Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz medvegy #13594 üzenetére
Vagy a HDD-k tulajdonságainál (jobb gomb intézőben, commanderben) letilthatod az indexelést. Totál felesleges és az is mindig tekeri a vinyót.
Tomeewap
Biztos, hogy minden Windows-t ingyenesen lehet upgrade-elni? Nem akarok beledumálni, ha hülyeséget írok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pedig ez eléggé szoftveresnek tűnik... lehet, hogy driver. Van fent rendes wifi driver (már ha egyáltalán aktív a wifi )? Annál láttam olyat, hogy szinte használhatatlanná tette a gépet, mert szar volt (bár ott az adapter is problémázott).
A Dell-től szedtél minden driver-t?
Ezeknél az E-s Delleknél azt hiszem mindig megy a venti, az normális.
-
veterán
Melegedés miatt valami megadta magát? Ez nem jellemző a Dell-ekre, bár az E-szériát nem
nagyon ismerem. Próbáld tesztelni a procit, memóriát, IGP-t tesztprogikkal.Ha jól sejtem, akkor ezekben is csupán 1 heatpipe van, mint a D830-akban és az szállítaná el a hőt az északi hídról, VGA-ról, CPU-ról. Mondjuk az viszont ellene szól, hogy azt mondod, asztalon jön elő és ölben nem. Próbáld meg asztalon kiemelni 2 könyvvel elől, hátul (a venti maradjon szabadon), hogy szellőzhessen alul. Ha így tovább bírja, akkor meglehet, hogy valami fő benne. (persze lehet, hogy hülye ötlet)
-
veterán
válasz Tomszy1 #13814 üzenetére
A D630 már nem mai harcos, úgy nézem, az is valami renew verzió lehet, mert a CPU és az IGP is épp csak két éves dolgok. Ha nincs baja 2 évesen, akkor nem rossz. Az X3100 nem melegszik, bár cserébe ne is várj játékos gépet ettől.
A D830 procija nem tud VT-t, ha ez számít és elég érdekes a bemutató dolog. Ha csak kirakatban ment, akkor azért fél éves garival kicsit érdekes (Dell nem ad ilyen rövid idejű garit - erre rá kellene kérdezni, hogy mi az oka) és érdemes megnézni, kipróbálni. Ezekben alapból vagy nVidia szokott lenni, ami melegszik vagy az előbb említett X3100. A 80GB SATA HDD,5400rpm se halálos benne...
-
veterán
válasz Tomszy1 #13819 üzenetére
Dolgoztam 630-cal is, nincs azokkal sem gond. Érdemes lehet megkérdezni, milyen wifi adapter van benne, ha használni akarod, mert legalább egy g-s azért nem árt. Meg talán a 2 GB RAM-ról érdemes lenne kideríteni, hogy DDR2-e (bár biztosan az).
Ha kell a táska is mellé, arról is csak jókat tudok írni. A vállpánt ezeken már nem megy tönkre és tényleg jól párnázott, sokat használtam ilyet is.
1 év gari sem rossz , még talán bővíthető is, ha ilyesmin gondolkodnál.
-
veterán
válasz Tomszy1 #13822 üzenetére
a Service Tag stimmel, így nem sok van, amit még érdemes megnézni. Ha a kezedbe veszed, azért indítsd el és lépj be a BIOS-ba, hogy ott is azok a hardverek vannak-e, amiket írtak (bár miért ne az lenne, de jobb egy kicsit paranoiásnak lenni, mint hoppon maradni).
harry:
Talán csak a szenzor viccelt meg egy kicsit. Abból nem igen lehet gondja. Amúgy ezek a hőmérsékleti értékek nagyon jók, úgyhogy nem tudom, mi lehet a baj...[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Embertervez #13830 üzenetére
Általában igen, a POST alatt a ventik felpörögnek és utána állnak be alapra. Lehet, hogy valami melegedési gondja van - nem megy a CPU hűtője? Ha így van, akkor jogos, hogy lekapcsol, jól teszi.
Szét tudod szedni? Megnézhetnéd.. Lehet, hogy szorul a hűtő. Régi gépeknél előfordulhat ilyen.
-
veterán
válasz PcNetKalmar #14057 üzenetére
szerintem azt, amit a másik topikba írtál, szedd össze és ahogyan ollie javasolta, tedd be az 1. hsz-be ide, aztán ha valakinek garis problémája akadna, akkor azt lehet ajánlani.
-
veterán
válasz PcNetKalmar #14066 üzenetére
az 1. hsz lehet bármilyen hosszú. szerintem össze kellene foglalnod és betenni oda, mert hasznos.
-
-
veterán
Egy T7300 például már egész jó vagy népszerű a T6600 is. Szerintem a lényeg az, hogy C2D legyen, jó sok L2 cache legyen benne, min. 2 GHz-en járjon és SpeedStep mindenképp legyen a fogyasztás miatt. A P sorozatban is vannak jók. azok kevesebbet fogyasztanak, viszont kevesebb az L2 általában és nincs virtualizáció. Nagyjából ezt a 2 szériát érdemes figyelni 180ezer forintig. AMD vonalon is van pár jó, de azoknál figyelni kell az L2-re erősen. A Celeron, SU..., Atom, stb 2 GHz alattiak nem játszanak, max netbookban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz premete #14870 üzenetére
Én nem barkácsról beszéltem, hanem azokról, amiket kapni lehet összeszerelve. A SU meg a Txxx és Pxxx mellett gyenge (ha nem markot nézünk, egy-két erősebb program megfogja nagyon), azért került az "ésatöbbi" kategóriába.
Eszembe se jutott, hogy a kolléga szerelni akar... benéztem volna?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dollface #15005 üzenetére
Igen, a Core ix procikba integrált GMA HD GPU tudja hardveresen dekódolni a HD filmeket és biztosan elég lesz a mindennapi használathoz is. 2 GB RAM is elég, vígan fut a Win 7 is (önmaga talán ha 700 MB-ot lefoglal az alap cuccainak) és a HD lejátszáshoz sem kell sok.
-
-
veterán
válasz qantum #15333 üzenetére
Akkor érdemes venni, ha feltűnően nagyon melegszik a noti. (50-60 fokos CPU még nem mindig indokolja). Ha akarsz venni, akkor érdemes figyelni, hogy
- hol van a venti a notin és a hűtőn - nem árt, ha a noti legforróbb részeinél van a hűtő ventije
- a levegőt lehetőleg kifelé, a noti aljáról el fújja
- ha a noti 15", akkor a hűtő is legyen akkora
- több hűtő nem mindig jobb, kis hűtő zajosabb, így egy nagyobb (12+ cm) kevésbé lesz bosszantó
- igénytől függ, de az árat csak növelik az USB csatlakozók és egyéb kiegészítők.Egyébként szerintem annyira nem érik meg az árukat. Pár fokot segítenek csak általában.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A sim olvasó csak akkor működik, ha valamileyn szolgáltatós opcióval vásároltad a lapost. Ha nem, akkor az számodra csak egy üres bővítő, ugyanis előfizetéssel megy, ha jól tudom. A linkelt kártya önmagában szintén nem elég előfizetés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz premete #15457 üzenetére
Ki beszélt az olvasóról? Én szoftverről beszéltem... azért ennyire nem nézhetsz hülyének.
Azt mondtam csak, hogy alapból az nem fog menni, hogy beteszed a kártyádat és megy csak akkor, ha úgy veszed a lapost, hogy jár hozzá a megfelelő szoftver... de itthon talán nem is lehet ilyen vásárlást ejteni... ez szerintem nem hülyeség, ahogy írod, kell hozzá a WWAN és a megfelelő előfizetés, szóval pont azt, amit én is. Az lehet, hogy nem voltam teljesen világos, de a gyorsolvasás sem vezet mindig előre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz icipicirigo #15695 üzenetére
Még 1 évesen is túl kirívóan olcsónak tűnik... még ha a service tag alapján rendben lévőnek is látszik.
-
veterán
válasz icipicirigo #15711 üzenetére
Végül is, ha a Dell azt mondta, hogy jó és a garancia hazahozható, akkor persze, nézd meg. Indítsd el, lépj be a BIOS-ba és nézd meg, valóban az-e a service tag. Ha az és amúgy nincs hibája, akkor az már biztató.
(#15712) icipicirigo:
Na igen, ez tényleg érdekes.. buhera? Ezért érdemes saját szemmel is látnod.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz icipicirigo #15714 üzenetére
Ennyiért eléggé
-
veterán
válasz icipicirigo #15716 üzenetére
Jó a szemed Az lehet elírás is, de egyébként ez ugyanannak a procinak a 2008 végi és 2009 eleji kiadásai (picit emelt órajellel, más tokozásban). Azok alapján, mit írsz, úgy tűnik, azért ilyen olcsó, mert renew a laptop, vagyis az eredeti konfigot megbontották (általában ezt meghibásodás miatt teszik). sokan félnek a renew cuccoktól, de például nekem is ilyen van és tökéletesen megy.
Esetleg a hirdetőnél bekérdezhetsz, hogy úgy látod, kicsit eltér az eredetitől, esetleg renew lenne?
update: Persze az nem renew, ha otthon kivesznek valamit belőle...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz icipicirigo #15718 üzenetére
szerintem azért még mindig megéri megnézni. Azzal nem vesztesz semmit. Ennyiért ez a gép nagyon jó vétel lehet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple notebookok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- T14s Gen4 27% 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest