Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
-
Jahno
veterán
És közben másik csoportból idézve "Fejleszteni,kiépíteni már semmit nem kell, továbbá rengeteg más bevételük van.Gazdálkodják már ki a milkiárdos bevételből.."
Nem azt mondom, hogy nem szopat a Digi, de itt a milliárdos bevétel is olyan, hogy simán aprópénz és el sem bírja képzelni az egybites, hogy mi megy fejlesztésre melóban és pénzben is.Mint amikor Kiskegyedes cikk alatt nyáladzanak, hogy úristenjajj a Kordáéknak milliós villája van. Nabammeg, szomszédban tanyán a gazos üres telek is 20 milliós....
-
cof
veterán
válasz Atis45 #68403 üzenetére
Az ok, de én most egy UPC-Voda kommentre reagáltam.
Szóval, hogy a volt UPC-nél ami már Vodafone ott is zajlanak a fejlesztések a háttérben mert állnak át koaxról optikára nagyobb városokban először, aztán szép sorban majd egyszer mindenkihez elér az optika.
Jobb lett volna off-ba tenni. Bár már egy cég, szóval ki tudja mennyire off...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
IT-ben fejleszteni ne kellene? Hehe, kb. állandóan ha nem akarsz lemaradni, elég csak a naprakész szoftverekre gondolni. Azt sem pusziért csinálják.
Itt inkább a TV minőségromlása ba.ta le a biztosítékot sokunknál. Ha marad a tavalyi ár, szerintem senki nem szólt volna érte egy szót sem. De a kettő együtt valahogy csúnyán jött le mindenkinek.
-
Lackooo84
nagyúr
The Truth is out there...
-
Atis45
aktív tag
"Itt inkább a TV minőségromlása ba.ta le a biztosítékot sokunknál. Ha marad a tavalyi ár, szerintem senki nem szólt volna érte egy szót sem. De a kettő együtt valahogy csúnyán jött le mindenkinek."
Pontosan erről van szó, hogy a minőség romlott, és mellé emelkedtek az árak. (olyan ütembe emelik az árakat, hogy a számlázáson nem győzik követni, az éven még nem kaptam rendesen számlát. a decemberbe megkötött e-pack-ot áprilisba vagy májusba írták jóvá)
És főként a minőség romlással van a gond, mert itt a fórum is arról szól nem az áremelésről.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Én tudom, meg kisebb méretekben is 1-2milliárd ide vagy oda egyszerűen nem tétel. De látod, egyszeri paraszt erre gondol, hogy jajj megveszem a hűtőszekrényt, bedugom és kész, az csak úgy el van magában és működik. Eleve a napi szinten tartása az egész gépezetnek és nem várt műszaki hibák megrugdalása is egy szép történet. Ugyan, fel nem fogják ezeket, műszaki részébe meg egyébbe még otthoni szinten sem mindig érdemes belemenni.
-
trec12
addikt
Párunknak maradt a tavalyi ár - ki tudja meddig - de ez csak "szerencsés véletlen". Engem nem vigasztal így sem a történet. Áremelés nélkül sem gáláns húzás visszavenni a minőségből. Ez a történet úgy lenne korrekt, ha marad a minőség - legalábbis nem ennyire tekerik le a bitrátát - meg még azt a pár hiányzó HD csatornát ami máshol megvan beteszik.
-
cof
veterán
válasz trec12 #68411 üzenetére
Áremelés nélkül sem gáláns húzás visszavenni a minőségből.
Annyi azért mentségükre szóljon, hogy én amikor 2020-ban lettem újra Digis akkor már nálam az új kiosztás volt és ki tudja mióta. Már akkor is tapasztalható volt a folyamatos bitrátacsökkentés.
A kommunikációval viszont vannak bajok az tény, mert nem ismerik el, hogy rosszabb lett a minőség. Fokozatosan építették lefele ahogy álltak át sorban a körzetek.
Részemről nem lett volna akkor probléma mint a jelenlegi árazással, mert került 2850 Ft-ba amikor idejöttem, most meg 4460 Ft-ba csak a TV. Azért nem mindegy.
-
trec12
addikt
"Annyi azért mentségükre szóljon, hogy én amikor 2020-ban lettem újra Digis akkor már nálam az új kiosztás volt és ki tudja mióta. Már akkor is tapasztalható volt a folyamatos bitrátacsökkentés."
Erről én is halottam gondolom az IPTV miatt kezdtek ebbe bele ami a nyakukba szakadt az Invitel lakossági üzletágának a megvételével. Na most ha ezt mára végig vitték akkor a koncepció és emberek maradtak szerintem akik ezt megcsinálták.
Kommunikáció; igen hallgatnak, tagadnak. Persze egy ilyent sose fognak kijelenteni, hogy hát ja rontottunk az egészen mert ez műszakilag így okés meg így gazdaságos. Nekünk szolgáltatónak.[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
válasz 4Grider #68399 üzenetére
Igen ami neked bejön a házba/lakásba az a legtöbb helyen valóban réz. Viszont mindenhol optikai gerincek vannak, optikai-réz fordítókkal, amelyek ott vannak minden utcában, szinte minden sarkon.
Ilyen alapon mondhatnám hogy a Digi is réz, mivel koax kábel megy be a tévébe."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
válasz Lackooo84 #68413 üzenetére
Nálad vmi helyi gond lehet, Mutter bele szokott nézni ebbe a műsorba is, de így nem akad egyik adó se, pedig mi is az vacak kiosztáson vagyunk jó ideje. Cool-on is csak 1-1 megakadás van kb fél-1óránként. Én átnézném a kábelezést, dugókat, osztókat is...
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Egon
nagyúr
Abszolút függ a csatornától. Sport2 pl. nem szokott akadni, M4 meg a Sport 1 igen (más sportcsatornát ritkábban nézek; jobban belegondolva az Eurosport sem akadós).
Ellenben pl. a legtöbb rajzfilmcsatorna is akad (ha nagyritkán nézi valamelyik gyerek, mindig komolyan szétesik a kép pár percenként)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MadMancs
veterán
Meglátszik nem nézek nagyon TV. Nem hittem el család többi tagjának hogy ilyen hulladék lett.
Ma ott volt nálunk unokahugom.
Ő Nickelodeont szeretne nézni.Rendben. 10perc mesét fél perc diavetítés, majd 10perc függőleges színes csíkok követnek. És nem csatornával van a baj, mert vodánál ok (megkérdeztem anyum).
Lassan úgy érzem tényleg búcsút veszünk egymástól TV téren.
Húgom áthozta kiprobálásra Yettel TV boxát, hát valami álomszép minden csatorna. Nem mellesleg olcsóbb. Yettel OtthonNet PRO + Yettel TV M kb ugyanez a csatornakínálattal 7000Ft. És mivel városunkban elindult Yettel 5G (N78) így net sebesség is 600-800mbps között mozog.
Ha így folytatja digi leépülést, megvan az utódja.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
válasz Lackooo84 #68431 üzenetére
Olyasmi mint voda VTV boxa. OTT. Kap előfizető egy boxot (ha kér), és bármilyen internetkapcsolattal működik. De feltétel hozzá egy egyéb Yettel szerződés. Ami lehet akár az otthonet, vagy egy bármilyen mobil előfizetés.
De nem csak boxxal használható. Android 11 től Android TV re is van app, van mobilapp, webes felület.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Milka 78
nagyúr
Nálam ugyan ebből m4 soha nem akadt/esett szét (F1 kockás alul). Jimjam nagyritkan (kb 1 óra altt 3/4x) minimàlis kockásodás (kb 6/8 pici kocka viszintesen egy sorban), de akadás, szétesés nincs.
Bitang, hogy nálatok mi zajlik, itt a 17-ben nem is nagyon van panasz azon kívül, hogy egyértelműen homályosabb/életlenebb a kép a viszavett sávszél miatt. -
Egon
nagyúr
válasz Milka 78 #68436 üzenetére
Oké.
Akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyik valószínűbb: egy csomó háztartásban kábelezési vagy egyéb problémák (amik ráadásul 1-2 éve még nem léteztek, és mindenkinél egyszerre, hirtelen jöttek elő) - avagy valami központi probléma, ami lehet hogy bázisállomásokon jelentkezik..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Milka 78
nagyúr
Namégegyszer...
A csaholó vadászkutya sem kérdőjelezi meg, hogy akár valami központi gond is lehet nàlatok, de ez nem a sávszélnek köszönhető, mert akkor nálunk is ilyennek kéne lennie.
A második lehetőség, hogy a komplett 17 kerület velem az élen fizetett/digis/neres bérenc és ide járunk hazudni, mert otthon már nem hiszik...nyilván
Szerintem fent érthetően leírtam, Lackooo forumtárs h.sz-ére is reagálva, hogy fele ennyi hibával már kihúztam volna a falból a kábelt.
Hozzáteszem én anno hasonló esetben nyavajgás helyett az upc modemet a kábelénél fogva vágtam a pultra az ügyfélszolgálatosnak a panaszkönyv kiséretével.
Azt viszont sajnálom akinek egyetlen szolgáltató elérhető, mert nekik egy deka mozgásterük sincs. -
volán99
újonc
Összehasonlítottam néhány dvb-c kábeltv szolgáltatót:
Név Digitális csatornák száma Mux-ok(frekvenciák( száma
Vodafone 113 24
Tarr 150 25
Pr-Telecom 151 34
Digikábel 113 13!!!Elég jól látszik a durva tömörítés.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Milka 78 #68439 üzenetére
Én is kihúznám nyugodj meg ha lenne másik dvb-c szolgáltató... akkor azonnal. De nekem ilyen boxos bohóckodás nem kell, én szeretem a saját tévémen beállított saját csatornasorrendem, a lom csatornák kitörlésével használni. Maradt 64 csatorna beállítva, de ezek közül sem nézek sokat.
Ezek a hibák egyébként amit tegnap felvettem nem állandóak, tök random megjelenhetnek bármelyik csatornán. Viszont bizonyos csatornákon vannak állandó bajok, pl. M4 F1 fekete kockásodás, Mozi+ durva blokkosodás+akadozás, Nat geo lila a kép alja stb.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
cof
veterán
válasz Lackooo84 #68445 üzenetére
Lehet kéne neked egy jelcsillapító, első körben egy -6dB-s mondjuk.
Nem tudom, hogy van nálad mert szerintem még sose írtad le a bekötést de ha ilyen 1-2 méter koax kábel rögtön az ONT után megy a TV-be semmilyen osztás nélkül akkor simán lehet jelérzékeny a TV. Az, hogy hol csinálja, hol meg nem az lehet hőmérséklet változás miatt is, vagy éppen zajbetörés adott időpontban. És akkor feltételezem, hogy 3x árnyékolású a koax kábel, normális préselt F csavaros megoldással, szóval semmi házi barkács.
Nyilván a szolgáltatót sem szabad kizárni, bár ilyenkor egy szomszéddal jó ha tud az ember egyeztetni, hogy nála is szar-e.
-
cof
veterán
válasz 4Grider #68446 üzenetére
Ja. Kár, hogy elég kevés helyen elérhető.
Letöltöttem egy random város frekvenciatáblázatot és hát így is lehetne ezt csinálni... [link]
130 - 650 MHz-ig vannak a MUX-ok, gondolom analóg nincsen, sőt biztos. És mégis 700 MHz alatt maradtak, egy normális, tudatosan gondolkodó cég.
-
Zoli_2010
tag
A DIGI optikára azért csatlakoztam '16-ban, mert jó minőség, DVB-C -- nem kell box(!), olcsó gyors net, stb.
(A T-s koax már akkor is rég 1 xar volt, ebben jóval megelőzte a digit. ) (+Rühellem az IPTV-t, az még sose volt.)
Jó is volt a DIGI, míg elnem... (Érd-Parkváros)
A kép xar, néha a HD nézhető, de gyors mozgás/sok apró mozgó valami esetén persze kockásodik. Amúgy meg homály az egész. Néha megakad. Alsó kockásodást nem láttam, de ha lehet nem nézek TV-t, vagy még annál is kevesebbet. A kisfiam nem panaszkodik a mesecsatornákra.
"Megoldásom": streaminget nézek, + UHD/HDR/DV tartalmakat, régebbi filmeket FullHD projektoron. A TV adást pedig magasról le... (mivel a reklámot és logókat is utálom, de nagyon... )
Nálunk 3 helyen 4 felé van osztva a koax kábel, 3 TV-re + a receiverre. Ez az osztás is mindig 1-2-3dB-t csillapít. Ettől még nem lesz gyenge a jel, de a túlvezérlést biztosan kizárja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen házat vegyek?
- Suzuki topik
- Energiaital topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest