Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
logitechh
üzenetére
Eleve Combobox legyen a formon. Ennek a RowSource paraméterénél megadod a választható adatok helyét, pl. Törzsadatok!A1:A15. Kiválasztáskor a
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets(1).Range("EL5") = ComboBox1
End Submakró beírja az értéket az első lap EL5 cellájába. Nyomógombhoz is rendelheted a makrót a ComboBox helyett.
-
logitechh
csendes tag
Sziasztok!
Input boxba lehet valahogyan combo boxot rakni?
Bújom a netet de nem találom.
Dim Beszallito As String
Beszallito = InputBox("Add meg a beszállító kódját" & vbLf & "A Törzsadatok munkalapon találod a szállítók kódját", " Beszállító", "")
Range("EL5").Value = Beszallito -
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Sikerült megoldani:
Sub sbDelete_Rows_IF_Cell_Contains_String_Text_Value()
Dim lRow As Long
Dim iCntr As Long
lRow = 100000
For iCntr = lRow To 1 Step -1
If Cells(iCntr, 1).Value = "SZUM" Then
Rows(iCntr).Delete
End If
Next
End Sub -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Makró segítségével szeretnék olyan egész sort törölni (nem csak adatot), melynek az első cellájában ("A" oszlopban) a "SZUM" kifejezés van.
Előre is köszönöm.
-
ny.janos
tag
válasz
Exportlaptop
üzenetére
Egy új oszlopban megkapod az eredményt, ha összefűzöd az előbbi két oszlopot (ha A és B oszlopokat akarod összefűzni, akkor C oszlop képlete a 2. sorban):
=A2&B2 -
Exportlaptop
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Közben rájöttem, más okozta a problémát, megoldva

Köszi még egyszer!
Még egy kérdésem lenne esetleg ha nem gond.
Van két oszlop, az elsőben mondjuk 100 sor, melyben 70 sorban van adat, 30 sorban nincs, vagyis üres.
Viszont ahol üres, ott a második oszlopban van adat, és a többi 70 üres.
Ezt a két oszlopot, hogy lehet összevonni, hogy egy oszlopban legyenek, úgy hogy ne sérüljön egyik sem?
Köszönöm ha segít valaki.
Üdv,
Erika
-
Exportlaptop
csendes tag
-
Delila_1
veterán
válasz
Exportlaptop
üzenetére
Szívesen.

-
Delila_1
veterán
válasz
Exportlaptop
üzenetére
SZÖVEG.KERES a barátod.
-
Exportlaptop
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy nagy excel adatbázisom, több ezer sorból áll.
A K oszlop minden cellájában van egy-egy nagyobb szöveg.
A szövegből mindent törölni kell az "Item Specifics" szó után.
Keresgéltem a neten, csak pár angol fórumot találtam, ahol az alábbi függvény jelentett megoldást:
L oszlopba beírni a következőt: =LEFT(K2;SEARCH("Item Specifics";K2)-2)
Mivel magyar excelem van, próbáltam ezt a függvényt LEFT helyet BAL-al és KERES-el beírni, de helytelen így és csak az alábbi eredményt hozza elő: #NÉV?
Mit csináltam rosszul? Hogyan kellene beírnom, hogy sikerüljön?Hálás köszönet a segítségért előre is,

Erika -
Delila_1
veterán
válasz
sz_abika
üzenetére
Azonos füzetbe tettem a körte és alma nevű lapokat, amiknek a nevét a Munka1!A1 cellában választom ki, vagy írom be.
Biztosan át tudod alakítani a makrót úgy, hogy a lapok nevét ne a saját füzetben, hanem a ladak.xls-ben keresse, és onnan másoljon.Sub Masolas()
Dim a, lapnev As String
lapnev = Sheets(1).Range("A1")
On Error Resume Next
Set a = Sheets(lapnev) '***
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "Nincs " & lapnev & " nevű lap", vbCritical
Else
Sheets(lapnev).Range("A1:C5").Copy Sheets(1).Range("A2") '*** (sor elején)
End If
On Error GoTo 0
End Sub***-gal jelöltem, hol kell megadnod a másik füzet útvonalát, nevét.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Első körben win10 fiókban próbálkoztam az alábbi kérdésemmel, hiába.
A fene tudja milyen (Win, vagy Office, vagy Eset) frissítés óta, az otthoni asztali PC-n megnyitva egy olyan Excel fájlt amiben van egy http:// hivatkozás, arra kattintva az Excel bezárja magát, vagy kiakad (másolatot készít magáról), stb.
Itt van egy minta, amivel eddig a DIGI internet sebességeket mértem.
Ugyanezen Excel fájl otthoni hálózatban laptopon megnyitva kiválóan működik, munkahelyen lévő gépemen is, amiken szintén win10 és Office2016 van, tehát nem a példaként hozott "Sebesség_2019.04.03-tól.xlsx" fájl a hibás, hanem valami ördög költözött a PC-be.
Mi lehet a baj, illetve, fájdalom mentesen (akár win, akár Office) újratelepítés nélkül, hogyan tudnám javítani? -
sz_abika
addikt
Hali,
makrózni szeretnék egy olyan funkciót, ami az aktív munkafüzetembe egy másik munkafüzetből lehív pár cellát és bemásolja az enyémbe, akkor ha egyezik a fülnek a neve. Hogy érthetőbb legyen.
Dolgozok a termes.xlsben, de a C:/ladak.xls-ből lenne szükségem az "Alma" adatra az "alma" fülről, de ha "körte" kellene, akkor a "Körte" fülről húzza be nekem az A1 : C5 ranget.FKERES onnan már elintézi a szűrést és bemásolást, de nem bírok rájönni hogy kellene ezt a manuális másolgatást megszüntetni, hanem VBA-ból előásni.

-
logitechh
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Újragondoltam a storyt
Delia nagy igazságát szem előtt tartva plusz a tiédet(nincs összevonás veszélyes a sorok törlése) sokkal egyszerűbb megoldásra jutottam.
Persze ehhez ti kelletek.
Mégpedig egy helyre bemásolom az adatokat amit behivatkozok a megformázott táblázatba egyszerű képlettel. Ahonnan meg hivatkozom kedvemre törölgethetek
Végül is erre való a fórum, hogy egymástól okosodjunk. Igaz 4 éjszakányi meló megy a kukába de így legalább könnyen javítható lesz és gyorsabb is
Köszi mindannyitoknak -
BalanceR
addikt
Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e oldani a következőt (lehetőleg képlettel, hogy könnyen másolható legyen):
Van egy oszlopom cikkszámokkal, mellette terméknév.
Azt szeretném hogy a terméknévre kattintva nyisson meg egy linket, ami egy adott oldal keresője a termék cikkszámával, szóval az kellene, hogy a terméknevekből legyen egy általam megadott hiperhivatkozás aminek a végére hozzácsapja a cikkszámot.
Megoldható ez valahogy elegánsan?
Előre is köszi!

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Ez természetesen szintén működik, de pont mai és néhány nappal korábbi tapasztalatom alapján elég veszélyesnek találom a törléseket.
Pl. volt egy Range változó, ami egy cellára mutatott. Aztán egy törlési művelet kapcsán az adott cella törlődött és így vele együtt a rá mutató változó is meghatározatlanná vált, jött a Run time error 424 - Object required hibaüzenet és a leállás.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
logitechh
üzenetére
Szia!
Nem vagyok nagy híve a formázott adatok közötti sor/oszlop törlésnek, ha máshogyan is meg lehet csinálni.
Pl. úgy, hogy rámásolod a mögötte levő sorok tartalmát, majd az utolsó sor tartalmát törlöd.
Valahogy így:Dim sor As Integer
sor=Range("J12").Value
Range(Cells(sor+1 ,"A"),Cells(109,"H")).Copy Destination:=Cells(sor,"A")
Range(Cells(109,"A"),Cells(109,"H")).ClearContentsÍgy nem rontod el az adataid és nem marad köztük üres sor sem.
Üdv.
-
-
-
logitechh
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
alapból így lenne de egy másik makró pakolja az utolsó üres sorba az értékeket egy másik munkalapról és ha csak a tartalmat törlöm akkor pl a 71. sor üres lesz majd a 72. sorba érték. Ezért szeretném a 71. sort törölni és az utolsó üres sor utáni sorba illeszteni az új adatokat
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Másképp értelmezem. A kitöltött táblázat egy bizonyos sorát kell törölni, majd ehelyett a tábla végére egy utolsó, üres sort beszúrni.
Vegyük, hogy a J12 cella tartalmazza a törlendő sor számát, ott láttam helyet a beírásra.
Sub Beszur_Torol()
Rows(Range("J12")).Delete Shift:=xlUp
Range("A109").Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Range("A108:H108").Copy
Range("A109:H109").PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
Application.CutCopyMode = False
End Sub41066, ny.janos: Az összesít képlettel az a baj, hogy a szűrést megszüntetve nem marad meg a sorszámozás.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
logitechh
üzenetére
Szia!
Nem kell törölni a sort, majd újra beszúrni.
Elég a ClearContents tulajdonságot használni:Range("A100:H100").ClearContents.
Ha az A1 cellában van a sor száma:Range("A" & Cells(1,1).Value & ":H" & Cells(1,1)).ClearContents
A tartalom törlődik és a sor marad, újra felhasználható.Üdv.
-
logitechh
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ
Ugyanehhez tartozik (mert ez a könnyebb megoldás ez volt) de hogy az adott tábla A19:H109.
A 110. sortól szöveges részek vannak
szeretnék makróval törölni egy sort mondjuk a 100-at akkor ha megadnám egy cellában akkor törölje a 100 as sort majd az utolsó sorba szúrjon be ismét egy keretes részt és a szöveges rész ismét a 110. sorban legyen.
-
ny.janos
tag
válasz
logitechh
üzenetére
Szia!
A sorszámozandó oszlop 2. sorának képlete, ha a hivatkozott oszlop (a képletben B) kizárólag számokat tartalmaz:
=ÖSSZESÍT(2;5;$B$2:B2)
Ha a hivatkozott oszlopban nem csak számok vannak:=ÖSSZESÍT(3;5;$B$2:B2)Működési korlát, hogy a hivatkozott oszlop (a példámban B) minden sorának kell adatot tartalmaznia. Ha ez nem teljesül, akkor a képlet sajnos nem alkalmazható. Ebben az esetben marad a makró, amit Delila_1 írt.
-
Delila_1
veterán
válasz
logitechh
üzenetére
Makró arra az esetre, ha a szűrt oszlop az A, a sorszámot pedig a B oszlopba kell írni.
Sub Sorszamozas()
Dim sor As Long, usor As Long, sorszam As Long
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
sorszam = 1
For sor = 2 To usor
If Rows(sor).Hidden = False Then
Range("B" & sor) = sorszam
sorszam = sorszam + 1
End If
Next
End Sub -
logitechh
csendes tag
Sziasztok
Van egy táblázat amiben szűrök és szeretném a szűrt táblazat első oszlopát besorszámozni de csak a látható cellákat ott viszont folytonos legyen -
sarampo
csendes tag
válasz
sarampo
üzenetére
Aha, van benne egy js funkció, ami lefut, amikor betöltődik az oldal. Ez igazítja a helyi időhöz a timestampet.

Amikor az excel tölti le a táblát, akkor nem tud lefutni, így az eredetit kapod.// Get server time to local time offset
utcToLocalTimeOffset = moment().utcOffset();
totalUnixOffset = utcToLocalTimeOffset * 60 * 1000;
function adjustTimeStamp() {
$('.item-timestamp').each(function (i, element) {
$(element).text(function (i, text) {
var unixtimestamp = moment(text, 'YYYY-MM-DD HH:mm:ss').format('x');
var adjustedtimestamp = parseInt(unixtimestamp) + totalUnixOffset;
var newText = moment(adjustedtimestamp, 'x').format('YYYY-MM-DD HH:mm:ss');
return newText;
});
});
}; -
sarampo
csendes tag
-
Warface
csendes tag
Sziasztok!
Tudom már egyszer írtam ezt a kérdést, de nem kaptam semmi vàlaszt sajnos.
Jó pár oldalba beleolvastam, nemigen találtam ilyen jellegű kérdést. A kérdésem:Hogyan tudnám az excel-ben a weblapról való lekérdezést normálisan frissíteni?
van egy excel adatbázisom, ami egy játék market adatait tölti le és azokból különb féle dolgokat számol.A probléma, hogy mindig 2 órával ezelőtti adatokat szedi le. Hogyan tudnám ezt korrigálni (akár függvény, beállítás, makró) lényeg hogy másik gépen ne kelljen semmit se állítani, csak megnyitni.
erről a weblapról szedi az adatokat: https://crossoutdb.com/#length=-1.
Excel 2019Mindent leszed, de csak 2 órával ezelőttiket. A játék orosz, asszem gmt 0-t használ, én Magyarországon vagyok (ha ez számít).
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Delila_1
veterán
Ha csak lehet, kerüljük a cellák összevonását!
A vízszintes összevonást könnyedén megoldhatjuk. Beírom a szöveget az A1-be, kijelölöm A1:D1 tartományt, aminek a közepén szeretném látni. A Cellaformázás Igazítás fülén a képen látható vízszintes elrendezést választom
Az eredmény

Az egyesítésről olvashatsz még itt is.
-
mpierre
veterán
Ismét megpróbálom, hogy tudna-e valaki segíteni a linken lévő problémában: [link]
-
Sziasztok!
Miért csinálja néha azt az Excel, hogy ha egy másik cellára hivatkozok, akkor a képletet jeleníti meg a hivatkozott cella helyett? A hivatkozott cellában szöveg van, nem függvény, de utóbbi esetben is az eredményt kéne megjelenítenie tudtommal.
-
logitechh
csendes tag
Sziasztok
Hogy oldom meg azt ha rajta állok egy cellán akkor jelölje ki az aktív cellától jobbra 7 celláig az összes cellát?Sub Makró14()
'
' Makró14 Makró
'
'
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
End SubSajnos nem folytonos az adattartalom tehát csak azt tudom hogy "A oszloptól a "G" oszlopig akarom kijelölni az aktív sort. Tehát ha az A2-n állok akkor az A2:G2
Esetleg ha azt meg lehetne oldani az még jobb volna ha a C3-n állok akkor a makró az A3:G3 tartományt jelölje ki
-
Warface
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár oldalba beleolvastam, nemigen találtam ilyen jellegű kérdést. A kérdésem:Hogyan tudnám az excel-ben a weblapról való lekérdezést normálisan frissíteni?
van egy excel adatbázisom, ami egy játék market adatait tölti le és azokból különb féle dolgokat számol.A probléma, hogy mindig 2 órával ezelőtti adatokat szedi le. Hogyan tudnám ezt korrigálni (akár függvény, beállítás, makró) lényeg hogy másik gépen ne kelljen semmit se állítani, csak megnyitni.
erről a weblapról szedi az adatokat: https://crossoutdb.com/#length=-1.
Mindent leszed, de csak 2 órával ezelőttiket. A játék orosz, asszem gmt 0-t használ, én Magyarországon vagyok (ha ez számít).
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ntamas97
üzenetére
Szia!
A Darabhatöbb függvényt kellene használnod. Hogy egyszerűbb legyen a keresés, én csinálnék egy segédoszlopot, ahol a válaszok alternatíváit egy betűvel jelölném.
Pl. Sok autómárkát ismerek, származási helyükkel tisztában vagyok és az autós híreket is követem =A
Sok autómárkát ismerek és a származási helyükkel tisztában vagyok =B
stb.
Üdv. -
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Kérdőív elemzése közben egy egyszerű hibába ütköztem, amit képtelen vagyok megoldani. Pedig még az iskolába is tanultuk, de most nem jön össze vhogy...
B oszlop értékei: Férfi, Nő
D oszlop értékei: Sok autómárkát ismerek, származási helyükkel tisztában vagyok és az autós híreket is követem; Sok autómárkát ismerek és a származási helyükkel tisztában vagyok; Néhány autómárkát fel tudok sorolni; Nem foglalkoztat az autós világ.Meg szeretném számolni, hogy nők hányan válaszoltak a D oszlop valamennyi válaszára, és ugyanez férfiakra. Ha és darabteli függvénnyel próbáltam, de nem tudtam megoldani

Tehát a cél ez lenne:
Sok autómárkát ismerek, származási helyükkel tisztában vagyok és az autós híreket is követem - erre Nő: 19, Férfi 26 válaszolt
Sok autómárkát ismerek és a származási helyükkel tisztában vagyok - erre 26 nő és 20 férfi válaszolt.
stb.Köszönöm a segítséget előre is, életmentő lenne!
-
Bacusuz
őstag
válasz
Lasersailing
üzenetére
mindenkinek köszönöm a segítséget, végül sikerült.
A 2 táblázatban ugyan azt a szűrőket állítottam be, ezért nem olyan válaszokat kaptam amiket szerettem volna.
szóval köszi még 1x , sokat segítettetek
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Bacusuz
üzenetére
F2-vel lépj be egyik cella tartalmába, ami szerinted meg van a másik cellában is.
jelőld ki a teljes cella tartalmat (ha van(nak) space-ek a végén, elején akkor azokat is!)
CTRL+C
átmész a másik sheetre, ahol szerinted meg kellene legyen ez az adat
CTRL+F (keresés menüje)
CTRL+V (szöveg beillesztése)
ENTERígy megtalálta? Ha igen, akkor ugyanez másik irányba --> az a kérdés, hogy betűről betűre megegyezik-e a két cella értéke, a fenti függvények csak akkor találják meg, ha minden betű megegyezik. (sorrend is, spacek száma is, szóval minden számít)
De a legegyszerűbb, ha csinálsz egy tesztet: egy cellát másolj át egy az egyben az egyik munkalapról a másikra, ha azt megtalálja, a többit nem: akkor az a baj, hogy eltérés van a többi cella tartalmában.
Ha nem találja meg, akkor viszont képlethiba van.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Zola007
üzenetére
Szia!
Ezt az adott munkalap kódlapjára kell bemásolnod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 1 Then Exit Sub
Dim cmt As Comment
Application.EnableEvents = False
Set cmt = Target.Comment
If Not cmt Is Nothing Then Target.Comment.Delete
If Target.Value <> "" Then Target.AddComment Target.Value Else Application.EnableEvents = True: Exit Sub
Set cmt = Target.Comment
With cmt
.Visible = True
.Shape.TextFrame.AutoSize = True
.Visible = False
End With
Application.EnableEvents = True
End SubAz előző Selection_Change makrót kitörölheted.
Mit csinál a makró?
Most az A (első) oszlop celláira működik, ha másik oszlopban vannak az adatok, akkor annak a számát íd be az 1 helyére.
Amikor megváltoztatod egy cella értékét, akkor azt az értéket beteszi megjegyzésbe is, amit egy kis piros jelölő mutat majd a cella jobb felső sarkában. A megjegyzés úgy viselkedik, ahogyan az elején írtad, ha az egérrel rámutatsz a cellára, a megjegyzés "kibomlik" és addig látható, amíg az egérmutató ott van.
Viszont ahhoz, hogy a makró szolgáltatását "élvezhesd", egyszer végig kell menned az adott oszlopon "enterekkel", hogy a Change esemény létrejöjjön.
Ha ezt túl soknak találod, akkor másold be ezt a makrót egy Modul lapra (de az sem nagy baj, ha a munkalap kódlapjára másolod):Sub megjegyzes()
Dim cl As Range, cmt As Comment
Application.EnableEvents = False
For Each cl In ActiveSheet.UsedRange.Columns("A").Cells
Set cmt = cl.Comment
If Not cmt Is Nothing Then cl.Comment.Delete
If cl.Value <> "" Then
cl.AddComment cl.Value
Set cmt = cl.Comment
With cmt
.Visible = True
.Shape.TextFrame.AutoSize = True
.Visible = False
End With
End If
Next
Application.EnableEvents = True
End Sub
Ez végigmegy az A oszlopon és felteszi a megjegyzéseket oda, ahol a cellában érték van. Természetesen az A oszlopot változtasd át a neked megfelelőre.Tehát először lefuttatod a második makrót - majd az első követi a változásokat az oszlopban.
Üdv.
-
Zola007
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Ha átírod nekem, az megköszönöm
Ezt próbáltam, de nem az igaziI have experimented with loading a TextBox when you click a particular cell using the WorksheetSelectionChange event.
In the VB Editor this is pasted into the 'Sheetx(Sheet x) of the sheet you are using it in.
Currently the range is set to column A. If any cell in column A is clicked it loads a UserForm with only a TextBox in it with the content of the cell clicked on.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
If Not Intersect(Target, Range("A1:A65000")) Is Nothing Then
UserForm1.TextBox1.Value = Target.Value
UserForm1.Show
End If
End SubYou will need to create a UserForm.
Right-Click Forms > Insert > UserForm.
If it's the only one it defaults to userForm1
Add a TextBox to it.The TextBox Properties must be set to
MultiLine = True
Wordwrap= TrueYou can also add scrollbars if there's a lot of text.
You can change the Properties by right-clicking on the UserForm in the VBA window.
-
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Megoldhatóvalahogy,hogy a keresésés csere csak a kijelölt területen történjék meg?
(Office Plus 2016)
A hatókörre csak munkalap,vagy munkafüzet lehetőséget találtam... -
Zola007
veterán
van egy táblázatom (több száz sor, 10 oszlop)
Az egyik oszlop minden cellájában több sornyi adat van sortöréssel több sorba rakva.A kérdésem az, hogyan lehetne megoldani, ha abban a mezőben lévő cellát kijelölök, akkor mutassa "gyorstippszerűen" a teljes tartalmát?
Szerkesztőlécen ugye csak az első sort mutatja, ahhoz be kell lépnem mindig a cellába, hogy lássam a teljes tartalmat.
Átméretezés nem megoldás, mert átlátható kell maradjon tableten is
-
Bacusuz
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Először is mindenkinek köszi a segítséget, sajnos még mindig nem sikerült megoldanom.
most az egész oszlopban hamis van.
-a lapokat átneveztem 2018 és 2019 nek.
-a 2018 g oszlopból kell találni olyan vevőket melyek megtalálhatók a 2019 g oszlopáben
-mind 2 táblázatban ismétlődnek a vevőnevek, nem sorrendben vannak, az egyezések sem egy sorban lesznek -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Bacusuz
üzenetére
Szia!
"Úgy látom ez a függvény egy másik fájlt keres hozzá,"
Ez biztosan nem úgy működik.
Valószínűleg nem Munka2 a neve a második munkalapodnak.
A=DARABTELI(Munka2!G:G;G2)>0képletben a Munka2 helyére írd a második munkalapod nevét légy szíves.
Így működik: Amennyiben talál olyan értéket a második munkalapon, az eredmény IGAZ, ha nem talál, akkor az eredmény HAMIS lesz.
Természetesen az FKERES függvény is használható, ahogyan az előttem szóló is javasolta.
Üdv.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Bacusuz
üzenetére
fkeres függvény nézd meg:
H1-be:
FKERES(G1;Munka2!A:A;1;0)(feltételeztem,hogy Munka2 nevű sheeten az A oszlopban vannak az adatok)
Ha megtalálja, akkor kiírja az értéket, ha nem, akkor "#hiányzik!"-ot ír. Ezt követően leszűrheted a #-re és megvannak a hiányzó címek.Fkeres paraméterei:
1) mit keressen
2) melyik táblázat első oszlopában keressen (fent egy oszlopot adtam meg:A:A)
3) ha megtalálta a táblázat hanyadik oszlopának értékét adja vissza
4) 0 - csak pontos egyezőségre keressen / 1 ha nem találja, akkor a következő sor értéket adja vissza.(Vagy beépíted ezt egy másik függvénybe)
Üdv. -
Bacusuz
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sajnos nem működik.
Úgy látom ez a függvény egy másik fájlt keres hozzá, ezért megpróbálok pontosítani:-egy excelben van a két oszlop, csak különböző lapon.
-a két oszlopban található vevőnevek teljesen más sorrendben vannak, nem egy sorban, sok ismétlődéssel
-tehát ha az egyik oszlopból talál olyat ami a másik oszlopban is van akkor az mellé írjon valamit.
nemtudom érthető voltam? -
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Exceles kérdésem lenne, office 2016 prof plust használok.Van egy munkafüzetem, ahol az egyik munkalap(G) oszlopában található összes adattal(vevők neve) szeretnék egyezést keresni egy másik munkalap másik oszlopában. Ha mindegyik sor végén kiírná: igaz, vagy hamis az elég lenne.
Tudnátok ebben segíteni? -
MCMLXXXII
tag
válasz
temporello
üzenetére
küldtem emailt
-
MCMLXXXII
tag
válasz
temporello
üzenetére
köszi
ez így is sok nekem a dátumok általatok írt makróval kerül alá automatán -
temporello
tag
válasz
MCMLXXXII
üzenetére
A másik munkalapon létrehozod az összesíteni kívánt hónapok oszlopát (2019.02 2019.03 stb),e mellé meg:
=Szumhatöbb(Munka1!$E$4:$XFD$4;Munka1!$E$5:$XFD$5;">=" & KALK.DÁTUM(összesíteni kívánt hónap cellája;0);Munka1!$E$5:$XFD$5;"<" & KALK.DÁTUM(összesíteni kívánt hónap cellája;1)).
Az XFD a létező legnagyobb oszlop azonosító,ez garantálja,hogy az összes oszlopot vizsgálja.
(Megjegyzem,talán érdemes lenne az egész táblázatot átalakítani,hogy a dátumok legyenek az első oszlopban.)
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
segítenétek abban, hogy:
van egy sok munkalapból álló Excel.
Az első (összefoglaló) lapra szeretnék egy kimutatást/diagrammot a többi munkalap adott cellájának adataiból.pl. minden lap F13-as cellájának adatai egy napi mennyiséget tartalmaznak.
Ebből szeretnék egy diagrammot, hogy látszódjon hogy alakulnak a mennyiségek.
Valahogy hasonlóan kellene mint ahogy a 3D hivatkozás... hogy 2 munkalap tartomány közti de mindig azonos cellaértékeket értékeljen/jelenítsen meg.
Ez 2 lépéses?
A cellaadatok "automatikus átmásolása"? majd erre egy grafikon...
De hogyan?
Vagy lehet 1 lépésben is... de hogyan...?

ui.: a munkalapok napi szinten bővülnek (naponta 1 új) Adat azonos cellában... mindig az F13
Előre is köszi a segítséget!

-
Pakliman
tag
válasz
MCMLXXXII
üzenetére
Pl: így nyerem ki =szum(munka1!E4
4) az adott hónapot
Akkor most nem igazán értem, hogy mi is lenne a feladat
Nem az adott havi összes érdekel? Mert én ebből is úgy értem: =szum(munka1 dátum 1 től 30 v 31. ÉigHa mégis a havi kell, akkor átalakítva csak a piros sorokat figyelembe véve:

=SZUMHATÖBB(INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2);INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3);">=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2);1);INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3);"<=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2)+1;0))
"Kínai"-magyar szótár :DD :
HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0) megkeresi az "Áru 1" szöveget a Munka1 lapon => 2.sor
DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2);1) a 201902-t átalakítja 2019.02.01 dátummá
DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2)+1;0) a 201902-t átalakítja 2019.02.30 dátummá (2019.03.01 - 1 nap)
INDIREKT("Munka1!" & ... létrehozza a a másik munkalapra való hivatkozásokat pl.:
INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2) => Munka1!4:4 -
mpierre
veterán
Valaki esetleg? [link]

-
Pakliman
tag
válasz
MCMLXXXII
üzenetére
Szia!
Egy lehetséges megoldás (ha jól értettem a feladatot):

A képletek (a Munka2 lapon!):
a zöld cellákban:
=SZUMHATÖBB(INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0) & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0));INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+1 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+1);">=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2);1);INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+1 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+1);"<=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2)+1;0))a narancs cellákban:
=SZUMHATÖBB(INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+2);INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3);">=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2);1);INDIREKT("Munka1!" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3 & ":" & HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0)+3);"<=" & DÁTUM(BAL(B$1;4);KÖZÉP(B$1;5;2)+1;0))
A keresendő hónap az első sorban van sima számként pl.: 201904 -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Ha a SZUMHATÖBB függvényben egyik feltételként "?"-ot adok meg, akkor ugye azt veszi figyelembe, hogy ha az adott cellában van-e valamilyen (bármilyen) karakter, de ha üres a cella, akkor a feltétel nem teljesül, igaz?
Utóbbi esethez a "*"-ot kellene használnom, jól gondolom?
Köszönöm előre is.
-
huan
őstag
Inkább máshogy kérdezem:
Ez a függvény:=HA(HAHIBA(SZÖVEG.KERES("MLZR";E2);0)>0;"MLZR";HA(HA(G2>F2;ÖSSZEFŰZ("Pót ";(HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("r.m.: ";T2))));HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("részm.: ";T2)))="részm.: 0";"";HA(G2>F2;ÖSSZEFŰZ("Pót ";(HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("r.m.: ";T2))));HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("részm.: ";T2)))))ha én rögzítem a makrót, akkor így néz ki:
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(IFERROR(SEARCH(""MLZR"",RC[-17]),0)>0,""MLZR"",IF(IF(RC[-15]>RC[-16],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))=""részm.: 0"","""",IF(RC[-15]>RC[-16],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3" & _
">=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))))"amit Tőled kaptam, és ezzel működik csak, az viszont így:
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(IFERROR(SEARCH(""MLZR"",RC[-7]),0)>0,""MLZR"",IF(IF(RC[-5]>RC[-6],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",összefűzE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))=""részm.: 0"","""",IF(RC[-5]>RC[-6],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]" & _
">=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))))" & _
""Miért különbözik?
-
MCMLXXXII
tag
Sziasztok!
Ebben a táblázat ban segítettek össze hozni régebben meg nemrég
Elkezdtem a munka 2 fülön összesítést csinálni de kéne valami égy szerűbb mód valahogy dáttummal nem lehet ísetleg meg oldani? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
bartucz911
üzenetére
Szia!
Segédoszlopokkal és sok képlettel valósítható meg, ha nem szeretnél makrózni, mivel előre nem lehet tudni, hogy hány számot kell megvizsgálni.
Ha feltételezzük, hogy az A oszlopban vannak a számaid, a B oszlopba szeretnéd látni a lépésszámot, a C oszlopban (esetleg) az ismétlődő számot, akkor a segédoszlopok - hogy elkülönüljenek- kezdődjenek az E oszlopban.
Az E2 cella képlete:=HAHIBA(HOL.VAN($A2;$A3:$A$62;0);1000)
Az F2 cella képlete:=HA(DARABTELI($A$2:$A3;$A3)=1;HAHIBA(HOL.VAN($A3;$A4:$A$62;0)+OSZLOP()-5;1000);1000)
A G2 cella képlete:=HA(DARABTELI($A$2:$A4;$A4)=1;HAHIBA(HOL.VAN($A4;$A5:$A$62;0)+OSZLOP()-5;1000);1000)
A H2 cella képlete:=HA(DARABTELI($A$2:$A5;$A5)=1;HAHIBA(HOL.VAN($A5;$A6:$A$62;0)+OSZLOP()-5;1000);1000)
és így tovább, annyi oszlopon keresztül, ahány számig szeretnéd az összehasonlítási lehetőséget, mindig egy-egy sorral lejjebb téve a vizsgálódás tárgyát. A keresendő tartomány végét, ami most $62, a te tartományod végére állítsd be. Az 1000 egy kellőképp nagy szám, legyen a magasabb, mint az utolsó értéket tartalmazó sor.
A képletet húzhatod lefelé az oszlopokon, ameddig már nincs összehasonlítható szám.
A B2 cella képlete:=MIN(E2:X2)
A C2 cella képlete:=INDIREKT("A" & B2 +SOR() )
Ez is húzható lefelé az oszlopban.
Üdv.
Ps. Persze ez elég bonyolult. A makró sokkal egyszerűbb megoldás. -
Mutt
senior tag
válasz
bartucz911
üzenetére
Szia,
Köszi a pontosítást. Beépített függvényekkel nem sikerült értelmes eredményt kihoznom, de ha UDF (makrós függvény) is játszik, akkor ezt próbáld ki. Alt-F11-el VBE szerkesztő megnyilik, majd ott Insert -> Module és a megjelenő üres ablakba másold be a kódot.
Function NextMatch(adat As Range)
Dim szam As Range
Dim szamok As New Collection
On Error GoTo ismetlodes
For Each szam In adat
If Len(szam.Value) > 0 Then
szamok.Add szam.Value, CStr(szam.Value)
End If
Next szam
Exit Function
ismetlodes:
NextMatch = szamok.Count
End FunctionEzek után lesz egy NextMatch függvényed, amely egy tartományt vár ahol a vizsgálandó számok vannak (a tartomány elejét ne fixáld!).

üdv
-
bartucz911
tag
Köszönöm segítségedet, de szerintem az én példám jó volt, inkább azt nem sikerült átadnom hogy mit szeretnék.
Mivel a 7-es sorban a 10-es érték szerepel, melyhez 6 lépés után talál 10 es értéket megint, az igaz, de én a keresési tartományt mindig bővíteni szeretném az utána következő számmal (amennyiben az nem volt még).Szavakkal leírva a 7-es sorban a függvénynek azt kellene csinálnia hogy nézi keresi a 8as sorban a 10-es értéket. 43as áll ott, így megy tovább a kereséssel, de ekkor már a 43-ashoz is nézze. Szóval a 9es sort amikor nézni, megnézi hogy ez 10-es e vagy 43-as. Egyik sem nyert mivel ott 25 áll. Akkor megy tovább és a 10es sorban keresi hogy "10 vagy 43 vagy 25" áll. Egyik sem mivel 5 áll ott. Oké, akkor megy tovább a 11-es sorra ahol keresi hogy "10 vagy 43 vagy 25 vagy 5" Itt már talál egyezést mert ott 25 áll. Ez 4 lépés volt. ezért a 7es sorban az érték 4 lépés lesz.
Tehát a feladat csak az lenne hogy hány lépést kell mennie addig még egyezést talál valamelyik alatta említett értékkel.
Természetesen, ha mondjuk 1től 30ig lennének a számok és a 31. szám 30-as lenne megint, akkor értelemszerűen csak az az egy egyezés lenne az egész táblában, így az első sorba az kerülne hogy 31 lépés múlva talált egyezést (30-30). A 2. sorba pedig az kerülne hogy 30 lépés múlva talált egyezés (szintén a 30-30).
Szóval gyakorlatilag azok az értékek már csak csökkennek 1-el 1-el, mert nincs más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

4) az adott hónapot