Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) Declare válasza ratkaics (#2949) üzenetére


Declare
őstag

Minden problémád kulcsa : s-video
Attól ennyire futja, homályos, asztal, távolról tűrhető filmnézés.

1. A vga kártyádnál amikor beállítod hogy milyen üzemmódban tegye ki a képet a tv re ott lehet beállítani, nekem is hol összejött hol nem anno :), ha csak a tvn van a jel akkor biztos látod ott.

2. vegyél egy jobb minőségű s-video kábelt, ami árnyékolt, azon nem lesz zaj, de én a helyedben eldobnám azt a kábelt és hagyományos vga kábellel kötném össze (ahogy tettem én is :) ) ha jól emléxem 1600x1200 jelet még képes az a kábel átvinni, nekem szépen megy 1360x768 ban. Ez a legjobb megoldás ha nincs hdmi csatid illetve nem tudja a tv d a full hd t.

(#2952) beencee válasza Declare (#2950) üzenetére


beencee
senior tag

Bocsánat, Dorel paraszt kérdése az volt, hogy "Mennyit fogyaszt egy HTPC", erre próbáltam reagálni. Te pedig először "kis kártyát" akartál tunerkártyába dugdosni, majd lelkesen érveltél amellett, hogy miért nem jó/érdemes HTPC-vel foglalkozni, sőt a magad részéről be is fejezted a dolgot.
Egyfelől ez a topik pont az ellenkezőjéről szól. Másfelől az - szerintem - elvárható, hogy ha már valaki szeretne ezzel foglalkozni, akkor elolvassa a topikot és próbálja úgy megfogalmazni a kérdését, hogy lehessen rá érdemben válaszolni. Azt gondolom, hogy sokan járnak ebbe, vagy a szoftveres topikba azért, mert választ kapnak a kérdéseikre.
Természetesen ettől függetlenül bármi állítható rólam, sőt azt is elismerem, hogy a nem tetsző hozzászólásokat töröltetni is szoktam, egyéb rettenetekről nem is beszélve...

[ Szerkesztve ]

(#2953) Declare válasza beencee (#2952) üzenetére


Declare
őstag

- Jam, "átlagosan hány Wattot fogyaszt egy htpc? mi az a legkisebb proci teljesítményű (és fogyasztású), amivel még az 1080p gond nélkul megy?" Ez egy über paraszt kérdés volt egy "Építsünk htpc t" topic ban igaz!

- Igen megoldást kerestem egy problémára, hogy tv tunerrel lehet e dekódoló kártyát "megetetni", boccs én is ilyen paraszt vagyok, érvelni meg mindig kérdőjelekkel szoktam.

Na mind1, lényeg hogy Te ekkora király vagy itt, csak akkor minek fórumozol? Meg minek alapból a fórum, hisz a neten a világon mindent meg lehet találni a htpc ről....

(#2954) ratkaics válasza Declare (#2951) üzenetére


ratkaics
senior tag

Köszi a segítséget, a videó megjelenítés dolog tényleg megoldódott, már csak valami "rendes" kábelt kell vennem. Azért használom az S-videot, mert ilyen kimenet van a kártyámon, de majd szerzek hozzá átalakítót esetleg....

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#2955) beencee válasza Declare (#2953) üzenetére


beencee
senior tag

Semmi gond, nem vádold magad. Fórumozni pedig jó, csak próbáljuk megőrizni jelen fórum színvonalát.
És akkor szerintem ezt meg is beszéltük.

(#2956) Declare válasza ratkaics (#2954) üzenetére


Declare
őstag

átalakító? ha van a tv den sima monitor csatlakozó, akkor a kártyádon a monitort kihúzod, tv t be, ha filmet nézel vagy veszel egy közösítőt és akkor csak egy kapcsolót kell elfordítanod. A minőség különbség elég látványos :). Ha nincs vga bemenet a tv den, akkor marad az s-video, de arra figyelj, asszem 5m nél hosszabat nem javasolják már.

(#2957) Vladi válasza Declare (#2953) üzenetére


Vladi
nagyúr

Valakinek fentebb már írtam, hogy 100Watt alatt már jó.

A minimális gépigényt már kérdeztem én is, nincs kielégítő válasz. Bár én kb 1,5 gigára tenném, persze megfelelő szoftverrel. Tehát vista kihúzva.

Amúgy nem igazán értem min kaptad fel a vizet. Persze jogodban áll bárkire haragudni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#2958) Declare válasza Vladi (#2957) üzenetére


Declare
őstag

Mi az 1,5 giga? Ha a processzorra gondolsz 1,5Ghz nek az szerintem kevés full hd filmnek. Én a 3000+os amd thlonomon nem tudok full hd t nézni, észrevehetően nem folyamatos a film. Az az 1,8Ghz es Pentium M proci szerintem nagyon a határeset.

Mondjuk ha azt nézzük, egy 1,6ghz es dual core proci kerül ~14k ba, egy 2,2ghz dual core ~18k, ezen ne múljon. Az 1,6ghz (sztem nem is bírja a full hd ) esen megspórolsz 4 ezret, a 2,2 vel szemben, amivel még akár vistával is nyugodtan full hd filmezhetsz.

(#2959) karika26


karika26
csendes tag

hello mindenkinek!

én teljesen kezdö vagyok ezen a téren,de lenne egy pár kérdésem.
lenne egy konfigom ( c2q 6600,scythe ninja plus rev b,asus p5b,2x1 gb geil ultra,maxtor 160gb sata,samsung 500gb sata2,bfg 8800gt,500w chieftec ) ,ami most egy egyszerü jo hütésü házban üzemel.
ezt szeretném egy htpc házba átépiteni,és ugy használni,vegyes dolgokra.
a kérdésem az az lenne hogy a leendö házrol sehol nem nagyon hallok sem jot.sem rosszat ilyen téren,egyszoval a paraméterein kivül semmit ( silverstone lc16b-mr )
az igazi kérdésem az az lenne,hogy milyen a szellözése a háznak,tud e valaki ilyen vagy csak hasonlo silverstone házrol mondani valamit.a segitséget elöre is köszönöm.
és ha van bármilyen ötlet tanács hogy mi az ami még hiányzik vagy csak kéne bele,
várom az ötleteket,jotanácsokat. :R :R :R :R :R :R :R :R

(#2960) canniball válasza karika26 (#2959) üzenetére


canniball
nagyúr

A kereső megmutatja mely postok környékén kell olvasgatnod.
Mod. Itt is volt róla szó.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2961) NarvalTM


NarvalTM
csendes tag

Hello!
Sokáig nem tudtam, h mit is jelent ez az új mozaikszó, HTPC. Mostmár tudom, viszont amit még mindig nem tudok (nem kötekedés képpen mondom), h minek. Nem egyszerűbb venni egy komolyabb DVD lejátszót, és egy házimozi erősítőt, mint alkatrészenként összerakni ? Tekintettel arra, h egy ilyen rendszert direkt házimozizásra készítenek, nem nagyon kell bele venti se, hiszen "célprocesszorok" vannak, nem melegszenek annyira. Míg egy htpc-be kell legalább 2, a tápba meg a procira (ez utóbbit talán némi alulfeszezéssel ill. kan nagy hűtőborda felszerelésével el lehet kerülni.) Ezzel a halksági versenyt a komplett házimozi nyeri. Nagy felbontású videók...ilyet az ember nem a 19 v 22 colos monitoron fog nézni, hanem TV-n, méghozzá nagy TV-n. Szerintem az olyan 92-es átmérőjű TV a belépő szint ebben a kategóriában (persze olyan, ami HD ready-s, ami miatt inkább felfele mozdul a 200e, mint lefele...). Ha az ember igazán házimozit szeretne, akkor kell egy komolyabb TV (200e) komolyabb hangfalszett (100e) meg ugye DVD lejátszó, meg erősítő (régimódiak iegészíthetik videoval is :)). Nem éri meg jobban 150e-ért megvenni még ezt a két komponenst, mint htpc-t építeni ? Mégegyszer: nem kötekedés, csak egyszerűen nem értem, h minek...:).
By!

(#2962) Tim82 válasza NarvalTM (#2961) üzenetére


Tim82
nagyúr

ha eltekintesz a címben lévő durva sajtóhibától, akkor íme, egy válasz a kérdésedre.

egy jól összerakott HTPC pedig mindig is többet fog tudni, mint egy házimozi-rendszer. pont az a lényeg, hogy főleg médialejátszónak való, de mást is tud. lehet, hogy drágább a költsége, de az általa tudott funkciókban veri is a célhardvereket.

érdemes megnézned róland és beencee fórumtársak írásait a témában. akkor látni fogod, van létjogosultsága a dolognak.

egyébként mindenkinek ízlése és igényei szerint. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2963) NarvalTM válasza Tim82 (#2962) üzenetére


NarvalTM
csendes tag

Hi!
Köszi a linket, megnéztem. Nekem ebből kb az jött le, h kinek a pap, kinek a papné :). A HTPC sokkal inkább személyre szabhatóbb, egy házimozi rendszert meg megvesz egybe az ember és kész, azon nem nagyon tud mit alakítani. Beleolvastam a korábbi hsz-ekbe. Sztem Ti nem is igazából htpc-t akartok csinálni, csak szerettek bütykölni :). (Ezen nem megsértődni.) Hogy lehetne ezt a vinyót belerakni, meg hogy lehet halkabbá és hűvösebbé tenni. És végül jó odaülni a TV elé és azzal a tudattal HD movie-t nézni, h "Igen ezt én raktam össze, tudom, h mi miért van benne, és h mit miért csináltam úgy, ahogy" Hsz-ek olvasása közben szinte nekem is kedvem támadt csinálni egyet......Áhh nem is :) Jó nekem a "megvásárolható" házimozi, persze ha lenne pénzem megvásárolni. További kellemes HTPC-zést a megszállottaknak.
By!

(#2964) Vladi válasza NarvalTM (#2961) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ezeket a kérdéseket nagyon szokszor feltették már itt. Nagyon sok választ is adtak rájuk. Tehát olvasd át ezt a topikot.

Egyébként ne keverd a htpc-t a hdpc-vel. ;) :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#2965) NarvalTM válasza Vladi (#2964) üzenetére


NarvalTM
csendes tag

Hi!
Háááát, azért a közel 3000 hsz "végigfutása" igényel "némi" időt :). Amúgy boccs érte.
By!

(#2966) beencee válasza NarvalTM (#2961) üzenetére


beencee
senior tag

Én nem tudom, hogy mit és hol sikerült elolvasnod ebben a témában, de sajnos te valami súlyos félreértésben vagy a témával kapcsolatban. A HTPC az egy PC alapú szórakoztatóelektronikai eszköz, amely műszaki cikkben a "szórakoztatóelektronikai"-n van a hangsúly, nem pedig azon, hogy ez éppen egy PC alapú valami. Tehát ott van a helye a nappaliban (a szekrényben, az állványon, kinek hogyan) ...


Nálam pl. ilyen...

...és persze, hogy a hangkimenetei rá vannak kötve az erősítő megfelelő bementére (mint az összes többi műsorforrás), képkimenetei pedig a TV (projektor, esetleg az erősítő) valamelyik bemenetére. Funkciójában csak az egyik funkciója a filmnézés, de pl. DVD-t nyilván nem ezen nézek, hanem a sokkal jobb minőségű DVD lejátszón, mint ahogy természetesen a CD-t is a CD játszóba dugom...

(#2967) Tim82 válasza NarvalTM (#2963) üzenetére


Tim82
nagyúr

nekem nincs HTPC-m, az én igényeimnek egy (kis túlzással) Pentium III processzor köré épülő rendszer is megtenné. azzal meg olcsóbban jönnék ki, mint a megfelelő "célhardver" vásárlással. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#2968) bzoley válasza beencee (#2966) üzenetére


bzoley
veterán

Nagyon pofás :)

(#2969) beencee válasza bzoley (#2968) üzenetére


beencee
senior tag

Köszönöm :R


Bár korábban már volt, de ilyen belülről.

Mostanában rendetlenkedik benne a hangkártya, úgyhogy lassan szét kellene szednem. Lehet, hogy ráférne egy kis upgrade is... (már csak idő kellene hozzá valahonnan :F )

(#2970) bzoley válasza beencee (#2969) üzenetére


bzoley
veterán

Még nem láttam. Nem nagyon követem az itteni eseményeket, az ilyen jellegű felhasználással nem tudtam zöld ágra vergődni, de szépen elkészített házikó mindig megdobogtatja kicsiny szívem :D
Szép, rendezett. ODD-t nem látok, vak lennék? Esetleg külső?

(#2971) beencee válasza bzoley (#2970) üzenetére


beencee
senior tag

Az érdem csak részben az enyém, hiszen ez előző életében - mielőtt HTPC donorrá vált volna - egy Sony SLV-736EE videómagnó volt. Ennek a házába építettem bele ezt a cuccot.

ODD nincs benne, bár tervezve volt, sőt meg is vettem hozzá egy slot-in cuccot, illetve megcsináltam hozzá az előlapot, tartóelemeket, előlapot a kazettafészek helyére, amelyen a USB csatlakozók is lennének a DVD nyílása mellett. Végül még nem került bele, de nem is hiányzik, a fentebb említett felhasználási szokásaim miatt. Egyszer tényleg be kellene fejezni, talán a v2.0-ban ;)

(#2973) Vanos válasza NarvalTM (#2963) üzenetére


Vanos
aktív tag

Sokféleképpen el lehet jutni a htpc-ig.
Én speciel a meglévő sztereó erősítőm és hangfalam mellé akartam venni egy jó minőségű front egységet. Ekkor 2005-öt írunk.
Szóval először akartam venni egy jó minőségű CD lejátszót. Kihalófélben van. Néhány gyártó terméke került a látómezőmbe. Sok zenei cd-m van, de néhány ritkaság csak mp3-ban volt meg.Így aztán rájöttem, hogy jó lenne, ha nem csak gyári cd-ket tudnék lejátszani, hanem egyéb formátumokat is. Bejött a képbe a DVD lejátszó. Amelyik jó minőségű, az drága, és ez a front is rengeteg kompromisszumot kíván. Tesztek szerint zenei cd-hez cd lejátszót kell venni. A DVD lejátszó nem cd lemezekre van "kihegyezve".
És közben csak gyűltek és gyűltek az ape, flac stb. formátumú zenéim.
És ekkor jött a megvilágosodás. Nekem egy mindenevő masina kell egy jó minőségő DAC-al. Így lett nekem htpc-m E-mu 1212m-es hangkarival.
Nem kompromisszum mentes, de innentől kezdve minden zenei formátumot le tudok játszani, minden csak szofver kérdése.
Az már csak hab a tortán, hogy filmnézésre is ezt használom. Letölt-megnéz-töröl (néha kiír törlés előtt).
A sokféle asztali kütyü a múlté, de kell még pár év mire a htpc rendesen kifutja magát - szerintem.

HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles

(#2974) Pare válasza NarvalTM (#2961) üzenetére


Pare
csendes tag

Én is sokáig gondolkoztam, hogy nekilássak-e a HTPC építésnek, vagy asztali lejátszót vgyek.
HTPC mellett döntöttem, és előre lelövöm a poént nem bántam meg :)
Alap felállás szerintem az manapság, hogy a HD tartalmak menjenek rendesen.
Szóval asztali vagy HTPC?
És asszem ezzel el is dőlt a HTPC javára, ugyanis nem tudsz nekem mutatni értelmes HD lejátszót. Blu-ray lejátszók 90ról indulnak, nekem 70k volt a gépbe a belsőség + a ház 25k + 18k a távirányító.
Nem bántam meg a felárat ugyanis így van egy 250 gigás tárhelyem HD filmekre, ami bármikor tovább bővíthető( rá is férne már :)) nem kell a lemezzel szarakodnom, tekerés lassabb korongról stb..
Házi szerverként is üzemel a gép mivel halk, ezen fut a torrent, ezen tárolom a képeket, sokszor netezek is erröl ami elég zoral dolog ágybol fekve távirányítóval :)
És akkor hol vagyok még attol amit bencee kolléga művelt a saját kecójában :) Érdemes elolvasni az írásait.
És akkor még nem beszéltünk arröl, hogy ez a gép a létező összes formátumot ismeri és el boldogul vele minden probléma nélkül.
Abban viszont igazad van, hogy szinte biztos hogy ehhez gép buzinak kell lenni. Fülig ért a szám 2-3 napig amíg raktam össze a gépet, tv-t hoztam haza, konfiguráltam, próbálgattam..
De egy olyan ember aki nem ért mind hardweresen mind szoftveresen a gépekhez, az inkább hozzá se álljon..
Ez egyfajta hobby.
Jelenleg így néz ki a rencer:
[link]

A gép maga:
[link]

A képek telcsivel készültek ezért ilyen gyenge a minőség, de a lényeg átjön.

(#2975) Cyberbeni


Cyberbeni
addikt

van itt olyan, akinek van br olvasója? ipon.hu-n 33,5k-ért már lehet kapni.
meg persze hozzávaló tv is kell.

[ Szerkesztve ]

(#2976) Misály


Misály
addikt

Sziasztok

Mivel utálok gép előtt ülni (ict cégnél dolgozom...) jobban esik ha kényelmesebb helyről pötyögök pl kanapé úgy gondoltam összerakok egy htpc-t amin lehet hd filmet nézni egykét játék elfut meg az alap messengereket normálisan lehessen rajta használni, egyszóval tipikus otthoni felhasználásra építeném csak a kényelem a fő szempont.
Összeírtam egy konfigot

Athlon x2 5200+
Asus m2n-x
2 gb ram
ati 3850
chieftec 450w táp
Silverstone lc20bm ház
samsung 223bw monitor
Logitech Cordless Desktop 3200

(a mostani gépemből - ami ősöreg - kivennék egy 120as sata vinyót meg a dvd irót, és megtartanám letöltésre hogy ne legyen gond a tárhellyel)

Vélemény?

(#2977) karika26


karika26
csendes tag

nem rossz konfig,ezzel nem csak 1-2 játék fog elmenni
ezzel mindent tudsz csinálni,teljesen multimédiás gép
én is hasonlot,csak kicsit erösebbet rakok össze intel alapon
sok sikert hozzá

(#2978) Twinsen2 válasza Misály (#2976) üzenetére


Twinsen2
tag

Jaj, ez olyan aranyos, amikor idejön egy ujreg és beir egy fullos konfigot, hogy vajon jo-e HD-ra... mintha nem tudná a választ. szánalom...

(#2979) Misály


Misály
addikt

tudom hogy jo hdra (engedd meg, hogy ne reagaljak egy 13 eves szintu hozzaszolas stilusara, nem fogom felvenni az ostobasagodat) a velemenyt kerdeztem (gyengebbek kedveert: epito jellegu kritikakat mit lenne erdemes modositani ar-ertek arany szempontjabol)
ha csak azert irtal hogy kivillantsd az egodat, szolok, csak magadat jarattad le...

es az ilyen hulyegyerekek miatt nem forumozok...

udv

[ Szerkesztve ]

(#2980) Vidori válasza Misály (#2979) üzenetére


Vidori
aktív tag

Hali!
A tápot cseréld le szerintem egy halkabb Corsair VX450W-re, árban kb. 16000Ft.
A többi elég jó!
Ja- és a cpu hűtő és a ház hűtő is valami csendes legyen.
Tunerkártya? IMON-os távirányító?

[ Szerkesztve ]

(#2981) Vidori válasza Misály (#2979) üzenetére


Vidori
aktív tag

És hogy halk is legyen érdemes passzív hűtésen gondolkodni, pl. vga,cpu.
A táp maradhat a Corsair, abból nem érdemes pl. FSP Zen-t venni, az ár és a biztonság miatt.

(#2982) karika26


karika26
csendes tag

én nem értem hogy minek kell mindenképpen egy tunerkártya htpc-be
csak a müsorok felvétele miatt?
nem csak arrol szol,és nem csak a passziv hütés a lényeg
az hogy minnél halkabb legyen az fontos és hogy a leghalkabb legyen az is lényeges
de a mostani nagy nyári melegek miatt nem hiszem hogy annyira jo a passziv hütés
meg kell keresni a leghalkabb aktiv hütést,és mint tudjuk htpc épitésénél nem az olcsoság a legföbb szempont,hanem a megbizhatoság és a hatékonyság
bár ki mire akarja használni

:R :R :R :R :R :R

(#2983) Vidori válasza karika26 (#2982) üzenetére


Vidori
aktív tag

Hát igen, de ha elolvasod hogy, héba-hóba fog játszani és nem fogja húzni a gépet, akkor szvsz elég neki a passzív hűtés.
Nekem egy prescott-os htpc-szerű gépem is van zalman aktív hűtéssel, és elég hangos is.
Divx filmeket akartam nézni rajta és netezni, de inkább vettem egy divx-es dvd-t és építettem még egy halk netezős gépet.

[ Szerkesztve ]

(#2984) Balinov válasza Misály (#2976) üzenetére


Balinov
félisten

-X-es Asus lapot nee!Ha már mindenképpen Asus,akkor javaslom az AMD R690G-s chipsetes Asus M2A-VM-et vagy ennek M2A-VM HDMI változatát.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2985) Misály


Misály
addikt

alaplap mert ne lenne jo amit te ajanlasz azon keves a kartyahely, en meg live 5.1et rakok be mert az meg mindig klasszisokkal jobb mint az integraltak tapnak ott egy chieftec 430wos tartalekban az boven eleg lesz sztem, a hazhoz meg jar az imon vfd kijelzovel:) azert esett ra a valasztasom

(#2986) Balinov válasza Misály (#2985) üzenetére


Balinov
félisten

asus -X-es lapok eleve butítottak. Hidd el. AMugy mire nem elég a kártyahely? van 1x PCI-E 16x, 1xPCIE1x. 1 a 38x0-adnak,1 egy pci-e 1x-es tv tunernek.marad még akkor 2db pci slotod.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2987) hati válasza karika26 (#2982) üzenetére


hati
addikt

Akkor pontosítok. Passzív cpu és vga hűtés, plusz légkondi a szobába. :)

A tvtuner valóban nagyon jó dolog. Sokat veszek fel én is a htpc-vel, mert soha nem akkor adják amit nézni akarok, amikor időm van rá, illetve a timeshiftre is könnyen rá lehet szokni. :)

(#2988) karika26


karika26
csendes tag

légkondis szobában persze lehet passziv hütés akár mindenre,igy kevesebb az esély arra hogy tulmelegedés miatt esetleg valami történjen bármelyik hardverrel,de nem ebben esetben
htpc esetében nagyon elönyös egy légkondicionált szoba
tunerkártyával kapcsolatban lenne illetékesektöl kérdésem,mégpedig az hogy,nekem soha nem volt,és kiváncsi volnék arra hogy milyen hang és képminöséget lehet vele elérni,esetleg a jobb képi és hangminöség érdekében kell e 1 combosabb gép?
esetleg tippet is kérhetnék hogy a lehetö legjobbat hozzam ki a felvételböl,mit ajánlanátok

(#2989) hati válasza karika26 (#2988) üzenetére


hati
addikt

Az analog tunerkarik picivel(?) gyengébb képet adnak, mint a normál tv képe. Digitális tuner esetén nincs különbség. HTPC-be hardveres mpeg2 encoderes kari való, ahhoz meg nem kell lényeges CPU erőforrás.

(#2990) karika26


karika26
csendes tag

és olyan kellene ami hardveresen vagy ami szoftveresen kodol?
ha jol tudom az a jo ami hardveresen kodol és ami dual,nem tuodm pontoan csak halottam,és htpc épitö emberke mondta
de mint itt is valaki mondta/irta mindig tanul az ember

(#2991) hati válasza karika26 (#2990) üzenetére


hati
addikt

Ezt írtam: "HTPC-be hardveres mpeg2 encoderes kari való"
Ez nem válasz a "hardveresen vagy ami szoftveresen kodol?" kérdésedre? :W :)
A dualt meg neked kell tudnod, hogy kell-e neked.

(#2992) karika26


karika26
csendes tag

sorry én nem figyeltem :B :W

(#2993) karika26


karika26
csendes tag

silverstone lc16b-mr
erröl a házrol mi a véleményetek
hütés és htpc szempontbol

[ Szerkesztve ]

(#2994) canniball válasza karika26 (#2990) üzenetére


canniball
nagyúr

"ha jol tudom az a jo...ami dual..."
Ha dual tuneres analóg kártyára gondolt a "htpc épitö emberke", akkor az valószínűleg a Hauppauge PVR-500 lesz, ami úgy tudom egyrészt itthon nem kapható, másrészt horribilis ára van. Akkor már inkább két külön kártyában gondolkozz! De minek is ez neked?

"silverstone lc16b-mr
erröl a házrol mi a véleményetek"

Csak ismételni tudom önmagam.

"hütés...szempontbol"
Mivel öt 80-as (vagy négy 80-as és egy 92-es) venti szerelhető bele szvsz ha kell át lehet szellőztetni. Az már más kérdés, hogy milyen zajjal. Mert hát ugye a HTPC egyik fő jellegzetessége a csendes működés... Ha nagy huzatra van szükséged én azt javaslom inkább keress 120-as ventikkel szerelt házat vagy kevésbé melegedő alkatrészeket.

"...és htpc szempontbol"
Ezt a kérdést nem igazán tudom értelmezni. :F Mivel jól láthatóan erre a célra lett tervezve az már csak egyedi ízlés kérdése, hogy kinek mennyire jön be...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2995) beencee válasza canniball (#2994) üzenetére


beencee
senior tag

:Y 5 házventilátort még "normális" gépbe sem rakunk, nemhogy egy HTPC-be... Persze, a normális 7/24-es szerverek kivételek. De pl. nálam még az otthoni szerveremben is "csak" három van, pedig ott 5db HDD-t kell hűvösen tartania a légáramlatnak.

(#2996) canniball válasza beencee (#2995) üzenetére


canniball
nagyúr

Egyértelmű. Nem is azt írtam, hogy ennyit kell, hanem hogy ennyit lehet. Aztán hogy a kolléga mit/hogy akar csinálni, azt majd ő eldönti. :)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2997) beencee válasza canniball (#2996) üzenetére


beencee
senior tag

Persze, én is karika26-nak szántam a megjegyzésemet, csak a te postodon nyomtam meg a Válasz gombot... :R

(#2998) canniball válasza beencee (#2997) üzenetére


canniball
nagyúr

Akkor jól félreértettem... :B

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2999) horycs


horycs
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék egy kis infót kérni!Alaplap vásárlás előtt állok és kicsit elbizonytalanodtam.
Meg tudja mondani valaki, mi a különbség az Asus M2A vm hdmi és az M2N vm hdmi között?
Melyiket javasolnátok inkább?

(#3000) Trava válasza horycs (#2999) üzenetére


Trava
tag

Az első ATI míg a második Nvidia chipsettes.
Az M2A-t inkább.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.