Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KillHates

félisten

válasz Fuhur #7400 üzenetére

"Még az is jobban kezelhető lenne, ha az eddigi tiltott légtereket kiterjesztenék néhány politikailag szenzitív területre is és azt fogalmazná meg a törvény, hogy minden tiltott légtérben (kiterjesztéssel) történő repítés száz milla bírságot von maga után. De csak ott!"

Teljesen egyetértek veled :K Erre való a légtér.hu-s adatbázis, nem? Tényleg annyira egyszerű lehetne a szabályozás, ha nem arról szólna, hogy hogyan maszatolják bele a NER-es birtokok légterének a tiltását :D

A fő problémát egyébként az generálja ami le lett már írva párszor;
    1; a paranoiások affektálása (vidéki kisvárosban élek, ha tudnád mi ment a fosbúkos csoportjukban amikor repültem egy kört kb 50-80m magasan a kombájn méretű és hangú Inspire-el; többen váltig állították, hogy még a házukba is berepült a drón!)
    2; a bugris drónosok viselkedése; ezt is már olvashattuk, hogy kilátókon nézelődő emberek közé bereptette a madarat, repterek, kórházak környékén repülés, akkor valaki írta, hogy valami autós eseményen csordában repültek a sportautó után a drónok, stb...
    3, gyakorlatlan pilóták (nem tudom, de én a pilóta megnevezést barokkos túlzásnak tartom, egy drónkezelőre) bénázása, lakott területen, főleg emberek felett...
    4, "valahogy csináljunk már ebből pénzt" dolog erőltetése. Ha jó bonyolult a szabályozás, jó bonyolult a követelményrendszer, jó keszekusza a jogrend; akkor oda fog vezetni ami az utós társadalomban van: -fizetek teljesítményadót az Önkormányzatnak, -fizetek átírást ha autót veszek, -fizetek vagyonszerzési illetéket, ha új autót veszek, -fizetek autópálya díjat, -fizetem az üzemanyagba integrált úthasználati díjat, -fizetem a "jövedéki adót" (ez az a dolog amit még egy könyvelő is nehezen tud elmagyarázni) SZÓVAL FIZETEK ÉN MINDEN KISMILLIÓ SZIRSZART csak hagyjanak békén nyugodtan elmenni a telekre, a bevásárlóközpontba, a rokonokhoz és a munkahelyemre

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés