Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-29 16:15:37

LOGOUT.hu

Szerkesztés alatt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) bfer77 válasza ledgeri (#1800) üzenetére


bfer77
csendes újonc

Persze, hogy néztem. :) Töltőn jól megy. Eleinte azt csinálta, hogy kb. 40-50%-ig normál módon merült wifin, aztán elkezdett meredeken esni a töltöttség, és főleg az utolsó 15-20%-on zuhant be nagyon. Egy darabig így volt (pár hónapig), aztán már le-lekapcsolgatott, a végén pedig akár már 90% fölött is képes volt erre. Aztán az újbóli bekapcsolásnál lehet, hogy egyből máshol volt a töltöttség (pl. 4%-on lekapcsol, aztán 40 körülit mutat). Az Android-topikban azt mondták, valószínű, hogy a mérőhíd lett hibás, vagy valami másik lehetőség is volt, amire most nem emlékszem. Tavaly sokat volt folyamatosan töltőn, lehet, hogy ez tett be neki. Három éves amúgy, és nem hiszem, hogy egy ilyennek van külön topikja (Blaupunkt SM01).

Az akku kb. 1800 mAh-ás. Az a powerbank, amit láttam, Xlayer, és 4000-es, ahogy írtam. Mondjuk láttam olyat is, hogy valami 10- vagy 20 ezres, és kb. 2500-ért adta valami online kereskedő, de nem tudom, az milyen minőség lehet...

[ Szerkesztve ]

(#1802) ledgeri válasza bfer77 (#1801) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Nekem is volt egy telóm ami a végén ha hívás volt lemerült, de ha nem akkor kibírt egy hetet.
Nekem a célzott módszerrel csak annyi a bajom, hogy nehogy valami úgy menjen tönkre, hogy kisül valami, vagy rosszabb, ha egy bizonytalan aku fojamatosan töltőn van...
Ahogy láttam, létezett külön megvehető akkuja 1 kört kéne nézni, hogy hátha helyi, vagy ismert webshopos boltok forgalmaznak-e ilyet, vagy olyat ami jó bele... Ha nincs gyári sehol sem, akkor meg marad a külső, ahogy említetted is.

Ha van más is amihez jól tudna jönni egy akku, akkor érdemes azt is belekalkulálni a kapacitásba, de ha nem, akkor szinte mindegyik jó lenne... Arról nincsen infóm, hogy pl a külső akkuk szeretik-e vagy sem, hogy folyamatosan vannak merítve.

Nézz meg egy Xaomi-terméklistát, azok jó minőségűek, és aránylag olcsóak. (nem direkt márka ajánlásként, csak referenciaként) Ha valami hasonló kapacitást árul negyed, ötöd annyiért az vagy gagyi vagy veszélyes vagy lopott (vagy nekem kéne utánanézni...), ha valami olyasmi vagy harmadával olcsóbb, adott kapacitáson az lehet jó, csak épp nincs nagy név mögötte amit meg kell fizetni.
Ha van rá 1 év -vagy több is- garancia, és nagyobb, jobb nevű bolt árulja akkor vehető... (egyéb érvelés nem jut eszembe :) )

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1803) bfer77 válasza ledgeri (#1802) üzenetére


bfer77
csendes újonc

Jónak jó lehet máshoz is, bár most semmi konkréthoz, én csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez akkor egy működő ötlet lehet-e. Nehogy az legyen, hogy veszek egy powerbank-et, aztán azzal is lekapcsolgat, mert mondjuk nem arra találták ki, hogy egyszerre töltsön is, meg a mobilt is hajtsa...

A mobilakksi kapacitását hogyan kalkuláljam bele? Legyen minimum akkora kapacitású, és akkor az elég?

Az (belső) akku amúgy eldurranhat, ha folyamatosan a töltőn van? Nem azt csinálja az elektronika, hogy mindig rátöltöget, ha 100% alá esik?

Pont azt az akkut láttam én is, amit linkeltél. Kb. 7-8000-ért adta az a Gigashop még nem is olyan rég...
A referencia-tippeket köszi, azokat majd figyelni fogom! ;)

(#1804) ledgeri válasza bfer77 (#1803) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Az, hogy a PB töltés közben tud-e tölteni, vagy fordítva, az azon a típuson múlik, vannak amik tudják, vannak amik nem. Az, hogy magától le old-e 5-10 órás tölési időn túl az is egy lehetőség és szintén az akku elektronikájától függ.
Kapacitás kérdésében a mobil akkuja akkor számítana nagyon, ha az ép lenne, mert akkor a (Mobilakku kapacitás+ veszteségek)/ belső akku kapacitással kb kijönne, hogy mit várunk el tőle, de esetedben csak az a lényeg, hogy ha valami hirtelen áramfelvétel van, akkor ne múljon ki a teló. Szintén a külső akku elektronikájától függ, hogy csepptölt-e, figyeli-e hogy tölthető-e a belső akku, és miként cselekszik, ha a belső töltöttnek mondja magát, majd esik a feszültsége.
Az elektronikának illene figyelni arra amit írsz, de ezt pontosan diagnosztizálni távolról nem lehet, sajnos nem zárható ki. Az öreg belső akkuk előbb elkezdenek púposodni, az a figyelmeztető jel.

A külsőő akkuk nem ilyesmi használatra lettek kitalálva, de nem látom akadályát annak, hogy működhetnének-e így. Sok múlik az adott tipuson.

Ha tudod, a pontos nevét küldd már el annak amit találtál, kinéztél, ha van, mert megnézném mit írnak a gyártói oldalán.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1805) tibcsiworld válasza bfer77 (#1803) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Minimális PB tapasztalatom ( 1 ősi xiaomi bankom van, aminek élete végigkövethető ezen a fórumon) szerint simán bírja.

Nálunk főleg nyáron van használva, amikor is sátorban egy usb-s villanykörte üzemel rajta a kisfiam éjjeli fényeként. Másrészt most összedugtam, és töltés közben is tolta rendesen a telefont.

4400-ért már van, igaz újabb generációs (jelentsen ez bármit is). Ahogy az összefoglalóban is van, a félmillió mAh-s és társainál is laikusként elég a súlyt nézni. A xiaomi tényleg szuper ár/érték arányú.

Az elektronika nem engedi túltölteni az akkut, amennyiben az jól üzemel.

(#1806) bfer77 válasza ledgeri (#1804) üzenetére


bfer77
csendes újonc

Bocsi, itt vagyok, csak kicsit elcsúsztam a dolgaimmal. Megnéztem, és pár helyen online is árulják itthon, pl. ezek a boltok:
[link]
[link]
XLayer Colourline 4000 mAh

[ Szerkesztve ]

(#1807) bfer77 válasza tibcsiworld (#1805) üzenetére


bfer77
csendes újonc

Köszi az infót!

Azt az utolsó mondatot értsem úgy, hogy a nem jól üzemelő akku kiszámíthatatlan, és így nincs az az elektronika, ami biztonsággal tudná felügyelni a töltését?

(#1808) ledgeri válasza bfer77 (#1807) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Értheted az akkura is, meg az elekrtonikára is, mert jó akkut a rossz elektronika túltölthet, de rosszz akut a jó elektronika nem töltene túl, de lehet hogy az akku olyan állapotban van ami nem tűnik fel az elektronikának, de mégis károsodik az akku jobban.
Te sem, mi sem tudjuk hogy aktuálisan melyik áll fent nálad -ha az akkud egyáltalán ebbe a kategóriába esne-, kiméretni meg lenne a teló ára- gondolom, de minimum az akkupakké...
Ez az ami miatt bizonytalan vagyok a biztos ajánlásban...

Az akku, ha két éves garanciát adott rá a Conrad, az már jobbféle. Hivatalos márkaoldala sem tűnik vészesnek...

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1809) tibcsiworld válasza bfer77 (#1807) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Én csak akkor venném meg a 4000mAh-st 3600-ért egy 10.000mAh-s 4400ft-os helyett, ha nagyon számítana a súly, és egyáltalán nem számítana a kapacitás. (Kaptam tavaly egy 2200-as pb-ot ingyen. Hát, pénzt nem adtam volna érte! Nem sokat ér.)

"nem jól üzemelő akku kiszámíthatatlan"

Az már szerintem égett volna. A Tied valószínű jól üzemel, csak a kapacitása enyhén szólva alacsony. Sok régi telefonakkuról hallottam már ilyet. (A laptopomnál csak "meghalt", és kész. Érdekes.)

Biztos tippet látatlanban nehéz adni. :(

(#1810) bfer77 válasza ledgeri (#1808) üzenetére


bfer77
csendes újonc

OK, én csak kíváncsi voltam úgy általában is az akkuk és a töltés viszonyára. Majd próbálok keresgélni a neten valami jó leírást a témáról.

tibcsiworld: a 4400 Ft-os, amit írtál, az pontosan melyik termék?

(#1811) tibcsiworld válasza bfer77 (#1810) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Az összefoglalót már olvastad? Biztos van benne olyan rész, ami számodra hasznos.

A Xiaomi 10.000mAh-s, amiről írtam. ( ma már sokkal vékonyabb, mint anno. azért durván fejlődik az aksitechnológia! )

Érdemesebb kicsit erősebbet venni, mint amire szükséged van. Pont a kapacitás számolása és a veszteség miatt is!

(#1812) bfer77 válasza tibcsiworld (#1811) üzenetére


bfer77
csendes újonc

Részben olvastam, viszont én arra gondoltam, hogy az elektronika hogyan végzi ténylegesen a töltést, mi zajlik le az akksiban stb. Szóval ilyen részleteket jobban megérteni.

Mondjuk az összefoglalóban ahol az szerepel, hogy "Egy 150g-os aksira 2520-8400mAh a reális ezek szerint.", az egy kicsit tág kategória szerintem. Bár tudom, nekem is azt írtátok, hogy a megbízható termékekhez érdemes viszonyítani, azért az elmélet itt azt mutatja, hogy nehéz önmagában tömeg alapján megítélni, mi lehet jó, és mi nem.

Egyébként persze jó az összefoglaló. Egy hely van benne, ahol egy konkrét kérdésre utal a szöveg, ott esetleg lehetne kicsit korrigálni, általánosabbra fogalmazni az ismertetést.

(#1813) ledgeri válasza bfer77 (#1812) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

A "hogyan kezeli az akkut az elektronika" kérdésköre a gagyi- tölthető AA-s akkukkal eggyütt csomagolt gagyi töltőtől, a távirányítós hobbi cuccokén át, egészen az elektromos autókig terjed vertikálisan, szélességében meg a szabványokon és regulációkon keresztül tart a gyártóspecifikus dolgokig, mélységében meg az ár is benne van... Na passz, hogy ebbe a hasábba X Y random "nem nagy név-é, de külső akku-/mobil akku és vezérlője" hogyan hasít bele... ha érted a képet. :)
Ha megy a német vagy az angol, és meg van a teló minden adata, papírja, én még a Blaupunkt-nak is megeresztenék egy emailt, hátha A.) akad még akku náluk telóhoz illő; B.) tudnak ajánlani magyar kapcsolatot C.) adhatnak választ a fenti kérdésedre D.) adnak tippet alternatíva irányába... Kinézem belőlük, hogy kisebb név ellenére "Németek annyira", hogy valamelyik kérdésre simán legyen válaszuk. ;]

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1814) tibcsiworld válasza bfer77 (#1812) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Igazad van. Már nem figyelem a piacot, és az összefoglaló szerkesztésénél ezek fontosak lehettek/voltak. (szerkesztettem picit, és az összefoglaló sem az én írásom, csak a fórumból vett kérdések-válaszok összemásolása. gyakorlatilag plagizáltam, de jelenleg nincs időm, hogy a szerzőket megkeressem, és feltüntessem.)

Szóval a szerkesztéskor ezeket KIZÁRÓLAG kínából lehetett beszerezni! Mint ahogy az első 4-5 generációnyi Xiaomi telefont.(ekkor hatalmas árkülönbség volt az itteni telefonok áraival szemben. ma már nincs.) A kínai oldalakon bele lehetett futni mindenbe, ahogy most is. akár 30-40-50-500.000-es bankokba. A trükk a feszültséggel való játszadozás volt. Ott ez a 3x-os kapacitáskülönbség, amit felfedeztél az összefoglalóban már nem is volt sok. (másrészt ez csak azért volt/van, mert nagyon sokféle LI akku van. ez gyakorlatilag csak egy gyűjtőszó a technológiára)

Egyrészt örülök, hogy ezen (pozitív értelemben) fennakadtál. Másrészt az összehasonlítást megteheti valaki az aktuális kínálattal. Nyilván hatalmasat fejlődtek 4-5 év alatt a LI aksik! A súly tuti nem stimmel.

Másrészt ezek ma már mind kaphatók nálunk 14 napos pénzvisszafizetési garival. Nincs rizikó. Hatalmasat változott a világ. Régen 1-2 hónapot vártunk valamire, ma már csak 1-2 nap. Régen a kínai gari felejtős volt, ma már 2 év a sarki boltból is!

Ha van kedved, kérlek segíts, mit változtassak/töröljek az összefoglalóból. Tuti tele van felesleges maszlaggal. :) Sajna nem tudok kiszűrni, mert az én időmben más volt a helyzet! :(
A mai olvasó tuti nem olvassa végig a sok számolást, valakinek viszont ez is kevés. :(

ledgeri a Te véleményedre is kíváncsi vagyok! :)

[ Szerkesztve ]

(#1815) ledgeri válasza tibcsiworld (#1814) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Hehe, én még nem is vettem magamnak sosem mobilakkut. Tesóm kérdezett rá, melyiket érné meg, topikja nem volt, infó semmi róla összeszedve... Hát lett a topik, és ahogy jöttek a cikkek PH-n kerültek a cikkek bele az akkor még úgy működő elsőhsz-be.
Ha láttam egy ilyen cikket belerakattam, a cikkből az infót kb megtanultam. Aztán talán a cikkek is fogyatkoztak, az általános infókkal is telítődött a piac, általam hanyagolódott a topik fenttartása. Aztán jöttél te, onnantól a topikot te is követed.
A magam részéről ha valamelyik topiktémás gyártó oldalára keveredek, akkor átnézegetem az adatokat, de nem igazán tűnik ki, fel semmi, mert csak úgy nézegetek

Mindezt csak azért írom, mert persze jó lenne aktualizálni az Összefoglalót, de ahhoz én úgy állnék hozzá, hogy akkor tényleg minden aspektusának utána kéne nézni: milyen technológiák elérhetőek, mely gyártók mit használnak, és miért, azokk közül melyiket használó egységek kaphatóak itthon, vagy itthonra hozatva, kb mennyit érnek, és ami a leg tesztelősebb (tesztnézősebb) mind közül, melyik hogy és miként teljesít. Az első négyötöde csak idő, és keresgélés, utóbbi egy meg pénz, vagy nagyon jó kapcsolat, vagy idő....
Specifikusan semmi sem tűnik fel, de azért mert most annyira mélyen nem vagyok benne, mint amennyire a biztos véleményezéshez kéne. :R
Ha azt mondod, hogy beszéljük meg, ki mit néz át, és csináljunk egy nagy frissítést, benne lennék, mert ha egyszer tényleg kell egy topik-kütyü úgy is megcsinálom... csak eddig még nem kellett.., és az az infó úgy is arra az időszakra "igaz nagyon".

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1816) tibcsiworld


tibcsiworld
aktív tag

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

(#1817) FistXL


FistXL
aktív tag

Üdv. Kaptam karácsonyra egy MM giftcardot, most gondolkodtam hogy eldurrantom egy külső akksira. 10k Ft alatt kellene megoldani, nézegettem őket, az Asus külsőre nagyon szimpi, de árukeresős vélemények alapján már 6 éves lehet, szóval nem túl mai...

Ami szempont lenne

- minél nagyobb - 10k mAh elég lenne, van ennyi pénzért 20 is, nem tudom az mennyire minőséges
- nagyon jó lenne, ha tudna gyorstölteni egy Honor 9-et (9V 2A)
- USB-C kényelmes lenne, de nem létszükséglet
- meg persze minél megbízhatóbb legyen :R

[ Szerkesztve ]

(#1818) csanyiadam


csanyiadam
tag

Sziasztok, az alábbi dologban szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.

Jövő héten indulunk egy hosszabb (2 hónapos) autós körutazásra, ahol meg kell tudnunk oldani menet közben és álló helyzetben is az eszközeink töltését (2db Macbook Pro M1, 2db iPhone 12 Pro, 2db iPad Air 2020). A menet közbeni töltést meg tudjuk inverterrel oldani az nem gond, de a problémát a több napos egy helyben állás / töltés jelenti pl.: hegyen túrázás közben. Arra gondoltam, hogy veszünk 2db napelemes Power Bankot, amely mindenki saját eszközét legalább 1x képes feltölteni és utána cca 1 nap alatt újra feltöltődik a panelek segítségével a Power Bank.

Ez így ebben a formában kivitelezhető egyáltalán? Amennyiben igen tudtok megbízható és jó termékeket ajánlani? Az sem gond, ha külön kell venni napelem paneleket az akksihoz.

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm. :) :R

[ Szerkesztve ]

(#1819) tibcsiworld válasza FistXL (#1817) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Én a xiaomit helyezem előnybe. Nem ma kezdték, de a piac akkora, hogy már mindenki gyártja. Az enyém még első generációs, és tökéletes! A 2A-t szerintem mind tudja. ma már nem nagyon lehet mellélőni, ha neves gyártótól vásárolsz!

(#1820) tibcsiworld válasza csanyiadam (#1818) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

A napelemesről volt szó az összefoglalóban. Nem sok értelme van! Hogy az 1 nap alatt nem töltődik fel, az biztos! De ha a bankon van az aksi, akkor a 80 fokos napot mennyire fogja szeretni a Li aksi?! Lehet túra végén kuka lesz. Ha nem hamarabb! Ha találsz külön szuper napelemeket, az aksi meg árnyékban, talán.

Ha már power bank, akkor valami ilyenben gondolkodnék.

80-90Wh nem biztos, hogy elég lenne. Ilyenben tapasztalatom sincs. Bocsi. :(

(#1821) stefi68


stefi68
addikt

Üdv!
Tavaly augusztusban vettem egy Xiaomi 10000 mAh-s power bankot, utazáshoz hogy biztosan kihúzzak egy napot.
Akkor kipróbáltam, teljesen feltöltöttem.
Az utazás meghiúsult.
A power bankra ránéztem néhány havonta, hogy áll a töltöttsége. Mindig fullon volt.
Most elővettem egy utazás előtt és "se kép-se hang".
Nem reagál semmire. Se power gomb, se töltés, se eszköz csatlakoztatás.
Létezik ilyen?
Garancia persze csak 6 hónap volt rajta....
Van egy noname ingyen osztogatott régi 5000-es PB-om, amit vagy 2 éve elő sem vettem. Az még mindig 2/3-on van töltöttségben.

Van valami mód a Xiaomi felélesztésére esetleg?

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#1822) ledgeri válasza stefi68 (#1821) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Szerintem egy eredeti Xiaomi-ra több gari jár már csak a neve miatt is, de ha biztos, hogy rosszul tudom -mert biztos helyről vetted-, akkor egy napig töltőn talán kihozza a mélyálomból... de még sosem próbáltam ilyet.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1823) stefi68 válasza ledgeri (#1822) üzenetére


stefi68
addikt

Fél napra már volt töltőn, egy napra még nem mertem itt hagyni :(

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#1824) tibcsiworld válasza stefi68 (#1821) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Szabad kérdezni, hogy hol vetted 6 hó garival? Ha jól tudom, a törvény 12 hónapot ír. Felvidéken például 24 hónap.

Nekem volt már elfelejtve a sátorban. Kerek 1 évvel később a következő sátorozásnál csomagoltam ki. 3 csíkon volt, és bírt is sokat. Nekem még az az ősi bumszli van.

Én töltőn hagynám a helyedben. Akár 2 napig is. (ha nem melegszik semmi pár óra után)

(#1825) stefi68 válasza tibcsiworld (#1824) üzenetére


stefi68
addikt

ITT vettem. Igazából nem is néztem akkor a garanciát. A számlán sincs rajta, csak a weboldalon néztem utólag.
A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben az értékhatár a kötelező garanciára 10e Ft

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#1826) ledgeri válasza stefi68 (#1825) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Ha felnézel a linken keresztül elérhető használatiban lévő eredetiség ellenőriztető linkre, és a csomagon lévő kódot beírod, mit mond?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1827) stefi68 válasza ledgeri (#1826) üzenetére


stefi68
addikt

This is an authentic product. This is the first time this security code has been queried.

És most akkor mi is van? Eredeti, de rossz! Valahol beveszik ezt nekem gariba?

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#1828) ledgeri válasza stefi68 (#1827) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Milyen messze van tőled legközelebbi Mi bolt? Ha már vannak protokollok, akkor talán firmware is, ami vagy diagnosztikával szolgálhat, vagy segíthet resetben... Csak megint jön, hogy megéri-e foglalkozni vele.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1829) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Valaki linkeljen már egy prohardveres oldalt ahol olyan külső akkumulátorral foglalkoznak ami elbír akár egy napig is egy JBL Partybox 710-et.
Köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#1830) ledgeri válasza makoss (#1829) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

cikkre, hirre, vagy fórumhsz-re gondolsz?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1831) makoss válasza ledgeri (#1830) üzenetére


makoss
addikt

Olyan topikra itt ami ilyen akkukkal foglalkozik :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#1832) ledgeri válasza makoss (#1831) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Ez lenne az kb..., de ha Ebből, és ennek az aljából indulok ki, akkor azt a potenciális 800W-ot pl 8 órán át akkora cucc hajtja ki mint amekkora a hangszóród... 2-3X. Nomeg annak az ára...

Tovább nézegetve kb egy ilyen: https://www.bluettipower.com/products/ep500-2000w-5100wh-solar-generator ami kibírja a 800 wattot 8 órán át

Mindkettőnek ajánlom átnézni az oldalait: Hol is jár az aktuális tech, és hogy mi az ára ma az energiatárolásnak.

Persze még opció lehet a házi Autóakku + inverter...

(UPS topikba bekérdeztem, hogy jól gondolom-e) várd meg az ottani választ is!

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1833) stuka20


stuka20
aktív tag

Üdv

Létezik valamilyen táblázat, ahol az ajánlott külső akkumulátorok vannak felsorolva, mint mondjuk a tápoknál vagy perifériáknál?
Esetleg tudnátok ajánlani, ami 20-30ezres kapacitású és lehet vele több készüléket tölteni? (type-c, esetleg micro usb, iphone féle type c, kijelző az állapotról)
Nézegettem amazonon, bár csak az értékeléseket, de még a legjobban értékelteknél is mínusz 5-10ezres kapacitási veszteség van vagy hogyan írják. pl. 26ezer helyett csak 16ezret bír.

(#1834) tibcsiworld válasza stuka20 (#1833) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Szia!

Az összefoglalóban még hagytam némi infot a veszteségről,érdemes elolvasni. Az adatok mAh-ban vannak megadva, de gyakorlatilag ez a szám semmit nem ér! A tényleges kapacitás Wh. Ez egy mérhető összehasonlítási szám lehet!

A mAh az minden gyártónál 3,6V-on van megadva. (kivéve a noname, ahol 100/500.000mAh van megadva egy 100g-os power banknál. Nah ott lehet 0,1V-on számoltak) A telefont viszont 5V-on töltöd! Tehát egy 10.000-es bank 3,6V-on kb. 6250mAh 5V-on. Ennyit tárol. Ebből vond le a töltési veszteséget (kb. 10%). Ennyivel számolhatsz a legjobbaknál.

Lista:

Ez a téma akkor volt létrehozva, amikor gyakorlatilag csak kínából lehetett ezt rendelni, és sok volt az "átverés".

Jelenleg már a hivatalos boltok nem árulnak gagyit, mert 2 hetes visszaküldési garanciába belebuknának.

Szerintem ha nincs speciális igény (indukciós töltés, ... ) akkor a kapacitás nagyjábóli kiszámolása után veheted is. Usb c gyakorlatilag mindegyikben van. De azért érdemes megnézni, hogy a kiválasztottnál van e.

Nekem 7-8 éves elsőgenerációs xiaomi van kínából rendelve. Tökéletesen muzsikál.

[ Szerkesztve ]

(#1835) stuka20 válasza tibcsiworld (#1834) üzenetére


stuka20
aktív tag

Köszönöm szépen!

(#1836) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!
Megbízható powerbankot keresnék, amin van usb -c kimenet ( azaz Usb-c - Usb -c kábellel is tölthető az eszköz ). Hazai beszerzés, min. 10.000 mah.

Van ajánlott eszköz? :R

(#1837) Dnalorr


Dnalorr
tag

Sziasztok,
ezek az AlzaPower powerbankok mennyire megbízhatóak? Alza saját márkásként nem túl bizalomgerjesztő, árban viszont elég jók, és mindenféle gyorstöltést támogatnak (elvileg).

(#1838) tibcsiworld válasza Dnalorr (#1837) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

és mézespálinka

Nem tudok megbízható tuti tippet. usb-c már majdnem mindegyiken van, az alzával szerintem nem lehet mellé lőni nagyon. Ha gond van, postafordultával cserélik.

Nekem egy aksiügyileg meghalt mi band 6 -ot cseréltek azonnal.

(#1839) mézespálinka válasza tibcsiworld (#1838) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Köszi, megnézem!

(#1840) tibcsiworld válasza Dnalorr (#1837) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Alzáról vásárolt mi band 6-osom aksija bedöglött, postafordultával cserélték. A másik is vacak volt. Fele annyit bírt, mint kellene. Hétfőn küldtem vissza délután. Ma reggel kaptam is a cserecuccot. Nem kell félni. :)

(#1841) Zaji


Zaji
őstag

Sziasztok,

Keresek olyan külső akkumulátort, ami 20 000 mAh kapacitással bír. Gyorstöltés és vezeték nélküli töltés is fontos lenne. Ezekkel a funkciókkal keresek ajánlott vételt.

(#1842) zsoltip


zsoltip
senior tag

Üdv Fórumtársak.
Minél gyorsabb Powerbankot keresek mobil töltésre. Baseus markában 65W, Alza sajátban 100W amiket találtam. Más gyártótól hasonlót nem látok. Xiaomi Mi Powerban 3 tud 45W-ot.

A mobil, amit elsődlegesen töltenék vele Xiaomi Mi 10 Pro.

Ha nem 30e mAh, hanem csupán 10e vagy 20e, nekem az is ok, nem több napra kell, csak nap közben. Este úgyis kaphat falból etetést a kütyü park.

Ami kirívó, az a tömegük. Itt már 500g minimum. Meredek. :)

Tudnátok ajánlani, vagy akár tapasztalatot megosztani előző sorokra?
Köszönettel, zsoltip

[ Szerkesztve ]

(#1843) td


td
senior tag

Üdv!

A diszkontláncoknál kapható powerbank-ekről van valakinek tapasztalata? Most pl. 6000-ért hirdetnek egy 10000mAh-ásat (Li-Polimer), és kíváncsi lennék, ez milyen vétel lehet.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#1844) zsoltip válasza zsoltip (#1842) üzenetére


zsoltip
senior tag

A topic "megkhala"? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1845) tibcsiworld válasza zsoltip (#1844) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Én nem szeretném magam ismételgetni, főleg egy oldalon belül nem. Manapság nincs rossz választás, ha a nagy cégektől vesszük. Az újakkal tapasztalatom nincs, a 8 éves 10Ah-s (xiaomi kínából rendelve anno) simán tölt 2x egy telefont még.
Szerintem ez a fórum idejét múlt. :( Épp most reklamálom harmadszor az alzás mi band 6-aom aksigond miatt. Az ügyfélszolgálat azt tanácsolja, hogy küldjem vissza harmadszor is.
Ez a fórum a kínai rendelések miatt indult, akkor nem volt ennyire egyszerű visszaküldözgetni.

(#1846) bencze válasza tibcsiworld (#1845) üzenetére


bencze
senior tag

Az a baj létezik millió modell és gyártmány, és ha leégett a ház akkor már sovány vigasz, hogy az amazon visszaveszi. Én is afféle igyekezetemben jutottam ide, hogy keresem a neten van-e valaki aki ezeket szétszedi és esetleg tájékoztat arról mennyire jók a cellák, elektronika, összerakás stb, de úgy látszik nem. Pedig nem tudom, hogy van-e értelme kifizetni 100 eurót egy Nitecore NB20000-ért, vagy a RAVPower RP-PB201 ugyanolyan jó 65-ért, esetleg Anker 325 / 335 vagy az 525 / 535 kell-e 50-75.ért... ugye az ár nem feltétlen a minőséget tükrözi... :)
Lehet le vagyok maradva de az az érzésem akkuban még mindig sok a silány termék ami veszélyes is lehet. Még nagy cégek is megjárják...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1847) DrDobos


DrDobos
őstag

Sziasztok!
Bocsi az offért, nem találtam jobb topikot. 2020 elején vettem ezt a Samsung powerbankot, ami ma sajnos már csak ~80% körülre tölti fel a telefonomat, ha valamellyest használom közben. Ennek ellenére, mintha picit gyorsabban feltöltene a powerbank a hálózatról, tehát mintha nem merítené le magát 0-ra a telefonom feltöltését követően. Van esetleg mód a diagnosztikájára, valamiféle módszerre, amivel visszanyerhetem a régi kapacitását? :R

Samsung Galaxy A52 5G

(#1848) ledgeri válasza DrDobos (#1847) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Hány %-nyi telefon feltöltést tudott hajdanán? A mostani 80% 0-ról értendő?
Kapacitást- különösen ha aktívan használt készülékről van szó, nem valószínű hogy tudsz könnyen visszaszerezni. Ellenben diagnosztikára vannak azok a kis USBs átmenő áram mérők, olyan csatlakozósat kéne keresni amivel tudod nézni mind az akkuba be és akkuból kimenő mennyiségeket! Emellett meg valami buta fogyasztót is beszerezhetsz, hogy ne a telefon tiltsa le az átamfelvételt, hanem az akku maga (pl valami usb ventiéátor, lámpácska, hasonló).
A diagnosztikához való dolgok is persze pénzbe kerülnek, de ha jobb féle dolgot veszel, akkor hosszútávon jó ha van egy ilyen USBs méregetésre alkalmas kütyü... úgy értem ne az egy alkalmas árát nézd!

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1849) DrDobos válasza ledgeri (#1848) üzenetére


DrDobos
őstag

Köszönöm :)

Samsung Galaxy A52 5G

(#1850) ledgeri válasza DrDobos (#1849) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Legjobb tényleg az lenne, hogy ha lenne kedves a samsung (meg mindenki más), és adna egy kis programkát, amit futtatva extra infók lennének kinyerhetőek az akkuból (ha már úgy is USB-s és biztos nem "buta" kapcsolók vannak benne). Vagy PC-re kötve lehetne "teszt-töltés monitoroztatni", de ez vágyálom.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1851) DrDobos válasza ledgeri (#1850) üzenetére


DrDobos
őstag

Igen sajnos :(

Samsung Galaxy A52 5G

(#1852) tibcsiworld válasza DrDobos (#1847) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Nem állt sokat 100 vagy 0%-on az a powerbank? Nagyon gyanús, hogy ennyire gyenge a kapacitása.

A telefon töltése közben használatban van? Mert képes gyorsabban merülni, mint tölteni magát, és így nem valós a power bank-ról elképzelt kapacitás.

Nekem egy hasonló van 2018 január óta.

(#1853) DrDobos válasza tibcsiworld (#1852) üzenetére


DrDobos
őstag

Nem. Viszont az elmult ket ev ~900 napjabol 300 napon biztos hasznalatban volt. Legtobbszor hasznalatban van a telefon a toltes alatt, de ez igy volt regen is, nem volt ezzel gond eddig :B

Samsung Galaxy A52 5G

(#1854) bencze


bencze
senior tag

Csak így berakom, kicsit olvasgattam én is aztán vettem egy Anker 535-öt. Állítólag nemc sak hype hanem tényleg elég jó minőségűnek számítanak, de igazából fogalmam nincs. Hype is kell legyen benne mert 80 euró volt. Egyúttal lőttem egy 65w töltőt is tőlük, nem mértem, de pofás darab a 3 kimenettel és állítólag - egyes youtuberek szerint - tudja is a ráírt kimeneti értékeket.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1855) tibcsiworld válasza bencze (#1854) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Azon az ankeron 2 töltőcsati van. Lehet egyszerre használni? Azaz befér fizikailag 2 csatlakozókábel?

Kérdés, hogy mit tud 2,5x-ös árért a xiaomihoz képest (18W)? A gyorshoz (50w) képest is a duplája.

(#1856) DrDobos válasza DrDobos (#1853) üzenetére


DrDobos
őstag

Nos, ahogy nezem a kis toltomet, 100% toltottsegerol feltoltom a telefonomat vele ameddig sikerul, majd toltore rakom. Ilyenkor volt, hogy rogton a 2.toltottsegjelzo led villogott a 4ből, ami arra enged kovetkeztetni, hogy marad a toltoben kb. 25% toltottseg :( nem tudom ez miert van es ki tudnam e valahogy ezt a bennemaradt toltottseget hasznalni :(

Samsung Galaxy A52 5G

(#1857) bencze válasza tibcsiworld (#1855) üzenetére


bencze
senior tag

Hogyne férne, vicces lenne ha nem, tölt mindháromról.
Nem tudom az milyen, én eleve olyan céget kerestem ami ilyesmivel foglalkozik, a xiaomi inkább egy lifestyle / marketing cég és ott az embernek fogalma nincs mi van a címke alatt. A xiaomi itt 62 euró, ez 80 volt, tényleg drágább de emiatt úgy voltam vele ez jó nekem. Töltőt is vettem tőlük, ugyancsak 3 eszközre valót (kompakt 65w, 2x usb-c és usb-a) és már emiatt is innen. Még nitecore-t néztem de az övéké 120 eur és nem biztos, hogy szükségem van rá (alkalmilag használok powerbankot, félévente mondjuk, nem baj ha nem lassú de nem kell villámgyors legyen de tölthessek több eszközt, és ha lehet pl repülőn ne gyúljon meg). Van jobb, ez elég átlagos, de ami jobban tetszett az drágább. Nem vártam akcióra mert most kell, 2 hét múlva megyek nyaralni és ne ott kelljen keressem.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1858) stuka20 válasza bencze (#1846) üzenetére


stuka20
aktív tag

Amazonon az értékelések között elő szokott fordulni, hogy valaki szétszedi és megosztja a tapasztalatait. Sok terméknél láttam már. Redditen is nézted?

(#1859) bencze válasza stuka20 (#1858) üzenetére


bencze
senior tag

Erről semmit nem találtam, még magát a terméket sem, azért vettem Ankertől teljes áron. Lehet, hogy új termék.
Nem töltötte az optikai pulzusmérőm, írtam supportnak, olyan megoldást mondtak amiről nem is tudtam - gomb lenyomva tartva kicsit, az első töltöttség jelző led zöldre vált és állandóra tölt, nem kapcsol le az alacsony áramfelvétel esetén sem. A termékkel nem volt semmiféle user guide ahol ilyesmi le lett volna írva. Vicces ez az Anker. Azért tök jó, hogy megtudtam, hasznos.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1860) geckowize


geckowize
őstag

Sziasztok,

20000 mAh-s powerbank S10e-hez (tehát USB Type C) kellene, mi jelenleg a legjobb ár/érték arányú?

A válaszokat előre is köszi! :R

(#1861) Majkee84


Majkee84
aktív tag

Sziasztok!
Vettem egy Redmi power bankot, ami telefon töltés közben sípol. Ez normális?

Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84

(#1862) ledgeri válasza Majkee84 (#1861) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Tipusa alapján használatija, és abban a hibaeéhárítás mit mond erről? Sípol ahogy kell neki, vagy "videkaris magasfrekvenciás hang"?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1863) Majkee84 válasza ledgeri (#1862) üzenetére


Majkee84
aktív tag

Nem olvastam utána, a párom Mi10t Pro töltésénél nem csinálja. Nekem Mi11 Ultra van, de így nem merem használni.
[link] Erről van szó egyébként.

[ Szerkesztve ]

Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84

(#1864) laci06


laci06
senior tag

Sziasztok!

Látom, hogy nem túl aktiv a topik. De esetleg ha valaki itt jár, akkor meg tudja mondani, hogy van-e valami best-buy, amit érdemes venni?

Nincsenek nagy igények, főleg telefonok, esetleg notebook töltéséhez lenne használva a powerbank. UBS-A, USB-C kimenet kellene mindenképpen azért.

(#1865) skyrush7


skyrush7
tag

Sziasztok!
Van köztünk olyan, aki csinált már "félig" DIY powerbankot? Gondolok itt arra, hogy kaphatóak 18650-es akkumulátorokat fogadó készülékházak elektronikával és a saját celláimat tenném bele.
LG HG2 akksikat tervezek használni, a ház az ami kérdéses még, hogy melyik legyen. Van valakinek ezzel tapasztalata?
Töltés szempontjából van külön töltőm, így ha a töltőelektronika nem a legjobb, az nem probléma.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.