Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
már nem tudtam szerkeszteni az előzőt,,,
mivel "+" verzióról beszélünk, kijelzős transmitterrel, biztosan kicsit több kört kell futnod a google-el, de ha a DJI RC-t meg lehetett oldani , ami igazi kihívás....
Akkor biztos vagyok benne, hogy a pro+ transmitterre is van már "képlet"...
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
ezt engedd el.....semmire sem jó...
első körben szerintem nézz utána a CE és FCC mód különbségnek, aztán annak, hogyan tudod FCC módba állítani a géped, és ha ezek után is kevés(kötve hiszem) , Akkor valami hasonló hardveres antenna modot érdemes keresni...(ez utóbbi random találat részemről, csak polarizált antennára kerestem rá)
Szerk:
De FCC-t nem szabad itthon használni....uh. én nem javaslom, csak feltételeztem Amerikában tartózkodsz
EZért írtam....
amugy meg ejnye bejnye
-
twine
veterán
Király...csak a szokásos "probléma...."
A kompatibilitás...
O3 air unit kivezetésre kerül,,,O4 Air Unit-al meg nem kompatibilis a Goggles V2 szemüvegem...
Hirtelen nem szeretnék kiadni cca.2-250.000.- HUf-ot +szemüvegért, mert ami van, az "tökéletes számomra"...de azért csak b@ssza a csőröm a "sima" könnyített O4Air unit is...
Lehet hogy építenék gépet a pro változatára is...(Bár ahogy látom, olyan nagyon őrületes nagy előrelépés nem történt az O3 és az O4pro között, ami engem olyan nagyon lázba hozna....de a könnyített érdekelne,,ráaádul az ára igazán kecsegtető...mondjuk egy jó 3"-os gépre rádobnám hobbizni a bokrok között....
De b@szhatom, mert bár a szívem csücske a Dji.....ez óriási szivfájdalmam,hogy mindig ki van ez náluk találva, hogy nyúzzák még a bőrt is le az emberről...

-
twine
veterán
válasz
pietrrr
üzenetére
Én motorozáshoz egy ilyen szettet ajánlanék...tuti nem maradsz le semmiről
-
twine
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
van abban valami amit mondasz..
Érdekes ,vele kapcsolatban annyira elfogult vagyok, hogy bár nagy rajongója vagyok az általad feldobott témakörnek, a sráccal kapcsolatban ez még soha nem jutott eszembe...de.most jót nevettem
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
AZ egyik legnagyobb kedvencem akit félistennek tartok mozis fpv témakörben Johnny fpv....
Neki volt egy sorozata, amit a Porsche reklám után rakott ki...érdemes megnézni, ha még nem láttad,,,úgy rémlik ő alkalmazott hátrafelé néző kamerát ebben a filmben...
Van Johhny oldalán is egy 2-3 részes kis sorozat a háttérmunkáról...és van a Porsche oldalán is egy Drive2Extremes: Behind The Scenes sorozat
aminek minden részét legalább olyan nyálcsorgatással néztem végig, mint magát a kész anyagot.... -
twine
veterán
válasz
Isti015
üzenetére
A Dji magától nem "vamzerkedik"
de "házon belül" is már kínálnak megoldást arra, ha valaki szeretné a területét szemmel tartani... Azt hiszem ez így normális... Ha ők a piac egyik vezető szereplője, akkor meg kell felelni az egyre növekvő biztonsági kockázatok miatt érvénybe lépő szabályoknak. És nem csak hogy normális, hanem logikus is.. Hiszen ha ők gyártják ezeket a drónokat, ki tudja jobban, nálunk, hogyan lehet "megfigyelni" ezeket a drónokat 
...és nem csak ők kínálnak ilyen, is ehhez hasonló megoldásokat...
De azért nyugi... ott még nem tartunk, hogy egyből be legyen csatornázva minden ország területén illetékes kapitányságára a szoftver

Ahogy fölöttem is írták..."ne csinálj semmi durvát" és próbáld a szabályokat betartani...
-
twine
veterán
Erre te tudod a választ,te jobban otthon vagy LH.-ban mint én.
Amit írtam hogy a DJI nem tilt csak rendkívül ritka esetekben, ez biztos.
Ez nem zárja ki azt ,hogy itthon bármilyen hatóság "megb@sztasson" a drónod miatt...Az viszont tényleg érdekel, hogy a LH-nak és a Rendőrségnek van közös adatbázisa , erre felkészített szoftvere ami lopott drón regisztrációja esetén megvillogtatja Gizike előtt a piros allert! feliratot?
Vagy a járőrnél aki kimegy ellenőrizni mert valaki bejelentést tett illegális dronozasrol , van egy használható adatbázis a lopott madarakrol?Vagy ,és erre biztosan tudod a választ , a mydronesapce össze lenne kötve a rendőrségi adatbázissal?
Szemtelennek tűnhet az írásom, de nem ez a cél...valóban érdekel, bár nehezen hiszem mindezt itthon ,Magyarországon
Tudom ,bármi lehetséges, és le is foglalhatják,aztán akkor ki is derülhet,de egyelőre még én azt gondolom ehhez "vadnyugat" van itthon.
Pedig hidd el, én lennék a legboldogabb, ha ennyire biztonságban lennének a madaraink.
Persze a tévedés jogát fenntartom , és tanulni mindig készen állok
A napokban pont találkoztam egy emberrel aki mesélt arról ,hogy itthon is milyen rendszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ki tudják rúgni alolam az irányítást miközben dronozom
ittam a szavait, nem gondoltam hogy ennyire felkészültek vagyunk helyenként
-
twine
veterán
A DJI-hoz nagyon közelálló forrásból tudom, hogy a DJI nem tilt gépeket lopás miatt....ahhoz nagyon nagy dolognak kell történni és sok gépnek kell eltünni, (mint egyszer volt talán hogy mini2-ket
loptak el egy vagonnal/kamionnal) hogy a széria számok alapján tiltogassanak...
Hiába rendőrségi feljelentés stb...Amikor a saját mini3pro-mat vettem, fóliás dobozban újonnan elképesztően olcsón hirdetésből, akkor bennem is élt ez a para, és egy volt partnert hívtam fel akkor, hogy tudna e segíteni leinformálni a gépet, mert hát mi lesz ha nem tudom aktiválni mert lopott...
Ekkor mondta el azt, hogy ez sajnos nem így megy...#9663.mf
Szerintem megkapod 2héten belül...A care-ben leadott gépekkel mindig nagyon tartják a határidőt...baromi gyorsak voltak eddig mindíg
-
twine
veterán
válasz
Krisz79
üzenetére
"olyankor mit követ a drón, értem arra, hogy hogy veszi a jelet, kit kövessen?"
Ez attól függ milyen gépet használ milyen módban...:
-Phantom4 és mavic-1-2(az újakat sajnos nem ismerem) szériáknál a DJI Go4 alkalmazásban van "follow me" mód. Ez valóban "jelet vesz" méghozzá a transmiterre(controllere) akasztott telefon gps által küldött jelét követi.-Ugyanezen szériák és a többi gép
"Active track" funkciója (és azok alfunkciói) viszont "nem vesz jelet", képletesen szólva eldobhatod a transmittert,(miután a beállításokat kijelölést eszközölted) mert a képernyőn kijelölt "pixelhalmazt" fogja követni a gép. Azt hiszem ez az elterjedtebb és pontosabb módszer.
Így gyakorlatilag nem vesz semmiféle jelet, hanem szoftverből oldja meg a dolgot.
mini3pro ha jól emlékszem már azt is kiírja kijelölés után, hogy autó, hajó, stb...tehát intelligensen felismeri a kijelölést.Erre írtam azt az előző postban, hogy ha elakad egy tereptárgyban a gép azt ugye ki kell találnia merre, hogyan kerülje ki. És bár eközben figyel a kamera, esetleg billenti utánad a gimbalt, de egy idő után vagy teljesen kigurulhatsz a képből, ekkor feladja a követést, vagy annyira kicsi lesz a pixelhalmaz a képen amit követett, hogy értékelhetetlenné válik a szoftver számára, és akkor ugyanaz történik...feladja..
-
twine
veterán
Parancsolj;
[link]
A dji szervizel is. Ha neked kell a zsebedbe nyúlni, és valóban "csak" gimbal+kamera+egy kar a hibája az kb 65.000.- forintnyi euroba fog neked kerülni..
"Örülj neki", mert a phantom4 szériához csak a kamera+gimbal combot lehetett 130-150.000.- forint környékén megvenni.A leírtak után kötve hiszem,hogy van care a gépen,hiszen akkor az eladó az elintézte volna...
Ha lenne care akkor a toreskarbol adódó csere 75€ lenne, és új gépet kapnál.Most ha megjavíttatod a dji-al, valszeg kothetsz rá care-t mikor visszakapod.
A párosítást szeretném azt gondolni csak tapasztalatlansag miatt nem megy...Itthoni "foglalkozunk dji gépek javításával" cégek sem működnek sokkal olcsóbban,mint a dji..
Ha már tanulopenzt fizetsz ezért a gepert, azt szerintem nekik fizess ,és jó kezekbol kapod vissza.
Ja ráadásul a care-ben intézett szervíz,és "beküldési" cím Magyarországon van. pontosan most nem ugrik be ,de amikor küldik a futár címkét (UPS) , azt hiszem Szombathely...
Hétfőn leadod a UPS -hez pénteken kapod postán a cserét...
Ha express szolgáltatást választasz care-ben , bejelentéstol számított 2napon belül nálad az új gépet, csak addig míg vissza nem küldöd a régit zárolják a szamladon egy gép árát.(érthető)
A dji chat is nekem eddig tökéletes volt kedvesek és segítőkészek,minden kérdésemre tudtak válaszolni...Olvasd át a support oldalt figyelmesen, szerintem te is sok mindent ki tudsz deríteni magadtól (város volt e a gép, van e rá care stb) de a chat is mindenre válaszol
-
twine
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Azt azért hozzá teszem,hogy ez a követés mód a gyári adatok szerint (mini3pro)10m/s azaz max. 36km/h sebességig működik...
És bár én "istenitem" a mini3pro-t, azt azért szerintem érdemes tudni, hogy ez a funkció akkor tud ilyen sebességgel működni szinte bármelyik típusban ha zöld focipályán rikító sárga mezben "motorozol"...egyéb életszerű esetben ezt a sebességet csökkenteni kell ahhoz,hogy fel tudja dolgozni és értékelni tudja a madár, valamint az akadályokat sem úgy kerüli mint egy raceres pilóta
Szóval ez inkább filmszerű jelenetekhez sétálva, szabad rálátással és akadályok nélküli úton kerékpározáshoz , vagy "elég lassú" autós motoros jelenetekhez működik életszerűen...
Akadalykerulessel egybekötve tényleg csak sétálva,mert ott tud még esetlegesen rád látni, és "utánad iramodni"...ez a mutatvány akár már kerékpárral is elakad ,hiszem amíg kitalálja merre kerülje az adott akadályt jelentő tereptargyat, addigra könnyedén kigurulhatsz az értékelhető-feldolgozhato képből....Ne értsük félre , nem azt akarom mondani hogy használhatatlan ez a funkció..."nagyon is" használható, csak ismerni kell a határait...
Azért gondoltam ezt leírni,mert rengeteg emberrel beszéltem már akik azt hitték ott tart a technika, hogy olyan sebességgel és úgy, kerülgetik követés közben a dronok manapság a mindent, mint Luke Skywalker a StarWarsban az aszteroida mezőt

