- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
MaxxDamage #47998 üzenetére
Szerintem ilyen tapasztalata senkinek nincs, ezzel a huzassal megharomszorozod a noti erteket
Csinalj egy probat GPT-s rendszerrel, MBR-rel azt hiszem 4/2TB a korlat. -
Sziasztok,
Dell notim (signatureba megtalálható) EC Card -al (2 port to USB 3.0) egy USB 3.0-s kerettel a 8TB -os HDD megfelelően használható, látja a rendszer minden gond nélkül? (Win7 64bit HUN Enterprise Edition) -al használva.
L
-
drr
őstag
Sziasztok!
A fiamnak van egy n5050-es darab. Vinyócsere miatt szétszedtem, megnéztem többször a szétszedős videót, úgy csináltam mindent, ahogy kellett. Amióta össze van rakva, a tapipad miután fel van telepítve csak akkor megy bekapcsolás után, ha előtte ki majd bekapcsolom. Ha alvó módból jön vissza, utána se megy, de ha nyomok egy Ctrl+Alt+Del combót, akkor érdekes módon megy, amint Esc-et nyomok már megint nem megy... Mi ez az egész?
-
válasz
Yiggdrasil #47993 üzenetére
Állítólag szinte mindegy,én hagytam AHCI-ben.
-
soldi3r
veterán
válasz
Yiggdrasil #47993 üzenetére
Valahol olvasttam, hogy a RAIDben gyorsabb, de en nem lattam kezzel foghato elonyet es RAIDnek.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok, ismét én.
Ha UEFI-ben telepíteném a laptopot (E7440) amiben mSATA-s SSD van, OS-nek meg Win8.1 x64, akkor AHCI vagy RAID módban érdemesebb? -
válasz
OnlineWolf #47991 üzenetére
Nem, egyáltalán nem, de ezt nem is írtam, csak annyit, hogy lesz hangja a ventinek játék alatt. Tényleg bocs, ha félreérthető voltam.
-
válasz
OnlineWolf #47989 üzenetére
Ez ugyan egy Asus, de iránymutatónak jó. Nem lebeszélni akarlak, ne érts félre, jó kombináció és a Broadwellben van is elég erő.
Amúgy a Google mindenkié, és linkeltem tesztet is pont arról a modellről.
Ahogy ott is írják:
"The fast-spinning fan is noticed here." De ettől nem kell megijedni.szabonagyur:
Biztosan nem halálos. -
OnlineWolf
tag
válasz
szabonagyur #47988 üzenetére
De aki azt mondja igen az miért nem mutat videót vagy képet a mérésről? Mert nekem kezd elegem lenni hogy mindenki csak mond de nem bizonyít...
-
somasz
addikt
válasz
#32577792 #47982 üzenetére
Nem mondanak igazat, ennyi.
A Dell már nem foglalkozik az első(/második) országbeli javítás után a külföldön regisztrált gépeddel, megkérnek, hogy honosítsd, utána szívesen állnak rendelkezésedre. Mindenképpen honosított gépet vegyél, vagy olyat, aminek garantálja az eladó a honosítását!
-
válasz
szabonagyur #47941 üzenetére
Ja, nem a CPU melegszik, az nV.
U-s Boradwellel már volt dolgom, nem melegszik túlzottan, de a mobil nV melegedős fajta. Ha maga a noti nem is lesz forró, azért a hűtő biztosan felpörög hamar.
Bocs, hogy ilyen későn válaszolok.
-
danzig61
csendes tag
Sziasztok ,
az alábbi gépről vélemény
ELL Inspiron 5758 Notebook Core i7 5500U 8GB 1TB GT920M Win 8.1 ezüst /181068/.
Köszi
-
soldi3r
veterán
válasz
#32577792 #47975 üzenetére
Egeszen pontosan itt mindent megtalalsz.
(#47955) OnlineWolf, Igazabol mindketto. Ez nem auto, itt nincsenek kotelezo szervizek. Azt a boltot sem piszkalnam, ahol ilyet mondanak. Sok kozuk nem lesz a dologhoz. A DELL ad 3 ev garanciat a kiszallitastol vagy a szamlatol szamitva (ha van). Ha csak a legutolso nap hivod fel oket, akkor is foglalkoznak a dologgal.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #47974 üzenetére
Dell oldalán elérhető Intel IGP driver és Radeon driver van felrakva. Az Intel driverből volt fent az Intel oldalán elérhető legfrissebb, de visszatettem a Dell oldalán lévőt, tiszta telepítéssel, tehát előbb leszedtem az előzőt, ccleanerrel takarítottam, újraindítás és utána fel a driver. HTML5-öt használja a Chrome Youtube alatt, de ezt nem is állítgattam.
-
törölt tag
Sziasztok
Aki csinált már honosítást, vagy tudja, hogy pontosan mi kell nekem ahhoz, hogy egy külföldről vásárol notit honosítsak, kérem mondja már el. -
szabonagyur
félisten
válasz
#40731136 #47948 üzenetére
Most melyik driverek és hogy vannak felrakva? Ez valószínűleg user error lesz...
Win10-nek amit a végén írsz, hogy neked van meg vannak hülyeségei, lehet a drivered már nem a Dell-es.... Flash használatot mellőzni kéne mindegy mit írnak. Chrome amúgy FHD felbontásig normálisan kezeli a videókat, felette már ész nélkül szívja el az erőforrásokat. -
törölt tag
-
SP4C3
veterán
válasz
#40731136 #47970 üzenetére
Max teljesítményen kellene, hogy pörögjön, battery savingen meg előfordulhat a lag.
Alternatív programok mérésre.
Kicsit furcsa, hogy nem is esik vissza a desktopon.
-
törölt tag
Semmi olyat, ami ezt a problémát okozhatná. Egyedüli dolog, amit beállítottam, az az energiaellátás opció alatt volt, átállítottam maximális teljesítményre, még a driver telepítése után. Most kipróbáltam, átnyomtam próbaképp a maximális akkuidőre, de semmi változás, így visszaállítottam maximális teljesítményre.
Nekem olyan gyanúm van, hogy az IGP órajele a 300 MHz alapról nem ugrik fel a turbóra, hiába mutatja azt a GPU-Z sensors füle.
-
SP4C3
veterán
Lépj be és nézz körül. Milyen beállításokat látsz?
C i G i S Z ü N e T !
-
törölt tag
De nincs lehetőség kilőni sem BIOS-ban az integrált grafikát, se nem tudom beállítani, hogy Chrome esetén a dedikáltat használja a rendszer. És ha lehetne se szeretném ezt a megoldást, mivel mint mondtam, ez csak tüneti kezelése a problémának, én arra szeretnék rájönni, milyen szoftver bug okozza ezt.
-
SP4C3
veterán
válasz
OnlineWolf #47961 üzenetére
Flash-el játsza a youtube videókat, ami much much lightweighter than the html5. At most of the cases persze.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
OnlineWolf #47956 üzenetére
Nem kell bocsánatot kérni, azért vagytok itt, hogy beleszóljatok
És igazad van, erőltetik. Ugye a userek 98%-a meg nem ért hozzá és nyelik, mint kacsa a nokedlit.
Flash 10 - 4K-s felbontásig, teszteltem és viszi a 4K-s felbontású youtube vidókat.
Flash 18 - Miért is kellett ez nekünk? Jaaaaa már tudom.
HTML5 - Nem kell frissíteni, mint a flash-t, ha új reklámok érkeznek.
Úgy röviden tömören ennyi. Ha kíváncsi vagy kimagozhatjuk a témát.
-
OnlineWolf
tag
válasz
soldi3r #47953 üzenetére
Ez kicsit szűk válasz, úgy hangzik mintha a kérdés lenne baromság vagy az a baromság amit állítottak a boltban.... Nem mindegy hogy a 3 év garancia vásárlás időpontjától él vagy olyan mint amit a laptopszalon kínál a +1 garanciára, hogy csak akkor teljesül ha évente tisztíttatod a laptopot.
-
SP4C3
veterán
válasz
#40731136 #47951 üzenetére
Jó, akkor úgy mondom, hogy "chrome://flags" és ott tessék beállítani. Vagy adjak olyan chromium alapú böngészőt amiben már minden be van állítva és flashben youtubeozik? Mert lehet még gond a HTML5...
Böngészőből kilépsz és minden más programból és figyeled a GPU-Z sensors fület és ha terhelés nélkül leesik az órajel, akkor oké.
Tehát
desktop 300Mhz
Youtube 900Mhz? -
soldi3r
veterán
válasz
OnlineWolf #47952 üzenetére
Baromsag.
(#47946) yanna,
0:1. De olyan melohoz talan nem kell a quadro.
-
törölt tag
Természetesen be van kapcsolva a hardveres gyorsítás Chrome-ban. Ha kikapcsolom, ugyanaz a helyzet.
Ami még furcsa lehet, hogy a GPU-Z-ben a sensors fül alatt azt írja, hogy konstans 900 MHz-en megy az Intel grafikus mag, tehát még az sem lehet, hogy az alap 300 MHz-en megy és terhelésre nem kapcsol fel turbo módra. -
SP4C3
veterán
válasz
OnlineWolf #47947 üzenetére
Akkor alapból dell szakszervízbe kellene vinni, mivel, ha harmadik fél szervízeli, az olyan mintha te szervízelnéd otthon.
-
SP4C3
veterán
válasz
#40731136 #47948 üzenetére
Szia.
A mai webes felülethez kevés gép "elegendő" (úgy értem, hogy kevés gép ami 25-30% alatt mozog még pageload alatt is).
Chrome-ban bekapcsolod a hardware-es gyorsítást. Ha úgy sem megy, akkor szólsz és megyünk tovább.
A legcélszerűbb a laptoppal kapott driver telepítő CD-n/DVD-n elhelyezkedő drivereket használni/telepíteni.
Megjegyzés:
Az, hogy most épp single chanelben van a memória, az még nem jelentős hátrány. Nincs szabad szemmel észrevehető különbség single és dual chanel között
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy új Dell Inspiron 5548 laptop.
Adatok: i5 5200U, 4GB DDR3L 1600 MHz single channel, Radeon R7 M270, Windows 10 64 bit, legfrissebb (A04) BIOS
A problémám az lenne, hogy Chrome-ban Youtube videók lejátszása esetén, főként 720p60-ban és 1080p60-ban a procihasználat 80 és 100% között ugrál, a proci órajele is turbo-n megy (ezáltal kezd hangosodni a ventilátor is), miközben a GPU-Z azt írja, hogy a HD 5500 GPU 900 MHz-en fut, de a kihasználtsága csupán 10% közül mozog. Állítani nem tudom, hogy a dedikált VGA-t használja a rendszer, mert a Catalyst nem engedi. A Dell oldalán elérhető (júliusi) Intel driverrel is ezt produkálja, és ha letöltöm az Intel oldaláról a most elérhető legfrissebbet, azzal is ez van.
Azt hiszem kizárhatjuk, hogy gyenge lenne a hardver a feladathoz, mindenképp valamilyen szoftver problémát sejtek. A single channel memória nyilván kevésbé előnyös, mint a dual channel, de nem hinném, hogy ahhoz is kevés lenne, hogy 1080p 60 FPS Youtube videókat lejátsszak vele normálisan.Több kérdésem lenne:
1. Mi okozhatja a fenti problémát, és hogyan oldhatnám meg? Túlmelegedés kizárva, új laptopról van szó, asztalon használva.
2. Mindenképp a Dell oldalára feltöltött drivereket érdemes használni, mind az integrált Intel, mind a Radeon grafika esetén? Ezek jellemzően nem a legfrissebbek, hanem 1-2 verzióval ezelőttiek. Vagy letölthetem a legfrissebbet az Intel és az AMD weboldaláról, ugyanúgy együtt tud működni a két grafikus rendszer?
Köszönöm a választ előre is!
-
OnlineWolf
tag
Az egyik üzletben azt mondták nekem hogy a DELL 3. garancia éve akkor teljesül ha a 2. garanciaévben elviszed kivizsgálni és kitisztítani jó drágán szakszervizben. Ez igaz?
-
soldi3r
veterán
válasz
OnlineWolf #47942 üzenetére
A munkara valot Latitudenak nevezik.
-
mouzrr
őstag
válasz
OnlineWolf #47939 üzenetére
Nekem 3543 van 820m és 5200U procival, 28 fok környezeti hőmérséklet mellett a proci 50-55 fok böngészés közben, a videókártya pár fokkal hűvösebb, a HDD pedig 35 fok körül mozog. Játéknál (1366x768) low beállítások mellett 80 fps-re korlátozva felmegy 75re viszont a hűtés hangja nem annyira zavaró. Amikor maxra ment(bios frissítés közben) nagyon durván hűtötte viszont hangos is volt, szóval ha nagyon melegedne akkor le tud hűlni, bár ugye nem ugyan az a modell, lehet abban a hűtés is máshogy van megoldva.
Ja és megint előjött a görgetési hiba, nem tudom miért nem jó
-
OnlineWolf
tag
válasz
stevve #47940 üzenetére
A teszt ízt írja hogy max 38.5°C hőmérséklet mérhető 21.5°C-os szobában akkor elvileg a nyári meleg 40°C-fokban 57°C, ez reális? Persze ez a külső hőmérséklet belül még durvább. Laptopot keresek és olyat szeretnék választani ami FHD programozásra szánt és nem melegszik annyira.
-
válasz
OnlineWolf #47939 üzenetére
A processzor jó, a VGA is, csak melegszik, ezért biztosan hangoskodik terhelésnél, de egyébként hiteles teszt: notebookcheck.
-
OnlineWolf
tag
Van valakinek Dell Inspiron 5558 (I5G16LE) (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / NVIDIA GeForce 920M) laptopja? Mik a tapasztalatai?
-
brickm
őstag
válasz
mouzrr #47936 üzenetére
Az egérre valami olyasmi beállítást keress, hogy ne legyen kiemelt egér mozgás...ugyanis ez azért van, hogy messziről is jól lásd a kurzorod. (mouse highlight vagy valami ilyesmi szokott lenni...)
A görgetés nekem vostro 3460 alatt stabilan megy... drivert próbáld frissíteni, esetleg gyári utility-t szedd le. Nekem a hangkártya mellé járó utilityt kell mellőznöm, mert az új driver annyira nem komálja.
-
mouzrr
őstag
Van valaki másnak is gondja a 2 ujjas görgetéssel Inspiron 15 lapossal? Érzékeli a 2 ujjat de nem mozdul az oldal semerre. Mappában megy. (Chrome-ról van szó)
Volt pár napja az a kérdésem, hogy wifi-n megosztott képernyőn miért néz ki nagynak az egér a Smart TV-n. Mellékelem a képeket.
Ez a "nagy" egér
Na de ha pár másodpercig nem mozgatom a kurzort, visszavált a normális picire, amit szeretnék amúgy is használni, de amint megmozdítom, átvált az előző nagyra, ami mellesleg picit akadozva mozog a megosztott kijelzőn.
Ilyen ha sima: -
_stick_
őstag
válasz
szabonagyur #47934 üzenetére
Értve, köszönöm!
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Ha egy notebookra win 8.1 op rendszert írnak, honnan fogom tudni azt, hogy magyar e? Illetve lemezen adják, vagy rejtett partíción?
A vinyó kapacitást elírták, de gyanítom, hogy a kisebbet fogjuk kapni. -
DonCosta
tag
válasz
soldi3r #47923 üzenetére
Szia!
Eddig az nem jutott eszembe, hogy a dokkolón más lehet a hálózati kimenet. Amúgy van dokkolóm is, de tény hogy nem azzal próbáltam ki az új Cat6-os kábelt. Este kipróbálom.
Amúgy én driver problémára gondoltam, mert a hálózati kártya tulajdonságainál nem volt a választhatók között a 1000Mbit vagy gigabit csak 10 és 100 Mbit és automata. (ez utóbbin hagytam)
Üdv: DonCosta
-
David3
őstag
Srácok! Valaki tapasztalt már olyat Win 10 alatt, hogy rendkívül lassan áll fel a rendszer? Konkrétan a Windows betöltése előtt áll be, és áll 1-2 percet fekete képernyővel, majd utána jön be az üdvözlőképernyő, és csak utána jelenik meg az asztal.
Mitől lehet vajon?
-
somasz
addikt
Uraim, kaptam egy Topikgazda felkérést, remélem nem jelent problémát senkinek, ha elvállalom.
-
szoszo75
aktív tag
Üdv.!
Kis segítséget kérnék. Adott egy Dell notebook benne 2 Gb ram de csak 1Gb van használatban, nem működik együtt a kettő.Az egyik egy 1Gb DDR2 667MHz (2ranks 8banks)
a másik 1Gb DDR2 667Mhz (2ranks 4banks)Mi lehet a gond?
Bocs de nem nagyon értek hozzá.
Köszi
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Egy Lattitude D630-as notebookom van WIN 7 32bites oprendszerrel. Rá kellett jönnöm, hogy bár a vista driverekkel szépen működik, a LAN portja nem tudja a gigabitet csak a 100Mbitet. Tudtok erre valami megoldást? Más hogy oldotta meg ezt?
Köszönöm!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Yiggdrasil #47919 üzenetére
Ha nem NBD van odaírva akkor bevivős (bejuttatod valahogy).
-
David3
őstag
Sziasztok!
Jó hírt, és jó tapasztalatokkal szeretnék megosztani veletek. Múltkoriban írtam a Win 10-es frissítésről Inspiron 3537 alatt, hogy vajon működni fog-e? Leginkább a videókártya (AMD HD8850) miatt aggódtam. Eddig a manuális módszert nem akartam megcsinálni, megvártam inkább, míg magától felajánlja a frissítést. Ma meg is tette, gondoltam kipróbálom, és ráhúzom a Win 8.1-re a 10-es frissítést. Olyan 20 perc alatt megcsinálta, szerencsére eddig minden frankón megy, nincsen driver probléma, sőt...
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
szabonagyur #47913 üzenetére
Értem, köszi.
Akkor beküldöm szervízbe, mert szeritnem ennek nem szabadna ennyire melegednie. Azt írja a honlapjuk, hogy PSF10 RTD a garancia. Ez futáros, vagy nekem kell bevinni a Lehel utcai C Szervízbe?
-
barnabasss
tag
Sziasztok.
Van egy dell n5110-es laptopom amiben van egy nvidia geforce gt 525m vidikártya meg egy integrált intel. Amikor játszok aidában megnézem és nem is használja az nvidiát. Játék telepítéskor is mindig az intelt veszi észre. Miért? Drivert kéne frissíteni? -
soldi3r
veterán
Mostanaban nalatok is szakadozik az FTP vagy nalam van gond? Rohadt idegesito, hogy leszednek egy .cab-ot, 800 mega es hatodszorra jon csak le.
-
t72killer
titán
válasz
Yiggdrasil #47912 üzenetére
Ha jól értelmeztem, a secure boot megakadályozza, h a bootpartícióval machináló kártevők érvényesülni tudjanak, némi extra biztonság...
-
leslieke
Jómunkásember
Üdvözlet mindenkinek!
Tudnátok olyan szervizt ajánlani, ahol
tablet javításával is foglalkoznak? -
szabonagyur
félisten
válasz
Yiggdrasil #47912 üzenetére
Igen olyasmi lenne de ahhoz kell a külön szolgáltatás is, magában semmit sem ér.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
szabonagyur #47909 üzenetére
Értem, köszi!
@t72killer: És a Secure Boot milyen pluszt ad?
Illetve nézelődtem a BIOS-ban, és mindkét gépnél találtam egy olyan funkciót, hogy CompuTrace. Ez valami lopásgátló lenne?
-
WhiteAngel89
aktív tag
akkor valami moddolt intel driver nem érhetö el?
-
t72killer
titán
válasz
Yiggdrasil #47906 üzenetére
Én bekapcsoltam a secure-bootot a notimban, ezért csináltam uefi-s telepítőt, semmivel sem bonyolultabb, mint MBR-BIOS verziót készíteni, sőt, nálam annyi volt, h simán, segédeszköz nélkül fat32-re formáztam egy pendriveot, felmásoltam az anyagot és már mehetett is a telepítés.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Yiggdrasil #47906 üzenetére
2TB+-s rendszer meghajtó esetén van igazán értelme, amúgy nem sok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
WhiteAngel89 #47907 üzenetére
Nálam is ki van mégis felrakta, nem lehet megölni.
-
WhiteAngel89
aktív tag
közbe meg talaltam a megoldást,
vezerlopult -> rendszer-> spedialis beall.->hardver-> eszkozok telepitese és beallitasai
es itt ki lehet kapcsoni hogy Windows update le toltse a gephez a drivereket -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
szabonagyur #47905 üzenetére
Van bármi előnye amiért érdemes lenne csinálnom egy UEFI-s USB-t? Utánanéztem, nem olyan bonyolult.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Yiggdrasil #47904 üzenetére
UEFI esetáben telepítő is olyan kell hozzá, ha ezekhez nem értesz jó a sima is.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Még egy kérdésem lenne.
UEFI/Legacy módban érdemes telepíteni a Win8.1-et? Ha kiválasztom BIOS-ban az UEFI-t akkor hiába nyomom az F12-t, csak PXE bootot kínál fel, az ugye meg nincsen itthon. -
fungeld
aktív tag
válasz
szabonagyur #47896 üzenetére
Bocsi, telefonról elrontottam a linket. [link] Egyetem mellé kéne. Tervezőprogramok főleg, kis photoshop, videóvágás, játékok pedig kevésbé, de ha elfut rajta 1-2 akkor nem sértődök meg.
-
t72killer
titán
válasz
szabonagyur #47884 üzenetére
és #47885/thefreeman:
Próbáltátok kivenni az akksit kikapcsolt állapotban? Problémázott esetleg, hogy áramtalanítva volt a rendszer?
Továbbra sem értem a dolgot, lehet a notimon várok még a win10 upgrade-del
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest