Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniman
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Ha garis,minek ezen meditálni?

-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Unokahúgomnak van egy Inspiron 3521-es notebookja.
Tegnap este szólt, hogy nem lehet bekapcsolni, bekapcsolásnál nincs kép, csak ütemesen kattog. Na mondom akkor vinyó. Mondja, hogy már hónapok óta csinálja, de akkor 2-3-5-10-20. próbálkozásra beindult mindig, de most már 1 napja nem akar. Mondom neki, gratulálok, túl hamar szólt, majd ha füstöl is, akkor jelentkezzen.
Mindegy, elhozta, és fülre a hangszórókból jön a kattogás, olyan 2-3 másodpercenként. Kiszedtem belőle a vinyót, és az asztali gép simán felismeri, és szépen lehet menteni lefelé róla az adatokat, HDS is 100%-osnak látja.Mi lehet vajon a baja? Ha már leszedtem az alját, akkor kipróbáltam kivettem belőle és meg is cseréltem a memória modulokat, de ugyanúgy csinálja a kattogást. Ami furcsa volt, hogy amikor leszedtem az alját, akkor a belsejéből kiesett egy csavar (nem én szedtem ki), de annak találtam egy helyet (alaplapot fogatja le az egyik helyen, de továbbra sem indul.
Nem ismerem a Dellek lelkivilágát, nem tudom mire utalhat ez a kattogás, valamit biztosan szeretne jelezni a BIOS. Tényleg, hogyan lehet resetelni a BIOS-t ebben?
Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni infóval.

Nagy gáz nincs, mivel 3 év garis, és abból még több mint 1 év hátra van, csak grafikus a lelkem és kellene neki a sulihoz nagyon a laptop.
-
irony
csendes tag
Sziasztok!
A Data Safe csak azzal a HDD-vel működik amiről csináltam a biztonsági mentést,
vagy új HDD/SSD-re is visszaállítja a rendszert? (SSD-re cserélem)
A HDD-m RAW lett, és ezt nem hajlandó helyreállítani!
(elméletileg pont erre való...)Az EaseUS Data Recovery Wizard felismeri, eredeti file nevekkel,
de a mentést már nem az eredeti névvel és formátummal csinálja.
Ezzel mihez kezdjek?ty
-
#hpq
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek! Ha jól emlékszem az inteles chipset illesztőkkel nem volt megbékélve megnézem, hogy melyikkel szerelték és letöltöm az Intel oldaláról.

-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Telepítettem egy Dell Inspiron 15 3542 notebook-ot. Feltelepítettem az összes illesztőt a Dell hivatalos oldaláról. Kivétel az (application) kategóriát. Van egy ilyen "SM buszvezérló" amit sehogy nem akar felismerni. Elvileg ez amikor jobban bele megyek valami PCI-os eszköz lehet. A memória kártya olvasóra gyanakodtam de, az fel van telepítve, vagy Intel INF lehet.
Van valami ötletetek mit kellene megpróbálnom?
Előre is köszönöm! -
mouzrr
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi minden segítséget!

-
szabonagyur
félisten
válasz
mouzrr
üzenetére
Tehát a mérés szerinti sebesség meg van. A letöltés mindig relatív dolog, sok minden függ a környezettől stb.
Az meg, hogy már a mobilon is gondok vannak szerintem eléggé egyértelmű... lehet a szolgáltatói eszközzel is gond van, vagy csak ilyen a router funkció. Illetve ahogy emlékszem iptv-d is van, ugye az is vesz el sokszor a sávszélből ha ennyi a max ami a környéken elérhető.
Mindenképp érdemes megpróbálni másnál is, de ez nem igazán gép hiba.
-
mouzrr
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kábelen ezt mértem:

Ezután megint a router mellől wifi-n:

A laptoppal semmi gondom nem volt,csak az, hogy wifi-n nem hajtja ki a 6.1 MB/s letöltést, még a router mellől sem. Ennyi. A Wifi meg mobilon is azt csinálja, hogy változó időközönként mintha nem lenne internet, az oldalak csak töltenek, majd 10 mp múlva betöltődnek.
Kábelen jön a stabil 6.1 MB/s
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Egy dell lati e6400-hoz, melyik töltőt érdemesebb megvenni a PA-10-est vagy a PA-3E-t?
Mi a különbség, melyik tartósabb? -
szabonagyur
félisten
-
mouzrr
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Olyasfajta a szakadás, hogy TV megy(iptv), viszont wifi-n nincs net, az oldalak csak töltenek, kiírja a chrome hogy dns probe started, no internet, majd hirtelen frissül és be is tölt az oldal. Vagy játékok közben az egekbe szökik a ping, és olyan mintha kifelé nem lenne kapcsolat, mert látom amit a többiek csinálnak, illetve például Teamspeak-en hallom is amit mondanak, viszont ők nem hallanak engem.
-
thefreeman
aktív tag
Mostanában a laptopom(Inspiron 3542 i7-8gb RAM-gt840m) ha aksiról megy néha leáll azzal a hibával, hogy Power State Failure. Mi lehet a baja? Windows 8.1 van rajta.
-
seniman
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
A méretét pont nem is néztem.Ilyen pici Inspiron is van?
-
mouzrr
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A T-s van még mindig, változó az eszközök száma, de ha csak a lapos van rajta akkor is ugyan ezt produkálja. Már betelefonáltam és központilag látták a szakadásokat állítólag, küldenek majd szerelőt. Utána meglátjuk lesz-e még gondom. Kábelesen azt hiszem max 100mbps van, de majd még lemérem azt is a napokban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
seniman
üzenetére
13"-on meg ultrabookbban minek amúgy dvga? Ez teljesen normális lépés volt a Dell-től, hogy nem rakott bele.
(#48874) mate1396: Win10-et felejtsd el, Win7, de inkább Win8.1 ami neked kell. Lehet megszünteted ezt a Win10 problémát de lesz helyette 100 másik. Nekem ez eltűnt, helyette a dvga-t nem akarta lekapcsolni, ment mindig, akksi időt megfelezte, stb.
(#48876) mouzrr : van rendes routered vagy még a Telekomos? Hány eszköz van rajta? Kábelen megvan a laptoppal a sebesség?
-
mate1396
tag
Sziasztok!
Nyáron vettem egy Dell Inspiron 3542 típusú laptopot.( i7 - 8 GB RAM - 840M - Windows 10) Mostanában arra lettem figyelmes, hogy este szokás szerint kikapcsolom a a gépet és reggel világít nekem a piros LED, hogy lemerült. Ez után felrakom töltőre és eléggé nehezen tudom bekapcsolni. Azt hittem valamelyik külső eszköz szívja le, kihúztam mindent belőle este de reggelre így is ugyanezt produkálta. Este direkt vártam vele hogy biztos kikapcsoljon, szóval az se lehet hogy nem kapcsolt ki. Valakinek valami ötlete?
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat/véleményeteket szeretném kérni. Kinéztem egy Dell Inspiron 7348-as gépet. Valakinek van vele tapasztalata vagy bármi amire oda kell figyelni vásárlás előtt? Ami nekem nem teljesen jön át az a vastagsága, igazából "ultrabook"-ot keresnék, néhány képen elég "vaskosnak" tűnik.
Előre is köszönöm! -
mouzrr
őstag
5 mb/s stabilan a router mellett most a letöltési sebességem, volt amikor felment 5.5-re is. Nem tudtam routert szerezni egyelőre.
48 Mbps a mérési eredmény speedtesten most, viszont a laptop 72 Mbps sebességet jelez a hálózati és megosztási központban. -
DaDy0219
tag
Egyébként van egyáltalán 3543-as notebookhoz ram support list?
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
mouzrr
üzenetére
Hát eddig nekem megoldotta, de ígérni nem tudom, hogy neked is megfogja. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e a rizikót egy router ára. Én is sokáig agyaltam, hogy megkockáztassam-e, mivel ez a TP-Link 16k körül van átlagosan és azért nem esne jól fölöslegesen kidobni ennyi pénzt, viszont ennél kisebb tudású routert nem akartam venni (dual-band, gigabit port), hátha később szükség lesz majd rá teljes mértékben.
Ha esetleg tudsz ideiglenesen szerezni egyet, vagy kölcsön kérni tesztelésre az lenne a legjobb. A konfignál vigyázz, hogy ne dupla NAT-ba rakd a wifis hálózatot.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
mouzrr
üzenetére
Szia!
Nekem hasonló jelenség játszódott le itthon, amikor hazakerült egy Dell Inspiron 5558 egy intel ac 3160 kártyával. Egy n5010-est váltott és van itthon még egy 3521. A router egy Telekomos D-Link DCM-704. Korábban nem volt gond a wifivel, az 5558 óta viszont az összes eszközömön elszaródott, max 6 Mbit/s és az 5558-on véletlenszerű szakadások. Mivel ez a D-Link egyébként is egy ipari hulladék, így én beszereztem egy TP-Link Archer C2-t, letiltottam a D-Linken a wifit, a másikat meg AP-nak konfiguráltam. Lekopogom, de érdekes módon azóta nincs gond a wifi-vel.
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Napokban vettem egy Dell Inspiron 15 3543 (i7, 4GB RAM) notebookot.
A jelenlegi 4GB 1600MHz-at egy 8GB-osra cserélném. Kerestem a Dell honlapján RAM support list-et, de nem találtam. Tudna valaki egy linket adni, ahol csekkolhatom a támogatott, ajánlott RAM-ok listáját?Köszönöm!
-
premete
veterán
válasz
mouzrr
üzenetére
Itt van pár lehetséges megoldás, ezeket próbáld meg.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok. Inspiron 15 3543 laposhoz miért nem tudom feltelepíteni a 802.11b/g/n, wifi drivert? Csak a sima wifi+bluetooth drivert engedi, így viszont a max sebesség 100mbps és néha olyan a kapcsolat, hogy maximális jelerősségen nincs net (nincs hibaüzenet se más gond). Azt csinálja a böngészőben hogy csak tölti az oldalt, tölti továbbra is, majd kiírja hogy DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET, miközben csatlakozva vagyok. Telefonon folyamatos a kapcsolat, asztali gépen (amin kábellel megy a net) nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Lehet hogy a modem a hibás? A másik driverrel meg ne is törődjek? Több rendszeren próbáltam, egyiken sem ment fel.
-
soldi3r
veterán
M4800 i5 es i7 hutoje ugyanaz lehet?
-
válasz
üzenetére
E7440-en sajnos nem tudom tesztelni, azzal nekem nem jelentkezik.
Magát a fájlt nem előttem töltötte le, hanem pendrive-on hozta, de kértem, hogy mutassa meg, hogy honnan van, és úgy lett a fenti link. Szerintem nagy varázslat nincs, neki is csak valami publikus verziója lehet.
aizen92:
Az lehet még érdekes, hogy addig talán volt valami ismeretlen eszköz a device managerben, utána meg már nem. (Sajnos ekkor nem figyeltem annyira, mert telefonáltam, és együtt rakta rendbe az ujjlenyomatolvasót meg ahhoz a TPM-izét is, de valszeg nem minden ismeretlen device tartozott ahhoz).
Az energiagazdálkodás nyilván romlik valamennyit, de legalább már bármire lehet használni a gépet
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, nekem keveset szokott akkuról menni. -
törölt tag
válasz
aizen92
üzenetére
7440-re nem ment fel
Ez legalábbis nem -
aizen92
addikt
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
És másik kártya miért megy jól ugyanezen antennákkal?
Elképzelhető, hogy javítottak a 7260-as driveren és update-ben megkapta a windows. 5GHz-en amúgy nekem semmi bajom vele, 2.4-en állandóan szakadt.Sajnos én még mindig lépten-nyomon találkozok az intel problémával. -
hkari
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Igen minden a helyén volt, de sehogy sem akarta valamiért. Win7 és 10 alatt próbáltam, de ugyan az a hibakód 1, ez eszköz elindítása sikertelen fogadott. Végül is, már mindegy, mert az a régebbi HP-mba volt, és azt már eladtam

Ezzel az intellel nincs sok baj? Visszaolvastam és elég sokan panaszkodnak. TP Link AC1200 routerem van egyébként.
Van itt egy 7260-as intel aprón jó áron, akkor szerinted lecsapjak rá?

-
student
őstag
Ha még garancián belül vagyok
Ha kicserélek egy 2gigás rammodult 4-re
és cserélem hdd-t ssd-re
ezzel ugrik a gari?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E6430 laptopom. Nem rég vettem, rohangálós gépnek. Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék AC-s wifi kártyát bele, milyen típust nézzek? Nem nagyon tudom, hogy kell ezt választani hozzá.
Annyi biztos, hogy volt nálam egy intel centrino ultimate-n 6300 agn kártya, de azt hiába raktam bele, mert annyit írt hogy az eszköz nem indítható el.
-
75kokoko75
aktív tag
Otthon is próbáltam megnyitni amit küldtél, és vírusos volt.
Feltételezem nem az,de máshogyan át tudnád küldeni?Köszönettel. Zs
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Dell Latitude E6400-hoz milyen eredeti töltőt ajánlotok. Pa-10 vagy Pa-12? Elég lesz hozzá a 65w-os vagy minimum 90-es kell?
-
törölt tag
Talán Mbit/s?
Vagy most új van, MB /megabájt/? -
tomej
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Két notebookom van, a dell csak töredékkel tölt le, a speedtest szerint is alacsony a sávszélesség. max 4 - 5 MB/s a másikon ennek a 10-szerese. Amúgy semmi egyéb jelenség nincs.

-
tomej
aktív tag
Üdv!
Kéne egy kis segítség!
Sajnos frissítettem win 10-re. 1703-as hálókártyám azóta nem hajlandó n-es üzemmódban dolgozni... Letöltöttem a support-ról az ajánlott drivert, de semmi hatás...
Előre is kösz! -
premete
veterán
válasz
75kokoko75
üzenetére
Nézz körül a hardveraprón, 10-12 között mennek.
Egyébként aki megszokta, hol vannak a magyar betűk, annak minek, aki pedig nem szokta meg, annak csináltam egy németet, úgy módosítva, hogy minden magyar ékezetes betű altgr+ékezetnélküli helyen van (nagy a Shift+alt_gr-rel). Így minden betű és jel marad a ráírt helyén, csak ékezetesek jöttek pluszba az Alt_gr-re. -
premete
veterán
válasz
75kokoko75
üzenetére
Ahhoz képest, hogy a világítós hirdetés achiválva van, egyébként többet kér a magyarításért, mint amennyiért egy új, magyar, háttérvilágítós billentyűzetet lehet venni, miben készséges a linkelt hirdető?

-
bpcicke
csendes tag
Mit javasoltok E6410 német billentyűzet magyarosítására?

-
agemate
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Milyen CPU-t tudok beletenni?
-
szoke12
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze, csak mindenképp dellt akartam (tudom, ott még a vostro...). És ez volt az ára a teljesítménynek. Gondoltam teszek rá fóliát majd... majd... valamikor.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szoke12
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem létezik csak nem érnek kb semmit. Ebayen keresd amúgy antiglare fólia jelleggel, tab meg más kategória ne hasonlítsd össze.
Senki sem mondta, hogy Latit kellett volna venned, hogy matt géped legyen

(#48812) szoke12 : méretéből és a kialakításból adódóan másabb lesz a fólia mint egy tabon... próbát tehetsz, ebay tele van.
-
szoke12
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére

nincs egy hetes a gép, de nem volt lati ebben az árban ilyen videoteljesítménnyel.
szóval kell léteznie ilyen fóliának, mert ha tabletekre van 11"-es matt fólia, akkor gépekre is kell lennie. Csak nem tudom, hogy hol kapható, meg mennyiért... -
szoke12
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron fényes kijelzőjéből hogyan tudok mattot varázsolni? Nagyon idegesítő, hogy látom benne magam...
gondoltam valami fóliára, de nem láttam még ilyet -
agemate
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Dual Celeron 1.8... Win7 64bit fut rajta.
-
agemate
addikt
Sziasztok! Van egy Dell 1545 gépem, 1,8Ghz, 2x2GB DDR2 és x4500-as videovezérlővel szerelve. A problémám az, hogy bizony szaggatnak a youtubeos HD videók. A BIOS-ban nem találok olyan opciót, ahol az IGP megosztott memóriáját lehetne növelni. Próbálkozzak egy frissebb BIOS-szal esetleg? Vagy mi lehet ennek a módja?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Projektor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

48 Mbps a mérési eredmény speedtesten most, viszont a laptop 72 Mbps sebességet jelez a hálózati és megosztási központban.

Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, nekem keveset szokott akkuról menni.

Elképzelhető, hogy javítottak a 7260-as driveren és update-ben megkapta a windows. 5GHz-en amúgy nekem semmi bajom vele, 2.4-en állandóan szakadt.Sajnos én még mindig lépten-nyomon találkozok az intel problémával.