És amikor mondom, hogy a "tiszta követés" is csak max. 30km/h akkor elkedvetlenedik mindenki.Akinek nem inge ne vegye magára ...csak gondoltam leírom ,nehogy álmokat kergess motorral

-
twine
veterán
Tényleg "jól bírja" a mini3pro...bár ez eléggé levegőbe kiáltott mondat, szélerő mérő eszközöm nincs, de repültem már olyan szélben, amire tapasztalatlanul azt mondtam volna, hogy ezt már nem fogja bírni...De volt tapasztalatom, ezért felengedtem...és ami még fontosabb, volt/van Care, ezért fel mertem engedni, hiszen abban van egy flyaway lehetőség is. Ehhez persze olvasd át a care szerződést, pontosan mit hogyan állíts be a fiókodban, hogy ki tudd használni.
Ezeknél pedig talán még fontosabb, hogy ilyen necces körülmények között csak olyan területen repültem, ahol sem emberben sem anyagiakban nem tehettem volna kárt,ha épp a természet vette volna át az irányítást a kezemből...hozzáteszem az elmult 7-8 év alatt ilyen nem történt még...próbálkozás volt a természet részéről
de mindig én nyertem...
pár ilyen nyirkos homlokos "harc" a széllel megtanítja az embert mikor repüljön és mikor mondja hogy nem...
De pld a phantom4-es szériát simán fel lehet olyan szélben engedni, ahol egyébként felszállásnál hanyatvágja a szél szegényt...kézből kell nagyobb fordulatszámmal felengedni...a levegőben már "jól érzi" magát...
azért a mini3pro nem ennyire vagány,de meglepően jól bírja...
szerk:
és amit felettem Grillo is ír...akksira baromira kell ilyenkor figyelni, és fokozottan igaz, hogy ilyenkor legyen visual contact a géppel. tényleg legyél ott a téma és a drón közelében... -
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Mintha már olvastam volna erről a problémádról...igazán sajnálom...szvsz. is érdemes ezt a hibát minél előbb orvosoltatni...
Én a magam részéről egyszerűen képtelen vagyok betelni a mini3pro-val.
Többször lelkendeztem már arról , hogy a Phantom4proV2 után mennyivel csodásabb a minivel az élet...
Múlt héten felkértek menjek egy esküvőre "drónosnak" a kameraman mellé...
(Én magam nem vagyok hajlandó "esküvőzni" egyelőre addig, míg a fiamnak esküvőzés nélkül is tudok "túrórudit" venni
, de így, hogy gyakorlatilag csak pár jelenet miatt *hajó stb. kellettem, rábólintottam.Ismét csak azt éreztem, hogy zseniális lett ez a kis gép. Most pld. a "hangtalansága" miatt gondoltam ezt...
Annyira nyugodtan tudtam a ceremónia közben is aránylag közel repülni az eseményhez , gyakorlatilag mintha kamera krán-al dolgoztam volna...senkit nem zavart, a környezeti atmoszféra szinte elnyomta a gép zaját.
Konkrétan (magas)beltérben is megemeltem a gépet, és senki oda sem figyelt, hogy "jééé, egy drón...." észre sem vették..."ugyanezt" megcsináltuk a Phantommal szabadban akkor amikor kis településünk filmjét forgattuk, és bár engedélyt kértünk és kaptunk rá, mégis borzasztó zajjal járt, és roppant kellemetlen volt a sok *érthetően szúrós tekintet stb...hamar be is fejeztük

nem tudom mit tudnak majd hozni a mini4-el, de valszeg én egy ideig nem váltok...

-
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nos, úgy tűnik pont került a végére a frissítéses 120m-es limitnek Mini3pro esetében.
Csak egy sajnálatos bug volt
jött új frissítés, ami javította.
A jövőben pedig úgy tűnik ez a drón nem lesz korlátozva...De ugye nem vagyok sem DJI mérnök, sem a bölcsek köve nincs a zsebemben a jövőre nézve, csak azt mondom, amit a linkelt topicban olvastam..."The DJI Fly version v1.10.6 has been released to fix this issue. Please update the app to v1.10.6 on your mobile phone. If there are still any issues, please let us know. Thank you for your kind understanding."
A DJI RC meg sem kapta ezt a frissítést ami a "pánikot" okozta, csak a mobil verzió futott erre a 120m-es problémára...
Én pld. ezért nem is találkozhattam ezzel, mert bár lelkesen frissítek mindig firmware-t, szoftvert, és Fly Safe database-t, az RC-re ezt nem dobták ki...
-
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Persze-persze...vannak, és lehetnek mindig kivételek, ezért is mondtam, hogy értem én a különböző felhasználói szokásokat, de összességében én pártolom ezt a 120m-t...
"Az a baj, ha jól tudom, a gép végig a felszállási helyet veszi nullának. Mi van, ha szakadék szélénél szállsz fel? Alattad akár több 100 m-re is lehetnek lent dolgok, "
Én ezt jónak tartom, hogy a felszállási pontom az origo...Ha szakadék szélén szállsz fel akkor a szakadékot "mínusznak" látja. A lakhelyem (Dunapart) "gátas" környezet, sokszor van,hogy gátról indítom a gépet, de ha a víz(folyó) szintjéhez süllyedek, akkor a magasság a kijelzőn mínuszba kerül, de rendben működik a madár...(Phantomnál legalábbis így volt. Mininél most nem emlékszem voltam e már ilyen helyzetben, de mérget veszek rá, hogy ugyanez történik...)
"hogy egy emelkedő hegyet nem tud levideózni, mert a gépet nem tudja emelni a hegyet lekövetni."
Nincs más hátra, hegyet kell mászni

Prédikálószéknél ködhatár fölött csináltam "őőőőrült magas" felvételeket,
(képmetsző, nem "fotó"...*csak a minőség miatt írom)
közben meg valami 15-25m volt a magasságom max.
alig voltam a kis fák koronája fölött a hegyoldalban. -
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
AZ legyen a legnagyobb "probléma" (Részemről ettől nem fogok a falnak menni) Én amúgy is mindig azt hangoztattam, hogy én "mérges" vagyok azokra, akik "rakétának" veszik a drónokat és gyakorlatilag csak vertikális irányban repülnek föl és le...
Megveszik, és max. magasság egyből, sőőőőt, az első kérdések között szokott szerepelni, hogy hogyan lehetne magasabbra 500-nál

Akkor így legalább ez meg lesz oldva, gyárilag. Persze így is ki tudja majd "ütni" aki nagyon akarja, de talán kevesebb lesz az "önkéntes Neil Armstrong"

Én az elmúlt kb 7 év alatt talán ha 2-3 alkalommal léptem át a 120-at kicsivel...500ig soha egyik gépemet sem toltam fel... Persze tudom, különbözőek vagyunk, különböző igényekkel...Értem én...Csak azt akartam kidadogni, hogy nekem nem lesz nagy probléma, mert azt az 2-3 évente 1-2 alkalmat amikor fölé mennék a 120-nak, majd megoldom máshogy...
ciki vagy sem, én támogatom ezt a szabályozást

-
twine
veterán
Külön írom, mert megér egy külön hozzászólást...
...hogy mi volt a baj az O3Air Unittal?
Semmi...
"Hogy okuljatok kicsik és nagyok..." (by Regős Bendegúz
)Amellett, hogy imádom a DJI-t, mégis azt mondom, k@pják be

Szerintem ember nem olvashatott annyi manualt, és tesztet végig mint én mielőtt elkezdtem építeni az új raceremet...
Mivel igazán jónak tartom a CLRACING-et,(és a nálam jóval nagyobb tudással rendelkezők is) valamint minimális forrasztással, és könnyű bonthatósággal szerettem volna megépíteni a gépet, ezért "a föld alól", és némi könyörgés árán sikerült beszereznem egy CLRACING F7 HD-t Angliából. Zseniális logikus elrendezés, egymás mellet a DJI és az ESC csatalkozó(ami elég ritka) stb.stb.....aminek , és itt jön a lényeg, dedikált DJI portja van, (Build in 10V/1.5A BEC for DJI)
A DJI O3 Air Unitra mindenhol annyit írnak 7,4V-26,4V között szereti ha tápláljuk.
Gondoltam, akkor ez Így rendben is van, Diatone MAMBA 55A 4in1 ESC....
Betaflight konfigurálás, asztalon minden rendben, ahogy a nagy könyvben megírva de az első emelkedéseknél a kertben dobálta a jelet piszkosul, zuhant a gép egyfolytában.(szerencsére kicsi, minimális magasságból)Antenna csere, adatkábel csere....ÉS egy 35V 1000uF kondi felforrasztása...
Teszt... kertben jónak tűnik, irány a mező...
cca. 400m.re tőlem már kezdett mosolyra húzódni a szám, amikor egy powerloop közben ismét jelvesztés....hibaüzenet, és mindenféle jelzés nélkül blackout...mijjjaf....!?!?!?!?

Szerencsére a legnagyobb kár az volt, hogy az antenna eltört, de már őrjöngtem a "tehetetlenségtől"....
FC DJI portjára rámértem gyönyörűen, tű pontosan adta ki magából a 10V-ot....
És akkor aznap éjszaka találtam a youtube-on két videót, amiből az egyik az általam nagyra tartott Mads Tech csatorna, ahol emberünk pontosan megmutatja, hogy az O3Air unitnak minimum 2A szükséges a biztonságos működéshez....

A DJI ezt SEHOL(!) nem kommunikálta...

Ekkor már meg volt írva, ki volt töltve a case, a DJI szervíz oldalán videókkal, manualokkal, betűre, feszültségre pontosan minden fotókkal illusztrálva, hogy bec0ptam, kérem csináljanak valamit most már ezzel a termékkel...
Csináltak...kaptam egy új Air unitot, új antennát...egyedül csak a kamerát hagyták meg a régi szettből...
Én közben berendeltem egy Diatone MAMBA F722 MK4 FC-t, ami 3A-t ad a DJI portra, így már elvileg baj nem lehet...
Tegnap éjszaka összeraktam, konfiguráltam...ma ha minden jól megy végre rendesen "berepülöm" a gépet délután meló után....happy end lett a történet? Azt hiszem igen...
Rengeteget c0ptam ezzel a projekttel? egyértelműen igen!A DJI-t hibáztatom a szignifikánsan megnövekedett ősz hajszálaim miatt?
Egyértelműen igen....Ennek ellenére még mindig imádom a termékeiket....De b@sszák meg, hogy nem írják sehol a minimális áramerősséget

Figyeljetek rá!
-
twine
veterán
válasz
farkas26
üzenetére
És hogy ne csináljak s3gg3t a számból, tartozom azzal, hogy beismerjem, tévedtem
DE.....
Ez azért így még elég nagy c0pás, (legalábbis amennyire tegnap éjszaka utána tudtam olvasni.)
Úgy látom csak Goggles2-vel és az Integrával működik. Ez eddig ok is lenne bár, irgalmatlan szívfájdalom, hogy a GoggleV2-vel nem...Ugyanakkor miért nem szívfájdalom mégsem?
Mert én mintha azt olvastam volna, hogy hivatalosan csak akkor működik szemüveggel, ha az újonnan "hozzáadott" DJI RC Motion 2-vel irányítjuk a drónt.
Azzal meg én biztosan soha nem fogok mini3pro-t irányítani.

Szóval tévedésem beismerem, de ez így nekem nagyon nem tetszik

Ps: ugyanakkor van már videó arról, hogy mégis DJI RC-vel irányítják Intgerával...
(Nem néztem végig, csak némán beletekertem, nem tudom mi a trükk. Amint lesz időm megnézem.)Szerk:
Mindemellett én még mindig maradok DJI fan
Volt MINI3pro garis ügyintézésem, amit a DJI (európai)szombathelyi szervízközpontja intézett.
Most volt problémám a DJI O3Air Unittal, azt Németországba kellett küldeni, ott is halál korrektek kezelték az ügyemet...
Szóval azt kell mondjam, le a kalappal, eddig nekem igazán korrektül álltak minden egyes nyitott ügyhöz. Gyorsan, korrekten, szállítólevéllel...komolyan minden cégnél így kellene hogy működjön a gari.
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
Szerintem nincs

Kis segítség a témában, bár, ha utána kerestél valószínűleg ezeket te is megtaláltad..
D-Log_Grading_Guide_EN
D-LOG ISO500 NOISE FIX -
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
H265
De ez attól is függ milyen technikával(hardver-szoftver) dolgozol a rögzített file-okkal.
H265-öt "régebbi" de még izmosnak mondható (intel)procik nem minden esetben tudnak quicksync-el "gyorsítani".Míg a h264-et a régebbi akár i5 "Sandybridge" procik is képesek.
Sokáig dolgoztam 1080p-ben ilyen procival, h264-es file-okkal, és egészen vállalható volt a sebesség 2-3 videó sávon.
Itt egy leírás a H265-ről. Amennyiben minden mindegy mert "jó" tv, "jó" gép van alattad, akkor elég csak az első bekezdést elolvasnod, és nem lesz kérdés, hogy h265.egyébként úgy rémlik az újabb gépeken pld. a mini3pro-nál már mintha bizonyos felbontás felett csak h265-öt engedélyez a gép. de lehet hogy ez gopro-nál van...már nem emlékszem

-
twine
veterán
válasz
farkas26
üzenetére
Szia!
...és valóban, itt írják is egyértelműen.
Közben nem hagyott nyugodni a dolog és utána jártam. A Mini3 használ O2-t, és ezt az információt tévesztettem be. Azt hittem ugyanazt használja mindkettő...
Tévedtem
Köszönöm a kiigazítást, ma is tanultam
-
twine
veterán
válasz
farkas26
üzenetére
Szia!
Ez valóban annyira pletyka, mint ha mi kiírnánk ide, csak a fenti portálnak nagyobb a nézettsége

Én a DJI forumát olvasom nagy lelkesedéssel, ott is folyton előkerül ez a téma,( volt aki már "aláírás gyűjtésbe" is kezdett emiatt(sajnos ahogy láttam nem túl nagy sikerrel) de egyelőre nem úgy tűnik, hogy változtatnának ezen.
Amit én tudok,(de a tévedés és tanulás jogát mindig fenntartom) hogy a mini 3(pro) Ocusync 2-t használ, míg az FPV Goggles V2(azért írom ezt a modellt, mert ez támogatja jelenleg a legtöbb eszközt, többet, mint az új társai legjobb tudomásom szerint)
által támogatott eszközök mind O3 vagy O3+ átvitelt használnak.Saját egyéni véleményem, hogy ennyire nem fogja keverni a palettát a DJI, hogy az FPV és a kameraplatform vonalat összemossa, és ilyen szinten átjárható legyen.
Én sajnálom a legjobban, hiszen van otthon Mini3pro-DJI RC(kijelzős) szett, DJI FPV combo (komplett szett), DJI O3 Air Unit-al szerelt racer, és tök jó volna ha ezek között lenne átjárhatóság.
Nyáron elviselhetetlenül tűző napsütésben jól jönne néha, ha a MINIhez fel tudnám venni az FPV szemüveget, vannak ritka alkalmak amikor az FPV gépet stab módban használnám a kijelzős DJI RC-vel...ezek simán életszerű vágyak lennének, és nem extreme példák szerintem, de soha nem fog megvalósulni. Így fogadtam el....Ami még számomra a pletyka/bulvár faktort erősen növeli ebben a cikkben, az a DJI fpv remote controller2 hiánycikként való bemutatása.
Valóban volt egy olyan időszak, amikor nem lehetett kapni, és a DJI fórumán is erős volt a felháborodás, de (már jó ideje) jelenleg minden gond nélkül rendelhető.

Persze csodák néha vannak, a legnagyobb lelkesedéssel jelenteném be hogy tévedtem, ha a mini3 bekerülne a szemüveg által támogatott eszközök közé.

(Hozzáteszem a mavic3 tulajok is "ütik" emiatt a DJI-t) -
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Én a saját mini3pro-m care kötésénél szembesültem, és olvastam először a flyaway "lehetőségről"...
Most ezzel a keresőszóval hirtelen felcsaptam neked a Google-t, innen szerintem eljutsz ahhoz az infóhoz amire szükséged van
Valami olyasmit olvastam akkor, hogy a transmitternek hozzá kell, hogy legyen "kötve" a géphez, így lehet "kicsi pénzért" új gépet kapni a DJI-tól.
Gondolom abból olvassák ki mi történt a géppel az utolsó pillanatokban, és nem bemondásra működik.Pont úgy mint a gopro-s subscription-nél, hogy ha széttöröm a gopromat (mint ahogy raceren már sajnos előfordult, kapok helyette másikat kicsi pénzért.
Nekem mondjuk pont nem kellet fizetni semmi amikor elküldtem nekik a széttört 7black-et, és mivel nem volt raktáron 7, ezért nagy duzzogva elfogadtam a felajánlott 8blacket is.
-
twine
veterán
válasz
Coporno
üzenetére
SZia!
Ahogy farkas topictársunk mondta, minden működik a térkép kivételével
Sőt, felszállásnál ha a bluetooth és a wifi be van kapcsolva szól, hogy ő kikapcsolná, DE...
Pár frissítéssel ezelőtt kapott egy olyan funkciót, hogy offline térképeket is tudsz letölteni hozzá, így aztán mondhatni 100%-os a transmitter, net nélkül is
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nincs olyan gyári firm. ami500 fölé enged.
-
twine
veterán
" 'e ööm 'e bódottá' "
Végre megérkezett a "nagyvilágból" mind a két táska...konkrétan ugye az FPV combo táskájára gondolok, hiszen a mini táskájával már "eldicsekedtem".Hogy ne csak öncélú legyen a post, egy kis leírás:
Az FPV bag ránézésre baromi jól néz ki, hasonlónak mondanám mint a mini táskáját(RLSOCO) de minőségben közel sem ugyanaz. Nem mondanám kidobott pénznek, vagy nagyon sz@rnak, de míg az RLSOCO-n minden mm. pontosan a helyén van, és ki van találva, addig az FPV bag, már hagy kívánni valót maga után. Az épp még méreten belül, de azért kicsit szájhúzós a gép egyik propellerénél pld. a szivacs kivágása.
pon'jó, de azért elsőre megijedtem, hogy kicsit hajlítani fogja a propot. :/
a táska tetején pedig lezárt állapotban eléggé érezni a gép "púpját"..Nem mondom hogy kipúposodik, de érezni.Szóval ezért van az, hogy nem mondanám rosszank, mert minden amit érzek, éppen határeset, de talán még az "innenső " oldalról, és nem onnan, hogy rossznak tituláljam...
Nyugodt szivvel a kettő közül csak az RLSOCO-t ajánlanám, de mivel feltekert proppal tárolható FPV combo BAG-et ezen kívül nem találtam , így nagyon nem lehet miből válogatni a piacon...AZ idő majd eldönti..
Egyelőre örülök neki...lassan talán jön a tavasz, és egyre többet használhatom is, nem csak nézegetem a nappaliban
-
twine
veterán
Ja és hogy kicsit ON is legyek...
Megjött az O3 Air Unit...DJI.com-ról...
Egyelőre sajnos csak nézegetem, mert a kedvenc Armattan Marmotte vázam "analóg belét" is még le kell cserélni...de most nagyon nagy az öröm...
Azt is kibeszélném magamból, hogy egy percig nem bántam meg, hogy a Phantom4 proV2-t lecseréltem a mini3pro-ra a kijelzős kontrollerrel...
Egyszerűen imádnivaló az a kis gép...
Az FPV combot, meg HAM-al kicsit felturbóztam, (természetesen csak egy rövid teszt erejéig, amíg kipróbáltam
)és szavakat nem találok mekkora élmény, hogy végre olyan tereptárgyak mögé tudok repülni, hová az eddigi cca.6-7 éves drónos "pályafutásom" alatt soha...6-7 év után a digitális technika segítségével mintha egy teljesen új hobby-ba csöppentem volna...
-
twine
veterán
válasz
TOMKTOM
üzenetére
"kihalt mostanában" a topic, gondoltam írok kis szösszenetet.
Köszönöm az ajánlást, végül ma megrendeltem ezt a "dobozt" (is) a Mini3pro+DJI RC kombóhoz. amazon.de-ről. ~24.000.-forintot vontak le érte.
Jövő hét elején elvileg megérkezik.
Kíváncsi leszek rá, "papíron" nagyon jó szolgálatot fog tenni így, hogy nem kell a karokat sem hajtogatni, és a kijelzős transmitter is belefér feltekert stickekkel...Pár napja az FPV Combo szetthez is megrendeltem ezt a táskát.
Ezt is azért választottam, mert feltekert propokkal lehet benne tárolni a gépet.Így talán most végre a DJI gépeimet olyan formában, és kényelemmel, "sebességgel" tudom használni, ahogy a Phantomokat soha nem tudtam.
Megérkezés-dobozból kivesz, gimbal védőt eltávolít-power ON-ééééés repül....
Nincs rotor feltekerés, nincs nincs telefon kontrollerre rakás, majd kábelezés...stb..stb...(ok, ez utóbbi nem a táskák érdeme, hanem a kijelzős RC-é, de így lesz teljes az örömöm)Meg rendeletem még két sandisk extreme pro-t is a két gépbe...
Alakul tavaszra az "új" géppark körítése...
O3 AIR Unit-ot szeretnék még venni a racerbe,(mert ahhoz legalább van egy raklap akksim)
De mivel szerelmes vagyok az ARMATTAN Marmotte vázamba, nem vagyok hajlandó másikat venni...ARMATTANékkal történt levelezésben meg sajnos egyértelműen leírták hogy a DJI edition gépük sem 100%kompatibilis az O3AIR Unittal, mindenképp szükség lesz pár nyomtatott cuccra ha ezzel akarom szerelni a vázat...
Bár ígérték, hogy tervben van új váz "rajzolása" ehhez az egységhez, addig várjak türelemmel...
-
twine
veterán
Nem tisztem "védeni" a dji-t,bááár nagyon szeretem a cég termékeit. Ennek ellenére én akciokamerakbol goprokat használok,(9-10black)és azt kell mondjam a GoPro topicok is tele vannak világszerte ezzel a problémával, hogy "szar a cucc,mert melegszik...meg minek mondják,hogy tudja a 4K-t,ha nem tudja ,mert melegszik, és kikapcsol.."
Szerintem ez ilyen...mindegy melyik cég gyártja...
A technika adott ,hogy veszett jó kamerákat csináljanak, a fizikát viszont egyelőre nem lehet kihagyni, és a teljesítményhez való proci melegedni fog...azt meg bezárni nem lehet,mert ez a vége...A szorfosok nem panaszkodnak, a búvárok sem...nekik jó...
mert hűl..
Én sem panaszkodom...az esetek többségében tudom használni mindkét készüléket...Az hogy, "mennyire durva a melegedés" a GoPron kívül nincs gyakorlati tapasztalatom, de hogy máshol is probléma,nem csak a dji-nal az biztos
-
twine
veterán
válasz
farkas26
üzenetére
Szia!
köszönöm szépen.
Mini3pro...
Mondhatni első "valódi" repülésem volt vele...Ezért aztán kevés jelenet készült...
Azért "ezért", mert bár úgy érzem van gyakorlatom, (6év Phantmozás) szeretem igazán megismerni a gépeket. A phantom négyes szériáját már pontosan tudtam mekkora szélben ,hogyan engedhetem fel földről, nagy szélben kézből, vagy sehogy sem mert akkora a szél, vagy a lökések. Rengeteget teszteltem őket, és ugyanennyit tapasztaltam élesben is...ezzel a kis mini3pro-val még csak az ismerkedési fázisában járunk
Elég nagy volt a szél, szépen tartotta ugyan magát , de nem akartam kockáztatni...
Ha valaki figyelmesebben szemléli a felvételeket látni talán, hogy a felszállási ponttól max. 30-50m magsságban voltam.
(Csatlakozva ezzel azokhoz a beszélgetésekhez, hogy van aki az első repülését 500m-en hajtja végre
Ezt én soha nem értettem, de nem szeretek pálcát törni senki felett...én 6 év alatt talán ha egyszer hagytam el fölfelé kicsivel a 120m-t.
Nem érteztem soha szükségét, és most is baromi jó érzés volt, hogy 30m-el a felszállási ponttól, már a "felhők" felett voltam...
Igaz, kellett hozzá egy fél napos kirándulás
Ez most inkább csak egy kis kostoló volt számomra a "mini" világból, mert évek óta nem tehettem ezt meg, hogy egy családi kirándulás alkalmával előkapva a hátizsákból a gépet, repülök egy pöppet...
kamera szempontjából kissé visszalépés a mini3pro a Phantom4proV2-höz képest, de azt kell mondjam, egy percig nem bántam meg a "cserét"...(Mérlegre rakva a tudást, és a használhatóságot-kényelmet)Ezzel a kijelzős RC-vel, egyelőre, [link]
-
twine
veterán
Egy unalmas kis szösszenet...
De gondoltam bedobom a topicba...régen született már hozzászólás...
-
twine
veterán
Srácok!
Hogy egy kis ON is legyen a DJI topicban...
Ezt most találtam... Nekem tetszett, gondoltam bedobom
[link]
De lehet, hogy nekem ez most azért is tetszett ennyire, mert a hivatalos Dji szerviz akkora korrekt volt velem nemrég, amilyet nagyon ritkán tapasztalok...
Respect ... -
twine
veterán
Köszönöm...(itt is az a problémám, hogy ugy látom telefon, és alap kontroller kell a beállításhoz, nekem meg a kijelzős rc-m van, ami mellé csak a hack miatt nem akarok másikat venni...)
én sem kimondottan távolság fetisiszta vagyok..magasság fétisem meg főleg nincs...
Pusztán a jel erőssége, ami érdekes számomra,,,főleg az is inkább az fpv szettnél...
Pár helyen ahol dolgoztam racerrel (tereprally) láttam a srácokat dji szemüveggel, air unittal, illetve dji fpv géppel, és borzasztó irigy voltam, hogy ők olyan bokros, vagy fás részek mögé is berepültek az autók után,, ahová nekem már az analoggal esélyem sem volt...
És abban is biztos vagyok, hogy nem CE
módban voltak...
Az FPV gépet valszeg elég keveset fogom használni, de tavaszig be akarok szerezni a racerbe is egy O3 air unitot, és erdekel minden ezzel kacsolatos dolog...
-
twine
veterán
Akkor erre az FCC témakörre is lecsapnék...
Mivel a Mini3pro is új nálam, és az FPV combo szett is, ezért eddig csak az ismerkedés fázisában vagyunk...Csak fél szemmel néztem az FCC hackeket a neten.
Ha valakinek lenne a kedvencek között megbízható, és nem "root igényes" 'kultúrált' FCC hack link, azt megköszönném...főleg az FPV combohoz érdekelne, de a kijelzős DJI RC-MINI3pro pároshoz is örülnék neki...
-
twine
veterán
válasz
TOMKTOM
üzenetére
Sajnos ugyanott vagyok...
.de=53+9€
.com=40+21$
De a segítséged nagyon köszönöm
A többi (anyagiak)már az én személyes "nyűgöm", nem terhelem vele tovább a topicot.Kicsit még ragodom rajta kicsit, aztán megrendelem valszeg...
Aliexpressről néztem ki az fpv combo szettemhez egy táskát, nagyvonalakban ugyanannyiba kerül...

Nem lehet ezt megúszni olcsóbban
max ha bedobom egy tescos szatyorba 
A Phantom dobozzal elkényeztették az embert, hogy ilyesmire nem kellett költeni...
-
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Persze...most muszáj engem összezavarni?

(Viccelek nehogy komolyan vedd)
De ahogy mondják, minden viccnek van alapja...Elmondom, a történetem...:
6 évig Phantomoztam...és valahogy mindig az volt bennem, mióta megjelent a mavic széria, hogy ez egy "hülyeség"...nekem egy drón legyen merev "szárnyú", merev rotorokkal...
Néztem a maviceket, és képtelen voltam elfogadni, hogy "ketté van vágva" a rotor, "fityeg jobbra-balra" stb...
Aztán amikor megjelent a mavic 2pro, egy fotós kolléga vett egyet, egy kijelzős kontrollerrel,
és azt vettem észre hogy munkánk során amikor gyorsan kellett helyet változtatni, autóba be(amiben 0 hely van ) előtte összecsomagolni a holmit stb...a kolléga egy perc alatt vette ki és repült, majd egy perc alatt dobta vissza, míg én "nyomorultan" szereltem szét a phantomot, akasztottam rá a gimbal merevítőt, stb...mindig ment "az ugatás"..."gyere már nem érünk rá"...Rájöttem, hogy mégsem olyan ördögtől való ez a hajtogatós koncepció, és megváltam a phantomtól idén....mert azóta a racer+gopro vették át fő munkagép szerepet, de kell egy stabilabb gép is az "olyan" anyagoknak, így vettem egy mini3pro-t kijelzős rc-vel...(kicsit féltem a kamerájától a P4proV2 után, de azt hiszem kielégítő lesz...)
Szóval az "utat nagyjából bejártam", már tökéletesen elfogadom, hogy a hajtogatás nem ördögtől való...de még egyelőre "hajtogatós szűznek" érzem magam,,,nincs benne gyakorlatom...
ÉS azt gondoltam, ha lehet miért ne tárolnám nyitva otthon is, és munka közben
De minden hajtogatós pro és kontra tapasztalatot szívesen meghallgatok

Szerk:
Ráadásul a phantomot én az elmult 3 évben "privátban" már soha nem vittem sehova...(nyaralás, kiránydulás,stb.)Belefáradtam a méretébe, a cipelésbe, a ...a...aa...körülményes...kva jó, de körülményes...
Szeretném azt hinni, hogy a mini egy kicsit változat ezen
-
twine
veterán
válasz
TOMKTOM
üzenetére
Te milyen szuper vagy...

Pedig eskü' itt is túrtam, márka szerint is rákerestem...stb...
De nem bizonygatom tovább, hogy tényleg fordítottam rá energiát...
A lényeg , hogy köszönöm
Szerk.
MOndjuk az a szállítási költség nagyon fáj...
de az igaz, hogy nem volt opció a kérésemnél , hogy free shippinges legyen...
-
twine
veterán
válasz
Aliendej
üzenetére
Szia!
Alig pár hete voltam Portugáliában melózni Phantommal és egy 5"-os racerrel...
A rendőrök mellett emelkedtem a levegőbe...
A kutya nem szólt érte sem városban, azon kívül meg főleg...De ehhez két dolgot szeretnék hozzátenni..;
-szerencsés helyzetben vagyok mert tereprally versenyeken, és azok környezetében repülök, tehát van valamiféle "alapja" a repülésemnek...-semmiképp nem szeretnélek jogsértő magatartásra buzdítani, ettől elhatárolódom...
De a személyes véleményem, hogy a parafa ültetvényeket nyugodtan filmezheted a Telloval mindenféle rettegés nélkül

Feltéve, hogy nincs a környéken valamelyik földesurunknak villája
Be kell tartani az alapvető "kulturáltsági műveltséget"...más, láthatóan lakott birtoka fölé nem repülünk, városban ablakok, teraszok, stb környékét kihagyjuk...stb..stb... -
twine
veterán
válasz
Acheron
üzenetére
Szia!
Nekem (a Phantom 4 proV2-höz) 4 aksiból 3 "sima" phantom4 aksi(a kisebb kapacitású) a negyedik az a nagyobb kapacitás amit gyárilag kaptam a V2-höz.
ebből kettőt használtan vettem hirdetésből...
Természetesen mindenki dönt saját prioritása, logikája, és gondolatai szerint...Én ezt az utat választottam. Mégpedig azt, hogy csak gyári kiegészítőt a Phantomokhoz...
Mert ha bármi történne, nincs kérdőjel...
Lehetne erről órákig beszélgetni, vettem már én is újonnan olyan DJI aksit ami gyárilag nem adott életjelet. tégla volt.(Szó nélkül cserélték) Racerezek is, használok egyéb aksikat, talán mondhatom hogy ismerem a technikát...
Ennek ellenére azt mondom, csak gyárit...még ha használt is...20-30-40 ciklussal hosszu gombnyomással leelenőrizve milyen az aksi állpota, és nem felpuposodva egészen élhető áron lehet néha kifogni a használt piacon...ezekben jobban megbízom mint az utángyártottakban...csak ugye az a hátránya, hogy nem biztos hogy akkor kapsz a piacról amikor kell....
Akkor kell venni amikor van
Én ennyit tudok "segíteni"
-
twine
veterán
Igazad van,
vissza olvastam, mert csak emlékezetből írtam a "Méhes métert"
... legutóbb 10-15m-t írtam,valszeg az lesz a valós...
Ami viszont biztos ,hogy volt egy "Méhes sáv" a levegőben ahol támadták...és mivel kézben landolok az esetek 95%ban biztos ,hogy sem lent,(ember magasságban) sem pedig feljebb nem támadták....
És az is biztos, hogy horror ,ahogy kinézett utána a fehér Phantom...
meg hát a méhecskeket sem szívesen bantom direkt...de oda raktak ki, ott kellet melózni 
-
twine
veterán
válasz
Masterboy84
üzenetére
Sajnos méhészet mellett volt melóm, durván támadták a phantomot, de csak pár méter cca.3-5m magasságig feljebb nem mennek utána...
Egeresz Ölyv csak a racerrel került kissebb incidensbe, de az is csak azért mert a szemüveg "csodás" kijelzőjén azt hittem messziről varjú, és gondoltam repülünk egyet együtt
Nem varjú volt, hanem Ölyv és ő nem annyira szerette volna az Együtt repülést...
Alapjában véve természet barát vagyok sajnáltam, nem direkt b@sztattam őkelmét...
Rajtuk kívül direkt "engem" még senki nem támadott meg...
Viszont a legrettegettebb ellenség a galambraj...
Bármilyen önkormányzati falusi rendezvény van és meglátok a phantom körül egy galambrajt azonnal behívom a gépet...
Agyrém buta madarak
Múltkor olvastam egy cikket talán linkeltem is ide vagy a dji topicba, hogy most már nem ragadozó madarakat tanítanak drónok ellen, hanem "kamikaze" galambokat képeznek dronelharitonak...
Én simán elhittem a cikket...
-
twine
veterán
"Már ne is haragudj, de az had ne legyen az én problémám"
Nem haragszom

Mindenkinek megvan a saját véleménye a dologról, én nem is szeretnék erről beszélgetni...
Mint egy "postás", továbbítottam egy általam értelmesnek , és logikusnak vélt üzenetet...
Mindenki azt kezd vele amit akar...
Ps:
csak ,hogy teljesen tiszta legyen a kép, én is a "szenvedő" és várakozó drónos társadalom tagjai közé tartozom, nem "beépített ügynök" vagyok
-
twine
veterán
Én most beszéltem velük ismét egy üzembentartói miatt...
szóba hoztam, hogy nekem nem kellene a 10.000.- viszont baromira kellene a papír...
És mondta a kisasszony, (aki egyébként halál kedves...) hogy tök jó volna, ha az is terjedne ezeken a platformokon, hogy pont ugyanaz a 3-4 kisasszony válaszol, és végzi a "visszatérítéses" ügyeket is, akik intézik az üzembentartót...
Ezáltal gyakorlatilag lassul a dolog a tömeges 10.000.- igénylések miatt...Én erről nem szeretnék vitát nyitni, nem tisztem védeni őket, mindenki úgy cselekszik ahogy akar, csak gondoltam ezt az oldalt is leírom, hogy tudjatok róla...
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
"Ránézek majd, de pontosan hol is tudom kalibralni a kontrollert? "
A DJI GO4 alkalmazásban
"Hogyan tudnám egy dji P4-gyel fatyolosra-elmosottra megcsinalni a vizesést?"
[link] -
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
"kontroller ujrakalibralasarol sincs infód?"
Annyi infóm van, hogy csináltam a régi Phantom 4-es gépemnél, és ismerős ugyanugyilyen gépénél is.
De mindkettő hasonló hibát produkált.
Bekapcsolás után veszettül sípolt a transmitter, egyértelműen jelezte, hogy kalibrálást igényel...majd ezt megcsináltam, és elmúlt a "hibajelenség",,ami valójában csak jelzés...Azt innen távolról nehéz megmondani, hogy abban a max. magasságban/távolságban neked mi volt a problémád..
Ereszkedés közben aztán folyamatosan jelzett?
CSak a led villogott, vagy sipolt is?
Egyébként meg egyszerűen csak megcsinálod a kalibrálást, és meglátod javult e...
elrontani nem fogod vele... -
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
500m a magasság limit a phantomnál...(bízom benne,hogy ezt tudtad)
Valószínűleg ez lehetett a jelzés oka...
Bár pontosan nem tudom, mert soha nem jártam vele ilyen magasan ,mert nekem soha nem volt rá szükségem
Eddig az általam beállított szoftveres limitnél mindig a szoftver figyelmeztetett, soha nem néztem a ledet...Kérdezhetem milyen felvétel készül 500m magasan?
-
twine
veterán
válasz
Masterboy84
üzenetére
Valószínűsítem, hogy a fejlesztői mód "menüpontot" nem találod, ezért nem tudod beállítani...ez tul. képen "normális"
Alapértelmezetten rejtve van a droidban ez a mód, de mindenféle "hackerkedes" nélkül élő lehet szedni;"Nyissuk meg a telefonunk Beállítások menüjét.A Rendszer részben nyissuk meg Az eszköz névjegye sort.Keressük meg a Build száma sort és érintsük meg gyorsan, egymás után hétszer.Amennyiben jól csináltuk, feltűnik a Fejlesztői üzemmód engedélyezve üzenet.Ekkor visszatérve a Beállítások menübe, láthatjuk hogy az Eszköz névjegye sor felett megjelent a Fejlesztői beállítások menüpont."
Ez az utolsó sor nem biztos ,hogy igaz, telefonja válogatja a beállítások menüpont alatt hol jelentik meg a fejlesztői menüpont, de ezek után megjelenik..azon belül pedig megtalálod a kívánt menüpontot

-
twine
veterán
Elértünk ide is... átfedte a két topic egymást... Egy két éve még nem gondoltam , hogy NURK-ot fogok linkelni a DJI topicban
De itt a teszt tőle...a DJI FPV szettjéről
Jó kis holmi ez...
-
twine
veterán
[link]
Attól függ milyen gépről beszélünk...
A mavic pro/2pro nagyjából ugyanez...amit írtam...
fotós kollega 2pro-t használ...nagyjából ugyanazon körülmények között repülünk...
De fent leírt élmények tényleg a maximum maximuma...
Én mindezt lépcsőzetesen, és körültekintően mezőkön mindentől távol egyre nagyobb , és nagyobb szél mellett kísérleteztem ki...nem egyből bele a lecsóba...
muszáj voltam megtudni mik a határai a gépnek...
(felelőséget meg tényleg nem vállalok...ilyen szélben már erősen melózni kell a géppel
) -
twine
veterán
Én szeretném abbahagyni ezt az OFFolást....
Neked ez a véleményed, nekem más...Engem ez a cikk nem győz meg( a rosszkor rossz helyen repülő drónok a világ minden pontján problémát okoznak, és erre mindenhol keresik a megoldást),,,de ismétlem, sokadszorra nem is kell engem meggyőzni...
Nem volt célom nekem sem másra erőltetni a véleményem...
ha valaki nyitott arra amit írtam, érti mit szerettem volna leírni...Talán arra mégis jó volt a véleményem, hogy BEndre34 pld. ismét elgondolkodott a legális repülés lehetőségén...

"Az viszont felháborító, hogy a törvényes út jelen pillanatban járhatatlan."
Teljesen igazad van...így talán abba is hagyhatjuk ezt a véget nem érő beszélgetést
-
twine
veterán
Elmondtam a sajátomat....hogy szerintem a közösség magát paráztatja....
Amivel ilyeneket érünk el, hogy az amúgy papírozáson gondolkodó BEndre34 nem akarja elintézni a papírjait, mert valamit félre értett, (Bocs Endre, hogy belekevertelek,,,de jelen esetben fiktiv névként is említhettem volna bárkit) vagy a fotós Jóska vagy a videós Pista nem akar már drónt venni mert azt olvasta megölik érte...
Jót teszünk ezzel ennek a gyönyörű hobbynak? -
twine
veterán
Semmi bajom nincs....
Kérlek higgadtan beszélgetve próbáld nekem vázolni/kifejteni ezt, realitásokra alapozva, fikciót találgatást kihagyva:
"Mit nem lehet érteni azon, amit az elmúlt hetek előre vetítettek, és immáron konkrét példa is igazolja (a mondat második fele), előrevetítve ezzel a következő időszakot?"Egy honlapon egy bizonyos társaság által leírt egyetlen eset....mennyi drón repül magyarországon? Eddig is volt már szabálysértési eljárás drón miatt magyarországon....
az új törvényi szabályozás óta 1db-ra hivatkozol te is....
Mit vetítettek előre az elmúlt hetek? MI az ami alapján azt vizionálja mindenki hogy élve temetnek el, és a dédunokám fizeti a százmilliós birságot?
Mire alapozza ezt mindenki?
Mert szerintem egyszerűen csak arra , hogy itt és a hasonló témakörökkel foglalkozó forumokon a (szabályozásban)csalódott drónos közösség ezt szajkózza....Ismétlem eddig sem repülhettél lakott terület fölött, sőt semmilyen terület fölött nem repülhettél engedély nélkül, és eddig is csúnya bünti járt volna érte....
ha berepültél valakinek a portája fölé,direkt azért, hogy ott légi felvételeket készíts a tulajdonos engedélye nékül, és azt publikáltad nyilvánosan,,,,azért eddig is megk**tak...
És k**janak is meg midnenkit aki ilyet csinál...
operatörként és drónosként sem tartom etikusnak az efféle felvételek készítését,,,és itt teljesen mindegy, hogy hogyan hívják a terület gazdáját...." Miről beszéljenek egy szaktopikban, a motorolajról?"
Akkor leírom harmadszorra is ,,,,én még mindig higgadtan...nem kívántam megszüntetni, és megakadályozni senkinek a vélemény nyilvánítását...
Elmondtam a sajátomat....hogy szerintem a közösség magát paráztatja.... -
twine
veterán
eddig is szabályszegően repült az emberek 90%-a

De most valahogy mindenkinek nagyon szarul esik szabályszegően repülni...

Nem védem a kormányt, és a szbályozást...nem vagyok semmilyen bérenc...nem is életszerű szerintem sem....
De látjuk hová jutottunk...
Retteg mindenki....
Miért? Mert itt ez lett ITT a két topicban vázolva....hogy élve temetnek el...
Nem a rendőrség fenyegette az embereket....
hanem itt "fenyegették" az emberek saját magukat.....hogy úúúúáááááuristen mileszmertszara drontérvénymegölnek...
Párszor már elhangzott...eddig is nagyon meg tudtak volna büntetni ha akarnak....
Most csak elindultunk egy úton...aminek valszeg nagyon nincs még vége....És még mielőtt elindulna rossz/fals irányba a beszélgetés-....
Egy szóval sem mondtam, hogy senki ne írja le a véleményét....
A kritika, és a fiktív elképzelt helyzetek és büntetések amik már konkrétumoknak lettek beállítva szerintem teljesen más....
Tőlem mindenki mondja el a véleményét...
Mindenki azt ir, és mond amit akar,,,
én is leírtam a magam véleményét...
Főleg itt a dji topicban érzem életszerűnek mindazt amit elmondtam,,mert itt nem álltalános hogy 20-30 gépe van az embereknek...
itt elég sok ember egy géppel rendelkezik...
Vagy valszeg a DJI gépe a legnagyobb a gépparkban..... -
twine
veterán
válasz
BEndre34
üzenetére
Srácok...
Én megfogadtam ,hogy nem fogok ebbe beleszólni, de félek nem veszitek észre hogy mindannyian akik folyamatosan jajveszékelnek egyfolytában maguk/magunk alatt kavarják a híg fost....És keltik a pánikot...
Mennyi konkrét esetről tudunk akit berángattak, és síkosító nélkül szárazon megb@sztak?
Egy kihalgatásról legjobb tudomásom szerint amit, a DOE honlapján lehet olvasni.De itt az elmúlt hónapokban már rommá lett "Mészárosozva, meg Magyarországozva, meg élve eltemetnek ha csak egy whoopal is felszálsz...."
Ki mondta ezt? Kivel csinálták eddig ezt?
Én tudjátok mit látok? Egy vicces kisfilmet, ahol gyerekek ülnek a tűz körül, és ijesztő történeteket mesélnek egymásnak...
Aztán a végén már amikor az egyik szellent egyet, már attól összerogynak ájultan a többiek....
Ez eddig nem kimondottan neked szólt BEndre34 és nem is kívántam megsérteni senkit.
Ez is csak egy vélemény a sok közül...
Viszont a magam részéről a történetben itt értem el az ijedségtől térdre rogyásra BEndre34 hozzászólásához....
"- Ha regisztrálok, .... és felszállok rögtön tudják és jön a büntetés,"Miért jönne? Honnan tudnák? Ha nem igényeltél légteret, és a Mydronespace-ben sem jelöltél be semmit?
Ki tudja, ki szólna érte, ha egy vidéki erdőben, vagy mezőn csinálsz pár légi felvételt úgy hogy senkit nem zavarsz vele?
Szóval megfordítva a dolgot...
Ha regisztrálsz, befizeted a biztosítást, és hivatalosan is üzembentartó leszel, legalább az esélyed megvan rá, hogy tudj légteret igényelni....
És ha túlságosan rosszat nem teszel, és megvan az összes papírod, nagy valószínűséggel nem is fognak basztatni...
De legalább a lehetőséget megadtad magadnak...
Ha viszont csak a rendszer köpködése megy anélkül , hogy bármit is tennél a mgad érdekében...akkor viszont biztos lehetsz benne, hogy nem
"féllegálisan" , de olyan feketén repkedsz majd, mint a vakond belső zsebe....
Na akkor biztos lehetsz benne, hogy ha valakinek nem tetszik, és semilyen szabályt nem tartasz be ,biztos hogy sikosító nélkül fognak megk**ni...Nem célom senkit meggyőzni...nem származik belőle hasznom....
Nem szeretném ha engem is meg akarna bárki bármiről győzni...
Én hónapokon keresztűl meghallgattam a jajveszékelők véleményét...
Most szimplán elmondtam a sajátomat a témával kapcsolatban-... -
twine
veterán
-
twine
veterán
Ami fontos...
Nyilván ez csak egy beszélgetés...sok-sok találgatással...és mindenkinek van róla egy véleménye...
Az enyém egyelőre a fent leírt...(hangsúlyozva, hogy nagyon nagyon szeretem a márkát, és termékeit)
A tiétek más....
A jövő meg majd megmutatja nekünk mi is a valóság
-
twine
veterán
Nekem egyelőre akkor sem néz ki jól ...lehet félre érthető voltam...(hidd el ebben a sportban soha nem vezérelt a kicsinyes gondolkodás....nem azért mert mintha Rothschhild családba születtem volna, csak a jó holmikra sokszor inkább tovább hizlalom a malackát, de megveszem, ha jónak gondolom terméket) nem kimondottan csak az árára gondoltam...
ez a gimbal miatt(is) egy összetettebb holmi lesz...burkoltabb, és egyelőre csak a tök tudja milyen vázra épül....
Ha megnézed a szerelhetőségét, és az alkatrész lehetőségeket egy bármilyen FPV gépnek, és egy ilyen DJI-nak,,,ég és föld...itt ha törik, akkor azonnal háromszoros szorzó valszeg a burkolat, és az egyéb mutatók miatt...én erre gondoltam...
Míg egy DJI fpv szettre épülő carbon vázas holmit gyorsabb egyszerűbb, és igen, valszeg sokkal olcsóbb is lesz szervizelni...
Előre borítékolható ,hogy ebből irgalmatlan mennyiség lesz törötten a piacon..
hiszen a sz@rrá stablizált és védett mavic-phantom-inspi vonalon is törték az emberek mint mókus a mogyorót...hát még ebből mi lesz

Tudom, mert a Phantomok után/mellett kezdtem megtanulni az FPV Racer hobbyt....ott azért jó pár dolgon végig kell az embernek verekednie magát mire stabilan beüzemel egy gépet, és vállalhatóan repül...de ez alatt az idő alatt kialakul valamiféle tudás...amíg összetöri újra megveszi az alkatrészt,,,stb..stb...
Egy ilyen szettet boldog boldogtalan készen megvesz dobozból kicsomagol, azt hiszi egyből úgy fog repülni mint "a bajuszos a youtube-on"
'oszt az első aksit nem repüli ki máris földhöz csapta....
És akkor itt jön az, hogy ő nem akar szerelni, nem akar rendelni,,a DJI szervizelése meg kva drága...tudom, abban is volt már részem phantom vonalon...Szóval én ilyen, és ehhez hasonló dolgokra gondoltam...
Ez nem biztos, hogy itt bármelyikünkre igaz a topicban, vagy a forumon...
De rajtunk kívül még baromi sokan hobbyznak....rájuk gondoltam első sorban....
Hozzá teszem, ha az egész valami zúzós durva carbon vázra épülő "törhetetlen" félig szilikon műanyag burkolatra épül, akkor nem szóltam...akkor csak a gimbal lesz copo...
(ugy rémlik olvastam valahol, hogy kap gimbalt)Szerk:
Sokszor megy egyébként ez a külföldön nem olyan drága, meg erősebb a fizetésük dolog...
Én pár országban dolgoztam már a Phantommal, és azért ott sem minden családban vannak ilyen gépek...elég sok ember, elég tág korosztályból tátott szájjal nézi a gépet, és a felvételeket....
Illetve mikor egy FPv-t gyakorolgató sráccal beszélgettem, aki épp nemrég törte össze az ötös Gopro-t, arra is elég erőssen húzta a száját....
Szóval én azért azt tapasztalom, hogy tőlünk nyugatambbra sem nyomtatják a pénzt a családok...
-
twine
veterán
válasz
BEndre34
üzenetére
Régóta keringenek róla pletykák... Most már úgy néz ki valóban realizalodik lassan...
Én a magam részéről mindig is "DJI fan" voltam, szeretem a cég termékeit, van a tulajdonban is, és használtam "cegeskent" is párat DE:
Pont ez az FPV készlet nem mozgat meg...
En a magam részéről pont kihagyom..épp a "madár" miatt...
Szvsz az FPV pont az a sportág, amiben odavered a gépet...ha sokat nézem a profik videóit, még az istenként repülő srácok is odaverik olykor olykor....
Na most egy DJi géphez nem szerzek be fillérekért gyári alkatrészt... Míg az egyéb fpv madarakat úgy legozom ,ahogy csak akarom...
Szvsz. Az FPV része jó... élmény vele repülni...
De szerintem építeni érdemes, és ahhoz használni a dji fpv eszközeit...(szemüveg,kamera-vtx)Talán a drondj-n olvastam egy cikket , amiben taglalták, mekkora létjogosultsága van a piacon...és amivel tökéletesen egyetértek,hogy akkor tudna igazán teret nyerni ez a gép, ha maga a DJI, vagy egyéb csoportok csinálnának bajnokságot...mint autósportban az Opel cup, vagy Suzuki stb....
Ahol ugyanazzal a technikával versenyeznek a sportolók, így érvényesül igazán a "gyozzon a jobbik...." elv...Eddig is "védtem" a DJI-t, hogy jól csinálja amit csinál, hiszen szinte minden piaci szegmenst lefedtek az idők folyamán...
De ez a kész fpv szett szerintem egy hobbyzo számára kész tökönlövés....A tévedés jogát fenntartom , lehet hogy mutatnak olyat ami miatt megyek, és cserélem a Phantomot megjelenés napján

-
twine
veterán
"Kifizeti a 100e Ft-os számlát így is úgy is az ügyfél? Ki? Na.. akkor min sírunk?"
Ffű pasztmek....
Az elején megfogadtam, hogy ebbe a "jogi megmondomba"
nem fogok egyik topicban sem hozzászólni...de ez azért már durva, hogy te tudod, pontosan mennyit lehet keresni az operatörkodessel....
Nagyon sokan tévedésben vannak hogy mennyit fizetnek ki az embernek kamerazasert, vagy egy két drónos felvételért

Elolvasnak a neten egy két honlapon talált arlistat, és azt gondolják aki drónnak dolgozik, az csilliardos, mert 100.000-ket fizetnek ki a légi felvételekert....
Valszeg van ennek a piacnak is ilyen rétege, de elárulom,,az nagyon vékony,,és valszeg elég közel kell lenni valamelyik kis bográcshoz,hogy ilyen mély merokanallal szedjenek neked...Ha szimplán a piacról élsz..ezt a "százezernélmegsemerzed" el is felejtheted....
És szerintem egyáltalán nem ildomos mások pénztárcájában "turkálni"...mert majd te tudod mennyit "keresünk"
Üdv.
Egy fórumtars, aki 16eve áll kamera mögött
(És elvből nem eskuvozik
) -
twine
veterán
És a vicces képek topicban , épp ott a példa, hogy a nők magassága is változhat, attól függően mennyire vagy kedves
-
twine
veterán
válasz
majestic
üzenetére
A kérdés az te ,hogy fogod tudni bizonyítani, ha valaki előveszi a vadász csuzliját, amikor elege lesz a drónodbol ?

Előre jelzem, én nem kívánok vitatkozni ezen, ebbe én már belefáradtam, tőlem ott és úgy repül mindenki ahol, és ahogy akar...
Csak gondoltam megmutatom ezt egy másik fénytörésből is...
Hiszen te úgy gondolod, rád nem vonatkoznak a jogszabályok,, te és mindenki más aki így gondolkodik, ott és akkor és úgy repül, ahogy neki úri kedve tartja...
Akkor arra, akinek tele a töke a telke fölött repkedő drónnal, rá miért vonatkozna a törvény/jogszabály?
Ő is lesz@rja a te magántulajdonodat... Így hát előveszi a fasza csúzliját....És akkor itt él is érkeztünk a vadnyugatra...

Ez így rendjén van mindenki szerint?
-
twine
veterán
el nem tudtam volna magamtól képzelni, hogy egy ilyen linkelt video ide fut ki egy pillanat alatt, hogy volt e, és ha igen honnan volt legterhasznalatija, vagy ha nem volt miért nem és hogy lehet.....

Őszintén srácok....
Ez elkeserít engem...
Nem a LUT-ok a téma, nem a felhők, vagy a részecskék... Vagy az X7 tudása...
Hanem hogy volt e eseti.....?!
Én inkább ezt nem is véleményezem....
Csak annyit, hogy elkeserít....Egy ideje gondolkodom rajta, hogy kiszedem a topicot a "mindennapos" olvasott kedvencek közül...
De azt hiszem be is érett a gondolat...
Jó repülést mindenkinek...
-
twine
veterán
Ez azért durván odab@sz

Tetszett a videó alatt ez a "beszélgetés" is
;
Profi munka, meg kell hagyni...

-
twine
veterán

...és plusz egy, amivel a videót készítettem
Egy inspi. Egy p4, és egy p4pv2...
A kis "kulcstartók" amik még repkedtek nem is látszanak...
Pár éve még örjöngtem, mikor a p4 mellé felszállt még egy madár egy rendezvényen...
Mostanra hozzá kellett szoknom, hogy egy díjkiosztón "icipici" helyen öten vagyunk a színpad előtt/fölött.... Két kicsi, egy p4, egy mavic pro2, egy p4pv2...
Nem jó, de vagy dolgozik az ember, vagy duzzog...
Tömény szopás sport módban 3-4 gép között repülni, és ugyanazt a témát követni...
Elképzelésem nincs, hogyan lehetne ezt szabályozni...
Egy emberé a légtér? Akkor én ezen a hétvégén biztos nem repültem volna (Lengyelország )
Valszeg a helyi vitézek vitték volna a lehetőséget....
Minden esetre évről évre rosszabb a helyzet...
Sokan vagyunk akik dolgozunk vele, plusz a lelkes hobbistak....
El nem tudom képzelni, mi lesz 5-6 év múlva...
Akár mennyire is mondjuk,hogy szabályozzák,, kezdem ezt a dolgot átertekelni, és azt mondom, baromira nem irigylem azokat akiknek engem a repülő kuplerájban rendet kellene tenni...
-
twine
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Amúgy sztem az ilyen tesztnek nem sok értelme mivel mondtátok, hogy kb 2 métert tévedhet a gép."
Ez vonatkozik a polgári GPS pontosságára...Mivel engem a Phantom széria érdekelt, így a múltban annak olvastam utána...
Annál pedig (P4PV2)valami ilyesmi rémlik:
A preciziós landolás nem csak kizárólag GPS alapján valósul meg, hanem felszállás közben készít a gép képet az alatta lévő területről és ez alapján próbál vissza találni pontosan arra a pontra landoláskor.tehát nyilván RTH-ban GPS, majd landolás megkezdésekor/ közben ezt a funkciót aktiválva pontosítja...Hogy ez működik e? nem tudom, azt hiszem én talán ki is kapcsoltam a funkciót...
Számomra felesleges... szinte mindent manuálisan csinálok a géppel... -
twine
veterán
Azt nem nagyon értem, miért a drive-os verziót osztottam meg, mikor fent van youtube-on is...
Ráadásul a drive megosztás jogokat el is k.rtam...elnézést...
"Tamásnak" köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmem
-
twine
veterán
Én használok cpl-t p4-hez, de általános szűrőként semmiképp nem ajánlom, főleg némileg felhős időben....
Napsütésben, vízparton, üveg feluleteknel jó, és szépen kékiti a szürke eget.... De én tényleg csak "célirányosan" javaslom a használatát...
Víz fölött pld nagyon jó... Szépen "belátsz" vele a víz alá, ha sikerül a napra merőlegesen fordulnod....
Sokszor linkeltem már... De ebben a kis szösszenetemben jól látszik a cpl áldásos hatása ; [link]
Meg egy képkocka az előnézeti képből kivágva; [link] -
twine
veterán
válasz
Tomjack
üzenetére
OK-ok, nem véletlenül írtam annyiszor, hogy nem "fikázás" miatt írtam
Viszont a mondat rögtön a videó elején megfogalmazódott ismét bennem...
"Hogy utálom ezt a sok gy*kér, kcsg, @gyatlan '"+%!/=(ß$;$Łß¸¨÷ galambot"
Itt is látszik rögtön a 2. másodpercnél....
Én még egy madártól sem féltem annyira mint faluban, települések környékén a kva galamb rajoktól...Talán a legnagyobb ellenségeim...
-
twine
veterán
Annyit tennék hozzá (DJI rajongóként, és annak ellenére
),hogy azért kezeljük a helyén ezt a videót...
Bár némán néztem metrózás közben,(így a tévedés jogát fenntartom )az azért jól látszik, hogy szééné van vágva a videó, és rengeteg helyen durván felgyorsítva...
Nem, nem elvitatni akarom a tudását a kis gépnek, tetszik, és jópofa, ahogy kerülgeti az akadályokat, de mindezt az esetek többségében valszeg lényegesen lassabban teszi, mint ahogy a videó bemutatja, és elég sok helyen tűnt fel, hogy nem véletlen lett megvágva a videó.Ez alatt arra gondolok, hogy nem tudott mit kezdeni az adott hlyezettel a gép...
Szóval mielőtt esetleg másról kezdenénk el beszélni,,,egy árva rossz szót nem mondtam a gépről, vagy tudásáról, pusztán a videóra hívtam fel a figyelmet, hogy helyenként alkalmas kissé a valóság "ferdítésére"....
-
twine
veterán
-
twine
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Amúgy hol vannak ilyenkor nagy DJI fanok akik meg magyarázzák, hogy a User nem megfelelően használta a drónt és azért "hullott szét"?
"
Én felfogni nem tudom miért ömlik belőled napról napra ennyi negatívság, szinte témától függetlenül...Legyen az telefon, vagy drón, vagy bármi....Én ebben a topicban ilyen "beteg fan"-t még nem láttam mint akit te említesz...
De itt az egyik fan, parancsolj, én vagyok az aki nagyra tartja a céget...de "fan"-ságtól függetlenül is sokszor elmondtam már, hogy ez a cég nem "kisisteneket" gyárt, hanem játékokat, és műszaki eszközöket, amikbe csúszhat akár gyártásnál, akár használat közben hiba....Agyrém folyton az ilyen "stuffolgatós" postokat olvasni ebben a régen volt kellemes családias topicban...
-
twine
veterán
"egy belterjes forumon egy hozzaszolas "kiabalas"???"
Elég erősen publikus a fórum... és akkor úgy tűnik eddig még nem futottál bele annyiszor abba ténybe mint én, hogy elképesztően sokan vannak itt read only-ban...
MAgyarország egyik legnagyobb tech portáljáról beszélünk
viszont ne csinaljun mar a torvenybol erkolcsot! szepen dronozzon mindenki engedely nelkul, ovatosan, esszeruen.
Ebben értünk tökéletesen egyet
aki meg 30 nappal elotte bejelenti, fizet, telefonal stb. ne erezze magat jobbnak, erkolcsosebbnek, csak mert betartja ezt a hulye szabalyt.
Erre meg szerintem felesleges reagálnom, hiszen ilyenről, én legalábbis biztosan nem beszéltem, de még csak nem is gondoltam...De valahogy nekem Geller72 hozzászólásából sem érződik ilyesmi....
Szóval a hsz-od ezen részét én skippelem is
-
twine
veterán
Azért, mert ezt lehet csendesen is csinálni...
Valahogy én az élet minden területén azt tapasztalom...:
Az okos ember nem kiabál feleslegesen
Jó az ha "egy-két" hangosan kiabáló ember miatt esetleg még jobban megc0patják a nyugodtan csendben repülő "tömegeket"!?
Örüljünk neki ,hogy nem b@sztatnak és pont....
Széllel szemben sosem jó h.gyozni
-
twine
veterán
Sajnos néha előfordul hibás újonnan is...
Én egyszer konkrétan "téglába" futottam ebayen.
Zsír új bontatlan eredeti dji aksi,ami semmi életjelet nem mutatott...régi volt vagy gyárilag sz@r, nem tudom....
Szerencsére szó nélkül jött érte a futár, (a cég akitől vettem, intézte) és vitte vissza...
Kérném kellett a vissza utalást, és ismét megvásárolni...
Meg is jött az új, és rendben működött....
Kb.4-5nap volt az egész procedúra....Előfordul ilyen....
-
twine
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"és nem lehetett sztrímelni sem róla mert hiába van rajta android nem vitte a programokat még egy facebúkot sem."
Ezt hogy érted? a GO4 alapból tudja a youtube, és a facebook live streaminget.
Előbbit próbáltam is, utóbbit messziről kerülöm, nincs profilom sem. -
twine
veterán
akkor gyakorlatilag szinte mindegyik tudja
-
twine
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
phantom4 szériánál, és a mavic pro szériánál(is ha jól emlékszem) a beállításokban van egy olyan ,hogy "gimbal tilt limit".
Ezzel a kapcsolóval lehet be illetve kikapcsolni, a lehetőséget, hogy horizonttól fölfelé is tudd tolni a kamerát..15 vagy 30 fokkal (talán)..most fejből nem megy...
De a lényeg hogy ezeknek a kameráját tudod valamelyest följebb tolni a horizontnál
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
Csak az egyenes válasz maradt ki a kérdésre, elnézést.
A guard megegyezik, ott nincs méret különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OLED TV topic
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

loptak el egy vagonnal/kamionnal) hogy a széria számok alapján tiltogassanak...

Ezt én soha nem értettem, de nem szeretek pálcát törni senki felett...én 6 év alatt talán ha egyszer hagytam el fölfelé kicsivel a 120m-t.