Új hozzászólás Aktív témák

• csadi0011

őstag

Ismét segítséget szeretnék kérni.
    Van 2 táblázatom. Vegyük úgy, hogy az egyik táblázat első oszlopában vannak növekvő sorrendben 2 és a 3 hatványai. A második oszlopában csak egy egyenlőségjel, a harmadik oszlopban pedig a számok lennének betűvel leírva. Vegyük úgy, hogy kivehetőek a 3 hatványai és 2 hatványai úgy maradnak bent, hogy újrarendezik magukat.
    A másik táblázatban ott állnak csak a kettő hatványai az első oszlopban. A második oszlopban pedig a számok ott állnak betűvel leírva. Azt szeretném, hogy mikor a 3 hatványai bekerülnek az első táblázat első oszlopba, akkor az első táblázat második oszlopában a 2 hatványai mellett ott legyenek betűvel kiírva a 2 hatványai.

FKERES-t próbáltam használni, de amikor bent vannak a 3 hatványai, akkor melléjük is ír.*

Szóval a végeredmény az első oszlopban:
    A1: 0 | C1: Nulla
    A2: 1 | C2: Egy
    A3: 2 | C3: Kettő
    A4: 3 | C4:
    A5: 4 | C5: Négy
    A6: 8 | C6: Nyolc
    A7: 9 | C7:

3 hatványai nélkül:

A1: 0 | C1: Nulla
    A2: 1 | C2: Egy
    A3: 2 | C3: Kettő
    A4: 4 | C4: Négy
    A5: 8 | C5: Nyolc
    A6: 16 | C6: Tizenhat
    A7: 32 | C7: Harminckettő

*Az én táblázatomban nem ilyen egyszerű számok vannak, de nem akartam azt elmagyarázni. Így egyszerűbbnek találtam.Ott nem egész számok vannak. Néha két szám között a különbség kevesebb, mint 1.

Mitől lehet az, hogy az FKERES rosszat ír be? a függvénybe HAMIS-t írtam, szóval elvileg pontosan kéne mérnie. Vagy akkor is lehet gond, hogy a számok között kicsi a különbség?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés