Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thefreeman
aktív tag
válasz szabonagyur #47899 üzenetére
Ez így szerintem is így is rontott 7%-t az akkumon a sok 0-ra merülés.
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz szabonagyur #47896 üzenetére
Szerintem lemaradt nála valamiért a www., azzal ugyanis megy a direktlink. [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
thefreeman
aktív tag
válasz szabonagyur #47891 üzenetére
Nálam nem számított én nem mindig hajtom le a tetejét a gépnek de úgy is lemerült. Nálam az is gond volt ha kikapcsoltam, altattam vagy hibernáltam akkor utána néha nem akart vissza kapcsolni ilyenkor vagy ki kellet venni az akkut, hogy áram nélkül maradjon vagy pedig hosszan nyomni a bekapcsoló gombot és utána újra próbálni. Szerintem az Intel VGA driverel van a gond egyet feltesz magától a Windows szerintem az nem jó, viszont ami a Dell oldalán van azt nem engedi telepíteni és az Intel oldaláról letöltöttet sem.
-
félisten
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok és kíváncsi vagyok mi a véleményetek a kiszemeltemről. Ár-érték arányt tekintve megfelelő? Mik a hátrányai?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #47892 üzenetére
Köszi, ugyanaz elöl is szerepel: Inspiron 15 3000 Series (link)
Viszont a link alapján 'összeollózva' tudom csak leírni, hogy konkrétan mit tud az én laptopom: pl. 1 TB HDD és i5-ös proci. Nincs valami konkrét azonosítószám, ami alapján ha kikeresem pl. a DELL saját adatbázisából, akkor kiadja konkrétan ezt a gépet, a megfelelő felszereltséggel?
-
félisten
-
félisten
válasz szabonagyur #47887 üzenetére
Szerintem megvan a megoldás... Eddig úgy csináltam, hogy rányomok, hogy kikapcsolás majd a gép tetejét lehajtottam...WIn7/Win8 alatt ilyenkor kikapcsolta a gép magát, DE Win10 alatt hiába nyomok rá, hogy kapcsoljon ki majd hajtom le a tetejét, ez a szerencsétlen akkor is képes magát alvásba rakni. Utána felnyitom, felébred és kiírja, hogy shutting down majd kikapcsol.
-
törölt tag
válasz thefreeman #47875 üzenetére
Szia!
A barátnőm Toshiba laptopjánál van ugyanez a probléma, csak olyan kényelmetlen a dolog, hogy ha totál lemerül és nem kapcsol vissza, akkor ki kell csavarozni az akksit, nem egyszerűen lepattintani... tudtok valami jó megoldást rá? Win8.1-et használ.
-
törölt tag
Üdv!
Hol találom a DELL laptopom konkrét típusát? (talán ha kiveszem az akksit, amögött?)
Köszi! -
félisten
válasz Yiggdrasil #47886 üzenetére
Aida64 kiir mindent... amugy ha eddig nem volt forro es most az akkor egyertelmeun hutes gond. Mivel gondolom meg garis kuld szervizbe.
-
félisten
válasz thefreeman #47885 üzenetére
Igy van... win7 es win8 alatt nincs gond vele.
-
Yiggdrasil
aktív tag
A 7737-re visszakerült a Win8.1, a játéknél (Heroes of the Storm) csináltam pár trükköt mostmár nagyon szépen viszi, viszont még mindig piszok meleg. Van valami hőfok monitorozó progi ami kiírja hogy milyen bennt az idő? Mert lehet, hogy csak a fémház miatt érzem nagyon melegnek, vagy nemtudom.
-
thefreeman
aktív tag
válasz szabonagyur #47884 üzenetére
Nálam is ugyanez van kikapcsolva is merül 2x is újraraktam nem segített szóval inkább visszatettem a 8.1-t azzal nincs ilyen gond.
-
félisten
-
t72killer
titán
válasz szabonagyur #47876 üzenetére
kikapcsolt gépnél az akksi is merül..<-? Ez SzVSz hardverprobléma, vagy nincs ténylegesen kikapcsolva a gép.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz WhiteAngel89 #47881 üzenetére
Nem tudsz mit tenni vele, a Windows 10-nek új hülyesége...
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv, dell 5737 es gépemre win 10 et raktam, és az a helyzet állt elő hiába teszem fel a dell féle intel vga drivert a Windows mindig le frissíti egy újabbra és úgy már nem müködik rendesen. valaki vmi ötlet hogy lehet ki kapcsolni h a win10 ne akarja updatelni az intel vga-t?
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
félisten
-
AssAssynn
őstag
válasz szabonagyur #47848 üzenetére
Nem találtam olyan hozzászólást magamtól aminek a vége 83-ra végződne.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
félisten
-
Máté94
addikt
válasz szabonagyur #47876 üzenetére
Most nem vagyok olyan türelmetlen, mint 8 vagy 8.1-nél voltam. Bár nem emlékszek ilyen jellegű problémákra, de most megvárom még az új Office-t és megnézzük ezt a 10-est.
-
félisten
válasz Yiggdrasil #47873 üzenetére
A Win10 alatt nálam most kikapcsolt gépnél az akksi is merül..
-
thefreeman
aktív tag
válasz Yiggdrasil #47873 üzenetére
Nekem fenn volt a 10 szerettem, gyorsabbnak és használhatóbbnak is tűnt a 8.1-nél. De nálam valami driver gond lehetett mert ha elaltattam vagy hibernáltam akkor nem mindig akart után felébredni és kikapcsolt állapotban is az akku kb 8 óra alatt 100%-ról 0%-ra merült. Szerintem valami driver hiba miatt soha nem állt le, ezért most vissza tettem a 8.1-t ezzel így nincs gond.
-
mouzrr
őstag
válasz szabonagyur #47872 üzenetére
sima hd felbontás, a tv n levo felbontas sem nagyobb mivel wireless osztom a kijelzot, viszont a tv alapbol full hd. Majd nemsokara teszek fel egy kepet rola.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz szabonagyur #47868 üzenetére
Ezek szerint a Win10 még nem ajánlott?
Csak azért frissítettem le a rendszereket, mert nem akartam úgy beragadni a 8.1-re, mint anno a 7-nél voltam (évekig köpködtem a 8.1-re hogy milyen rossz aztán 1x feltettem és jé, ez mennyivel jobb..)Viszont a 7737 mióta megvettem azóta nagyon melegszik, és kb 0 a teljesítménye. Eddig 8.1-el használtuk
-
félisten
-
mouzrr
őstag
Ha megosztom a képernyőt TV-re wifin keresztül, hogy tudom megoldani azt hogy a TV-n a kurzor ne legyen nagy, hanem ugyan olyan legyen mint a laptop kijelzőn?
-
félisten
válasz Yiggdrasil #47867 üzenetére
Én a Win10-et mint hibát kizárnám úgy, hogy vissza egy Win7 vagy Win8, nálam is jobban melegedtek a gépek...
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Problémáim akadtak az itthoni gépparkkal. Adott két Dell Inspion gépezet:
- 7737 (i7, 8GB RAM, GF750m, SSD, Win10 Pro x64)
- 5521 (i7, 8GB RAM, ATI 8370, SSD, Win10 Pro x64)A 7737-est azért vettük, hogy lehessen rajta játszani időnként néhány nem túl hardverigényes játékkal, viszont mostmár lassan fél éve próbálkozom mindenféle megoldással, hogy rendesen működjön, eddig hiába. Maga a gép nagyon jó mindaddig amíg mondjuk egy Heroes of the Storm-ot el nem indítok. Egyből átmegy hőreaktorba, a bill feletti sáv majdhogynem éget, és a teljesítmény olyannyira visszaesik, hogy ha 5 player van a képernyőn, akkor félperc állókép.
Más játékoknál is sajnos érezni, hogy túlmelegszik, és jön az FPS-drop. Pedig mindent minimum beállításokkal, 720p-re visszabutítva indítok.
Alapból alkalmatlan ez a gép bármilyen játék futtatására, vagy nálam lesz valami gond?A másik, az 5521-es még mondhatni jobban szerepel, mondjuk az utóbbi időben az is elkezdett kenyérsütőset játszani, sok játéknál a kissé melegebb billentyűzeten kívül semmi gond, viszont újabban a HotS ezen is szaggatni kezdett, pedig eddig med-high-on vitte minden gond nélkül. Illetve random fagy, összeomlik maga a rendszer is.
Mit javasoltok, mi ilyenkor a teendő hogy újra normálisan tudjam használni?A 7737-re nagyon mérges vagyok, mert itt van mellette egy Lati e7440 és az jobban birkózik meg a játékokkal, pedig ugye annak nem ez lenne a profilja.
-
mouzrr
őstag
Illetve minden szükséges driver fel van telepítve, de a görgetés néhány weboldalon nem működik, meg néha úgy érzékeli mint ha a jobb gombot nyomnám és a görgetés befejezésével felnyílik a menü is. Ja és a tálcán bekapcsolja folyamatosan a képernyőbillentyűzet hivatkozást.
-
mouzrr
őstag
Üdv. Frissítettem a BIOS-t és a boot időm majdnem kétszeresére nőtt. Tehetnék ez ellen valamit? Több időt várakozik a Dell logónál is bekapcsolásnál, ezelőtt kb 1 mp alatt eltűnt. Most meg a Win8.1 üdvözlés felirat előtt is csomó ideig fekete a kép.
-
Tim82
félisten
válasz rgeorge #47863 üzenetére
Az fel van telepítve. Megnézem, amikor legközelebb a noti közelébe kerülök, hogy mit tudok benne állítani.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz soldi3r #47861 üzenetére
Emlékeim szerint az NFC utoljára Core 2 Duo-kkal működött, azt sem fejlesztik már jó pár éve. Bár ahogy nézem, jó páran fejlesztenek hasonló névvel cuccokat (ez olyan, mint a Linuxos TPFC, a név hasonló, csak épp nem az a cucc).
Nem rémlik, hogy lenne Dell-es megfelelője a PM-nek. Előtelepítve biztosan nem volt, mi meg nem találtunk rá semmit. W7-ben kiegyensúlyozott sémával megy.
-
Tim82
félisten
válasz soldi3r #47859 üzenetére
Évekkel az E6410 megjelenése előtt befejezték a fejlesztését...
-
Joao
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell E4310 laptop Windows 8.1-gyel, ami nem látja a titkosítatlan wifi hálózatokat. Titkosított hálózatokat látja, csatlakozik, és tökéletesen működik, de a titkosítatlan hálózatok nem jelennek meg a listában.
Van erre ötletetek?Szerk.
De az a furcsa, hogy az imént egy pillanatra megjelent, de azóta semmi. A router a gép mellett van, telefonnal tudok csatlakozni.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz somasz #47854 üzenetére
BIOS-t még a vétel után frissítettük, a legfrissebb van rajta (A16, így fejből, A09 volt rajta, amikor kihoztuk a boltból). Úgy rémlik, nem Aidával, hanem HWInfo64-gyel néztem hőfokokat, általában 45-50 fok között volt minimális terheléssel. A Quadro nem letiltható, ez még nem Optimus-os modell sajnos.
Akkor jelzem a tulajnak, hogy szerintem vigye vissza alfáékhoz tisztíttatni. Más gond nincs a géppel amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
Én megnézném aidával a hőfokokat, ha indokolatlanul magas, akkor vissza alfához tisztításra.
Frissítenék egy biost is, az szokta befolyásolni a hűtési házirendet.
Következő lépcső a quadro letiltása/nem használata lenne.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Dell Latitude E6410-zel kapcsolatban lenne kérdésem. A noti alfa156-tól lett véve, egy barátomé, (NVS3100 / i5-560M / 4 GB RAM / Win 7 Pro x64).
Egyrészt van-e valamilyen szoftveres megoldás (akár Dell-féle, akár 3rd party) a venti fordulatszámának szabályozására? Szerintem kissé indokolatlanul magas fordulatszámmal pörög sima netezésnél is. Feltételezem, hogy ezen egy pucolás/újrapasztázás/ventitengely megkenés is segítene, de jól le lett ragasztva matricával a szükséges csavarok feje, tehát ha nekiállnék, gondolom, ugrott a fél év garancia.
Másrészt van-e valakinek első kézből tapasztalata Win 10 upgrade-del, mennyire bajos ezen a gépen?
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy 6220-as, amit egy vírus miatt teljesen újra kell telepíteni. Egy ssd van a gépben, de a telepítő azt írja ki, hogy nem talál rendszerpartíciót. Gondolom, ez valami alap bénázás részemről, de nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. Eddig minden ment, volt már rá telepítve OS, most pedig ezt írja ki.
-
félisten
-
SP4C3
veterán
válasz sniper elite #47842 üzenetére
Kézikönyv / diagnostics. Ott biztos leírja a "hibakódok" jelentését.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
sniper elite
senior tag
válasz sniper elite #47842 üzenetére
Senkinek nincs ötlete se mi lehet a gond?
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, de a kérdésem nem technikai jellegű lesz.
Megvásárlásra kínálnak nekem több darab Dell Latitude E4300/4310 laptopot. Cégként venném meg, de nem akarok bajt a nyakamba pl szürke importos lapotopot...
Nem sokat tudok a Dell típusról, de le lehet valahogyan ellenőrizni pl Service tag számmal, hogy honnan származik? Tegyük fel garancia probléma esetén nem akarok bajba kerülni pl: felesleges magyarázkodás a Dell felé.Ha tudnátok segíteni nagyra értékelném.
Köszönöm,
Mutyuru -
AssAssynn
őstag
Kiló agyrák van, már csak a VGA drivert nem sikerült felraknom, és az eszközkezelőben emiatt már csak a 3D videóvezérlőnél, vagy minél van kérdőjel, viszont még most sincs sehogy sem net a gépen! Sem kábellel, sem wifivel...meghalok.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
sniper elite
senior tag
Helló!
Egyik rokonomnak a Dell Inspiron N7010-es laptopjával van olyan problémája, hogy az akkumulátort nem tölti a töltője. Fényjelzést produkál a gép, 3db sárga és egy fehér jelzést ad, mi lehet ez? Biosban lehet valamit állítani akkumulátor ügyben ilyenkor?
-
brickm
őstag
válasz szabonagyur #47829 üzenetére
A gondom inkább az, hogy OEM előtelepített windows 7 prom van, amiben ez telepítve volt...viszont most windows 10-em van, és nem tudom mivel telepítsem.Megpróbálom a lemezen lévő realtek cuccot feltenni(bár arra kapom, hogy attól újabb driverem van már fent ...de megpróbálom)
-
veterán
Sziasztok!
Egy M4500-ban szeretnék wifi modult cserélni és az lenne a kérdésem, hogy melyik gyártó melyik modellje lenne a legalkalmasabb (esetleg AC, ha lehetséges) gyors vezeték nélküli netezésre. A BT nem számít.
Elsőre az Intel 7620-ra gondoltam, mert az újabbak már m.2-esek sajnos és ebben az nincs.
Az elérhető legfrisebb A15 BIOS van rajta.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
AssAssynn
őstag
Dhampir;;szabonagyur: Oké, oké, de mi a helyes sorrend?
-
Nincs név
tag
Sziasztok, pár napja frissítettem a Dell 7440-esem Win10-re Win8.1-ről frissítve, minden adatot megtartva. Minden megy is rendben de ha alvásból felébresztem a gépet akkor nagyon lassú minden, szaggatnak az oldalak stb. hasonló hibával találkozott már valaki?
Előre is köszi
-
félisten
-
brickm
őstag
hali!
ezt a fajta audio utilityt merrefelé lehet letölteni? a kapott CD-n nincs rajta, vagy nem találom.. -
mouzrr
őstag
Bocsi sorban 3. posztért. Window 8.1-en hiába telepítem fel a megfelelő drivert a touchpad-hez, nem jön be a program amivel tudom állítgatni. És gyötrelmesen lassú az egér mozgása.
-
mouzrr
őstag
válasz szabonagyur #47823 üzenetére
A router elbír vele, mivel mobilon stabilan jön a 6.1 Mb/s letöltési sebesség, és a laptop itt van tőle 20 centire.
D-Link DCM 704 -
félisten
-
mouzrr
őstag
Az inspiron 3543-ban az normális hogy a wifi 72 mbps? Nem lehet gyorsabb? Max 5.3 mb/s a letöltési sebességem.
-
nagyúr
válasz szabonagyur #47820 üzenetére
Sorry.Azt hittem ez minden Dell géphez jó,univerzális cucc.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
AssAssynn
őstag
Na valahogy alakul már... VGA drivert mondjuk még mindig nem tudok felrakni... de a nagyobb (600mb-os) wifi drivert már felrakta. Bár nem tudok vele csatlakozni, mert egyszerűen nem engedi betallózni a hálózatokat. Pedig már szerintem felraktam mindent, mára Downloadba csak az ilyen application fül alatt lévő dolgokat nem töltöttem le kb.
Szerk.: Ja meg az miért van, hogy az FN gomb nem működik? Sőt, olyan, mintha fordítva tenné a dolgát. Ha benyomom akkor használja az F billentyűket... viszont ha nem nyomom be se aktivál minden FN-es gombot.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
válasz mouzrr #47816 üzenetére
Te melyiket szedted le? Én most próbáltam az egyiket a kettő közül és nem jó.
Meg még a VGA drivert sem tudtam, mert valami Intel dolog hiányzik, pedig szerintem már mindent felraktam... eszközkezelőben is van még vagy 4 kérdőjeles cucc. :/"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
t72killer
titán
válasz AssAssynn #47811 üzenetére
Idei gép új vezérlőkkel, max a win10 teszi fel a drivereket alapból. Egy másik gépre töltsd le a support oldalról a wifi+lan drivereket és ha engedi, csomagold ki, és tallózd be eszközkezelőben.
#47813-4 Lassan írok
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
AssAssynn
őstag
válasz Mikulásbá #47812 üzenetére
Közben rájöttem, hogy batár láma vagyok.
Látszik rég raktam újra laptopot... Most látom, hogy a Dellnek mekkora király a terméktámogatása. weboldalukon a gépre rákeresve minden egyes drivert kidobott. nagyon baba. Bár, ha valakinek nincs kéznél egy másik gép, akkor annak nehéz dolga van. de remélhetőleg így én már sínen leszek. Köszönöm a segítséget, minden jót a fórum ezen szegletében is.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Csao!
Kellene egy kis help.
Most vettünk tesómnak egy DELL Inspiron 15 3543 laptopot, amire gyárilag ubuntu volt telepítve. Na én most felraktam rá egy Win7-et, de sajna most egy drivert sem ismer fel, se hálózat, se semmi... Tehát mindent le kellene vadászni hozzá. Hogy tudnál a legegyszerűbben megtenni ezeket? Legfontosabb a net lenne első körben."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
annak idején egy hónapja, mikor vettem az E6440-et, akkor másképp állt a szénám, és a nagy sietségben rendeltem hozzá az ODD helyére egy HDD caddy-t (optibay-t). úgy fest, hogy mégsem fogom használni, gyakorlatilag új, ha valakit esetleg érdekel, akkor itt megtalálhatja. (:
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- Lenovo Thinkpad Yoga X380, I5-8350u, 8gb ddr4, 256gb ssd, számla, gari
- Lenovo ThinkPad X280 - kicsi, könnyű, erős
- Lenovo Ideapad 5 AMD-Ryzen-5-4500U-6Mag 16GB-DDR4 512-SSD FHD-IPS-15,6"
- Asus ZenBook UX430u Intel i7-7500u/ 16GB DDR4/ 256 m.2 SSD (új)/Intel HD Graphics 620 1GB
- Hp 830 G7 Core i5 10310U 16Gb 512 NVMe FullHD IPS Számlával Garanciával
- Dell 5310 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest