Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #15843 üzenetére
Ha ilyen szalmaisággal tartja, akkor az inkább mókás lehet mint érdekes Nem ártana a jó ötletek mellé némi száraz szakmai ismeretet is összeszedni...
De engem már nem lep meg semmi, ismerek egy embert aki itthon a metróban volt forgalomirányító kint meg szociálpszihológiai oktatásokat tart egyetemeken... Elvégre Amerikában a hülyéknek áll a világ!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #15846 üzenetére
A Microsolder kft. mar vagy 6 eve tart mindenfelet forrasztastechnikabol.
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18139 üzenetére
Multicore? Az teljesen gyantamentes. Csak olyan szaga van mint a macskaalomnak
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18144 üzenetére
Galistan-nal elegyedik elvileg, de az is valoszinuleg kozte fog ragadni. Vizben es szerves oldoszerekben nem oldodik. Savakkal tudsz ramenni, de azok vinni fogjak a forrasztast is, tehat ugyan ott fogsz tartani, hogy reballozni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18146 üzenetére
Az a baj, hogy ha erte a forrasztast az anyag, akkor valoszinuleg meg is tamadja azt es idovel elrepedne. Hosszutavon nemhogy ujra kell forrasztani, de alaposan meg is kell tisztitani(nem feluletileg, forraszanyaggal) a padeket es a bga labait.
[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
válasz KonzolKartel #18139 üzenetére
Próbáld ki az Indium TACFlux 089HF-et. Az autóipar is használja, nekem bevált BGA-hoz és kézihez is
Innen rendelem:
Kállai Miklós
Üzletágvezető
E-Tronics Kft.
Tel.: +36/30/824-4732
E-mail.: miklos.kallai@e-tronics.hu -
kennymacaryo
csendes tag
válasz KonzolKartel #18180 üzenetére
Köszönöm szépen... Akkor marad az epromírók weboldal... 3-4 hét de bíztos meg jön! Esetleg van nektek favorit üzlet ahol minden finomságot meg lehet venni? Ón paszta, folyató, izopropyl alkohol stb?
Szerviz! PC, Laptop, Bányász VGA javítás! Az élet sz@r, de legalább jó a grafikája!
-
Gigabyga
aktív tag
válasz KonzolKartel #18197 üzenetére
az van benne.
Az új ic rendelésre sajnos csak csínaji beszállító van...Az angol a brexit & covid óta a levesbe. -
törölt tag
válasz KonzolKartel #18225 üzenetére
A bekapcsoló gomb szalagkábele volt kipattanva.
Mondjuk addigra vegigmentem mindenen amit korábban felsoroltam. Legalább újra van pasztázva és ki van takarítva -
nagyúr
válasz KonzolKartel #18253 üzenetére
Rt809F-et, H firmware-el, PEB-1 adapterrel (ha kell)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Hujikolp
őstag
válasz KonzolKartel #18255 üzenetére
Kiváncsi leszek a véleményedre
-
TBC
tag
válasz KonzolKartel #18271 üzenetére
Szia, pontosan milyen adapter kell hozzá? Nem vagyok expert a dologban, csak néha írok biost lehalt gépekbe, de most megfogott a dolog. Ilyenem van:
[ Szerkesztve ]
-
TBC
tag
válasz KonzolKartel #18274 üzenetére
Ok, köszi, így már értem. Ellenben ha szerzek be ilyet akkor felismeri a programozó? Mármint a FlyPro program? Jelenleg nincs a választható chippek között...
-
félisten
válasz KonzolKartel #18326 üzenetére
pü.
-
Formaster
addikt
válasz KonzolKartel #18351 üzenetére
Igen, egy Taichi-n van fent. Akkor marad az ebayes, annyira nem sürgős végülis, csak egy mosfetre már vártam 3 hetet
-
mobileman
senior tag
válasz KonzolKartel #18353 üzenetére
1 évre kell annak a gép ereje? Hát nem sok esze van
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
Tamás9x
őstag
válasz KonzolKartel #18355 üzenetére
De nem fogja, mert megfő a picsába Újra, csak chip csere lesz, de hűtés módosítás nem...
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
mobileman
senior tag
válasz KonzolKartel #18357 üzenetére
9 évet igen, de ha újra belekerül egy 2011- es chip, akkor szerinted mennyit fog bírni ? Már nem gyártják a chipet, az okos kínaiak meg innen- onnan bontogatják, és címkézik át, mintha új lenne...Fan kontroller? Van a MacsFan, szart se ér, nem a pörgés határozza meg az élettartamát...Nyújtani lehet, mint a tésztát, de megjósolhatatlan az élettartam. Nyugodtan mondhatjuk, tönkremegy elöbb- utóbb!
Én már csak a korrektség jegyében úgy vállalom, illetve mentem meg ezeket a maceket, hogy az ügyfél lemond az AMD gpu- ról, cserébe örök lesz a gép, mint a nyomorúság...BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
mobileman
senior tag
válasz KonzolKartel #18359 üzenetére
Akkor cseréld, de mondok jobbat- golyózd újra, az eredmény ugyanaz lesz, mint a másik chippel...Ja, és garanciát helyedben nem adnék rá...Mert én se adok, ha körömszakadtáig ragaszkodnak a GPU- hoz...
-
mobileman
senior tag
válasz KonzolKartel #18361 üzenetére
Jah, tényleg, ha szén, akkor valóban nem opció...
-
Jokerx84
csendes tag
válasz KonzolKartel #18370 üzenetére
Köszönöm a segítséget, az eladó szerint (ebay seeic) tökéletes a gpu, szerinte driver hiba, mert más nem lehet
-
chipkonzol
csendes tag
válasz KonzolKartel #18373 üzenetére
CQ61 310SA op8 nem indul, 3V, 5V ok, bios újraírva, akku led villog másodpercenként.
Van valakinek ötlete?Xbox360 és Notebook javítás Békés megyében
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18402 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam én is
Ráadásul amióta ez a bzui EU kitalálta ezt a kényszervámolást azóta nagyon sok csomagom elkallódik a tetves posta vámraktárábanTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18462 üzenetére
Mert infraval eleg nehez nem sotet szinu IC-t forrasztani. Pl, aminek fem kupakja van, mivel ezek tukrozik az infrat. (Meg amugy is nagyobb szivas a infra, reworkon kivul nem is nagyon hasznaljak).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18464 üzenetére
Ha nem nagyban gondolkodik az ember (pl. kis példányszámos bérmunka) akkor talán a hibrid állomás a legszerencsésebb.
1, levegővel leveszi az ember a chip-et, majd felgolyózza a befogatósban,
2, fejet cserél és a golyókat infrával "rásüti" a chipre mert akkor nem "lökdösi" levegő,
3, majd megint fejcsere és mehet gyorsan vissza a levegővel a chip, hogy kevésbé fájjon...[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18464 üzenetére
Az az infra, ami nem kozvetlen melegiti az alkatreszeket, az a levegot melegiti, tehat igazabol forrolevegos. Hivatalosan, emlekeim szerint IPC, szabvany szerint infra sugarzassal nem is szabad beultetni, de az okok logikusan a reworkre is ervenyesek. Kinaiak valamiert szeretik a kozvetlen infrat nyomatni, nyilvan olcsobb megoldas.
[ Szerkesztve ]
-
Djtil
csendes tag
válasz KonzolKartel #18480 üzenetére
Azt lehetséges mert eddig csak egy " zárlatos" mosfettel próbáltam.Drain-Source besipol.
"Próbáld ki, hogy csak testre le adja e a szükséges áramerősségét.
Az alacsony impedancia nem egyenlő a zárlattal."
Hogyan tudom ezt kivitelezni? Milyen alkatrészeket rakjak össze ,hogy tesztelni tudjam?[ Szerkesztve ]
Üdv: Atti
-
Tamás9x
őstag
válasz KonzolKartel #18557 üzenetére
Tökéletes, így tudom csatolni a termék képét.
-
billy
csendes tag
válasz KonzolKartel #18562 üzenetére
Akkor szerinted vegyek inkább egy újat 30e Ft körüli áron? Vagy esetleg egy reflow elég lenne neki? Néha elindul, de legtöbbször RAM hibára hivatkozik.
Illés
-
Tamás9x
őstag
válasz KonzolKartel #18571 üzenetére
Egyik ismerősöm krumplival csinálja, a másik pirítós kenyérrel Nem rossz
Nálunk még nincs, dolgozunk, picit kevesebb, de lefoglal egész napra.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18571 üzenetére
-
hacktion
újonc
válasz KonzolKartel #18578 üzenetére
Jó kis ikeás asztalt vettem, 160x80-as, az a 2 fix, mellé balra majd még lehet tenni ha kevés lesz a hely.
-
hacktion
újonc
válasz KonzolKartel #18580 üzenetére
Az, de van belőle nem elektromos is: https://www.ikea.com/hu/hu/p/idasen-iroasztal-fekete-sszuerke-s59281036/
Az elektromos többe kerül mint ebből 2, másrészt pedig nem láttam értelmét, 1x beállítom a magasságot, azt jó lesz az úgy.[ Szerkesztve ]
-
Djtil
csendes tag
válasz KonzolKartel #18585 üzenetére
Errefelé is bőven van "szervíz",de egy lcd csere egy laptopban már necces lenne nekin vagy pasztázás, nem ,hogy áramköri szinten javítás.Leginkább pc-ket raknak össze, rendelésre ,hisz készlete sincs.Sok a zsivány is.Pár napja hoztak egy Pc-t,hogy 20perc míg betölt a Win.Idén vásárolták új alkatrészek.Látom a hdd-n a date code 2011.Smart adatok szerint is futott már pár kört.Nem,hogy Ssd-vel szerelné, de még használt Hdd-t szerelt,hogy többet szakíthasson.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz KonzolKartel #18590 üzenetére
Nem SMD alkatrészekről van szó, mind THT. Maga a panel és a vezetősávok rendben vannak. A THT alkatrészek lábai rozsdáltak szét.
Pár képet csináltam még kibontás előtt, ha kell többet is tudok délután.
[link]
Hiányzik egy-két helyen dióda, lehullott pár kerámia kondi (104 típ.), rossz állapotban vannak sok helyen az ellenállások. Elvileg az egyik relé is mintha rendetlenkedett volna de nem tartom kizártnak hogy alkatrészek hiánya miatt.[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz KonzolKartel #18590 üzenetére
Egy dióda a kezemben pottyant le. A pontos típusát nem tudom leolvasni annyira kicsi, de ez az üveg házas pici típus. Hiányzik egy fekete is a nagyfesz oldalon. Egy kerámia kondi is, a neten fellelhető képek alapján megvan a típusa. Az ellenállások színkód szerint beazonosíthatók. Van itthon vákuumos kiforrasztó állomásom, van forró levegős forrasztó állomás is. Amennyiben a pontos alkatrészek meglennének meg is tudnám csinálni, de majdnem az összes csereérett. Nálam még elfekvőben sincs ennyi minden. Ezért problémás.
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18747 üzenetére
Hali!
Nekem kétségem van e felől. De mondjuk az áll az almás vonalon, hogyha a connector ugyanaz, akkor a periféria vezérlése is megegyezik.
Ilyen volt, hogy csereszabatosak voltak a 13-as 15-ös öreg retinák kijelzői is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
mobileman
senior tag
válasz KonzolKartel #18792 üzenetére
Akkor szerintem bezárta a bazárt....
-
borsodika
őstag
válasz KonzolKartel #18794 üzenetére
A baj az, hogy foglalatcsere után, a lapok 90% nem lesz 100%-osan működőképes. Vagy bekapcsol és nem ad képet, vagy a dual channel nem fog menni.
Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz KonzolKartel #18843 üzenetére
+ Reggie0
Köszi, utánanézek!
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
milinte
csendes tag
válasz KonzolKartel #18847 üzenetére
Neked milyen géped van ami porosodik? Megnézem akkor a Hontonokat, csak furcsállottam, hogy a gépek 90%-a infrás és nem levegős.
-
nagyúr
Nekem is 10 perc takarítás szokott lenni indítás előtt, mert ha letakarom akkor a poloskák költöznek bele, ha meg nem akkor poros lesz. Nálam sincs csapágyasra hajtva a masina.
De pont tegnap futott be pár BGA-s munka a legnagyobb örömömre.
-
Djtil
csendes tag
Pont hasonlóan gondolkodok én is. De tegyük hozzá, hogy kell lenni kézi forrasztásban gyakorlatnak. Nekem kellett közel egy év mig kitapasztaltam, lett gyakorlatom.A flux ismerete stb. Akinek nincs gyakorlata ,annak ott a bga gép. Ott nem kell lökdösni stb. Igaz a profil hangolásával biztos sok idő megy el.
-
Tamás9x
őstag
Ezert a velemenyemert meg a legelejen itt leszedtek a fejemet. Majd meglett az MCGS vezerlos gep. Azota vicc kategoria barmit is leszedni felrakni. Kell a jo gep, az nem masnapos, faradt, hisztis, vagy remeg a keze.
Scotle HR 460[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nyilvan, a hoprofilt pedig azert talaltak ki, hogy szivassak magukat a mernokok, meg biztos eppen nem volt min dolgozniuk.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18853 üzenetére
Nem, hanem azt amit eloirnak az alkatreszgyartok az alkatreszhez.
"Az meg hogy a gyárban milyen technikát használnak az teljesen más liga, nem ide tartozik."
"Én, és még nagyon sok külföldi kollégám teljesen jól elvan egy alsó pre heaterrel. "
Nyilvan, mert arra egyik szerviz sem vallal garit, hogy jelentosen leredukalja az alkatreszek elettartamat a tulmelegitessel, az a lenyeg, hogy a forrasztas kitartson fel evig Aztan ha valami elszall ido kozben, vagy esetleg mas alkatresz is meghal munka kozben az ugyis a vevore lesz terhelve.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz KonzolKartel #18855 üzenetére
Ahol nem bga-s rework geppel bgaznak, az eredendoen sufni, mert toredeke folyamatvezerles/iranyitas sincs a dologban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest