- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
szricsi_0917 #41199 üzenetére
Hogy őszinte legyek nekem sem. Ezért is kerestem a megoldást a szorzatösszeg esetleg a szum függvény tömbképletes alkalmazásával, de akkor még sikertelenül. Bár nem hittem benne, de gondoltam csak teszek egy próbát a szumha függvénnyel is, úgysem fogja megtudni senki, hogy milyen hülyeséget akarok. Aztán kiderült, hogy mégsem volt hülyeség.
-
ny.janos
tag
válasz
ny.janos #41197 üzenetére
Az elején nagyon a szorzatösszeg függvényre járt az agyam, de azzal akkor nem jutottam eredményre, érték hiba miatt. Azóta viszont rájöttem egy lehetséges megoldásra, íme:
=SZORZATÖSSZEG(($A$2:$I$4=$A8)*HA(SZÁM($B$2:$J$4);$B$2:$J$4;0))
Tömbképlet, Ctrl+Shift+Enter-rel kell lezárni. -
ny.janos
tag
válasz
szricsi_0917 #41196 üzenetére
Szia!
Az alábbi képlet megadja az általad kívánt értéket, ha A8 értéke
anyag1
:SZUMHA(A$2:F$4;$A8;B$2:F$4)
Ha A9 =anyag2
és A10 =anyag3
, akkor a képletedet nyugodtan másolhatod lefelé.
Ha több oszlopod is van, akkor a tartomány végét természetesen illeszd ahhoz a képletben. -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Lenne egy hasonló táblázat ahol a megnevezés és a darabszám egymás mellett ismétlődik. A kérdés az lenne, hogy tudom kiszámolni ebben a 2 oszlopos ismétlődésekben pl az anyag1-hez tartozó darabszámok összegét?
Előre is köszi a segítséget. -
Petium001
csendes tag
Sziasztok!
Megrendeléseket kapunk e-mailben ( office 14 ), amit szeretnék vagy xls vagy csv fájlként exportálni, automatikusan. Meg tudom oldani valahogyan, vagy felejtsem el mezei felhasználóként?
Köszi
Péter
-
lenkei83
tag
-
atyca
senior tag
Esetleg ezt máshogyan nem lehetne megoldani?
Azt szeretném,hogy ha a 2019.július AE4:AH4 tartományban fellelhető az "áv" cellaérték, akkor a cél cella értéke 7 legyen.
Bocs,de ehhez még mindig nagyon láma vagyok. -
atyca
senior tag
Az értékek frissítése után ez lett belőle.
=HA(INDEX('[2019.július]2019.július '!$A$4:$AI$96;HOL.VAN(A4;'2019.augusztus'!$A$4:$A$94;0);HOL.VAN(HÓNAP.UTOLSÓ.NAP('[2019.július]2019.július '!$D$2;0);'[2019.július]2019.július '!$A$2:$AH$2;0))="áv";7;"")
Müködik ugyan,de én még ilyet nem láttam...... -
atyca
senior tag
Sziasztok!
A következő képletet szeretném aktualizálni,de ha változtatok rajta feldob egy frissítés ablakot,ahol 2019 július a fájl neve.
Figyelmen kívül hagyva ezt megváltoztatja a képletet,de #HIV hibát dob a cellában.
A július hónap végét kéne figyelje...=HA(INDEX('2019.június'!$A$4:$AI$96;HOL.VAN(A4;'2019.augusztus'!$A$4:$A$94;0);HOL.VAN(HÓNAP.UTOLSÓ.NAP('2019.június'!$D$2;0);'2019.június'!$A$2:$AH$2;0))="áv";7;"")
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #41186 üzenetére
Nem Windows, hanem Workbook, majd a következő sorban az A3-ra állás előtt aktívvá kell tenned a lapot is, ahonnan az adatokat másolni akarod.
Sheets("Munka1").Select
Mivel nem kell az A3-ra állnod, a Range("A3").Select sor nem is kell.
A következő sorban másolod az eredeti lap A1-hez tartozó teljes tartományát, és a 2. lapra, az A1 cellától kezdődően beilleszted.
Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets(2).Range("A1")
-
dellfanboy
őstag
Makrofelvevo-vel felvettem egy makrot de nem akar lefutni. Van 27 txt file-om ezt importalom be excelbe majd osszemasolnam 1 file-be.
Jelenleg run time error 9 subscript out of range hiba-t kapok. Talalkozott mar vki hasonloval? A windows sort sargitotta be nekem:Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Windows("Blackline Upload file 2019 Phx v1 MASTER.xlsm").Activate
Range("A3").SelectIll lenne 2 apro kerdesem.
A makro soran tobb esetben is CTRL+A-val jelolok ki tartomanyt, viszont megnezve a kod-ot ott mintha tartomanyt latnek pl A1-tol b45-ig. Honnan tudhatom biztosra, hogy mindent kijelol? Mert ebben a honapban ok hogy az adat A1-B45 tartomanyban fekszik, viszont ha jovo honapba lesz 2uj sorom, honnan tudhatnam biztosra, hogy azt is bemasolja?Makrofelvevovel vettem fel, szoval minden lepes latszik. Hogy tudnam ezt elhide-olni? Talan mintha regebben olvastam volna hogy a kepernyot le lehet tiltani, de ennek mi a modja?
-
ny.janos
tag
válasz
ChiliChili #41183 üzenetére
Ebben az esetben viszont lappy megoldása megfelelő eredményt ad. Feltéve, ha a cellaformátumban az óránál törlöd a szögletes zárójelet.
ó:pp
-
ny.janos
tag
válasz
ChiliChili #41181 üzenetére
Csak 24:00-ig? A 0:00 utáni időt már nem kell beleszámolni?
-
ny.janos
tag
válasz
ChiliChili #41176 üzenetére
Amit még szeretnék megoldani, hogy a G4 mezőben, a 22:00 után eltöltött időt mutassa a cella.
Mihez kell az adat? Éjszakai pótlék alapjául szolgáló időt szeretnél esetleg számolni? Mert ha a munkaidő kezdése és befejezése lehet a gyakorlatban pl. 22:00 és 8:00, akkor a már javasolt megoldás 10.00 értéket fog eredményként adni, viszont ebből a 10 órából a 6:00-tól 8:00-ig tartó időszakra törvényileg nem jár éjszakai pótlék. A másik, hogy a teljes 22:00 után töltött időt szeretnéd látni, vagy csak az 1 órán túli esetben szeretnéd látni ugyanezt (2012. évi I. törvény 142. §: A munkavállalónak - a műszakpótlékra jogosult munkavállalót kivéve - éjszakai munkavégzés esetén, ha ennek tartama az egy órát meghaladja, tizenöt százalék bérpótlék jár)?
-
lappy
őstag
válasz
ChiliChili #41178 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
ChiliChili #41176 üzenetére
=HA(F2<B2;F2+1-J2;HA(F2>J2;F2+1-J2;" "))
A J2 = data!$D$2
-
ChiliChili
tag
válasz
ny.janos #41153 üzenetére
Nagyon jó, köszönöm, szépen működik.
=G2-IF(B2<=8/24;1,5/24;IF(B2<=12/24;1/24;IF(B2<=19/24;0,5/24;0)))+IF(F2<=8/24;1,5/24;IF(F2<=12/24;1/24;IF(F2<=20/24;0,5/24;0)))-IF(F2<B2;1,5/24;0)
Amit még szeretnék megoldani, hogy a G4 mezőben, a 22:00 után eltöltött időt mutassa a cella.
Ez akkor jól működik, ha igaz, hogy F2 > 22:00De ha F2 < mint 22:00, akkor már gond van (data!$D$2 cellában van megadva a 22:00 érték)
=IF(F2-data!$D$2>=0;F2-data!$D$2;F2+1-data!$D$2)
Azt szeretném, ha G4 nulla lenne, amikor F2 < 22:00
-
Delila_1
veterán
válasz
DisRespect #41173 üzenetére
A laphoz kell rendelnek a makrót (lásd a Téma összefoglalóban).
