- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
duni84
aktív tag
a hosszú levelezés rövidített verziója erre a másfél hónappal ezelőtti szitura: #8639 duni84 (mavic 2-t elvesztette a táv, majd nem akart újra csatlakozni, közben elkezdett ereszkedni):
- elment a jel a drón és táv között, nem tudták megmondani miért (lehet, hogy nálam is ez lesz, hogy háttal volt nekem a drón. épp távolodott, amikor elvesztettem)
- az ereszkedés valóban amiatt volt, mert érzékelte, hogy az akksi kritikus szintre merült --> cellahibás. ezt legalább be tudtuk azonosítani
- telefonról bekérték a logokat és megígérték szépen, hogy bármit is találnak, kijavítják majd a következő release-ekben.szóval tippre csináltak egy ticketet, amire várják, hogy jön-e még hasonló user report, hogy kiderüljön kell-e vele foglalkozniuk. ezt az akksit kukáztam, lett helyette új. mostantól ha sziklafalak és magas fák vannak körülöttem, akkor "háttal távolodok" a kiindulási ponttól, hogy kisebb esély legyen elveszteni a jelet. nagyjából ennyi a leassons learned
mostantól nem veszem készpénznek, hogy megmarad a kapcsolat vagy, hogy egyáltalán visszajön
-
Air2, így öreg nem is lehet. 1 éves múlt, újonnan vettem. Esni sem esett sosem, a legnagyobb "sérülése" egy fűszál megvágása.
Jó ha 12-15 órát repült. A hajtogatást próbálom minimalizálni.
A legmesszebbre, mikor mentem vele, hegyoldalról irányítva 3000m /-200m-en 3-4 csíkos volt a vétel.
-
Utána kéne néznem ennek, de szerintem akkor jön a "baj", amikor az RC és a két láb egy egyenesen vannak, azaz az egyik láb kitarkarja a másikat. Már nem emlékszem rádiótechnikából, de vélhetően ez rontja a vételt.
De a baj nem ezzel volt, hanem, hogy nem jött vissza a kapcsolat. Szerintem beírok egy fórumra a DJI oldalán
-
Én meg közben megnéztem a Fly-ban a logot, 42m magasan 126m-re volt a drón, mikor a fullos vételről hirtelen megszűnt a kapcsolat. Azaz nem elgyengült a jel, majd megszűnt, hanem hirtelen ledobta.
Ami feltűnt, hogy mindig akkor esik lejjebb a jelszint a kijelzőn láthatóan(pl. 4-ről 3 vagy két csíkra), amikor oldalával áll felém a gép. Most is épp oldalra fordultam a térkép szerint, amikor satu... Az adóvevőjének lenne egy holttere? -
duni84
aktív tag
gyári app (dji go 4). pár km-es körzetben semmi adótorony (bélkő teteje volt. a hegy maga eléggé vasérccel teli, de az alattunk van alapvetően), a távon semmi utólagos "okosítás". mondhatni "gyári állapotban minden". amúgy a flight recordból pont azt látom, ami fizikailag történt: egyszer csak elkezd süllyedni, majd visszatalálni, amikor végre én is tudtam irányítani a távval. ugyanitt ugyanekkor elkezdte valaki körbejárni a terepet egy dji fpv-vel, de kötve hiszem, hogy ez gondot okozott volna. saját kúfőből majx arra tudnék tippelni, hogy cellahibás az akksi, emiatt a drón érzékelte, hogy majdnem lemerült és elkezdett helyben leszállni. log szerint 1:53 volt a 0% akksival való repülési idő. persze ez még mindig nem magyarázat a kapcsolat hiányára, meg a "remote controller error"' üzenetre a telefonon
minden esetre most picit megingott a bizalmam, pedig nyílt terepen, ahol rálátok (tenger/tó/hegyvidék) elég messze el szoktam ereszteni. nem sok kedvem lenne beiktatni miatta egy pár órás dzsungeltúrátdji majd jelentkezik ....
-
Fuhur
kezdő
No, már meg is van az első negatív tapasztalatom a Minivel:
Ha starthely alá ereszkedek (ma a munkahelyemen egy átriumos épület belső részének harmadik emeletéről indítottam és egy szinttel lejjebb ereszkedtem helivel) akkor a magasságszámítás "megborul". Valószínűleg számítási túlcsordulás történik. Ereszkedés közben hirtelen azt jelezte, hogy elértem a max magasságot. Ezért aztán nem engedte visszaemelni. Mivel a harmadikon voltam, a földszintig nem nagyon láttam le ezért kivittem oldalra, hogy a függőfolyosón szállítsam le a cuccot. Ahogy azonban az UH magmérő maga alatt talajt érzett a cucc kilőtt felfele és sikerült némiképp a következő folyosóba bele koccannom.
Szerencsére nem lett baj, szépen le tudtam tenni, de azért ez elég durva szoftverhiba!
-
Szerintem a gépben fagyhatott le az adóvevő sw-e.
Csak a madár újraindítása segített, addig se kapcsolat a telefonon, se vezethetőség önmagával a távirányítóval.
Ezért jó, hogy GPS home rögzítés előtt sose megyek el a géppel.
Így szerencsére hazajött legalább, csak a kerítés volt alatta, amiért nem szállt le. -
Statikus
senior tag
De igen, átjött a lényeg. Ha nem állítják le a repülést, mert nem veszik észre, de utólag bizonyítható és valaki felnyom, eljárást indítanak.
Most mondjak egy nem drónos, de hasonló példát? Vasaltheréjű 3 évvel ezelőtti ügye került elő, mert valakinek ez az érdeke... Van róla kamerafelvétel.
-
Dictator^
veterán
Ezt természetesen tudom.
Itt arra gondoltam, hogy ha nem kapnak rajta, utólag az "app" trackeli, hogy mit csináltam? - Ha jól tudom igen, de hogy ezzel "mit kezd" a DJI azt nem tudom.
Hogy kezeli a DJI azt az útvonalat amit repültem, stb.?A felvétel nem kerül fel sehova, senki nem látott és hallott, senki nem állított meg.
Utólag akkor bizonyosodik be a reptetés ténye, hogy ha a DJI kiadja annak a szervnek, aki ezzel foglalkozik. Csinálnak ilyet? Mi a tapasztalat? -
Statikus
senior tag
-
ArthurShelby
addikt
Azt elismerem, hogy sokszor egy törvény nem egyértelmű, csak pont amit példát mondtál, az teljesen egyértelmű volt.
Mert ott meg tudom húzni a határt (még ha nem is igazságos), hogy az 1.8 felettiek a magas lányok. Hiába nem kerülnek be a magas lányok halmazába a valójában magas 179-es csajok, a szabály teljesen egyértelmű lesz (csak nem tökéletes).De szerintem a fő különbség az a többiek és Statikus között, hogy Statikus szerint egzakt/egyértelmű a törvány, míg a többiek szerint nem és rugalmasan lehet szürkezónázni (is itt jönnek a bíróságok, akik majd végül eldöntik kinek/melyik értelmezésnek volt igaza).
-
ArthurShelby
addikt
Ez igaz, hogy a szabályok nem fednek le mindent (pl nem volt benne a mikró használatijába, hogy ne tegyél bele macskát, most már benne van), és az is igaz, hogy a szabályok nem lehetnek tökéletesek (mert sohasem fognak eléggé illeszkedni), és ezért kell az emberi józan ész. Hiába nincs kiírva/leírva, hogy ne turkáld az orrod, elég sok okos ember van, aki betartja ezt az alapvető íratlan szabályt, mert van illem és emberi józan ész. Ma már mindenki elvárja, hogy le legyen írva, körül legyen bástyázva minden jogilag... (ez szerintem nem a jó irány a világban, de ez már más téma).
"Ha ez így lenne, akkor nem kellenének bíróságok. Ugyanis akár egy automata is eldönthetné, hogy amit tett valaki az épp "mennyit ér" a BTK alapján."
De te itt már a bíróságokról beszélsz, ami azután jön, hogy nem tartottad be a törvényt, törvényt szegtél és a büntetés mértéke a kérdés. És igen egy bíróságoknak órási mozgástere van, nagyon nem egzaktak, szubjektívek (nagyon sokan talán a filmek miatt csak úgy gondolják, hogy a bíróságoknak nincs mozgásterük, csak paragrafusokra kell hivatkozni és kész) -
twine
veterán
És a vicces képek topicban , épp ott a példa, hogy a nők magassága is változhat, attól függően mennyire vagy kedves
-
Statikus
senior tag
Tudom, ezzel is csak sarkítottam. Mint mérnök, elég egzaktul meg tudom valamiről mondani, hogy az jó vagy rossz, ha valamit ki kell számolni, arra vannak előírások és az eredmény megmutatja, hogy jó vagy nem. Vagy mégsem?
Nem vagyok mindenben igen-nem, de az előírások betartása a cél, ha pedig mégsem sikerül, akkor vállalom a büntit - volt már rá nem egy példa, gyorshajtás, parkolás, stb. De nem az volt a hozzáállásom, hogy miért csak 30-cal, vagy 130-cal lehet menni, itt miért nem lehet megállni, más is megáll, én is megállok. Hagyjuk is a témát, én a jogszerűre törekszem, mások az ingyenre, vagy a legolcsóbbra. Lehet, ha én is így gondolkodnék, még többre vinném az életben, megspórolhatnék akár évi több tízezer forintot is... (igen, van akinek ez sok pénz, de ez egy drónos csoport, ahol egy rotorcsere sem olcsó, itt nem a minimálbérből élők drónozgatnak - ha mégis, akkor szeretnék tanácsot kérni, hogyan???)
-
vandor01
senior tag
PONTOSAN....
ami nekunk van kb: max 1kg ig vagy az EU-s 900gramm.... csak gyerekjatekok
korlatozottan repulni tudo keveske foldfem es muanyagok halmaza
mint a lego szetszeded osszerakod....
dronja az USA hadsaeregnek van.... na az A drone!de mar konkurenciat kapunk!
ezert van a drone torvenyben kihangsulyozva "allami" -
-
El Joe
tag
"Drón vizsgafelkészítő (Online)
Felkészítünk hogyan tudsz 2021-ben szabályosan drónozni. Regisztráció, biztosítás, légtér, mydronespace, magántulajdon védelme stb.+ Szerezd meg velünk az osztrák
drónjogsit! Segítünk letenni az osztrák online vizsgát, amivel repülhetsz az EU
egész területén. (német tudást nem igényel)Fontos: A drón online vizsga és a tananyag ingyenesen elérhető.
Képzés ára: 15 000 Ft"
Hogy ne csak a levegőbe pufogtassak...
-
Fuhur
kezdő
Egyébként azt írja a honlap, hogy a vizsgának akárhányszor nekifuthatsz. Viszont látom, hogy a rendszer tárolja a próbálkozások számát és azt is látom, hogy egy sikeres vizsga után nem engedi az újra vizsgázást. A sikeres vizsgánál pedig rögzíti a feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Gondolom ez ahhoz kell, ha később valami nem úgy alakulna, akkor vissza lehet keresni a rendszer adatbázisából a személyhez, pontosabban a kiadott okmányazonosítóhoz tartozó "múltat".
-
BEndre34
tag
Megpróbáltam én is, de sajnos a németem... A tananyag még ok, mert a fordító megoldja, de már a gyakorlásnál elakadtam, mert azt nem tudja automatán fordítani és másolni sem lehet. A gépelés pedig olyan lassú, hogy a 4. kérdésnél már 10 perc eltelt a 60-ból és így esélytelen. De nem adom fel. Most keresek Németül tudó ismerőst, aki vállalja, hogy délután összeülünk (persze szigorúan maszkban) és fordít nekem. Mindenesetre nagy pacsi nektek az infóért!
-
P3Dr0
senior tag
Látod erre nem is gondoltam de most,hogy irod. Itt nálunk Svédben is pénzbe kerül a vizsga meg a regisztráció is de arányaiban annyi mintha MO.-n 1000Ft ba kerüne cakk-pakk minden.
De,hogy se szó, se beszéd törölték a postom számomra nagyon meglepö volt és megvan a véleményem a srácról ezekután.... Legalább irt volna valamit,hogy mi az ami miatt nem maradhatott a post. Na de mindegy is
Elolvastam #7867-es hozzászólást.....hát igen. Sok igazság van benne. Sajnos én is jártam már hasonlóképp anno. Egyszer még rendört is hívtak rám egy okoskodó svéd as**ole. Szerencsére nem volt gond de akkor is.
Itt amúgy a törvényben benne van ha magasabban repül az ember (40-50m töl kezdve) ahol a lent lévö emberek már nem felismerhetöek akkor nem kell a GDPR szerinti eljárást követni.
Ezt itt nemtudják sokan de nekem kivan nyomtatva és ha jönnek szövegelni mostanában már mondom,hogy tessék rendört hívni ha nemtetszik valami. De látván a polisen (rendörség) oldaláról kiirt szöveget általában sunnyugva de arrébb állnak. Meg persze én is befejezem azért a repülést és távozok mert nem kell a balhé feleslegesen. -
cd334
tag
Elég sok embernek van már jogsija itthon igaz nem magyar hanem osztrák. Ingyenesen letehető az A1/A3 kategóriában online.
Itt tudod letenni https://online-kurs.dronespace.at/einstieg/
"Elvileg" ugye ez érvényes itthon is. -
Ez az egész egy kiszabott EU-s affektálás. Amit persze az itthoni fasiszta törvényhozók jól meglovagolják, hogy védjék az összeharácsolt javaikat. Nem kellett nagyon megerőltetniük mert eleve paranoiás majmok az emberek és ha egy drónt látnak akkor már megy a hiszti, hogy a csupasz bólogató valaguk fel lesz töltve az internetre. Érdekes módon két fajta véglénnyel konfrontálódtam amikor reptettem: a buta lump de nagyon öntudatos prolival vagy a magát nagyon okosnak tartó túliskolázottnak képzelő affektáló okostónival. Mindkettőre általában ráhagytam az aggályaikat befejeztem amit csináltam és elhúztam a csíkot, teljesen felesleges lett volna bármilyen érdemi eszmecserét folytatni velük, nemhogy olyan logikai okfejtésbe belebonyolódni, mint az, hogy légtér vajon kié amibe repülök éppen. (általában építési területeken szoktam repülni)
Szóval nagyon gáz ez az egész: mert tök jó, hogy az ember elvégzi a tanfolyamot, vizsgázik, tagságija van, fizet biztosítást, bérel légteret... Aztán a fent említett emberszabásúak közül valamelyik meg kitalálja, hogy jól le lett fényképezve amibe ő nem egyezett bele és hiába minden szabály amit be lett tartva, az embert ilyenkor szépen felültetik a szopórollerre. -
Tomdriver
őstag
Ááááá, dupla szabálysértés, illegális repülés plusz petárdázás (már ha a sajátod filmezted), remélem megadtad az adataid MydroneSpace oldalán, jöhet a yard!
Amúgy ez milyen tip. drónnal készült? (bocs, már nem emlékszem milyent reptetsz) Air 2 elég gyenge sötétben, nekem lehet felejtős lett volna.
-
-
-
Geresics
addikt
hehe, épp most írtam egy viszonylag hosszabb kommentet, amivel kapcsolatban kíváncsi lennék a véleményedre, mert a korona miatti leállások okozta környezeti terhelés csökkentése leginkább saját környezeti megfigyelésekből és következtetésekből áll!
Ennek a kommentnek egy részéről van szó. Szerinted? -
Hogy így
Ha hobbi, legalább akkor ki is tudsz kapcsolódni általa. Gondolom annak idején amikor kezdted a technológia nem ilyen szinten volt fejlett és a tudást ha ötvöződ a jelenlegi technológiákkal, akkor talán azt is ki lehet jelenteni, hogy csodákra vagy képes
Hehe, ha vegyészet, akkor mindig "Heisenberg" jut eszembe a Breaking Bad-ből
Mindhárom érintett témakör tökéletesen tükrözi azt, hogy mennyire más a mostani világ, mennyire nem érdeke az embernek, hogy megóvja a környezetet, a világot amelyben él, na meg a másik a pénz kérdése ugye...
A másik posztban említett drón 40 ezerig az is nagyon tetszikNekem erre élő példa volt az egyik volt kollégám miután látta a Phantomot repülés meg közben, majd utána felvételek minőségét. Egyszerűen azt mondtam neki, hogy akkor azt vegye és ne fárasszon, de ne is jöjjön utána hozzám, csakis abban az esetben, ha azt mondja, h igazad volt
-
Üdvözöllek urambátyám-országban!
Csak annyit fűznék ehhez, hogy amikor kitört a Covid-őrület, akkor az egész elektrotechnikai laborunkat -valami költöztető brigáddal- beb@szták egy konténerbe, mert "kell a helyiségünk" a méregkeverőknek. Oké, vészhelyzet van; legyen így. A konténer azóta is kint áll a kutatóintézet udvarán úgy, hogy "tűzvédelmi okokra" hívatkozva azt sem engedék meg, hogy lelakatoljuk, azaz nyitva van. Mondtam a csoportvezető kollégámnak, hogy felesleges bánkódnunk, úgyis úgy tönkre fognak menni a műszerek -a párától, a hőingadozástól, a portól- hogy tök mindegy hogy nincsen zárva a konténer; talán jobb is, ha ellopják a műszereket, mert akkor valaki még használni fogja őket, így meg csak az enyészeté lesznek. Már lassan egy éve kint vannak. Nyáron a tűző napon, most meg a hajnali mínuszokban. Nem lennék referenciaellenállás egyik analizátorban sem... -
-
DIEGO15
őstag
Na erre mondom azt, hogy ki van használva a drón
Szép munka!
Én melóban PID lámpás mérőeszközt használók. Horror áron, (150-200k) egy rövid (6-12hó) élettartamú szenzor, ami ráadásul nem is igazán szelektív. Két műszer és két különböző típusú szenzor kell, hogy meg tudjam mérni annak az egy oldószernek a koncentrációját a levegőben, amit használunk. Ha ennél pontosabb mérés kell akkor marad a gázkromatográf.
-
Ez tényleg jó
Engem is érdekelne
Annak idején ebay-ről rendeltem ilyen kis nyákot ami tudja a hőmérsékletet mérni, de logolást sajnos nem tudott.
Van egy ilyen kézi anemométerem és avval is az volt a tervem, hogy rögzítem a Phantomra olyan módon, hogy a display a kamera előtt legyen és láthassam a kijelzőt, aztán különböző magasságokban láthassam a valós szél sebességet. Összeakartam hasonlítani az UAV software-ben lévő adatokkal, hogy a valósághoz képest mekkora eltérések vannak az általuk közölt adatokkal. -
bacus
őstag
Köszi a választ. Konkrétan a mini azaz a 250 g-t meg nem haladó drónok helyzete érdekelne, itthon és Európában.
A pusztában röptetés nem érdekel. Szívesen kötnék biztosítást, de azért valami értékarányosat.., no meg olyat ami ér is valamit, mert az, hogy van, de kibújik a felelősség (fizetés) alól, hogy nem volt szabályos, vagy épp a testvérem kezében volt a kontroller, stb, szóval ennek nem látom értelmét sem.Tehát, mini 2-es drón, használat főként motorozás közbeni megállásoknál, parkolóban, látványosságoknál, kizárólag hobbi célra, saját magamnak készített emlék felvételek. (jó lett volna néha lakott területen belül, pl egy tájékozódási túra indulási helyén, ami pl Révfülöpről indult, ilyesmi vagy Szlovéniában egy pizzéria parkoló, szóval nem a Váci utcában a karácsonyi vásár forgatagát szerettem volna filmezni)
Persze ilyen esemény lehet egy terepes tréning is, ahol egy homokbányában motoroznak a haverok..Azzal szembesültem, hogy ezt hazánkban nem fogom tudni szabályosan művelni, ezért vagy lemondok róla, vagy vállalom a kockázatát a büntetésnek, károkozáskor a kárnak.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt lehet e szabályosan csinálni? Vagy legalább a biztosítás részét? -
Geller72
veterán
Az nem annyira meglepetés. Ha gpu-ravan optimalizálva a szoftver akkor a videókártya akár 40 x gyorsabb lehet a processzornál akár milyen erős processzor van a gépedben. de egy új típusú processzor mondjuk egy 12 magos 24 szálas ryzen lehet hogy meglepő eredményt adna. ha nem sok különbség van a mostani miért eredményekben a videókártya és a processzor között akkor a processzort cserével sokkal olcsóbban jönnél ki mert a videókártya nagyon nagyon drága. Egy 3900x háromszor erősebb mint egy 8700k processzor. És a 3900x processzort meg lehet venni 125000 Ft körül.
-
Grillo
őstag
Van egy munkaterület, ahol több évig dolgoznak. Oda van légtere, kb. folyamatosan, majd egy éve.
Mivel vagy magának aktivál légteret, vagy esetleg egy-két embernek még, így pontosan tudja, mennyi a legális esetszám.
Nem a hangulatkeltés a cél, hanem én is nagyon meglepődtem. Én 150-et mondtam.Mondjuk tekintve, hogy tavaly vagy 70 ezer drónt adtak el itthon, annyira nem meglepő.
Talán írtam is korábban, hogy egy hónapja 2-3 hétig a Citadellán dolgoztam. Reggel és este felé, de szép időben napközben is sokan repültek. Volt olyan este, hogy párhuzamosan 2-3 drón volt a szobor körül a levegőben.
Ez már egy sokak számára elérhető hobbi, a kiemelt turisztikai helyeken nem kérdés, hogy a turistákon kívül is sokan repülünk legális légtér nélkül.
És ezen a törvénytervezet alapján nem hiszem, hogy sok változtatás lesz. -
Fuhur
kezdő
Egy kicsit "játszadoztam" a képekkel.
Megpróbáltam a kupac 3D modelljét előállítani úgy, hogy a textúrát a hőkép adja. Ez nem kb rávetített textúra, hanem arányos, távolságok, magasságok mérhetők és a hőmérséklet is mérhető az egyes pixeleken. Nem mennék bele a részletekbe, most inkább legyen csak a látványEzt tehát a P2-essel FLIR Duo R kamerával készítettem. Természetesen a feldolgozás offline.
-
-
-
-
Igen, ilyen árak mellett tanulni-hobbizni abszolúte no-go. Erőpc van szerencsére, bár a brutál VGA-t (rtx 2080) terveztem eladni belőle mert nincs kihasználva.
Az OpenDroneMap-et találtam még a témában, sztem kipróbálom. A fentiek trial verzióira is ránézek, de kétlem, hogy abba az országonként <20-30fős körbe bekerülnék, akik egy ilyet tényleg rentábilisan tudnak beüzemelni.
-
Ezért lett nekem a hülyebiztos Autel Evo II. Azt összetörni már tényleg művészet. (azért már sikerült felakasztanom egy vékonyka telefonkábelre)
Nekem is az az álláspontom, hogy a tárgyak vannak értünk, nem mi a tárgyainkért. Mindenemet intenzíven használom, legyen az drón, segway, notebook, autó. Ezért is szoktam használt dolgokat vásárolni inkább, mert akkor "nem nekem fájt" az első karcolás, odaverés, leejtés, stb...
Hát ez eléggé a jövő zenéje, mert az osztagparancsnok minap nyünnyögött nekem, hogyha jövére szopóágra teszik a drónosokat akkor nem lesz egyszerű reptetés "alkalmi" szinten. Azaz nem árt majd tudni, hogy a jövő hónapban hol fog elveszni Mariska néni tehene, hogy oda kérjük majd a 7 napos légtérhasználatit, meg kiskutyaf@szát még az applikáción keresztül. Így ha nincsen munka rá akkor nem tudom, hogy belelocsoljak 1000-1500 dodót majd ebbe projektbe...
-
A helyi önkéntes tűzoltóknak segítek be. Azért kell a nagy monitor meg a livedeck. Már találtunk meg tehenet, lopott autót. Szóval már ne volt hiábavaló megvennem. De a hőkamera más kérdés, az elég húzós, mert én erre gondoltam, mert ennek a képét az EVO lesugározza, így több szem többet lát a nagy monitoron is lehet nézni az élőképet:
és egészen vállalható képe van:
Csak az ára egy államadósság: kb. 1.5-2 M Ft
és most, hogy agyonszigorítják a drónozást, szinte esélytelen lesz pályázni támogatásra. Pedig a helyi tűzoltóknak jól jönne.
-
"Szóval az éjjellátó és a hőkamera nem feltétlenüln azonos."
Ez így van, ezért is jegyeztem meg. Azaz nem hogy nem feltétlen azonos, hanem egyáltalán nem az.
Amúgy jól leírtál leírtál mindent, de egy kis kiegészítés: "Nagyon sok éjjellátó "egyszerű" fényerősítő"
Pont ettől éjjellátó az éjjellátó, legyen az hagyományos vagy digitális változat. Ha nincs benne fényerősítő, akkor csak egy sima infrakameráról beszélhetünk, ami pusztán a mesterséges infrafény segítségével képes látni a sötétben. Csak a környezeti fényt használva gyakorlatilag kb ugyanúgy vak és használhatatlan mint egy sima kamera.
Bár azt még hozzá lehet tenni, hogy a "valódi" éjjellátóknál sem kell csak a környezeti fényre hagyatkozni a használatuk során. Ezeknél a környezeti fény mellett segédfénynek lehet használni pluszban infrafényt is, ami még jobbá teszi a képet, legyen az hagyományos vagy digitális éjjellátó. Az éjjellátóknál a különböző infra és lézervetők használatának valójában akkor van nagy szerepe, ha nagyobb távolságra akarunk kémlelni, ahol a környezeti fény adott esetben már kevés lehet. Egy jó lézervető simán elvisz ezer méterre is.
Hőkamerák meg aztán tényleg egy teljesen már világ, teljesen már technológián alapulnak.
A köztudatban sajnos a legtöbb embernél az éjjellátó,infra és a hőkamera fogalma egy dolgot takar, holott a valóságban teljesen eltérő dolgokról van szó amik közül a hőkamera emelkedik ki leginkább a működéséből adódóan.
Na jó, befejeztem az off-ot, elnézést. -
Tökéletesen jó cucc az! Ahhoz, hogy megtaláljon az ember egy állatot, vagy másik embert a susnyásban több is mint elég!
Én is arra gyúrok, hogy kicserélem majd az EVO kameráját egy dual-ra. Csak az többe kerül mint a mostani pakkom egészében...
Még "under construction" a bőrönd, mert várom a propeller rögzítőt, meg a táska energia ellátását (kijelző, LiveDeck, világítás, akkuk töltése, riasztó) biztosító rendszer még készül. -
"Infrán meg látszik ahogy a föld alatt izzik a fa."
Azaz a hőkamerán látszik ahogy izzik...
Az infra az mást takar. Csak azért kukacoskodom, mert egy másik hobbim az éjjellátók és a hőkamerák. Amúgy ez milyen flir kamera? Valami régebbi esetleg? A hőképfelbontása nem a legacélosabb. Persze a felhasználási terület a lényeg.
-
Geller72
veterán
Na most nálunk pl. az önkormányzat szabja meg, hogy melyik nap van (és melyik hónapban) tűzgyújtási engedély. Ezen napok kivételével nem lehet tüzet gyújtani, a meglévő tüzeket az engedélyezett napon el kell oltani. Azaz ha ez ott még vígan ég, akkor be kell csak ballagnod a jegyzőhöz és elmesélni neki, hogy ez nem egészen ok. Neki hivatalból el kell járnia.
-
Fuhur
kezdő
Egy hamis színezésű kép az akcióról:
Jobb felső részen az a hosszúkás zöldes folt én vagyok. A nagy zöld-sárga-piros-fehér pedig a meleg földkupac. Nappali képen nem látni semmit csak egy jó nagy földrakást. Infrán meg látszik ahogy a föld alatt izzik a fa. A fehér rész közel 60 Celsius (ez ügye a felszín), a környezet pedig -2 Celsius (ez a sötétkék rész).
-
"Még az is jobban kezelhető lenne, ha az eddigi tiltott légtereket kiterjesztenék néhány politikailag szenzitív területre is és azt fogalmazná meg a törvény, hogy minden tiltott légtérben (kiterjesztéssel) történő repítés száz milla bírságot von maga után. De csak ott!"
Teljesen egyetértek veledErre való a légtér.hu-s adatbázis, nem? Tényleg annyira egyszerű lehetne a szabályozás, ha nem arról szólna, hogy hogyan maszatolják bele a NER-es birtokok légterének a tiltását
A fő problémát egyébként az generálja ami le lett már írva párszor;
1; a paranoiások affektálása (vidéki kisvárosban élek, ha tudnád mi ment a fosbúkos csoportjukban amikor repültem egy kört kb 50-80m magasan a kombájn méretű és hangú Inspire-el; többen váltig állították, hogy még a házukba is berepült a drón!)
2; a bugris drónosok viselkedése; ezt is már olvashattuk, hogy kilátókon nézelődő emberek közé bereptette a madarat, repterek, kórházak környékén repülés, akkor valaki írta, hogy valami autós eseményen csordában repültek a sportautó után a drónok, stb...
3, gyakorlatlan pilóták (nem tudom, de én a pilóta megnevezést barokkos túlzásnak tartom, egy drónkezelőre) bénázása, lakott területen, főleg emberek felett...
4, "valahogy csináljunk már ebből pénzt" dolog erőltetése. Ha jó bonyolult a szabályozás, jó bonyolult a követelményrendszer, jó keszekusza a jogrend; akkor oda fog vezetni ami az utós társadalomban van: -fizetek teljesítményadót az Önkormányzatnak, -fizetek átírást ha autót veszek, -fizetek vagyonszerzési illetéket, ha új autót veszek, -fizetek autópálya díjat, -fizetem az üzemanyagba integrált úthasználati díjat, -fizetem a "jövedéki adót" (ez az a dolog amit még egy könyvelő is nehezen tud elmagyarázni) SZÓVAL FIZETEK ÉN MINDEN KISMILLIÓ SZIRSZART csak hagyjanak békén nyugodtan elmenni a telekre, a bevásárlóközpontba, a rokonokhoz és a munkahelyemre -
-
Inkább a városokban a szelfidrónozásnak reszeltek. A hobbidrónosok b@asznak majd befizetni (hangsúlyoznám, hogy jogosan!) és szépen sunyiban fognak repkedni erdőszéleken, elhagyatott területeken.
Itt aki masszívan szopni fog, az többek között én leszek, aki nem tudja hogy mikor hová vonulnak majd a tűzoltók, mikor hová küld a mobilszolgáltató, hol kell valami építményt felmérni, hol állítottak éppen darut. Valószínűleg az lesz, hogy befizetem majd és talán így összejön annyi pénz, hogy fedezni fogja a horror háromszázezres költséget. Az lesz még a vicc, hogyha e mellett még lesz plusz eseti költség. Lehet, hogy akkor átmegyek én is gerillába 😂🤣 -
NvidiaRTX
őstag
"Általában a kidolgozottság jobb volt a DJI-nál, a stabilitás jobb volt a DJI-nál, a tényleges (nem a papíron hirdetett) üzemidő jobb volt a DJI-nál, az akku management szintén és ezek nekem elegek."
Nem ezzel van a baj hanem azzal, hogy az aktuális létező legjobb technológiát nem rakja bele az eszközeibe hanem csak rá 1 vagy 2 évvel közben meg 2x-er lehúzza a vásárlókat.
Fimi Palm vs Pocket esete:
Hogy a fenébe, hogy egy közel ugyan akkora eszközbe mint az Osmo belefért a Blutusz / Wifi modul, rá tudták tenni a joy-t és még az akkuja is nagyobb?
Ezt miért nem tudta megcsinálni a DJI akkor? Mert NEM akarta azért. Inkább eladja majd a Pocket 2-ben míg én a Pocket 1-et adhatom el féláron mert inkább megvesznek egy új Fimi-t mint a használt Pocket 1-emet.
Érted, már hogy mi a problémám vele?
Közelibb példa:
Megveszem a Mini 2-t, jövőre kijön a Mini 3 pár olyan újítással ami a Mini 2-be is belefért volna. A Mini 3 pár újítása pont jól jönne így adhatom el fingért h.gyért a Mini 2-t.
De ha megvárom a Mini 3-at a Mini 4-el játssza el ugyan ezt.
A fenti példa akkor lenne csak hamis ha olyan dolgot integrálna bele ami még nem volt a drónok történelmében mit tudom én valami újabb akku technológia vagy jelátvitel, stb.
De a Mini 1 megjelenésekor már rég volt Ocusync. Akkor miért nem került bele? Hát mert eladja most neked a Mini 2-ben azért.
Komolyan mondom kriminális amit művel ez a cég.
Én nem szeretem ha egy cég hülyének néz, de lehet ezzel csak én vagyok így.
Ha már a minőségnél tartunk erről ne felejtkezz meg: [link] -
Én nem értem, mi a gond a Mini 2-vel. A Spark FMC se volt sokkal olcsóbb megjelenésekor, itt meg 4K kamera és fejlett rádió is van az árban. Szerintem a Mini 1 nagyobb lehúzás volt, erre inkább azt mondanám, hogy drága, de van benne technika. Úgy érzem, jó utódja lenne a Sparknak.
-
Tomdriver
őstag
OK, köszi az infót. A repcsikkel kapcsolatban nem ismertem, hogy van ez.
De a drónnak ettől még kell eseti és az meg is kéne hogy jelenjen vagy a legter.hu-n, vagy a dronhive.hu-n, utóbbin mint aktivált légtér.
Legalábbis ha a drónos az engedély birtokában tényleg szeretné, ha társai is látnák merre repül, és venné a fáradtságot és fenti oldalak valamelyikére megküldené az infót. -
Tomdriver
őstag
Srácok, csak a eseti engedély témához: ma Badacsony környékén voltam egy barátomnál szüretelni, tele volt a levegő. Két motoros gép körözött, sárkányrepúlő, drón, meg amit csak el tudsz képzelni. Megnéztem a légtér.hu-t, hát erre a vidékre senkinek nem volt engedélye. Még drónnal azt mondom kisebb bűn, de nagyobb motoros géppel, vagy azok nincsenek légtérben jelölve? Az ő légterüket hol lehet látni?
Kész vicc az egész...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest