Hirdetés

2021. szeptember 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-02 18:03:14

LOGOUT.hu

Ajánlott kategóriák:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) tibcsiworld válasza inf3rno (#1747) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Bocsánat, tényleg 20V-os a nagyobbik! 3A. Nem tudom, hogy ez elég e a laptop működéshez, vagy csak az aksit tudja pótolgatni!
Abból viszont 2 kell, hogy valamire menjen vele.

Hogy is megy ez az usb-c töltés? Usb-usb kábellel?

A mAh-t a neves gyártók, ide tartozik az Anker is, 3,7V-on adják meg! Pl. 10.000mAh, 5V-on 6250mAh - a töltési veszteség! Ezért szerencsésebb a Wh, csak valamiért azt a kisbetűs részből is kifelejtgetik! :( A 100,200,500.000mAh-s power bankoknál elég a súlyt nézni! Az mindet elárul! :) Ott lehet mosolyogni! :)

Másodszor is bocsi, usb-c vel csak mobilon találkoztam! Laptopon nekem sima 3.0 van, az kikapcsolt állapotban is tud áramot leadni, de felvenni nem tud! Fejlődünk! :) (Én meg butulok. :( )

[ Szerkesztve ]

(#1752) inf3rno válasza tibcsiworld (#1751) üzenetére


inf3rno
veterán

A VivoBook S15-nél a CPU max 25W [link] a videokártya, ha van dedikált akkor max 10W [link] A kijelző olyan 5-10W lehet [link]. Az alaplap, SSD, wifi, ilyesmik max 10W lehet. Szóval ha mindent maximumon járat, akkor is elég kell, hogy legyen a 60W a fenntartására. Igazából nagyban függ attól, hogy milyen generációs Intel processzor van benne milyen kijelzővel, és hogyan állítja be az energia gazdálkodást, fényerőt, mekkora terheléssel járatja a processzort, stb. A kérdező sajnos nem adott meg semmilyen infot erről, csak annyit, hogy Asus VivoBook core i3-as processzorral, úgyhogy a fentinél akár lehet rosszabb is, ha régebbi típus. A gyakorlatban valószínűleg 5-10 órára elég egy 100Wh-s power bank hozzá. A régebbieknél inkább 5 óra, az újaknál meg inkább 10.

Semmi gond, én is benéztem. Elvileg igen, USB-C kábel kell csak hozzá, meg a laptopnak is támogatni kell az ezen való töltést. A VivoBook-nál szerintem külön rá kell kérdezni az adott verzióra az Asus-nál, hátha az újabbak már támogatják. Jó eséllyel az övé sajnos nem lesz támogatott. Kellene valami adapter hozzá, hogy az USB-t hagyományos DC csatlakozóra alakítsa, de úgy néz ki, hogy ilyesmi nem létezik, és valszeg nem is fog. Legalábbis nem találok hozzá valót, és felraktam kérdésnek, de más sem tud róla: [link] Elvileg léteznie kell, mert pl itt is adnak a power bankhez többfélét: [link], de valami speckó kell, ami letárgyalja az USB-C-vel, hogy 20V-al 2.5A körül töltse az aksit, olyan power profile meg nincsen az USB-C szabványban csak 3A és 2A.

[ Szerkesztve ]

(#1753) inf3rno


inf3rno
veterán

A legközelebbi, amit lehet találni a témában az ez: [link] De semmiképp nem bíznék rá egy laptopot. Nem is írják, hogy hány amperrel tölt.

Lehet nézni direkt laptophoz való power bank-et is. Megtaláltam a MaxOak-ot én is, amit linkeltél: [link] Ezen felül találtam egy ilyen Acer-t is, ami akár még hamis is lehet. :D [link] Nem egy gyakori termék. Ami miatt én aggódnék, hogy én megnéztem az Asus laptop töltőt itthon, és 20V 2.5A-el tölt. Nem tudom mi van, ha pl egy MaxOak-ot rákapcsolok a maga 20V 5A-jével. Vajon leég, vagy leszabályozza valahogy, esetleg nem tölt egyáltalán? Más fajta elektronikák simán leégnek, ha túl nagy áramerősséget kapnak, ezért veszélyesnek tartom, de nem értek hozzá sajnos.

(#1754) tibcsiworld válasza inf3rno (#1752) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Ha 100Wh-s a power bank, az akkor nem lehet hogy a 60W os fogyasztással az 1,5 óra inkább? Jó esetben.

(#1755) inf3rno válasza tibcsiworld (#1754) üzenetére


inf3rno
veterán

Félreérted. A 60W a max fogyasztás. A tényleges valahol 10 és 25W között lehet átlagos használattal attól függően, hogy mennyire fejlett a technológia és milyenek az operációs rendszer beállításai.

[ Szerkesztve ]

(#1756) tibcsiworld válasza inf3rno (#1755) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Jah. Hát ezt mérni kell(lene). Nálam anno 15"-oson 30-40W volt. A mostani 17"-oson még nem mértem. Azt tudom, hogy a monitor 10W volt. (Azt külön mértem.)

(#1757) inf3rno válasza tibcsiworld (#1756) üzenetére


inf3rno
veterán

A CPU-k terén hihetetlen a fejlődés fogyasztásban. Úgy tűnik, hogy minél közelebb vannak a tranzisztorok egymáshoz, annál kevesebbet fogyasztanak, úgyhogy az alacsony nanométereseket kell választani. Amikor szervert vettem itthonra, akkor nézegettem a régieket is használtan, de hiába voltak olcsók, nagyon sokat fogyasztottak. Azért nem mindegy, hogy 15W-on megy 24 órában vagy 150W-on. Olyan havi 2500-5000Ft körüli villanyszámla többletet simán össze lehet szedni, ha nem figyel az ember. Az 5000 meg évi 60.000Ft-ot jelent, abból meg már elég jó CPU-t lehet venni. A végén úgy döntöttem, hogy jobb nekem, ha inkább veszek egy néhány éves Xeon-t, mert egy év alatt behozza árban a különbséget a villanyszámlán, és be tudom rakni a tévézős szobába is, mert szinte alig van hangja a hűtésnek. Laptopoknál is nagyon nagy különbségek lehetnek fogyasztásban az újak és a régiek között. A kijelzők terén is lehetnek nagy különbségek fogyasztásban. Régen ez az 5W-os Asus kijelző, amit linkeltem inkább 50W lett volna. Gondolom ezeknél is inkább a chipek fogyasztanak több áramot, amik feldolgozzák a képet, és nem a fény előállítása.

[ Szerkesztve ]

(#1758) inf3rno


inf3rno
veterán

Ami még eszembe jutott a fentivel kapcsolatban, hogy esetleg olyan power bank, ami tud AC kimenetet. Ahogy nézem ilyen nagyon kevés van, és kb. olyan szintű cégek csinálják, amiknek még honlapjuk sincsen, szóval inkább hagyjuk. A szünetmentes tápegység ami még szóba jöhet ilyen szempontból, de állítólag nem mindegyik szereti, ha csak egy AC-.DC adapter van rákötve, valamelyik ilyenkor nem is ad áramot (gondolom az olcsók). Meg persze ezek nem hordozható táskába való dolgok. Kocsiban esetleg még elmennek. Viszont ennyi erővel kocsi aksiról is lehetne tölteni inverterrel.

(#1759) zraw


zraw
csendes tag

Sziasztok,

nem telefont, hanem egy alapból konnektoros műszert szeretnék powerbankről üzemeltetni (radon mérő, munkaeszköz).

A gyári adaptere 12V 1A kimenetű (DC jack), és azt írják, hogy power bankkel úgy lehet használni, hogy rákötök egy 5V USB -> 12V DC jack step-up kábelt.

Namost, ezt azért írták, mert akkor még csak 5V-os power bankek voltak? Mert manapság már csomó "akár 12V és 3A" kimenetet is tud.

Ha veszek egy 12V kimenetű power banket, és hozzá egy sima USB - DC jack kábelt, akkor működni fog a cucc, és 100% hogy nem esik baja? Vagy a kábel le fogja szabályozni 5V-ra akkor is, ha a power bank tudna többet?

A fent említett step-up kábelt összesen 1 helyen láttam, de az se biztos hogy raktáron van, AliExpressre meg nem tudok várni...

Elnézést ha evidens, nem értek hozzá, és elég drága egy ilyen műszer, úgyhogy inkább kérdezek hülyeséget!

(#1760) inf3rno válasza zraw (#1759) üzenetére


inf3rno
veterán

Én nem a feszültség miatt aggódnék, hanem az áramerősség miatt. Amennyire én tudom ha 1A-re terveznek valamit az nem fogja elviselni a 3A-t. Elvileg az USB-nél többféle power profile között lehet választani, és ha van köztük 12V 1A, akkor olyan kábel kéne, ami letárgyalja a power bank-el, hogy ilyen power profile-t használjon. Ez tűnik legalábbis logikusnak. A gyakorlatban ez nem tudom hogy megy, gondolom valami chip van a kábelben, ami ezt megteszi. Szóval a megfelelő kábellel elvileg lehetséges, amit akarsz, a gyakorlatban viszont képtelenség megfelelő kábelt találni, legalábbis a fenti 20V 2.5A-hez én nem találtam semmit, de elvileg ahhoz power profile sem létezik. Elvileg neked 12V 1.5A a legközelebbi. [link] Abból 12V 1A úgy lesz, ha beteszel eléje sorosan egy ellenállást, ami elégeti a 0.5A különbséget. De ez tényleg csak laikus eszmefuttatás, nem értek hozzá. Keresni kéne valakit, aki keni az elektronikát, aztán őt megkérdezni. Nekem ilyesmire most a kocsi + inverter + eredeti AC adapter tűnik a legjárhatóbb útnak, nem a power bank.

[ Szerkesztve ]

(#1761) szonti


szonti
aktív tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha egy telefont ha rádugok egy power bankra, amikor azt feltölti a power bank kikapcsol, tehát ha továbbra is rá van dugva a telefon akkor az simán lemerül, annak ellenére h a power bank rá van dugva?

Köszönöm a segítséget!

(#1762) inf3rno válasza szonti (#1761) üzenetére


inf3rno
veterán

Van ilyen csepptöltés funkció. Elvileg attól függ, hogy a power bank támogatja e. Valamelyik igen, valamelyik nem. Amúgy nem biztos, hogy a telefonnak jót tesz, ha így van egész nap. Állítólag a lítiumos aksik nem szeretik.

[ Szerkesztve ]

(#1763) tibcsiworld válasza szonti (#1761) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

az enyém nem kapcsol ki! Az 100%-on tartja a töltendő eszközt! Nem szeretni a Li aksi!

(#1764) szonti válasza tibcsiworld (#1763) üzenetére


szonti
aktív tag

Az nem baj ha nem szereti. Milyen a típusa a power bankodnak ha szabad megkérdeznem?

(#1765) tibcsiworld válasza szonti (#1764) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Az ősrégi xiaomi 10.000-es! Jól tartja magát, pedig volt nyúzva! :)

A banknak mindegy, de a telefon aksinak már rosszabb, ha 100-%-on van tartva! (Mármint macerásabb cserélni.)

(#1766) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok, egy havernak kellene 20.000-es power bank, offroad és túrázós, bringázós helyzetekre. Ezt találtam [link] , van ennél sokkal jobb, vagy ez egy tökéletes választás? Olyasmit kerestem ami legalább a sarkainál gumírozott legyen, de 1db-ot sem találtam.

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1767) tibcsiworld válasza trialboj (#1766) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

A linkelt cucc egész jó! A túrázós helyzet mennyiben igényel a power banktól extrémitást? Gondolom nem a porban lesz húzva, hanem hátizsákban lesz.
Ettől izmosabbak már árban is izmosabbak! :(

(#1768) trialboj válasza tibcsiworld (#1767) üzenetére


trialboj
őstag

Arra gondoltam, hogy valószínűleg olcsó műanyag a borítása, és egyből törik vagy reped ha hozzáverődik valamihez, pl mivel nehéz a táska aljára kerül, majd ledobod egy sziklás részen mikor megállsz pihenni elreped, és deformálódik. Esetleg ne pukkanjon el, ha kicsit párásabb nedvesebb időben túrázom, nedves csereruhát dobok rá a hátizsákban, ilyesmi...

Én a sajátomat törölközőben szállítom, ami nagyon nem praktikus, de már elrepedt így is a széle, mert nekiverődik mindennek.

Igazából nem tudom mi várható el egy power banktól, azt leszámítva hogy strapabíró legyen, legyen rajta elég port, ezt ugye mindenki látja, tudja feltölteni az összes kütyümet, vagy legalább 2-őt egyszerre, és ne menjen tönkre az első húzósabb túra alkalmával.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1769) ledgeri válasza trialboj (#1768) üzenetére


ledgeri
veterán

Csak egy gyors gondolat, és túrázósként biztosan jobban tudod: Mennyire bírják a mikrózhatós-fagyaszthatós pattanósan záródós műanyag étel-tárolók a túrákat?

Csak mert hirtelen az jutott eszembe, ami eléggé strapabíró, vízálló (ha ki nem jön, be nem megy), és bírhatja a táska-alja szituációt, ÉS simán belefér egy ilyen pakk, és még mehet mellé-köré szalvéta, zsepi, szivacs, kendő, és már nem is lötyög a cuccli.

Olcsóbb mint a strapa-bank....

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1770) trialboj válasza ledgeri (#1769) üzenetére


trialboj
őstag

Ez jó ötlet erre nem gondoltam :C Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1771) ledgeri válasza trialboj (#1770) üzenetére


ledgeri
veterán

:R

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1772) tibcsiworld válasza trialboj (#1768) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Az enyém ősrégi xiaomi 10 000-es, és rendeltem hozzá gumi(bugyit)borírást. Azt esetleg tudom ajánlani!

Itt van akármennyi!

(#1773) csonkaj87


csonkaj87
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy HUAWEI E5576-320 típusú mobil router, ami a mobilnetet WIFI-n keresztük szolgáltatja egy építkezést ellenőrző webkamerának. Sajnos egyelőre nincs hálózati áramforrás, így az elég soványka akku kapacitással kell beérni ami -1500 mAh
Ebben kérném a segítséget tőletek:
- van-e olyan power bank, ami kvázi folyamatos 0-24 működésre lett kitalálva?
- alkalmas a pass through technológiára, vagyis egyszerre tudnám tölteni, és arról tölteni

Az áram betáplálásra rendelkezésre áll egy Reolink Solar Panel 2 - ami egyébként a webkameraval tökéletesen működik, mindig 90-100% körül van a töltöttség - a paramétereit alább találhatjátok

Paraméterek:
Maximális panelteljesítmény:
3.2W
Max. feszültség:
6 V DC
Max. áramerősség:
530 mA

Előre is köszönöm a segítséget!

(#1774) ledgeri válasza csonkaj87 (#1773) üzenetére


ledgeri
veterán

Egy kört ezzel fuss a UPS topikban is! Hátha ott is akad valami...

Mi a mai felállás? Napelem-akku-kamera? (oké félrenéztem a routernek kell az aksi, de pl miről megy a kamera este? + most nézem, hogy a routerben is van aksi...oksi)
Mert egyébként én aki nem vagyok benne annyira is találkoztam már pass through-s akukkal, bár az kemping kategória volt, ha jól emlékszem. De pontosabbat nem tudok.

Mennyi időre kell (meddig nem lesz áram)? Mennyi ideig bírja 1500mAh-ból?
Egy 20Ah-s akkut ha később másra tudtok használni lehet, hogy megérné beszerezni. Utóbbi csak addig menne magától míg az első töltődik...
Kültér, beltér? Hőfokok?

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1775) csonkaj87


csonkaj87
csendes tag

Köszi a tippet!

A jelenlegi felállás:

1, Kamera (aminek van saját akksija) + napelem panel (ami naponta épp annyit visszatölt, h igazából ne menjen 90-100% alá)

2, Router + napelem panel
- itt viszont a router csak 1500 mAh, ami kb 6 órát bír. A napelem pedig nyilván csak nappal tud energiát betölteni, ezért este mindig lehal a router
- az utóbbit áthidalva szeretnék egy power banket közbeiktatni, hogy hosszú távon is bírja a router.

Jelenleg úgy tűnik még jó pár hétig nem lesz hálózati áram (leginkább csak jövőre), így olyan megoldást keresek amivel át lehetne ezt hidalni.

Az épíktezés elején járunk, ezért feltétlenül kültéri használatra kell gondolni. Egy műanyag kapcsoló szekrénybe van rakva az eszköz, így azért nincs közvetlenül kitéve a környezeti hatásoknak

(#1776) Maxell014


Maxell014
senior tag

Hali!
Ezt szabad megvenni ? Eredeti lehet ?

(#1777) ledgeri válasza csonkaj87 (#1775) üzenetére


ledgeri
veterán

:R
A kamera akkor ok..

Router és akksija: rászámolva extrát is 7200mAh-t fogyaszt egy nap alatt... egy alap, maxell által linkelt kibírhat vele 3-at, ha a harmadik a töltős... De jönnek a hűvösek, a kémia is belassul, a kapacitás csökken. 2 nap a hűvösebben.. hiába van szekrényben.
Viszon a pass through-ra csak rákeresbe pár helyen van kifejezettem említve a pass through (egy review meg egy reddit is említ pár márkát... De pl itt egy youtbe videó ahol egy Xiao Mi 10400 csinál passthrough-t (2014-es feltöltés)... szóval ha akkor az tudja a maiak vajon miért ne tudnák?

Amit tudnék ajánlani, hogy "ennyi napot ki kéne bírnia, anélkül hogy hozzányúlok" alapon nézz kapacitás után, nézd meg azok milyen árban vannak nagyobb helyeken (a gari miatt, meg ne fű alol), majd tipus alapján keress rá, hogy a kinézett 3-4 tud-e passthrought, mind mondjuk youtube vidik alapján, mind pl user manual alapján, mert lehet, hogy a vidiben mutatják, de a valóságban nem az történik, és ez ki van emelve a használatiban... Ha találtál is egyet, akkor a napelem csak kompenzátor legyen, mert ugye a napok is rövidülnek még egy hónapig... azt ne vond le.
Sajna ez is olyan hogy utána kell járni. De megéri!

#1776 Maxell014 Nem a típus lehet a hamis, hanem az aktuális egyed. Ha fű alól veszed, vagy Kínából rendeled, akkor van esély rá... De ha nagyobb boltból itthonról akkor amit kaptál azt le tudod ellenőrizni, és van hova visszavinni/küldeni... Küldésnél ott a 14 nap!

[ Szerkesztve ]

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1778) ledgeri


ledgeri
veterán

Még pass through témához Töltés alatt álló Xiao Mi 10400 tölt: Mind a két egység töltődik, az áramerősség fleződik a végén.

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1779) premierpark


premierpark
őstag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek PowerBank választásban.
Egy iPhone 11 Pro max készüléket, illetve egy iPad Air 2020 készüléket szeretnék vele tölteni a nyaralásom során.
Ami fontos, hogy minimum 20.000 mAh kapacitással rendelkezzen. Ezen felül szeretném, ha „mindenféle” védelemmel el lenne látva és legyen jó minőségű (ne tudjon a készülékben kárt tenni)
Mit ajánlotok?
Néhányat már kiválogattam, de nem igazán tudom, hogy melyik lenne a jó választás:

- Aukey
- Samsung
- Uniq HYDEAIR VIEW
- Xiaomi Mi Powerbank Pro 3
- BASEUS - 1
- BASEUS - 2
- BASEUS - 3
- Otterbox

Mit gondoltok, mi lehet a legjobb választás? A listától eltérő termék is érdekel természetesen.
Fontos, hogy csütörtök nap végén tudom legkésőbb átvenni. Utána utazom el.

Köszönöm

(#1780) ledgeri válasza premierpark (#1779) üzenetére


ledgeri
veterán

Gondolataim -mert most nem vagyok venne, hogy mi minimum jó, mi a felesleges, és hogy a kivehető teljesítmény, most akkor mennyi is...

Ha mindegyik -hasonló veszteségekkel számolva- tudja ami rá van írva, akkor ugyanazt tudják... de egyik árából kitelik a másikból kettő....
Ha két eszközt kell kezelni mennyire probléma hogy:
-"egy" csati van, vagy kell a kettő...A type C tud oda-vissza?
-lassú-töltős (magából ki), vagy tud gyorstöltést, és azt tudja-e két porton vagy csak eggyen... egy csatin mennyit
Az akkunak a feltöltése milyen gyors tud lenni...
Számít-e, hogy milyen az alakja (jól jöhet a támasztós bigyó, vagy kell a külső LCD?)
Bolt szerinti gari mennyi...
Biztos, hogy a az Air-rel kompatibilis? (Egyébként egy air-hez nem több nafta kell, a fullos feltöltéshez?)

Futva egy kört a gyártók oldalán:
[aukey] (bár nem gyártói, látszik hogy ezen kategória specifikus) Szépen fel van sorolva, hogy mit tud, mi a kimeneti max, milyen szabványokat támogat, stb.
[samu] Alap infók a samu oldalán, de a szabványok listázva...
Uniq lehet, hogy túl vagyok blockolva ublock originnel, de nem sok infó látszik nálam...
Xaomi Nagy márka, jó presztizzsel, magyar boltokkal, ha ez számít. Sokféle infóval oldalukon
Otter Specifikációi listázva. Semmi extra, de sok támogatott szabvány.
A Baseus meg tipikusan a "nagy -nem rossz- kína márka, amiről nem hallottunk itthon" szindrómás. Modern cucc, modern kínából, szóva lkis esélyes, hogy baj lenne vele, de pl vannak jelek, mint pl a nem HTTPS-es weboldal, am pl átirányír Amazonra...

Ha csak a kapacitás számít, akkor az aukey;
ha kell a Név adta biztonság, akkor a Xaomi;
ha "csak legyen, sos-re", akkor ott a baseus... És ekkor jönnek szembe ilyenek...és borul minden...

Remélem valamivel segíthettem az előrejutást... :B

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1781) zsoltzsolt válasza premierpark (#1779) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Vagy ott van még a Varta, ami eleve ilyenekben (elem, stb.) utazik. Nekem az van már nem is tudom mióta, nagyon megbízható, teljesítménye meg tökéletes. Ráadásul most baromi olcsó az Euronics-nál.

[ Szerkesztve ]

(#1782) aDtG


aDtG
junior tag

Sziasztok!

Az alábbi powerbankok közül mindegyik tökéletes Apple termékek töltésére?
Melyiket ajánljátok leginkább? és miért?

1. Samsung 20.000 mAh
2. 20000mAh Mi Power Bank 3 Pro
3. Aukey 26.800 mAh

Köszönöm szépen!

(#1783) ledgeri válasza aDtG (#1782) üzenetére


ledgeri
veterán

Amelyiknél említve van, az nagy eséllyel okés, mert különben perelhető lenne... Egyébként meg az idei diskurzust tudom leírni...

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1784) tibcsiworld válasza ledgeri (#1783) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Az utóbbi időben lemaradtam picit. Miért ne lehetne "apple aksit" tölteni mindegyikkel? Miben más a nem saját akkujuk, mint másé?
Kicsit furcsa ez nekem.

(#1785) ledgeri válasza tibcsiworld (#1784) üzenetére


ledgeri
veterán

Amióta hallottam, hogy a szabvány jack dugós füles-mikis kombó nem működött, azóta nem merem állítani, hogy ami szabványos az biztos megy... ;]

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1786) tibcsiworld válasza ledgeri (#1785) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Én sajna nem hallottam, hanem átéltem. Huawei p9 lite telefonomnak elromlott a headsetje. Gondoltam sebaj, van 2 nokia füles, és egy fejes is! Egy sem ment. Recsegett mind. Rendeltem "eredetit", és az ment. Az a telefon a fiamé lett, és a huawei headset simán megy a Pocophone F1-el is!

Tehát ez egyáltalán nem iphone specifikus dolog. Sajna 2 szabvány van! Amíg csak füles kellene, addig nincs különbség, de ha van ott mikrofon, azaz headset, akkor baj lehet! Meg kell győződni, hogy az a gyártó melyik szabványt használja. De ma már a bt eszközök korában ez lassan kikopik.

színesben:

Viszont olyanról nem hallottam, hogy ugyanilyen lenne powerbankoknál. Ott amire esetleg figyelni kell, hogy bizonyos dolgokat (füles, ...) kis árammal kell tölteni. Nah azt nem tudja mind.

[ Szerkesztve ]

(#1787) ledgeri válasza tibcsiworld (#1786) üzenetére


ledgeri
veterán

:R Ez rossz emléknek megmaradt... De most próbálok erre emlékezni ahelyett...

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1788) Osynho


Osynho
addikt

Hello!
A Xiaomi Power Bank 3 10000mAh tudja a Huawei 18w-os gyorstöltését (FCP)?
A nevesebb hazai boltokban csak eredetit kapni?

(#1789) Victorio


Victorio
tag

Sziasztok,

Kérlek adjatok tippeket. Olyan powerbankot keresek aminek mind a ki-, mind a bemenete USB-C csatlakozós. (USB-C-s a hálózati töltőfejem is, és a C-C kábelen kívül nem szeretnék mást magammal cipelni.)
Előny, ha több USB-C kimenete is van, valamint tud gyorstöltést oda-vissza.
10Wh minimális kapacitással, de ha több az se baj.

"Kezdetben volt az Univerzum teremtése. Ez sokak rosszallását kiváltotta, és elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé."

(#1790) tibcsiworld


tibcsiworld
Topikgazda

Első kis xiaomi 10.000mAh-s power bankom van.

A feleségem vigyázott néha egy gyermekre. Mivel nem találtuk a power bankot, elkönyveltük, hogy akkor az "eltűnt".

Az idei sátorozáskor a sátort felállítva vettük észre, hogy a sátor szobájának zsebében van! :)

Konkrétan 3 led világított, és még 3 éjszakát bírt a pici usb led lámpával. Meglepődtem, hogy 12 hónap után nem esett le a töltöttsége 0-ra!

... és ez kb 5-6-7 éves technológia. Hmm. :)

[ Szerkesztve ]

(#1791) ledgeri válasza tibcsiworld (#1790) üzenetére


ledgeri
veterán

A 2005-től kb 2010-ig használt mobilom akkuja 2016-ban még felénél járt, miután elővettem feltöltve elrakásából. Jók ezek :)

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1792) Ghost0510


Ghost0510
csendes tag

Sziasztok, egy hétre nem lesz lehetőségem telefont tölteni. Azon gondolkodtam hogy autó akkumulátorról tölteném addig a telefonom. Ez mennyire élhető ötlet? (Legrosszabb eset, napi 2x kene feltölteni a telefont ami 4600 mah körüli aksival rendelkezik)

(#1793) ledgeri válasza Ghost0510 (#1792) üzenetére


ledgeri
veterán

Első gondolatra, ha van szivargyújtós töltőd, akkor mivel az már 12 voltról 5-re, jó lehet, de vedd bele, hogy mennyi minden biztosíték, miegymás van egy autóban a szivargyújtó és az akku terminál között... Ha van autószerelő haverod, vagy szerelő akiben megbízol, kezdj nála! (De gyere vissza a válaszával!) [Vagy ha vannak cuccaid, akkor pl youtube (megbízhatóbb féle csatorna)]

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1794) tibcsiworld válasza Ghost0510 (#1792) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Ha a szivargyújtó kap áramot gyújtás nélkül is, akkor van esély. Kérdés, hogy 1 hét után el fog e indulni az autó?! Ki kell számolni!

Végső esetben 2 naponta beindítod 30-40 percre.

[ Szerkesztve ]

(#1795) ledgeri válasza tibcsiworld (#1794) üzenetére


ledgeri
veterán

Én nem is feltételeztem, hogy az autó is ott van, és nem csak egy akku.... ;]

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#1796) Ghost0510 válasza tibcsiworld (#1794) üzenetére


Ghost0510
csendes tag

Csak akkumulátor lesz, autó nincsen. Az autó akkumulátort nem lehet tölteni egyéb módon sem.
Egy 10A biztosítékkal meg egy volt mérővel kötök az aksira egy szivargyújtót aztan imadkozom hogy kibírja az egy hetet :D

(#1797) tibcsiworld válasza Ghost0510 (#1796) üzenetére


tibcsiworld
Topikgazda

Uff. Hát sok sikert. :)
Ólomsavas power bank. Sajna ehhez nem értek, de várjuk majd az élménybeszámolót. :)

(#1798) ledgeri válasza Ghost0510 (#1796) üzenetére


ledgeri
veterán

Csak élettapasztalat-megosztás révén pár infót, hogy miért ez lett a megoldásod, tudnál írni? Érdekel, hogy miért ez az energiatárolási kombó lett neked -aktuálisan- a jó megoldás...

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.