Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
NvidiaRTX #8612 üzenetére
Most azért kell mélyen elbújniuk, mert kitaláltak egy olyan zseniális készüléket, mint a Pocket, és ezt valaki továbbfejlesztette?
Ráadásul ez egy még meg sem valósult termék, csak majd nemsokára elkezdenek kalapolni rá indiegogo-n...Amúgy az ötlet tényleg jó, évek óta ezt mondom, hogy egy ilyen kellene a sisakra, és az elgondolásom is pont ez volt, hogy tökre nem kell az optikának és a többi résznek egy helyen lennie...
Veled amúgy mi van? Miért utálod ennyira a DJI-t? Mi okozza azt, hogy bármi van, neked muszáj fikáznod a céget? Van valami személyes sérelmed velük kapcsolatban?
-
BEndre34
tag
válasz
NvidiaRTX #8064 üzenetére
Ingyenes és fizetős része is van, de a jelenlegi számítógépen, ahhoz, hogy a drón "valósághű" módon mozogjon / reagáljon, szinte élvezhetlen alacsonyan fut a grafika, így nem is néztem, mennyibe kerülne.
Elvileg (a leírás szerint) a szél is szimulálva van és elég alacsony felbontás mellett (vagy egy jobb gépen) a drón reakciók sem tűnnek olyan rossznak.
Kifejezetten kamera mozgás gyakorlás miatt kell, mert azt most télen egyszerűbb így. Emiatt a lesz@rom faktor nincs benne.
De szerintem sem ezzel kell megtanulni repülni egy x százezres drón vásárlás előtt, viszont ilyen időben gyakorlni elég jó (főleg, hogy saját távval lehet és nem gombokkal). Akár át ATTI módot is. Szerencsére (bár akkor nem így gondoltam) az első gépem GPS nélküli volt, így azon az elég sokat gyakorltam, mert más opció nem is volt.
Illetve a P3 és a mostani P4 esetében is direkt repülők néha így, mert sosem lehet tudni....
Egy biztos: Pár óra szimulátortól rosszabb drón "pilóta" nem leszek
-
válasz
NvidiaRTX #7753 üzenetére
Kábé, mint a Huawei. Ez történik, ha egy gyártó jobb termékeket dob piacra, mint a helyi patronált. Régebben úgy hívták, hogy védővám, most meg úgy, hogy mocskoskomcsikína.
Félreértés ne essék, én is inkább a Google-nek vagy az MS-nek adom ki az adataimat, mint bármelyik random kínai gyárnak, de azért az a boszorkány üldözés, amit művelnek, az minimum kétszínű.
Beszéljünk inkább a dróntörvényről. Tegnap kijött egy összefolglaló a Légtérhun; nem is reptetés feltételei a bosszantóak, hanem a vizsgakötelesség, pontosabban annak az ára. Hihetetlen pofátlanság, már megint.
[ Szerkesztve ]
-
-
bacus
őstag
válasz
NvidiaRTX #7680 üzenetére
Én is csak nézelődök, érdeklődök, DE
- kell a biztosítás, ami évi 20-25e között van
- de nem fog fizetni, csak ha minden rendben van. (de nem lesz, mert 30 nappal előtte megkérni a légtér engedélyt 3e ftért, gyakorlatilag esélytelen)nézegettem külföldi biztosítást, ahol
- nem lehet megkötni, mert kis hazánkra nem kötnek
- nem lehet megkötni vmi teljesen más okból, feladtam..Tényleg kinek van valami elfogadható árú biztosítása? Hol és hogy kell megkötni? Vagy ez a 20e ez jó ár? (a mini árának 20%?)
kíváncsian várom a fejleményeket, hogy most akkor mi lesz jan. 1-től, mert a mini és mini2 felértékelődik, ha mégis az eu szabályozása lépne érvénybe és lakott és tiltott területen kívül szabadon lehetne reptetni. (persze lehet ez lesz, csak egész ország tiltott terület lesz
)
A biztosításra visszatérve, ha lakott területen kívül röptetsz, mondjuk egy mezőn, tóparton, stb, mégis miben tudsz kárt tenni? (legalábbis a 259 g- os minikkel). Minek erre biztosítás?
Lehet félre értettem, de a 250g alattiakra Európában a lakásbiztosításoknál van lehetőség kiterjeszteni pár euroért, mint pl itthon is van a kutya tartóknak erre lehetőségük. Amíg volt kutyám ez pl fontos volt, hogy kirohan az útra egy tesla félre kapja a kormányt és összetör egy másik teslát, életem végéig sem tudnám kifizetni a kárt...
-
Fuhur
kezdő
válasz
NvidiaRTX #7652 üzenetére
Ez 22 perc dilettáns süketelés. Se a fogalmakkal nincs tisztában (pilótanélküli törvényt keverni pilóta által vezetett légijárművekre vonatkozó törvénnyel már több, mint csúsztatás), se a jogalkotással sincs tisztában (uniós jog és tagállami jog viszonya alapjaiban téves!).
-
t72killer
titán
válasz
NvidiaRTX #7542 üzenetére
Szerinted aki tilosban jár és tényleg le kéne szedni az égről, az fog regisztrálni, bejelentkezni bárhova? Hozzánk egyszer belesett egy drón az x+1. emeleten, ablaktól 30 centire lebegve. A dolog gyönyöre, hogy kisreptér védelmi zónájában vagyunk, azaz a mostani rendszer szerint is szigorúan engedélyköteles lett volna errefelé felszállni. (Németo-ból írok, nincs olyan minden alkalomra légtérhasználatit kérő szabály, mint Mo.-gon).
#7546+8: ennyi. Kötelező biztosítást mondjuk általánosan előírnék mindenkinek, egy rossz helyen átrohanó gyalogos is brutál károkat tud okozni akár a saját halála árán is - ami nagyon szomorú, de a végén te állsz ott egy totálkáros kocsival pl.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz
És te a videoknak hiszel, vagy a saját tapasztalatodnak? Én Budapest sűrű részein is repültem már, talán 100m volt táv, amikor csipogott, hogy nincs jel, gyenge jel. Kicsit mozogtam és megvolt. Mindezt úgy, hogy nem volt rálátás, két ház volt közöttünk.
És ha szeretnéd, olyan videót is tudnék készíteni, hogy szobán belül, fél méter távolságban sincs jel. Csak egy jelzavaró kell. Jelzavaróval pedig bármit megzavarok, nem csak a wifi-t.
Kiváncsi lennék ki volt az a barom, aki kitalálta ezt a mondást: akinek telik majomra legyne pénze banánra is... Autónál ez még igaz is. Van sok proli a panelrengetegben, akinek csak az számít, hogy meglegyen a fasza autó, persze 99% hitelből, törlesztgeti, amíg van állása, aztán amikor valami baj van, már viszik is az autót. De legalább megmutathatta, hogy volt - fullhitelből. Nem gondolom, hogy a drón egy olyan dolog, amit minden hülye megvesz, csak azért, hogy legyen. Ha így lenne, lépten nyomon jönnének szembe a drónok. Szintén Budapest és környező települések környékén még soha nem futottam össze másik drónnal, persze ez azt jelenti, hogy nem olyan helyeken járok, ami másnak is érdekes lehet.
A szabályok megszegését viszont igenis szankcionálják, súlyosságtól függően elsőre figyelmeztetéssel, utána pénz, majd elkobzás, repülés megtiltása, kötelező ismételt vizsga - ha lenne kötelező első vizsga
Ehhez azért még nagyon gyerekcipőben járunk, ezért szabad a rablás, szabad a fotózás, szabad a kukkolás, szabad minden, a károkozás is...
-
válasz
Én nem a járulékokat sokallom, hanem az ügymenetet tartom egy f@szságnak.
Miért nem lehet, a mai digitális világban azt megoldani, amit pl. az autópálya matricánál?
Kimegyek repülni a pusztába a légtér,hu-n vagy az erre csinált NER-es appon keresztül megnézem, hogy ott ahol repülnék éppen mi a helyzet, aztán a Simple-n keresztül veszek oda levegőmatricátBár amilyen retardáltak biztos ki fogják találni, hogy a drónra rá kell ragasztani majd egy A3 méretű fizikai matricát
Az egyik rotorjára!
-
válasz
"ezek a dróntörvény javaslatok teljesen jogosak mivel pilóta nélküli légi "járművekről" beszélünk."
Nem tudom eldönteni így hirtelen, hogy ez kettős mérce, vagy szelektív memória. Ha jól látom, mindkettő. Érdekes módon amikor drónoztál, neked se akaródzott ilyesmit fizetni; szerintem vagyunk vagy hárman ebben a topikban, akik DOE tagok biztosítással, és még légteret is igénylünk, ha kell. Részünkről még csak-csak érthető lenne egy hasonló kirohanás, de részedről finoman szólva is erős volt ez a mondat.
Szerintem te trollkodsz!
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz
A gyerek távirányítós autója és az otthoni kisvasút után azért nem fizetsz útdíjat meg casco-t ugye?
Azért mert a nevében szerepel a "jármű", ugye nem lesz egy másfél tonnás vas szerkezet amiben utazni tudsz, ugye?
Ne nyelvészeti alapon dőljön már el egy ekkora lehúzás.
