Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz m.zmrzlina #11233 üzenetére

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.

Úgy látom, hogy elírtam a képletemet, a végén levő hol.van függvénynek a b2 értékét kellene keresnie, nem a b5 értéket. Ettől függetlenül nem működik.
    Sajnos a Te képleted sem azt csinálja, amit szeretnék. Ha a második feltétel teljesül (b2 értéke megvan a második felsorolásban és b1="M"), akkor működik, egyéb esetben bármit enged beírni.
    Azért kellene az érvényesítés, mert ezt nem egyetlen cellára akarom alkalmazni, hanem egymás mellet többre. Automatikusan nem írható be az érték, mert a b5 sor cellái vagy nem tartalmaznak majd értéket, vagy igen, de akkor csak az aktuális oszlopban levő egyéb értékek függvényében lehet elfogadni 1-et vagy 2-őt.
    A feladat az lenne, ha a b2 sorban levő érték megvan az első listában és b1 sor nem "M" , akkor a b5 sor vagy üres vagy 1 lehet. Ha b2 sor értéke a második listában található vagy b1 sor ="M", akkor a b5 sor vagy üres vagy 2 lehet (értelemszerűen egy adott oszlopra vonatkozik a feltétel). Nem tudom, hogy ez így érthető-e?
    Igazából azt nem értem, ha a képlet a táblázatban jó, akkor érvényesítésnél miért van vele problémája?

A makrós dolog működik, nagyon köszönöm, ezzel már el fogok boldogulni.

Új hozzászólás Aktív témák