Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A legolcsóbb alternatíva egy használt air1-es. Lehet még újonnan kapni?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
batka460
üzenetére
Szerintem mindent leírtál ami szóba jöhet. Én is ahogy olvastam egyből csatlakozó problémára gondoltam, mert az szokott olyan lenni, hogy érzékeli és eldobja folyamatosan. De mivel írtad, hogy nem az ráadásul nem is egyedi jelenség, így szerintem egyenlőre nem lesz megoldás rá.
-
válasz
N.otorious
üzenetére
Ez azért durva...
-
-
-
Persze, én sem repkedek vele viharban, de ha hirtelen valami van akkor a miniben nem sok tartalék van e téren. Meg az nem tetszik még benne, hogy kis túlzással tejfölös doboz vékonyságú műanyagból van. Persze értem én, hozni kellett a sújt.
Ettől függetlenül ha lenne benne Active Track, akkor már rég mini 2-öm lenne, de hát akkor a profikon kívül jószerivel nem is vennének a dji-tól más drónt csak a mini 2-őt.
De még így is nagyon népszerű. a távja is nagyon jó. -
-
-
válasz
Al Capone
üzenetére
Jó kis drón (akkuidő, ocusync stb). Viszont még a sima air-hez képest is butácskának mondható. Nekem is sima air van és már rajta volt az ujjam a rendelés gombon, hogy lecserélem egy mini 2-re, de aztán meggondoltam magam. Nem drónozok gyakran, de ha előveszem, akkor szoktam használni azokat a dolgokat amikre a mini2 nem képes. Fcc-re már újkorától át van állítva, így a hatótávval sincs gondom. Egyedül az üzemideje a gyengéje.
-
-
-
válasz
majestic
üzenetére
Vannak itt nálam okosabbak, de ha nincs regisztrálva, ráadásul ha nem csináltál semmit csak bejelentés érkezett rád, akkor szerintem nagy hacacárét nem csinálnak és talán nem is tudnának utólag. De én azt mondom neked, hogy a megoldás az, hogy ne reptess lakott területen, pláne ne egy lakóparkban. Különösen ha tudod, hogy tele van rosszindulatú emberrel. Én egyszer reptettem csak lakott területen belül vagy talán kétszer, de az is egy nagy park területén volt, ahol nem volt a közelben lakóház. Ezt leszámítva csak kin a természetben. És ott legalább tutira nem buzerál senki sem.
-
válasz
majestic
üzenetére
Csak abból tudok kiindulni amit a neten írtak, hogy ha csak rosszindulatú bejelentés alapján kerültél bírság közelébe, akkor gyakorlatilag pár tíz ezerről van csak szó. Aki ilyen helyzetben volt, mindenki ilyen nagyságrendű bírságról számolt be tudomásom szerint. Akik repülőtéren illetve közelében és egyéb kényes helyeken csinálták a fesztivált és feszültséget, azokról nincs infó, hogy miben "részesültek". De azokat meg is érdemlik.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Segítettem magamon, hátha valakinek még jól jön. Link.
-
DJI szimulátor programnál hogyan lehet kapcsolódni a távval? Nem találtam rá lehetőséget,vagy csak egyszerűen én vagyok a figyelmetlen.
-
-
Dunán drónozom a legtöbbet, nekem a sirály a rémálom. Nagy is, és sokszor agresszív is...És általában sokan vannak.
-
-
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Valamit nem jól csinálsz, mert a módszer még mindig ugyanúgy működik.
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
A fake gps egy app amit le kell tölteni, a store-ban ugyanúgy ott van.

-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nem működik már? Hogyhogy, applikáció megakadályozza már?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nem tudom, hogy a "városi röpködők" mit fognak a jövőben csinálni, de abban biztos vagyok, hogy az a réteg aki kinn a természetben röpködött eddig, azok ugyanúgy minimum 95 százalékban illegálban fognak mit eddig. Ezek közül sokan semmiféle fórumot nem követnek, tojnak nagy ívben az egészre, azt sem tudják hogy mi van.
-
Hm. Már a tévében is reklámozzák a mini kettőt.
Nem igazán láttam még, hogy drónt reklámoztak volna. Mármint a DJI Budapest reklámozza, ha jól emlékszem. -
-
-
-
"Szóval az éjjellátó és a hőkamera nem feltétlenüln azonos."
Ez így van, ezért is jegyeztem meg. Azaz nem hogy nem feltétlen azonos, hanem egyáltalán nem az.
Amúgy jól leírtál leírtál mindent, de egy kis kiegészítés: "Nagyon sok éjjellátó "egyszerű" fényerősítő"
Pont ettől éjjellátó az éjjellátó, legyen az hagyományos vagy digitális változat. Ha nincs benne fényerősítő, akkor csak egy sima infrakameráról beszélhetünk, ami pusztán a mesterséges infrafény segítségével képes látni a sötétben. Csak a környezeti fényt használva gyakorlatilag kb ugyanúgy vak és használhatatlan mint egy sima kamera.
Bár azt még hozzá lehet tenni, hogy a "valódi" éjjellátóknál sem kell csak a környezeti fényre hagyatkozni a használatuk során. Ezeknél a környezeti fény mellett segédfénynek lehet használni pluszban infrafényt is, ami még jobbá teszi a képet, legyen az hagyományos vagy digitális éjjellátó. Az éjjellátóknál a különböző infra és lézervetők használatának valójában akkor van nagy szerepe, ha nagyobb távolságra akarunk kémlelni, ahol a környezeti fény adott esetben már kevés lehet. Egy jó lézervető simán elvisz ezer méterre is.
Hőkamerák meg aztán tényleg egy teljesen már világ, teljesen már technológián alapulnak.
A köztudatban sajnos a legtöbb embernél az éjjellátó,infra és a hőkamera fogalma egy dolgot takar, holott a valóságban teljesen eltérő dolgokról van szó amik közül a hőkamera emelkedik ki leginkább a működéséből adódóan.
Na jó, befejeztem az off-ot, elnézést.

-
"Infrán meg látszik ahogy a föld alatt izzik a fa."
Azaz a hőkamerán látszik ahogy izzik...
Az infra az mást takar. Csak azért kukacoskodom, mert egy másik hobbim az éjjellátók és a hőkamerák. Amúgy ez milyen flir kamera? Valami régebbi esetleg? A hőképfelbontása nem a legacélosabb. Persze a felhasználási terület a lényeg. -
-
Én a legtöbbet szinte víz felett repülök az Air 1-el. Dunai árterületek, nagy Duna. Rengetegszer megközelítettem már a Dunán a különféle bójákat is, és soha semmilyen probléma nem volt.
-
Nem rossz ez az új mini, fogják vinni szerintem nagyon. Pár nap alatt elözönlötték az eladó használt régi minik az internetet.
Itt azért én is szívesen tesztelnék...Bármilyen drónt.
-
-
válasz
Tomdriver
üzenetére
Szokott néha változni az ára, de ez most olyan fura. Néztem, hogy az arukeresőn összesen jelenleg négy helyen van csak 300 alatt (275-280 környéke), máshol mindenhol 300 fölött van. Elég sok helyen árulják még. Én több mint egy éve vettem, de szerintem talán akkor sem volt így fenn az ára mint most.
-
Mitől ment fel ennyire az air 1 ára? Pár hete még egy csomó helyen 250 alatt is volt a fmc, ehhez képest most nagyon fel ment.

-
-
-
-
-
-
válasz
KillHates
üzenetére
Gondolom az Air EU üzemmódban volt? Amikor megvettem és még az átállítás előtt voltam vele, akkor nekem dettó ugyanez volt, sokszor már 500 méteren belül jelet vesztett lakott területen kívül. A neten előtte sok videót néztem, volt akinek tovább ment, volt akinek csak addig míg nekem....Mindenesetre kicsit csalódott voltam. Bár még csak egy hete volt meg és előtte úgy voltam vele, hogy nem fogok belenyúlkálni, de végül is elhatároztam magam, hogy átállítom FCC-re mert a netes videók nagyon meggyőzőek voltak. Nem is bántam meg, kis túlzással hatótávban mintha egy másik drónt kaptam volna. Ugyanazon a helyen ahol korábban jelet vesztett az átállítás után ugyanazon a magasságon majdnem 2 km-nél fordultam vissza vele. Még nem vesztett jelet, de már gyenge volt és nem mertem vele tovább menni. A képszaggatás is (úgy, hogy nem is voltam messze vele) ismerős volt korábbról amit te is írtál, az átállítás ezt is megoldotta. Már csak ezért is érdemes volt átállítani, hogy stabilabb legyen nem csak azért, hogy messzebb menjen vele az ember.
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Szerintem három esetben csipig (persze eltérően). Akadályészlelésnél, hazahívásnál és akkor, ha merülőben van a táv akkuja. Nem a legutolsó van nálad?
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én nem fizettem légteret sehol sem csak a kolléga. Az én példámat csak megemlítettem, hogy mindenféle ultrakönnyű kisgépekkel meg siklóernyőkkel olyan helyeken és magasságban repkednek, ahol szerintem nem is szabadna és kétlem, hogy bármiféle engedélyük lenne (pláne a siklóernyősöknek). Persze ezt csak így gondolom, de lehet, hogy tévedek.
-
-
-
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Az S9-em az 1000 nit felett van. Nem tudom, hogy a samsung táblái is tudnak-e ilyen értéket. Ezt akkor néztem meg, amikor itt nagyon téma volt pl a smart táv fényereje (1000 nit), hogy az mennyire jó napsütésben.
-
válasz
Aannddeeee
üzenetére
Arra utaltam, hogy fura, hogy ők nem fogták arra. Miért, ezt a dolgot kipróbálták egyébként a boltnál?
-
válasz
Aannddeeee
üzenetére
Csodálkozom rajta, hogy nem hivatkoztak arra, hogy user error...
-
-
válasz
Geller72
üzenetére
Igen, ez így teljesen normális.

A másik dolog is tényleg úgy van amit szintén twine írt: "Hogy a Jóskának is fennakadt a múltkor, meg a Pistának is ilye'nnye vó't nem, ami elrepült!?..."
És tényleg így van.
Még tavaly egy szintén Dunai röptetés alkalmával arra sétált egy idős házaspár. Megálltak, pár szót váltottam velük. Mondta az ember, hogy vigyázzak nagyon a drónomra, mert nemrég a kis unokájának is világgá ment, nem is lett meg többet. Inkább nem mondtam, hogy az esély természetesen megvan rá, de elég kicsi ahhoz, hogy a kis unokának szintén egy air lett volna a birtokban és az ment volna világgá.
Az emberek többségének mindegyik drón egyforma, kívülről számukra semmiben nem különbözik egy dji gép egy tesco-s géptől. -
Ugyanezt tapasztaltam én is eddig rövidke drónos pályafutásom alatt.
Csak természetben röpködök, illetve mivel horgászom is, így megesik hogy vízparton is (Duna), ahol azért megfordul 1-2 ember. Egyszer egy horgászat alatt megkérdeztem a közelembe ülőket, hogy nem zavarná-e őket egy kb 10 perces reptetés a fejük fölött. A reakció pont az ellenkezője volt, megkérdezték, hogy nem csinálnék róluk is egy-két képet horgászat közben ha már fönn vagyok.
Este 3-4 helyre kellett elküldenem a fotókat. 
-
-
válasz
üzenetére
Ha azt sem tudod, hogy mire kell neki akkor minek írogatsz be ilyeneket? Nekem nincs ilyen drónom és nem is lesz, viszont rengetegen teljes megelégedettséggel használják. Amire kitalálták (pl amire neki kell, motorozás, kirándulás stb), hogy kisebb távolságból megörökítsen pillanatokat, arra szerintem teljesen jó. Nem az a célja, hogy full profi videókat készítsen.
-
-
Egyértelmű nekem is (nem vagyok nagy szaki), hogy ez egy jól sikerült darab lett.
Bár én nem cserélem le a régi air-t, hiszen korábban már letettem a M2P-ról is (nem használnám ki), de ha kéne vennem most egy gépet, akkor én is ezt venném. Csak az a bunkó kinézetű táv...Elhiszem, hogy kényelmes, de akkor is hülyén néz ki és elég szép helyet foglal el egy kisebb táskában. Plusz kiderült, hogy annyira mégsem praktikus, még egy kisebb tabletet sem lehet beletenni ahogy korábban gondolta az ember. -
-
-
válasz
tirszin
üzenetére
Szerintem ez sok mindentől függ. Én sem drónozok sokat, de ha egyszer kimegyek, akkor legalább 2 akkut ellövök. Ez annak a függvénye, hogy ki mire, és hogyan használja a drónt. Szerintem van olyan, akinek még a 3 is kevés ha egyszer kimegy és nem a terepen akar tölteni akkut.
-
-
-
-
-
-
-
-
Érdekes, én nem tapasztaltam ilyet, de mástól sem hallottam még. Akkunak szerintem semmi köze hozzá, ugyanis ha van is akku benne kikapcsolt állapotban nulla feszültséget kap a drón ismeretem szerint. De lehet, hogy nem így van ahogy mondom. Amúgy nekem is sokat volt már akku nélkül.
-
-
-
-
Én azt mondom, hogy ha tudsz usa modellt szerezni ami ugye hardveren más, akkor az biztos nagyobb hatótávú lesz mint amiket itt forgalmaznak, átállítani meg eleve nem kell. Én józan paraszti ésszel így gondolom. Aztán lehet, hogy nem így van, de én így gondolom.

