-e bemozdulás érzékelést, amiket meg külön ment, és nem ír fülül, ezeket meg az erre készült speciális dolgok alapból tudják.

Nem rosz megoldás amit tervezel, de a sportkamera nem megfigyelő kamera. Lehet, hogy tudja a fentieket, utána kell nézni, vagy megnézni, hogy mi nem műküdik, és összevetni egy szaki termék tudásával. Lehet, hogy ahhoz is ajánlott egy extra akku :)

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1712) czappa válasza ledgeri (#1711) üzenetére


czappa
(aktív tag)

Köszönöm a válaszod!

A kamera sajnos csak 32GB memóriás kártyát lát max., így az egész napos figyelés valószínűleg nem megoldható, legalábbis nem tárolható.
Egyébként ha betelik a kártya, akkor felülírja a korábbi videót, így ez a része rendben van.
Vehetek később kamerát is másikat, ez most még inkább csak teszt lenne a meglévő kamerával és egy akkuval.

(#1713) tibcsiworld válasza czappa (#1712) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Ha a kamera felülírja automatikusan a felvételeket (nekem is ilyen van), akkor gyakorlatilag minden elveszik, esetleg az is, ami fontos lenne, és kellene! (nekem vagy rázkódásra, vagy gombnyomásra zárolja a felvétel törlését) Érdemes lenne olyan kamera, ami mozgásérzékelős, és csak azt veszi, ami fontos, de az nem olcsó!

Engem is érdekel, ha már így másodszor felmerült a kérdés, hogy mint tud -10, -20 fokban egy bank! :)

(#1714) ledgeri válasza czappa (#1712) üzenetére


ledgeri
(veterán)

Milyen a kamera, milyen felbontásokat támogat >> mennyi idő alatt tölti meg a 32 gb-ot?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1715) inf3rno válasza csudri (#1706) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Nem teljesen világos, hogy hogyan építetted ki a kamera rendszert, de valószínűleg szünetmentes tápegységet keresel, nem ilyen power bank-et. Aztán lehet, hogy overkill, amit írok, de általában azt szokták, hogy több kamera van, és rotálják az adatot merevlemezeken, mert véges a tárhely. Szóval van egy számítógép is a rendszerben, aminek szintén szünetmentes kell. Az lehet pl egy odroid vagy raspberry is akár. Talán még az arduino is használható erre a célra, passz. Költsége azért van, ha normálisan akarod megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#1716) csudri válasza inf3rno (#1715) üzenetére


csudri
(őstag)

A kamerák WiFi-n keresztül felhőre küldik a rövid videókat (15mp), amikor mozgást érzékelnek illetve a bennük található tárhelyre is rögzítenek folyamatosan, persze folyamatosan újraírva, ha elfogyott a hely. Sajnos amikor a rendszert terveztem, akkor elfelejtettem, hogy mi van áramszünet esetén. Újrakábelezést, nem szeretnék, ezért keresek valami lokális megoldást, ezért merült fel a power bank, mint lehetőség, hiszen nagyon pici az áramfelvétele ezen cuccoknak, amúgy is USB-s adapterrel mennek.

Aztán ha nem megy, akkor lehet fúrok három lyukat és rátolom őket egy szünetmentesre, csak akkor igazából felesleges volt kiépíteni nekik az áramot, ha most csinálok egy másik kört. :(

(#1717) inf3rno válasza csudri (#1716) üzenetére


inf3rno
(addikt)

De miért kéne másik kör? Ha egy kábelen megy a mostani, és arról osztod szét, akkor oda betoldod a szünetmentest, aztán kész.

(#1718) csudri válasza inf3rno (#1717) üzenetére


csudri
(őstag)

Külön biztositekrol mennek a kamerák, konnektorok pedig kiépítve a tetonel, ahiva kertem. Nem lattam még hogy van pontosan kiepitve, de nem mivel több irányba mennek a kabelek igy lehet nem is olyan egyszerű egy helyre tenni a szunetmentest. Azt csak a hab a tortán, hogy nem is szivesen nyulok bele, mert akkor nem lesz garis...

(#1719) psion2101


psion2101
(csendes tag)

Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Powerbank 2i-t.De úgy néz ki nem jó,bármilyen kábelt rádugtam bármelyik részére semmi nem történt.Létezik bármilyen teszter szoftveresen amivel rá lehetne jönni mi lehet a gond?Vagy küldjem vissza,mert totál halott lehet?

(#1720) inf3rno válasza psion2101 (#1719) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Az enyémen azt hiszem úgy van, hogy a kicsin keresztül kell tölteni, a nagyon meg ő tud tölteni másokat, plusz még van egy gomb, amivel a töltöttséget tudom nézni. Nem hiszem, hogy a tiéd nagyban eltérne. Nézd meg a töltöttséget, ha nem mutat semmit, akkor töltsd egy pár órát, hátha csak le van merülve. Ha akkor sem működik, akkor küldd vissza.

(#1721) psion2101 válasza inf3rno (#1720) üzenetére


psion2101
(csendes tag)

Oké rendben megpróbálom.Bármilyen telefon töltő használható hozzá?

(#1722) inf3rno válasza psion2101 (#1721) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Szerintem igen. Én már töltöttem samsung töltővel, igaz lassabb volt vele, mint azzal, amit hozzá adtak.

(#1723) tibcsiworld


tibcsiworld
(Topikgazda)

Srácok, ha offoltok, akkor tegyétek offba a hozzászólást! Utólag megtettem!

(#1724) tibcsiworld válasza psion2101 (#1721) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

A töltöttség jelző mit mutat?

(#1725) jubilleum


jubilleum
(senior tag)

Sziasztok,
Tudtok olyan powerbanket amit tud data passthrough-t.
Tehát a powerbank rá van kötve a gépre, és a powerbankre egy hdd/telefon, és én a hdd-t/telefont feltudom csatolni a gépemre. Létezik ilyen?

Köszi,

(#1726) tibcsiworld válasza jubilleum (#1725) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Én már a kérdést sem értem! :(

(#1727) jubilleum válasza tibcsiworld (#1726) üzenetére


jubilleum
(senior tag)

akkor rajzolok :)
laptop <---> powerbank <--> telefon
én a laptopról tudok fájlokat másolni a telefonra annak ellenére hogy a gépre a powerbank van feldugva

(#1728) tibcsiworld válasza jubilleum (#1727) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Power bank, mint usb hub?

Gondolkodom, hogy mire gondolsz, és azt mire szeretnéd használni, de eddig nem jöttem rá! Bocsi. :(

(#1729) tibcsiworld válasza csudri (#1708) üzenetére


tibcsiworld
(Topikgazda)

Hogy sikerült megoldani a dolgot?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.