Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fuhur

kezdő

válasz sityupityu #7465 üzenetére

Szóval az éjjellátó és a hőkamera nem feltétlenüln azonos. Sőt, általában nem az. Infra egyébként egy széles spektrum a látható "alatt". Abban igazad van, hogy ez hőkép ami a közeli infra alatt van. De maga az infra tartomány kb. 700 nm-től 1mm-ig tart (ez ügye hullámhossz).
    Nagyon sok éjjellátó "egyszerű" fényerősítő. Atán vannak a közeli infrában látó éjjellátók amik általában megvilágítást igényelnek. Ez is több hullámhosszon lehetséges kb 900 nm környékén és persze vannak a hőtartományban működő éjjellátók is. Persze, ha ezekkel játszol akkor erről sokkal többet tudhatsz nálam :R Én csak néhány speciális területét használom ezeknek.
    Igen ez egy FLIR kamera de valóban kicsi felbontással. Azért vettem, hogy legyen egy viszonylag olcsó hőkamerás cuccom drónra. Ez FLIR Duo R, azaz radiometriás, de kis felbontású. Van másik, nagyobb felbontású FLIR-em is, de az most nem volt "hadrafogható" mert kiszereltem más célokra :) .

"Kukacoskodj" nyugodtan, mert lehet, hogy amit írok nekem világos, de a többiek félreérthetik. Így legalább pontosításra kerülnek a fogalmak! :R

Új hozzászólás Aktív témák