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("B:C")) Is Nothing Then
Application.EnableEvents = False
Range(Target.Address) = "M106 " & Target
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub -
DisRespect
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy táblázat ahol a B-C oszlopokban vannak olyan cellák amik egy S értéket tartalmaznak S0-S255-ig. Azt szeretném hogy minden ilyen cellába az adott S érték elé írjon be M106-ot. Pl.: S36->M106 S36 Megvalósítható ez?
-
Doki16
addikt
Excel táblába viszek be mindig adatok. Van, hogy 2 vagy több cellát be kell színeznem. De hogyha a beszínezett cellák alá írok és nyomok egy entert akkor azt is ugyanolyan színűre állítja, pedig azt már nem szeretném. Így néz ki egészen pontosan. [kép] Mindig kézzel kell visszamennem rá és megmondani, hogy ne legyen kitöltés. Mitől van ez, kilehet valahogy kapcsolni?
-
ny.janos
tag
válasz
ny.janos #41166 üzenetére
Továbbgondolva az előző gondolatmenetet...
Ha úgy szeretnéd egymás mellé az adataidat az egyes munkalapokról az összegző munkalapra, hogy ez első 3 oszlopban ez első munkalap I-K oszlopai álljanak, majd a második munkalap I-K oszlopai stb. úgy egy segédtábla felvételével szintén elég gyorsan megoldható a feladat.A szerkesztőlécen látható képlet:
=INDIREKT(ÖSSZEFŰZ(A$1;"!";FKERES(MARADÉK(OSZLOP(A1);3);$A$10:$B$12;2;0);SOR(A1)))
-
ny.janos
tag
válasz
marec1122 #41165 üzenetére
Szia!
Az első kérdésedre a lapcsoportok használata a gyors megoldás.
A második kérdés akkor oldható meg a legegyszerűbben, ha a munkalapjaid Munka1, Munka2 stb. névre hallgatnak. Ebben az esetben a
=INDIREKT(ÖSSZEFŰZ("Munka";OSZLOP(A1);"!I";SOR(A1)))
függvény az összesítő munkalapod A1 cellájában megadja a Munka1 munkalapod I1 cellájának értékét. Ezt másolhatod lefelé és jobbra, hogy megkapd valamennyi munkalapod I oszlopai 1-5 celláinak értékét egymás mellett.Ennek analógiájára tudod egymás mellé tenni a J és K oszlopok értékeit is. Ha a Munkalapjaid át lettek nevezve, akkor azok neveit az összesítő lap első sorában felsorolva egymás mellett a képlet A2 cellában eképpen módosul:
=INDIREKT(ÖSSZEFŰZ(A$1;"!I";SOR(A1)))
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék két kérdést feltenni.
-Egy cellatartomány amiben képletek vannak (mondjuk I:1-K:5) át lehet e másolni képletestül a többi munkalapra anélkül ,hogy egyesével ctrl v-zném be minden fülre? 50-60 fül magasságában elég sziszifuszi.
-A másik hogy ezek ugye eredményt adnak minden munkalapon I:1-K:5 cellatartományban. Van e módszer arra hogy ezeket egy külön munkalapon egymás alá vagy mellé rendezve lehessen "egybeönteni"?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
cellához belehet illeszteni valahogy egy objektumot (pl. pdf file ikonja), hogy miután azt az adott sort elrejtem, amiben a cella van, az objektum is "tűnjön el" a cellával együtt?
Tehát valahogy hozzá rendelni, csatolni a cellához. Mert jelenleg az objektum csak bele van húzva a cellába, de nem "tartja ott" semmi.
Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
smallcurrant #41161 üzenetére
Szia!
Be kell kapcsolni még a lapvédelmet is ahhoz, hogy érvényre jusson a szerkesztési korlátozás.
Üdv.
Ps. Egyébként olyan nincs, hogy egy munkalap írásvédett lenne. -
Delila_1
veterán
válasz
smallcurrant #41159 üzenetére
Véleményezés | Védelem | Tartományszerkesztés engedélyezése.
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Egy táblázatban szeretnék 1-2 oszlopot, sort zárolni, de nem az összeset. A füzetvédelmnél az aktuális lap védelmét találtam, de azzal az egész munkalapot zárolja, nekem csak egy adott cella, adott esetben oszlop, vagy sor kéne.
Van erre egyáltalán lehetőség?A válaszokat előre is köszönöm.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Ha bezártam egy excel táblát, de nem mentettem el, azt valahogy vissza lehet hozni?
-
mdk01
addikt
Tudnátok segíteni, hogy ezzel mi a baj?
Az összegzendő cellákkal van a baja=SZUMHATÖBB((Számlák!H4:H1000;Számlák!J4:J1000);Számlák!C4:C1000;"Feri";Számlák!D4:D1000;"kp")
Ez sem tetszik neki:
=SZUMHATÖBB((Számlák!H4:H1000+Számlák!J4:J1000);Számlák!C4:C1000;"Feri";Számlák!D4:D1000;"kp")
Meg ez sem:
=SZUMHATÖBB(SZUM(Számlák!H4:H1000;Számlák!J4:J1000);Számlák!C4:C1000;"Feri";Számlák!D4:D1000;"kp")
Köszönöm
-
ny.janos
tag
válasz
ChiliChili #41152 üzenetére
Szia!
A leírásodban szereplő szünetek hossza (1,5 óra) ellentmond a csatolt képen szereplő szünetek (0,5 óra) időtartamával. Valójában fél óra a szünetek hossza, vagy 1,5 óra? A megoldásomban 1,5 órával számoltam. Ha a 0,5 óra a helyes adat, akkor a képletet módosítanod szükséges.
Az alábbiakban javasolt megoldás működösnek korlátai:
- A munkaidő teljes hossza nem éri el a 24 órát.
- A dolgozó érkezésének és / vagy távozásának időpontja nem esik a szünet időintervallumába, vagy ha mégis, akkor
- - a munkaidő kezdetének az érkezéskori szünet végének időpontja
- - a munkaidő végének pedig a távozáskori szünet kezdő időpontja kerül rögzítésre.A megoldás elve:
Az általad kiszámított munkaidőből levonjuk a munkakezdés időpontjától a nap végéig esedékes munkaközi szünetek számának (1, 2, vagy 3) megfelelő időt (1,5 óra, 3 óra, vagy 4,5 óra):
HA(B2<=8/24;4,5/24;HA(B2<=12/24;3/24;HA(B2<=19/24;1,5/24;0)))
Hozzáadjuk a munkabefejezés időpontjától a nap végéig esedékes munkaközi szünetek számának (1, 2, vagy 3) megfelelő időt (1,5 óra, 3 óra, vagy 4,5 óra):
HA(F2<=8/24;4,5/24;HA(F2<=12/24;3/24;HA(F2<=20/24;1,5/24;0)))
Végül, ha a munkakezdés és befejezés nem ugyanazon napra esik, akkor hozzáadunk 1 teljes napnak megfelelő munkaközi szünetet, azaz 4,5 órát:
HA(F2<B2;4,5/24;0)
A képlet az előzőeket együtt alkalmazva:
=G2-HA(B2<=8/24;4,5/24;HA(B2<=12/24;3/24;HA(B2<=19/24;1,5/24;0)))+HA(F2<=8/24;4,5/24;HA(F2<=12/24;3/24;HA(F2<=20/24;1,5/24;0)))-HA(F2<B2;4,5/24;0)
-
ChiliChili
tag
Sziasztok,
Munkaidő számítás (erre még nem találtam példát)
B2 = érkezett
C2 = kötelező szünet I. (08:00-09:30)
D2 = kötelező szünet II. (12:00-13:30)
E2 = kötelező szünet III. (19:00-20:30)
F2 = távozott
G2 = eltöltött órák száma =IF(F2-B2>=0;F2-B2;F2+1-B2)
G3 = eltöltött órák száma - kötelező szünet(ek)A G3 mezőben szeretném automatizálva kivonni a kötelező szünetek értékét, de ez nem lehet állandó, mert attól is függ, hogy a B2 és F2 értéke közötti idősávra melyik szünet érvényes (C2, D2, E2).
Hogyan tudom ezt megoldani? Gondolom, IF függvény kell, de hogyan?
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudnám azt makróval megoldani, hogy egy adott függvényt tegyen be minden sor végére (a sor utolsó adata után, soronként változhat) egészen addig ahány sor van.
-
rukh
senior tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek: hogyan tudok Excel 2010-ben korfa diagramot létrehozni?
Kösz és üdv,
Rukh -
Vigilante
őstag
Az Érték 1, Érték 2, Érték 3, Érték 4 és Érték 5 oszlopnál soronként, amelyik alatt van a legkisebb érték (az gondolom egy sima MIN függvény), annak az oszlopnak nevét kapnám vissza egy új fülön.
Pl: Áru 1-nél pl a KICSI(C2:L2;DARABTELI(C2:L2;0)+1) (csak, hogy a 0-s értékeket ne vegye figyelembe), ugye kijönne a 16 450 Ft. És Akkor ebben az esetben az "Érték 9" -et kéne megkapnom a kimutatásomba.
-
Roxy27
tag
Sziasztok,
van egy Excel, aminek az egyik oszlopa tele van országkódokkal... nekem csak bizonyos országok adataira (soraira) van szükség. Ha normál szűrést használok természetesen OK... csak van 28 munkalap, ahol mindig ugyanarra az oszlopra ugyanazt a szűrési feltételt kellene használni... ezt elég unalmas folyton pipálgatni...
Lenne erre valami okosabb megoldás?
Mert a leszűrt adatokat meg egy másik Excel-be kell bemásolni...
Előre is köszi! -
Vigilante
őstag
Üdv, egy olyan excel kimutatást akarok csinálni, ami adott oszlopok közül a legkisebb értéket válogatná le, a kimutatások fülön nem a minimum értékeket kapnám már meg, hanem a legkisebb értéket tartalmazó oszlopnak a nevét. Szóval végül nem egy számot, hanem egy szöveget kapnék meg. (pl: Érték 1 - Érték 5-ig bezárólag, ahol a legkisebb az érték azt az oszlopnevet kapnám vissza.)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BullZeye #41135 üzenetére
Szia!
Ha egymás alatti sorokban vannak egyesített celláid, akkor egyszerre lehet a műveleteket végrehajtani.
De ha jól értem nem ez a helyzet.
Próbáld ki az alábbi makrót, ez a munkalapon valamennyi egyesített cellát felbontja és az első cellában levő értékkel megtölti:Sub felbont()
Dim cl As Range, cla As Range
For Each cl In ActiveSheet.UsedRange.Cells
If cl.MergeArea.Cells.Count > 1 Then
Set cla = cl.MergeArea
cl.UnMerge
cl.AutoFill Destination:=cla, Type:=xlFillCopy
End If
Next
End SubÜdv.
-
BullZeye
veterán
válasz
Fferi50 #41134 üzenetére
Most vagy félreértem, vagy azt javaslod, hogy egyesével jelöljem ki a több 100 egyesített cellát, majd egyesével húzzam jobbra őket? Mert ezzel tisztában vagyok, ezt szeretném elkerülni, főleg mert ha 300 húzásnál 1x 1 cellát tévedek, és nem veszem észre, annak senki se fog örülni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BullZeye #41133 üzenetére
Szia!
Az egyesített cellákat jelöld ki. Jobb egérgomb - cellaformázás - igazítás fülön cellák egyesítésével négyzetből pipa ki (lehet először be, majd utána ki kell).
Ezután kijelölöd az első cellát, megfogod a jobb alsó sarkán levő pontot és elhúzod az eddig egyesített cellákon.Ezek a műveletek működnek úgy is, hogy az összefüggően meglevő - tehát közvetlenül egymás alatt levő - egyesített cellákon alkalmazod. Akkor az első cellák kijelölését kell megtenned és a bal alsó sarki pontot húzni.
Üdv.
-
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Van egy csomó sorom, tele adattal, és van nagyon sok egyesített cellám. Hogy tudom a lehető legegyszerűbben az egyesített cellákat megszűntetni, és ugyanazt minden cellába belerakni, ami az egyesített cellákban volt?
pl.: A1-A5 ig egyesített a cella, és "alma" van bele írva, szeretném, ha egyesítés után mind az 5 cellába az legyen írva, hogy "alma"
-
Eastman
addikt
Sziasztok,
adott 3247 sor és 16 oszlop A-tól P-ig. Szeretném az L-M-N-O-P oszlopokat soronként egyesíteni, tehát a tartalmuk egy oszlopba kerüljön, de mindegyik maradjon külön-külön sorba. Hogyan a legkönnyebb és leggyorsabb ez a művelet?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
kovacsroli #41127 üzenetére
Szia!
A 6-10 választási lehetőség mind külön gombon lenne vagy hogyan választanának? Mert akkor a 8 gomb nem elég.
Egyébként a gombhoz rendelt makróban kell megkeresned az éppen üres sort és a szükséges cellát, amibe be kell írnod a szöveget.Üdv.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
szeretnék csinálni egy olyan excel-t, amiben van két munkalap. Az elsőn csak command button-ok vannak, a második pedig egy sima adatgyűjtő tábla.
Az lenne a lényeg, hogy a kollégáknak csak a gombokat kelljen nyomkodni és annak megfelelően a második lapon lévő tábla automatikusan töltődjön azzal a szöveggel, ami a gombok megnevezése. Kb. 8 különböző adat lenne és egyenként 6-10 választási lehetőség. Mindegyik sima szöveg. A második lapon lévő adattáblának folytatólagosan, tehát nem az előző sort felülírva kellene töltődnie.Remélem érthetően írtam és valaki tud segíteni, hogy ennek egyáltalán hogy álljak neki
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha az elrejtés-felfedés alatt azt érted, amit jelent - a sorok magasságának 0-ra és normálra állítását -, akkor az feltételes formázással nem lehetséges, ahhoz makró kell.
Az adott cella értékének vizsgálatához kötve átállíthatod a betűszínt, kitöltőszínt stb. ezzel "eltüntetheted" a cellában látható szöveget.Üdv.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Feltételes formázással van lehetőség arra, hogy egy legördülő menüből kiválasztva mondjuk igen nem hatására, bizonyos sorok elrejtésre és vagy felfedésre kerüljenek?
Segítségeteket köszönöm.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #41120 üzenetére
Szia!
Ha lehet makrót használnod, akkor a következő felhasználói függvény segít:
Function jaras(cl As Range) As String
jaras = Left(cl.Value, InStrRev(Left(cl.Value, InStr(cl.Value, "járás")), ",") - 1)
End Function
Ezt egy modullapra kell bevinned. Használata mint az Excel függvényeké, pl. =jaras(A1)
Ha mind megvan, akkor kijelölöd - másolás - irányított beillesztés - értéket. Így eltűnnek a képletek.
Utána akár ki is törölheted a modullapot.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #41122 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #41120 üzenetére
Kijelölöd az A oszlopot, az Adatok | Szövegből oszlopok menüponttal szétválasztod az adatokat, ahol a határoló jel legyen vessző. Ezután egy üres oszlopban összefűzöd a szükséges cellákat.
=A2 & ", " & B1 & ", " & C1
Másolod a képletet tartalmazó oszlopot, majd irányítottan, értékként beilleszted az egy új oszlopba.
Ezzel "csak" az a baj, hogy nem következetesen vannak az adatok az egyes sorokban, nem egységesen mindenhol a 4. adat a járás. Kiss Jenőnél a 2. helyen van. Ezeket egyenként kell javítani. Ha nem lennének ezek az anomáliák, az irányított beillesztés történhetne azonnal az eredeti adatok helyére.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #41117 üzenetére
A B1 cella képlete
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES("járás";A1)+4)
-
mpierre
veterán
Továbbra is várok bármilyen ötletet a korábban felvetett problémámra: [link]
Mozgó átlaggal csak szépen átrajzolja mind a 24 görbét, de nem tudja a 24 db görbe átlagát (1 db eredménygörbe megjelenítése) kiszámolni az excel. Mindezt valószínűleg azért, mert nem fix "x" értékhez rendelt "y" értékekből kel átlagot számolnia, ezért minden egyes görbének az átlagát meghatározza és feldob 24 db átlaggörbét a koordináta rendszerbe.
Íme a görbehalmaz:
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
"A" oszlopban:
Horváth János, építész, munkamániás, Bólyi járás, Baranya megye, Dél-Dunántúl, Dunántúl, Magyarország
Kiss Jenő, Hegyháti járás, Baranya megye, Dél-Dunántúl, Dunántúl, Magyarország
Eddmeg Ede, informatikus, korrekt, Kiskunfélegyházi járás, Magyarország
stb...Minden "sallang" egymástól vesszővel el van különítve.
Szeretném az adatokat csak a "XY járás"-ig megtartani, azaz azt, hogy milyen járás, megye, tájék, ország eltüntetni.
Előre is köszönöm! -
Delila_1
veterán
válasz
logitechh #41115 üzenetére
Arra van a példa, hogy minden adatot az első üres sorba rögzíts (usor változó). Ha mindig ugyanabba a cellába akarod rögzíteni, akkor a
'Felírás a Munka1 lapra
usor = Sheets("Munka1").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
For oszlop = 1 To 5
Sheets("Munka1").Cells(usor, oszlop) = Controls("ComboBox" & oszlop)
Controls("ComboBox" & oszlop) = ""
Next
Sheets("Munka1").Cells(usor, 6) = TextBox1
TextBox1 = ""részt kell átírnod. Nincs szükség az usor-ra, hanem fixen add meg.
'Felírás a Munka1 lapra
For oszlop = 1 To 5
Sheets("Munka1").Cells(2, oszlop) = Controls("ComboBox" & oszlop)
Controls("ComboBox" & oszlop) = ""
Next
Sheets("Munka1").Cells(2, 6) = TextBox1
TextBox1 = ""Így az adtok a 2. sorba kerülnek, a címsor alá.
Megadhatod a felírást a ComboBox change eseményében is:
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets("Munka1").Cells(2, 1) = ComboBox1 'A2 cella
ComboBox1 = "" 'ComboBox1 üresre állítása
End Sub -
ny.janos
tag
válasz
bozsozso #41106 üzenetére
Korábban én is hasonló megoldást kerestem (annyival bonyolítva, hogy nem a legfrisebb, hanem egy adott dátumot megelőző utolsó - érvényes árat kerestem), így jól emlékszem, hogy kaptam akkoriban egy linket, amely sokat segített a megoldásban. ExcelIsFun ugyanis elég részletesen boncolgatta a témát, több megoldást is bemutatva. Az excel fájlt a megoldásokkal itt találod. ExcelIsFun youtube csatornáján pedig megtalálod a hozzátartozó videókat.
-
logitechh
csendes tag
válasz
Delila_1 #41105 üzenetére
Köszi a fáradozásod
Sajna már ott elakadtam, hogy tudom előhívni. Természetesen Google barátom majd megtanít.
Így kérdezésemmel sem zaklatlakhisz nem lenne fair.
És ha megszerzem az alap ismereteket majd zaklatlak.
Azt hittem pikk pak átírok egy két számot és joe vagyok -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy elég nagy excel táblám.
1.oszlop cikkszám
2.oszlop másodlagos cikkszám
3.oszlop ár
4. oszlop dátum1 cikkszámhoz több másodlagos cikkszám tartozhat minden másodlagos cikkszámhoz tartozik egy ár és egy dátum. Egy másik munkalapon szerepelnek cikkszámok ide szeretném megtalálni azt az árat ami a legfrissebb dátummal rendelkezik.
Ezt el lehetne valahogy érni képletekkel vagy csak makróval?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy táblázatom számokkal, A1:X10-ig pl.
Egy for-next ciklust szeretnék végigfuttatni úgy, hogy először az első soron (A1:A10) ig fusson, majd ha lefutott, menjen a 2. sor (B2
10), és így tovább.
Hogyan lehetne ezt megvalósítani? Én csak addig jutottam, hogy a sorokban vízszintesen fut, de a következő sort kézzel kell beírnom (k=1, 2, 3 stb.)
Köszönöm előre is a segítséget!
Sub asd()
k = 1
For i = 10 To 2 Step -1
If Cells(k, i) > Cells(k, 2) * 1.15 Then
Cells(k, 64) = Cells(k, i)
End If
Next
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asustor NAS
- Synology NAS
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest