Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #138402 üzenetére
Egyebkent a Mate 20 Pro jobb mint a P30 Pro
@Fincsibe: szuksegem lesz majd egy Xiaomi-s tanacsra...hol vagy?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #138404 üzenetére
Dehogynem...
Lányok ehez nem értenek!
-
inspiroyhome
senior tag
Na tippeljetek kinek halt meg egyik naprol a masikra a GTX 780Ti kartyaja...
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz inspiroyhome #138409 üzenetére
Ja. Az jó kis kártya.
-
HSM
félisten
válasz inspiroyhome #138409 üzenetére
Akcióban 45K-ért volt Sapphire ITX 1-2 hónapja a zöldmanós shopban, az szvsz elég jó ajánlat volt akkor még 2 játékkal...
-
HSM
félisten
válasz inspiroyhome #138412 üzenetére
Sok játék van erősen 4gb VRAM-ra optimalizálva, és az sem túl sok. Így inkább kerülném a 3gb-os 1060-at. Persze, ha kellően olcsón adja, nem olyan rossz az sem.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
[kép]
Apropó mester.
Jut eszembe, épp a mi nap beszélgettünk a toltesrol és már is megcafoltam magam
Vettem egy vezeték nélküli töltöt a p30 prohoz.
Jól értettem hogy a lassabb töltés, jobban kíméli az aksit?
Előre is köszönöm a választ[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #138414 üzenetére
Ez egy jó forrás szvsz: [link].
Összefoglalava (+ saját tapasztalatokka), az a töltés a legjobb, ami nem melegíti túlzottan a telefont, akkut (ezért volt okosság pl. a Dash töltésnél, hogy az Oneplus a töltőbe rakta a melegedésre hajlamos töltésszabályozó áramkört, eredmény: forró töltő, hideg telefon töltés közben), nem tölti túlzottan gyorsan (kb. 1C a határ, azaz egy 3000mAh akku 3000mA-el töltve, afölött speciális akku is kell), és, ami bár némi odafigyelést igényel, de nagyon hasznos, ha nem hagyod 20% alá, és 80% fölé menni az akku töltöttségét (a linkelt írás 30 és 80%-ot említ). Ha ez a néhány apróság pipa, akkor igen sokáig lesz erős, megbízható az akkud.
Nálam a Mix 2s a régi "lassú" gyorstöltőmmel 1500mA-el tölt, az kb. 0,45C, így nagyjából 1,5 - 2 órás procedúra, míg jóllakik 80-90%-ig.
A vezetéknélküli töltés jópofa, én is gondolkoztam rajta, ha már ott a hardver hozzá a Mix 2s-ben is. Ott a sebesség tökéletes (QI, 5 - 7,5W az enyém esetében), a melegedés a kérdéses, arról hallottam panaszt, sajnos saját tapasztalatom nincs róla.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #138403 üzenetére
A tavalyi SolidEdge versenyes körúton voltam (újra), egy órája értem haza.
Pest->Talján'->Pest->Győr->Szombathely->hazaMost egy IPS monitorral lettem gazdagabb(~kis visszalépés, dehát most csak harmadik lettem*), és egy csomó új dolgot tanultam a szoftverről, amit használni is fogok, nem keveset.
*mindezt persze csak azért, mert jövőre meg első, és akkor lesz majd mindegyik helyről 1-1 kupám
5.77-et evett az autó. Autóúton-pályán GPS szerint 125-139 között, illetve egy combos pesti belvárosi dugó a péntek délutáni csúcsban(100méter/9perc) Az FC szerint 3 decit dobott a végeredményre, a Pestig tartó átlagom szerint.
Kár, hogy nem megy jobban, tényleg. Mármint a rakéta. Dombon fel éppen tudja tartani a sebességet óra szerint 142-vel. Egy szerencsétlen Berlingo majdnem letolt felfeléDe már itt vagyok, kérdezhetsz
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138417 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mik lesznek vele a tapasztalataid.
Elvileg a kompatibilis QI padokkal 7,5W-al tölt a gyári, 18W-os QC3-as töltőről, és 5W-al a hagyományos, elég erős töltőkről. -
Lacielvtárs
nagyúr
Wao, köszönöm a választ
Akkor ezennel jegelem a szuper töltés gyorsaságot, mert úgy is mindig itt van a telefon ha itthon vagyok a fotel kartamlan, úgyhogy vegulis ráér tölteni.
A tartomány is hasznos infó, köszönöm.
De gondolom az sem baj ha napot többször teszem rá hogy az optimális tartományon belül legyen az akksi"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #138420 üzenetére
Ha ráér, akkor érdemes lassabban tölteni.
Nekem is ez van, ha itthon vagyok, ráér tölteni, ha meg úgy látom, hogy munkában fog lemerülni, az irodában is tudom tölteni, az a 1,5-2 óra azért többnyire nem okoz fennakadást.Nem, dehogy baj, éppen ez a jobb neki, ha inkább picit gyakrabban van az optimális tartományon belül töltve. A vezeték nélküli töltőnél pedig a töltőcsatlakozó sem fog elkopni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #138422 üzenetére
Szívesen, váljék hasznodra.
Összehasonlításként, itthon aminél figyeltem ezekre notebook akku, 7 évesen, 334 töltési ciklus (100%-nyi töltést vesz egy ciklusnak) után még 85,6%-os kondiban volt, most is vígan üzemel. Összehasonlításként, a családban egy másik azonos márkájú akku, hasonló gépben, hasonló körülmények között használt, de többnyire 100%-ig töltött akkuja 400 ciklus környékén már csak 30% körüli kondiban volt tavaly, ez aztán már nagyon hamar 10%-ra csökkent, és ment a polcra... Azért nagyon nem mindegy.... 15-35K egy ilyen akku, attól függően használtan vagy újat veszel, arról nem is beszélve, hogy amikor már ilyen 30-50%-okon van azért már a mosoly sem őszinte az új állapotához képest...
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ooo az igen...
Arról nem is beszélve hogy nem cserélhető az akksi a telefonban, szóval "gazdaságos" vigyázni ráCsak nem értem, ha ennyire nyírja a gyors töltés az aksit, akkor minek nyomják ennyire?
Mondjuk az olyan hülyének mint én, aki évente cserél telefont, majdnem mindegy, de akkor is[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #138424 üzenetére
Egyfelől a trend, senki nem akar lemaradni, másfelől nagyjából kibírja a garanciát gyorstöltve is, aztán meg már te fizetsz a gyártónak, ha cserélni kell... Főleg, ha inkább újat veszel, mert már nem akarsz költeni az "öreg" telefonodra.
Szerencsére azért van, amelyik gyártó nem szállt fel erre a hype-vonatra, pl. Iphone XS Max 5W-os töltővel jön: "We can all agree it's a bummer that Apple isn't shipping its most expensive smartphones with a fast charger, but there is one very good explanation why. It's simple - Apple doesn't want you to fast charge your iPhone.
Unlike Oppo, Apple doesn't have VOOC-like tech and relies on the regular USB-C Power Delivery chargers bundled with the latest MacBooks. Using such chargers will likely shorten the battery's overall lifespan." [link].
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ez igaz, eddig én is igy gondolkodtam
Örültem hogy egy napot kibir a telefon, én használati szokásom azért eléggé extrém.. Este feltoltottem 100-ra és örültem hogy legalább nem egész éjjel lóg a töltőn.
Korábban még úgy használtam, de egy mobil boltos mondta hogy az nyírja ki az aksit.
De jó ezek az infók.
Azért ennyi pénzért, mint ez a p30 pro, már érdemes vigyázni rá[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #138428 üzenetére
Azért nem szép dolog, hogy egyetlen Sas urunknak meg nem kedvezel, csak a többi normális ízlésű tagnak
Xbox One: bandymnc
-
Mahrenburg
őstag
Viszont eléggé beszürkültél... Dehát valamit valamiért...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Mahrenburg #138430 üzenetére
-
MiklosSaS
nagyúr
Erre mondják hogy feles
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Mahrenburg
őstag
válasz Habugi #138438 üzenetére
Az zokni? Én meg azt hittem, nem volt tiszta zoknija, s rátekert a lábára egy törlőrongyot...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Mahrenburg #138440 üzenetére
.... És tényleg
-
MiklosSaS
nagyúr
Te @Mahrenburg, photoshopold már ki valami másra azt a csíkos zoknit...a topicnak nem tetszik.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
inspiroyhome
senior tag
Koszi a segitseget mindenkinek, vegul egy RX 570 ITX lett. Eleg apro, semmi sallang. Kulon tetszik hogy a venti tenyleg csak terheles alatt indul be, amugy teljesen nema, az idegesito VRM ciripeles sincsen. Teljesitmenyben viszont sajnos azt kell mondanom hogy a 2013-as 780Ti sokkal jobban remekelt, de ez varhato volt. Cserebe halkabb es huvosebb mukodes.
Viszont ismet egy kerdes: Tudtok mondani olyan gephazat, ami meg a 20-25k tartomanyban vagy alatta mozog, viszont elol legalabb 2 venti beszerelheto, es relative korrekt megjelenese van? Az NXTZ hazakkal szemeztem, de olyat amit holnap atlehet venni csak egyet talaltam, H500at, es egyreszt kicsit dragabb, masreszt nem vagyok benne biztos hogy elol jo a szellozese..
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest