Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Declare

őstag

Sziasztok!

Megint egy kis Macros kerdes :B

Van egy ilyen makrom:

Sub FormatText()
    Dim i As Integer
    For i = 1 To Range("A" & "1353").End(xlUp).Row Step 1
    If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("H" & i & ":H" & i), "w") > 0 Then
    Range("A" & i & ":H" & i).Select
    Selection.Font.Name = "Calibri"
    Selection.Font.FontStyle = "Italic"
    Selection.Font.Underline = xlUnderlineStyleSingle
    Range("E" & i).Value = Range("A" & i).Value & " " & Range("D" & i).Value
    Range("E" & i).HorizontalAlignment = xlRight
    Range("A" & i & ":D" & i).ClearContents

End If
    Next i

End Sub

A H oszlopban vannak megjelölt cellak (egy ha függvennyel ezt megcsinalom), amik "h" es "p" erteket tartalmaznak.
    Lenyeg az, hogy a H oszlopot vizsgalja es ha annak egyik sorában "h" erteket talal, akkor elvegzi azokat a formazasokat, amiket kerek töle. Ezt kellene meg egy dologgal böviteni, hogy:

- Az éppen vizsgált sorban, az F cellába összegezze az F oszlop értékeit felfele, egeszen addig amig a H oszlopban nem talal "p" erteket. (Tehat manualisan ezt ugy kell elkepzelni, hogy belekattintok a vizsgalt sor F cellajaba, nyomok egy SZUM fügvenyt es felfele kijelölessel felhuzom az összegzendö tartomanyt addig a sorig, amig a H oszlopban meg nem talalom a "p" erteket")

Aztan igy menne tovabb szepen lefele.

Remelem erthetö, mit szeretnek, nem tudom, mennyire bonyolult ez. Ha valaki segit, azt nagyon köszönnem ismet :B :R

mod: a macro alap reszeben mar segitettetek, meg tanacsoltatok is par egyszerüsitest, egyelöre direkt nem akartam egyszerüsiteni, mert igy könnyen atlatom mit csinal.....majd ahogy idöm engedi tanulgatom jobban a macrot es egyszerüsitem is :)

Új hozzászólás Aktív témák