Hirdetés
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
válasz
t72killer
üzenetére
Én már régóta készítek térképet és 3D modelleket légifotókból. Egyenlőre jó szoftvernek az alábbi hármat tartom amiből egyik sem ingyenes:
-Photoscan Agisoft
-3D survey
- Pix4D
Ezek ára kb 1 milla (mindegyiké külön-külön). Professzionális eszközök de hobbyhoz túl drágák. Viszont ingyenes szoftot nem ismerek.3D modellezéshez nekem az Agisoft jött be -épp most is két gépen futtatom mert megy egy feldolgozás már több, mint 40 órája
- Szintvonalas térképekhez, 3 modellezéshez pedig a 3D surveyt vettem meg.A Pix4D nekem nem jött be. Valószínűleg az én hibám, de nem tudtam vele igazán jó feldolgozásokat készíteni.
Itt egy modell Agisofttal:
[link]
Ez Horvátországban fotóztam Mavic Pro Platinum gépemmel.Ne felejtsd el, hogy a feldolgozáshoz PC oldalról igencsak erőgép kell. Tapasztalatom szerint minimum 16, de inkább 32 GB memória (tök mindegy, hogy milyen minimumot adnak meg a szoftver leírásban mert az csak arra elég, hogy elinduljon a progi de feldolgozni nem fog értelmes méretű és minőségű képet) és erős GPU kártya. Az alaplapi proci annyira nem lényeg, persze nyilván ne egy múlt századi gép legyen

Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- talmida: My Art II.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Mika 6EU Konvektor helyére szerelhető gázkazán (Sosem használt,Digitális,ventillátoros,zárt égéstér)
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- Steelcase Think v2 - irodai forgószék
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Új ASUS Zenbook 14 OLED Ultra 7 155H 32 gb ram 1tb ssd oled pillekönnyű akksibajnok Gari 2027.05
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- Szintvonalas térképekhez, 3 modellezéshez pedig a 3D surveyt vettem meg.