Amúgy teljesen egyenes választ tényleg nem kaptál még szerintem sem.
Jött sok szakszerű és hozzáértő válasz akik otthon vannak a témában, de a konkrét kérdésedre egy egyszerű igen/nem válasz nem volt. 
-
Szerintem egyébként vegyél egy air-t. Nem azért mert nekem az van, hanem mert a repülési időn kívül minden a mini ellen szól. Szerintem ezt bármelyik régi drónos aláírja itt is. Az akku valóban a gyengéje, kb 18 perc a valós repülési ideje. Viszont FMC verzióban megvéve szerintem teljesen vállalható, én számoltam ezzel amikor megvettem. Így, hogy legalább 2 akku midig nálam volt, hobbi célra több mint jó. És ha ezt az akku dolgot nem nézzük, akkor meg kár is összehasonlítani a kettőt szerintem. Tudásban stb mindenben jobb.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Megértem az érveidet, két ismerősöm is van aki ezeket használja hosszabb drónos pályafutás után, gyönyörű felvételeket lehet velük csinálni, de nekem akkor sem jön be semmilyen szempontból.

Ha nem veszem meg a mavic 2 pro-t ami abszolút a befutó nálam, akkor nem veszek semmit sem, elég lesz nekem az air továbbra is. A pénz már rég félre van rakva rá (az igazság az, hogy már december környékén nagyon gondolkodtam rajta), nem az anyagiak miatt halogatom, hanem azon őrlődöm, hogy mennyi értelme lenne ennyi pénzt kiadnom ilyesmire. Egyre jobban afelé tartok, hogy nekem nem kell egy ilyen gépet vennem, nem használnám ki.
Ahhoz meg túl drága lenne. -
válasz
Geller72
üzenetére
"aki nem vágyik 4K/60 FPS-re, hanem csak fészre, instára, haveroknak átküldeni a hétvégi portyát"
Az a baj ugye, hogy azt még egy mavic 2 pro sem tudja...Írtam korábban ugye, hogy tavassal be van tervezve egy ilyen. Hát az a helyzet, hogy még nem vettem meg. Elbizonytalanodtam. Nem is a 4K/60 fps hiánya miatt (nekem az 1080/60 fps is bőven elég, az air-en sem használok 4K-t), hanem úgy az egésztől. Itt ez a nyavaja is. Ha vennék akkor okos távval vennék 3 aksival...nem kevés pénz. Szerintem nem használnám ki. Amúgy minden tekintetben jó lenne nekem. Baromi nagy hatótáv, jó üzemidő, mint írtam nekem az 1080/60 fps elegendő, jók a méretei még (nekem a P széria ezért nem jön be hiába jó, meg nem is tetszik). Viszont kérdés, hogy mennyit használnám annak tudatában, hogy az air-t semmiképp sem adnám el, nagyon szeretem.

(#4884) Tomjack Te mással kevered ezt az FCC dolgot, EU-s gépet nem állítasz sehova sem. A 2,4/5,8 GHZ állítgatás az nem ezt jelenti.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Ezt már linkelted korábban. Én nem azt mondom, hogy nincs igazad amit írsz, a mini-nél meg pláne nem merek vitatkozni mivel nekem nincs. Viszont az EU-ban vásárolt air-t igenis át kell állítani. És hát nem kis különbség van utána. Ha az egész hozzászólásod csak a minire vonatkozott akkor nem szóltam.
Fáradt vagyok 
-
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Még ha sikerül is az itteni jelrendszer nem erre lett kitalálva és lehet, hogy a meghack-elt drón fals jelet kap és búcsút lehet inteni neki."
Ezt ki mondta? Tényleg nem kötekedésből...nem is akarok belemenni a témába, meg nem is vagyok akkora szaki. Én csak azt tudom, hogy amikor megvettem az air-t, akkor rá egy hétre átállítottam és azóta is úgy használom. Megkockáztatom, hogy nincs is nagyon air tulaj, aki ne állította volna át. A fönti hibáról meg nem is hallottam még...

-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Gitáros topic
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Simán elképzelhető, mert én pl vagy 3 éve nem frissítettem szándékosan az app-ot, és magát a drónt sem.