Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Az austrocontrol szerint sem kell. https://dronespace.at/faq > Open kategorie
-
törölt tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Kis buksid meg ne sérüljön falbaverés okán.
( pláne , ha baromságokat irsz )Für Betreiber von UAS unter 250 Gramm maximalem Abfluggewicht (z. B. DJI Mavic Mini, DJI Mini 2) oder mit ausgewiesener C0 Drohnen Kennzeichnung entfällt die Online Drohnenführerschein-Prüfung. Laut Austro Control muss sich der Pilot lediglich „Mit dem Benutzerhandbuch vertraut“ machen [link]
Tehát csak a felhasználói kézikönyv ismerete kell a Mini 2 reptetéséhez.
És még egyszer a gyengébbek kedvéért. [link]
-
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Az lehet, csak most már lesz jogalapjuk, hogy jó erősen, nekifutásból seggbe durrantsanak, ha elkapnak. Eddig is volt ugyan, ha nagyon akarták, de most fókuszba került a téma, és biztos vagyok benne, hogy Törpapa ki is adja majd a kékeknek, hogy ha drónt látnak, foglalkozzanak a témával.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Hát tudod erre is arra is, de egy biztos nem szennyeztem senki légterét.
Én már csak megfigyelem az eseményeket a földről és jót mulatok ezen az egészen ami itt MO-n folyik.
Röviden tömören az új szabályok: Ne leskelődj utánunk semmilyen formában. -
Blizzardking
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ha én lennék a fejlesztési agyaisten a DJI-nál, és vakarnám a fejem hogy mit találjak fel, én egy olyan firmware fejlesztésébe fognék, ami a gimbal-t úgy vezérli, hogy ilyen dinamikus fpv repülést szimuláljon a DJI. Végülis a pilóta által kiadott stick cimmand-ok rendelkezésre állnak, a minden irányú gyorsulás rendelkezésre áll, azt kéne leprogramozni, hogy a gimbalt arra billentse, amerre egy fpv pilóta billentené a drónt abban a helyzetben, ilyen flow-szerűen, nem rángatva. Szerintem megoldható lenne egy ilyen fpv emulator üzemmód. 😃
Van egy másik találmányom is ma este, de az nagyon off 😂 ha akarod privátban leírom. 😁 -
Blizzardking
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
VANESSZA1, KillHates - 1:06-nál szerintem tuti odaverte. Ti kihagytatok volna egy ekkora ziccert, átrepülni a híd alatt?
Egyébként annyira bonyolult dolgokat nem csinált, inkább az kavarhat be, hogy az ilyen vékony belógó kis szarokat nehéz észrevenni ilyen sebességnél és felbontásnál. Ez ilyen 🤷🏼♂️
Remek videó, köszi Hates! -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nekem volt egy dedikált tabletem az Inspire-hez, nem ment rajta sem a WiFi sem a GSM, offline cucc volt, maximumig lepucolva, csak a legszükségesebb drónos appokkal.
Én inkább az érzékelők megkerülésére gyanakszom, mint usererrorra, mert olyan nincsen, hogy húzom fel a gépet, az meg LANDING oszt barátkozzak meg a gondolattal.
Oké, az EVO is csinál ilyet, ha rottyon van benne az akku; szépen repül 2-3m magasan egy pár kört és ha talál sík felületet akkor oda leteszi magát, majd elkezd dudálni meg ha sötét is van akkor villogtatja a hasán a refiket is, kivéve BOAT MODE-ban. -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ja! Az élőképen láttam, hogy kacsázik egyet a drón! Erre odanéztem, és látom, hogy megint megbillen, azt hittem egy madarat haragítottam fel. Mivel az EVO-nak kicsi a távosa és annak a képernyőjével repültem, egyszerűen összecsuktam és elkeztem odamenni. Éppen célzott az emberünk, mikor finoman érdeklődni kezdtem az anyukája ősi mestersége felől
Eldobta a göröngyöt és eliszkolt.
-
-
tirszin
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Mert jó is a M2 Pro. Szinte tökéletes haladó feladatokra is!
Csak a normálmódú oldalazásvédelmet kellene bekapcsolni rajta, hogy kevesebbszer repüljünk bele valami tereptárgyba.
És a forgásra kellene egy tehetetlenség, egy smootless, pont úgy, ahogy a gimbal billentésen már van is! Ez utóbbi csak szoftveres változtatást igényelne.
Ha ezt a kettőt megoldanák, már ezzel a kis M2-vel is lehetne könnyen, profi videofelvételeket készíteni. A kis, játék méretű kamerája is megállja még a helyét a mai szinten. -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Helló!
-Nekem szépen megáll egy helyben ezzel nem volt rossz tapasztalatom, nem tapasztasztaltam, hogy "kúszott" volna bármilyen irányban. Ha előre repülök manuálisan, akkor azt is egy vonalban teszi.
-Valóban nehéz irányítani, olyan mintha mindig felül szeretné bírálni az AI a mi mozdulatunkat; messze nem olyan agilis mint egy DJI.
-A joystick-ek valóban katasztrófálisak
Olyan mintha gyurmába szúrt fogpiszkálók lennének, még az a szerencse, hogy visszatérnek középre
Nagyon visszasírom az Inspire nagy tepsi távosát
Én nagyon örülnék, ha lenne még egy Autel-es a topicban (mert külön topic-ot szerintem egyelőre nem érdemes csinálni neki) ha gondolod, ki tudod próbálni madarat. Aztán eldöntöd, hogy megvárod a Mavic3-at (mert most nincsen alternatíva a DJI-nál erre a technológiára, Skydio-t meg nem kapni sehol) vagy veszel te is egy répát.
Egyébként baromi érdekesen repül, ha nem megy a felvétel, vagy nincsen neki rallyepoint beállítva csak rángatod az égen, akkor valami tereptárgy előtt egy nagy fékezésnél csinál olyat, hogy megfordítja a drónt az utolsó pillanatban. Lehet, hogy ezt azért teszi, hogy inkább a seggét verje oda ne a kamerát? Mindenesetre nagyon ijesztő.
-
válasz
VANESSZA1
üzenetére
EVO II. az alap 8K-s kamerával.
Előtte Inspire-em volt, azt hittem agilisabb lesz ez a kis drón, de tévedtem. Valahogy olyan érzésem van, mintha lomhán reagálna a parancsokra, vagy mintha "majd ő eldönti merre kell repülni" . Az Inspire ha elkolbászolt, vagy elbambultam és észbekaptam, akkor azonnal reagált, ha meghúztam a távost ez meg totyog bambán a sövény felé, a távos ordít egyet, hogy baj lesz, aztán egy elegáns mozdulattal kikerüli. Persze addigra én már kékre nyomtam az ujjam a joystic-en. Majd megáll, és szépen komótosan elindul arra amerre én szeretném. Valahogy az egész olyan mintha nem arra tervezték volna, hogy az ember rángassa lentről, hanem autonóm módon repüljön. Persze tud agilis is lenni, ha megmondom neki, hogy ott egy másik drón és kergesse, akkor megy utána, mintha hozzá lenne kötve. Én dél-Pesten mozgok, ha gondolod...
A Banggood-ról lett rendelve EU-s raktárból.
-
sonye
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Na ja. sok jó dolog lett volna.
Én úgy érzem ez a gép készíti elő a pro 3-at. Mindent tudni fog a pro3, amit itt letiltottak.
Lesz 60fps, lesz teljes szenzoros követés.
De egyébként én is úgy vagyok, hogy ez a követés engem annyira nem izgat. A 60p jó lenne, de az sem eget verően fontos, mert 25 az összes többi 4K eszközöm.
De majd az új távnál figyeld meg, lesz kijelző is benne. Sőt én még a színes LCD-t is el tudom képzelni. -
sonye
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Köszönöm!
És kiforrott stabil vonal.
Air2, meg látom mennyi nyűgöt hoz még. Jó kis gép, de mondjuk erdőben repkedni meg hasonlók. Semmiképp sem zsúfolt városban és rendezvényeken. Ha nincs app, akkor meg is vakul az ember. Semmi visszajelzés, hogy hol a madár.
Mert nagyon jó az új táv kinézete, de itt ki is merül a dolog.
A pro2 képe nagyon szép. Ennél több már csak a nagyon profiknak kell.
DJIArs és mások is mondták, ha munkára kell akkor nem air! -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Szerintem úgy értette a kolléga, hogy egyelőre CSAK ennyi baja van vele. De ez még változhat!

Kezdek azon gondolkodni, hogy marad a Spark, vagy ha váltok, inkább sima AIR. A drónozás nekem a sokadik hobbim, és mivel mindig látótávolságon belül reptetek, lehet, hogy elég az is. Igazából csak a RAW, és a fejlettebb gimbal miatt váltanék.
Hogy ON is legyek: most váltok vissza OSMO 3-ról OSMO 2-re. Hiába tűnik jobbnak az új, ha nem elég stabil a kezed (vagy nincs iphone-od) egyszerűen remegős lesz a felvétel. Lőttem vele élesben egy olyan rossz minőségű anyagot, hogy esküszöm, kézzel tartva jobb lett volna. Ma próbára teszem szifonnal, hátha azzal jobb. Ha igen, akkor megy az Apróra. Szerintem a MIMO nem komálja a telefonom beépített OIS-ét, ráadásul ha minden igaz, ezzel már korábbi generációknál is volt gond, illetve a Filmic Pro sem ismeri az új OSMO-t, így azon keresztül sem tudom kezelni a rendszert, ami szintén negatívum. Félévet vártam a javításra, sehol semmi.
Az egész kommentem lányege csak az, hogy a DJI mintha kezdene kapkodva fejleszteni, legalábbis ha igaz ez az anyagfáradásos sztori. Lehet, érdemesebb a régebben piacon lévő termékeikből választani.
-
krx21
nagyúr
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nem hülyeségből csinálják úgy... Az ok egyszerű: Pláne a nagyobb testű gépeket akkor két kézzel kellene fogni. Így egyszerűbb, az eredmény pedig ugyan az... A lényeg, hogy a gép megforduljon az hogy közben 20-30cm-rel odébb kerül, nem befolyásol semmit...

Ha lenne ebből probléma, már rég kiderült volna... -
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
"az 500m-es kör, és a 120m magasság"
Ilyen normálatlan törvényekkel nem foglalkozok.
Ugyan úgy fogom használni a drónomat ahogy eddig.
Ha ez valakinek nem tetszik majd akkor max megbüntet.
Legalább utána lesz okom eladni az egészet.
Annyi előnye van még ezeknek a Mevik-eknek, hogy nem lehet olyan könnyen észrevenni őket.
Anno csúcsidőben a Mavic 2 Zoom-al a TESCO parkoló felett bohóckodtam, még csak fel sem nézett rá senki pedig nem voltam magasan.
Meg is van a kép amit csináltam vele, ilyen magasan voltam: [kép]
Sztem ha ugyan ezt P4-el vagy Inspire-el megcsináltam volna akkor rám hívják a zsarukat.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Köszi a tippet.
Megannyi év Premiere Pro után végre találtam egy olyan progit ami rendesen használja a CUDA magokat és pillanatok alatt átkonvertálja a 4K 60FPS videókat.Igaz a felületét még szoknom kell mert furcsa a rengeteg gomb rajta.
Ami viszont negatív, hogy a beimportált videónál felkínálja, hogy ő maga állítja be a Project beállításait, ennek ellenére FullHD-nek érzékelte a 4K videót.
Na mind1 manuálisan persze létre tudtam hozni a megfelelőt. -
hardline
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Köszönöm az infókat! Nem tudtam erről a lokalizációs dologról, még nem volt DJI gépem.
Nem sürgős a vásárlás, mert még nem döntöttem el, hogy érdemes-e váltanom. Elég nagy ugrás árban, számottevő különbséget viszont nem éreznék. (Kevesebb utómunka lenne a videókkal, de a felbontás, a felvételek finomsága változatlan)
Az EU-s alternatívák érdekelnének, akár privátban is. Csak szállítsanak Magyarországra és legyen legalább paypal védelem. -
Geller72
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
..ezt sokan benézik. 10m-en még alig lengedezik, van mondjuk 12-15 km/h-s szeled (írhatom m/s-ben is, de így könnyebb elképzelni.
) aztán alig 50m-en már a háromszorosa, ami kis gépeknél, főleg nem sport módban vicces tud lenni. 8Mint említettem is, sokaknak így megy el a mini RTH-ban másfele, mert az RTH sebessége a mininek (is) elég gyér, egy 30+-os szél el tudja tolni. A 40-50-es már simán elfújja másik irányba. És egy jelvesztéses RTH-nál már sok esetben bele sem tudsz nyúlni. 
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Aztán csak én szidom a DJI-t mi?

Ugyan ez volt anno az Osmo Pocket-nél ott meg nem volt jó a fókuszálás megjelenés után. (nekem is volt, szerencsére hamar el is adtam)
A nem rég megjelent Osmo Mobile 3 is egy vicc, hogy max 200g a terhelhetőség mikor már a legtöbb felső kategóriás teló ennél nehezebb. Nem csoda, hogy sokan azt is szidják egyszerűen nem bírja megtartani a telókat ha szél van.
Na talán majd az Osmo Mobile 4 talán 210g-ot is tud majd.
Szal ennyit erről a kiváló gyártóról amit mindenki úgy ajnároz.

Megy a kapkodás meg a vergődés én csak ezt látom. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Az előbb akartam rányomni az új akku vételre a P4Pro-hoz és hát köszi Vanessza, hogy belinkelted ezt a videót!
Hát sztem nekem ennyi volt a P4Pro teszem fel hirdetni és sztem erre az EVO 2-re fogok beruházni.
Asszem a DJI most felkötheti a gatyeszt...
40 perc rep time és 360 fokban működő normális elkerülőrendszer és még hatótávolság is van nem beszélve a 8K-s kameráról.
Csak ezt tudom mondani erre a drónra:
-
-
horvi0813
tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nagyon szar a forint, az emberek meg nemhogy többet keresnek jelenleg hanem vagy kevesebbet vagy semmit. Nagyon várom én is az Air2-t ez lenne az első komolyabb drónom eddig csak "játékaim" voltak, Minit akartam először, de abból is lehet meg kéne várni a következőt vagy mire ez lemegy 75k-ra kb annyit megérne, többet nekem nem sajnos.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ez az igen. De most őszintén összerakok egy ilyen drága holmit és kb annyit tud távolságban mint egy Mini?
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én minden terméknél elvárom azt, hogy a pénzemért kapjak is valamit.
Mint a telefonoknál, hogy a drágábba jobb kamera meg hardver van.
Akkor uram bocsá egy 3 millás drónba legyen már valami erősebb jeladó/vevő.
Növeljék meg az antennákat vagy mit tudom én... de nem ugyan azt a távot kapom hozzá mint egy sima P4-nél. Bocs más a színe.
A DJI tudta előre, hogy lesz jobb jelátvitele ennek ellenére az Inspire 2 nem kaptam meg, nem baj majd az Inspi 3 négy milláért talán megkapja és persze lesznek olyanok akik majd futnak megvenni csak ez miatt.
Hallottam én is a panaszokat az I2 akkukról, ezek után sztem ingyen sem kéne I2, csak nyűg lenne ugyan úgy mint anno az I1. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Én ahogy nézem két akkunál nagyon nem kell több a drónomhoz mert mostanában mást nem látni csak szél szél szél erős szél viharos szél szél szél...
Így aztán lehet tervezni. Nem mintha nem bírna el a "nagy" széllel egy P4 de valahogy még kedvem sincs kimenni ha szeles az idő nem hogy még 200 méter magasra repkedni aztán azt várni hogyan merül le 15 perc alatt a drón.
Anno az Inspire-höz 4 akkum volt hát győztem őket állandóan töltögetni meg meríteni meg a fa..... azt... inkább megszabadultam a pakktól.
De várjál Vanessa még az sem mind1 hány fokos az akku amikor használod a drónnal.
Jó mi? Ilyen drága dolgok és még mindig mennyi mennyi korlátozás meg odafigyelés kell rá.
Kajak mintha egy gyereked lenne, állandóan babusgatni kell ezeket az akkukat...
Azért kíváncsi vagyok még hány évet kell várnom arra, hogy 1 akkuval legalább 50 percig a levegőbe tudjak maradni egy normál méretű (gyári) drónnal.
-
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Túlgondolod, legyen elég annyi, hogy amit, ahogy lehet, úgy megóvunk az idő előtti tönkremeneteltől.
Amennyire lehet, nem támogatom a Szenegálba küldött szeméttel megrakott konténerhajókat.
Elég lomtalanításkor szétnézni, hogy a heti kukaürítéseken kívül is mennyi hulladékot termelnek az emberek. -
Chrys_
addikt
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Dehogynem zárol. Csak a vásárolt könyveket engedi olyankor olvasni de minden más tiltva van.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Bizony az.

Cégnév: Muziker, A.S.
Cég székhelye: Einsteinova 18, 851 01 Pozsony 5, SzlovákiaJa néztem azt a hátast is, az sem rossz, de sztem túl csicsás. Egy hegymászáshoz oké lenne de komolyabb rendezvényeken kitűnne vele az ember.
Ez egy szépen letisztult felületű eredeti utángyártott DJI.
Azért megkérdezném a DJI Ars-ot, hogy náluk miért kerül egy ilyen cucc 60k-ba. Lehet az övék golyóálló is.
-
tirszin
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nem tudom. Sztem elég csak a (fél colos talán?) műanyag burkolatú kamerájára ránézni. Nekem már annak láttán elmegy a Skydio2-től a kedvem. Játékkamerával minek?
Ami a M2P-ban van 1", sztem az a minimum, de jobb lenne legalább 1.5"-os szenzor, hogy lehessen már valamit a mélységélességgel is játszani. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nekem éppen elég meggyőző volt az a sok videó amit néztem róla. Több bizonyíték nem kell, hogy igen is lehet jobbat is csinálni és nem kell rá még 10 évet várni.
A DJI haladását nézve ez a rendszer még 5 év múlva sem lesz benne a gépeibe inkább addig még kiad 4 féle Mavic variációt, hogy a 10 éves kisgyerektől kezdve egészen a 70 évesig mindenkinek legyen kedvére való.Ha meg mondani akarsz valamit akkor sztem írd le rendesen mert már nem először látom tőled ezeket a "nézz utána" lyukas mondatok.
Írtál valamit, de még sem mondtál semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Félre ne értsd, semmi bajom sem a neveddel, sem veled 

)
És a ház ezen (középső) eleme, ami éppen látszik: