Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikemend
senior tag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Amikor nekem is hiányzott az egyujjas görgetés, akkor néztem utána, és kiderült, hogy a Dell driver túl régi volt, és a nyomozásom során találtam rá a Lenovo driverre, ami viszont újabb, és bevált. A DellTouchpad.exe azért volt jó, mert az úgy tűnik, plusz registry beállításokkal finomítja ezt a drivert.
-
Mikemend
senior tag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Itt van a touchpad driver a weboldalukról, ami Win 7 alá jó, elvileg megy újabb rendszereken is.
Ha nagyon nem akarja, a driver telepítése után próbáld ki ezt a trükköt, pontosabban csak a DellTouchpad.exe-t hátha... -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Hátlap lekap, ventik 2 max. 3 bar nyomással (óvatosan, odafigyeléssel) kifúj (és lefog, hogy ne pörögjön feleslegesen - ez aktív használat mellett ajánlott 1-3 havonta 1x elvégezni) a pasztát meg 1 max. 2 évente ajánlatos cserélni (CPU & GPU) de azt fogja mutatni a hőfok is, amit nem érdemes megvárni.
G7-m újként a pasztázással kezdtem [link]
-
-
-
válasz
AssAssynn
üzenetére
Dell az nem sz*rozik.
Online Dell rendszerben szereplő dátum szerint csinálják és elvileg semmi dokumentum nem kell, Service Tag alapján van a szervizelés pl. az enyém is. [kép]
Most írattam át, mert van Jótállási Jegy amit nagykertől kaptam és így az induló és befejező dátum is változtatva lett, Delles csinálta kérésre. Most veszek hozzá + 1 év garancia kiterjesztést a Dell-nél / nagykeren keresztül. -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Szia,
Én is úgy használom a G7-t és bekapcsolásnál fel kell nyíni mindenképp
HDMI 2.0 kábellel össze van kötve, FHD/120Hz amin használom és minden oké vele.
Lényeg: Összekötöd és felnyitod és bekapcsolod és a noti kijelzőt lehajtod és TV-n haszálod, USB-re meg (USB HUB-al) a bill. és egért is csatlakoztatod és használod.
Laptop felülete így teljesen új marad, nem kopik a bill, stb... -
AssAssynn
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Sikerült megoldani a problémát.
Először is az UEFI-ben a Power Management-nél bekapcsoltam az USB Wake Support-ot, ami így már, ha töltőn vagyok, nem áramtalanítja az USB eszközöket.
(Ugyanitt találtam az akksira vonatkozó beállításokat is, ahol töltési sémákat lehetett megadni és volt egy olyan is, hogyha többségében AC-ról üzemel, akkor azt érdemes kiválasztani, mert elméletben utána kíméli és megnő az élettartalma. Mivel 99%-ban így használom, ezért ezt választottam ki.)
Azután megkerestem újra a hibernálást és kábeles használat esetén kilőttem.Ma próbáltam, és tádám, tökéletesen, egérnyomásra ébred is a kicsike. Azt nem értem csak, miért nem képes a fedél felnyitására is, automatikusan, minden állítgatás nélkül megtenni ezt. Vagy lehet most már azt is tudja, csak én meg nagy lelkesen, egyből az egérre koppintottam rá, felnyitás előtt... holnap kiderül.
-
Multibit
nagyúr
válasz
AssAssynn
üzenetére
cikk végén írják, hogy manapság ezekkel már felesleges foglalkozni
Azért azt érdemes figyelembevenni, hogy az egy több mint két éves cikk! A tendencia sajnos az, hogy a gyártók - köszönhetően a gyilkos árversenynek - egyre inkább a gagyira gyúrnak: SLC -> MLC -> TLC -> QLV! Azaz, a jelzett újabb és újabb memóriatípusok kevésbé bírják a terhelést a korábbiaknál. Senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy az fejlesztések a tartósabb megoldásokat szolgálják! Éppen ellenkezőleg. Kizárólag az olcsósítás számít. -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Igen látom javítottak rajta, de igazából:
● ne töredezettségmentesítsd az SSD-t:
ezt ki kell kapcsolni;
● kapcsold ki a hibernálást:
ezt a windows miatt kell főleg, tapasztalat!
● kapcsold ki a virtuális memória fájlját:
mikor olvastam akkor ezt még nem javították, de tapasztalatom szerint,
főleg az olcsóbb ssd-k esetén még most is érdemes, sajnos sokan az olcsóbbat veszik;
hozzá teszem 8bgb ram alatt nem érdemes kikapcsolni
● lehetőleg minél kevesebb mindent tárolj:
az SSD-n, erről nem ír
● kapcsold ki a SuperFetch opciót:
erre meg azt írja, hogy mégis jobb.Én használom ezeket és stabilabnak és picit fürgébbnek tűnik a gép.
Köszönöm a pontosítást.

Ja: légyszíves ne kötözködésnek vedd, inkább a tapasztalataimat írtam le.
-
Máté94
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
UEFI-ben kutakodnék, ha van valamilyen beállítás. Ha nincs, akkor esetleg?
powercfg / devicequery wake_programmable
ez felsorolja az összes olyan eszközt, amely képes felébreszteni a gépetpowercfg / devicequery wake_armed
ez feltünteti az összes olyan eszközt, amely jelenleg a számítógép ébresztésére van állítva
Aztán választanék egyet, amivel szeretnéd ébreszteni és Eszközkezelőben beállítanám.
-
t72killer
titán
válasz
AssAssynn
üzenetére
Idei gép új vezérlőkkel, max a win10 teszi fel a drivereket alapból. Egy másik gépre töltsd le a support oldalról a wifi+lan drivereket és ha engedi, csomagold ki, és tallózd be eszközkezelőben.
#47813-4 Lassan írok

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Spórolós topik
- Hardcore café
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egy LAN drivert sem tudtál felrakni?