Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudok adott cellába képet (jpg)beilleszteni, beágyazni?
Beillesztem de, ha másik pc-n nyitom meg akkor a cellában csak a következő felirat van:
"#ÉRTÉK!" -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megkeresni az adott oszlop utolsó előtti bejegyzését?
Az utolsót az tudom, =KERES függvénnyel sikerült, de az utolsó előttinek mi a módja?
Illetve hagyja figyelmen kívül az üres részeket. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan függvény amely figyeli az adott oszlopot és ha abban az oszlopban adott sorba meghatározott szöveg kerül akkor a Cellák kitöltése egyszínű színekkel kiválasztódik?
pl.:
B oszlopot és D oszlopot figyelemB1 mezőbe '1" írok akkor a Cella kitöltése zöld szín lesz de ha "2" akkor pedig piros ha "3" akkor meg kék.
B8 mezőbe '1" írok akkor a Cella kitöltése zöld szín lesz de ha "2" akkor pedig piros ha "3" akkor meg kék.
Ugyanakkor figyeli a D oszlopot is
és ugyan azok a szabályok érvényesek mint a B oszlopnál.És ugyan így tovább általam választott oszlopoknál.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm.
Siker.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm de a makrót kihagynám.
Akkor pötyögök.
Illetve még egy fügvényben kérnék segítséget.
Dátum.A1 cellába beírom a mai dátumot és B1 cella tartalmaz valamit akkor a c1 cella kiírja a A1 cellához képest beírt előző hónap utolsó napját
Vagyis:A1 2022.07.01
B1 valami szöveg
C1 2022.06.30.Illetve:
A1 2002.07.01.
B1 "üres"
C1 "üres"=HÓNAP.UTOLSÓ.NAP(A1;-1) fügvényt kellene valhogyan beillesztenem a c1 cellába ami csak akkor jelenik meg ha B1 igaz
Talán Függvények egymásba ágyazása? -
hódmaci
senior tag
Idő formátumnál történik ez. Azt állítottam be.
Ezért nem értem laikuskén mit keres ott a dátum.
Fire/SOUL/CD
Vagyis ha jól értelek akkor minden cellába be kell pötyögnöm a xx:00 -t
Nem tudom azt megtenni, hogy autómatikusan a 17et átalakitsa 17:00 ra -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Cellaformázással lenne gondom. Tudnátok segíteni?
A következőt szeretném:
"A1" cellába beírok egy számot pl: 8 és azt ő ügy jelenítse meg enter ütése után, hogy: 08:00
"B1" cellába beíok egy másik számot pl: 13 enter után azt írja oda: 13:00Próbáltam cellaformázás idő ó:pp de ha beírok egy számot pl 7 akkor mindíg dátummal jeleníti meg.: 1900.01.07 0:00:00
Illetve még egy fügvény is szeretnék létrehoztni ami B1 értékből kivonja A1 értéket és azt megjeleníti C1 mezőben 00:00 formátumban.
Esetemben a példa szerint 05:00Köszönöm.
-
hódmaci
senior tag
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jobb lesz ha hosszabban leírom mit is szeretnék mert nem szeretném ha fölösleges köröket futna velem bárki is.
Amit szeretnék:
Készíteni szeretnék egy adott lapot ami nevekkel jelenléti felsorolást tartalmaz.
Illetve elvégzett munkálatokat
Afféle műszaknaplóAdott névhez adott jelenlét x-elhető.
(beteg, jelen, szabi, egyéb)Ezeket kitöltöm ma és elmentem.
Holnap megnyitom és vissza tudom keresni dátum szerint ki volt aznap és mit csinált a csapat.
Illetve egyben nyitnák egy új lapot aminek a neve az aznapi dátum illetve a lap tartalma az kitöltetlen jelenléti ív.
Vagyis csak neveket tartalmaz és én beírom ki van ki nincs illetve az aznapi munkát.
Másnap kezdődik előröl.
Új lap ami kitöltve előre az adott nevekkel én beírom aznap ki van ki nincs stb....
pm küldtem képetlappy
Köszönöm.
Működik -
hódmaci
senior tag
Hogy volt az eredeti kód?
Mert ez abszolút nem működik így.
Nem tudok új lapot nyitni.
Egy lapom van nyitva aminek a neve "2021.01.01." Így próbálok új lapot nyitniEzt a sort hozza hibára sárga nyillal:Vastag aláhúzott
Private Sub Workbook_NewSheet(ByVal Sh As Object)Dim MyDate As StringMyDate = Format(Now, "yyyy.mm.dd - hh:mm:ss")Sh.Name = MyDateEnd Subsh.Name = Mydate
-
hódmaci
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szuper.
Esetleg megoldható még, hogy az előfej elő-láb mező mindig a lap neve legyen?
Vagy pl az A1 mező legyen midig a lap neve
Nem jó ha a =MA() függvényt használom mert akkor mindig az a dátum lesz ott amelyik napon megnyitom. (Azt hiszem.)Illetve, hogy az új lapon mindig az az adott mentett sablonom jelenjen meg.
Elnézést ha sok vagyok.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van olyan trükk amivel azt lehet beállítani, ha új lapot nyitok akkor az új lap neve ne az legyen hogy "Munka1" hanem a mai dátum. (ÉV.Hó.nap.)
-
hódmaci
senior tag
Elnézést a dupláért. kifutottam az időből.
Még egy kérdés más témában:
Adott koordinátákba "x" vagy bármilyen más karakter, szám kerül beírásra.
Ezt szeretném számokkal összegezni.Vagyis:
Figyelem az 1lap A:1 B:9 C:5 C:11 G:9 koordinátákat
Illetve a 2lap D:1 B:9 E:5 R:11 G:9 koordinátákat1lap A:1 be írok egy "X" et
1lap B:9 be írok egy "3" ast
1lap c:5 be írok egy "x" et
1lap c:11 be írok egy "j"
1lap G:9 üresen marad2lap D:1 be írok egy "3" et
2lap B:9 be írok egy "X" et
2lap E:5 be írok egy "I" et
2lap R:11 Üresen marad
2lap G:9 be írok egy "X" etMajd ezt szeretném összegezni és számokban látni a 4LAP A:10 ben.
Vagyis esetünkben ez a szám: 8
Mivel 10 ből 8 koordinátába került valamiféle (szám,szöveg) bejegyzésreErre mi a megfelelő függvény?
Már ha ez kivitelezhető. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani hogy enter ütésre adott sorokat vagy Tab ütésre adott oszlopokat ugorjon át szerkesztés közben?Vagyis:
A:8 koordinátába írok szöveget majd enter.
De ekkor ne a A:9 re ugorjon hanem hagyja ki azt a sort és automatikusan az A:10 re lépjen.
Vagyis adott sorok és adott oszlopok vagy adott koordináták ne legyenek módosíthatóak. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Auto mentésen lehet valahogyan módosítani?Furcsán hangzik de az lenne a feladat, hogy mentse dokumentum "magát" automatikusan és adja meg névnék az aznapi dátumot .(év.hó.nap)
Illetve még készítsen egy írásvédett(jelszó védelem) másolatot is az aznapi utolsó mentésről.
Erre azért lenne szükség, hogy későbbiekben ha belenéz valaki egy régebbi dokumentumba az már ne mentse magát automatikusan és ő se tudja módosítani csak ha tudja a jelszót
Vagyis így mindig dátum szerint lehetne megnyitni a keresett nap utolsó mentését.Remélem nem voltam bonyolult és elnézést ha nem ismerem az Excel korlátait.
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy az elkészített munkafüzetet jelszóval védjem?
Mármint az megtaláltam hogyan védjem jelszóval a szerkesztését de a nyomtatást lehet valahogyan zárolni?
Vagyis azt szeretném ha csak olvasható lenne és más jog nincs.
Vagyis se szerkesztés se nyomtatás.Van erre mód?
365
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest