- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.adott egy Dell latitude E5540-es lapos.És szeretnék bele WWan kártyát venni.Kérdésem az lenne hogy a (Ericsson H039R - F3607wg tipus jó e bele?ha nem akkor pedig milyen kellene bele?Előre is köszi.
-
David3
őstag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra meggajdult a gépem. Valamiért nem akar elindulni a windows, fekete képernyő és az egér jelenik meg (windows gomb+p-re csak bejön oldalt a kék sáv, de nem látszik rajta semmi).
Lefuttattam egy sfc scannow parancsot, ez lett a végeredmény:
A gépem még mindig Dell Inspiron 3537 Win 10 (64 bit).
Mi lehet a probléma?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
tylerddd #49474 üzenetére
Szia!
nekem egy DW 5560-as kártyám van egy E6330-ban, elvileg nincs rajta korlát és a sim-en sincs. De amikor sebesség tesztet szerettem volna rajta futtatni, akkor 0,1 Mbit/sec volt a letöltés - a feltöltést meg sem tudtam mérni, olyan lassú volt.. - valószínűleg rossz / nem megfelelő drivert tettem fel.
Illetve a GPS értékeket sem tudom elérni, nem tudom működésre bírni- tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? -
Az E4200-asomban egy DW5530-as kártyával működik minden, azt be tudtam állítani de ezzel a DW 5560-al nem boldogulok
-
DiscoDan
csendes tag
válasz
somasz #49486 üzenetére
Megpróbálom ezt.
Az az érdekes, hogy 1 órával ezelőtt még simán felismerte, semmi gond nem volt.
Aztán létrehoztam egy"my dell" profilt, és utána már ezt az üzenetet kaptam.Az egész onnan indult, hogy ma reggel a 42%-ra töltött aksi, csatlakoztatva, nem töltődik üzenettel fogadott.
Ennek semmi előzménye nem volt, alig több, mint 1 éves a gép, az aksi eddig 3-4 órát bírt. Most meg, ha nincs elektromos hálózaton be se kapcsol.
erre esetleg ötlet? -
ronda
aktív tag
Sziasztok!
Dell 5737 notim van. Nem bírtam magammal és felraktam a win 10-et a Dell honlapján található driverkkel. Azóta a cpu venti 2600-al megy ha kell, ha nem. Akkor is, ha a gép "csak alapjáraton megy" (nem csinál semmit, csak be van kapcsolva). Mivel így kicsit gyorsabban merül az akksi, meg hát több dolog sem tetszett a win 10-ben, visszaraktam a jó öreg win 7-et a már bevált driverekkel. Viszont a win 7 alatt is megy a venti, pedig előtte nem ment, csak ha melege volt. Kérdésem: Ti milyen drivereket raktok fel win 7-hez, illetve nektek kussban van-e venti mikor a proci csak 47-50 fokos? -
DiscoDan
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 6540-es gép.
Eddig mindig a service tag alapján frissítettem, minden rendben ment.
Azonban ma a Service Tag-et beütve az alábbi üzenetet kaptam.
"There’s no match for that Service Tag or Express Service Code. Retype the code and try again. Allow 48 hours for new devices to register on our site."Ez mitől lehet? A ST biztosan jó, a gép még 2 évig garis.
Valami ötlet?
Előre is köszi -
HIJ
őstag
válasz
tylerddd #49474 üzenetére
Na csak összejött. Köszönöm a drivert. Ezzel már a saját alkalmazása tudott kommunikálni és szépen be is állította. Most már nincs is szükség a progira, mert a windows kezeli a kapcsolatot... Az viszont fura, hogy inaktív a "Beállítás forgalomdíjas kapcsolatként" opció...
-
bercee
tag
Sziasztok
Notebook vásárlás előtt állok. Akár lehet használt is!
Max. 150ezret szánnék rá.
12,5-14,1"-os modellek között nézelődök.
Ilyen paramétereknek kellene megfeleljen.
Nagyon halk, akár teljesen néma
max. 1,5-1,7 kg
hosszú akkuidő, >3-4 óra min.
SSD
masszív, strapabíró ház
magyar világítós bill.
webcam
stb. -
Pikkolo^^
addikt
Akiknek 3542 alatt indítási vagy leállításai problémái voltak azok az Dell oldalán található Inteles programokat ne tegyék fel. [link]
-
Superkee
csendes tag
Sziasztok!
A Dell Latitude E5440 laptopomat szeretném egy merevlemezzel bővíteni, mert a 120 GB SSD kezd betelni.
Az optikai meghajtó helyére szeretném betenni a HDD-t, de nem tudom milyen vastag, illetve milyen típusú optibay keretet kellene vennem. Van olyan bolt ahol lehet venni ilyet, illetve esetleg be is szerelik a gépbe?
A válaszokat előre is köszönöm -
Primary92
senior tag
Ma volt alkalmam összehsonlítani egy E6430s-t és egy E6330-at. Hát elég vicces, hogy gyakorlatilag ugyanakkorák, csak a 13-anál szélesebb a kijelző káva.
-
Primary92
senior tag
Kijelzőt mivel érdemes tisztítani?
Billentyűzetet? -
opeter87
senior tag
-
HIJ
őstag
Hali!
Valaki állított már be WWAN kártyát? Most az a helyzet, hogy beletettem a gépbe, feltelepítettem a driver, beletettem a SIM -et, fel is ismeri, de amikor csatlakozást nyomok neki, akkor nem csatlakozik. Win10 -ről van szó és Telekom SIM -ről. Megjelenik a térerő is...
Gondolom, hogy a net beállításoknál kell beírni valamit, amit a mobilnál is, de vajon mit?
-
Primary92
senior tag
válasz
szabonagyur #49447 üzenetére
Semmilyeb formaban nem lehet gariztatni. Annyira nem szempont az NBD.
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Dell E6430-as gépem és dokkolóval használom, de nem tudom miként kéne beállítani azt, hogy ha dokkolóban van, akkor LAN-on keresztül használja a hálózatot, viszont amikor kiveszem a dokkolóból, akkor automatikusan csatlakozzon fel a wifi-re.
Ugyanarra céges hálózatra kéne csatlakoznia mindkét esetben.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Primary92
senior tag
Ha nincs honosítva az NBD gari, és az eredeti vevő ismeretlen, akkor milyen lehetőségek vannak? Egy meghibásodás esetén mit lehet tenni?
-
SzaboZE
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
Pyrandus #49419 üzenetére
Ha az ingyenes időszak alatt elvégzed egy adott hardveren a frissítést (akár egy átmeneti HDD-n/SSD-n is), akkor az adott hardverrel megszerzed a Windows 10 licenszet és ingyen. Nem kell utána használnod, visszateheted a Windows 7-et és használhatod azt, ameddig akarod. Ha ez után és változatlan hardveren feltelepíted a Windows 10-et, akkor az legális és aktivált lesz.
-
-
Ispy
nagyúr
Van egy E-Port plus II dokkolom, amire most rá van kötve két dell 2312hm monitor. Viszont van egy PC-m is, most egy ilyen HDMI switchert használok, hogy lehessen váltogatni a 2 monitort a 2 gép között (vagyis igazából csak az egyiket váltogatom, a 2. monitornál a dokkoló VGA-ra csatlakozik, a PC a HDMI-re).
Eddig egy wireless bill+egeret használtam (unifying cuccal), és hol a PC elejébe dugtam, hogy a dokkolóba, de ezt nem nagyon szereti sem az USB port, sem az unifying cucc, sem én.
Most vettem egy vezetékes egeret és arra gondoltam, hogy beszerzek egy kvm switchet (ezt) és ezzel dugom össze a két gépet, monitorral egérrel együtt.
A kérdésem az, hogyha a PC esetében lemondok a 2 monitorról, akkor gondolom az megy, hogy az egyik monitort fixen rádugom a dokkolóra (HDMI), a másikat meg a switchbe? És akkor mindent tudok váltogatni a 2 gép között -1 monitor.
Vagy van erre valami jobb megoldás? Gondolom ez a legtöbb, amit ki lehet ebből hozni.
Az is lehet, hogy ez itt off, de igazából, majdnem minden topikban az
-
Petyus87
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Profik segítségére lenne szükségem.
Egy inspiron 5521-es laptopom van és vettem egy Logitech Bluetooth Audio adaptert, amit nem tudok vele párosítani(telefonnal tökéletesen működik), pontosabban észleli a gép, csatlakozik is, de nem működik megfelelően: "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (kód 28)" Megpróbáltam javítást alkalmazni, ahogy felkínálta, de nem talált megoldást a problémára "Az eszköz illesztőszoftvereinek telepítése sikertelen volt."
"A Bluetooth perifériaeszközhöz nem tartozik illesztőprogram" címszavak...
Ez szép és jó, de ehhez a kütyühöz nincs semmiféle driver... Megnéztem a Dell honlapján hátha van a gépemhez friss bluetooth driver de nem, ugyan az a 2013-as amit telepítettünk a gépre.
Valaki valami ötlet?
A segítségeket előre is köszi! -
Sergiohu
tag
-
somasz
addikt
-
válasz
somasz #49426 üzenetére
Access nem kell hozzá?
Másik kérdés :
Mostanában érdekesen indul a notebook-om (aláírásomban a típus). Bekapcsoló gombbal elindítom, megjelenik a Dell boot logó, iszonyatosan elkezd 1-2 mp-ig a ventilátor pörögni majd leáll, és a HDD, Aksi, WIFI lámpa világít.
Csak úgy lehet elindítani, ha ilyenkor ismét megnyomom a bekapcsoló gombot, majd bejelentkezek.
Ilyennel találkoztál már ? Mi lehet? Kezd az idegeimre menni, hogy 2x kell bekapcsolni. -
somasz
addikt
válasz
VANESSZA1 #49425 üzenetére
Mivel hivatalosan nem támogatott, nem biztos, hogy sikerülni fog.
Amihez nincs driver, az a memóriakártya olvasó, de elvileg működik úgy is, hogy kérdőjeles marad az eszközkezelőben.
Az M6100 lesz Radeon HD8950M-ként felismerve.
A fényerő állításához pedig a registryben kell átírni egy értéket.
FPR nem volt azon az m6600-on, amin bűvészkedtem. -
somasz
addikt
válasz
VANESSZA1 #49423 üzenetére
M6600-ra akarod?
Dell ContolVault Driver
Dell ControlVault Firmware Update
Más nincs. -
Sikerült valakinek Dell notebook-on Windows 10-en működésre bírni az ujjlenyomat-olvasót ?
-
somasz
addikt
válasz
seniman #49414 üzenetére
Ezt én értem, de most tényleg szükséges a 10-et használni? Tényleg probléma még pár évig, amíg működik a gép a 8.1-et használni?
Intel is ezt csinálja, ha jól emlékszem, ott sem adnak ki egy idő után friss drivert a nem is olyan nagyon régi integrált vgákhoz.
Továbbra is fenntartom, hogy az nvidiánál kéne ezért kopogtatni. -
SzaboZE
addikt
válasz
Sergiohu #49410 üzenetére
Az ips kijelző ilyen, egy picit mindegyik felhős a felfogatásoknál. De ez tényleg csak sötét szobában érzékelhető. Érzékeny a mechanikai feszülésekre. Ahogy használod később ez javulhat, ahogy oldódnak a csavarok, tágulnak az anyagok. A keret ragasztva van, így ha azt egyszer leszeded, akkor többet nem lesz homogén a felfogatása, döntsd el hogy megéri-e nekiállni. Nyilván új LCD-vel fennáll ugyanez a probléma, hogy jó eséllyel felhős lesz, hiszen azt is valahogy rögzíteni kell
-
Sergiohu
tag
Sziasztok, 7440 FHD-n jobb fent és lent is több ponton pár centis köríves bevilágítással gariban kezdenek valamit? Ugye csak fekete háttérnél látszik, pl minden bekapcsolásnál. Záróra előtt pár perccel vettem, ez elkerülte a figyelmem
-
somasz
addikt
-
Pyrandus
tag
Üdv. Dell Vostro 3500, i5.
Valaki azt mondja, h a gépben levő VGA nem elég a Win 10-hez. Mi a teendő? Hogy lehet ezt ellenőrizni? -
válasz
Máté94 #49405 üzenetére
Ott van/volt mellette a 2008-as Dell Inspiron-je, másik oldalon mellette meg az én 29" LG monitorom. Bármerre néz, nagy a kontraszt.
Viccet félretéve tényleg nagyon gyenge a kijelzője, még egy 7 éves másik dell laptophoz képest is.
De ha nem lehet valamilyen színprofillal javítani, akkor nyilván idővel megszokja az ember. Vagy marad a külső monitor.
-
Sziasztok!
Párom kapott egy új céges laptopot. Sajnos nem azt, amit javasoltam, hanem azt, amit a külsős IT cégük ajánlott, egy Vostro 15 3000 Series-t. A kérdésem az lenne, hogy a kijelző színein lehet valahogy javítani? ICC profil, bármi. Az egy dolog, hogy a betekintési szög miatt elég szépen torzulnak a színek, de alapból is olyan rondák és fakók, mint valami háború előtti filléres telefonon.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
lord.lakli #49383 üzenetére
És azt hogy lehet orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Egyedi ékszerdobozka
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!