Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fuhur

kezdő

válasz bacus #7689 üzenetére

Drón és drón közt sok különbség van.
    Egy Inspire vagy hasonló cuccal munka okán műtárgyak között/fölött reptetni nyilván kockázat. No meg a megbízók is elvárták, hogy rendelkezzek felelősség biztosítással. Ez azért lényeges, mert senkit nem érdekel, hogy a cuccoddal mi lesz, de a másnak okozott kár megtérítésének garanciája az nagyon fontos!

Ezen felül rendelkezek 20+ darab drónnak mondott "izével". Ezekkel a kertben, lakásban, esetenként a pusztában szoktam reptetni ahol gyakorlatilag másnak okozható kárról nem beszélhetünk. Főleg, hogy ezen "izék" fele 200, de sok közülük 100 gramm alatt van. Ezekre értelem szerűen nincs és nem is lesz semmiféle biztosításom.

A drón eladások meg elég általános statisztikát mutatnak. Benne van a Tescos és a professzionális egyaránt és valószínűleg nincs benne a különféle kínai on-line beszerzés és biztosan nincs benne a nem kis számú otthon építés sem.

Biztosítás ügyben én a következők szerint gondolkozok:
    - Munkához kell, tehát megkötöm. Ez felelősségbiztosítás lesz.
    - Féltem és sérülés esetén szeretném ha a gyártó kedvezményesen javítaná cserélné. (nálam ez nem játszik) Akkor megkötöm a gyártó által kínált biztosítást.
    - Kicsi, játék vagy biztosan csak olyan helyen használom ahol a madár is dióval a csőrében repül nehogy éhen haljon. Nos ekkor biztosan nem kötök semmiféle biztosítást.

Új hozzászólás Aktív témák