Ha a cipőmre is azt mondjuk hogy jármű, ne kelljen adót fizetnie mindenkinek aki cipőt hord. 🙋♂️ -
Pompi
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #7535 üzenetére
Hu apám nem vagy semmi. De legyen. Egyrészt. Miért nem igazi drón a Mini 1? A jelátvitel miatt? Ühüm. Az Air sem igazi drón akkor gondolom.
Másrészt a Mini 2 is negyedmillió alatt van. De szerintem hagyjuk. Én ma szembesültem vele, hogy bekerült a nem igazi Mini 1 drón a Litchibe pár napja és kaptam az alkalmon, hogy olcsóbban vegyem meg. Tudod ez már csak ilyen emberi tulajdonság, hogy ha valamit meg lehet olcsóbban venni, akkor olcsóbban szeretném megvenni. Függeltenül a zsemem és a drónom (bocs, drónomnak látszó tárgyam) árának a mértékétől.[ Szerkesztve ]
-
válasz
NvidiaRTX #7513 üzenetére
Igen, hasonlítjuk. Mert az volt a kérdés. Nem bánnám, ha néha előbbre is olvasnál a kommentek közé, nem csak beleröfögnél egy utolsó komment valamely részébe úgy, hogy nulla előzményt néztél. Ha olvastál volna, többek között az is megvolna, hogy épp azt említettem, hogyan viszonyul egy vga a cpu-hoz, ha az adott szoftver éppen cpu-ra vagy vga-ra optimalizált. Hiába van mondjuk egy millás vga-d, ha az adott szovtver, amivel dolgozol, komplex egy vga-hoz, de optimális a cpu-hoz. Messze nem tudsz mindent megoldani vga-val, de ezt te valszeg pontosan tudod, csak megint szívozni jársz kommentelni.
-
-
-
-
válasz
NvidiaRTX #7427 üzenetére
A figyelemfelhívás nálad elég egyedi formában nyilvánul meg, azt azért valjuk be
Talán azért, mert nem tudta és ezt a fórumot sűrűbben olvassa...RTX3080 témához inkább "no comment"
Nem, nem olvastam végig, mert egy idő után meguntam, illetve nem a kedvenc márkám kedves "Aura"... A vélemény bárkit érdekelhet ha az objektív és nem csak arra megy ki, hogy folyton a negatívumot szajkózza. A fórumok kellenek
Nem pécéztelek ki, sőt még privátban is irtunk pár sort, ha emlékeznél
Egyébként meg írtam, hogy semmi személyes, csak a sok negatívumnak meglett a "gyümölcse"
Neked is jó repülést és Hajrá Haladás
Bár a hsz. elején lévő harmadik kérdő mondat után... nem is tudom... -
válasz
NvidiaRTX #7423 üzenetére
Hónapok óta olvasom itt a negatív gondolatmeneted aminek ugye sajnos most meg is lett az eredménye... Nem értem tényleg, hogy a sok fikázás helyett miért nem lehet valami hasznossal tölteni az időt... Folyton csak olvastam és nem reagáltam, de itt azért már nem álltam meg, mert a fórumtárs is ugyanazt olvasta és szó szerint tényleg beleverted a parát, amit teljesen feleslegesen, hiszen köztudott, hogy nem mindenkinél jelentkezik, ill. egy szóra cserélik a teljes eszközt. Semmi bajom veled, nem személyeskedek, csak nekem pl. ha valami nem tetszik, vagy negatív a véleményem róla, akkor nem hangoztatom 273x, hanem inkább tovább állok és értelmes dolgokra próbálom pazarolni az értékes időmet...
-
válasz
NvidiaRTX #7384 üzenetére
Dehogy. Ugyanez volt anno az "internet törvénnyel is"de amiben olyan faszságok voltak, hogy a szolgáltatóknak majd még a forgalom után is kell fizetniük (kBájtontként
) meg olyan is volt, hogyha kell a telepített kábel után is adót fizetni (tehát aki a tizediken lakik, vagy a háza a kert végében van, annak drágább lesz a net) meg egyéb hagymázas faszságok. Aztán mivel teljesen betarthatatlanra sikeredett mindenki sz@rt rá magas ívből még azok is akiknek betartatni kellett volna, így szép lassan igazodott az EU-s normatívákhoz. Ez lesz ezzel a baromsággal is, mert barokkos túlzás lenne másnak nevezni.
Egyébként is tegye a szívére a kezét közületek, volt valaki aki tervezte, hogy elmegy kirándulni és előtte 30 nappal kért légtérhasználatit a útbaeső várrom körberepülésére?
Na ugye... Szarni rá magas ívből. -
Fuhur
kezdő
válasz
NvidiaRTX #7362 üzenetére
A rossz hír, hogy gondozásmentes akku nincs! Még az sem az amire ráírták. Az autó aksik sem azok, de a használatuk helye (autó) okán élettartamuk során az autó gondoskodik a "szükségleteikről".
Viszont, ha nem használod az autót egy fél évig, vagy ami gyakoribb a motort leállítja a legtöbbünk télire, ha az aksi töltéséről nem gondoskodsz (csepptöltés), akkor tavaszra kuka. Vigyázat, nem lemerült hanem a legtöbb esetben kuka. Általában már nem képes töltést felvenni.A "smart" aksik éppen abban segítenek, hogy megpróbálják az aksi igényeihez legjobban igazítani a körülményeket. Szóval szerintem ez nem átok, hanem szolgáltatás. Aztán vagy él vele az ember, vagy nem.
-
Geresics
addikt
válasz
NvidiaRTX #7364 üzenetére
"A márka topic-ban jót vagy semmit a termékről igaz?" - ez egy baromság. Viszont, amit Te csinálsz, az nem más, mint fröcsögés, reklamálás, kamuzás, és indokolatlan panaszkodás, amiben nem látos más célt, mint a közösség rombolása
Említrhetném akár az utolsó hozzászólásaid, akár korábbiakat, mind egyetlen célt szolgálnak: hogy Te megmond, hogy minden sz@r. Kis túlzással még az akku is rohadjon meg, hogy töltést igényel!Szépen kérlek, menj, és rontsd máshol a levegőt, vagy próbálj meg konstruktívan állni a topikhoz! Ne a DJI-hoz, hanem a topikhoz!
-
válasz
NvidiaRTX #7295 üzenetére
Ez igen! Hátha jót fog tenni az áraknak majd... Szerintem a Sony mérnökei és fejlesztőcsapata eddig gyűjtögette az infókat és figyelte a technológiát éveken keresztül és a megfelelő időben robban be a termékkel, hiszen tényleg úgy tűnik, hogy egyre kevesebb a lényeges fejlesztés, mert az, hogy hozzáadnak ilyen - olyan szenzort az valójában nem fejlesztés, hanem a termékpalettán belül lévő technológiák ide - oda dobálása...
-
-
Statikus
senior tag
válasz
NvidiaRTX #7269 üzenetére
Miért is rakná bele a csúcstechnikát egy alap "mini" készülékbe a gyártó?
Azért vannak kategóriák, úgy, mint az autóknál, hogy az ember fia el tudja dönteni mire van szüksége, mit tud megfizetni.
Egyszerűség kedvéért van egy VW Polo, egy Golf, egy Passat és egy felsőkategória (nem ismerem a márkát). Egy Pólóban soha nem lesz 4 elektromos ablak, duálklíma, sportfutómű, golyóálló üveg akármi... mert az egy belépő szint. Vegyél felsőkategóriát, abban benne lesz minden, amit csak akarsz.A Mini egy belépő szint, a Mini 2 is az, csak 1-2 évvel későbbi kiadás.
Ez egy 249 grammos drón, arra van, hogy olcsón megkapd, legyen egy DJI élményed, érezd, hogy ez nem egy szar olcsó 20 ezres repülő valami, hanem egy DJI drón. Arra van, hogy megszeresd, hogy többet akarj. Ha többet akarsz, veszel újabbat, nagyobbat, még többet.
Na ez a Marketing.
Az, hogy nem rakják bele a legkisebb termékbe a csúcskategóriás elemeket az inkább üzletpolitika, nem marketing - szerintem.Valamikor, közel 30 éve nyári munkaként dolgoztam IBM-ben, HHD-ket szereltünk. Emlékeim szerint akkoriban még megbájtokban mérték a HDD-k kapacitását. "Belsősként" hallottam olyan infókat, hogy már létezik a 2GB-os technológia, de majd csak 2 év múlva adják ki, mert amiket most gyártanak, azt is el kell adni... Ez nem marketing, hanem üzletpolitika. Szerintem.
-
válasz
..Amúgy érdekes, hogy az baj, hogy van Mini 2, de az már nem baj (részedről) hogy a Skydio(1-2)-t a cúnya bácik nem is forgalmazzák Kanadán és az USA-n kívül. Az teljesen rendben van. (?).
. Mindenki örülne egy tisztességes piaci versenynek, de ha valami nem kapható - nincs a piacon - akkor az nem verseny. Nekem a Skydio követési rendszere egyszerűen nem kell. Van, akinek igen. Ezek igények, amik egyéniek. És ha az én személyes igényeimet nézem, akkor ha ezt a tulajdonságát - ami engem egyáltalán nem is érdekel - leszámítom, a Skydio az, ami ennyiért rohadtul nem éri meg. A Starter KIT 1000 dodo lenne, ami megnyugodhatsz, itt nálunk 420k lenne forintban, és ez csak a starter KIT. Ehhez az árhoz annak a gépnek a tudása nulla. (Mondom, a követési módot, mint érdektelen tényezőt leszámítva).
-
válasz
""De a Mini 1 megjelenésekor már rég volt Ocusync. Akkor miért nem került bele? Hát mert eladja most neked a Mini 2-ben azért"
.
-Nem azért. Hanem azért, mert eladta az Air 2-ben, ahol nem csak azt tudta felmutatni, valamint nem volt megkötve a keze a súlykorlátban, mint a miniben a 249g. Látszik, hogy szenvednek, mert ezt a gépet mindenképpen 250g alatt akarják tartani, de kell neki a jobb adatátvitel és az erősebb motorok is, mert sajna túl könnyű és annyival nem erősebbek a motorjai, amennyire könnyű.
Sajnos nálunk nem csak 50 dollárral lett drágább a kettő az egy debüt árához képest (FMC). HA így lett volna, akkro az max +15k-t jelentett volna, és nem hiszem, hogy akkor ez a +15k sok lenne ahhoz képest, amennyi pluszt beleraktak. Ezt már kurvára nem lehet a szar forint/usd/eur árfolyamra fogni, mert az 50 dodó az 50 dodó, és a mostani szar ft/usd árfolyammal számolva is csak ~+15k lenne. De ez nálunk valamiért (talán a kereskedők nagyobb haszonkulcsa???) inkább lett plusz negyven ezer mint tizenöt -
válasz
"De a Mini 1 megjelenésekor már rég volt Ocusync. Akkor miért nem került bele? Hát mert eladja most neked a Mini 2-ben azért."
Ja, a BMW-nek is van nagyblokkos motorja ezeréve, mégsem az az alap a hármas szériában, soha nem is volt az, mekkora sutyerák banda már! Sőt, a rohadt AMD is 16/32-nél jár már, hát miért nem adja 50 ezerért a belépőszinten azt is?
Félve kérdem: hallottál már olyat, hogy a fejlettebb technológia először a gyártó drágább termékeiben jelenik meg (amelyen több prodfitot realizál), és csak utána szivárog le a belépőszintre? Ennek hiányában kábé senki nem venné a drágább modelleket. Jó, hogy a Tellóba nem akarsz OcuSyncet már ezen az alapon... Nevezheted marketingnek, vagy egyenesen átverésnek, teljesen mindegy, a gyártók ezeréve a fentebb leírt utat követik egy technológia bevezetése majd elterjesztése során, ha tetszik Neked, ha nem. Különösképp így van ez, ha nincs közvetlen konkurenca. És nem, nem csak a DJI, meg kell nézni, mit csinált az Intel 5 éven át gyakorlatilag teljes piaci dominancia mellett.
Vagy, mutatnál végre egy olyan drónt, ami fele annyiért Ocusync-hez hasonló átviteli rendszert kínál, legalább olyan stabil szoftveres, alkatrész, valamint szerviz háttérrel, mint amit a DJI nyújt itt, Európában? Esetleg ugyanannyiért? Ja, hogy nem tudsz. Akkor erről ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
NvidiaRTX #7263 üzenetére
Esküszöm, Neked magával a branddel van bajod, nem a termékekkel. A FIMI hasonlatod komplett nonszensz. A DJI Pocket bő félévvel korábban lépett piacra, amit a FIMI frankón lemásolt, és kiegészítette ezzel-azzal. Maga az ötlet, a megvalósítás a DJI nevéhez fűződik, és ezt mind egy olyan termékbe tolták, ami új piacot teremtett, mert azért az akciókamerától távol van. A kiegészítők terén igazad van, az pofátlan lehúzás, ezért is nem vettem meg a Pocket-et, és nem is fogom. Hiába olcsóbb a Palm, hiába tud többet (papíron legalábbis, mert azért az első tesztekben még volt negatívum is bőven szoftveres oldalról!), jelentősen később jött, kvázi klónként. Még jó, hogy nem kerül annyiba, csomó költség már eleve nem terhelte, hiszen 90 százalékban másolt a cucc. Nem védem a DJI-t, de az az elvakult támadás, amit időről-időre folytatsz itt a márkával szemben, az finoman szólva sem korrekt, és személy szerint rohadtul unom is már. Engedd el, ne vegyél és kész. Nekünk meg, akik "hülyék", jó lesz a DJI még egy darabig, mert ha nem is tökéletes, sokkal kisebb lutri megvenni bármelyik terméküket, mint egy noname brand másolatáért kifizetni X összeget. Szerintem a Mini 2 egy kifejezetten jó fejlesztés lett, maximum az lehet dühös, aki néhány hete, hónapja megvette az 1-es verziót. Az Occusync implementálása valódi előrelépésnek tekinthető ebben a méret és árkategóriában, akkor lenne jogos a sav, ha tesztem azt csak pár perccel több repülési időt, kicsivel jobb kamerát, meg egy új színt kapott volna, mondjuk 30 százalékos felárért. De nem ez történt, nagyon nem. Az első gépet is lehetett szeretni, de így, hogy a leggyengébb láncszemet orvosolták, már kvázi piacvezető gép lesz ebben a kategóriában. Az árazása meg ennek megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
NvidiaRTX #7259 üzenetére
Az a legnagyobb probléma, hogy az általad említett olcsóbb és jobb (mint a Dji) nem létezik. Vagy olcsóbb (de szarabb), vagy jobb (de drágább, sokkal). Ha lenne, azért tudnánk róla. Próbálkozások voltak és vannak, de valahogy az olcsóbb és jobb soha, senkinek nem sikerült. (Eddig) Láttunk és látunk nap mint nap ilyet. Vagy HW szinten, vagy SW szinten marad alul. Nézd meg a Xiaomi-t. Majdhogynem végtelen pénzük van, mégsem tudnak letenni az asztalra egy olyat, amit te említesz. Megpróbálták, sokszor és eddig még soha nem sikerült nekik. Mindig van valami, ami miatt nem jön össze nekik. A drónokat gyártó és tervező cégek szinte naponta kiáltanak ki Mavic killer drónokat, de ahogy telik az idő, kiderül, hogy nem igaz. Mégis a legtöbben Dji gépeket vesznek. Amik - hozzáteszem - szintén nem tökéletesek. De mégis közel a legjobbak. Na, ennek az árát kérik meg. A piac az ilyen. Ha nincs igazi konkurencia, ők szabják meg az árakat. Ha lenne mellettük 3-4 gyártó, akik csak ugyanezt a színvonalat tudnák hozni, csak olcsóbban, akkor rá lennének kényszerítve legalább az árcsökkentésre, lenne piaci verseny. Most nincs. Amíg ez nem változik, addig ez így is marad... Nekünk vannak igényeink és elvárásaink, ezek alapján veszünk gépet. (Vagy építünk). Neked ez a tudás nem elég, amit egy mini tud, akkor vegyél olyat, ami tudja. Igen, az valszeg sokkal drágább lesz. De neked ezek az igényeid. Ez van. Az én igényeimnek ebben a szegmensben ("kamerás" drónplatformok) bőven elegendő egy sima MP is, az első szériás. Amire nekem az kell, arra elég. Könnyen, olcsón javítható. Saját magam által. Én a kamerát nem igazán filmes szempontból nézem, ez a része nekem nem érdekes. Ha az lenne, van a termékpalettán olyan, ami biztosan megfelelne. Az is igaz, hogy drágább egy ilyen kamera, mint egy komplett csúcsgép a kommersz kategóriájukból. De az élet ilyen, Ha valamit akarsz, és van pénzed rá, megveszed. Ha nincs, nem veszed. Nekem is tetszik pl. a Tesla, de nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig nem lesz ilyenem.
. Fikázhatnám én is őket, hogy mér' 21 milla egy belépő autójuk, ami pont tetszene, mert sokallom és szerintem nem ér annyit. Senkit nem érdekel. Ennyi az ára, megveszik ennyiért. Pont. Nekem nem telik rá, én nem fogom. Az élet ilyen.
. És igen, van olyan is, amire telik, tetszik is és nem veszem meg, mert szerintem nem ér annyit. De ez sem érdekel senkit, mert ez csak az én véleményem és amíg eladható (méghozzá elég jól) a piacon, addig nem is lesz az a valami olcsóbb. (Nem kell messze menni, ott a VGA piac. Az Nvidia kártyájának ajánlott fogyasztói ára 499 dodó, ami cirka 150 khuf lenne, erre 420-450-ért árulgatják. Ez is nonszensz, mégis ez van).
[ Szerkesztve ]
-
Fuhur
kezdő
válasz
NvidiaRTX #7263 üzenetére
Igen, igazad van: a váztörések tényleg a cég fiaskóihoz tartozik. Először emlékeim szerint a P3-asoknál jelentkezett. De azért ne legyünk elfogultak, másoknál se tökéletes. Ezzel együtt elismerem, hogy ez komoly minőségi probléma.
És az is igaz, hogy sok minden nem kerül bele a legújabb termékbe éppen azért, hogy a következőbe legyen újdonság. Ez egy gyorsan fejlődő tech-piaci termék. Elvárás -mind tulajdonosi, mind pedig vásárlói-, hogy legalább évente jelenjen meg valami új. Fentebb már írták, hogy ilyen a mobil piac de ilyen a számítógép különféle területe és akár az autópiac is. Megveszed a tudom is én melyik márka új modelljét és egy év múlva ugyanaz a modell "neu" vagy akármilyen jelzéssel már tartalmaz egy csomó új szolgáltatást amit technológiai szempontból már a tiedbe is betehettek volna, de nem tették.
Ez a trend valószínűleg be fog dugulni. Azért gondolom, mert most még olyan dolgokat tesznek bele az újabb és újabb kiadásokba amire az átlag drónozónak valóban szüksége lehet. De már most is látszik, hogy az újítások nem mindegyikére ugrik a nép mert a régi is megfelel még ma is a céljainak. Ezért aztán az újdonságokra egyre kevesebben lesznek vevők mert valójában csak egy igen szűk rétegnek kell akik viszont nem fogják az iparágat eltartani.
Ettől még igaz az, hogy nem kötelező megvenni. Mindenki saját preferenciái szerint választhat és vásárolhat.
-
Geresics
addikt
válasz
NvidiaRTX #7254 üzenetére
Én tudtam, hogy mit veszek, ezért nem is hisztizek. Ez olyan, mintha reklamálnál, hogy az új GoPro jobb, mint a régi. Vagy az iPhone 12 jobb, mint a 11. Vagy Samsung, Hiawei, stb...
Aki ezt nem képes felfogni, az hiwztizze tele nyugodtan a fórumokat, meg hogy van neki jobb olcsóbban... jah, és mikor kérdeznek, hogy mi, véletlenül se válaszolj, az nem módi... -
-
válasz
NvidiaRTX #7217 üzenetére
Annyiracinikusvagy!
Szerintem azért nyomják ki mert a mini a DJI olvasatában egy belépő szintű drón; tehát a sok vérpistike ezt fog kérni a Jézuskától, amit gyaníthatóan azonnal fel is fog csavarni a Karácsonyfára.Ha meg kiviszi, hát vigye a szél jó messze, mert akkor a pluszban megkötött Care sz@rt sem ér... Nekünk nem baj! Tavaszra lesz sok eladó távirányító meg akku, táska és egyéb tartozék az aprón!
-
válasz
NvidiaRTX #7162 üzenetére
Mostanában nekem sincsen kedvem, munka lett volna de akkor úgy esett, hogy ahhoz inkább tengeralattjáró kellett nem drón.
Nyár végén találtuk ki a barátommal, hogy együtt repkedünk. De közben meg neki megszületett a kislánya és így lett jobb hobbijaMeg ilyenkor olyan párás a levegő, hogy még normális felvételt sem lehet csinálni. Szóval megértem, hogy neked sincs kedved reptetni.
-
válasz
NvidiaRTX #7081 üzenetére
"Ahhoz hogy annak képességeit kihasználjam egyáltalán megérje a befektetés még csak hobbi célból is ahhoz rengeteget kellene utazni az meg ugye nem ingyen van.
Utazni azért, hogy ne mindig ugyan azt a halász tavat videózzam le meg nem mindig a szomszédok felett repkedjek."Ezt a részét speciel megértem, de ez igaz majdnem minden hobbira. Én például most fotózok, csak kedvtelésből, semmi zsé keresés. Mégis, kiöntöttem az ablakon nemrég egy FX váz és néhány alap objektív árát, mert amikor volt rá időm és csináltam, zavart, hogy az addigi belépő rendszerem miatt helyenként zajos a kép, és végül egyszerűen nem kaptam vissza az elkészült kép értékében azt az energiát, amit egyébként beletettem.Nem olcsó váltás volt, és nem mondanám, hogy sz@rom a pénzt, sőt, ez elég komoly befektetés volt, ennyit a gépemre sem költök, pedig az munkaeszköz is egyben. Ráadásul jó, ha egy héten egyszer van lehetőségem fotózni (porté vonalon mozgok, ugye oda kell még egy ember is, akit fotózhatok). DE, ha az embernek hobbija van, arra áldozni kell pénzt és időt is, előbbiből ráadásul ugyanannyit, ha egyszer használod egy évben, meg akkor is, ha naponta hajtod. Pont, mint a motor. A Sparkot ezért nem cseréltem le végül én sem, pedig nagyon rezgett a léc.
"Továbbá rendes szabályozás sincs ami iszonyat zavaró, mindig ott van egy minimális bűntudat az emberben, hogy tiltott repkedést hajtok végre és ha leesik akkor meg még kárt is okozhatok aztán nem véd meg még a jó Isten sem a következményektől."
Erre azért van megoldás, még ha nem is "rendes" a szabályzás. Persze, a Te döntésed, hogy élsz vele, vagy sem. Azért egy kifutó Sparkot vennék a helyedben, csak az ízéért, és hogy megmaradjon az irányítási rutin. Nemrég akciózták Arsnál, egy százas volt.
[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
válasz
Minden érveddel maximálisan egyet tudok érteni. Ennek ellenére annyira élvezem azt a pár alkalmat amikor tudok egy jót repülni és szép felvételeket készíteni, hogy nekem ezért "megéri" megtartani a drónt. Viszont pont ezen indokok miatt nem fogok jobb, drágább drónra váltani a Miniről egy darabig.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Plussz hozzátenném még, ha a júzer - mint pl én - olyan képeket, videókat akar mint ahogy az marketing anyagokban is szerepel, akkor a reptetés utan még oda kell ulni a gép elé, es szoftveresen dolgozni a felvett képsorokon hosszú órákat. - külön video - külön foto szoftver persze. Es erre egyszerűen se időm, se energiam, pedig érdekel a téma. Plussz ezeken kivul természetesen Tanuld meg a dronnal valo repulest, manőverezést fotozast, mikor milyen beállításokat hasznalj. Na, akkor most meg egy nd filtert is felpattintani stb.
Ezeket a képeket a telefonommal keszitettem, semmi utomunka, auto beállításokkal:
https://kepkuldes.com/images/a17dd59611fb382c3a18c79d23a99559.jpg https://kepkuldes.com/images/d22bb1e8ccf31ab37463ceddf0827518.jpg https://kepkuldes.com/images/364a78466c9a1a7c088fc423bbc79f10.jpg https://kepkuldes.com/images/f529a53795b4050c8816c6e31a19b5c1.jpg
A p4-el hogyan tudok ehhez hasonlo kepeket csinalni, utómunka nélkül?
Sehogyem.
Pedig egy többszázezer forintos celeszkozrol beszelünk. -
válasz
Én meg örülök, hogy van a távval is 1 kilón belüli cucc a táskában, aztán, ha nincs orkán, akkor az emberek által esetleg járt útról félrehúzódva felszállok a géppel, hogy megnézem fentről is, más perspektívából a terepet. Erre az Air 2 telitalálat, mert a képminősége rendben van és a 20 perc + repidő is okés.
Ez a kép készülte előtt nem sokkal ott bohóckodott egy Minis tag, pont az emberek által járt út közepéről szállt fel vele, aztán ott repkedett pár 10m-ekre az emberektől.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
NvidiaRTX #6978 üzenetére
Ne add el! Előbb-utóbb ennek változnia kell. Ezek a para emberek bele sem gondolnak,hogy a fejünk felett egy tucat műhold cm-es felbontású éles fotókat készítenek amik sokkal részletesebbek mint a mai kereskedelemben kapható drónok kamerái....
Én drasztikus lépésre szántam el magam. Ha sikerül pár hónapon belül kiköltözök az isten háta mögé ahol senki nem szövegelhet mert repkedek. -
válasz
NvidiaRTX #6978 üzenetére
Ha nem valami kiemelt ojjektum közelében reptetsz, vagy ott ahol sok az ember (tömeg felett) akkor igazából még a közeg is sz@rik itthon a drónozásra.
Nekem volt már olyan hogy a hajcsavarós, borgőzös lehelletű, 3 fogú néni rámhívta a rendőröket a XVII-ik kerületben, mikor egy adótornyot repültem be. Kijöttek a rendőrök, kérdezgették, hogy hol a drón, mondtam, hogy kb egy kilométerre az M0 mellett a toronynál (fel sem merült a légtérhasználati)
Erre megkérdezték, hogy Tarcsai útig is elmegy, mondtam nekik, hogy azon túl vagyok.
Aztán kérték, hogy nézzük meg a qrvákat, hogy ki van éppen kint
Nagyon durva volt, hogy kb 150m magasan volt a drón, de simán vágták a 12"-os tableten, hogy melyik lány kicsodaMajd fájlalták, hogy de jó lenne nekik is egy ilyen.
-
Tomdriver
őstag
válasz
NvidiaRTX #6962 üzenetére
Szerintem jó ez, van ahol egész jól lekövetted őket.
Láttam egy WRC videót, ahol egy ugratónál a járgány motorháztetejével elérte a drónt. Hogy mi lett a madárral azt nem tudom, de a versenygép mit sem zavartatta porolt tovább. Mondjuk ez már merész, bár lehet a drónpilóta sem számított ilyen magasságban drón - jármű találkozásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Eredeti játékok OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif Ip kamera
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- Stadler Form Oscar Little Titanium hideg párásító
- HONDA Civic 1.5 Lsi.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest