Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fuhur

kezdő

válasz t72killer #7483 üzenetére

Én már régóta készítek térképet és 3D modelleket légifotókból. Egyenlőre jó szoftvernek az alábbi hármat tartom amiből egyik sem ingyenes:
    -Photoscan Agisoft
    -3D survey
    - Pix4D
    Ezek ára kb 1 milla (mindegyiké külön-külön). Professzionális eszközök de hobbyhoz túl drágák. Viszont ingyenes szoftot nem ismerek.

3D modellezéshez nekem az Agisoft jött be -épp most is két gépen futtatom mert megy egy feldolgozás már több, mint 40 órája :Y - Szintvonalas térképekhez, 3 modellezéshez pedig a 3D surveyt vettem meg.

A Pix4D nekem nem jött be. Valószínűleg az én hibám, de nem tudtam vele igazán jó feldolgozásokat készíteni.
    Itt egy modell Agisofttal:
    [link]
    Ez Horvátországban fotóztam Mavic Pro Platinum gépemmel.

Ne felejtsd el, hogy a feldolgozáshoz PC oldalról igencsak erőgép kell. Tapasztalatom szerint minimum 16, de inkább 32 GB memória (tök mindegy, hogy milyen minimumot adnak meg a szoftver leírásban mert az csak arra elég, hogy elinduljon a progi de feldolgozni nem fog értelmes méretű és minőségű képet) és erős GPU kártya. Az alaplapi proci annyira nem lényeg, persze nyilván ne egy múlt századi gép legyen :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés